Page 41

perierea şi expunerea termică a părului

4

Explicate regulile de utilizare a uscătorului, continuăm cu cunoaşterea trucurilor pentru coafare. Pentru a obţine aranjarea dorită este indicată modelarea firelor de păr numai cu degetele, pînă ce nu se usucă la cam 80%. Acum este momentul de a apela la pieptene, care deja va aluneca uşor de-a lungul firelor fără a găsi obstacole. Peria recomandată este cea cu peri de vier, pentru că este mai delicată. Sunt interzise cele de plastică, ele electrizează considerabil părul.

5

părul creţ

Dacă te confrunţi cu păr creţ trebuie să ştii că produsele pe bază de silicon sunt excepţionale în acest sens, şi contrar indicate atunci cînd vrei o aranjare. Într-adevăr, acestea, se amestecă cu părul deshidratîndu-l. Iar dacă sînteţi dependenţi de placă trebuie să uscaţi foarte bine părul înainte de a purcede la prelucrarea termică. Mai mult decît atît, optaţi pentru modelele în ceramică, deoarece acest material distribuie căldura în mod uniform provocînd mai puţine prejudicii părului. În fine, este recomandată uzarea unui spray termo protectiv(care protejează de la căldură).

remediile făcute în casă

părul vopsit

6

Dacă doriţi să schimbaţi nuanţele propriului păr e important să ştiţi cum să o faceţi. În primul rînd, puteţi aplica vopseaua numai o dată pe lună, pentru a minimiza pagubele provocate de substanţele chimice care se găsesc în ea. Deoarece re-creşterea se vede în rădăcini vopseaua trebuie lăsată să acţioneze mai mult asupra lor decît asupra vîrfurilor unde se păstrează mai bine. Părul nu trebuie spălat timp de 3 zile, mai apoi utilizînd produse ce nu afectează tonalitatea aleasă.

7

Se mai întîmplă să terminăm produsele pentru păr fără a şti vreo soluţie alternativă. Iată cîteva sfaturi pentru a depăşi situaţia de urgenţă. Pentrul părul uscat sunt foarte indicate compresele cu ulei călduţ de olive. Acesta este masat pentru puţin iar apoi lăsat pentru o jumătate de oră continuînd cu o spălare obişnuită. Iar dacă ai de a face cu păr gras se pot disolva 2 linguri de sare în un litru de apă fierbinte. Lichidul răcit este trecut prin părul deja spălat înainte de ultima clătire. Firele sunt revigorate şi îşi pot menţine coafura îndelung dacă sunt spălate cu suc de mere înainte de a aplica şamponul. În lupta cu vîrfuri despicate puteţi amesteca 3 stropi de ulei de jojoba, 3 picături de ulei de rosmarin şi o linguriţă de oţet de mere. Compoziţia este aplicată înaintea şamponului pe părul uscat menţinîndu-se pentru 5 minute. Această operaţiune poate fi repetată de 2 ori pe lună.

Profile for luigi savoia

Moldova_in_Progres_Nr_3 Novembre_2012  

Moldova în Progres este o revistă de economie, cultură şi societate din Republica Moldova. Editată în două limbi, revista are drept scop pro...

Moldova_in_Progres_Nr_3 Novembre_2012  

Moldova în Progres este o revistă de economie, cultură şi societate din Republica Moldova. Editată în două limbi, revista are drept scop pro...

Advertisement