Page 43

TÂRG/EXPOZIŢIE Unde vor fi puse în vînzare diferite produse artizanale: prosoape, port tradițional, meșteșuguri populare, obiecte hand-made. Colecții personale de prosoape vor fi organizate în expoziții cu vânzare, în cadrul cărora specialiștii în domeniu vor aprecia exponatele și vor explica semnificația uzoarelor, precum și originea lor. Un târg vibrant de prosoape și alte articole artizanale va crea atmosfera necesară pentru o zi de dezvoltare și agremenet atât pentru localnici, cât și pentru cei sosiți din depărtare.

GASTRONOMIE Unde vor fi oferite bucate pregătite pe loc, pentru consum, grătar, băuturi răcoritoare şi fierbinţi. Teatrul Gastronomic va oferi Master Class-uri interactive la care se vor pregati reţete tradiționale de Duminica Mare, cu participarea localnicilor. Tarabe ale producătorilor agro-alimentari din sat și din satele vecine.

DIVERTISMENT EDUCATIV Evoluarea ansamblurilor etno - folclorice de amatori din întreaga țară. Evoluarea vedetelor naționale. Prezentarea scenică a obiceiurilor de nuntă moldovenească. Prezentarea scenică a colecției de modă „Prosopul reinventat”. Ateliere demonstrative și de informare în arta meșteșugăritului, țesut, broderie, ș.a. Casa Mare - Master class de țesere manuală a prosopului, istoricul prosopului, file din istoria satului Selemet. Curtea bunicii- ferma animalelor de casă. Concursuri (Originalitatea prosopului reinventat; iProsop internațional; Concursul gospodarilor). Camping.

ICOPII Zonă de divertisment pentru copii (jocuri educative, face painting, animatori pentru copii). Activități de confecționare a prosopului, colorare desene ornamente prosop, trambilină și bătută.

\ 43

Profile for luigi savoia

Moldova in Progres N° 13 Aprilie 2015  

“Moldova in Progres” este o platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie şi colaborare pe care le în...

Moldova in Progres N° 13 Aprilie 2015  

“Moldova in Progres” este o platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie şi colaborare pe care le în...

Advertisement