Page 31

experţi la un nivel profesional foarte ridicat. Bineînţeles, este loc de mai bine ca peste tot în lume şi sperăm că acest trend pozitiv va continua, în speranţa că Moldova va fi foarte curînd deasupra mediei înregistrate în regiunea europeană. Așteptările ICAO faţă de autoritățile aeronautice din Republica Moldova G.F.: Foarte mari. Am stabilit o ştachetă la nivelul ţărilor din Europa care este foarte ridicată. Speranţa noastră bazată pe realităţile din trecut în ceea ce priveşte trendul totdeauna pozitiv al evoluţiei activităţii în R. Moldova, este că angajamentul autorităţilor civile din RM va continua la acelaşi nivel. Ceea ce aşteptăm este ca efortul să continue cu acelaşi grad, astfel încît Republica Moldova să poată să evolueze pozitiv şi depăşească o serie de alte de ţări din Europa.

Industria aeronautică din RM este pregătită pentru un proces de integrare amplu în structurile europene de specialitate G.F.: Avem diverse aspecte aici dacă vorbim despre siguranţa aviaţiei civile. Sunt convins că la etapa actuală Republica Moldova este pregătită să facă faţă acestei provocări. Nu numai faptul că eforturile din trecut au demonstrat această capacitate, dar cunoscînd expertiza care există la ora actuală sunt convins că nu există nici un fel de obstacol ca Republica Moldova să se poată integra într-un viitor foarte foarte apropiat în structurile europene şi aici mă gîndesc în primul rînd la Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (EASA). Sunt o serie întreagă de responsabilităţi pentru care Republica Moldova a răspuns deja pozitiv, deci nivelul e deja atins și nu există nici un fel de obstacol pentru ca Republica Moldova să se poată integra în acest sistem.

Aş dori cu această ocazie să adresez felicitările mele personale şi din partea organizaţiei pe care o reprezint autorităţilor aviaţiei civile din R. Moldova pentru rezultatele deosebite pe care le-a înregistrat în ultimii ani. De asemenea, aş vrea să adresez mulţumirile noastre pentru sprijinul constant pe care Republica Moldova l-a adus Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi de asemenea participării sale active în structurile noastre la nivel regional şi mondial.

\ 31

Profile for Luigi Savoia

Moldova in Progres N° 13 Aprilie 2015  

“Moldova in Progres” este o platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie şi colaborare pe care le în...

Moldova in Progres N° 13 Aprilie 2015  

“Moldova in Progres” este o platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie şi colaborare pe care le în...

Advertisement