Issuu on Google+

MOHV | BOKORRIDOREN 2012 En folder från MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

IT’S YOUR MOHV VI REKOMMENDERAR, DU VÄLJER

MOHV LOGOTYPE

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

HELSINGBORG

LUND

BJÄRRED

STAFFANSTORP

LOMMA MALMÖ

BUNKEFLOSTRAND

SVEDALA

VELLINGE SKANÖR

FALSTERBO

HÖLLVIKEN BEDDINGESTRAND

LJUNGHUSEN TRELLEBORG

SMYGEHAMN

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING MOHV Fastighetsförmedling är ett mäklarföretag med 30 erfarna medarbetare. Vårt kontor ingick tidigare i en större mäklarkedja, men i januari 2012 lanserade vi ett eget koncept och arbetar nu under ett eget varumärke. Vår ambition är att MOHV ska vara synonymt med innovativa, lokala och framförallt kundanpassade lösningar. Vårt fokus är storstadsregioner och våra kunder är personer som är intresserade av sitt boende och av att göra en bra bostadsaffär. Vi är till för dem som är engagerade och som vill vara med och påverka sin bostadsförsäljning. I nuläget erbjuder vi våra tjänster i Malmö och Lund med omnejd. Men vi siktar på fler MOHV-kontor i flera av landets storstadsregioner.

SNABBFAKTA OM MOHV 30 medarbetare

640 st förmedlade bostäder 2011

Medlemmar i Mäklarsamfundet

520 st förmedlade lägenheter 2011

Ansvarsförsäkrade upp till 2.5 MSEK

120 st förmedlade villor 2011

Marknadsledande samarbetspartners

2:a på marknaden

MOHV LOGOTYPE

BOKORRIDOREN 2012

VI VILL, VILL DU? Du håller i dina händer en speciellt framtagen folder för Bokorridoren 2012. Med denna vill vi ge dig som blivande mäklare en inblick i vårt företag och berätta om oss som jobbar här, och inte minst om hur vi arbetar. MOHV Fastighetsförmedling är ett relativt nytt mäklarföretag, mitt i centrala Malmö. Vår fokus är på storstadsboende och vi har startat vår etablering med Malmö/ Lund med omnejd som första marknad. MOHV är ett nytt företag, men vi som jobbar här är allt annat än nya. Vi ingick tidigare i en större mäklarkedja och är 30 erfarna medarbetare med flera toppnoteringar från marknadsandelsstatistiken i bagaget. Men det är inte bara vi som arbetar här som är drivna och framåt. Våra kunder är engagerade och mycket intresserade av att vara med och påverka sin bostadsförsäljning. För dem har vi utvecklat vårt koncept, som bygger på att det är KUNDEN som väljer hur försäljningen av bostaden ska gå till. Vi erbjuder en rad olika tjänster och arbetar under devisen Vi rekommenderar, du väljer. Ett arbetssätt som visat sig mycket lyckosamt för både oss och våra kunder. Jag vill också passa på att berätta om TIME TO MOHV – vårt eget magasin. Här delar vi med oss av inspiration och handfasta råd om allt från bolån till badrumsrenovering. TIME TO MOHV delas ut som gratistidning till 10 000 utvalda hushåll, på våra öppna visningar samt hos våra samarbetspartners. Nu hoppas vi på att få träffa några av våra framtida kollegor här på Bokorridoren. Kom och prata med oss, ställ frågor eller hör av dig efteråt. Vi är alltid på jakt efter nya kollegor som vill vara med i vårt glada gäng. Just nu rekryterar vi mäklare och praktikanter till Malmö och Lund (öppnar under året) samt till Helsingborg (öppnar 2013). I dagarna lanserar vi också ett helt nytt praktikantupplägg, som innebär att varje praktikant på MOHV får en Auktoriserad praktikantfadder. Hör av dig – vi berättar gärna mer! Tack för att du är intresserad av vårt företag och lycka till med studierna!

Magnus Miramadi

070825 63 22 MAGNUS.MIRAMADI@MOHV.se VD MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING 0708-25 63 22

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

VI REKOMMENDERAR, DU VÄLJER

OM MOHV

I januari öppnades dörrarna till Öresundsregionens nyaste mäklarfirma – MOHV Fastighetsförmedling. Bakom dörrarna finns 30 mäklare och medarbetare. Men de är inte nya varken på marknaden eller inför varandra: kontoret var tidigare en del i en större mäklarkedja och har under de senaste åren stått för flera toppnoteringar på bostadsmarknaden.

I det nya varumärket MOHV Fastighetsförmedlings koncept ingår ett starkt fokus på storstadsområden, och kontoret i Malmö är det första som öppnar. – I nuläget erbjuder vi våra tjänster i Malmö och Lund med omnejd, men förhoppningen är att vår tjänst på sikt ska efterfrågas på fler orter, berättar Magnus Miramadi, MOHV:s vd. Mäklartjänsten som MOHV erbjuder ser inte riktigt ut som hos andra mäklarfirmor. MOHV har inga fasta paketlösningar för den som ska sälja sin bostad, vilket är vanligt idag. Istället satsar man på att erbjuda kunderna ett brett utbud av tjänster som de sedan själva väljer ur. – Vi vet att den här typen av individanpassade lösningar efterfrågas på marknaden, och vi är stolta över att nu kunna erbjuda dem till MOHV:s kunder, dessutom med hjälp av Malmös vassaste mäklare, säger Magnus Miramadi och fortsätter: – Olika kunder har olika behov och den ena bostadsaffären är inte den andra lik. Det kan bero på bostaden, men också på hur säljaren vill att bostadsförsäljningen ska skötas. Vårt koncept innebär att kunden tillsammans med mäklaren bygger ihop sin mäklartjänst, ungefär som när man köper en ny bil. Ett lägre mäklararvode för en smalare tjänst och en högre investering om man önskar bredare exponering för sin bostad. De som har hört om de olika möjligheterna vi erbjuder har blivit imponerade, det känns väldigt bra.

Framtidens mäklare har också en plats på MOHV, som är frikostiga med att erbjuda praktikplatser och mentorskap för mäklarstudenter. Två gånger om året arrangerar och bekostar MOHV ett eget ”Mäklarcamp” och när det finns möjlighet erbjuder man gärna mäklarstudenter extrajobb och stipendier. Välutbildade och erfarna mäklare är en förutsättning för bra bostadsaffäer, det vet man på MOHV. Men säljarens engagemang och kunskaper är också viktiga. Genom att erbjuda rådgivning för blivande bostadssäljare och -köpare ”utbildar” man sina kunder, vilket gör att de sedan tillsammans med sin mäklare kan sätta ihop en skräddarsydd lösning för bostadsförsäljningen som alla blir nöjda med. – Vi rekommenderar, du väljer, påminner Magnus Miramadi och avslutar: Vi välkomnar både nya och gamla kunder till våra lokaler här mitt i centrala Malmö och ser fram emot att tillsammans med dem göra ännu fler lyckade bostadsaffärer under 2012!

Läs mer om oss på MOHV.se.

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

Ett bostadsmagasin

Ett bostadsmagasin

från MOHVFASTIGHETSFÖ RMEDLING MALMÖ/ LUND

D mars 2012 MALMÖ/LUN SFÖRMEDLING | VFASTIGHET från MOH

| FEBRUARI 2012

Ett bostadsmagasin från

MOHV FASTIG HETSF ÖRME DLING | JANUA

RI 2012

Till salu! På MOHVFASTIGHETSFÖR MEDLING. Malmö 4-5:A city Se annons på sid 35.

Till salu!

DLING. HETSFÖRME På MOHVFASTIG s på sid 35. city Se annon Malmö 4-5:A

#02

#01.2

#01.1

LYCKAD LANSERING Hej Sebastian! Fullt upp med lanseringen av MOHV? Hur har det gått?

– Det har gått jättebra och vi har fått bekräftelse på att vi tänkt rätt. Vi gjorde en sak riktigt bra redan från början: vi såg på vår produkt med våra kunders ögon och tog fram konceptet Vi rekommenderar, du väljer. Det innebär att du som säljare, tillsammans med en mäklare från MOHV, bygger ihop den mäklartjänst som passar bäst för just din bostadsaffär. Vi erbjuder alltså inga färdiga “paket” till ett visst arvode, vilket är vanligt hos många mäklarföretag idag. Hos oss på MOHV väljer du i stället själv vad du vill ska ingå i mäklartjänsten. Det konceptet har hjälpt oss till en riktigt lyckad lansering. Vi känner riktigt hur kunderna sitter och nickar för sig själva när vi berättar om vårt sätt att arbeta. Folk är trötta på standardpaket, och vill hellre skräddarsy sin egen lösning. Så med ett bra koncept och en stark produkt har vi snabbt blivit ett tydligt alternativ till de traditionella mäklarföretagen. Vi har redan under årets första två månader fått förmånen att visa nästan 300 unika bostäder i Malmö/Lund. Sen är en lansering alltid intensiv, och man får räkna med att allt inte går precis som man tänkt. Våra kunder är alltid prioritet ett, och när det gäller dem har allt fungerat problemfritt. Men internt har en del hamnat i kläm. Våra praktikanter som läser till mäklare på Malmö Högskola har nog inte fått den uppmärksamhet de förtjänar alltid, och såhär i efterhand kan man konstatera att vi skulle lagt lite större vikt på att rekrytera fler mäklare. Vi är 30 medarbetare idag men behöver rekrytera ytterligare 5 till 10 duktiga mäklare. Ni har satsat stort på marknadsföring - är ni nöjda med den investeringen?

– Jag vet att kunder, medarbetare och konkurrenter upplevt att MOHV ”syns överallt”. Men jag skulle snarare säga att vi satsat smart än stort när det gäller marknadsföringen. Vi har varit synliga och tydliga. Och vi har en slogan som sätter sig eftersom den är ärlig och relevant. Tropicana juice har sin ”True to taste”. Pågen menar att de ”Bakar med kärlek”. Zoégas erbjuder ”En starkare

upplevelse”. Avis säger ”We try harder”. Alla är de bra slogans som bygger på emotionella värden som kunder förstår och tror på; helt enkelt för att det ligger sanning och en ärlig strävan i dem. Vi på MOHV vill hjälpa våra kunder att flytta och vi tycker om att göra det, det är inte svårare än så: WE LIKE TO MOHV YOU. Det finns olika sätt att mäta framgångsrik marknadsföring, men ska man se till det viktiga: kundernas respons, så har antalet offertförfrågningar skjutit i höjden. Mellan 15 och 30 förfrågningar per vecka är extremt mycket för ett enskilt kontor i Öresundsregionen på rådande marknad. Framför allt med ett namn som bara är två månader gammalt. Jag har personligen satt mig in i nästan alla offertförfrågningar i år och det är roligt att få bekräftelse på att vi lyckats med det vi efterfrågat: att attrahera den medvetne säljaren. Förutom att höras på radio, synas på stortavlor på stan och i tidningsannonser har ni lanserat ett eget magasin, TIME TO MOHV.

– Jag brukar kalla det en bostadskatalog. Om en spekulant besöker en av våra visningar, men inte gillar just den bostaden, så kan mäklaren snabbt lyfta upp TIME TO MOHV och visa upp alla andra bostäder vi har ute till försäljning. Vi uppmanar våra mäklare att ta med spekulanter till sina kollegors visningar om det finns intresse. Det kallar jag aktiv spekulantbearbetning. Samtidigt får våra köpare extra hjälp att hitta rätt. TIME TO MOHV sprids dessutom på fler sätt än via våra visningar. Vi skickar ut varje nummer gratis i 10 000 exemplar till utvalda adresser i Öresundsregionen. Sen delar vi ut magasinet på våra kundmöten, hos samarbetspartners och till bostadsspekulanter som beställer den gratis via vår hemsida MOHV.se. Intresset för magasinet har varit mycket stort. Bland såväl säljare och köpare som samarbetspartners. Det är en viktig produkt som verkligen stärker vår tjänst. Så är det det här med namnet. Varför heter ni MOHV?

– Vi vill helt enkelt äga ordet ”flytta”. Vi tror att mäklare i framtiden

kommer att ta ett större ansvar för hela flyttkedjan. Vi upplever att den nya generationens mäklare vill hjälpa kunden mer. Service ligger i fokus och en vilja att hjälpa till med allt från bolån, försäkring till tips om hantverkare och möbelbutiker. Flyttens olika delar är på väg att växa ihop då önskemålet från både köpare och säljare är att få bredare hjälp från en kontakt – mäklaren. Sen tyckte vi inte att det svenska ordet FLYTTA var ett bra namn på företaget. Så vi tog ordet , översatte det, och gjorde det till ett namn i move. Sen tog vi namnet och gjorde det till ett varumärke - MOHV. På detta enkla sätt har vi fått genomslag i bruset. I Öresundsregionen finns hundratals mäklarfirmor, men alla är väldigt traditionella. Vi sticker ut. Det är bra för oss och för våra kunder. Vi har valt ett namn, en färg och ett annonsupplägg som gör att vi och våra kunders bostäder kommer i fokus. Men varför den konstiga stavningen?

– När jag ska svara på frågan snabbt brukar jag skylla på att webbdomänen med den korrekta engelska stavningen redan var upptagen. Men sanningen är ju att vi var ute efter just den effekten vi fått. Att folk ska ställa frågan ”Varför MOHV?” Att folk uppmärksammar namnet innebär att det engagerar. Samtidigt som vi, varje gång vi får frågan, får möjlighet att förklara hur vi tror att marknaden kommer utvecklas mot ”Flytta”. Var det ändå inte riskfyllt med en felstavning?

– Det är ingen felstavning. MOHV stavas MOHV. Men svaret på din fråga är nej. Vi är inte först med idén att bygga ett varumärke kring ett ord med en alternativ stavning. Reebook är en alternativ stavning av rhebok som betyder antilop. Pepsi kommer från

“ Vi har redan under årets första två månader fått

förmånen att visa nästan 300 unika bostäder i Malmö/Lund.”

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

enzymet pepsin. Google är en alternativ stavning av googol som är namnet på det tal som skrivs med en etta följd av hundra nollor. Coca Cola, Citi Bank och Kraft är också företag som valt samma väg. Vi är i gott sällskap! Nog om namnet. Berätta om den typiska MOHV-kunden!

– Jag brukar kalla vår kärnmålgrupp för ”THE URBAN MOHVER”. En person som bor i Öresundsregionen, det vill säga i en storstadsregion. Ålder - mellan 25 och 49 år. Sen har vi naturligtvis flera kunder utanför det spannet. Men en röd tråd är att de som hör av sig till oss har god internetvana och gillar att göra aktiva val. Det är medvetna personer som sätter värde på sitt boende och vill göra bra affärer. Till skillnad från de stora kedjorna måste vi på MOHV inte låsa in vår tjänst i ett format som ska passa alla orter, små som stora, hela vägen mellan Ystad och Haparanda. MOHV verkar i Öresundsregionen, och vi kan anpassa oss helt efter detta, och efter varje enskild kunds önskemål. Slutligen, vad har ni på gång just nu? Hur ser framtiden ut?

– Vi har börjat sälja bostäder i Lund och fått mycket bra respons. Vi har nu tre dedikerade mäklare för just det området. De första bostäderna är redan sålda och vi har flera uppdrag klara för våren. Jag tror att MOHV, vårt koncept och våra idéer passar Lund mycket bra. Vi kommer att öppna kontor i Lund så småningom och längre fram även i Helsingborg. Men vi vill inte starta några ”småkontor”. I Malmö har vi medvetet valt att placera alla våra 30 medarbetare under samma tak, i samma kontor. Kunskapsutbyte, aktiv spekulantbearbetning och kvalitetssäkring i alla led är viktigt. För kunderna spelar det mindre roll var kontoret ligger: en mäklarfirma idag behöver inte ha små kontor i varje kvarter, läget spelar mindre roll för kunderna. Därför kommer vi inte att öppna några nya kontor förrän antalet medarbetare tillåter det. Men förhoppningen är att Lund får ett MOHV-kontor redan under 2012. Och så ser vi fram emot att snart få nya kollegor – vi behöver som sagt rekrytera mellan 5 och 10 mäklare ganska omgående!

Sebastians favorit just nu: Y-stolen

0768666 195

PLUS BOLÅN MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING Namn: Sebastian Holtze, sebastian.holtze@mohv.se Gör: Försäljnings- och Marknadschef på MOHV Fastighetsförmedling Bor: Lägenhet, Lund Favoritmöbel just nu: Y-stolen designad av Hans J. Wegner

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

TJEJER I TOPP

FRAMGÅNGSRIKA MÄKLARE Varje år delar MOHV ut priser till några mäklare som under året gjort en extraordinär insats. I december 2011 fick Yessica Thornsäter och Martina Albertsson ta emot, och dela, det prestigefyllda priset ”Årets mäklare” . Till ”Årets rookie” utsågs Christina Ljung. MOHV ställde några frågor till de unga, framgångsrika tjejerna.

Martina, varför blev du en av dem som fick ta emot priset Årets mäklare?

– De stora framgångsfaktorerna har varit hög aktivitet och snabb återkoppling. Det är så man får ihop affärer. För mig har det alltid varit prioriterat att komma ut och träffa nya kunder hela tiden, det är dessutom det som är det roligaste! Sen måste man också ge kunderna en riktigt bra service så de rekommenderar en vidare till sina vänner, grannar, nära och kära. Det är superviktigt. Yessica, vad är viktigast att tänka på om man vill bli lika framgångsrik som du?

– Jag arbetar väldigt systematiskt, jag är inne tidigt på kontoret innan telefonen börjar ringa. Jag planerar min dag så att jag vet precis vad som behöver göras och i vilken ordning. Jag gör checklistor och ser till att inget faller mellan stolarna. Jag har fått höra av mina kunder att min tydliga struktur skapar förtroende, och att det är därför de väljer just mig som sin mäklare. Martina, din och Yessicas framgång håller i sig, ni sålde väldigt många bostäder under förra året och startar 2012 med nästan 15 sålda bostäder vardera under årets första två månader, detta trots det nya ”okända” varumärket MOHV?

– Ja, även om marknaden är lite speciell just nu så har starten på året varit kanon. Det är lite färre spekulanter ute, och de som finns där ställer högre krav på presentationen av bostaden. Försäljningstiden är lite längre än vad den var för ett år sedan, men med det sagt går det naturligtvis fortfarande alldeles utmärkt att sälja bostäder. Vi på MOHV har ett extremt starkt marknadsföringspaket med speciallösningar i Metro Bostad, annonser i Sydsvenskan och till och med ett eget bostadsmagasin - TIME TO MOHV. Vi annonserar alla bostäder på hemnet.se och Blocket.se/Bostad. Dessutom arbetar vi aktivt på kontoret med att tipsa varandra om potentiella heta köpare som är på jakt efter ny bostad. Bredden har hjälpt oss att bli lite starkare än våra konkurrenter när det gäller att hitta köpare, om du frågar mig. Sen måste säljaren såklart gå ut med ett relevant pris och jag som mäklare måste hela tiden arbeta aktivt, smart och se till att alla spekulanter som vill, får chans att komma på visning. Yessica, måste man inte se ut som en traditionell ”mäklargubbe” för att få in affärer?

– Nej, absolut inte! Vi är ett ungt och glatt gäng här på kontoret. Jag upplever att kunderna förstår fördelen med en ung, aktiv mäklare som håller öppna visningar och har en färsk utbildning i bagaget. Jag strävar hela tiden efter att ta till mig ny kunskap då det

kunderna efterfrågar idag är en mäklare som är påläst och uppdaterad med det senaste. Christina, du fick in nästan 100 nya försäljningsuppdrag förra året. Hur lyckas man med en sån bedrift?

– Jag kom igång snabbt genom att vara observant på vad mina kollegor gjorde som var bra. Fördelen för en ny mäklare på MOHV är att företaget valt att ha ett stort kontor i Malmö istället för många små. Det gör att man hela tiden har många kollegor och mycket kunskap till sin hjälp, nära till hands. Jag sitter till exempel mitt emot Martina Albertsson och hon har varit en inspirationskälla och mentor. Sen blev jag tilldelad en gruppchef som stöd och på kontoret råder det en tydlig ”open door policy” , så jag känner mig aldrig tveksam till att ställa frågor till Magnus Miramadi, vår VD. Men Christina, även om du fått inspiration och hjälp så måste väl dina framgångar till den största delen vara dina egna?

– Jo, det är klart. Jag tror att mina kunder upplever mig som positiv i alla lägen och det tror jag är en viktig del. Att tycka att jobbet är kul och att hela tiden försöka motivera sig själv är en nyckel till framgång. Det är tufft ibland när man jobbar med försäljning. Men jag brinner för att sälja bostäder och jag älskar utmaningen i att sammanföra köpare och säljare. Jag försöker hela tiden hitta köpare till de bostäder jag har till salu och det engagemanget tror jag att spekulanterna märker. Det leder i sin tur till att jag sen får sälja deras bostäder och deras vänners bostäder. Det som avgör på dagens marknad är att jag i min roll som mäklare hela tiden är aktiv. Man måste arbeta uppsökande och inte förlita sig på att annonsering ska hitta varken köpare eller säljare åt en. Tillgänglighet och återkoppling är nyckelord för en mäklare.

yessica

christina

martina

PLUS BOLÅN MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING Namn: Christina Ljung 0708-25 63 19, Yessica Thornsäter 0766-455 717

Martina Albertsson 0766-455 702 Gör: Fastighetsmäklare på MOHV

Besiktigad

SBORG 33A

1 295 000 KR

52 kvm

MALMÖ GAMLA VÄSTER MALMÖ 2:A VILLA GULLVIK SLOTTSGATAN 16 14B SILVERVIKSGATAN

2 795 000 KR

129 +129 kvm

MALMÖ PARHUS TYGELSJÖ FLÄKTGATAN 32

12 595 595 000 000 KR KR

44 kvm 162 kvm

13.30-14.15. HV.se, 0766-455 705 Ja Boarea: 52 kvm Avgift: 2 561 kr/mån

Öppen Öppen visning! visning! Sön Sön 12/2 26/2 16.00-16.30. 12.00-12.45 & mån 27/2 18.00-18.30. Öppen visning! Sön 26/2 15.00-15.45 & mån 27/2 17.00-17.45. YESSICA.THORNSATER@MOHV.se, YESSICA.THORNSATER@MOHV.se, 0766-455 0766-455 717 717 ULF.ANDERSSON@MOHV.se, 0733-25 63 00 Våning: Hiss: Ja Biarea: Balkong: Nejkvm Boarea: kvm Avgift: 1 988 kr/mån inkl värme, VA,162 kabel-tv, bredband, Boarea:1129 kvm 129 Tomt:44580 kvm / Friköpt Boarea: kvm Avgift: 9 180 IP-telefoni kr/år Tomt: 380 kvm / Tomträtt

MN N 15A

MALMÖ 1,5:A S:T KNUT/CITY AMIRALSGATAN 40

795 000 KR

50,6 kvm

16.00-16.30 & tis 14/2 18.00-18.30. V.se, 0766-455715 ea: 50,6 kvm Avgift: 2 674 kr/mån

SSTADEN N 27A

795 000 KR

40 kvm

15.00-15.30 & mån 13/2 17.00-17.30. V.se, 0766-455 720 Avgift: 2 241 kr/mån

1 795 000 KR

89 +44 kvm

Öppen visning! Sön 26/2 13.00-13.30 & tis 28/2 18.00-18.30. KARIN.KELLANDER@MOHV.se, 0766-455715 Boarea: 89 kvm Biarea: 44 kvm Tomt: 837 kvm / Friköpt

FASTIGHETSFÖRMEDLING ˜YHHUERVWÀGHUWLOOVDOXSœ MOHV.se

975 000 KR

FUNDER RAR DU OCKSÅ PÅ ATT SÄLJA DIN BOSTAD UNDER 2012? 41,8 kvm

Öppen visning! Sön 12/2 16.00-16.30. ANNIKA.LAWITZ@MOHV.se, 0766-455 711 Våning: 2 Balkong: Nej Boarea: 41,8 kvm Avgift: 1 930 kr/mån

MALMÖ MALMÖ 4:A 2:A MOBILIA DROTTNINGTORGET PER ALBIN HANSSONS NORRA VALLGATAN 2 VÄG 57A

MALMÖ VILLA VIDEDAL ELLENBORGSVÄGEN 9

11 195 595 000 000 KR KR

87 55 kvm kvm

Öppen Öppen visning! visning! Sön Sön 12/2 26/2 16.00-16.30. 13.00-13.30. IRNA.DZIN@MOHV.se, IRNA.DZIN@MOHV.se, 0766-455 0766-455 707 707 Våning: Våning: 54 Hiss: Hiss: Ja Ja Balkong: Balkong: Ja Ja Boarea: Boarea: 87 55 kvm kvm Avgift: Avgift: 42 122 911 kr/mån kr/mån

RING OSS REDAN IDAG! 040-739 00

MALMÖ MALMÖ 4:A 2:A NYDALA/ALMHÖG RIBERSBORG RÖDKULLASTIGEN 2C NILS FORSBERGSGATAN 11

1 895 595 000 000 KR KR

78 82 kvm kvm

Öppen Öppen visning! visning! Sön Sön 12/2 26/2 12.00-12.30 15.00-15.30.& mån 13/2 17.00-17.30. MARTINA.ALBERTSSON@MOHV.se, MARTINA.ALBERTSSON@MOHV.se, 0766-455 0766-455 702 702 Våning: Våning: 44 Balkong: Balkong: Ja Ja Boarea: Boarea: 78 82 kvm kvm Avgift: Avgift: 33 945 882 kr/mån kr/mån

MALMÖ 2:A RIBERSBORG REGEMENTSGATAN 27D

1 295 000 KR

64 kvm

Öppen visning! Sön 26/2 14.00-14.30 & mån 27/2 17.00-17.30. BOEL.NORDSTROM@MOHV.se, 0766-455 720 Våning: 1 Balkong: Nej Boarea: 64 kvm Avgift: 3 257 kr/mån

 

DAL

575 000 KR

MALMÖ 2:A MIDHEM SAARISVÄGEN 1C

61 kvm

L

695 000 KR 4B

e, 0766-455 711 Avgift: 2 498 kr/mån

39 kvm

595 000 KR

56 kvm

Öppen visning! Sön 12/2 11.15-11.45. KARIN.KELLANDER@MOHV.se, 0766-455715 Våning: 1 Hiss: Ja Balkong: Nej Boarea: 56 kvm Avgift: 3 808 kr/mån

11.00-11.30. 6-455 707 Ja Boarea: 61 kvm Avgift: 3 765 kr/mån

MOHV VILL, VILL DU? Vi söker fler fastighetsmäklare / Lund SÄLJA DIN BOSTAD?i Malmö MOHV.se

MALMÖ 625 000 KR MALMÖ 1:A 4:A MIDHEM MÖLLEVÅNGEN/FOLKETS PARK SAARISVÄGEN 4C OSBYGATAN 14 34 kvm

1 750 000 KR

040-739 00 | info@MOHV.se

040-739 00 | info@MOHV.se

Öppen visning! visning! Sön Sön 12/2 26/2 12.00-12.30 14.00-14.30 && mån mån 13/2 27/2 19.00-19.30. 18.00-18.30. Öppen MARTINA.ALBERTSSON@MOHV.se, 0766-455 702 KARIN.KELLANDER@MOHV.se, 0766-455715 Våning: 12 Hiss: Boarea: 92 kvm Avgift: 4 127 kr/mån kabel-tv Våning: Ja Balkong: Nej Boarea: 34 kvm inkl. Avgift:värme, 1 378 VA, kr/mån

92 kvm

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

MÄKLARE MED EGET BOLÅN Att banker köper upp mäklarverksamheter är relativt vanligt i Sverige. Men att mäklarbolag startar egen bolåneverksamhet är desto mer sällsynt, till och med unikt. Notar, Svenska Mäklarhuset, Södermäklarna, Widerlöv & Co och Lundin Fastighetsbyrå driver sedan februari 2011 ”Plus Bolån” genom det samägda bolaget MA2 AB. I januari 2012 anslöt sig MOHV till gruppen.

Vi frågar Magnus Miramadi, VD på MOHV Fastighetsförmedling, hur tankarna gick när MOHV valde att ansluta sig till Plus Bolån:

– Drivkraften när vi startade MOHV var att kunna erbjuda en ökad kundnytta genom unika kundlösningar. Det har blivit allt vanligare, framförallt på ”snabba” marknader som i Stockholm, Göteborg och Malmöregionen, att säljare i mötet med fastighetsmäklaren ställer högre krav på flexibilitet när det gäller att bygga en unik lösning för en bostadsförsäljning. På rådande marknad är säljare också extra noga med att se till att fastighetsmäklaren kan erbjuda det där ”lilla extra” som ofta krävs för att det ska bli affär. Ett bra bolåneerbjudande ger både säljare och köpare ökade möjligheter.

eliminerar problem som annars kan dyka upp senare. Utgångspunkten för att erbjuda MOHV:s kunder ett eget bolån är att vi – utan avkall på kvaliteten i den egna kärnverksamheten – ska kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt bolån, utan att tvinga på kunderna andra bankåtaganden som de inte bett om. Hur har då reaktionerna varit så här långt?

– Både slutkunderna och våra mäklare bekräftar samma sak: snabba processer för lånelöfte och löneansökan skapar väldigt smidiga bostadsaffärer. Vi har enbart fått positiva reaktioner på det sätt vi skapar kundnytta och gör det enklare för våra kunder.

Ökade möjligheter?

– Den stora fördelen med ett eget bolåneerbjudande är att vi kan göra bolåneprocessen snabb, smidig och enkel. Vi ser till att kunden får allt ordnat vid en och samma tidpunkt. Vi vill satsa på kundfokus och maximal tillgänglighet – det innebär en stor skillnad jämfört med de större bankernas rutiner. Där är processen lång, kräver framförhållning och ofta ett fysiskt möte med köparen. Vilka andra kundfördelar ser du med att erbjuda en egen bolånelösning?

– Många är både ovana och osäkra när det gäller bolån, främst när det gäller förstagångsköparna. Den som ska köpa sin första bostad känner inte alltid till alla regler kring lånelöften, låneansökan och andra viktiga förutsättningar. Men även andra har glädje av att få snabb och smidig hjälp med bostadsfinansieringen. Genom att erbjuda bostadsspekulanter smidiga och enkla processer möter vi ett stort behov på marknaden. Plus Bolån kortar ner tiden det tar att få ett lånelöfte och låneansökan behandlad avsevärt. Att kunna få allt omhändertaget på en gång är mycket positivt för kunden och

Magnus favorit just nu: Lampan Kaiser idell 6631-L

070825 63 22

PLUS BOLÅN MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING Namn: Magnus Miramadi, magnus.miramadi@mohv.se Gör: VD, MOHV Fastighetsförmedling Bor: Radhus, Bunkeflostrand Favoritmöbel just nu: Lampan Kaiser idell 6631-L

Bol

snabbt å n , smidigt o c h en k elt

Plus Bolån erbjuds i samarbete med MOHV. Med SBAB som kreditgivare. Kostnadsfritt lånelöfte oftast samma dag du ringer. Räntefritt handpenningslån upp till 6 månader. Bottenlån upp till 85% av bostadens värde. Förmånligt överbryggningslån. Privatlån.

Bolån snabbt, smidigt och enkelt Ger ökade möjligheter för dig som säljare MOHV LOGOTYPE

MOHVFASTIGHETSFÖRMEDLING

MOHV REKRYTERAR

VÄX MED OSS MOHV Fastighetsförmedling har idag ett 30-tal medarbetare med ett tillväxtmål om ytterligare cirka fem medarbetare varje år. Nyckeln till en fortsatt lyckad expansion är att vi som företag tar ansvar, har ett genuint engagemang och står för nytänkande. Vi strävar därför efter att attrahera medarbetare som kan utmana sig själva, företaget och ta egna initiativ. Vi vill vara en god arbetsgivare och erbjuder såväl konkurrenskraftiga löner som möjligheter att växa och utvecklas inom företaget. De mäklare som väljer att arbeta hos oss har höga förväntningar på sin

arbetsgivare. Det utmanar oss och hjälper oss att fortsätta utvecklas samt att förbättra vår tjänst och vårt erbjudande till både medarbetare och kunder. En viktig del i vår rekryteringsstrategi är att alltid ha nya talanger på ingång. Därför arbetar vi aktivt med mäklarhögskolorna; med praktikplatser, mentorskap och sponsring av olika aktiviteter.

MOHV REKRYTERAR

PRAKTIK PÅ MOHV Vi är generösa med att erbjuda praktikplatser till mäklarstudenter: detta tycker vi är viktigt. Alla våra mäklare har själva varit praktikanter en gång i tiden och det påminner vi dem om, ofta. Att ta väl hand om våra praktikanter kommer därför naturligt.

Nytt praktik-koncept!

Vad händer efter praktiken?

Med en Auktoriserad praktikantfadder kommer du som praktikant få en utbildad och avlönad fadder. Det kommer innebära delaktighet i flera moment, en bättre insyn i mäklaryrket och en snabbare start på karriären!

Redan under praktiken följer vi upp och utvärderar. Vår förhoppning är att praktiken ska leda till anställning. Därför tar vi i regel bara emot praktikanter som har som ambition att arbeta med oss även i framtiden. Sen förstår vi naturligtvis att saker kan förändras, men ambitionen ska finnas där.

När ska man ansöka om praktikplats?

Vi vill gärna komma i kontakt med dig så snart som möjligt. Vi ser gärna att du söker praktik redan under din första termin på mäklarutbildningen. Att ha en bra insikt i mäklaryrket tenderar att göra mäklarutbildningen både lättare och roligare. Som praktikant hos oss får du vara med och se våra mäklare i deras arbetsvardag. Du får följa med på visningar, kontraktskrivningar, kundmöten, tillträden osv. Du får även följa med på våra interna utbildningar och företagsevenemang. Det tycker vi är viktigt. Vilka passar på MOHV?

För att trivas hos oss är det viktigt att vilja vara en del av något större och gilla gemensamma aktiviteter utanför jobbet. Att ha viljan att lyckas, och att aldrig sluta försöka, bör komma naturligt. Liksom viljan att hjälpa andra och vara villig att ta emot hjälp. Vilka söker MOHV?

Vi söker dig som verkligen vill. Vi har med MOHV byggt en grund för att ge dig möjlighet att fokusera långsiktigt på din egen mäklarkarriär, att bli teamledare och på sikt kanske kontorschef eller franchisetagare. Alla dörrar är öppna för rätt personer.

Hur hjälper ni nyanställda att snabbt komma igång?

Vi har en gedigen introduktionsutbildning, support från kollegor och chefer. Väl utarbetade rutiner gör att de flesta av våra nyanställda mäklare förmedlar sina första bostäder redan inom några veckor. Dessutom tycker vi att vi har marknadens just nu bästa mäklartjänst att erbjuda! Inte bara ett jobb utan en chans till en riktig karriär

Vi är kända för att ha höga ambitioner och vi står för kreativitet, arbetsglädje och en stark sammanhållning. Vi är ett positivt gäng som vågar ställa krav på varandra. Detta skapar framgång. Men mäklaryrket är speciellt. MOHV kan, och kommer att, ge dig förutsättningarna för att lyckas. Men du måste själv ta vara på de möjligheter du får. Du måste ställa krav på dig själv och företaget. Som medarbetare på MOHV får du vara din egen entreprenör och tillsammans med oss skapa, utveckla och förbättra företaget. På MOHV tillämpar vi den öppna dörrens princip, vilket ger alla medarbetare rätt och möjlighet att diskutera arbetsrelaterade frågor direkt med chefer och ledning.

MOHV | BOKORRIDOREN 2012 Kronborgsvägen 5, 217 42 Malmö 040-739 00 | MOHV.se


Bokorridoren 2012