Page 1

OKTOBER 2021

I N FO MAGA Z I N E

PARKEERBELEID OPPERSTRAAT Pg. 2

SAMEN VOOR MEER VEERKRACHT Pg. 4

DE JUISTE BOOM VOOR JOUW TUIN Pg. 6


I n de kij ker

NIEUW PARKEERBELEID IN OPPERSTRAAT IN VOEGE

Het is zover Na maanden van voorbereidingen keurde de gemeenteraad op 27 april 2021 een nieuw parkeerbeleid in de Opperstraat goed. Eind augustus werden de lijnen van de toekomstige parkeerplaatsen geschilderd. In september werden de nieuwe verkeersborden geplaatst. Sinds het plaatsen van de verkeersborden is de nieuwe parkeerregeling in de Opperstraat dan ook in voege.

Voordelen nieuw parkeerbeleid Met het nieuwe parkeerbeleid wil Lokaal bestuur Moerbeke voldoende veiligheid en verkeersstremming bieden in de Opperstraat.

Het nieuwe beleid zorgt ook voor 10 extra parkeerplaatsen in het centrum en voorziet 2 parkings voor personen met een handicap. Om lokaal winkelen te stimuleren, worden er ook 6 parkeerplaatsen voor kortparkeren (= blauwe zone) voorzien. Op een kortparkeerplaats kan je parkeren met een parkeerschijf. De parkeertijd is hier van maandag tot zondag beperkt tot 30 minuten.

DIGITALE DIENSTVERLENING WERD UITGEBREID We zaten de afgelopen tijd niet stil. Voortaan regel je een adreswijziging vanuit je zetel thuis. Nog maar net verhuisd binnen of naar Moerbeke? Geef je adreswijziging binnen 8 werkdagen door aan dienst burgerzaken. Dit kan makkelijk en snel via het digitaal loket van Cevi. Surf naar www.moerbeke.be/verhuis en registreer je adreswijziging digitaal.

MIS DE OPHAALKALENDER NIET Vanaf half november starten de IDM-ploegen met de bedeling van de ophaalkalenders 2022. Ze zijn hier wel even mee bezig. Heb je tegen kerst de nieuwe kalender nog niet ontvangen? Bel dan naar de Groene Lijn via het gratis nummer 0800 166 36 of stuur een mailtje naar communicatie@idm.be. Je kan ook steeds een exemplaar afhalen in het gemeentehuis (Lindenplaats 7).

STA NIET VOOR EEN GESLOTEN DEUR De gemeentelijke diensten blijven gesloten op • Maandag 1 & dinsdag 2 november • Donderdag 11 & vrijdag 12 november De bibliotheek is ook gesloten op zaterdag 13 november en maandag 6 december. Tijdens de eindejaarsluiting is de bibliotheek gesloten van vrijdag 24 december tot zondag 2 januari 2022.

2

O KTO B ER  2021

OPVANG NODIG TIJDENS DE KERSTVAKANTIE? CREAKAMP

‘FEESTBEESTEN ’

Hé, jij daar! Ja, jij! Jij ziet er een echt feestbeest uit! Heb je zin om het feestje van je dromen te organiseren? Van maandag 27 tot vrijdag 31 december bouwen we namelijk het grootste feest ooit! Bekijk snel de UiT-kalender op de laatste pagina van dit infomagazine voor meer informatie. De inschrijvingen starten op maandag 15 november om 8u30 via www.moerbeke.be/i-school

ALLES KIDS Alles Kids organiseert op weekdagen opvang van 6u45 tot 18u15. Opgelet, de eerste week van de kerstvakantie is de kinderopvang collectief gesloten. Inschrijven voor Alles Kids kan vanaf vrijdag 3 december om 20u00 via www.moerbeke.be/i-school


Wonen & omgevi ng

MAAK GEBRUIK VAN DE BLADKORVEN IN ONZE GEMEENTE Elke herfst zorgen bomen voor heel wat bladafval. Daarom plaatst de gemeentelijke groendienst jaarlijks bladkorven op heel wat locaties met grote bomen en veel bladerval (vb. eiken, lindes, beuken,…). Straten met kleinere en halfgrote bomen krijgen, door de geringe bladerval, geen bladkorven. Vanaf 15 oktober worden de bladkorven in de straten gezet tot alle bladeren afgevallen en opgeruimd zijn. Ze zijn alleen bedoeld voor bladeren die op openbaar domein gevallen zijn, deponeer geen ander (groen) afval in de korven a.u.b. De bladkorven worden om de twee weken gecontroleerd en, indien nodig, leeggemaakt. De korven staan ten dienste van heel de straat en niet specifiek per woning. Je vindt bladkorven op de volgende locaties: • Crevestraat • Collemansbrug • Dorpvaart • Eksaardsedam (t.h.v. horeca) • Klein Sinaaistraat • Lindenplaats • Rozenlaan (t.h.v. speelplein) • Spelonckvaart • Sportlaan • Statiestraat • Terweststraat • Wachtebekesteenweg Opmerkingen of suggesties? Heb je opmerkingen over het systeem of heb je een suggestie voor het plaatsen van een bijkomende bladkorf? Aarzel niet om ze door te geven via technischedienst@moerbeke.be

11 NOVEMBER HERDENKING 2021 Wegens de vele restricties rond de coronapandemie moesten we 11 november 2020, dat in het teken van de 75ste verjaardag van het einde van WOII stond, in mineur herdenken. Dit jaar hopen we de draad van een volledige viering terug op te nemen. Om 10u30 vindt de traditionele huldiging plaats van alle Moerbeekse slachtoffers van de beide oorlogen aan het monument, voor de kerk. De plechtigheid wordt afgesloten met de Last Post en het Belgisch volkslied. Aan de Moerbeekse bevolking wordt gevraagd hun huizen die dag te bevlaggen.

INFOMARKT MOERBEKE RENOVEERT EN ZONNIG WAASLAND Op woensdag 24 november kom je, tijdens een persoonlijk gesprek met enkele deskundigen, alles te weten over energetische renovaties, afkoppeling van hemelwater en het plaatsen van zonnepanelen. Kom langs in Buurthuis Kruisstraat (Weststraat 13) vanaf 18u00.

Moerbeke renoveert. Ook samen met jou! Energiebesparende renovaties zorgen voor meer comfort, ze verhogen de waarde van je woning en je energiekosten dalen. Maar hoe begin je eraan? Samen met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen zorgt de gemeente ervoor dat je als woningeigenaar gratis advies kan krijgen van een deskundige renovatieadviseur.

Afkoppelingsadvies Regenwater is te proper om zomaar te laten wegspoelen in de riolering. Op termijn zal zowat iedereen zijn regenwater moeten afkoppelen. Daarom kun je daar best nu al rekening mee houden. Als je verbouwt of je tuin opnieuw aanlegt, bekijk dan hoe je beide waterstromen (afval- en regenwater) van elkaar kunt scheiden. Op die manier kan je later extra werk en kosten uitsparen én bouw je mee aan een beter leefmilieu. Maak snel je afspraak met onze afkoppelingsdeskundige, de plaatsen zijn beperkt.

We roepen iedereen op om de eigen CO2-uitstoot te beperken en mee te werken aan een duurzame energietransitie. De Wase burgercoöperatie MegaWattPuur komt haar project “Zonnig Waasland” voorstellen, een groepsaankoop mét persoonlijke begeleiding. Overweeg je om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het zeker de moeite waard om MegaWattPuur te leren kennen! Lees alvast meer op www.moerbeke.be/zonnigwaasland Schrijf je in voor gratis advies. Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking en stel al je vragen aan de deskundigen tijdens de infomarkt op 24 november. Inschrijven voor deze infoavond is noodzakelijk via www.moerbeke.be/moerbekerenoveert of telefonisch op 09 340 51 76. O KTO B ER 2021

3


Vrije tijd, zorg & sociale zaken

SAMEN VOOR MEER VEERKRACHT Met de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid! Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat willen we in de kijker zetten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Van 1 tot 10 oktober staat onze psychische gezondheid en onze veerkracht centraal onder het motto ‘Samen veerkrachtig’. Hoe? Gewoon door rustig te gaan zitten en een babbeltje te slaan.

Tijd voor ontmoeting De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Want plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen een van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden ... Het kon allemaal niet meer. Hoogtijd om die momenten in te halen!

‘Neem plaats op onze bank’

MOERBEEKSE CONSUMPTIEBON VOOR KWETSBARE DOELGROEPEN De coronacrisis maakt het heel wat gezinnen moeilijk om rond te komen. Minder tot geen inkomen, stijgende prijzen … Om deze financiële gevolgen een stukje op te vangen besloot de Vlaamse regering om elke gemeente een consumptiebudget toe te kennen. De raad voor maatschappelijk welzijn van Moerbeke besloot om dit consumptiebudget in de vorm van consumptiebonnen uit te reiken om de kwetsbare doelgroepen een duwtje in de rug te geven en om de lokale economie te ondersteunen. Het sociaal huis reikt consumptiebonnen van € 5,00 uit. Het aantal bonnen dat wordt toegekend, hangt af van de gezinssituatie. De bonnen kunnen besteed worden bij deelnemende handelaren voor de aankoop van voeding en persoonlijke hygiëne én ze zijn geldig tot 31 december 2021. Meer info rond de voorwaarden en de deelnemende handelaren vind je op www.moerbeke.be/consumptiebon Je kan ook contact opnemen met het sociaal huis. De maatschappelijk werkers bekijken samen met jou de mogelijkheden. Bel naar 09 346 81 61, mail naar sociaalhuis@moerbeke.be of kom op afspraak langs in het sociaal huis (Hospicestraat 15b).

LEVEN OP HET KERKHOF Op zondag 31 oktober en 7 november kan je een gegidste wandeling maken op de gemeentelijke begraafplaats, telkens om 16u. Wil je erbij zijn? Schrijf je vooraf in. Meer info en inschrijven via www.uitinmoerbeke.be

KERSTSPECIAL

Op je gemak met iemand babbelen, dat kan nog het best op een bankje. Daarom draait de 10-daagse dit jaar ook rond een zitbank. Een zitbank nodigt uit om even tot rust te komen. Én ze stimuleert ‘toevallige’ ontmoetingen tussen mensen, wat mogelijk leidt tot verbinding met anderen. En hebben we daar nu niet allemaal heel erg nood aan? Neem plaats op 1 van onze bankjes in het centrum en wie weet zie je wel een babbelbordje. Ga in gesprek, stel vragen, ontmoet nieuwe mensen ... Boost je veerkracht!

Activiteiten De zitbanken zijn slechts één voorbeeld van acties die in Moerbeke ondernomen worden in thema van de 10-daagse. Zo staat er nog een veerkrachtwandeling op de planning, een workshop ... Voor de veerkrachtwandeling in Lokeren en de mindfulwandeling in Moerbeke kan reeds ingeschreven worden, meer info vind je in de UiT-kalender op de laatste pagina van dit magazine. Voor de workshop hou je de Facebookpagina van Sociaal Huis Moerbeke-Waas in de gaten. 4

O KTO B ER  2021

Op zaterdag 11 december om 19u30 brengt het Aalsters mannenkoor Kratzfuss een kerstspecial in de kerk het H. Hart in de Kruisstraat. Op het programma zowel klassiek als hedendaags en gospel.

NIEUW! SPREEKUUR VOOR JURIDISCHE VRAGEN Plots kan je in een situatie terechtkomen waarin je met juridische vragen zit. Sinds september kunnen inwoners van Moerbeke hiervoor terecht in het sociaal huis (Hospicestraat 15b). Elke tweede dinsdag van de maand zal er een advocaat aanwezig zijn tussen 16u00 en 19u00. Van 16u00 tot 17u00 wordt er enkel op afspraak gewerkt, tussen 17u00 en 19u00 kan je vrij langskomen. Breng gerust alle relevante documenten mee. De eerstvolgende zitdagen zijn gepland op dinsdag 12 oktober, 9 november en 14 december 2021. Wil je een afspraak maken of wens je meer info? Neem contact op met het sociaal huis   09 346 81 61 of mail naar sociaalhuis@moerbeke.be.


Vrije tijd, zorg & sociale zaken

BABYTHEEK MOERBEKE-LOKEREN De Babytheek Moerbeke-Lokeren is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu bewust wil kiezen voor minder spullen, een beperkt budget hebt of klein woont … de Babytheek is het antwoord voor gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

Babyspullen uitlenen? De Babytheek is elke 1ste en 3de donderdag van de maand geopend tussen 13u30 en 18u30. Je vindt de Babytheek in het Antennepunt Huis van het Kind (Hospicestraat 15b, 9180 Moerbeke). Reserveer je spullen vooraf via de webshop op babytheekmoerbeke-lokeren.myturn.com

Nieuw in de Babytheek! de GreenKit Een gratis ontdekkingsdoos met stalen van duurzame producten voor baby, moeder of het hele gezin. Alles rond gezonde verzorgingsproducten, veilig speelgoed, hippe kleertjes en meubeltjes zonder schadelijke stoffen! Ouders in spe zijn elke eerste en derde donderdag van de maand welkom in de Babytheek om de GreenKit te komen ophalen.

Vragen of meer info? Je kan de Babytheek telefonisch bereiken op 09 326 71 94 of via mail naar babytheek@moerbeke.be

KAMPIOENENVIERING Naar jaarlijkse traditie organiseert de sportdienst i.s.m. de werkgroep sport en beweging ook dit jaar de kampioenenviering waarbij de Moerbeekse kampioenen gehuldigd worden. Heb je de mogelijkheid gehad om dit jaar ‘sportkampioen’ te worden of ken je iemand? Kijk de voorwaarden in het reglement even na en kom te weten of de sporter in aanmerking komt voor de viering. Het reglement en het inschrijvingsformulier kan je raadplegen via www.moerbeke.be/kampioenenviering. Denk eraan, dien het inschrijvingsformulier vóór 31 oktober 2021 in bij de sportdienst.

WELKOM IN DE BIB! Langzaam wordt het leven steeds normaler. GELUKKIG! Ook in de bib ben je opnieuw welkom met het hele gezin voor een boek, film of tijdschrift en kun je rustig de krant lezen in de leeszaal. Hou ook zeker onze Facebook, Instagram en de UiT-kalender in de gaten want er worden opnieuw allerlei activiteiten georganiseerd. Tot binnenkort?

OKTOBER = MAAND VAN HET BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER Ben je tussen 50 en 69 jaar én liet je langer dan twee jaar geleden een mammografie nemen? Dan ontvang je van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Meer info rond het bevolkingsonderzoek vind je op borstkanker.bevolkingsonderzoek.be Contact opnemen kan gratis op 0800 60 160 tussen 9u00 & 12u00 en 13u00 & 16u00 of via mail naar info@bevolkingsonderzoek.be Bij vragen over je persoonlijke medische situatie contacteer je je huisarts.

68,4

% van In Moerbeke liet de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich preventief onderzoeken en zo scoren we lager dan de deelname in onze provincie.

75

% te Om het streefcijfer van behalen is er dus nog werk voor de boeg in onze gemeente. Stel je deelname niet uit. O KTO B ER 2021

5


Vei l ig heid & m i l ieu

DE JUISTE BOOM VOOR JOUW TUIN Bomen zijn onmisbaar. Ze zorgen voor zuurstof in de lucht, voor schaduw op warme dagen, voor meer kleur en biodiversiteit. En voor hout. Kies jij voor een (extra) boom in jouw tuin? Dan help je het klimaat. Kies je voor de juiste boom? Dan zal je er zelf ook gelukkiger door worden.

1

Onze Vlaamse regering stelt in het Lokaal Energie- en Klimaatpact enkele doelen voorop, die we samen moeten behalen tegen 2030. Eén van de doelen is “Eén boom extra per Vlaming”. Misschien is er in jouw tuin nog wel ruimte voor een boom maar weet je niet welke boom je moet kiezen? Niet alleen in grote tuinen kan je bomen aanplanten, er is ook een groot aanbod bomen met esthetische en ecologische waarde voor kleine tuinen. Voor Jeroen De Beule van Boomkwekerij De Beule zorgen bomen voor verkoeling, frisse lucht en bescherming tegen wind en inkijk. In kleine tuinen zou Jeroen kiezen voor 1 sierappel (Malus) of 2 beverboom (Magnolia Kobus). Zijn advies luidt: Plant een boom het liefst in de winter, zodat de wortels zich goed kunnen hechten in de grond voordat het groeiseizoen begint, en bindt de boom tegen een paaltje zodat hij beter bestand is tegen de wind. De groendienst, die binnen de gemeentelijke technische dienst instaat voor het planten en onderhouden van de bomen op het openbaar domein, kiest voor de 3 Amberboom (Liquidambar), een boom met spectaculaire herfsttinten. Tuincoach Ann Muyldermans gaf begin dit jaar klimaatgezond tuinadvies over de beplanting rond de bibliotheek.

2

3

4

Zij stelt de 4 gewimperde linde of Tilia Henryana voor. Deze langzaam groeiende linde bloeit pas in augustus met crème kleurige bloemen die lekker geuren en goede nectar leveren voor bijen.

De juiste boom voor elke tuin, lezing door Prof. Martin Hermy Om ons verder te inspireren over dit boeiende thema komt professor Martin Hermy langs voor een lezing op woensdag 17 november. Meer info en reserveren? Bekijk de UiT-kalender op de laatste pagina van dit infomagazine.

Laat ons weten waar jij bomen zou planten Heb jij suggesties voor de aanplant van straatbomen in onze gemeente of het bebossen van een ongebruikt perceel? Stuur je idee naar milieu@moerbeke.be en help ons bij het aanplanten van één extra boom per Moerbekenaar.

Bomen– en struikenverkoop van Natuurpunt Natuurpunt Moervaart-Zuidlede verkoopt in het najaar opnieuw bomen en struiken in samenwerking met de Gemeente Lochristi. Je vindt alle informatie op www.heidebos.be/bestelbomen Bestellen en betalen kan tot 2 november.

RAADPLEEG JE RECYCLAGEPARKSALDO VOORTAAN ZELF Iedereen is het ondertussen goed gewoon, voor een bezoek aan het recyclagepark maak je een afspraak via het reservatieportaal idm.mijnrecyclagepark.be. Een account aanmaken, is hiervoor niet verplicht, maar biedt je sinds kort wel een extra groot voordeel. Via je account kan je nu het saldo van je beschikbare aantal gratis kilogram raadplegen. Ook het gefactureerde bedrag voor de binnengebrachte gewichten kan je bekijken en je ziet ook op welke dagen je een bezoek bracht aan het park.

SNELHEIDSCONTROLES Sinds 2020 voert politiezone Puyenbroeck dagelijks snelheidscontroles uit in alle gemeenten van de politiezone. Ook de straten in Moerbeke worden regelmatig gecontroleerd op snelheidsovertreders.

Plaats

70 30

Hiernaast geven we je een overzicht van de bemande snelheidscontroles tussen 1 juni en 31 augustus 2021. 6

O KTO B ER  2021

Aantal controles

Gecontroleerde voertuigen

Overtredingen

Beukendreef

1

22

0

Dorpvaart

4

1.218

80

Eksaardsedam

2

1.631

62

Heirweg

4

1.297

261

Hospicestraat

2

1.595

146

Statiestraat

1

261

3

Terwestvaart

2

445

76

Wachtebekesteenweg

2

590

37


Vei l ig heid & m i l ieu

GRATIS SNOEIHOUTOPHALING AAN HUIS KOMT ERAAN

VOEDSEL VAN BIJ ONS We zijn ons meer en meer bewust van het belang én het plezier van lokale producten: verse, kwaliteitsvolle producten die minder voedselkilometers afleggen en waarvoor we een eerlijke prijs betalen. Bovendien zijn we best TROTS op onze lokale producenten. Door bij hen te kopen helpen we hen vooruit en bevorderen we de tewerkstelling.

S T O R T

Op 8 en 9 november haalt IDM snoeihout op in onze gemeente. We herinneren je graag nog even aan de nieuwe regels die sinds dit jaar in voege zijn. Je mag max. 2 m³ snoeihout gratis aanbieden. Heb je meer snoeihout? Dan kan je daar steeds mee terecht op het recyclagepark. Je kan snoeihout aanleveren binnen de 500 kg gratis recycleerbaar afval. Hoeveel is 2 m³? Een mooi vergelijkingspunt: vul een plek in je tuin van 2m op 1m en stapel het snoeihout een meter hoog. Geraak je zelf niet tot op het recyclagepark? Laat het ons op voorhand weten via www.idm.be/e-loket of bel naar 09 298 21 10. IDM komt het tegen betaling bij je thuis ophalen op dezelfde dag als aangeduid op de kalender. Je betaalt dan € 20,00 per bijkomende m³.

GEEF JE KERSTBOOM EEN TWEEDE LEVEN De gezelligste tijd van het jaar komt er binnenkort weer aan. Hou jij ook van de sfeer die een kerstboom in huis brengt? In januari 2021 werden er op het Hof van Koudenborm 40 kerstbomen geplant, een initiatief van enkele milieubewuste inwoners. 15 bomen hebben het niet gehaald of zijn in slechte toestand. Dat wil zeggen dat er 25 bomen gered zijn en dat is een zeer mooi resultaat! Doe jij volgende keer ook mee? Dan kan je bij je aankoop alvast rekening houden met deze tips: • De boom heeft een grote kluit nodig en is liefst in een pot gekweekt. Bomen met slechts enkele wortels hergroeien niet. • Laat de boom geleidelijk aan wennen aan de warmte van je huis: zet hem eerst een dag in de garage of schuur en verhuis hem dan pas echt naar binnen. • Geef een boom met kluit meteen een paar liter water. Daarna heeft de boom genoeg aan een halve tot één liter water per dag.

Naast de thuisverkoop kan je ook via andere kanalen kiezen voor lokale producten. De keten is nog steeds kort wanneer je koopt bij iemand die de producent goed kent. VOEDSELTEAMS brengt duurzame voeding naar Moerbeke: regionale producten, geproduceerd in harmonie met de vier seizoenen, met respect voor de aarde en de natuur én aan eerlijke prijzen. Lees meer op www.voedselteams.be Ook in de supermarkt kan je kiezen voor regionale producten. Je vindt de herkomst van producten op de verpakking of op het winkelrek. Sommige supermarkten hebben tegenwoordig een apart rek met streekproducten. Op www.lekkeroostvlaams.be maak je kennis met 250 streek-en hoeveproducten, ontdek je de heerlijke producten en het verhaal van hun makers.

Op 8 en 9 januari 2022 kan je je kerstboom naar het Hof van Koudenborm (Heirweg) brengen zodat hij kan worden hergebruikt. Lees meer op www.moerbeke.be/kerstboomopvang

O KTO B ER 2021

7


U iT i n Moerbeke

Meer info rond onderstaande activiteiten vind je op www.uitinmoerbeke.be

Woensdag 29 september, donderdag 14 en 28 oktober Basisvorming Armoedebestrijding Welzijnsschakel Moerbeke Drie avonden waarin we armoede willen leren ‘verstaan’. Waar? GBS De Vlinderdreef (Zwaaikom 1) Wanneer? 19u30 tot 21u30 Inschrijven? lut.vandevijver@gmail.com Vrijdag 1 tot zondag 31 oktober Op zoek naar paddenstoelen in het Heidebos op eigen houtje Groot en klein kunnen zelf op zoek gaan naar paddenstoelen langs de AS Adventure wandeling. Waar? Parking 1 Heidebos (Keizershoek) Zondag 3 oktober Garageverkoop in Moerbeke Ga op zoek naar spulletjes in Moerbeke. Waar? Deelnemende adressen in Moerbeke Wanneer? 10u00 tot 16u00 Pereboomse Krekentrail Grensoverschrijdend loopavontuur door Belgische en Nederlandse Koewacht. Waar? Bedrijventerrein Pereboom (Pereboomsteenweg 47) Wanneer? 10u00 tot 17u00 Inschrijven? www.joggingclubmoerbeke.be Donderdag 7 oktober Mindful wandelen Activiteit ‘Samen veerkrachtig’ Waar? Parking 1 Heidebos (Keizershoek) Wanneer? 14u00 Inschrijven? lisa.verstraete@moerbeke.be Vrijdag 8 oktober Veerkrachtenwandeling Activiteit ‘Samen veerkrachtig’ Waar? Bezoekerscentrum van het Molsbroek (Molsbergenstraat 1, Lokeren) Wanneer? 14u00 Inschrijven? kylie.vanmossevelde@lokeren.be

Zondag 10 oktober

Woensdag 17 november

Herfst(paddenstoelen)wandeling in Heidebos Paddenstoelen hebben tijdens de herfst de tijd van hun leven. Waar? Heidebos parking 1 (Keizershoek) Wanneer? 14u30 Zaterdag 16 oktober Duurzaam koken met Ayse en Lorenzo Online kookworkshop met de winnaars van Mijn keuken, Mijn restaurant. Waar? Online Wanneer? 10u00 tot 12u30 Inschrijven? idm.be/e-loket Maakbib - isomo snijden Ontdek het digitaal isomo snijden. Waar? Bibliotheek Moerbeke (Statiestraat 4) Wanneer? 9u30 tot 12u00 Inschrijven? bib@moerbeke.be Zondag 24 oktober Tweedehands- en speelgoedbeurs Verkoop van tweedehands speelgoed, babykleding, kinderkleding, … Waar? Parochiecentrum (Crevestraat 31) Wanneer? 9u30 tot 12u00 Inschrijven? 09 346 91 56 of gezinsbond9180@gmail.com Donderdag 11 november Vlaanderen wandelt Familiewandeling door sportdienst Moerbeke en Wachtebeke. Waar? Voetbalkantine Wachtebeke (Stationsstraat 181, Wachtebeke) Zaterdag 13 november Ontdek Wereldse Kunst en Muziek Activiteitenprogramma. Waar? GBS De Vlinderdreef (Zwaaikom 1) Wanneer? 10u00 tot 16u00 Dinsdag 16 november Geefkastjes verkennen in Moerbeke Heb je zin om mee te werken? Kom zeker eens luisteren! Waar? Bibliotheek Moerbeke (Statiestraat 4) Wanneer? 20u00 tot 21u30

De juiste boom voor elke tuin, lezing door prof. Martin Hermy In elke tuin kun je een boom planten, maar kies dan wel de juiste. Waar? Bibliotheek Moerbeke (Statiestraat 4) Wanneer? 19u30 Inschrijven? 09 340 51 76 of milieu@moerbeke.be Donderdag 18 november Winteravond 1: Jan Van Der Cruysse / Misdaadauteur Jan is ex-woordvoerder van Brussels Airport en Vlaams schrijver van misdaadromans. Waar? Bibliotheek Moerbeke (Statiestraat 4) Wanneer? 20u00 tot 22u00 Inschrijven? 09 346 79 50 of bib@moerbeke.be Zondag 5 december Sinterklaaswandeling Door de natuur in en rond Moerbeke. Waar? Parochiecentrum (Crevestraat 31) Wanneer? 7u00 tot 15u00 Donderdag 16 december Winteravond 2: Zaki / Ondeugend ouder worden In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Waar? Bibliotheek Moerbeke (Statiestraat 4) Wanneer? 20u00 tot 22u00 Inschrijven? 09 346 79 50 of bib@moerbeke.be Maandag 27 tot vrijdag 31 december Creakamp – Feestbeesten Heb je zin om het feestje van je dromen te organiseren? Deze week bouwen we het grootste feest ooit! Waar? Turnzaal GBS De Vlinderdreef (Zwaaikom 1) Wanneer? Elke dag van 9u00 tot 16u00, vooropvang vanaf 7u30 en naopvang tot 17u30 (niet op vrijdag) Inschrijven? Inschrijvingen starten op maandag 15 november om 8u30 via www.moerbeke.be/i-school

ORGANISEER JE EEN ACTIVITEIT IN JANUARI, FEBRUARI OF MAART 2022 EN WENS JE DIT GRAAG OPGENOMEN TE ZIEN IN HET VOLGENDE INFOBLAD? VOER ALLE GEGEVENS VOOR 8

O KTO B ER  2021

3 DECEMBER

IN VIA WWW.UITDATABANK.BE

Verantwoordelijke uitgever: De Caluwé Robby - Lindenplaats 7 - 9180 Moerbeke - 09 346 80 05 - communicatie@moerbeke.be


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.