Page 1

KaTALOG for책r Sommer Efter책r & vinter 2013 & 2014


Tekst og tegninger

ro-Udkommer man5. marts 2013 Jeg er ikke dig Tomas Lagermand Lundme ISBN 9788792927095 60 sider, hæftet 120 kr.

Jeg er ikke dig er en fortælling i tekst og tegninger om den store kærlighed, når den bliver hverdag. Små øjebliksbilleder om to, der har elsket hinanden så meget engang og nu må finde en ny måde at elske sig selv og hinanden på. Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) er forfatter, dramatiker, billedkunstner, debattør og skribent. Siden debuten i 1998 med romanen Forhud har Lundme udgivet en lang række bøger for børn, unge og voksne. Han har modtaget flere priser, og er oversat til tysk, engelsk, svensk og norsk.

Lagermand Lundme driver i ’Jeg er ikke dig’ en isbjergs-teknik (ni tiendedele er skjult mellem linjerne), der næsten får Hemingway til at fremstå som en lidt sludrevorn kaffesøster. (…) Der er delikat humor og underdrejet drama …

❤❤❤❤ Mikkel Bruun Zangenberg i Politiken


Foto: AnneMie Dreves


Roman Udkommer 13. maj 2013 Natten der kommer Carl-Henning Wijkmark ISBN 9788792927040 184 sider vejl. pris 200 kr. På dansk ved Anne Marie Bjerg

På hospitalet ligger Hasse og venter på at dø. Først i selskab med tre andre patienter, men snart ligger han der alene. Plejet af sygeplejeskerne Birgit og Angela. Mens han venter. Og forbereder sig på ikke længere at findes.

Natten der kommer fik i 2007 den præstigefyldte, svenske Augustpris.

Carl-Henning Wijkmark (f. 1934 i Stockholm) fik i 2007 den præstigefyldte Augustpris for Natten der kommer. Han er en af Sveriges store forfattere, men er også ofte blevet betraget som lidt af en outsider. Han har skrevet godt et dusin romaner, teaterstykker og essaysamlinger.

❤❤❤❤❤❤

I 2012 udkom Wijkmarks debutroman, Jægerne på Karinhall, for første gang på dansk. Her skrev anmelderne blandt andet: “Fremragende roman” og “En af de bedste romaner jeg har læst i mange år”.

Jes stein pedersen i Politiken

HHHHH Jeppe Krogsgaard Christensen i berlingske


Foto: Eva Rudberg


Sundhed og Debat

Der er skrevet rigtig mange bøger om depression, men så godt som ingen på dansk, der samtidig giver et grundigt portræt af den antidepressive medicin - Det der ofte misvisende kaldes “lykkepiller”. Journalist Signe Kierkegaard Cain (f. 1976) har selv taget antidepressiv medicin, og i hendes bog DET HANDLER IKKE OM LYKKE forsøger hun at skabe et overblik over de mange usikkerheder, uenigheder og personlige valg, der knytter sig til den medicin, som næsten en halv million danskere tager dagligt. Hun taler med dem, der tager medicinen og opsøger aktør-

erne i den antidepressive medicins fødekæde: de praktiserende læger, psykiaterne, psykologerne og medicinalindistrien. I DET HANDLER IKKE OM LYKKE stiller Signe Kierkegaard Cain skarpt på spørgsmål som: Hvordan virker antideprressiv medicin? Og virker den overhovedet? Hvad med bivirkningerne? Kan medicinen erstatte psykologen - og hvad er risikoen, hvis du er gravid. Disse og mange andre spørgsmål, man typisk stiller sig, når man enten selv eller ens pårørende står over for valget: Skal jeg, eller skal jeg ikke tage antidepressiv medicin?

Signe Kierkegaard Cain (f. 1976) er freelancejournalist .

Udkommer 1. oktober 2013

DET HANDLER IKKE OM LYKKE Signe Kierkegaard Cain ISBN 9788792927132 200 sider 250 kr.

Foto: Jacob Riis


Kunstbog

Af Thomas Hvid Kromann, Maria Kjær Themsen, Louise Hold Sidenius og Marianne Vierø (red.)

Danske kunstnerbøger /Danish Artist’s Books Danske kunstnerbøger er en antologi om danske kunstnerbøger i det 20. og 21. århundrede. Ordet ”kunstnerbog” er den danske betegnelse for det engelske ”artist book”. Kunstnerbogen, der har sine rødder i 1960’ernes tværæstetiske kunst, er ofte en hybrid mellem litteratur og billedkunst, og her midt i den digitale og virtuelle tidsalder er der igen opstået en betydelig kunstnerisk interesse for eksperimenter med det materielle bogmedium - både i Danmark og internationalt. I bogen Dansk kunstnerbøger knyttes an til en rig, men uudforsket dansk tradition af eksperimenter med bogmediet. Her præsenteres for første gang den danske tradition i sin helhed: fra K. J. Almqvists (1899-1970) pionerværker fra 1930’erne, tværæstetiske avantgardeværker fra 1960’erne, fotografiske kunstnerbøger fra 1980’erne og 1990’erne samt hybridværker fra de senere år. I en række værkanalyser præsenteres blandt andet kunstnerbøger af Asger Jorn, Lene Adler Petersen, Tal R, Henrik Have, Per Kirkeby og Stig Brøgger. Bogen har bidrag af forfatter og ph.d. Thomas Hvid Kromann, kunstkritiker og kurator Maria Kjær Themsen, lektor Tania Ørum, billedkunstner Claus Carstensen, billedkunstner Christian Vind, kunsthistoriker Mikkel Bolt, museumsinspektør Birgitte Anderberg, kunsthaldirektør Jacob Fabricius, kunstkritiker og institutleder Mette Sandbye, professor emerita Anne Moeglin-Delcroix, professor Johanna Drucker m.fl.

Udkommer efterår 2013 Danske Kunstnerbøger Thomas Hvid Kromann, Maria Kjær Themsen, Louise Hold Sidenius og Marianne Vierø (red.) ISBN 9788792927125 350 sider 350 kr.


Filosofi og debat

I praxis ... af gitte meyer Det rationalistiske ideal om strategisk handling med klare mål og præcisionsredskaber bygger på den væsentlige misforståelse, at vi én gang for alle skulle kunne overskue konsekvenserne af vores handlinger. Journalist, ph.d. og lektor Gitte Meyer genopliver i PRAXIS de klassiske begreber om praktisk handling og praktisk fornuft - som en opfordring til politikere og andre politisk aktive borgere, og til journalister og alle de andre praktiske professioner. Udkommer 5. september 2013

Hadet til demokratiet af Jacques Rancière Jacques Rancière er blandt Europas mest toneangivende filosoffer. Hadet til demokratiet er hans anlyse af det repræsentative demokrati og en diagnose af dets repræsentanter som de virkeligere hadere af demokratiet. Udkommer 5. september 2013

3


Transparenssamfundet af Byung-Chul Han Tysk-koreanske Byung-Chul Hans beskriver i Transparenssamfundet, hvordan det moderne menneske tvinges til at få smag for og vilje til gennemsigtighed - i et samfund, hvor alt og alle bades i et skarpt lys, uden at der dog af den grund er tale om oplysningsprojekt. Tværtimod. Byung-Chul Han er professor i filosofi og medieteori ved Staatlichen Hochschule für Gestaltung i Karlsruhe. På dansk er tidligere udkommet Træthedssamfundet - også som Ø-bog. Udkommer forår 2014

nye ø-bøger ø - bogserien er inspireret af Gyldendals hedengangne Uglebøger. Med andre ord er der tale om en slags klogeågebøger og forsøg på at bidrage med inspiration til nye - og gamle - samtaler om dig, mig og verden.


Tomas Lagerman Lundme

Jeg er ikke dig

Hvad laver du? - Tænker, siger du. Du sidder der i det dueblå. Mens du nikker. Mens du kysser mine kinder. - Er det ikke holdt op med at regne? Jeg laver en liste. Jeg er ikke dig.

Jeg er ikke dig er en lille fortælling om den store kærlighed, når den bliver hverdag. Små øjebliksbilleder om to, der har elsket hinanden så meget engang og nu må finde en ny måde at elske sig selv og hinanden på. Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) er forfatter, dramatiker, billedkunstner, debattør og skribent. Siden debuten i 1998 med romanen “Forhud” har Lundme udgivet en lang række bøger for børn, unge og voksne. Han har modtaget flere priser, og er oversat til tysk, engelsk, svensk og norsk.

Foto: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tribeca_hudson_st.jpg

Udkommer 28.februar 2013 ISBN 9788792927095 60 sider, hæftet 120 kr.


Roman Udkommer FEBRUAR 2014 TRIBURBIA Karl Taro Greenfeld ISBN 9788792927088 ca. 250 sider 275 kr. På dansk ved Mich Vraa

Hver morgen, når børnene er fulgt i privatskole, mødes seks fædre på den lokale kaffebar i den exclusive Tribeca-bydel på Manhattan i New York. Vi følger deres tilfældige og umage venskab, deres koner, børn og elskerinder, mens et portræt tegner sig af en bydel, der forandrer sig, i takt med at nedlagte industribygninger og loftsrum bliver til fascionable lejligheder, og huspriserne bare stiger og stiger. TRIBURBIA er en fortælling i flere lag, hvor skæbner fletter sig sammen på kryds og tværs. Arrangeret som et puslespil på et fundament af dunkel humor og usentimental menneskekundskab. TRIBURBIA er Karl Taro Greenfelds skønlitterære debut. Han er i den sammenhæng blevet sammenlignet med forfattere som Jeffery Eugenides, Jonathan Franzen og Tom Rachman.

“... en krystallinsk og vidunderlig læsbar prosa, et stort lager af slagkraftige observationer og en kaustisk humor, der minder om Jonathan Franzen, tilsat en forfriskende sproglig økonomi.” - San Francisco Chronicle


Roman Udkommer FEBRUAR 2014 Syv huse i Frankrig Bernado Atxaga ISBN 9788792927088 270 sider 275 kr. På dansk ved Iben Hasselbalch

I junglen ved Congos kyst i 1903 går dagene langsomt. Livet er kedeligt, farligt og åndeligt afstumpende, og Belgiens kong Leopold II’s militære udsendinge fordriver tiden med forgribe sig på slaverne, der producere gummi og fælder mahognitræer, så det kan skal sejles til Europa.

“Syv huse i Frankrig er en fornøjelig og skræmmende roman af en af Europas bedste romanforfattere. (...) Atxaga er stadig mesteren af kompleks historiefortælling fortalt med bedragerisk enkelhed ...”

Syv huse i Frankrig beskriver en af de sorteste perioder i den europæiske kolonihistorie - fortalt med satirisk - næsten komisk - selvfølgelighed, der understreger grusomhederne lethed og tegner et persongalleri af korrumperede skæbner.

- The independent

Bernardo Atxaga er ofte omtalt som det baskiske sprogs største nulevende forfatter, med stor succes både hjemme og ude. På dansk er tidligere udkommet succesromanerne Obabakoak og Harmonikaspillerens søn (Samleren).


Foto: El Humilde Fotero del Pรกnico


Roman Udkommer April 2014 En hjemby En fortælling om at færdes i klassemørket Kristian Lundberg ISBN 9788792927163 250 sider 275 kr. På dansk ved Iben Mondrup / Niels Lyngsø

Dette er en historie om klassesamfundet - om had og vold, om sygdom og helbredelse. En bog om Malmö; en by af spøgelser, fortalt af en, der er blevet gammel med sin by. En bog om en fattigdom, der føles fjern og alligevel er lige rundt om hjørnet, en bog om selvmord, skyld, skam - om hvad der sker, når man pludselig står alene tilbage, når alle er borte - og byens kollektive hukommelse forvandles. Om hvem der så har ret til at fortælle dig, hvordan det var og er. Kristian Lundberg har skrevet så forskellige genrer som lyrik og kriminalromaner. Hans store kom med den selvbiografiske fortælling Yarden (2009) som skildrer Lundbergs tid som dagarbejder på Malmö Havn. En hjemby udkom på svensk i 2012.

“Det er en meget insisterende bøn ... det er meget sort, og det er opløftende. Virkelig, vi er kommet ind i verden, for at gøre noget, for at ændre noget.” - Kultur Nyheder, SVT “Få nutidige forfatterskaber berør mig ligeså dybt og fremstår så personligt og originalt.” -Svenska Dagbladet


Foto: Caroline Andersson


Bøger fra 2012 LUSSINGEN af Christos Tsiolkas Jægerne på Karinhall af Carl-Henning Wijkmark Freak Love af Katherine Dunn Papegøjer i varmeskab af Birgitte Maria Smidt Forstadsland af Torben Weirup Gadens Parlament af Malene Meisner Træthedssamfundet af Byung-Chul Han

Kontakt +45 5071 6781 kontakt@moellerforlag.dk www.moellerforlag.dk

MØLLER 2013-2014  

Katalog over udvalgte udgivelser 2013-2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you