Page 1

MODTRYK

forår

2019


POLITIEFTERFORSKER SKRIVER POLITIKRIMI = HØJSPÆNDING OG REALISME Wisting i ny cold case En tidligere minister dør af et hjertetilfælde, og William Wisting bliver hasteindkaldt til et møde på rigsadvokatens kontor. I politikerens hytte er der gjort et fund, der er uforeneligt med billedet af ham som en dygtig og hæderlig politiker, og sagen må opklares, uden at pressen og offentligheden får at vide, hvad det drejer sig om. I DET INDERSTE RUM må Wisting arbejde sammen med sin datter, Line, og – mere modvilligt – med cold casegruppen under ledelse af Adrian Stiller. Romanen er anden, selvstændige bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet. Den første er Katharina-koden.

Jørn Lier Horst DET INDERSTE RUM Oversat af: Rolf Stavnem Omslag: stoltzedesign.dk Spændingsroman, 351 sider UDKOMMER 26. MARTS

JØRN LIER HORST har en kæmpestor læserskare i Norge. Han har tidligere arbejdet som politiefterforsker i Larvik, og han kender de miljøer og metoder, han skriver om, særdeles godt.

Tv-serie om William Wisting Der lægges ud med 10 episoder, der får premiere i år på Viaplay. Det er Sven Nordin, der spiller hovedrollen som Wisting.

Foto: Goran Segeholm


DRØMMEN OM EN NY TILVÆRELSE FORVANDLER SIG TIL ET MARERIDT Familiedrama, psykologisk thriller og krimi i én og samme bog Et nyt liv på en malerisk vingård. Det er drømmen for Sonja og Daniel, et ægtepar i 50‘erne, der trænger til en ny start. Vingården ligger i Bøhmen i Tjekkiet – det, der engang var kendt som Sudeterland. Under renoveringen af den forfaldne vingård, der har stået tom i årtier, finder Daniel det mumificerede lig af en lille dreng med en Reichsmark fra 1945 i lommen. En dør til fortiden og til en brutal udrensning med rødder i Nazityskland åbner sig.

Tove Alsterdal BLINDTUNNEL Oversat af: Agnete Dorph Stjernfelt Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 256 sider UDKOMMER: 5. APRIL

Foto: Annika Marklund

BLINDTUNNEL er en spændingsro­man om familie og venskaber – og om en verden, hvor alt kan ændre sig på et splitsekund.

TOVE ALSTERDAL er garant for nærværende, socialt be­ vidst og højdramatisk spænding. Hendes store gennembrud var KVINDERNE PÅ STRANDEN, der ligesom hendes andre romaner kombinerer spændingsintrigen med personer, man har lyst til at kende – og med en international handlingstråd.


“DEN MODERNE NORSKE KRIMIS GUDMOR.” Jo Nesbø Mød Selma Falck i ny norsk krimiserie Selma Falck, tidligere elitehåndboldspiller og succesrig advokat, er i dyb krise. På kort tid har hun mistet alt: Ægteskab, børn, arbejde og hjem. Og det er hendes egen skyld. Norges bedste kvindelige langrendsløber, Hege Chin Morell, testes positiv for doping. Selma Falck bliver opsøgt af skiløberens stenrige far, der mener, at hans datter har været udsat for sabotage. Han giver Selma den tilsyneladende umulige opgave at bevise Heges uskyld.

Foto: Lars Eivind Bones

ANNE HOLT er en af Skandinaviens mest garvede krimiforfattere. Hun er især kendt for sine krimi­ serier om Hanne Wilhelmsen og Inger Johanne Vik. Hun er jurist, tidligere justitsminister, tv-vært og journalist. Med EN GRAV TIL TO introducerer hun en ny, skarp hovedperson og antihelt: Selma Falck. Anne Holt EN GRAV TIL TO Oversat af: Sara Koch Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Spændingsroman, 363 sider UDKOMMER: 15. MARTS


NESBØ ER TILBAGE MED NY HARRY HOLE-ROMAN Harry Hole har ramt bunden Han vågner efter en druktur, smurt ind i blod, der ikke er hans eget. Han husker intet. Men det værste, der kunne ske, er sket. Nu står han over for jagten på en livsfarlig fjende fra fortiden – og over for sit livs største katastrofe.

Folk har stukket knive i hinanden siden stenalderen, Hole. Frygten er nedfældet i vores gener. Tanken om, at noget skal trænge gennem din hud, komme ind på indersiden, ødelægge det, der er inden i dig, det som er dig. Vis dem en kniv, og de gør, hvad du ønsker.

Foto: Thron Ullberg

SVEIN FINNE

JO NESBØ roses af kritikere i hele verden for at have udvidet den moderne kriminalromans rammer, og han er i dag anerkendt som en af verdens største spændingsforfattere. Han udkommer på mere end 50 sprog, og bøgerne har solgt rundt regnet 40 millioner eksemplarer.

Jo Nesbø KNIV Oversat af: Allan Hilton Andersen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 507 sider UDKOMMER 6. JUNI


VENDETTA I HAUGESUND Sidste bog i Tangens spændende trilogi Det er sommer i Haugesund. I skovene uden for byen står en mand op fra de døde. Han venter på at hævne sig på mennesker, han engang troede, var hans venner.

Som i sine tidligere bøger overrasker og underholder Geir Tangen. Han leger med krimigenrens konventioner (og med læseren), og alle tre bøger har et rigt og interessant persongalleri.

Foto: Haakon Nordvik

Både journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politi­ efterforsker Lotte Skeisvoll forsøger at begrave sig i arbejde. For få måneder siden dækkede de over et

drab. Det slap de heldigt fra, men nu ser det ud til, at en anden kan komme til at undgælde for deres forbrydelse.

Geir Tangen DØD MANDS TANGO Oversat af: Anders Johansen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 331 sider UDKOMMER: 10. MAJ

GEIR TANGEN har Norges største krimiblog (bokbloggeir.com) med over 170.000 læsere. Han er journalist og lærer og bor sammen med sin hustru og tre børn i den lille by Haugesund i Norge.


”Higashino skriver krimier som ingen andre.” BERLINGSKE EN MIDSOMMERLIGNING foregår i et moderne Japan, stadig præget af ældgamle æresbegreber og en særlig høflighed. Det umage par, drabsefterforsker Kusanagi og fysikprofessor Yukawa, er tilbage i den tredje bog om forbrydelse og opklaring i og omkring Tokyo. I EN MIDSOMMERLIGNING er handlingen henlagt til en søvnig kystby i Shizouka-provinsen syd for Tokyo. En spændingsroman af Keigo Higashino er klas-­ sisk-britisk who-dunnit i kombination med en fremmedartet japansk kultur og bedragerisk spænding.

Keigo Higashino EN MIDSOMMERLIGNING Oversat af: Mette Holm Omslag: Ceara Elliot/Little Brown Book Group Spændingsroman, ca. 350 sider Udkommer 10. maj

KEIGO HIGASHINO, født 1958, er en af Japans mest populære forfattere. Han fik sit gennembrud med DEN HENGIVNE HR. X, som har solgt mere end to millioner eksemplarer i Japan. Bogen er solgt til 21 lande, er filmatiseret og har vundet en række priser, blandt andet den prestigefyldte Naoki Prize, som er Japans svar på Man Booker-prisen.


BERLIN 1928 Weimarrepublikken synger på sidste vers. Berlin er stadig en by fuld af dekadence og ekstravagance, men nazismen og jødehadet vokser. Bernie Gunther har kun været få år i politiet, men med fire år i skyttegravene under 1. Verdenskrig bag sig er han allerede mere hårdhudet end de fleste. Intet er rigtigt verboten i Berlin i 1920’erne, men i en bølge af mord på samfundets mest udsatte – prostituerede og krigsveteraner, der tigger på gaden – finder Bernie ud af, at nazismen har infiltreret Berlins politi. Tyskland står på kanten af Det Tredje Rige.

Foto: Joanna Betts

Bernie Gunther takker endegyldigt af i Metropolis, den sidste af nu i alt 14 bøger i Philip Kerrs krimimesterværk Berlin Noir. Serien betragtes som et hovedværk i kriminallitteraturen.

HBO

PHILIP KERR, 1956-2018, er en af Storbritanni­ ens mest anerkendte spændingsforfattere. Han har skrevet en lang række bøger i stort set alle genrer fra science fiction til politiske thrillers og hårdkogte, historiske politiromaner.

er i gang med at udvikle en miniserie baseret på tre bøger i Berlin Noirserien i samarbejde med Tom Hanks.

Philip Kerr METROPOLIS Oversat af: Ole Steen Hansen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, ca. 400 sider Udkommer 31. maj


ÅRET ER 1349, OG PESTEN RASER Historisk roman om England i middelalderen og Den Sorte Død. Den modige og kløgtige Lady Anne af Develish må træffe en række afgørende og dristige beslutninger for at redde sig selv, bønderne, tjenestefolkene og trællene omkring godset Develish i Dorsetshire, da pesten raser og truer det lille samfund med smertefuld død og total udslettelse. SKÆBNETIMEN er anden bog i miniserien om Lady Anne af Develish og Den Sorte Død. Første bog hedder DE SIDSTE TIMER.

Foto: Hazel Thompson

MINETTE WALTERS er internationalt kendt og anerkendt som forfatter til en lang række spændingsbøger. Hun er blevet tildelt flere prestigefulde priser bl.a. to Golden Dagger Awards og en Edgar Award. Hun bor i Dorset i det sydøstlige England.

Minette Walters SKÆBNETIMEN Oversat af: Lilian Kingo Omslag: Nada Backovic Roman, ca. 550 sider UDKOMMER 30. april


VELOPLAGT OG SPRUDLENDE NESSER Fortællingerne foregår i og omkring Håkan Nessers fiktive by Maardam. INTRIGO samler nogle af Håkan Nessers bedste romaner og noveller: Rein, Kære Agnes!, Slange­blomsten fra Samaria og ­Al information i sagen. Samt den nyskrevne kortroman Tom. Fortællingerne udspiller sig i og omkring den fiktive by Maardam, og de kredser alle om emner som flugt, skyld, hævn, forsoning og hemmeligheder, der kommer op til overfladen. Intrigo er en café, der ligger i Maardam. Det er også det fælles navn på tre film, der bygger på ­bogen. Filmene er instrueret af Daniel Alfredson og har blandt andre Ben Kingsley og Tuva Novotny i centrale roller.

Håkan Nesser INTRIGO Oversat af: Jan Mølgaard Omslag: Luka Jenko Spænding, 494 sider Udkommer 28. februar

Håkan Nesser på Cafe Intrigo. HÅKAN NESSER har modtaget et væld af priser for sit forfatterskab, bl.a. har både SKYG­GERNE OG REGNEN og LEVENDE OG DØDE I WINSFORD fået Det Danske Kriminalakademis pris for Årets bedste spændings­roman på dansk.

Foto: © Jo Voets og Intrigo Pictures Ltd

Profile for Modtryk

Modtryks forårsudgivelser 2019  

Læs om Modtryks udgivelser i foråret 2019.

Modtryks forårsudgivelser 2019  

Læs om Modtryks udgivelser i foråret 2019.

Profile for modtryk
Advertisement