Page 1

2018

FORÃ…R


ROMAN

“UHYRE VELTURNERET UNDERHOLDNING”

KRISTELIGT DAGBLAD

Henry Dunbar, den engang så magtfulde leder af et verdensom­ spændende medieimperium, er godt gemt af vejen på et sanatorium i det nordvestlige England. Han har overdraget ansvaret for milliardkoncernen til sine to ældste døtre, Abby og Megan. De har i ledtog med deres fælles elsker, den løgnagtige dr. Bob, sørget for, at deres senile far intetanende har indtaget et paranoia-fremkaldende medikament.   Og nu har mediemogulen fortrudt. Han vil have sit imperium tilbage.   Dunbar planlægger sin flugt fra sanatoriet, og da han stikker af ud i det bjergrige landskab, er familien lige i hælene på ham. Men hvem finder ham først: Hans bekymrede yngste datter, Florence, som aner uråd, eller rovdyrene Abby og Megan? DUNBAR er en sort-humoristisk familietragedie, en hudfletning af vores tid og en undersøgelse af begreberne grådighed, magt og tilgivelse.

Foto: Timothy Allen

Edward St Aubyn

DUNBAR Oversat af Allan Hilton Andersen Omslag: Alette Bertelsen, aletteb.dk Roman, 218 sider.

EDWARD ST AUBYN, født 1960, er forfatter og journalist. Han voksede op i London og Frankrig, og hans slægt har hørt til på herregården på tidevands­ øen St Michael’s Mount i Cornwall i generationer. Edward St Aubyn er særligt kendt for den selvbiografiske roman-kvintet om Patrick Melrose, og han har modtaget adskillige litterære priser.


SPÆNDINGSROMAN

KRIMI SAT I NAZITYSKLAND 1956. Bernie Gunther er på flugt fra sit franske skjul, hvor Erich Mielke og hans gorillaer i det østtyske sikkerhedspoliti, Stasi, har fundet ham. Manden, som Mielke har sat til at jage Bernie,  og som stille og roligt skubber ham tættere på Tyskland, er en gammel kollega fra tiden hos kriminalpolitiet i Berlin. En på alle måder spektakulær sag blev i 1939 deres sidste sammen.

Philip Kerr

BERLINERBLÅT Oversat af Ole Steen Hansen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 523 sider.

1939. Bernie indkaldes til Berghof, Hitlers private hjem i bjergene i Obersalzberg. En tysk ingeniør er blevet myrdet, og Hitlers højre hånd, selveste Martin Bormann, ønsker sagen opklaret så hurtigt og så smertefrit som muligt, uden at Føreren nogensinde må finde ud af, at hans private domæne har været hjemsted for mord. BERLINERBLÅT er det måske mest bemærkelsesværdige af Bernie Gunthers eventyr. Flere lande og sytten år adskiller mordet i Berghof og hans nuværende situation, og igen må Bernie erfare, at fortiden altid indhenter ham til sidst. Denne gang hjemme i Tyskland.

Nomineret til en

Edgar® Award 2018

PHILIP KERR har skrevet spændingsbøger i stort set alle genrer. Han er bedst kendt for Berlin Noir-serien, som foreløbig tæller tolv bind. Det niende, “En mand uden åndedræt”, modtog i 2014 Det Danske Kriminalakademis Palle Rosenkrantz-pris for BEDSTE KRIMINALROMAN PÅ DANSK, og serien er for længst anerkendt verden over som et hovedværk i kriminallitteraturen. Foto: Joanna Betts


SPÆNDINGSROMAN

EN AMBITIØS ADVOKAT EN LØSLADT GANGSTER ET OPGØR I STOCKHOLMS UNDERVERDEN Et hemmeligt netværk har i årevis udnyttet helt unge piger,

verden. Da netværket trues af afsløring, er Teddy oplagt som den syndebuk, de har brug for.   Det er både livet og fremtiden, der er på spil for Teddy og Emelie.

og forsøger man at optrævle netværket, gør man det med livet som indsats.   Emelie bliver opsøgt i sin advokatpraksis af en kvinde, der måske kan afsløre bagmændene. Teddy forsøger stadig at finde sin plads i samfundet, men med en fængselsdom for kidnapning på straffeattesten er det svært at få et job uden for den kriminelle

TOP DOG er den storslåede afslutning på trilogien om Teddy og Emelie.

Jens Lapidus

TOP DOG Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Spændingsroman, 440 sider.

Foto: Anna-Lena Ahlström

JENS LAPIDUS er født i 1974. Han er nu forfatter på fuld tid efter i man­ ge år at have været forsvarsadvokat sideløbende med sit forfatterskab.

TOP DOG er tredje bog om advokaten Emelie og gangsteren Teddy. De to første er VIP-RUMMET og STOCKHOLM DELETE.


SPÆNDINGSROMAN

“DAMHAUG ER DEN PSYKOLOGISKE KRIMIS UKRONEDE KONGE”       AFTENPOSTEN Robin og Mikkel er brødre, og Robin er udviklingshæmmet. Han bliver vidne til det forfærdelige, der sker med deres kusine Amina. Han kan ikke hjælpe hende og heller ikke hente hjælp.   Robin er ude af stand til at udtrykke, hvad han har set.   Mikkel ved noget, han ikke vil fortælle. Ikke til nogen. Men der er også noget, han ikke husker.   Rivers er forhenværende stjerneadvokat. Han er lige sluppet

ud af fængslet efter at have afsonet en dom for et drab, han måske, måske ikke, har begået. Nu bliver han involveret i opklaringen af drabet på Amina. GLASHJERTE er en roman om at genkende ondskaben, når man møder den. Og om hvor langt et menneske vover at gå for at holde fast i kærligheden.

Torkil Damhaug

GLASHJERTE Oversat af Ilse M. Haugaard Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 424 sider. UDKOMMER 27. FEBRUAR

Foto: Agnete Brun

TORKIL DAMHAUG, født 1958, har arbejdet som overlæge ved

forskellige psykiatriske institutioner, men er nu forfatter på fuld tid. Hans seneste bog, "En femte årstid", modtog Rivertonprisen for Årets Bedste Norske Krimi.


NYE PAPERBACKS

SERIEN OM WILLIAM WISTING

Foto: Dag Nordsveen

Da jeg for snart femten år siden ville skabe en ny norsk krimihelt, var jeg meget bevidst om, hvordan han skulle være. Jeg ville have en krimihelt, der lignede de politimænd, jeg kendte fra mit arbejde. Og det blev William Wisting. Jeg forsøger ikke bare at fortælle en historie om, hvordan han løser sagerne, men også om hvad sagerne gør ved ham. – Jørn Lier Horst


SPÆNDINGSROMAN

TO FORSVUNDNE KVINDER TO ULØSTE SAGER Det er fireogtyve år siden, Katharina Haugen forsvandt, men sagen er stadig uopklaret. Drabschef William Wisting har aldrig opgi­ vet at finde gådens løsning. Hvert år på dagen for hendes forsvinding finder han sagsmapperne frem og gennemgår dem endnu en gang. Og samme dag aflægger han Katharinas mand, Martin, et besøg. I år er noget anderledes: Martin er væk. Politikommissær Adrian Stiller arbejder med gamle, uopklarede sager, og han har fundet en forbindelse mellem Katharina-sagen og en anden gammel forsvindingssag. Det er ikke let for den erfarne Wisting at arbejde sammen med Stiller, især ikke da han opdager, at Stiller også har brug for Wistings datter for at lokke gerningsmanden frem i lyset. KATHARINA-KODEN er første bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet.

Foto: Dag Nordsveen Jørn Lier Horst

KATHARINA-KODEN Oversat af Rolf Stavnem Omslag: stoltzedesign.dk Spændingsroman, 379 sider. UDKOMMER 27. FEBRUAR

JØRN LIER HORST, født 1970, er en af Norges mest

populære krimiforfattere. Han har tidligere arbejdet som politiefterforsker i Larvik, og han kender de mil­ jøer og metoder, han skriver om, særdeles godt. Jørn Lier Horst har modtaget mange priser for sine bøger, blandt andet Rivertonprisen for Bedste Nor­ ske Krimi og Glasnøglen for Bedste Skandinaviske Krimi. Alene i Norge har Horst solgt mere end 2 mil­ lioner bøger, og serien om William Wisting er ved at blive filmatiseret af TV3 Norge og Viaplay.


SPÆNDINGSROMAN

BLODIG ALVOR I ET VINTERRAMT KØBENHAVN På en af byens dyreste adresser bor Rune Dalum. En usædvanlig rengøringsassi­ stent, der ikke har nogen anelse om, at han snart kommer til at spille en afgørende rolle i konflikten i Mellemøsten.   Sammen med overboens mutte teenage­ dreng og den tidligere efterforsker Ludmilla

trækkes han ind i en konfrontation, hvor tolk­ ningen af fænomenet Masada kan betyde forskellen på liv og død.   Det går op for dem, at der ikke bare er tale om en støvet ruin ved Det Døde Hav. Masada er blodig alvor midt i et vinterramt København.   Masada vil afgøre Israels fremtid. Og Runes.

Foto: Camilla Winther

MORTEN HESSELDAHL, født 1964, er forfatter til en række tegneserier og romaner. I de senere år har han især skrevet spændingslitteratur, og roma­ nen “Drager over Kabul” blev af Det Danske Kriminalakademi hædret med prisen for “Årets bedste danske spændingsroman”.

Morten Hesseldahl

MASADA Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Spændingsroman, 321 sider. UDKOMMER 2. MARTS


ROMAN

KVINDEN SOM MOR, ELSKER OG PLEJER Anna vil ses. Hun vil være centrum i nogens liv. Hun bor sammen med Jens, er mor til hans børn. Er det det eneste, hun er – mor?   Hun møder Ivan til en fest. Måske kan han se hende som kvinde? Ser han noget mere?   Anna kærtegner børnenes, elskerens og den døendes kinder en efter en. Hun siger de ord, der skal siges. Stemmen er rolig. Hvis der er et skrig i hende, sidder det fast i halsen. Anna smiler. LAST er en roman om kvindens muligheder og begrænsninger.

Agnes Lidbeck

LAST Oversat af Iben Mondrup Omslag: Andreas Kjærgaard / A Roman, 194 sider. UDKOMMER 8. MARTS

Foto: Göran Segeholm

AGNES LIDBECK er født i 1981 og bor i Stockholm. LAST er hendes debut.


SPÆNDINGSROMAN

NÅR MAGT BETYDER ALT, FLYDER BLODET HAN ER BYENS BEDSTE POLITIMAND Da en narkoaktion udvikler sig til et blodbad, er det Macbeth og hans team, der rydder op.

HAN ER TIDLIGERE NARKOMAN Han har alting inden for rækkevidde. Magt. Penge. Respekt. Kærlighed.

EN MAND SOM HAM NÅR ALDRIG HELT TIL TOPS Macbeth er plaget af hallucinationer og paranoia, og han er overbevist om, at han ikke får, hvad der retmæssigt tilhører ham.

Jo Nesbø

MACBETH Oversat af Allan Hilton Andersen Omslag: © VINTAGE, Penguin Random House, UK Spændingsroman 506 sider. UDKOMMER 15. MARTS

MEDMINDRE HAN SLÅR IHJEL


Jo Nesbø er en af verdens førende krimiforfattere, hvilket ifølge

ham selv kun delvist kompenserer for den fodboldkarriere, han kunne have fået, hvis det ikke havde været for ødelagte kors­ bånd i begge knæ. Fodbolden måtte opgives og efter at have uddannet sig inden for økonomi og finansanalyse, arbejdede han som børsmægler om dagen og spillede med sit band Di Derre om aftenen. En forlægger bad ham skrive om musikerlivet på landevejen, men det blev i stedet til den første Harry Holeroman, FLAGERMUSMANDEN. Jo Nesbøs bøger udkommer på 50 sprog og har solgt 40 millio­ ner eksemplarer verden over.

“De vigtigste ligheder mellem Macbeth og Harry Hole er, at man aldrig kan være sikker på, hvad de vil gøre, når de bliver stillet over for et moralsk dilemma. Det er det, der gør dem interessante. Jeg synes, at Harry i seriens løb kommer til at ligne forbryderne mere end kollegerne på politistationen. Det samme gælder for Macbeth.” – JO NESBØ

Foto: Thron Ullberg


ROMAN

STORE BEGIVENHEDER RAMMER EN LILLE VERDEN Det er sommeren 1852 i Kengis i det allernordligste Sverige. Provsten og vækkelsesprædikanten Lars Levi Læstadius samler bogsta­ veligt talt en ung samedreng op fra grøftekanten. Jussi, som drengen hedder, er flygtet fra mishandel og sult hjemme. Provsten tager ham til sig, og Jussi bliver hans elev og tro følgesvend på lange botaniske vandringer på Pajala-egnen.   Da en vogterpige forsvinder og findes død og en anden svært skadet, påtager provsten sig med hjælp fra Jussi opgaven som detektiv. Lokal­ befolkningen er helt overbevist om, at det er en stor slagbjørn, der hærger, men provsten frygter, at en langt værre morder er på færde. AT KOGE BJØRN er en krimihistorie fra det nordligste Sverige, placeret i en fortid, der lugter af sprut, sved og sult, det er en fascinerende roman om, hvordan store begivenheder rammer en lille verden, og det er en bog, der går lige til hjertet.

Mikael Niemi

AT KOGE BJØRN Oversat af Anders Johansen Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Roman, 424 sider. UDKOMMER 26. APRIL

MIKAEL NIEMI debuterede i 1988 og har udgivet både lyrik, prosa og dramatik. I 2000 fik han sit store gennembrud med den Augustpris­ belønnede “Populærmusik fra Vittula”. Nu er han tilbage med en bred og dramatisk fortælling fra Norrbotten.

Foto: Peter Knutson


ROMAN

FOR DE FLESTE ER DEN SORTE DØD AFSLUTNINGEN FOR EN LILLE MODIG FLOK VARSLER DEN EN NY BEGYNDELSE Året er 1348 – Den Sorte Død gør sit indtog i England. Ingen kender til sygdommen, ingen ved, hvordan den spredes, og hvor hurtigt den dræber.   Kirken proklamerer, at det er Guds straf over mennesker, der lever syndige liv, men den usædvanligt veluddannede og selv­ stændige kvinde Lady Anne af Develish er ikke sikker, og med hendes mand ude at rejse, går hun imod kirken og forsøger at beskytte sit folk på alternative måder.   Hun skaber sig fjender, deriblandt sin egen datter, men også venner blandt tyende, og hendes beslutninger kommer til at kræve langt mere udholdenhed end hun havde kunnet forestille sig.

DE SIDSTE TIMER er en medrivende historisk roman om menneske­ lig opfindsomhed og udholdenhed mod den værste pandemi i historien. Med Lady Anne af Develish har vi fået en ny stærk heltinde – en handlekraftig leder, en frelsende engel og en kætter.

Foto: Fabio De Paola

MINETTE WALTERS er internationalt kendt og anerkendt

som forfatter til en lang række spændingsbøger. Hun er blevet tildelt flere prestigefulde priser deriblandt Edgar Allan Poe Awarden og hele to CWA Gold Daggers. Hun bor i Dorset i det sydøstlige England. DE SIDSTE TIMER er første bog i en miniserie om Lady Anne og England i 1300-tallet.

Minette Walters

DE SIDSTE TIMER Oversat af Lilian Kingo Omslag: Nada Backovic Roman, 556 sider. UDKOMMER 1. MAJ


SPÆNDINGSROMAN

HJERTEKNUSER Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politi­ efterforsker Lotte Skeisvoll er ikke helt kommet sig efter sagen med seriemorderen, der kaldte sig Maestro, da en ny sag ryster dem begge.   I et af Haugesunds finere villakvarterer vågner en ung mand efter en fest. Ved  siden af ham i sengen ligger en kvinde. Død. Den unge mand er Alexander Hauge Gud­ mundsson, Viljars søn.   Viljar må ud i sit livs kamp. En kamp der afdækker et hårdt ungdomsmiljø præget af alkohol, stoffer og sex. Og et sted i kulisserne befinder en gruppe højreekstremister sig.

Foto: Haakon Nordvik

GEIR TANGEN er født i 1970. Han har Norges største krimiblog (bokblog­

geir.com) med over 170.000 læsere. Hans første bog i serien om Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll, Maestro, udkom på eget forlag i Norge, men efter en overvældende modtagelse købte Norsk Gyldendal rettighederne både til den og til Hjerteknuser. Begge bøger er nu solgt til udgivelse i 15 lande.

Geir Tangen

HJERTEKNUSER Oversat af Anders Johansen Omslag: Henrik Koitzsch Roman, ca. 400 sider. UDKOMMER 1. JUNI


SPÆNDINGSROMAN

ANDERS ROSLUND, f. 1961, er journalist og for­

fatter. Han har skrevet syv romaner sammen med Börge Hellström og to sammen med Stefan Thun­ berg.

BÖRGE HELLSTRÖM, 1957-2017, begyndte sin

karriere med at være hårdkogt kriminel. Senere var han med til at starte organisationen KRIS – Kriminellas revansch i samhället.

3 MINUTTER

Foto: Magnus Jönsson

I efteråret 2018 kommer biograffilmen baseret på 3 SEKUNDER.

Colombia Piet Hoffman arbejder som livvagt for El Mestizo, en livsfarlig, skrup­ pelløs narkoforbryder. Hoffman er det eneste menneske, El Mestizo stoler på. Hvad han ikke ved er, at Hoffman er infiltrator.

USA Kampen mod narkokartellerne i Colombia ledes fra inderkredsen i Det Hvide Hus. Lederen af kampen rejser til Colombia for at vise sin styrke og motivere sine soldater. Det skulle han aldrig have gjort.

Sverige Kommissær Ewert Grens får en hemmelig opgave af sin chef. Noget er gået helt galt i Colombia. En infiltrator, svensk statsborger, er indblan­ det. Grens og Hoffman mødes igen. Denne gang er de på samme side.

PAPERBACK

UDKOMMER 1. JUNI

“KÅRET SOM BEDSTE SVENSKE KRIMI”

“CWA INTERNATIONAL DAGGER AWARD”

Roslund & Hellström

TRE MINUTTER Oversat af Sara Høyrup Omslag: Chris Shamwana/Angel Design Spændingsroman, ca. 570 sider. UDKOMMER 26. JUNI


FORÅR 2018

Anholtsgade 4

Tlf +45 8731 7600

DK 8000 Aarhus C •

forlaget@modtryk.dk

www.modtryk.dk

Modtryk katalog foraar 2018  
Modtryk katalog foraar 2018  
Advertisement