__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MODERN MODERN Prinsenbeek Prinsenbeek

Week 12 - 13 | 49e jaargang | 24 maart 2021 | oplage: 5400 ex | pagina’s 15

Beste lezers, I.v.m. de huidige maatregelen rondom het Corona-virus verschijnen wij tijdelijk in de even weken.

Wijnand Bouman Bekenaar Wijnand Bouman is een drukbezette vrijwilliger. We kennen hem van Heemkundekring ‘Op de Beek’, van smartlappenkoor Beekse Smart en van zijn gedichten, die met enige regelmaat verschijnen.

Lees verder op pagina 2

Advocatenkantoor

Lees onze column op pagina 8 www.schovers.nl

www.modernprinsenbeek.nl | volg ons op facebook


colofon vervolg voorpagina Modern Prinsenbeek is een informatieblad voor inwoners van Prinsenbeek en wordt wekelijks gratis huis-aan-huis bezorgd.

Aanleveren

Het aanleveren van tekst, advertenties en zoekertjes kan tot maandag 10.00 uur. Alleen via e-mail: info@modernprinsenbeek.nl Voor advertenties gelden vaste tarieven. Verenigingen kunnen gratis tot maximaal 1000 karakters aanleveren.

Ingezonden stukken

De redactie is niet verant­woordelijk voor de inhoud van door derden aangele­verde ingezonden stukken

Voorpagina

De tekst van het voorpagina-artikel wordt verzorgd door de Beekse redactie Tafel (Mirjam Bredius – Hoogendam) en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Modern Prinsenbeek. U kunt contact opnemen via: mirjam.bredius@gmail.com.

Uitgave

Modern Prinsenbeek Belder 38 , 4704 RK Roosendaal Tel. 076 - 541 70 71 info@modernprinsenbeek.nl Facebook Volg ons op onze facebookpagina! Niets uit deze uitgave mag worden opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door print-outs, kopieën, of op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Oproep:

or de voorHeeft u een leuk idee vo enbeek of ins pagina van Modern Pr k verhaal kent u iemand die een leu vrijwilliger die weet te vertellen of een uw email aandacht verdient, stuur ail.com gm @ naar: mirjam.bredius

MODERN pagina 2 Prinsenbeek

Bekenaar Wijnand Bouman is een drukbezette vrijwilliger. We kennen hem van Heemkundekring ‘Op de Beek’, van smartlappenkoor Beekse Smart en van zijn gedichten, die met enige regelmaat verschijnen. door Mirjam Bredius-Hoogendam Wijnand Bouman (74) is geboren en getogen in het mooie Amerongen, maar kwam meer dan 50 jaar geleden naar Prinsenbeek. Hij kwam hier bij toeval terecht. “In 1966 ging ik naar de politieschool in Arnhem en daarna kreeg ik een post aangewezen in Prinsenbeek. Dat was in 1968. Prinsenbeek had toen nog maar vijfenhalfduizend inwoners, maar wel een eigen politiepost. In de Kapelstraat, waar later schoenmaker Mol een reparatieservice had. Het was een volstrekt andere tijd. Ik had drie diensten verspreid over de dag. Ik moest dus wel hier komen wonen. Maar daar heb ik nooit spijt van gehad.” Wijnand werkte hier tot 1979 en werd toen postcommandant in Terheijden. Daarna werkte en woonde hij negen jaar in Wagenberg. Vervolgens werd hij teamchef in Sint Willibrord en toen hij nog weer later in de Haagse Beemden werd geplaatst, kwam hij terug naar Prinsenbeek. “Je hoefde niet meer te wonen in de plaats waar je werkte, en ik hield van Prinsenbeek. Ik had hier nog allerlei contacten.” In 2004 mocht Wijnand met VUT, op zijn 58ste. Hij besloot niet achter de geraniums te gaan zitten en vervulde allerlei functies als vrijwilliger. Zo was hij gedurende 25 jaar voorzitter van badmintonvereniging Prinsenslag, was hij lid van het kerkbestuur van Het Kruispunt en tevens ouderling. “Ik ben hier helemaal ingeburgerd,” vindt hij. Momenteel is de Bekenaar bestuurslid van de Heemkundekring en van Beekse Smart en daarnaast penningmeester van de Seniorenvereniging van de Rijkspolitie. Ook is hij actief bij de 4 mei herdenking en zijdelings betrokken bij het Keniaproject. Hier bakt hij al meer dan tien jaar rond de jaarwisseling oliebollen. Bij de Zonnebloem helpt hij met de actie ‘Zon in de Schoorsteen’. Daarnaast bezoekt hij vanuit de Zonnebloem regelmatig een aantal mensen om een gezellig praatje mee te maken. “En ik heb nog tijd over, daarom schrijf

ik regelmatig een gedicht. Rond carnaval of met kerst. Dan maak ik een rondgang door Prinsenbeek in dichtvorm. Hier krijg ik leuke reacties op “ Wijnand ontving in 2004 een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau voor bewezen diensten bij het verenigingsleven. Bij de HKK is hij een onmisbare kracht, hiervoor ontving dan ook een insigne van de Brabantse Heem (een overkoepelende organisatie van heemkundekringen in de regio). Museum De Rijf van onze Heemkundekring is al drie keer verhuisd. Eerst was het gehuisvest in het voormalige gemeentehuis, daarna verhuisde het naar de Vijverstraat en nu zit het op de Brielsedreef. “Ik fungeerde als een soort projectleider bij de totstandkoming van de musea,” legt Wijnand uit. “De inrichting in het gemeentehuis was vrij simpel, maar in de Vijverstraat moest veel meer gebeuren. Toen we daar na zeven jaar weg moesten, vonden we gelukkig een onderkomen op de Brielsedreef. Met een tiental vrijwilligers is dat aangepakt, er moest heel veel gedaan worden om van de ruimte een museum te maken, maar het resultaat mag er zijn. En onlangs is het uitgebreid. Het is een laagdrempelig museum dat gemiddeld 2000 bezoekers per jaar ontvangt. We hebben nu een prachtige locatie met de sfeer van vroeger. 85% van de voorwerpen die we tentoonstellen, is bijeengebracht door de bevolking van Prinsenbeek. De grote trekpleister is de Markt in miniatuur. Nu is er ook ruimte gekomen voor de Stichting Vrienden van Jan Strube. We hebben zijn atelier nagebouwd. Geweldig.” Ook Smartlappenkoor Beekse Smart mag rekenen op zijn inzet. Er zijn drie optredens per jaar in Prinsenbeek, waarvan een bij de Elsacker, waarbij tevens geld voor een goed (liefst Beeks) doel wordt ingezameld. En het koor gaat zo’n drie keer per jaar op stap, naar festivals in den lande. Nu ligt dit even stil, maar Wijnand hoopt dat het na de coronacrisis snel weer van start gaat.

MODERN

Wijnand is een drukbezet man. “Ik heb het nog wel drukker dan vroeger, voor ik met VUT ging,” lacht hij. “Maar ik doe het allemaal graag en ik hou heus nog wel wat tijd over.”

Prinsenbeek


kerkdiensten Paasmorgen op zondag 4 april - om 10.30 uur vieren we het feest van de Opstanding van Jezus Christus. In alle vieringen gaat ds. Evelyn Quaak – Kloet voor.

Protestantse Kerk Het Kruispunt Protestantse Kerk Het Kruispunt Harmonielaan 24 | 4841 VL Prinsenbeek info@hetkruispunt.org | www.hetkruispunt.org

U bent bij alle vieringen van harte welkom online via www.kerkdienstgemist.nl. U kunt de diensten ook beluisteren op een later tijdstip. Graag blijven we zo met u thuis in verbinding! Kijk op www.hetkruispunt.org voor actuele informatie over onze kerkdiensten en eventuele doordeweekse (online) activiteiten.

Welkom in de kerk online en volg met ons het spoor van liefde naar Pasen Op zondag 28 maart, Palmpasen, denken we aan de intocht in Jeruzalem. De viering wordt geleid door Ds. M.A.T. van der Kooi uit Driebergen . U bent van harte welkom om half 11 online via www.kerkdienstgemist.nl. In de week daarna volgt de Paascyclus met vier vieringen: Op donderdag 1 april , Witte Donderdag, de verloochening, aanvang om 19.30 uur. Op vrijdag 2 april, Goede Vrijdag, de kruisiging, begint de dienst ook om 19.30 uur. Op zaterdag 3 april, Stille Zaterdag, het graf, begint de viering om 20.00 uur. En dan …..

weekend diensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112 Huisarts: Huisartsenpost Breda, tel. 076 – 52 58 500, Molengracht 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Melding overledene/rouwvervoer: Afscheidshuys d’ Beek, Beeksestraat 5, tel.: 076 – 50 22 887 24 uur per dag bereikbaar Van Gemert, tel. 076-5212868 24 uur per dag. Yarden uitvaartverzorging, 076-5600585 24 uur per dag bereikbaar. Uitvaartonderneming Wilma van Opstal 076 - 5201799 / 06 - 51293535 24 uur per dag bereikbaar. Tandartsdienst: Dienstdoende tandarts is te bereiken via een centraal telefoonnummer: 076-5209070 Boots apotheek Prinsenbeek: Openingstijden: ma t/m vr 8:00 – 17:30 uur en za van 9:00 – 12:00 Middenweg 36, Prinsenbeek. Tel: 076-5412344 Buiten openingstijden kunt u terecht bij: Dienstapotheek Breda, Molengracht 21. Tel. 076-5953099

Verloskundigenpraktijk ”De Ooievaar” Zandoogjes 5, 4814SB Breda Tel: 076-5148142 - Fax: 076-5148184 www.verloskundigenpraktijkdeooievaar.nl Verloskundigen Praktijk Prinsenbeemden Verloskundigen Praktijk Prinsenbeemden Klaverveld 55 Prinsenbeek Tel 076 5228847 www.verloskundigenpraktijkprinsenbeemden.nl SHL-Groep www.shl-groep.nl Bloedafnamelocatie: Sporthal De Drie Linden, Heisprong 15. Openingstijden: ma t/m vr 08.00-10.30 uur Trombosedienst SRTB t. 076-5029150 e. info@srtb.nl - i. www.srtb.nl

Weekenddiensten dierenartsen: Prinsenbeek: Dierenkliniek de Baronie: dierenarts 24 u per dag bereikbaar onder tel. 076-5415030. Spreekuur volgens afspraak, aan de Dierenkliniek, Beeksestraat 60B te Prinsenbeek. Allerzorg | Kraamzorg | Breda e/o: Carla van den Oever - Regio West-Brabant 06 317 69 836 (24-uurs nr.: 06 55 773 772) carla.vandenoever@allerzorg.nl

huisartsen Middenweg 38, 4841 RR Prinsenbeek Telefoon: 076 - 5412201 ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend (zie weekenddiensten)

politie

M

Pr

Bel: 0900-8844 Alarm: 112 pagina 3


Kantoor: Voorerf 23, 4824 GM Breda 076-5717575 Zondagse diensten: 11.00 uur Graaf Engelbrecht College Ganzerik 3 te Breda Wat is Jefta? Jefta is een kerk van evangelische christenen uit Breda en omstreken. Het zijn mensen van allerlei leeftijden en achtergronden, die willen werken aan een persoonlijke relatie met God en een goe-de verstandhouding met de mensen om hen heen. Zondagse diensten De zondagse diensten vinden plaats om 11.00 uur in het Graaf Engelbrecht College, Ganzerik 3 te Breda (wijk: Haagse Beemden) De diensten zijn gevarieerd en laagdrempelig; ze staan open voor iedereen, natuurlijk ook voor gasten. Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen van allerlei culturen en achtergronden heb-ben binnen Jefta een plek van ontmoeting gevonden. In de eerste plaats met God, maar daar-naast ook met elkaar. Er is kinderopvang (crèche) voor de allerkleinsten tot 2½ jaar. Voorts zijn er kindergroepen voor verschillende leeftijdsgroepen en hebben hun eigen programma. Ook de tieners hebben om de 14 dagen een eigen tienerdienst. International visitors welcome Translation into English is available during Sunday services. HUISGROEPEN op diverse plaatsen in Breda Voor informatie: Jefta kantoor 076-5717575

Rooms Katholieke Kerk Prinsenbeek Pastorie: Markt 32, 4841 AC Prinsenbeek; Tel.5412231; Contactpastor voor Prinsenbeek: pastor Gilbert Razon. Voor het maken van een afspraak met pastor Razon, kunt u bellen tussen 9.00 uur en 11.30 uur. U kunt ook langskomen op het secretariaat, iedere werkdag geopend tussen 9.00 en 11.30 uur. Hier kunt u ook intenties opgeven (à € 11.00) minstens 14 dagen van tevoren. In geval van overlijden, verzoek tot ziekenzalving of ziekenzegen kunt u contact opnemen met het speciaal hiervoor ingestelde telefoonnummer: 06 14962111 Website van de parochie: www.parochiemariamagdalena.nl e-mail adres: info@parochiemariamagdalena.nl Wilt u zich inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief? Dat kan via: nieuwsbrief@parochiemariamagdalena.nl Op vrijdag is de kerk weer open van 9.30 uur tot 11.30 uur voor het aansteken van een kaarsje en een moment van bezinning. Opgeven voor de vieringen blijft nodig, Gezien het aantal oplopende besmettingen mogen er 30 bezoekers in de diensten aanwezig zijn. Daarom blijft opgeven nodig! U kunt zich opgeven voor donderdag 18.00 uur via het centraal secretariaat tel.nr. 076- 5412231 of via de mail info@parochiemariamagdalena.nl Goede Week en Pasen vieren in Parochie Heilige Maria Magdalena Met de intocht van Jezus in Jeruzalem begint op Palmzondag de

MODERN pagina 4 Prinsenbeek

Goede Week. Jezus wordt toegejuicht met palmtakken, maar al snel slaat de sfeer om en lezen we uit het lijdensverhaal volgens de evangelist Marcus. Op woensdag vieren we via Youtube mee met onze bisschop die in de kathedraal de H. Oliën (Olie voor de geloofsleerlingen, Olie voor de ziekenzalving, Heilig Chrisma) wijdt. Daarna begint het paastriduüm: op Witte Donderdag vieren we met Jezus het Laatste Avondmaal, daarna gedenken we op Goede Vrijdag in de kruisweg en in de lijdensmeditatie het lijden en sterven van onze Heer. Op het eind van de Stille Zaterdag ontluikt in de donkerte het licht: de verrijzenis van Christus Jezus, onze Heer. Ons hart vult zich met jubel en lofzang. De liturgie van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaswake vormen één viering. Op Witte Donderdag openen we met het kruisteken en de zegen volgt pas op het einde van de Paaswake. Er kunnen net als voorheen slechts 30 volwassen gelovigen aansluiten in elke viering. Daarvoor moet u zich aanmelden (dus ook voor de kinderkruisweg) 076 – 5412231. U kunt ook via de livestream meevieren. Ga daarvoor naar de website: https://parochiemariamagdalena. nl/vieringen-online/ en klik daar de link aan die bij de betreffende viering staat vermeld. Gestreamd worden: Palmpasen vanuit Moeder Gods Effen: zondag 28 maart 9.30 uur Chrismamis vanuit kathedraal: woensdag 31 maart 19.00 uur Witte Donderdag viering vanuit Moeder Gods Effen: donderdag 1 april 19.00 uur Goede Vrijdag viering vanuit Moeder Gods Effen: vrijdag 2 april 19.00 uur Paaswake vanuit Moeder Gods Effen: zaterdag 3 april 21.00 uur. Tijd onder voorbehoud. Bij voortzetting van de avondklok zal de viering al om 19.00 uur beginnen. Niet gestreamd worden: Palmpasen vanuit kerk OLVtHemelopneming, Prinsenbeek, zondag 28 maart 9.30 uur Goede Vrijdag, Kinderkruisweg, vanuit Martinuskerk, Princenhage, vrijdag 2 april 15.00 uur Goede Vrijdag, traditionele kruisweg, vanuit kerk OLVtHemelopneming, Prinsenbeek: vrijdag 2 april 15.00 uur 1e paasdag vanuit kerk OLVtHemelopneming, Prinsenbeek, zondag 4 april 9.30 uur 2e paasdag vanuit Martinuskerk, Princenhage maandag 5 april 10.00 uur. Wij wensen u een inspirerende Goede Week en alvast een Zalig Pasen. Kinderkruisweg H. Martinuskerk, Goede Vrijdag 15.00 uur Ondanks de beperkende maatregelen rondom corona proberen we toch met kinderen de kruisweg te vieren. We doen dat op een eigentijdse en voor kinderen begrijpbare manier. We vragen of de kinderen en alle anderen bloemen meebrengen voor de kruisverering. Kinderen zullen bij hun ouders in de banken moeten blijven zitten en ook met de nodige afstand. Dus elk gezin bij elkaar. Er mogen slechts 30 volwassenen in de kerk. Een kind/jongere vanaf 12 jaar telt mee als volwassene Daarom moet er vooraf aangemeld worden: 076 – 5412231. Zondag 28 maart 9.30 uur: Eucharistiedienst door Gilbert Razon, SVD Intenties: Jgt. Antoon van Beek en Harrie van Beek; Antonius en Johanna Maltha-Akkermans; Nellie Verhees-Schoenmakers; Overl. ouders Jansen-Boomaars; Nico Damen; Henri Spijkers; Antonius en Antoinetta Wildhagen-van Meer; Helena de Vooght-Joosen; Luus


Voesenek-van Steen; Piet Rasenberg; Henk en Cor v.d. Wijngaart-Schalk. Dinsdag 30 maart Gebedsdienst door parochianen Donderdag 1 april Witte Donderdag 19.00 uur Eucharistieviering door Pastoraal Team in de H. Moeder Godskerk in Effen Vrijdag 2 april Goede Vrijdag 15.00 uur Kruisweg door pastor Gilbert Razon 15.00 uur Kruisweg in de H. Martinuskerk te Princenhage (voor kinderen) door pastor Han Geppaart 19.00 uur Goede Vrijdagviering door Pastoraal Team in de H. Moeder Godskerk te Effen Zaterdag 3 april Paaszaterdag 21.00 uur Paaswake met Pastoraal Team in de H. Moeder Godskerk te Effen Zondag 4 april Eerste Paasdag 9.30 uur: Eucharistieviering door Gilbert Razon, SVD Intenties: Antonius en Johanna Maltha-Akkermans; Jgt. Jan Peeters; Leentje Hurks nms. Hakendover; Janus Dirven nms. Hakendover; Piet van Raamsdonk nms. Hakendover; Riet Huijbregts-van den Berg.

Maandag 5 april Tweede Paasdag 10.00 uur Eucharistieviering / Parochiële Viering door Pastor Gilbert Razon en pastor Han Geppaart in de H. Martinuskerk te Princenhage Dinsdag 6 april om 9.00 uur: Eucharistieviering door Gilbert Razon, SVD Overledenen: Eduard van Rossem; Nico Damen; Piet van Raamsdonk Mededelingen: Woensdag 7 april om 13.00 uur is de maandelijkse kerkschoonmaak. Een podcast van onze Parochie ontvangen? Bij een podcast denk je niet onmiddellijk aan een parochie. Toch wil onze Parochie Heilige Maria Magdalena wekelijks een podcast maken. Meestal zal die gaan over het thema van de zondagsviering. Wil je onze podcast horen, dan is het handig je aan te melden, zodat je tijdig een berichtje krijgt. Dat werkt als volgt: Download de app van bijvoorbeeld Spotyfy of van Apple Podcast of van Anchor. Daarna meld je je aan bij één van deze drie. Vervolgens abonneer je je op Magdalena spreekt. En dat is alles. Nu wachten op een berichtje dat een nieuwe podcast gepost is.

weekberichten Politie district De Baronie Team Weerijs Ons kantoor is gevestigd aan het Stationsplein 37, 4872 XL te Etten-Leur. Het kantoor aan de Hambroeklaan 3 wordt slechts gebruikt op afspraak. De wijkagenten voor de Wijk Prinsenbeek zijn Erik-Jan Bosma en Inge Leer. U kunt ons bereiken via 0900-8844. U kunt tevens gebruik maken van het contactformulier wijkagent via de landelijke site politie: www.politie.nl met gebruik van uw postcode. Voor het doen van aangifte dient u een afspraak te maken via 0900-8844. Voor bepaalde zaken is het mogelijk om digitaal aangifte te doen via www.politie.nl. Het spreekuur in De Zilverberk is tot nader order opgeschort en kan voorlopig geen doorgang vinden, wegens coronamaatregelen en capaciteitsgebrek. Alarmnummer: 112 Dier in Nood : 114 Meld misdaad anoniem: 0800-7000 Opsporingstiplijn: 0800-6070

WEBBE NOOIT WA Deze week is het 21 jaar geleden dat deze vriendengroep is ontstaan. In die 21 jaar hebben ze samen hele leuke en gezellige belevenissen gehad. Maar ook met ondersteuning van Goede Doelen proberen ze het leven voor een ander ook op te beuren. Dankbaar werk wat zeker voortgezet wordt.

Opbrengst collecte stichting het Gehandicapte Kind in PRINSENBEEK Van 9 t/m 14 november 2020 hebben vrijwilligers in Prinsenbeek gecollecteerd voor stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK). In totaal 31 collectanten gingen langs de deuren of collecteerden digitaal en haalden samen € 4.227,42 op. Landelijk is een recordbedrag opgehaald van wel 922.830 euro! De nood is hoog Dit was nooit gelukt zonder de hulp van vele (digitale) collectanten, projectpartners die volop meehielpen en alle gulle gevers. Iedereen voelde de noodzaak om er juist nú te zijn voor kinderen met een handicap. Want nog meer dan anders verkeren zij in een isolement. Het Gehandicapte Kind bedankt iedereen voor zijn geweldige bijdrage. Samen opgroeien Met dit geld steunt het Gehandicapte Kind projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren en Samen naar School klassen op te richten binnen de basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren kennen. Meehelpen Wilt u in 2021 ook collecteren? Neem dan contact op met organisator Corine Monster, tel.nr. 06-12273400. Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u een bijdrage doen? SMS dan VRIENDJES naar 4333 en geef eenmalig 3 euro of geef via www. gehandicaptekind.nl.

pagina 5


Blijf niet langer rondlopen met uw juridische vragen. Gratis avondspreekuur; iedere maandagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Een juridisch probleem is in een beginstadium meestal gemakkelijker en goedkoper op te lossen dan wanneer een conflict langer duurt en de verhoudingen verstoord zijn geraakt. Daarom is Schovers Advocatenkantoor in 2003 gestart met een gratis inloopspreekuur. In de loop van vele jaren is gebleken dat dit spreekuur in een grote behoefte voorziet. Zowel particulieren alsook bedrijven en instellingen kunnen bij het inloopspreekuur terecht voor vragen op uiteenlopende gebieden.

Wat kunt u verwachten van het spreekuur?

- Voor een gesprek wordt circa een half uur uitgetrokken. - Nadat uw vraag of probleem helder in beeld is gebracht zal aan u een advies gegeven worden waarmee soms de kwestie kan worden opgelost aangezien inschakeling van een advocaat niet altijd nodig is. - Indien inschakeling van een advocaat wel nodig is dan zullen uw (proces-)kansen worden ingeschat. Daarbij zal tevens een prognose gegeven worden van de daaraan verbonden kosten. Soms zal aan u een negatief advies worden gegeven. Bedenk echter dat ook een negatief advies een advies is waarmee u zich veel onnodige kosten kunt besparen. Aanmelden voor het spreekuur is niet verplicht maar kan natuurlijk wel via info@schovers.nl

Vragen buiten het spreekuur

De mogelijkheid bestaat om via onze website www.schovers.nl of via info@schovers.nl uw vragen te stellen Ook dit verplicht u tot niets. Doorgaans wordt binnen 24 uur per mail, of desgewenst per telefoon, contact met u opgenomen om uw vraag te bespreken. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor overdag.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Indien een procedure noodzakelijk is dan hoeft u in beginsel niet zelf te betalen. We verstrekken u graag nadere informatie hierover.

Second opinion

Heeft u geen goed gevoel op de wijze waarop uw zaak wordt behandeld? In geval van een rechtsbijstandsverzekering heeft u op grond van de polisvoorwaarden het recht om aan een advocaat een second opinion aan te vragen. De hieraan verbonden kosten komen voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar. Heeft u bijstand van een andere belangenbehartiger? Een second opinion kan u veel opleveren. Neem contact met ons op om de mogelijkheid van een second opinion te bespreken.

MODERN pagina 6 Prinsenbeek


Afscheidbegint nemen bij vasthouden wat je lief is. SKOPP zamelt 232.830 kg oud papier in in 2020

Mijn naam is Lianne van Oosterhout, ik ben uitvaartverzorgster in Breda, Prinsenbeek en omstreken. Voor een goed afscheid kunt u rekenen op mijn zorg en advies. U kunt mij bellen op 0162 457 775. Ik ben er voor u. Ook als u niet of elders verzekerd bent.

De cijfers van SKOPP over 2020 zijn bekend. Er is afgelopen jaar een recordopbrengst van 232.830 kg ingezameld door de inwoners van Prinsenbeek. Dat is 25.000 kg meer dan het jaargemiddelde. SKOPP wil alle brengers van oud papier hiervoor danken.

Wij willen toch nog een aantal punten, van huishoudelijk aard, onder uw aandacht brengen: - Er wordt veel karton gebracht. Dat mag inderdaad ook in de con tainer, maar wij verzoeken u vriendelijk om deze klein te maken. Dit bespaart ruimte en zorgt dus ook voor minder transportbe- wegingen. - Graag alleen brengen tijdens openingstijden, dus geen oud pa pier voor de poort zetten als hij dicht is. - Stucloper en piepschuim zijn geen oud papier. - Naast oud papier kunt u ook glas, textiel en frietvet naar het scoutingterrein brengen. Daarvoor zijn aparte containers be schikbaar. Voor overig afval moet u helaas naar de milieustraat. Blijf ook in 2021 uw oud papier brengen Blijf ook dit jaar uw oud papier naar het scoutingterrein, want de opbrengst van het oud papier komt ook ten goede aan de Prinsenbeekse verenigingen.

Florijnstraat 60 4903 RM Oosterhout T 0162 457 775 www.bruijns-uitvaart.nl

Waar brengt u uw oud papier?: Bij het scoutingterrein (Moleneind 1, te Prinsenbeek). Het terrein is open: - van maandag t/m vrijdag: van 8.30 tot 18.00 - zaterdag: van 8.30 tot 16.00 uur. Stichting Kringloop Oud Papier Prinsenbeek (SKOPP) Huib Jansen, voorzitter SKOPP

GROOTSTE COLLECTIE IN DE REGIO

OPENDAG 28 MAART

Voor al uw Sneltransport binnen geheel Europa!

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK BEL OF MAIL ONS TIJDENS DEZE DAG GELDEN SPECIALE ACTIE PRIJZEN.

VELE HONDERDEN TOESTELLEN OP VOORRAAD & DIRECT LEVERBAAR

GEGARANDEERD NERGENS VOORDELIGER PELLETHAARDEN I HOUT INZETHAARDEN I HOUT INBOUWHAARDEN |

Koeriers Service Roosendaal B.V.

www.ksr.nu • Tel: +31 (0)165 39 70 34

MAATWERK I VRIJSTAANDE HOUTTOESTELLEN I GASHAARDEN I ROOKKANALEN BUITENHAARDEN | HOUTOVENS BEZOEKADRES: PENNINGWEG 6 4879AG TE ETTEN-LEUR T: 06-13263168 E: VERKOOP@HAARD-EXPRESS.NL WIJ VOLGEN DE RIVM RICHTLIJNEN

pagina 7


Heemkundekring Prinsenbeek

Advocatenkantoor Het kort geding

BEEK, GIJ ZIJT VERAANDERD…. Valdijk ± 1950 en 2021. Beide foto’s genomen vanuit hetzelfde standpunt.

Op grond van de wet (artikel 254 Rv) is de voorzieningenrechter oftewel de kort geding rechter alleen bevoegd indien sprake is van spoedeisende zaken waarin, gelet op de belangen van partijen, een onmiddellijke voorziening is vereist. De spoedeisendheid moet onderbouwd zijn in de kort geding dagvaarding. Indien de voorzieningenrechter oordeelt dat de zaak niet geschikt is om in kort geding te worden beslist, weigert hij de voorziening. De voorzieningenrechter oordeelt ambtshalve of een zaak al dan niet geschikt is voor een kort geding. Overige vereisten: De zaak moet geschikt zijn om in kort geding te behandelen. Met andere woorden: de zaak mag niet te ingewikkeld zijn. Binnen een kort geding is geen ruimte voor een uitgebreid (feiten-) onderzoek. In het kort geding is het normale bewijsrecht niet van toepassing. Het gevorderde moet een zogenaamd condemnatoir karakter hebben. Dit betekent dat het moet gaan om een geven, doen, of nalaten. Voorbeelden: een vordering tot het betalen van een geldsom, een gebod of een verbod. Als het gaat om geldvorderingen gelden naast een spoedeisend belang bovendien de volgende voorwaarden; Het bestaan van de vordering moet voldoende aannemelijk zijn. Het restitutie risico moet gering zijn. Daarbij gaat het om de vraag of de eisende partij in staat is het bedrag terug te betalen indien hij in een latere (bodem-) procedure alsnog in het ongelijk wordt gesteld. Vonnis Het kort geding vonnis betreft een zogenaamde voorlopige voorziening. Het betreft een voorlopig oordeel en is dus niet bindend voor een rechter in een bodemprocedure. In die procedure is wel ruimte voor het horen van getuigen en het is mogelijk dat de rechter daarin tot een andere uitspraak komt. Vaak blijft het echter bij het kort geding en volgt geen bodemprocedure.

PROATTE OK AL UN BIETJE BIKS? Ne vrienger Een moeilijk persoon. Ne piespot Een po. Pietjes hebbe Luizen hebben. ’n Luizekammeke Een speciaal kammetje voor luizen. Plekke paachte Plaatsen huren in de kerk. De plets De speelplaats. Poeiersiekelaot Chocolademelk. Potlwooier Potloden. n’n Proppeschieter Een houten schietbuisje. Ne pros Een els. ’n Waaj Een weiland, een wei. ’n Waajslep Een vierkante ijzersleep. ’n Waajpaol Een weidepaal. ’n Ekke Een hek. ’n Draodekke Een hek van prikkeldraad. ’n Oute hekke Een houten hek. n’n Biejstal Een schuurtje voor bijenkorven. n’n Onteriek Een viezerik. KIJK VOOR HEEL VEEL FOTO’S UIT HET BEEKSE VERLEDEN: (www.beeldbankhkopdebeek.nl): Voor foto’s van vroeger over Prinsenbeek: fotobeeldbank; Voor voorwerpen uit onze museumcollectie: collectie Museum de Rijf; Voor de verzameling bidprentjes: bidprentjescollectie. De beeldbanken worden regelmatig aangevuld. Voor foto’s van activiteiten zie: www.hk-opdebeek.nl. VOOR MEER INFORMATIE: onze website www.hk-opdebeek.nl of secretariaat tel. 5212405 mail: hkopdebeek@ziggo.nl

MODERN pagina 8 Prinsenbeek


Antoon van den berg schilderwerken w DIVERSEN Voor alle schilderwerkzaamheden Zaterdag 20 maart is het Nationale Is een advocaat te duur? Maar wilt u Stajo hekwerken voor gaasafraste- binnen en buiten. Opschoondag toch krijgen waar u recht op heeft? ring, sierhekken, poorten, balkonjuristen van Betalis werken op basis hekken en raambeveiliging opbesloten maat. daarom info@ toonberg.nl Buurvrouwen Esther en Anne-Marie de handen 0651577581 Oproep: De van o cure no pay en stellen alles inahet Tevens voor het leveren van materialen. gin uit de mouwen te steken. Ze hadden zich tijdens hun wandelinorpa or de vosnel vovordering eeuw id k leu n ee werk om te innen. u eft He Bel voor info. of vrijblijvende offerte tel.: FRANK MUSTERS SIERBESTRATINGEN gen vaak verbaasd over de hoeveelheid zwerfvuil in de bermen and iem nt uuit Interesse ofee wilt handen kezaak k uofeen in Prinsenbeek. voor al uw bestratingen van Modern Pr en het5423803 buitengebied van Prinsenbeek. insenb geven? Bel voor info of vrijblijvende prijsopgave llen of een et te verte l we rhaa Maak dan vrijblijvend een afspraak: CoVigrijper, b.v. Klusen Onderhoudsbedrijf. Met een handschoenen en een vuilniszak gingen ze deze die een leuk ve 010-8200071. Voormorgen al uwoponderhoud, verbouwing zonnige pad in de Neelstraat. Ze konden rekenen rdient, stuur uw 076-5420161 ofop 06-54355533. vrijwilliger die aandacht ve veel positieve voorbijgangers. groot enreacties klein. van Riool-en Ontstop-Na een uurtje zwerfdius@gmail.com reincassozonderkosten.nl .bop Kijkirj ook eens am vuil rapen was de zakVoor vol. De zwerfplastic, sigarettenpeupingsbedrijf. al oogst: uw verstopHOVENIERSBEDRIJF PERFECT naar: m emailGREEN ken, mondkapjes veel, heelvan veel blikjes bier en Red Bull. pingen en en vervangen riolering Tuinonderhoud en aanleg in elke prijsTel. 076-522 44 23 klasse. Bel of mail vrijblijvend voor een PRAKTIJK VOOR SPELTHERAPIE: Therapeutische ondersteuning kind & Esther en Anne-Marie waren tevreden met hun actie. Een uurwww.coviklusbedrijf.nl afspraak jeugd; Vergroten van weerbaarheid en tje werk in de frisse buitenlucht leverde veel voldoening op. De zelfvertrouwen, verbeteren van sociale straatDe is Raaff weer een stukje schoner. Wil je ook zwerfvuil rapen? Kijk Klusssen& 0628993948 / info@perfectgreen.nl vaardigheden, overwinnen (faal)angst, eens Onderhoudsbedrijf op www.nederlandschoon.nl voor al uw bouw-, verwerking van echtscheiding, ziekte verbouw-, renovatie- en onderhoudsof overlijden, ondersteuning bij ADHD, werkzaamheden. Bel voor een vrijblijautisme etc. vende offerte naar 076-5439915 BOUW- EN KLUSBEDRIJVEN

Loodgietersbedrijf P. Christiaanen voor al uw gas, water en sanitair. Ook uw adres voor: zinkwerken, dakbedekking en C.V. installaties. Kerkhofweg 88, 4835 GC Breda. Tel. 076-5209484/06-53435342. Gratis prijsopgave.

37

Abonneer je nu gra tis op www.mTel.076-5418842/06-18828941( o d er n p ri n senbeek.nl/ na 18.00u) of www.spelenhelpt.com aanmelden en ontvang elke wee k als eerste het vernieuwde online w eekblad in uw mailb ox.

k? nsenbee i r P n r e od n ren in M elijkhede g o m n e Adverte s er aar de div n r e e m r Info Eén zoeker kost €15,25 1 70 71 4 5 6 7 Max. 6 regels (1 regel is ± 40 karakters) 0 Tel. .nl senbeek in r p n r e Aanleveren vóór maandag 10.00 uur en alleen per mail! fo@mod in info@modernprinsenbeek.nl Zet in de mail duidelijk uw naam en adresgegevens!!

ZO WIL IK R&B Schilderwerken V.O.F. gratis AFSCHEID NEMEN werkboekje Als verf meer dan kleur is

nieuwbouw, renovatie, binnen en buiten werk telefoon/fax: 076 - 8881944 info@rnb-schilderwerken.nl uitvaartonderneming wilma van opstal www.rnb-schilderwerken.nl www.wilmavanopstal.nl 076-5201799 pagina 11 9 pagina


Een buurtzame bank is een vertrouwd gezicht in de buurt. Al 100 jaar.

Veldsink - Dirven

Beeksestraat 24 4841 GC Prinsenbeek T 076-5412732 E Prinsenbeek@veldsink.nl I https://www.veldsink.nl/vestiging/veldsink-dirven/

R&B Schilderwerken V.O.F. Als verf meer dan kleur is

Sinds 1962 een begrip in Prinsenbeek. De helpende hand bij het verzorgen van de totale uitvaart, in iedere klasse en stijl. Persoonlijkheid gaat voor zakelijkheid.

Vraag naar ons informatiepakket: Heuvelstraat 181 in Breda 0765212868

Nieuwbouw, renovatie, binnen en buiten werk Telefoon/fax: 076 - 8881944 info@rnb-schilderwerken.nl www.rnb-schilderwerken.nl

MODERN pagina 10 Prinsenbeek

info@gemert-uitvaart.nl


PERSBERICHT DE BUURTZAME BANK FEBRUARI 2021 HELFT NEDERLANDERS ZET ZICH ACTIEF IN VOOR BUURT die de leefbaarheid verder bevorderen. Niet alleen met geld, Financiële steun wordt verwacht van gemeente, banken ook met advies en organisatie helpen de Zelfstandig Adviseurs van de bank op lokaal niveau. Zo krijgen de senioren uit en de gemeenschap zelf Bergen een digitale bijspijkercursus en de bewoners van het Een ruime meerderheid van de Nederlanders (70%) hecht veel Sociaal Huis in Oisterwijk een ‘Opkikker aan tafel’. Ook werd waarde aan een sociaal betrokken buurt. Meer dan de helft er ruim 4000 euro opgehaald voor een nieuwe koelbus voor (55%) zet zich hier dan ook actief voor in. Dat en meer blijkt Voedselbank De Bevelanden en kunnen eenzame mensen in uit onderzoek van RegioBank naar het belang het gemeen- Rijssen terecht bij Inlooppunt de Open Deur voor een luisteschapsgevoel onder ruim 1000 Nederlanders. Veel mensen rend oor en gezelschap. helpen een handje bij de buurtbingo, als vrijwilliger in het theater, of zetten zich in voor de voetbalvereniging. Dat is in tijden Buurtzaam op de kaart van corona extra hard nodig, om op verantwoorde wijze bij- De bedragen die het fonds uitkeert wisselen en zijn afhanvoorbeeld eenzaamheid onder alle generaties in de regio te- kelijk van de projectbegrotingen. Voorwaarde is wel dat het gen te gaan. RegioBank startte daarom in samenwerking met geen bestaande projecten of verenigingen zijn die hun vaste het Oranje Fonds, het VoordeBuurt Fonds dat diverse ‘buurt- kosten (elektriciteit of nieuwe voetbalvelden) hiermee willen zame’ initiatieven en projecten op lokaal niveau ondersteunt. dekken. De bank lanceerde vandaag bovendien de campagne ‘Buurtzaam’. Het is een term die RegioBank zelf in het leven roept om het belang van een leefbare buurt – op zowel sociaal Gen Z wil in buurt van familie en vrienden wonen Een ‘fijne buurt’ is voor velen een prioriteit. Maar liefst 70 pro- als economisch vlak - blijvend op de kaart te zetten. Binnen cent van de Nederlanders vindt het belangrijk op een plek te de merkbelofte start de bank niet alleen met het VoordeBuurt wonen waar mensen sociaal betrokken zijn. Dorpsbewoners Fonds, ook neemt RegioBank plaats in de Nationale Coalitie vinden dit doorgaans voornamer (75%) dan stadsbewoners Een tegen Eenzaamheid, ondersteunt zij ondernemers op (65%), zo laat het onderzoek zien. Ook vindt ruim de helft van lokaal niveau, geeft gastlessen over financiën op lokale basisde respondenten (62%) het belangrijk om dichtbij vrienden en scholen en zijn de Zelfstandig Adviseurs nog meer in contact familie te wonen. Opvallend genoeg wonen vooral de jongere met hun klanten uit de buurt. generaties Gen Z (75%) en Millennials (71%) graag in de buurt Veldsink-Dirven Advies: “Al honderd jaar staat RegioBank bevan vrienden en familie. kend als de bank dichtbij. Niet alleen met geld, ook met hulp en advies zorgen wij voor leven in de buurt. Als Zelfstandig AdSterker buurtgevoel sinds corona Naast dat we een grotere verbondenheid voelen met onze viseur van RegioBank maken wij ons hard voor een leefbare buurt, hechten we ook meer waarde aan het hebben van een buurt en zetten we graag een stapje extra. Wat speelt er echt in buurtgevoel (36%) en kijken we vaker naar elkaar om (33%). de buurt en hoe zouden we kunnen helpen? Daarom doen wij Vooral de jongere generatie - in de leeftijd van 18 tot 24 jaar - graag een oproep: heeft iemand een initiatief dat zich richt op laat een opvallende interesse in het buurtgevoel zien sinds de het structureel vergroten van lokale verbinding in de buurt? uitbraak van corona. Zo is bijna de helft in deze leeftijdscate- Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen gorie (43%) de sociale rol van onder andere sportverenigingen de mogelijkheden voor een aanvraag bij het VoordeBuurt Fonds.” in de buurt meer gaan waarderen. Handen uit de mouwen voor de gemeenschap Bijna driekwart (72%) van de ondervraagden vindt het belangrijk dat de gemeenschap zijn handen ineen slaat om eenzaamheid in de buurt te verminderen. En dat is in pandemische tijden geen overbodige luxe. Meer dan de helft van de Nederlanders (55%) zet zich dan ook actief in voor de buurt. Dit gebeurt vooral als vrijwilliger bij een buurtvereniging (18%), door ouderen te helpen in de buurt (18%) en door te helpen bij een sportvereniging (11%). Tweederde (67%) wil bovendien dat de gemeenschap geld beschikbaar stelt voor lokale initiatieven die de saamhorigheid bevorderen. Een grote groep (82%) vindt het daarbij de verantwoordelijkheid van de gemeente om financieel en organisatorisch (met vrijwilligers of andere middelen) te helpen en een meerderheid (59%) vindt dat het uit de gemeenschap zelf mag komen. Een derde ziet ook een rol weggelegd voor een bank om te ondersteunen.

Over het onderzoek Het onderzoek is in opdracht van RegioBank uitgevoerd door Direct Research onder 1.040 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Over RegioBank Met zo’n 500 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Samen investeren wij in een beter Nederland. Vanuit RegioBank doen we dat door met vertrouwde gezichten aanwezig te zijn in de Nieuwe koelbus en digitale bijspijkercursus Afgelopen week honoreerde het VoordeBuurt Fonds het zesde buurt. Voor meer informatie: www.regiobank.nl. project. Het Fonds werd door RegioBank en het Oranje Fonds in het leven geroepen om buurten te helpen met initiatieven

pagina 11


Afscheidshuys d’ Beek.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar op tel. 076-50 22 887

Jan Reedijk uitvaartverzorging Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren

www.reedijkuitvaart.nl | Tel.: 076-50 22 887

Afscheidshuys d’ Beek | Beeksestraat 5 - Prinsenbeek | info@reedijkuitvaart.nl

Bij Jan Reedijk Uitvaartverzorging VOF verzorgen wij uitvaarten op maat, wij denken met u mee en zorgen dat uw wensen en die van de overledene uitgevoerd worden. Vanaf het moment van overlijden heeft u met één persoon te maken die u vanaf dat moment bij zal staan, die de laatste verzorging zal doen, desgewenst samen met u, die samen met u aan tafel het afscheid vorm zal geven en zo nodig voor zal gaan in het crematorium. Hierdoor ervaren vele nabestaanden rust in de heftige periode die volgt na een overlijden. Afscheidshuys d’ Beek biedt u als familie verschillende mogelijkheden qua opbaren in Prinsenbeek. Afscheidshuys d’ Beek beschikt aan de Beeksestraat 5, over drie volledig ingerichte rouwkamers, welke tevens dienst kunnen doen als 24 uurskamer. Bij gebruik van een 24 uurskamer bepaalt u zelf het moment waarop u naar uw geliefde wilt om even “samen” te kunnen zijn. Vele families zijn u voorgegaan en ervaren dit als een mooie wijze om afscheid te nemen. De kamer staat de gehele opbaring tot uw beschikking, er worden foto’s en bloemen neergezet en muziek gespeeld, hierdoor voelt men zich thuis. Ook is er de mogelijkheid om een bakje koffie te drinken met de mensen die u uitnodigt om afscheid te nemen. (in tijd van corona vragen wij u om dit aantal beperkt te houden tot max 4 personen per keer.) Ook een thuisopbaring is in deze tijd nog steeds mogelijk, er zijn daarin verschillende opties waar wij u graag over informeren. Iedereen van de Beek en omgeving kan bij ons en door ons worden verzorgt en opgebaard, het maakt niet uit waar u verzekerd bent. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Heeft u persoonlijke wensen en wilt u deze met ons “delen” in wat wij noemen een “voorbespreking”? Wij komen vrijblijvend en zonder enige verplichting bij u thuis om u te informeren over de mogelijkheden die er zo al zijn, daarbij rekening houdend met uw wensen en uw financiële mogelijkheden. Wij zullen aan de hand van dat gesprek een passende en eerlijke offerte samenstellen. Zo komt u nooit voor verassingen te staan. Van maandag tot en met vrijdagmorgen houden wij in Afscheidshuys d’ Beek een open inloop van 09.00 tot 10.00 uur, we nemen de tijd voor u als u met vragen zit of als u een rondleiding wilt door ons pand, de koffie staat voor u klaar. Wij zijn 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer: 076 – 50 22 887. Maar voor meer informatie kunt u ook naar onze website gaan: www.reedijkuitvaart.nl of stuur een mail voor meer informatie naar: info@reedijkuitvaart.nl Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u beschikbaar. Telefoon: 076 – 50 22 887. Femke Machielsen, Astrid Janssen - Leijten en Jan Reedijk

MODERN pagina 12 Prinsenbeek


Hulpdiensten week 12-13

MO

Prins

Zonnebloem Prinsenbeek Dag en nacht echte aandacht. Door een goed gesprek per telefoon of chat. Bel 0900 - 0767 (5 cent/ min). Of bel het lokale nummer Breda: 076-521 84 50 Zie voor chat of e-mail www.sensoor.nl/brabant

Wilt u zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding? Bel dan met een van onze contactpersonen in Prinsenbeek: Adrienne Verboom, collectecoördinator Breda en Prinsenbeek. Tel. 06-51685820. Adrienne.verboom@kwfbreda.nl

Voor al uw vragen en klachten over de gezondheidszorg kunt u terecht bij de afdeling Informatie en Klachtenopvang van Zorgbelang Brabant. Lage Witsiebaan 2b, 5042 DA Tilburg Tel 0900 2437070, ma t/m vr van 9.00 tot 13.00 uur. www.zorgbelang-brabant.nl - ikg@zorgbelang-brabant.nl

Wilt u informatie of bezoek van de Zonnebloem, stuur dan een email naar zonnebloemprinsenbeek@gmail. com Of neem (bij voorkeur na 17.00 uur) contact op met de bestuursleden bezoekwerk: Ilse van Haperen, tel. 5419309 of Ria Verdaasdonk, tel. 076-5414323.

Voor de wijkverpleegkundige en thuiszorg in Prinsenbeek belt u 088-1176709. Stuur onze wijkverpleegkundigen een e-mail via vv.prinsenbeek2@thebe.nl Voor hulpvragen over gezondheidszorg, kraamzorg, persoonlijke alarmering verpleging en verzorging kunt u 24 uur per dag terecht bij onze medewerkers via 0900 8122 (€0,10 p.m.) Voor uitleen van hulpmiddelen belt u 088-1177777, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 12 tot 17 uur.Kijk voor meer informatie op www.thebe.nl

Naviva Kraamzorg Wij staan graag voor je klaar: voor, tijdens en na je bevalling www.naviva.nl

Zorg voor elkaar Breda Problemen met regels, instanties en voorzieningen? Bel voor een afspraak met het Sociaal Raadsliedenwerk: 076 524 08 20. De hulp kost u niets. Meer informatie: www.imwbreda.nl.

Hulp, zorg of ondersteuning nodig? Bel (076) 525 15 15 of mail: samen@zorgvoorelkaarbreda.nl www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Wijkverpleging Buurtzorg

EHBO-vereniging Prinsenbeek

Telefoon team 1: 06 - 83 222 710 • Telefoon team 2: 06 53 644 476 •Markt 22, 4841 AC Prinsenbeek • prinsenbeek@buurtzorgnederland.com www.buurtzorgnederland.com Voor iedereen die verpleging en verzorging aan huis nodig heeft. Zeven dagen per week inplanbare zorg afhankelijk van de zorgbehoefte van de cliënt. Persoonlijke en professionele zorg door vaste medewerkers. Dagelijks telefonisch bereikbaar. Buurtzorg is een landelijke erkende thuiszorgorganisatie.

Moeders voor Moeders voor zwangeren

Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek Wekelijkse ACTIVITEITEN in Ontmoetingscentrum De Zilverberk Schoolstraat 9, 4841 AC Prinsenbeek Beheerders/Verhuur 076-5419458 maandag 09.30 uur Gemengd koor “Viva la Musica” 13.00 uur Engels conversatie 13.00 uur Biljartclub “Ons Huis” 13.30 uur Koersbal “De Zilverberk” 18.30 uur Biljartclub “V.O.P.” 19.30 uur Sjoelen “D.O.S.” dinsdag 13.00 uur Biljarten vrij 13.15 uur Fietsen 13.00 uur Rikken 19.15 uur Bridgen “Alert” woensdag 09.30 uur Sjoelen “De Zilverberk” 09.30 uur Biljarten dames 09.30 uur Biljarten vrij 13.00 uur Handwerken 13.00 uur Bridgen “De Zilverberk” 13.00 uur Biljarten vrij 19.00 uur Line-dance 19.00 uur Klaverjassen donderdag 09.00 uur Tekenen/schilderen 13.00 uur Biljarten vrij 13.30 uur Koersbal “De Zilverberk” 13.30 uur Computer inloop/oefenen 18.30 uur Stoelgym 19.30 uur Koersbal “De Zilverberk” 19.30 uur Biljarten “Carambole” 19.30 uur Biljarten vrij vrijdag 13.00 uur Biljarten “Ons Huis” 13.30 uur Jokeren Computerlessen in voor- en najaar Reizen 5-daagse en dagreis in de zomer Bingo laatste dinsdag van de maand om 13.30 uur Dansen 19.30 uur op vrijdagavonden volgens agenda

076-5414122 076-5415376 076-5812450 076-5412833 076-5413702 076-5496169 076-5419458 076-5422632 06-17860729 076-5875654 06-20982866 076-5414793 076-5419458 06-23755359 076-5146626 076-5419458 076-5415232 06-24348388 06-29955241 076-5419458 076-5412833 06-24954211 076-5420103 076-5412833 06-24954211 076-5419458 076-5412450 076-5414104 06-24954211 076-5413749

Februari 2020 Contributie € 22 per persoon per jaar Rabobank NL07RABO 0142 5165 97 t.n.v. KBO Prinsenbeek

EHBO-vereniging Prinsenbeek, voor opleidingen en ondersteuning bij evenementen. Secr. Kees Oomen, Hesseling 33 076-5422647 www.ehboprinsenbeek.nl

Stichting Prinsenbeek Hartsafe www.prinsenbeekhartsafe.nl

Voor informatie tel. 0800 022 80 70 of www.moedersvoormoeders.nl

Slachtofferhulp Bureau Breda

Deopeningstijdenzijnvrijdagmorgenoponevenweken van 9.00 uur tot 10.00 uur gelijktijdig met Spreekuur Wijkagent. In de Zilverberk, Schoolstraat 9 in Prinsenbeek.

Chasséveld 3a, Breda. Geopend op werkdagen van 09.00-17.00 uur. Tel. 0900-0101. 12.00u: J.F. Kennedylaan 38, tel. (076) 5225475.

Fit for Life

Steunpunt Huiselijk Geweld

Gratis uitleen bibliotheek voor iedereen (in Hagendonk) tevens haal- en brengpunt voor bibliotheek Breda) e-mail: boekendonck@outlook.com Geopend op: ma t/m do 13.00-17.00 uur vrij 10.00-17.00 uur za 10.00-13.00 uur

Wilt u meer bewegen? Kijk op www.wijbegintbijjou.nl onder Goed in je vel!

Opstaptijden Buurtbus Lijn 216 vanaf 16 december 2019 van Prinsenbeek naar Winkelcentrum Etten-Leur VERTREK OM HET UUR VANAF VELSGOED (FIETSBRUG) PRINSENBEEK Maandag t/m vrijdag eerste vertrek om 07.31 uur en laatste vertrek om 17.31 uur. Zaterdag eerste vertrek om 09.31 uur en laatste vertrek om 16.31 uur. VERTREK OM HET UUR VANAF WINKELCENTRUM ETTEN-LEUR Maandag t/m vrijdag eerste vertrek om 08.06 uur en laatste vertrek om 18.06uur. Zaterdag eerste vertrek om 10.06 uur en laatste vertrek om 17.06 uur. Route: Velsgoed (fietsbrug) - Markt (Hagedonk) - Haverdijk - Middenweg - Vaandelstraat -Vianendreef - Zanddreef - Lange Brugstraat - Van Bergenplein - Lindenbleek - Concordialaan - Plantijnlaan - Het Ambarg - Spoorlaan - Station NS - Anna van Berchemlaan - Centrum E-L. Voor de opstaptijden van de gehele route raadpleeg de haltes of vraag aan de chauffeur om een flyer, waarop alle vertrek- en aankomstentijden per halte staan vermeld. OOK INFO VIA ONZE WEBSITE: WWW.BUURTBUS216.NL

Voor informatie, advies en hulp bij het stoppen van huiselijk geweld. Telefoon 0900 - 1 26 26 26. Voor meer informatie: www.steunpunthuiselijkgeweld.nl

pagina 13


INVULLEN VAN UW AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Bel 076-514 74 44 of kom langs aan de Esserstraat 79 te Breda. A.C. Koijen & Partners Administratie- en Belastingadviseurs.

Bel voor een vrijblijvende offerte naar 076-5439915

MODERN Prinsenbeek

Uw zoeker hier? Dat kan! Voor maar €7,- excl. btw Max. 6 regels (1 regel is ± 40 karakters)

info@modernprinsenbeek.nl

12-13

Eén zoeker kost €7,- excl. btw Max. 6 regels (1 regel is ± 40 karakters) Aanleveren vóór maandag 10.00 uur en alleen per mail! info@modernprinsenbeek.nl Zet in de mail duidelijk uw naam en adresgegevens!!

MODERN pagina 14 Prinsenbeek

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

De Raaff Klussen- & Onderhoudsbedrijf voor al uw bouw-, verbouw-, renovatieen onderhoudswerkzaamheden.

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

DIVERSE

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

BOUW- EN KLUSBEDRIJVEN


MODERN MODERN Prinsenbeek Prinsenbeek

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

Online lezen, zo doet u dat: 1

2

• Iedere week ontvangt u dan een e-mail • In deze e-mail klikt u op: U kunt deze hier lezen

• Het blad wordt geopend • U bladert door de nieuwste Modernprinsenbeek door rechts naast de pagina op het pijltje te klikken

Wanneer u stap 1, 2 en 3 volgt zal Modern Prinsenbeek voortaan iedere week automatisch in uw mailbox bezorgd worden!

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

pagina 15

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

3

• Ga naar www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden • Vul hier uw e-mail adres en postcode in en klik op verstuur

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

Modern Prinsenbeek lezen waar en wanneer het u uitkomt? Dat kan! Op computer, smartphone of tablet!

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

www.modernprinsenbeek.nl/aanmelden

het blad van Prinsenbeek voor Prinsenbeek!

Profile for ModernPrinsenbeek

Modern Prinsenbeek 12-13 2021  

Modern Prinsenbeek 12-13 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded