Page 12

Klokkergården tar i mot alle typer gjester. Alt fra store og små sykkelturister, til kravstore internasjonale kjendiser som ankommer i private luksusyachter.

Eventyrøya med eventyrgården

Midt mellom dusinvis av frodige øyer, kritthvite strender og åpent hav finner du Rødøy. Hit kan du komme med hurtigbåt eller ferge, avhengig av om du reiser på to eller fire hjul. Hvorfor ikke teste ut det første? Stort sett alle øyene i området leier ut sykkel til både liten og stor, og hurtigbåtene tar deg videre til neste destinasjon. Til Rødøy kommer du deg med hurtig-

Klokkergården er klar til å ta i mot sesongens båtturister.

12

1 • 2013

båt eller ferge fra fastlandet som Bodø, Sandnessjøen, Tonnes, Jektvik eller Kilboghamn. Velger du sjøveien med egen båt, finnes det flere brygger du kan legge til på uansett båtstørrelse. Klokkergården med Malin Arntsen i spissen, ble nylig kåret til Norges beste gjestehavn 2013 av Båtmagasinet. - Helt uvirkerlig. Tenk at vi konkurrerte ut de store sørpå, sier Malin Arntsen. Hos henne kommer båtfolket igjen år etter år, og hun er gjerne den første som møter deg i døra når du ankommer ærverdige Klokkergården gjestgiveri og restaurant. Der finnes liggeplasser til 30 personer, men du bør være ute i god tid med bestillingen i sommermånedene. - Her skal det føles som å komme hjem til bestemor. Det skal lukte litt

Rødøyløva.

grønnsåpe og være en hjertegod plass hvor det er fred og ro, sier Malin. Fra dag èn har hun vært klar på hvordan konseptet skal være og er svært bevisst på vertskapsrollen. - Vi følger opp alle gjestene og prøver å løse alle problemer med å være imøtekommende. Hvis gjestene ønsker noe, prøver vi å innfri ønskene, smiler hun. Malin har i stor grad lyktes. Oppskriften er enkel: - Man må tru og være nysgjerrig, og hele tiden fornye seg. Det er viktig at man trives med å jobbe. Ta aldri et nei for et nei. Krev å vite hva som ligger bak fordi et nei alltid skal forsvares, sier hun.

Godkjent yachthavn

Malin har tilreisende som jevnlig kommer fra Oslo til Klokkergården for å slappe av. Nylig fikk hun godkjent yachthavn og har allerede fått storfint besøk fra Monaco. - Vi er de eneste med godkjent yachthavn mellom Tromsø i nord og Rørvik i sør. Det stilles veldig høye krav til å bli godkjent. Vi har jobbet mot cruisemarkedet i over to år for å få det til. Ett av kravene er at det skal være profesjonelle kelnere, så vi har sendt alle våre på kurs, sier hun.

Profile for Randi K. Lillealter

Bo&lev på Helgeland nr 2 2013  

Medlemsblad MOBO

Bo&lev på Helgeland nr 2 2013  

Medlemsblad MOBO

Profile for moborana
Advertisement