Page 1

Standaard Installatie

Standaard installatie

Antenne

• in elkaar steken van de verschillende elementen van de antenne • vastmaken aan de muur (4,5 m ladderhoogte max) met mast en vijzen (inbegrepen in de kit)

Bekabeling

• verbinding van de antenne met de tv-decoder met behulp van een coaxkabel (2 x 20m) (inbegrepen in de kit) • vastmaken van de coaxkabel aan de buitenmuur (vastmaken elke 100 cm) • boren in de muur, van onder naar boven (1 of 2 gaten van buiten naar binnen)plaatsen van de kabel en dichten van de gaten (waterdicht) • vastmaken van de coaxkabel binnen, langs plinten & deuren (1 vastmaken met silicone of klemhaak elke 20 cm)

TV-decoder

• verbinding van de 2 coaxkabels naar de tv-decoder (dankzij de connectoren inbegrepen in de kit) • tv-decoder verbinden met de TV via de Scartkabel of HDMI (inbegrepen in de kit)

Test en Demo

• oriëntatie van de antenne en het testen van de kwaliteit van het signaal • overlopen van de Start up Wizard samen met de klant en demo van de kwaliteit van de HD zenders

Afwerking

• opkuisen van de werf

After Sales

• minimum 3 maanden garantie op de installatie


Consumentenchecklist Installatie Satellietschotel In je verkooppunt of op www.mobistar.be vind je de lijst met gecertificeerde installateurs van schotelantennes voor Mobistar Digital TV in jouw regio. (Controleer of de installateur van jouw keuze ook in jouw regio werkt. Op die manier vermijd je bijkomende verplaatsingskosten). Om de installatie van de schotelantenne van je nieuwe Starpack-dienst tot in de puntjes voor te bereiden, vragen we je om samen met de installateur van jouw keuze de volgende vragen aandachtig door te nemen wanneer je een afspraak maakt.

Consumentenchecklist installatie satellietschotel ja nee

1. Ben je al in het bezit van je kit? (in de shop gekregen of per post ontvangen) a. Heb je gecontroleerd of alles in de kit zit en of de taal van het pack overeenstemt met jouw keuze? b. Heb je ook je voucher ter waarde van 120 euro ontvangen? 2. Ben je de eigenaar van het huis waarin je woont en/of beschik je over de nodige vergunningen? 3. Weet je waar je schotelantenne moet komen? Een schotelantenne moet altijd naar de satelliet gericht staan en er mogen geen obstakels (muren, bomen, ...) zijn die het signaal kunnen hinderen, anders zal je geen beeld ontvangen. Hoe kan je achterhalen of er obstakels zijn? a. Word je het zicht belemmerd wanneer je om 11.30 uur wintertijd of 13 uur zomertijd in de richting van de zon kijkt? Die oriëntatie komt overeen met de richting waarin je de antenne naar de satelliet moet richten.

Je kan dit ook online controleren, meer bepaald op www.dishpointer.com 1. Geef je adres in in het veld “Your location” – straat, postcode, stad, land 2. Selecteer de satelliet waarnaar je je antenne wil richten: 19.2E ASTRA 1H/ASTRA 1KR/ASTRA 1L/ASTRA 1M 3. In het veld Dishpointer kan je door middel van “+” en “-” op jouw huis in- en uitzoomen. 4. Als je met de linkermuisknop op het groene icoontje klikt en deze ingedrukt houdt, kan je het icoontje precies op je woning positioneren. 5. De groene lijn geeft de richting van de satellietschotel weer.


Consumentenchecklist Installatie Satellietschotel

Wil je een kompas gebruiken? 1. Neem een kompas in de hand en ga naast je huis staan. 2. Zoals je weet, wijst een kompas naar het magnetische noorden. 3. Draai de ring van het kompas zodanig dat het pijltje van ‘0 graden’ precies naar het noorden wijst. 4. Op de buitenste ring kan je vervolgens waarden tussen 160 en 164 graden zien voor de ontvangst van de ASTRA-satellieten op 19.2 graden. 5. Dit is dus de richting die de schotelantenne moet krijgen.

4. Bevestiging van de schotelantenne a. Waar wil je dat de schotelantenne gemonteerd wordt? 1. Aan de muur met behulp van de muurbeugel in de kit (standaard-installatie) op maximaal 4 meter hoogte (wat over het algemeen overeenkomt met het venster op de eerste verdieping van je huis). 2. Op het balkon met behulp van een speciale balkonbeugel (bijkomende kosten).

3. In de tuin of op het terras (of plat dak) met behulp van een raamwerk met een verticale voet (bijkomende kosten).

5. Bekabeling a. Wat is de afstand van de plaats waar je schotelantenne zal komen tot de plaats waar de televisie staat? 1. De kortste weg van de antenne naar de televisie is minder dan 20 meter lang (standaard). 2. Nee, er moeten langere kabels voorzien worden (bijkomende kosten). b. Moet de installateur in het plafond of de vloer boren om de coaxkabel aan te sluiten? 1. nee 2. ja (bijkomende kosten) standaard

niet standaard


Consumentenchecklist Installatie Satellietschotel

c. Kan de installateur overal goed bij zonder dat er meubels of andere voorwerpen in de weg staan? 1. Ja, de installateur kan overal goed bij; hij hoeft niets te verplaatsen. 2. Nee, er staan meubels of andere voorwerpen in de weg die verplaatst moeten worden (bijkomende kosten). d. Door hoeveel binnenwanden moet de coaxkabel gaan om met het televisietoestel verbonden te worden (exclusief buitenmuur)? 1. Drie binnenwanden of minder 2. Meer dan drie binnenwanden (bijkomende kosten) e. De coaxkabel wordt standaard met kabelclips aan de plint gemonteerd. 1. Dat is voldoende. 2. Ik heb liever dat de kabel in een goot of op een andere manier wordt weggewerkt (bijkomende kosten). 6. Heb je al internetverbinding van Mobistar ? 1. Nee, die krijg ik binnen enkele weken. 2. Ja, de Livebox moet op de decoder aangesloten worden met behulp van de kabel in de kit. 3. Ja, maar de bijgeleverde kabel is niet lang genoeg om beide toestellen met elkaar te verbinden (bijkomende kosten). standaard

niet standaard

Je hoeft nu enkel nog met de installateur een datum te vinden voor de installatie van je schotelantenne. We wensen je alvast veel kijkplezier met Mobistar Digital TV!

Indien de installatie niet uitgevoerd kan worden omwille van bvb technische of esthetische redenen vastgesteld terplaatse, kan de installateur een bedrag van maximum 36 euro aanrekenen om de verplaatsingskosten te dekken. Dit geldt ook indien de klant om eender welke andere reden de installatie wenst te annuleren als de installateur ter plaatse is. Deze verplaatsingskosten zijn niet gedekt door de installatie-voucher van 120 euro.

Mobistar TV checklijst  

Enkele controlepunten ivm Mobistar TV

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you