Page 4

4

SEM'17

COMPARTIR ET PORTA MÉS LLUNY

València camina cap al futur GIUSEPPE GREZZI Regidor de Mobilitat Sostenible

A la Fundación Trinidad Alfonso.

Des de fa més de 15 anys, del 16 al 22 de setembre, la Comissió Europea promou la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat –European Mobility Week en anglés–, una iniciativa que vol mobilitzar les ciutats i tota la ciutadania amb l’objectiu d’impulsar un canvi profund dels hàbits de mobilitat vigents. València es va sumar a la campanya europea quasi des del primer moment, però només en els últims dos anys, amb l’arribada d’un nou govern, hem fet un ambiciós programa que vol comboiar tota la ciutadania en un ampli ventall d’activitats de sensibilització i d’espais de reflexió. Totes estes accions han sigut premiades amb dos reconeixements pel Ministeri de Medi Ambient i la Comissió Europea, que han avalat el treball ben fet. Uns premis que demostren que el projecte de transformació del model de mobilitat de la nostra ciutat és una aposta de futur que transita pel camí correcte: perquè la Mobility Week és la culminació d’un procés que es desenvolupa al llarg de tot l’any, on hem desplegat un conjunt d’actuacions en tots els aspectes de la mobilitat. Tot això amb un objectiu clar: el cotxe ha de ser el mitjà de desplaçament quan no hi ha més remei, l’última elecció possible respecte a altres opcions de la mateixa o menor qualitat: caminar, el transport públic i la bici, en eixe ordre preferent.

A l’Estudi Correviejo i Disseny CV

Els fruits d’eixa aposta són ja evidents i les valencianes poden gaudir-ne. En tan sols

sis mesos, l’Anell Ciclista ha sigut la via ciclable més usada de la ciutat, en un context d’ús creixent de la bici gràcies a totes les actuacions per afavorir-ne l’ús. La remodelació d’11 línies de l’EMT i la creació de la nova L99 ha millorat notablement el servici de transport públic, amb el suport d’un increment de viatgers de més de 5,4 milions (6,1 %) l’any 2016 respecte a 2015. La recuperació d’espais de qualitat com ara la conversió en zona de vianants de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central s’ha demostrat efectiva, igual que altres mesures de pacificació del trànsit en tots els barris. Les noves sincronitzacions semafòriques a les grans avingudes han fet eixos entorns més amables, amb la reducció conseqüent de la contaminació acústica i atmosfèrica i el descens dels accidents mortal en l’últim bienni.

Els fruits de l’aposta del Govern de la Nau per la mobilitat sostenible comencen a ser ja evidents

Gràcies A Paula Pérez per la il·lustració de la Setmana de la Mobilitat. A les regidories d’Igualtat i Educació A l’EMT.

Al novembre de 2015 vam obrir la plaça de l’Ajuntament a les persones i les activitats de tot tipus, una proposta que ha tingut una gran acceptació popular i que ha omplit de vida este lloc tan emblemàtic de la nostra ciutat. També ha sigut un dels escenaris principals de la Setmana de la Mobilitat. I en esta tercera edició de la Setmana de la Mobilitat continuarà acollint importants activitats com la Fira de la Mobilitat, el Dia sense Cotxes i concerts. Són només exemples de les moltes activitats d’esta intensa setmana a la qual vos convi-dem a participar i gaudir. València camina cap al futur per a ser una ciutat més humanitza-da, més eficient, més saludable i més pròspera.

Al Col·legi d’Enginyers de València. A l’Associació APTP A Colecamins A l’Aula de la Bici. ----------------------Fotografia: Pàgines 4, 5, 6, 12, 13 i 14 a càrrec de José Bravo. Pàgina 11, fotografia de Pilar Albelda.

El gobierno de España reconoce el trabajo del Ayuntamiento de València El Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente otorgó al Ayuntamiento de València un premio por el conjunto de medidas adoptadas para calmar el tráfico y promover la peatonalización de la zona centro de la ciudad. Con este

galardón, el gobierno de España reconoce el trabajo que se lleva realizando desde el año 2016 para conseguir una ciudad para las personas. El premio se suma al que otorgó a València la Comisión Europea por ser una de las 10 ciudades que mejor organizaron

las actividades en torno a la Semana de la Movilidad. En concreto, la Comisión Europea valoró la diversidad de acciones y propuestas y su visión para fomentar el transporte sostenible como método de transporte dirigido a la mayoría de la ciudadanía.

[5.144 noves places de motocicleta senyalitzades des de juny de 2015]

Revista sem'17  

La festa de la Mobilitat Sostenible: activitats educatives, concerts i propostes per a totes les edats.

Revista sem'17  

La festa de la Mobilitat Sostenible: activitats educatives, concerts i propostes per a totes les edats.

Advertisement