Page 1

Mobile


Nr. 1 inom Mobile

»

Budskapet vi vill förmedla till våra kunder och leverantörer, är helt enkelt att vi vill vara bäst. • Bästa produktsortimentet inom Mobile • Bästa pris/prestandaförhållande

• Bästa kundservice på marknaden • Bästa tillförlitlighet gällande logistik

Genom att ha detta som ledstjärnor i vår dagliga verksamhet, är vi övertygade om att det även kommer att hjälpa våra kunder att bli bäst, vilket kommer att gynna båda parter.

Vårt arbetsfält är hela Norden. Basen ligger i Stockholm och lokalkontor finns både i Malmö och Helsingfors.

Sensor Control Nordic AB är en oberoende leverantör av komponenter och system inom området mobila applikationer. Vår vision är att bli Nordens ledande oberoende leverantör av komponenter och system till maskinbyggare.

Vårt kundfokus har vi lagt på medelstora och stora maskinbyggare. För att kunna erbjuda våra kunder absolut bästa service och support, har vi valt att utforma vårt produktsortiment baserat på våra kunders behov.

AFFÄRSOMRÅDEN AUTOMATION

2

MOBILE

DEFENCE


SCN Lokalkontor Sensor ECS Sverigekontor + Lager SCN Huvudkontor + Lager

Sensor ECS Danmarkskontor SCN Lokalkontor

PRODUKTOMRÅDEN

UTMÄRKELSER

Med ett antal olika partners, som alla är specialister och mycket kostnadseffektiva inom sitt område, har vi byggt upp ett komplett och slagkraftigt produktsortiment. Idag består vårt sortiment av fyra produktområden:

Sensor Control Nordic AB har genom åren tilldelats högsta kreditbetyg av Dun & Bradstreet och är stolt mottagare av de prestigefulla priserna ”Superföretag” och ”Gasellföretag” av affärstidningarna Veckans Affärer och Dagens Industri.

• • • •

System Datorer Givare Komponenter

Detta är en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt och att våra ambitioner stämmer överens med våra kunders, att vara nr. 1!

Våra partners är omsorgsfullt utvalda för att passa in i vårt koncept. Krav på våra partners är att de ligger i framkant gällande teknik, flexibilitet och kostnadsnivå.

3


Datorer BOXDATORER

SCN kan erbjuda marknadens bredaste sortiment av fläktlösa boxdatorer från bland annat AAEON, IEI och Winmate. Dessa tillverkare ligger i den absoluta framkanten vad gäller utveckling och erbjuder den senaste teknologin gällande CPU-prestanda. Förutom ett stort standardsortiment kan vi skräddarsy datorer helt enligt kundens behov. Vi har lång erfarenhet av att leverera robusta och fläktlösa datorer, helt utan rörliga delar. De går även att få med olika fältbussanslutningar.

DISPLAYER

SCN erbjuder ett brett sortiment av industrianpassade displayer i storlekar från 2,7” upp till 65”, främst från Winmate och IEI, men även andra tillverkare. Utöver skärmstorlek finns olika utföranden gällande kapslingsklass, typ av touchteknik, montagesätt, ljusstyrka, in- och utgångar med mera. Förutom ett stort standardsortiment kan vi även skräddarsy displayerna helt enligt kundens behov. SCN har lång erfarenhet av att leverera industridisplayer till mobila applikationer.

SCN erbjuder ett brett sortiment av panel-PC’s i storlekar från 3,5” upp till

PANEL-PC’S

65”, främst från IEI och Winmate, men även från AAEON. Dessa tillverkare kan erbjuda den senaste teknologin gällande CPU-prestanda, samt olika utförande vad gäller kapslingsklass, skärmstorlek, temperaturområde och typ av touchteknik. Förutom ett stort standardsortiment kan vi även skräddarsy paneldatorerna helt enligt kundens behov. SCN har lång erfarenhet av att leverera till de flesta applikationer, till exempel skogsmaskiner, bergsborrning, truckar, materialhantering och övrig industriautomation.

Från ett flertal leverantörer i Taiwan har SCN ett brett sortiment av

TABLET-PC’S

bärbara, ruggade tablet-PC’s i storlekar från 7” upp till 12”. Lång batterilivslängd, ljusstarka skärmar med touchfunktion, WLAN, GPS och GPRS, är några av de krav som våra tablet-PC’s uppfyller. Utöver detta finns till de flesta modeller ett stort tillbehörsprogram, såsom dockningsstation, väska, extra batteri med mera. Förutom ett stort standardsortiment, kan vi även vid större volymer kundanpassa datorn efter vissa önskemål, till exempel kundlogotyp och färg.

4


Givare ROTERANDE GIVARE

Med huvudkontor i Köln, Tyskland, är Posital en ledande tillverkare av absoluta optiska och magnetiska roterande vinkelgivare. Posital’s specialitet är att erbjuda givare för uppkoppling till olika fältbussar och Ethernetprotokoll. Idag kan vi erbjuda roterande givare för CANbus, Ethernet IP med flera. Positals givare är konstruerade för att stå emot stötar och vibrationer - ett perfekt val för mobila applikationer!

INKLINOMETRAR

Från FRABA och Gemac har vi ett brett sortiment av inklinometrar, även kallade lutningsgivare och accelerometrar. Vi kan erbjuda allt ifrån små vinkelområden som +/- 5 grader upp till 360 graders mätområde. Inklinometerar med analoga utsignaler, men även fältbussar och digitala signaler finns att tillgå.

LINJÄRGIVARE

MTS uppfann teknologin bakom den magnetostriktiva mätprincipen. Idag är de marknadsledande tillverkare av linjära givare i olika utföranden, vilket gör att vi alltid kan erbjuda rätt givare oavsett applikation. Givarna finns tillgängliga med de flesta signalutgångar, exempelvis Analog, SSI, Profibus, Profinet och CAN.

NIVÅGIVARE

Nivågivare baserad på reed-relä-teknik från Celduc. Dessa givare har endast en rörlig del och kan till exempel mäta nivån i en bränsletank. Repetetiv noggrannhet och precision ger minimalt underhåll.

RESOLVRAR

LTN Servotechnik är en marknadsledande tillverkare inom resolvrar för industriella och mobila applikationer. Resolvrarna är väl lämpade för krävande applikationer där höga krav ställs på sensorn. Resolvrarna kan inte bara stå emot höga vibrationer och stötar, utan även tuffa förhållanden i samband med höga och låga temperaturer. Resolvrarna kan överföra både högfrekventa signaler och kraft genom samma enhet. Vi har både standardtyper och skräddarsydda enheter, som kan tillverkas enligt kundens krav.

5


Givare ROTERANDE HASTIGHETSGIVARE

Rheintacho Messtechnik GmbH är ett modernt, innovativt och dynamiskt företag, som specialiserat sig på roterande hastighetsgivare. Dessa sensorer använder olika typer av magnetiska avkänningsprinciper för att övervaka hastighet av maskinkomponenter i ett område mellan 0 och 30,000 rpm.

TRYCK-, DIFFERENTIAL &FLÖDESGIVARE

Huba Control, med huvudkontor i Wurenlos i Schweiz, är en av de ledande tillverkarna av kvalitetsgivare inom tryck och flöde. Huba Control är ett världsomspännande företag som tillverkar tryck-, flödes- och differentialtryckgivare. Vi kan erbjuda ett brett produktsortiment som spänner över många användningsområden, till exempel medicinsk utrustning, värme/ventilation och traditionella maskiner inom automation. Med fullt automatiserad produktion kan vi erbjuda kvalitetsprodukter till en mycket kostnadseffektiv nivå.

Kundanpassade produkter Vi erbjuder anpassade standardkomponenter med till exempel kablage/ kontaktdon och mekaniska anslutningar. Alternativt kan vi leverera helt anpassade komponenter, givare och datorer enligt kundens önskemål. Dessutom kan vi leverera delsystem som till exempel reläpaneler monterat på kretskort, racksystem eller för DIN-skena inklusive elektriska/ mekaniska gränssnitt och kapslingar. Anpassningarna görs i samarbete med våra leverantörer eller lokalt av oss i Sverige.

6


Komponenter DC KONTAKTORER

Ametek är en världsledande tillverkare av kontaktorer för mobila tillämpningar. Ametek’s kontaktorer rekommenderas där krav finns att bryta och sluta väldigt höga strömmar. Vi har ett stort sortiment av kontaktorer mellan 80A och 2500A i många olika utföranden, både öppna och slutna. Dessa kontaktorer tillverkas och levereras vanligtvis i stora serier, vilket medför att prisnivån är klart fördelaktig. SCN levererar DC-kontaktorer till kunder över hela norra Europa inom både mobila- och truckapplikationer.

HERMETISKT TÄTADE KONTAKTORER

Hermetiskt tätade kontaktorer från GIGAVAC, speciellt anpassade för mobila applikationer. Dessa klarar laster 50-1000A och 12-750VAC/VDC. Kontaktorerna kan erbjudas med hjälpkontakter, integrerat avstörningsskydd och ström/spänningssensor. De finns även i flerpoliga utföranden. För bland annat militära och tunga industriella fordon har vi GIGAVAC’s unika gasfyllda, kompakta kontaktorer för AC/DC, med sin unika tätningsteknologi EPIC™ (Extended Performance Impervious Ceramic). Denna teknologi ger bland annat högre temperaturområde samt mer kompakta och lättare enheter än med traditionella kapslingstekniker.

HERMETISKA RELÄER

Våra reläer är speciellt lämpliga för mobila och spårbundna applikationer. De tillverkas av Esterline Power Systems/Leach. Reläerna är hermetiska och kvalificerade enligt gällande MIL- och Rail-standarder. Reläerna finns för laster 0,5–50A, 6-110VDC samt 28-115VAC, 50-400Hz. Det breda produktsortimentet omfattar även programmerbara tidreläer, ström- och spänningssensorer.

SLÄPRINGSDON

LTN är en tysk tillverkare som är ledande inom släpringsdon, resolvrar och inkrementella givare för mobila applikationer. Deras specialitet är att utveckla kundanpassade och skräddarsydda lösningar, både mekaniskt och elektriskt. Släpringsdonen kan bära både högfrekventa signaler och kraft genom samma enhet. Produkterna tillverkas med hög noggrannhet och mekanik, lämplig för krävande applikationer. LTN’s produkter garanterar lång livslängd - en mycket viktig funktion när det gäller släpringsdon.

7


Tel: 08 668 21 00 Fax: 08 669 01 10

Malmö Sensor Control Nordic Syd Rönnviksgatan 13 213 74 Malmö Tel: 040 688 02 00

Helsingfors Sensor Control Nordic AB Teknobulevardi 3-5 FI-01530 Vantaa, FINLAND Tel: +358 20 7348600

info@scn.se • www.scn.se

2014.04

»

Stockholm HK Sensor Control Nordic AB Truckvägen 16B 194 52 Upplands Väsby

SCN - Mobile  

En informationsbroschyr från Sensor Control Nordic AB inom affärsområdet Mobile.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you