Page 1


Milano er ikke blot en fantastisk smuk by, den rummer også et væld af historiske bygninger og arkitektoniske perler, der i mange år har dannet de fantastiske rammer i byen, der af mange betegnes som Italiens modemekka. Dette er bestemt heller ingen overdrivelse, idet Milano er hjemsted for nogle af verdens største designhuse, som eksempelvis Versace, Dolce & Gabbana og Armani. Milano er i dag Italiens finansiele centrum, og huser foruden de store modemesser, også store messer indenfor møbel­ og IT­industrien. Blandt seværdighederne i byen, finder man bl.a. Teatro alla Scala, den berømte shoppingarkade ved navn Galleria Emanuella II, den imponerende domkirkeplads, og ikke mindst det store San Siro stadion, der er hjemmebane for de to mastodonter AC Milan og Inter.


Med titlen som Frankrigs femte største ­ og næstmest besøgt ­ by, kan Nice sagtens betegnes som værende hovedstaden på rivieraen. Kombinationen af storby, lækre badestrande, og den nærtliggende lufthavn, har lokket turister til byen i årevis, idet de i Nice kan få stillet næsten enhver lyst, hvad end det måtte være solbadning, shopping eller kulturelle oplevelser. Kort sagt ­ Nice har det hele. En køretur på den berømte Promenade des Anglais er et must, men også byens gamle bydel "Vieux Nice" er bestemt et besøg værd. De smalle stræder, spændende markedspladser, velassorterede butikker og lækre restauranter, indbyder til en afslappende gåtur i de unikke og charmerende omgivelser. Er du kunstintesseret, vil en tur på det berømte kunstmuseum MAMAC bestemt ikke være spild af tid.


Monaco, eller Principauté de Monaco, for at være helt præcis. Et lille fyrstedømme, der er næsten usynligt på verdenskortet, men som alligevel formår at bibeholde sin status, som et af de mest omtalte steder på selv samme. Det er stedet, hvor statistikerne springer alle rammer, hvilket ikke midst kommer til udtryk ved dets titel som verdens næstmindste land og samtidig landet med verdens største befolknings­ tæthed. Monaco er kendt og berygtet for landets skattefrihed, der om noget har lokket verdens allerrigeste til de ekstravagante omgivelser i – og omkring – det lille fyrstedømme, der foruden sit berømte casino, også rummer det smukke slot, beligende højt over byens gader, samt det berømte formel1­løb, der om noget har været omdrejningspunktet for Monaco som vi kender det i dag.


Man kan ikke sige Cannes uden at sige film, stjerner og gyldne palmer. Mindst en gang om året, hviler mediernes søgelys tungt over byen, når den berømte filmfestival finder sted, og ruller den røde løber ud for alverdens skuespillere, instruktører, forfattere osv. Til daglig huser Cannes ca. 70.000 indbyggere, men dette øges betragteligt i sommerperioden, hvor turister strømmer til byen, for at nyde de bredde sandstrande, de gode shoppingmuligheder langs med La Croisette, hvor navne som Gucci, Louis Vuitton, Hermés m.m., har valgt at placere deres flotte butikker, men også udvalget af spændende restauranter og det flotte havneområde har stor betydning. Cannes har et væld af gode fiskerestauranter, der byder på et spændende udvalg af friskfangede specialiteter, og bør uden tvivl opleves.


Der var engang, hvor St. Tropez blot var en fiskerby med særlig tilknytning til militære opgaver. En meget positiv udvikling i byen var nær gået tabt, men dette fik et af 60'ernes største sexsymboler sat en stopper for. Med filmen "And God Created Woman", og Brigitte Bardot som frontfigur, der med sine vovede scener tiltrak sig meget opmærksomhed, faldt fokus pludselig på St. Tropez, hvor filmen blev optaget. Siden dengang er udviklingen i St. Tropez gået fremad, og byen er i dag kendt og berygtet for sine jetsettere, vilde fester, store yachts, og de mange pengesedler, der sidder løst i lommerne på de mange berømtheder, der hvert år besøger det festglade luksusparadis. I september afholdes hvert år en stor regatta for de op imod 50m lange yachter, hvilket ikke overraskende tiltrækker mange prominente gæster og nysgerrige blikke.


Efter en imponerende smuk køretur i Gorges du Verdon, ankommer vi til vinmarkerne, der omringer den lille vinproducent "Chateau de Berne", hvor vi denne dag skal smage på et udvalg af deres vine, samt nyde en lækker middag i de skønne omgivelser. Vi vil i forbindelse med vores vinsmagning, blive vist rundt i de flotte lokaler, hvor vi får mulighed for at kigge nærmere på, hvordan vinproduktionen foregår her på stedet, inden vi senere på aftenen kan sætte os til bords og nyde den lækre 3­retters menu, med dertilhørende vine, som naturligvis er af fra egen produktion.


Frankrig2013  
Frankrig2013  

Frankrig tur 2013

Advertisement