Page 1

PrÌsentationsportfolio for Hovedforløb 2

Billeder fra Q-interline


Opgaven Billedbehandling Billeder af forskellige produkter skal laves så de får et ”klinisk” udtryk. De skal tilpasses i farver, skygge, lys, proportioner mm. og være på en hvid baggrund. Billederne skal bruges til både skærm og tryk.

Programvalg og Arbejdsproces Adobe Photoshop CS5.1, og Camera Raw.

Værktøjer og funktioner i Photoshop - Grundlæggende lys, farver og kontrast indstilles i Camera Raw - Markering og fritlægning: P  en Tool, Layer Mask - Flytning af elementer: Move Tool - Størrelse og proportioner: M  ove Tool , Skew - Skygger: Curves - Farvelag: Brush Tool (Layer Mask) - Skønhedsfejl: Healing Brush Tool - For meget farve: Sponge Tool - Lysere områder: Dodge Tool - Kontrast: Burn Tool

Arbejdsproces - Raw billedet åbnes i Camera Raw og grundlæggende indstillinger foretages - Indstillingerne gemmes så de kan bruges til de andre billeder i samme serie - Objekternes omkringliggende skygger gøres lysere og baggrunden gøres helt hvid -  Objekter flyttes rundt, så de passer bedre sammen -  Uønskede pletter og ujævnheder rettes -  Gemmes i originalstørrelse som JPG fil 5184 x 4752 px. (RGB) -  Done - klar til brug

Redegørelse Hvert billede er lavet af flere omgange. I første omgang blev lys, skygger og farver tilpasset. I anden omgang blev proportioner og positioner tilpasset. I tredje omgang blev små detaljer, pletter og ujævnheder tilpasset. Intet billede er helt ens, så derfor afviger de forskellige behandlinger af demen smule. Slutresultatet blev godt og fungerede også efter hensigten. Se alle billeder på www.q-interline.com

Kvalitetsvurdering Slutresultatet synes jeg er blevet godt og jeg har opnået det udtryk som de skulle have. Billederne blev gode og velfungerende. De er blevet tilpasset til deres formål og har fået en ”ren” stil. Det var en udfordring, men lykkedes efter nogle individuelle justeringer og tilpasninger. Se hvordan billederne er blevet brugt på hjemmesiden: www.q-interline.com


QI Spiral Redigering af billedet

Billedet så sådan ud da det blev leveret. Originalbillede Direkte fra kameraet (Canon EOS 7D). Billedtype: Camera Raw ISO: 100 Blænde: 7,1 Lukkertid: 1/100 sek Billedet ser meget mørkt ud, men det er ikke noget problem, fordi det er Raw format.

Camera Raw Billedet tages ind i Camera Raw - indstillingerne for billedets opbygning kan ses her. Her justeres lys, farver, skarphed og mætning til det formål billedet skal have.

Med Pen Tool laves en Path rundt om maskinen ( som gemmes )

Path -> Make Selection -> Inverse (det omkringliggende er nu markeret)


QI Spiral Skyggerne gøres lysere med Curves

Nyt Layer med hvidt fyld lægges ovenpå Med Layer Mask fjernes det hvide lag fra maskinen. Skyggen fjernes med blød Brush.

Små skavanker og detaljer rettes op med Healing Brush Tool.

Med Polygonal Lasso Tool Markeres et område som kopieres og sættes ind som et lag ovenpå. Med Skew tilpasses det nye lag ind på dens nye plads. Med blød Brush Tool på Layer Mask, pudses kanterne.


QI Spiral Det fĂŚrdige billede


R TE EF

FĂ˜

R

Billeder i samme serie


QI Rør Redigering af billedet

Billedet så sådan ud da det blev leveret. Originalbillede Direkte fra kameraet (Canon EOS 7D). Billedtype: Camera Raw ISO: 100 Blænde: 8 Lukkertid: 1/125 sek Billedet ser meget mørkt ud, men det er ikke noget problem, fordi det er Raw format.

Camera Raw Billedet tages ind i Camera Raw - indstillingerne for billedets opbygning kan ses her. Her justeres lys, farver, skarphed og mætning til det formål billedet skal have.

Med Pen Tool laves en Path rundt om rørerne ( som gemmes )

Path -> Make Selection -> Inverse (det omkringliggende er nu markeret)


QI Rør Skyggerne gøres lysere med Curves. Med en blød brush tegnes på Curves Layers Mask, så bunkerne ikke påvirkes.

Det blå skær i skyggerne fjernes ved at sætte Vibrance til -100 (samme Layer Mask bruges)

Nyt Layer med hvidt fyld lægges ovenpå Med Layer Mask fjernes det hvide lag fra røret, perlerne og skyggerne, med blød Brush.


QI Rør Rørene flyttes, så de står lige med bunkerne. De samles i en Group og med Layer Mask tilpasses de til bunkerne i bunden.

Med Free Transform og Skew justeres rørene, så de står lige. Hvert rør er lagt på sit eget lag, så det er nemt at arbejde med.

Små pletter og detaljer rettes op med Healing Brush Tool.

Skygger omkring bunkerne fjernes med Curves.


QI Rør Det fÌrdige billede


R TE EF

FĂ˜

R

Billeder i samme serie

Hovedforløb 2 - Grafik og Billede  

En af de fire kernekompetencer udført på Mediegrafiker Hovedforløb 2

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you