__MAIN_TEXT__

Page 6

W&L065_p06-13_presta_nl_flash_prestation 6/11/14 10:59 Page6

REVIEW

DHL START PROJECT MET PAKJESCOPTER DHL Parcel start weldra met een uniek project op het eiland Juist in de Noordzee waardoor voor het eerste geneesmiddelen en andere dringende goederen worden geleverd per parcelcopter of pakjescopter. Het onderzoeksproject is het eerste in Europa waarbij met een onbemand toestel zal worden gevlogen buiten het bereik van het gezichtsveld van de piloot in een real-life omgeving.

Voor het eerst zal een onbemand toestel vliegen buiten het zicht van de piloot in een reële omgeving.

ALEX VAN BREEDAM IS EUROPEAN LOGISTICS PERSONALITY OF THE YEAR 2014 De European Logistics Association heeft onze landgenoot Alex Van Breedam uitgeroepen tot Personality of the Year 2014. Hij is enerzijds actief als academicus aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven, bedenker van het concept Extended Gateway, als stichter van Tri-Vizor, de The World's First Cross Supply Chain Orchestrator. In die hoedanigheid blijft hij voortdurend streven naar een maximale bundeling van goederenstromen van meerdere partijen. De jury gaf hem de prijs omwille van zijn "uitstekende prestaties en innovatieve ideeën met meetbare resultaten." Tijdens de evenement kondigde de voorzitter, onze landgenoot Jos Marinus van VIB, ook aan dat voor het eerst een logistieke federatie van buiten Europa zich heeft aangesloten: voortaan maakt ook Marokko dus deel uit van ELA.

15DE DAG VAN ABCAL ABCAL, de Franstalige vereniging van inkopers, en de professionals van de logistiek en de supply chain heeft op 16 oktober zijn 15e journée des Cadres d’achat et de Logistique georganiseerd, ditmaal in de Manoir du Capitaine in Feluy. Het thema was Innovatiestrategieën voor inkoop en supply chain. De organisatoren stelden zich de vraag hoe bedrijven door te innoveren uit de crisis kunnen geraken. Welke duurzame oplossingen moet men uitwerken om toegevoegde waarde te creëren voor het bedrijf, samen met klanten, leveranciers en medewerkers om zo van een positieve differentiatie te kunnen genieten. De dag bestond uit een gevarieerd programma met een opeenvolging van levendige workshops waar de vakmensen en de innovatieexperts ideeën uitwisselden. Het event kon een groot publiek aantrekken, niet alleen de specialisten van het vak, maar ook kaderleden van hoog niveau en bedrijfsleiders die nieuwsgierig waren naar dit complexe vakgebied en de innovatie in de inkoop en de supply chain.

6 Warehouse & Logistics 65

De European Logistics Association heeft onze landgenoot Alex Van Breedam uitgeroepen tot Personality of the Year 2014.

Profile for MMM Business Media

Warehouse & logistics 065 nl  

Warehouse & Logistics 065 NL

Warehouse & logistics 065 nl  

Warehouse & Logistics 065 NL

Advertisement