__MAIN_TEXT__

Page 16

BAXTER EN DONALDSON VERENIGEN TRANSPORTSTROMEN

REPORT

Nieuwe samenwerking van Tri-Vizor

De Belgische logistieke dienstverlener ECS European Containers verzekert het gecombineerd vervoer tussen België en Ierland.

Contract van onbepaalde duur

Baxter en Donaldson hebben beslist om hun transporten tussen België en Ierland te bundelen. Deze horizontale samenwerking wordt beheerd door TriVizor. De vierde en onmisbare schakel in de keten is ECS European Containers. et Europees distributiecentrum van Baxter is gevestigd in Lessines, op 40 km kilometer van Brussel. Donaldson van zijn kant organiseert zijn logistiek vanuit een DC in Brugge. De twee ondernemingen hebben een aantal transportstromen die gemeenschappelijk zijn. Eén daarvan situeert zich tussen België en Ierland. Bovendien zijn de bestemmingsadressen van beide bedrijven in hetzelfde bedrijventerrein gelegen. Het was TriVizor, de specialist in horizontale samenwerkingen in de logistieke keten, die de verschillende partijen bij elkaar bracht om hen dit samenwerkingsproject voor te leggen.

H

Kostenvermindering met 20% Midden augustus werd een proefproject opgezet, dat vandaag met succes werd afge-

16 I Warehouse & Logistics 58

rond. Op enkele maanden tijd zagen de beide bedrijven hun gezamenlijke CO2-uitstoot met 15% verminderen, terwijl hun transportkosten eveneens met 20% afnamen. Dit alles was enkel mogelijk dankzij de bundeling van de transportstromen, die door Tri-Vizor in real time in goede banen werd geleid en door ECS European Containers, een onderdeel van DD-Trans, in de praktijk werd omgezet. "Eén keer per week vertrekken containers met producten van Baxter en Donaldson vanuit België richting Ierland", legt Alex Van Breedam, CEO van TriVizor uit. "De containers worden eerst geladen bij Baxter in Lessines, waarna in Brugge de producten van Donaldson worden bijgeladen. Van daaruit gaat het transport in Zeebrugge op de ferry met bestemming Dublin. Als het daar aankomt, zorgt ECS European Containers

voor de levering van de producten. De klanten van Donaldson komen als eerste aan de beurt, waarna de container afgeleverd wordt op de productiesite van Baxter. Dankzij deze bundeling van de goederenstroom wordt de laadcapaciteit van de containers maximaal benut, wat zich voor de betrokken bedrijven vertaalt in een beter rendement", aldus nog Alex Van Breedam.

Het contract tussen Baxter, Donaldson, Tri-Vizor en ECS European Containers heeft geen eindtermijn. Enkel het uitstappen van één van de partners zal een einde maken aan het contract. Het engagement van Tri-Vizor kan samengevat worden in vier punten: onpartijdige bemiddeling, volledige transparantie tegenover de partners, een correcte verdeling van de winsten en stabiliteit op lange termijn.

Tweede ervaring voor Baxter Dit is voor Baxter niet de eerste horizontale samenwerking. In 2011 verenigde het bedrijf al een gedeelte van zijn vervoerstromen met die van UCB, een andere reus uit de farmaceutische industrie. Een samenwerking die eveneens door Tri-Vizor werd beheerd en ondersteund werd door H. Essers. De samenwerking voldeed aan alle ver-

wachtingen en behaalde zelfs de "European Supply Chain Distinction Award for Innovation 2011". Astrid Huyghe

Profile for MMM Business Media

Warehouse & Logistics 058 NL  

Warehouse & Logistics

Warehouse & Logistics 058 NL  

Warehouse & Logistics

Advertisement