Page 1

RTV PRIPOROČA 31. JANUAR - 6. FEBRUAR 2014


NOVA DVAJSETA slovenska nadaljevanka, 2013, 17/18

SLO 1

20.00

SLO 2

20.55

SLO 2

21.20

Endija Oskarjev odhod zelo prizadene, kar pa ni sposoben priznati nikomur, niti sebi. Dašo skrbi zanj, a jo ne spusti blizu. Marko raziskuje, kaj bi upokojeni kapitan še lahko počel za denar. Silvija končno Vikiju razloži, kako je rešila »problem« z njegovim odhodom Francijo. Daša se odpravi na zmenek s sošolcem, Endi pa ugotovi, kaj v resnici čuti do nje. SODOBNA DRUŽINA ameriška nanizanka, 2012, 11/24

Phil po zdravniškem pregledu pričakuje zdravnikov klic. Ta ga pokliče v soboto dopoldne, zato je Phil prepričan, da je hudo bolan, in se začne poslavljati od bližnjih. Javier spet pride nenapovedano in Mannyja za zapoznelo rojstnodnevno darilo pelje na konjske dirke. Mitchell prinese domov nagrado in tekmuje s Cameronom, kdo ima več nagrad.

RTV 4D vam je na voljo na spletu, na mobilnih napravah ter na pametnih televizijskih sprejemnikih.

PETEK, 31. JANUAR 2013

SHIRLEY angleški film, 2011

Biografski film prikazuje življenje Dame Shirley Veronice Bassey, prve angleške glasbene zvezde, ki je bila mešane rase. Rodila se je 8.1.1937 v valižanskem mestu Cardiff, kot osmi in hkrati najmlajši otrok matere belke in temnopoltega očeta. Mlada Shirley je bila izpostavljena zasmehovanju, a pri dvanajstih letih je odkrila moč svojega izjemnega glasu. Pri sedemnajstih se je morala odločiti med tem, ali naj zapusti nezakonsko hči ali pa naj se posveti glasbeni karieri, ki se ji je obetala v Londonu. Njen agent, prebrisani Mike Sullivan jo je prepričal v slednje in njena glasbena kariera se je začela vzpenjati, a odločitve, da je zapustila hči, ni nikoli prebolela. V velikem mestu se je zaljubila v filmskega producenta Kennetha Huma in rivalstvo med njim in agentom se je začelo, kar je najbolj občutila Shirley. Film se zaključi z njenim čustvenim nastopom, 12. avgusta 1967, ko je zapela pesem »This is My Life«.


10.50

PTICICA koprodukcijski film, 2010

Čudovita pravljica o deklici ptici, ki ima namesto rok krilca in se druži z jato ptic. Ko jo opazovalec ptic Warre najde v gozdu, jo odnese domov k ženi Tine in ta jo poimenuje Birdie. To je začetek prijateljstva med žensko srednjih let in Birdie, ki v Tine zbudi materinska čustva. Ko pride čas, da ptice selivke odletijo proti jugu, nastopi čas žalostnega slovesa. Tine je neutolažljiva in Warreju ne preostane drugega, kot da se odpravita po sledeh Birdie. Začenja se dolgo in razburljivo potovanje.

SLO 2

20.00

RAČUNAJ NAME ameriški film, 2000

Sammy in Terry sta brat in sestra, v preteklosti tesno povezana, saj sta v rani mladosti osirotela. Prav zaradi te tesne povezanosti se Sammy, ki je ostala v domačem kraju in se prebija kot mati samohranilka dečka Rudya, izredno razveseli Terryevega klica in napovedanega obiska. Veselje jo mine, ko spozna, da je brat spet brez prebite pare in da si je prišel samo sposodit nekaj denarja. Že skoraj preveč zapeta in odgovorna sestra se odloči, da mu bo tokrat dala lekcijo – denar mu posodi, če bo nekaj časa varuška Rudyu. Terry se zadeve loti na povsem svoj način in deček vzljubi svojega svobodomiselnega strica. Situacija pa se močno zaplete, ko hoče Terry Rudyu predstaviti njegovega biološkega očeta, neodgovornega fičfiriča, ki ga deček ni nikoli spoznal.

SLO 2

21.45

PHIL COLLINS IN MOTOWN 2010

Legendarni angleški glasbenik Phil Collins ima za sabo bogato glasbeno kariero. Sprva je bil bobnar pri skupini Genesis, po odhodu Petra Gabriela pa je postal tudi njen pevec. Leta 1981 je posnel samostojno ploščo Face Value, ki ga je dvignila med svetovne rockovske zvezde. Danes živi mirno družinsko življenje v Švici, sam pa si je rekel, da bo glasbo snemal le še za lastni užitek. Vse se je spremenilo, ko mu je njegov dolgoletni menedžer predlagal, naj posname album s priredbami pesmi motowna. Čudovito potovanje se je pričelo, saj je album začel ustvarjati z nekaterimi prvotnimi člani zasedbe, ki je delovala pod okriljem te znamenite glasbene založbe iz Detroita.

SOBOTA, 1. FEBRUAR 2013

SLO 1


NIKEC francoski film, 2009

SLO 1

15.20

SLO 2

20.00

SLO 1

23.05

Nicholas živi brezskrbno in radostno življenje s svojimi šolskimi prijateljčki in ljubečima staršema v urejeni in varni soseski.Fantič ima bogato domišljijo, je odprte glave i n ušes in ko prisluhne pogovoru med očetom in mamico o prihajajočem otročičku, ga popade groza. Spomni se na Tom Thumba in njegovo usodo, ko je moral prepustiti svoje mesto novorojenčku. Mali Nicholas je tako prepričan, da njegova starša načrtujeta, kako ga bosta peljala v zaraščen gost, ga tam zapustila in tako napravila prostor za novorjenčka.Seveda Nicholas ni slišal celega razgovora, da se starša pogovarjata o možnosti za drugega otroka enkrat v prihodnosti. Kakorkoli že, Nicholas je vedno bolj paničen, za pomoč poprosi svoje prijateljčke, s pomočjo katerih bi se novorojenčka znebili. V filmu so številne komične situacije, ki jih zakuhajo domiselni otroci, saj je njihova domišljija brez meja. Film je nastal po v Franciji izredno priljubljenem stripu, ki ga podpisujeta Jean-Jacques Sempe in Ren Coscinny. Ustvarjalcem filma pa je uspel prisrčen in humorja poln prikaz otroškega domišljijskega sveta in njihovih reakcij in strahov. OBLAST (II.) danska nadaljevanka, 2011

Kar ni uspelo svetovnim političnim organizacijam, je uspelo premierki majhne države: po dveh letih sovražnosti predsednika Severnega in Južnega Karuna sedita za isto mizo na mirovnih pogajanjih v Kobenhavnu. Danska vlada si v treh pogajalskih skupinah noč in dan prizadeva reševati nove politične zaplete, ki grozijo, da bodo pogajanja padla v vodo. Na dan prihajajo podatki o številnih grozodejstvih nad civilnim prebivalstvom. Bo Birgitte uspešnejša pri reševanju državne krize ali psihičnega zdravja svoje hčerke?

NEDELJA, 2. FEBRUAR 2013

TITO, ZADNJE PRIČE OPOROKE dokumentarna serija, 1/13

Prva epizoda je pripoved o Titovem rojstvu, njegovi družini, odraščanju, šolanju, prvih korakih v širni svet, prvih vojaških izkušnjah na ruski fronti, prvih velikih ljubeznih, prvih važnih prijateljstvih in prvih bitkah na levici – do 1937 leta. V tej epizodi se srečamo z najstarejšimi Titovimi sodelavci, ki jih bomo spremljali v 13 epizodah – imenujemo jih priče Titove oporoke. Prvič v seriji spregovori važna priča dobe- Herta Hass, Titova druga soproga, o svoji in Titovi veliki ljubezni, od prvega naključnega srečanja v Parizu do skupnega intimnega življenja in legendarnega dela na levici v predvojnem Zagrebu.


20.00

KAREL VELIKI koprodukcijski igrano-dokumentarni film, 2013

Letošnje leto je v Nemčiji v znamenju obletnice smrti Karla Velikega (rojen leta 742 ali 747 ali 748, umrl leta 814), vojskovodje, frankovskega kralja in rimskega cesarja. V ta namen so pripravili številne razstave, osrednja bo v mestu Aachen, ki velja za »njegovo« mesto in kjer so ga tudi pokopali. Karel Veliki je pustil velik pečat v zgodovini Evrope, saj je pod njegovim vodstvom frankovska država dosegla največji obseg. Visoko-proračunski igranodokumentarni film o življenju Karla Velikega, s katerim so povezani številni dramatični dogodki, nudi vpogled v njegov vzpon, vladavino in tudi v njegovo zasebno življenje. Film je slikovito časovno popotovanje po zgodnjem srednjem veku, ki gledalca popelje v korenine evropske kulture. Avtorji so uporabili najsodobnejšo

SLO 1

STUDIO CITY

21.00

Kaj bo za mlade pomenila jamstvena shema in kako se naša vlada odziva na opozorila Bruslja, da se problematike brezposelnih mladih loteva z zamudo? Kaj pomeni sprememba statuta za neodvisnost in prihodnje delovanje Radia Študent? Kateri trendi in spremembe vplivajo na turizem in kako bomo potovali v prihodnosti? In še, kakšna prihodnost čaka Ukrajino?

SLO 2

VERA III. angleška mini-serija, 2012, 2/4

21.30

Fizioterapevtko Lizzie nekdo ustreli, ko je na izletu na deželi s prijateljicami. Vera odkrije, da jim je počitnice čez vikend podarila Lizziejina hvaležna pacientka, arhitektka Corinne. Ko začne preiskovati njeno preteklost, odkrije, da je bila vpletena v nesrečo s smrtnim izidom in tudi to, da Lizzie morda ni bila prvotna tarča morilca. Ko skuša zaščitit Corinne, nekdo ubije tudi njo. Vera izve, da je bila Corinne v stikih s sinom ženske, ki je umrla v nesreči, zato ta postane prvi osumljenec. Ali ste vedeli, da…

… široka mreža oddajnikov RTV Slovenija, ki skrbi za prenos radijskega in televizijskega signala, obsega 170 oddajnih objektov po vsej Sloveniji, s katerimi oskrbujemo poslušalce in gledalce s programi RTV Slovenija?

PONEDELJEK, 3. FEBRUAR 2013

SLO 2


ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: PRAVICA SKAZICA slovenska nanizanka, 2013, 5/6

SLO 1

20.00

SLO 1

20.55

SLO 2

21.50

Pred nami je novo življenje Tomaža Kajzerja. ”Sem Tomaž Kajzer, odvetnik,” se predstavi na začetku nanizanke. “Če boste kdaj zabredli v težave, sem pravi naslov. Vendar, samo, če sem na vaši strani. V zakonu piše vse in jaz ga uporabljam do zadnje vejice in z vsemi luknjami v njem..." nadaljuje in nas odpelje v dogajanje, ki poteka po robu dobrega in zla. KRAJ ZLOČINA - TROPSKI DEŽEVNI GOZD nemška dokumentarna oddaja

Štiri petine svetovnih gozdov ogroža nezakonita sečnja, kmalu pa bo takih gozdov še več. Nezakonita trgovina z lesom pomeni za organizirani kriminal tretji največji vir dohodka, takoj za mamili in orožjem. Divji drvarji sekajo in požigajo vsevprek. Taborijo globoko v deževnem gozdu. Politiki, policija in mejne straže so podkupljeni in zapirajo oči pred njihovim početjem. Mednarodni apetiti po poceni lesu so velikanski in nihče se ne vpraša, od kod les prihaja. Alexander von Bismarck, potomec slavnega pruskega kanclerja Otta von Bismarcka, je zbral dokaze o tihotapljenju ogromnih količin lesa iz Kitajske v Evropo in ZDA.

TOREK, 4. FEBRUAR 2013

VRAČANJE španski koprodukcijski film, 2010

Po več kot desetletni odsotnosti se Alvarez iz Švice vrne v rodno vas v Galicijo na severu Španije. Njegov oče je na smrtni postelji in njegova zadnja želja je, da se odnosi v družini uredijo. Predvsem naj se spravita Alvarez in njegov brat Xose. Alvarez se je namreč zapletel s Xosejevo ženo in povzročil njeno smrt v prometni nesreči. Prav to pa je bil razlog za Alvarezovo izgnanstvo v Švici. Toda že Alvarezova prisotnost na očetovem pogrebu odpre stare, še nezaceljene rane. Alvarez pri družini ni zaželen, ne sprejme ga tudi njegova odtujena sedaj odrasla hčerka, ki se je v obdobju odraščanja povsem odtujila. Morda tudi po zaslugi njene matere Elise, ki jo je Alvarezova nezvestoba zelo prizadela. Sedaj je Eliza poročena z lastnikom lokalne javne hiše, ki je zbirališče moških, in kjer se dogajajo temačne stvari. Potem ko Alvarezu ne uspe urediti odnosov s sorodniki, se vrača nazaj v Švico. Na poti pa se zgodi nesreča, Alvarez v temni noči povozi prostitutko Lidio. In čeprav je bila Lidia pred prometno nesrečo že mrtva, postane Alvarez glavni osumljenec za njeno smrt.


20.05

COLD SOULS ameriški film, 2009

Ameriški igralec Paul Giamatti v črni komediji Hladne duše upodobi istoimenskega newyorškega igralca, ki se po intenzivnih pripravah na Čehovo dramo Striček Vanja počuti povsem izčrpanega in izpraznjenega. Njegovo pozornost pritegne reklamni članek o podjetju, kjer lahko zamrznejo človeške duše in tako ljudi osvobodijo strahov, skrbi, trpljenja in dvomov. Psihično izčrpanemu Paulu se zdi, da bi bil takšen poseg odlična rešitev iz krize v kateri se je znašel. Verjame namreč, da je prav njegova duša kriva za vse tegobe in težave, zato obišče kliniko, kjer mu dušo izločijo. Zdravnik mu pojasni, da je lahko nekaj časa brez duše, lahko pa tudi vzame dušo drugega človeka ali celo dobi svojo dušo nazaj, če mu življenje brez nje ne bi ustrezalo. Paul sprejme ponudbo sprva se brez duše počuti dobro, a kmalu ugotovi, da to ni tisto, kar hoče. Ko hoče svojo dušo nazaj, se izkaže, da je ni, da so jo v podjetju založili, da je njegova duša pomotoma končala v Rusiji….

SLO 2

22.30

GLASNIK ameriški film, 2009

Mladi poročnik Will je težko ranjen v Iraku, zato je zanj vsaj do nadaljnega konec kariere na bojišču. Po dolgem okrevanju mu nadrejeni dodelijo novo nalogo, ki se izurjenemu marincu najprej zdi popolna degradacija, čeprav sploh ne gre za lahkotno delo. S starejšim partnerjem, stotnikom Tonyem, se v svečanih uniformah vozita v najetem avtu po ameriških mestih, poiščeta pravi naslov, parkirata, pozvonita na vratih in sporočita:˝Minister za obrambo ZDA vam z žalostjo sporoča, da je vaš sin/ hčerka/mož/žena izgubil življenje pri opravljanju vojaških dolžnosti…˝. Prvo pravilo službe se glasi: ne tolaži in ne sočustvuj, povej in oddidi! Izkušenemu Tonyu, ki ni bil nikoli na bojišču, je to popolnoma jasno, medtem ko Willa vsakič znova težko premaguje empatijo do prizadetih. Sčasoma se izuri in njegov obraz postane ob drdranju teksta popolnoma hladen in brez čustev. Vse dokler žalostne novice ne preda mladi vdovi Oliviji. Oziroma dokler je spet ne sreča in se odloči, da ji bo pomagal, kar predstavlja očitno kršitev protokola.

SREDA, 5. FEBRUAR 2013

SLO 1


SAMOHRANILEC angleška nadaljevanka, 2010, ¼

SLO 2

20.50

SLO 2

21.30

SLO 2

21.45

Dave je poročen z Rito, skupaj imata tri otroke in še vsak po enega iz prejšnjih zvez. Dave je fotograf, Rita pa pomočnica v šoli. Ko se nekega dne s kolesom pelje na izpit, jo povozi policijski avto in Dave ostane sam z otroki. Na pomoč mu priskočijo Ritina sestra z možem, njena mati in njuna prijateljica Sarah, ki je tudi Ritina sodelavka. Dave se počuti nemočnega, sploh ko Ritina hči Lucy želi izvedeti, kdo je njen pravi oče. Dave se loti iskanja in se zbliža s Sarah. PRAVA IDEJA!

Podjetnik Matej Feguš je kariero v podjetju Donar začel kot študent, čez leta pa postal njegov večinski lastnik in direktor. Pri pripravi poslovnega načrta podjetja je uporabil znanje iz študija podjetništva, njegova ekipa pa stavi na inovativnost, tuje trge in dodano vrednost izdelkov z uporabo dizajna. Podjetje izdeluje stole, globalno pa so se uveljavili z inovativnim modelom Beatnik, ki omogoča predvajanje multimedijskih vsebin iz mobilnih napravah. Z lastno blagovno znamko so se uveljavili tako v skandinavskih državah kot tudi na zahtevnem italijanskem trgu, večino proizvodnje pa izvozijo. Govorili bomo tudi o tem, kako uspešno prodajati dizajnerske izdelke, predstavili bomo izkušnje Slovencev in Fincev.

ČETRTEK, 6. FEBRUAR 2013

KDO, ČE NE MI? nemški film, 2011

Film KDO, ČE NE MI? (Wer wenn nicht wir?) je resnična zgodba iz obdobja šestdesetih let 20. stoletja in prikazuje ljudi in dogodke, ki se navezujejo na ustanovitev in delovanje Frakcije rdeče armade (nemško: Rote Armee Fraktion, krajše RAF, znano tudi pod imenom BaaderMeinhof). Ta skrajno levičarska teroristična skupina je delovala na območju takratne Zvezne republike Nemčije in pustila pečat na političnem in družbenem zemljevidu Evrope. Tübingen, leta 1961. Bernward Vesper, sin nacističnega pisca, med študijem spozna Gudrun Ensslin, župnikovo hči, in začne se njuno burno razmerje. Skupaj ustanovita založbo in najprej izdata kontroverzno knjigo Bernwardovega očeta, ki je bil nacistični pisatelj. Bernward brani očetovo pisanje, a ga hkrati preganja očetova sumljiva preteklost.


RTV OBVEŠČA


V KÖLN GRE URBAN STANIČ

Sinoči se je v finalu slovenskega izbora za tekmovanje za Evrovizijskega mladega glasbenika 2014 – potekalo je v veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana – predstavilo sedem mladih nadarjenih glasbenikov. Med 19 prijavljenimi na izbor je bil najboljši pianist Urban Stanič, ki nas bo maja letos zastopal v Kölnu.

Urban Stanič je star 17 let, trenutno je dijak tretjega letnika klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, njegova mentorica je Lidija Malahotky Haas. Na finalu je žirijo prepričal z Veliko briljantno polonezo skladatelja Frédérica Chopina. Urban Stanič se je igranja na klavir začel učiti pri treh letih, sicer pa je tudi večkratni državni prvak v šahu, matematiki in logiki.

Tekmovanje, posvečeno najboljšim mladim glasbenikom, starim do 19 let, poteka že 32 let in je edino evropsko glasbeno tekmovanje v klasični glasbi, ki ga predvajajo po vsej Evropi – organizira ga EBU. Slovenski izbor je organiziralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, našega predstavnika pa je izbrala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Aleš Kacjan, Tomaž Lorenz in Mojca Zlobko Vajgl. Finale izbora je posnela tudi TV Slovenija. Ogledali si ga bomo spomladi.


2. NEDELJSKA MATINEJA SIMFONIČNEGA ORKESTRA RTV SLOVENIJA Nedelja, 2. februarja 2014 Dvorana Marjana Kozine Slovenske filharmonije Ob 11. uri Dirigentka in zborovodkinja: Helena Fojkar Zupančič Sodeluje: Komorni zbor RTV Slovenija Program: W. A. Mozart: Venite populi v D-duru, KV 260 W. A. Mozart: Cerkvene sonate KV 67,68,69 W. A. Mozart: Misericordias Domini v d-molu, KV 222 W. A. Mozart: Cerkvene sonate KV 144, 263, 278 W. A. Mozart: Sancta Maria, mater Dei, KV 273 W. A. Mozart: Cerkvena sonata v C-duru, KV 329 J. Haydn: Te Deum št. 2 v C-duru »Letošnja 2. Mozartina bo zelo posebna. Na eni strani zato, ker se bo orkestru na odru pridružil Komorni zbor RTV

Slovenija, in seveda zato, ker se bo koncert zgodil prav na svečnico, štirideset dni po božiču. Na ta praznik krščanstvo zaznamuje dan, ko sta Marija in Jožef odnesla Jezusa v jeruzalemski tempelj in se Bogu obredno zahvalila za sina ,« je pred koncertom povedala dirigentka in zborovodkinja Helena Fojkar Zupančič. Wolfgang Amadeus Mozart je skladbo Offertorium de venerabili »Venite populi«, KV 260, napisal leta 1776, ko je imel dvajset let. Takrat je služboval v rojstnem Salzburgu kot koncertni mojster na dvoru, skladal pa je predvsem sakralna dela za potrebe takratnega nadškofa Colloreda. Komponiral je dela za različne priložnosti in cerkvene praznike. Tako je bilo delo Venite populi namenjeno prazniku Gospodovega vnebohoda. Avtor besedila ostaja vse do danes anonimen. Cerkvene sonate KV 67, 68, 69 so nastale prav tako med Mozartovim bivanjem v Salzburgu, in sicer vse leta 1772. Vse omenjene sonate so samostojne, namenjene pa so bile cerkveni rabi, rabi pri bogoslužju. Izvajali so jih kot vmesna dela, torej med zborovskimi skladbami. Navadno so pomenile most v besednem bogoslužju, saj so jih izvajali po branju odlomkov iz Svetega pisma in pred branjem evangelija. Sonate KV 263, 278 in 329 zahtevajo širšo instrumentalno zasedbo in sonate s tako zasedbo niso bile pogoste, zazvenele so samo ob večjih cerkvenih praznikih in priložnostih, ko je bilo bogoslužje tudi ob pomoči glasbe lepše in razkošnejše. Misericordias Domini KV 222 je vokalnoinstrumentalno delo za štiriglasni mešani zbor in komorno spremljavo godal ter roga, orgel in oboe. Delo je Wolfgang Amadeus Mozart napisal leta 1775. V takratnem času so ga uporabljali za potrebe bogoslužja. Uvrščeno je bilo v mašni ofertorij, natančneje, v darovanjski del bogoslužja, ko so prinašali na oltar darove, vmes pa so izvajali podobna dela. Delo Sancta Maria, mater Dei KV 273 prav tako sodi v zvrst Mozartovih vokalno-instrumentalnih del, saj je napisano za štiriglasni mešani zbor, instrumentalni del pa izvajajo dve violini, viola ter orgle. Tako kot druga Mozartova dela, izvajana na koncertu, je tudi to nastalo med njegovim bivanjem v Salzburgu, in sicer leta 1777. Gre za eno izmed del, napisanih za potrebe tamkajšnje cerkve sv. Petra. Kot pove že sam naslov, je delo tematsko, saj je bilo napisano za praznik oziroma godovni dan brezmadežne device Marije. Tako se je v liturgiji lahko uporabljalo enkrat na leto, glede na koledar cerkvenega leta. Izvajali so ga pri bogoslužju, in sicer v besednem delu maše, največkrat po branju božje besede, lahko tudi kot nadomestilo za psalm. Opeva čast in slavo device Marije, hkrati pa je tudi priprošnja in priporočilo za njeno varstvo. Joseph Haydn je Te Deum št. 2 v C-duru napisal okoli leta 1800, ko se je vrnil v službo kapelnika pri novem knezu Esterhazyju, Nikolaju Drugem. Ta je v nasprotju s svojim predhodnikom zahteval le sakralno glasbo, to pa je bil vzrok, da je Haydn v letih od 1796 do 1802 napisal tudi šest odličnih maš. Te Deum št. 2 je delo za zbor in orkester. Besedilo Te Deum laudamus je pesem hvalnica, zahvala Bogu za blagoslov in druge dobrine.


PRIPRAVILA Slu탑ba za odnose z javnostjo

RTV Slovenija

FOTOGRAFIJE arhiv RTV Slovenija, EPA, IMDb, YouTube

Pridr탑ujemo si pravico do sprememb v sporedu.

RTV priporoča - 31.01. do 06.02.2014_1  
RTV priporoča - 31.01. do 06.02.2014_1  

RTV priporoča - 31.01. do 06.02.2014_1

Advertisement