Page 1


MARKETA KÖRNIGOVÁ *18.8.1992

2004 - 2012 studium na Gymnáziu Cheb 2012 studium na Fakultě architektury, ČVUT 2011 účast na festivalu architektury a designu (festAD) znalost jazyku:

němčina (druhý mateřský jazyk) angličtina - úroveň B2 francouzština - úroveň A2 arabština - úroveň A1

znalost programů: autoCAD 3ds Max Design Photoshop InDesign marketa.kornigova@email.cz


RODINNÉ SÍDLO PRO VÝJIMEČNÉHO KLIENTA

Vila v Průhonicích, Ateliér Suske - Tichý, ATBS Celá horizontální struktura využívá výhledu na místní zámek prostřednictvým prosklených stěn. Konstrukce je podpořena sloupy opírajícími se o skálu, do které je stavba zasazena. Můj návrh je postaven na základě motta Glenna Murcutta: “Touch the Earth lightly.”, které vyjadřuje myšlenku šetrné interakce přírody a domu. Motto se projevuje v mém návrhu nenarušením skalní stěny, místo toho se přizpůsobuje budova skále a v severní části je zakomponována do interiéru. Vnitřní prostory ozvlášťňuje menší vodní plocha ve vstupní hale a v soukromé části stromy, které nejenže oživují interiér, ale také zlepšují klima v domě. To je navíc podpořeno klimatizačním systémem, který využívá vnitřek skály jako ochlazovací medium.


P女DORYS 1. NP

P女DORYS 2. NP


ŘEZY VILOU


TĚLOCVIČNA NA AEROJÓGU ZAN Schleger, Liesler, Rottová, Janíková

Náplní 2. semestru bylo navrhnutí prostoru sloužícího ke sportu a relaxaci. Podmínkou bylo, aby se nacházel nad úrovní stoleté vody a aby rozsah stavby nepřesahoval dvě nadzemní podlaží. Stavba je situována na Císařské louce v Praze na Smíchově. Jedná se o ostrov, jehož hlavním využitím je rekreace a sport. Jelikož je v Praze málo příležitostí, kde by se dala cvičit aerojóga, rozhodla jsem se navrhnout stavbu, která bude sloužit tomuto účelu. Budova se skládá ze tří kvádrů - zázemí, vstupního prostoru a samotné tělocvičny. Tělocvična je navržená pro 9 cvičících - prostorové nároky jedné osoby = 3 x 3 m.


Řez a půdorys tělocvičny


Pohledy


PODZEMNÍ GALERIE

(ZAN Schleger, Liesler, Rottová, Janíková) Zadáním prvního semestru bylo navrhnout podzemní prostor, na základě libreta, o velikosti 10 x 10 m. Birds flying high, you know how I feel Sun in the sky you, know how I feel Breeze driftin‘ on by, you know how I feel It‘s a new dawn It‘s a new day It‘s a new life For me Feeling good - Nina Simone

Svítání - nový den - nový život vyjadřuje určitou gradaci. Proto se při sestupování do objektu směrem k tubusu intenzita světla postupně zvyšuje. Světlo do prostoru proniká skrze úzká střešní okna a otvory v tubusu, který je osvětlen velkým střešním oknem.


VOŘENO VE VÝUKOVÉM PRODUKTU SPOLEČNOSTI AUTODESK

VYTVOŘENO VE VÝUKOVÉM PRODUKTU SPOLE VYTVOŘENO VE VÝUKOVÉM PRODUKTU SPOLEČNOSTI AUTODESK

Půdorys a řezy galerie

VYTVOŘENO VE VÝUKOVÉM PRODUKTU SPOLEČNOSTI AUTOD


Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you