Catalogus Bata Industrials 2018

Page 1

BATA INDUSTRIALS IMPROVING WORKING LIVES

Collectie 2018/2019


MET VASTE TRED Bij Bata draait alles om schoenen, en dat al meer dan 100 jaar. Als wereldleider in onze markt weten we steeds opnieuw onze stempel te drukken op de wereld van veiligheidsschoenen. Innovatie, veiligheid en comfort hebben daarbij altijd al de hoogste prioriteit gehad. Van het moment dat we onze eerste voetstappen in de markt zetten tot waar we nu zijn. Samen groeien In 1894 richtte Thomas J. Bata zijn eerste schoenenfabriek op in Zlín, Tsjechoslowakije. In 1934 volgde de locatie in Best. Er werd niet alleen een high-tech-fabriek gebouwd, maar ook een compleet Batadorp. Daarmee hadden de medewerkers alles wat ze nodig hadden binnen handbereik. Met 35.000 werknemers in meer dan 70 landen is Bata vandaag de dag één van de oudste en grootste schoenbedrijven ter wereld. De kern van Bata Industrials’ succes zit in de manier waarop we naar dingen kijken. De perfecte veiligheidsschoen voor elke situatie ontwikkelen is een zeer complex vraagstuk, maar juist dat maakt het voor ons zo interessant! Bij Bata Industrials zien we het als onze missie om steeds te streven naar het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit, zonder in te leveren op comfort. Deze toewijding loopt als een rode draad door ons bedrijf en dat maakt het verschil. We zijn er trots op dat we miljoenen mensen kunnen helpen met het ideale paar veiligheidsschoenen dat perfect past bij hun werk.

Aandacht voor de wereld om ons heen Bata Industrials produceert een groot deel van zijn veiligheidsschoenen lokaal. Dat is niet alleen logistiek gezien de beste keuze, maar maakt ook onze ecologische voetafdruk kleiner. Bata en Bata Industrials besteden veel aandacht aan duurzaamheid. We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor het effect dat we als bedrijf hebben op onze klanten, werknemers en omgeving. Meer informatie over onze duurzaamheidsprogramma’s vind je op www.bataindustrials.nl, www.thebatacompany.com en www.batachildrensprogram.org. Het Bata Children’s Program telt inmiddels meer dan 7.000 vrijwilligers en heeft een positief effect op meer dan 250.000 kinderen. Familiebedrijf op wereldniveau Bata Industrials verkoopt jaarlijks 9 miljoen paar veiligheidsschoenen in meer dan 70 landen. Ondanks onze grootte blijven we nog altijd een down-to-earth familiebedrijf, met veiligheid, gezondheid, bescherming en comfort van onze klanten als belangrijkste prioriteiten. Altijd in ontwikkeling Door de jaren heen heeft Bata Best heel wat verschillende producten gemaakt: modieuze schoenen, slippers, autobanden, kinderschoenen en sokken. In de jaren ’70 startten we met het maken van professionele veiligheidsschoenen en bijbehorende sokken. In Best is het wereldwijde hoofdkantoor van Bata Industrials gevestigd.

5.000

9.000.000

Bata-winkels wereldwijd

paar schoenen worden jaarlijks door Bata Industrials verkocht

7

6

Bata Industrials kantoren over de hele wereld

fabrieken waar Bata Industrials wereldwijd produceert

70+

35.000

landen waar Bata Industrials schoenen verkoopt

mensen werken voor de Bata Shoe Organization


INHOUD Technologie en mensen met elkaar verbinden

2

Veiligheidsnormen 3 Mijlpalen 4 De perfecte match!

5

WalklineÂŽ Evo Inside

6

Forward collectie

8

Nova collectie

14

Enduro: ACT collectie

20

City 26 Enduro: PWR collectie

28

Enduro: XTR collectie

31

Traxx collectie

32

Helix collectie

36

Classics collectie

38

Bright collectie

42

Bickz collectie

44

Boots collectie

50

PVC rubberlaarzen

52

Sokken collectie

54

Inlegzolen

64


TECHNOLOGIE EN MENSEN MET ELKAAR VERBINDEN 2

Bij Bata Industrials gaan we voor niets anders dan de beste veiligheidsschoen! De combinatie van technologie-gerichte aanpak en menselijke expertise is wat ons echt onderscheidt. Elk detail telt bij de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Daarom gebruiken we de meest geavanceerde technologie en werken we samen met topwetenschappers. In ons eigen laboratorium zoomen we in op ieder detail. We gebruiken uitsluitend eersteklas natuurlijke materialen en creëren de beste pasvorm. Dat leidt tot optimaal draagcomfort en veiligheid.

EFFICIËNTE PRODUCTIE Onze moderne fabriekslijn in Nederland stelt ons in staat om onze veiligheidsschoenen op de meest efficiënte manier te produceren. Onze investeringen in robotica, geavanceerde technologie en Research & Development werpen hun vruchten af. De productielijn is bijzonder efficiënt en flexibel.

INTELLIGENTE CHIPTECHNOLOGIE Door geavanceerde chiptechnologie te gebruiken, die speciaal voor Bata Industrials is ontwikkeld, kunnen we de productie voor elk type veiligheidsschoen binnen een mum van tijd opstarten. De chip bevat het ‘recept’ voor het model dat gemaakt moet worden, waardoor we zelfs zeer kleine hoeveelheden kunnen produceren zonder het productieproces te vertragen.

HET MENSELIJK OOG Machines en technologie bieden volop mogelijkheden, maar deze kun je alleen optimaal benutten met de juiste mensen. Daarom zijn onze mensen nog altijd de belangrijkste factor in ons bedrijf. Ons team bestaat uit ware experts in hun vakgebied. Onze mensen zijn ervaren en kundig en velen van hen werken al tientallen jaren bij Bata Industrials.

HET ZIT IN ONZE AARD Innovatie heeft altijd in onze aard gezeten. Hoe kunnen we veiligheidsschoenen nog veiliger, lichter, modieuzer en comfortabeler maken? Dat zijn vragen waar we ons continu mee bezig houden. Ons doel is daarbij altijd om de beste en meest comfortabele veiligheidsschoenen te maken en we zijn trots op ons toegewijde team.

PERFECT TEAMWORK Bij het samenstellen van onze teams kijken we niet alleen naar de meest gemotiveerde en kundige individuen, maar streven we ook steeds naar het bereiken van synergie tussen mensen. Onze medewerkers komen uit diverse achtergronden en culturen en werken ondanks hun verschillen perfect samen. We werken in een goede sfeer toe naar ons gezamenlijke doel: de beste veiligheidsschoenen ter wereld maken. Nieuwe modellen en ontwikkelingen van ons Research & Development-team worden getest door onze meest kritische gebruikers: het team dat in onze fabriek werkt. Alle wijzigingen in de ontwerpen en nieuwe materialen worden door hen grondig getest. Zo zorgen we ervoor dat we bij Bata Industrials daadwerkelijk alleen de beste veiligheidsschoenen ontwikkelen.


VEILIGHEIDSNORMEN Als een schoen het CE-label draagt, betekent dit dat het product voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2016/425 met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen. De CE-norm EN ISO 20345 bestaat uit twee delen. Het basiskeurmerk houdt in dat een product aan een aantal basiseisen voldoet. Als het product daarnaast ook aan een aantal aanvullende eisen voldoet, komt er nog een extra symbool op de schoen bij.

UITLEG VAN DE SYMBOLEN SB S1 S1P S2 S3 S4 S5

Beschermend schoeisel voor professioneel gebruik met neuzen die ontworpen en getest zijn om bescherming te bieden bij een energieniveau van 200 joule Gelijk aan SB, plus antistatische eigenschappen en energieabsorptie in de hak, gesloten hiel en oliebestendig Gelijk aan S1, plus anti-penetratiezolen Gelijk aan S1, plus verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water Gelijk aan S2, plus veiligheidszolen die slipgevaar en penetratie tegengaan Schoeisel dat volledig van rubber of polymeren is gemaakt, antistatische eigenschappen, energieabsorptie in de hak, gesloten hiel en oliebestendig Gelijk aan S4, plus anti-penetratiezolen en antislipprofiel

Aanvullende eisen voor speciale toepassingen met specifieke markeringen: P Bestendig tegen penetratie AN Enkelbescherming C Elektrische geleidingseigenschappen WR Waterafstotend WRU Waterdicht en waterafstotend bovenmateriaal A Antistatisch FRU Brandafstotend bovenmateriaal E Energie-absorptie in de hak HRO Bestendig tegen hittecontact I Elektrisch isolerende schoen SBH Hybride schoeisel M Wreefbescherming ESD Voorkomt statische elektrische lading HI Isolatie tegen hitte SRA/SRB/SRC Antislipprofiel CI Isolatie tegen kou CR Bestendig tegen snijden LEES DEZE INSTRUCTIES ZORGVULDIG DOOR VOOR HET GEBRUIK VAN DIT PRODUCT: Dit schoeisel is ontwikkeld om het risico op verwondingen door de specifieke gevaren behorend bij de markering (zie bovenstaande markeringscodes) tegen te gaan. Onthoud echter dat geen enkel type PBM volledige bescherming kan bieden en dat er altijd alert gehandeld moet worden bij het uitvoeren van de risicovolle activiteit. PRESTATIES EN BEPERKINGEN VAN GEBRUIK: Deze producten zijn getest volgens de normen van EN ISO 20345:2011 voor de typen bescherming zoals gedefinieerd op het product met de hierboven beschreven markeringscodes. Let er echter altijd op dat het schoeisel geschikt is voor de gewenste doeleinden. PASVORMEN & MATEN: Maak de veters of andere sluiting altijd helemaal los bij het aan- en uittrekken van de schoenen of laarzen. Draag alleen schoeisel met een passende maat. Schoenen die te los of te strak zitten, beperken de bewegingsvrijheid en bieden niet de optimale mate van bescherming. COMPATIBILITEIT: Om de beste bescherming te bieden, is het in sommige gevallen nodig om aanvullende beschermingsmiddelen als veiligheidsbroeken of beenkappen te dragen. Neem in dit geval vooraf contact op met de leverancier om er zeker van te zijn dat alle beschermingsproducten compatibel en geschikt zijn voor de geplande toepassing. SOKKEN & COMFORT: Draag Bata Industrials-sokken, verwissel ze regelmatig en neem in het geval van transpiratie afwisselend warme en koude baden. Wees spaarzaam met het gebruik van zeep. Verwissel schoenen regelmatig: leer is een natuurproduct en moet kunnen rusten. Ga naar www.bataindustrials.nl om contact op te nemen met onze schoenadviseurs of voor een overzicht van de normen die op onze schoenen van toepassing zijn. Risicoanalyse is altijd de verantwoordelijkheid van de preventie-adviseur. Deze moet in overleg met de hiĂŤrarchische lijn een advies voorbereiden waarbij de werkgever de benodigde acties onderneemt.

3


4

MIJLPALEN 1890

1933

1894 Thomas Bat’a (uitspraak: ‘Batya’) begint een schoenenfabriek in Zlín, Tsjechoslowakije.

1900

1910

1920

1990 Met BS2000 introduceert Bata Industrials het eerste sportieve ontwerp ooit in de wereld van veiligheidsschoenen.

2004 Bata Industrials komt met Bata adapt: een simpel stappenplan om werknemer, werkgever en medisch specialist te ontlasten met meerdere opties, maatvoeringen en aanpassingen.

1930

1940

1950

Na het succes in Tsjechoslowakije begint Bata met de bouw van fabrieken in andere landen, waaronder Nederland. Bata bouwt Batadorp in Nederland zodat de medewerkers in de buurt van de fabriek kunnen wonen.

1970 Aan het einde van de jaren ’70 begint Bata in Nederland zich te specialiseren in de productie van professionele en veiligheidsschoenen. De eerste stap van consument naar industrie als klant is daarmee gemaakt.

1960

1970

2008 2013 Bata Industrials introduceert de biomechanische technologie Walkline®.

1980

1990

Het laboratorium van Bata Industrials ontvangt het A-status certificaat van het SATRA onderzoeks- en technologiecentrum. Bata Industrials is de eerste fabrikant van veiligheidsschoenen die deze certificering ontvangt.

2000

2018 Lancering van de Forwardcollectie.

2010

2009 Bata Industrials begint met de ‘lean’ productie van veiligheidsschoenen.

2020


5

DE PERFECTE MATCH! We weten wat jou beweegt. We weten dat mensen het beste kunnen werken als ze beschikken over de juiste veiligheidsuitrusting, goed beschermd zijn en zich goed voelen. Je veiligheid en gezondheid vergroten en ervoor zorgen dat je je actief en energiek voelt: dat is waar we voor gaan. Door onze uitgebreide kennis en ervaring in een keur aan werkgebieden, weten we precies wat je nodig hebt. Wat je omstandigheden zijn, met welke uitdagingen je te maken hebt en hoe je beweegt door de dag heen. We hebben daarom negen kernindustrieĂŤn geselecteerd waar we ons op richten bij de ontwikkeling van onze schoenen. Maar daar houdt het niet op! We weten hoe zeer banen in een bepaald vakgebied van elkaar kunnen verschillen. Daarom hebben we een perfecte schoen gecreĂŤerd voor elke omstandigheid. De ideale match voor jouw eisen en wensen. We staan altijd voor je klaar met advies op maat. We hebben bijvoorbeeld zolen van verschillende materialen en met diverse profielen ontwikkeld, zodat er voor elke werkondergrond een optimale oplossing is. En of je nou in een natte, droge, warme of koude omgeving werkt: wij hebben altijd een geschikte schoen voor je. Van waterdicht tot juist extreem ademend. Bata Industrials biedt altijd de juiste schoen voor jouw specifieke omstandigheden.

Bouw

Zware industrie

Lichte industrie

Auto-industrie

Elektrotechnische industrie

Voedingsindustrie

Logistiek

Petrochemische industrie

Agrarische industrie


6

WALKLINE EVO INSIDE

®

Het is ons ultieme doel om ervoor te zorgen dat je stevig in je schoenen staat en veilig en gezond blijft. Omdat we de wereld van veiligheidsschoenen continu vormen bij Bata Industrials, zoeken we altijd naar manieren om onze schoenen verder te verbeteren. Onze Walkline® Evo is een ergonomisch systeem dat niet alleen duurzaam comfort biedt, maar ook uitstekende grip en schokabsorptie. De natuurlijke leest zorgt ervoor dat je voet in de juiste vorm blijft en je hiel stevig in de schoen zit. De ‘Flexlines’ zorgen ervoor dat de zool op precies de juiste plekken buigt en geeft je daarmee de flexibiliteit en grip die je nodig hebt. Met Walkline® Evo zitten je veiligheidsschoenen zo goed dat je bijna niet merkt dat je ze draagt.

1

ERGONOMISCH Walkline® Evo is ergonomisch en gebaseerd op toegepaste wetenschap. Alles om de voet zo makkelijk mogelijk te laten bewegen, vermoeidheid tegen te gaan en optimaal comfort te creëren. Walkline® Evo helpt de voet om natuurlijk en efficiënt te bewegen en helpt je om in een correcte anatomische positie te staan en te lopen.


7

2

DUURZAAM COMFORT

Als je de hele dag op veiligheidsschoenen loopt, moet comfort de hoogste prioriteit hebben. Walkline® Evo biedt duurzaam comfort en ondersteunt de beweging van de voet op een gezonde manier. Het premium voetbed stimuleert de voeten om natuurlijk te bewegen en zorgt voor een bijzonder goede demping.

3 FLEXLINES

4 NATUURLIJKE LEEST

Walkline® Evo is uitgerust met slimme ‘flexlines’ die precies de natuurlijke buigzones van de voet volgen. Het resultaat? Maximale steun, grip en flexibiliteit.

Walkline ® Evo biedt een perfecte pasvorm door de natuurlijke vorm van de voet te volgen. Conventionele schoenleesten dwingen de voet vaak in een onnatuurlijke ‘banaanvorm’, wat kan leiden tot anatomische problemen. Walkline ® Evo heeft een rechte leest, waardoor de voet natuurlijk kan bewegen en tegelijkertijd in een veilige positie gehouden wordt.

5 GRIP Optimale grip is essentieel in elke werkomgeving. Slip- en valincidenten leiden tot veel ongevallen op de werkvloer, maar kunnen makkelijk vermeden worden door het dragen van de juiste veiligheidsschoenen. Walkline® Evo heeft antislipzolen die zeer goede grip bieden.

6

VASTZETTEN VAN DE VOET

Met onze sluiting wordt de hiel strak in de hak getrokken. Dat zorgt ervoor dat de voet in de juiste positie blijft en dat de middenvoet vrijer en natuurlijker kan bewegen.

7

SCHOKABSORPTIE

Met Walkline® Evo loop je op elke ondergrond op wolken. Het Tunnelsystem® zorgt dat schokken goed worden opgevangen en biedt de juiste demping. Onze intelligente combinatie van tussenzool, loopzool en voetbed maakt dat schokken perfect worden geabsorbeerd. Deze technologie helpt de gewrichten te ontlasten, waardoor blessures en vermoeidheid tegen worden gegaan.


FORWARD COLLECTIE LET’S MOVE FORWARD


9

FORWARD COLLECTIE Met onze Forward collectie heb je niet eens door dat je veiligheidsschoenen aan hebt. Deze zeer comfortabele veiligheidsschoenen volgen de Walkline® van de voet, waardoor je minder vermoeid raakt en je je optimaal energiek voelt. De Forward collectie heeft een twee densiteiten PU-zool, is licht en biedt de best mogelijke grip door de Flexlines en onze gloednieuwe Flex Grip. De Flex Grip combineert flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de best mogelijke grip, die zelfs ver boven de SRC-norm ligt. Elke Forward schoen is volledig vrij van metaal. Onze Forward veiligheidsschoenen zijn beschikbaar in twaalf lichte en duurzame modellen.

ENGINE ESD › Volnerf leder/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

GEAR ESD › Volnerf leder › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

GOAL ESD › Microvezel/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48


WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN CHARLIE KALDENHOFF, PIANOVUM:

“De meest comfortabele schoenen die ik ooit heb gedragen! Ze zien er mooi uit en zijn zeer licht in gewicht, waardoor ik nauwelijks in de gaten heb dat ik veiligheidsschoenen draag. Het voelt alsof ik sportschoenen aan heb, maar dan beter: ze beschermen mijn voeten dag in dag uit, terwijl ik aan het werk ben.”

HELSINKI 3 ESD › Microvezel/textiel › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Klittenbandsluiting › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 36-49

LEGEND ESD › Mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

RAFT ESD › Mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

DETECTION

FRIENDLY


FORWARD COLLECTIE 11 SCORE ESD › Microvezel/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

SHIFT ESD › Volnerf leder › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

SURF ESD › Mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

TURBO ESD › Volnerf leder/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48


12 TURN ESD › Mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48

WING ESD › Mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Thermoplastische veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-49 / XW 38-48


FORWARD COLLECTIE

FORWARD TECHNOLOGIE TPU TPU-versterkingen ondersteunen het mesh textiel.

Odor Control

Mesh textiel

Heeft het vermogen om 99,9% van de bacteriën te bestrijden, voor frisse en hygiënische voeten. Gebaseerd op een natuurlijk plantenextract, verkregen uit pepermunt.

Zeer ademend mesh textiel voor een perfect klimaat om de voet.

13

Asymmetrische veters Asymmetrische veters zoals bij high performance sportschoenen.

Kruipneus TPU- of PUneusbescherming zorgen voor maximale duurzaamheid.

Hielstabilisatoren

Veiligheidsneus Metaalvrije high-tech veiligheidsneus, gemaakt van thermoplastisch materiaal.

Bescherming tegen zwikken van enkels en externe impact.

Voorzijde Zorgt voor extra grip door middel van remlijntjes.

Flexlines Flexlijnen volgen de natuurlijke buigzones van je voet.

Pivot Point Voor betere grip bij rotatie.

Flex Grip Flex Grip combineert flexibiliteit en aanpassingsvermogen ten opzichte van de ondergrond met de best mogelijke grip, ver boven de SRC standaard.

Tunnelsystem® Schokabsorptie voor ontlasting van je gewrichten.

Hiel Extra grip en een stabiele landing.


NOVA COLLECTIE THE NEXT STEP IN SAFETY


15

NOVA COLLECTIE Verbeterde prestaties en comfort waardoor je de hele dag energiek blijft. In de Nova collectie hebben we onze Walkline® 2.0-technologie toegevoegd om de grenzen van veiligheid, gezondheid en comfort te verleggen. We hebben high-tech microvezelmaterialen en ademende stoffen gecombineerd met een flexibele, TPU Quattrotech® en Walkline® 2.0-zool om een schoen te creëren die is ontworpen voor veiligheid en er tegelijkertijd ultra-stylish uitziet. Door de lichte, ademende materialen is de Nova collectie zeer prettig te dragen. Daardoor voel je je de hele dag op en top energiek, waar je ook aan het werk bent. .

CRYPTO ESD › Microvezel › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

LOGIK ESD › Microvezel/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

QUAD ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48


WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN TOBIAS HÜCK & DENNIS PRAUSE, TISCHLER TEAM:

“Het belangrijkste is dat onze mensen veilig en comfortabel zijn. Tegelijk zijn ze ook prominent aanwezig op de locaties van onze klanten, dus we willen ook dat ze er goed uitzien. Als bedrijf maken we ‘state-of-the-art’-meubels, en daar horen mensen bij die er ‘stateof-the-art’ bij lopen. Daarom kiezen we voor Nova van Bata Industrials.”

QUBIT ESD › Microvezel › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

RADAR ESD › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen veiligheidsneus › Stalen tussenzool › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

SYNC ESD › Microvezel › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48


NOVA COLLECTIE 17 TRONIC ESD › Volnerf leder/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

VECTOR ESD › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48

ZIP ESD › Microvezel/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool (TPU) › Wijdtes W-XW › Maten: W 36-48 / XW 38-48


18

NOVA TECHNOLOGIE 3

2

1

AFZET VAN VOORVOET - Past zich aan diverse ondergronden aan om de juiste afzet te geven in voorbereiding naar de volgende stap

TORSIE - Stabiliseert de torsiestijfheid van de schoen - Begeleidt de afwikkeling naar het afzetgebied

HAK - Absorbeert impact - Begeleidt de voet naar de ideale looplijn


NOVA COLLECTIE 19


ENDURO

ACT COLLECTIE ODOR CONTROL: HET ANTWOORD OP NARE GEUREN IN SCHOENEN Odor Control is een complete oplossing die 99,9% van de bacteriën die worden aangetrokken tot zweterige voeten, te lijf gaat en onder controle houdt. Waar komt die geur toch vandaan? Als voeten zweten, komt er vocht vrij uit de 250.000 zweetklieren die op elke voet zitten. Bacteriën voelen zich aangetrokken tot dit vocht dat ze opnemen en vervolgens weer uitscheiden als gassen met een onaangename en penetrerende geur. Wat is Odor Control? Bata Industrials heeft samen met wetenschappers een oplossing ontwikkeld die niet alleen geur elimineert, maar die ook compleet milieuvriendelijk is. Waar andere methodes een grote ecologische voetafdruk hebben, is Odor Control volledig vrij van synthetische chemicaliën. Het is gebaseerd op een

compleet natuurlijk plantenextract, afkomstig van pepermunt. Odor Control heeft daardoor de natuurlijke eigenschap om 99,9% van de bacteriën in bedwang te houden, zelfs bij temperaturen tot 240°C. Hierdoor voelen je voeten de hele dag fris aan. Getest met de hoogste kwaliteitseisen Odor Control is in een onafhankelijk laboratorium getest volgens de AATCC 100-testmethode en leverde een excellente antimicrobiële efficiëntie. Odor Control is gekeurd volgens de strengste normen ter wereld voor antibacteriële afwerkingen op textiele materialen. Het wordt daarom niet alleen in de voering van onze veiligheidsschoenen gebruikt, maar in alle gebieden rondom de voet.


21

ACT COLLECTIE Comfort is het sleutelwoord voor onze Walkline® ACT collectie! Deze schoenen zijn uitgerust met diverse comforteigenschappen en gaan daardoor vermoeidheid tegen. De ACT schoenen zijn op maat gemaakt, beschikbaar in meerdere wijdtes en hebben lichtgewicht, comfortabele en sportieve designs. In de White collectie zijn technologie en kwaliteitsmaterialen zoals microvezel gebruikt. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan het hygiëneniveau in sectoren zoals bijvoorbeeld de voedselindustrie.

ACT 156 ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 35-48 / XW 38-48

ACT 157 ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 35-48 / XW 38-48

ACT 158 ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 35-48 / XW 38-48


22 ACT 107 ESD › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 112 ESD › Nubuck leder › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 113 ACT 116 ESD › Volnerf leder › Stalen tussenzool (ACT 116 ESD) › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes ACT 113: W, ACT 116: W-XW-XXW › Maten: ACT 113: 35-49, ACT 116: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 115 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46


ACT COLLECTIE 23 ACT 117 ACT 120 ESD › Volnerf leder › Stalen tussenzool (ACT 120 ESD) › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes ACT 117: W, ACT 120: W-XW-XXW › Maten: ACT 117: 35-49, ACT 120: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 119 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 124 ESD › Nubuck leder/nylon mesh › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 38-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 127 ESD › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 35-49 / XW 38-49


24 ACT 128 ESD › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 35-49 / XW 38-49

ACT 141 ESD › Nubuck leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 142 ESD › Nubuck leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 35-49 / XW 38-49 / XXW 40-46

ACT 143 ESD › Nubuck leder/nylon mesh › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 35-49


ACT COLLECTIE 25 ACT 144 ESD › Volnerf leder › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Lederen voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: W 37-49 / XW 38-49

ACT 151 › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Klittenbandsluiting › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 35-49

ACT 152 ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 35-49

ACT 153 ESD › Microvezel/PU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 35-49


26

CITY Lichtgewicht en zeer aangenaam zittende veiligheidsschoenen. De Curve heeft een EVA-tussenzool die maximale demping biedt. De rubber zool zorgt voor perfecte grip.

CURVE

RUBBER TOECAP

› Microvezel/mesh/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Nylon mesh-voering › EVA/rubber zool › Wijdte W › Maten: 34-42


CITY COLLECTIE 27


ENDURO

PWR COLLECTIE


29

PWR COLLECTIE Soms heb je gewoon méér nodig. Gelukkig is er onze PWR collectie! Zware werkomstandigheden vragen om stevige schoenen die je optimale grip geven. De PWR collectie is zo ontworpen dat je er perfect mee kunt werken op ruwe ondergronden als beton en zanderige en modderige oppervlakken. De rubber zool heeft een breder en dieper profiel en kan temperaturen van 300˚C aan. Hoewel de PWR collectie is ontworpen om stevig en sterk te zijn, zijn ze toch ergonomisch gebouwd en blijf je er de hele dag energiek op lopen.

PWR 307 PWR 308 › Volnerf leder › Stalen tussenzool (PWR 308) › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 38-48 / XW 38-48 / XXW 40-46

PWR 309 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 38-48 / XW 38-48 / XXW 40-46

PWR 310 PWR 311 › Volnerf leder › Stalen tussenzool (PWR 311) › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 38-48 / XW 38-48 / XXW 40-46


PWR COLLECTIE 30 PWR 312 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW-XXW › Maten: W 38-48 / XW 38-48 / XXW 40-46

PWR 318 O › Nubuck leder/nylon mesh/ PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW › Maten: 38-48

PWR 319 O › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW › Maten: 38-48

PWR 328 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Klittenbandsluiting › Lederen voering › TriTech Plus®-zool › Wijdtes W-XW › Maten: 38-48 › Norm CE EN ISO 20349:2010 (lasschoen)


XTR COLLECTIE 31 XTR902 › Volnerf leder › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › GripTech®-zool › Wijdte W › Maten: 38-48

EXTREME

ANTI

SLIP

XTR904 › Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › GripTech®-zool › Wijdte W › Maten: 38-48

EXTREME

ANTI

SLIP


TRAXX COLLECTIE KEEPING YOU ON THE RIGHT TRACK


33

TRAXX COLLECTIE Op zoek naar veel comfort en een stevige grip? Onze Traxx collectie bevat de TPU QuattroTech®-zool, die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Je hebt met de QuattroTech®-zool gegarandeerd uitstekende grip en stabiliteit. Traxx veiligheidsschoenen hebben een perfecte pasvorm en bieden een aangenaam comfort.

TRAXX 23 › Nubuck leder/nylon mesh/3M Scotchlite™ reflecterend materiaal › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata VentAir®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 24 › Nubuck leder/nylon mesh/3M Scotchlite™ reflecterend materiaal › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata VentAir®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 91 › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata VentAir®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48


34 TRAXX 92 › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata VentAir®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 95 › Nubuck leder › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata VentAir®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 39-48

TRAXX 203 › Nubuck leder/TPU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 204 › Nubuck leder/TPU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48


TRAXX COLLECTIE 35 TRAXX 213 › Nubuck leder/nylon mesh/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 218 › Volnerf leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48

TRAXX 219 › Volnerf leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › QuattroTech®-zool › Wijdte W › Maten: 36-48


HELIX COLLECTIE BRINGING SHOCK ABSORPTION TO A NEW LEVEL

Helix veiligheidslaarzen hebben alles: ze zijn lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. Ze hebben een geavanceerd dempingssysteem voor de best mogelijke schokabsorptie. De Helix collectie gaat daarmee vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen.


37 LONGREACH BLACK BOA › Volnerf leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 38-48

LONGREACH BLACK ZIP › Volnerf leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 38-48

LONGREACH WHEAT ZIP › Nubuck leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 38-48

RANGER WHEAT BOA › Nubuck leder/TPU-neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bata Cool Comfort®-voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 38-48

DETECTION

FRIENDLY


CLASSICS COLLECTIE PROVEN QUALITY


39

CLASSICS COLLECTIE Dit zijn de klassiekers van Bata Industrials. Schoenen waar we trots op zijn en die een solide reputatie hebben opgebouwd. Ze bewijzen hun kwaliteit jaar na jaar.

BROOKLYN ESD STANFORD ESD › Volnerf leder › FlexGuard® kunststof tussenzool (Stanford ESD) › Kunststof veiligheidsneus › Lederen voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte W › Maten: 40-48

NORFOLK › Leder › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Mesh-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte XW › Maten: 35-48

RIGA › Suède › Stalen veiligheidsneus › Klittenbandsluiting › Mesh-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte XW › Maten: 35-48


40 SAXA ESD › Nubuck leder/nylon mesh › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: 37-48 › Mondopoint maten: 232-315

STOCKHOLM › Leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Mesh-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdte XW › Maten: 37-48

TIGUA ESD › Nubuck leder › Stalen veiligheidsneus › Bata Cool Comfort®-voering › Twee densiteiten PU-zool › Wijdtes W-XW › Maten: 37-48 › Mondopoint maten: 232-315


CLASSICS COLLECTIE 41


BRIGHT COLLECTIE

TOUGH AND TRENDY

Veilig hoeft niet saai te zijn! De Bright collectie is het absolute bewijs dat veiligheidsschoenen zo stijlvol kunnen zijn als je zelf wil. Deze kleurrijke schoenenlijn is gemaakt van lichtgewicht stoffen en heeft een robuuste VibramÂŽ zool waarmee je op wolken loopt.


43 BRIGHT 020 › Microvezel/mesh › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Nylon mesh-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 35-47

BRIGHT 021 › Microvezel/mesh › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Nylon mesh-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 35-47

BRIGHT 031 › Microvezel/mesh › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Nylon mesh-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 34-47

BRIGHT 041 › Microvezel/mesh › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Nylon mesh-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 34-47

DETECTION

FRIENDLY


BICKZ COLLECTIE SAFETY MEETS DESIGN


45

BICKZ COLLECTIE Sneakers, stoere laarzen of veiligheidsschoenen? Met Bickz hoef je niet meer te kiezen! Veiligheid en stijl komen perfect samen in de Bickz collectie. Ons aanbod bestaat uit veiligheidssneakers, sportieve veiligheidsschoenen en sterke veiligheidsschoenen voor zware omstandigheden. De nieuwste toevoegingen aan de Bickz collectie zijn de Bickz Cross modellen. Twee stijlvolle modellen die optimale kwaliteit en duurzaamheid bieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De Bickz Cross modellen zijn beschikbaar in S3 specificatie en hebben SRC gecertificeerde zolen. De PU/rubber zool met dubbele densiteit garandeert comfort en prestaties, zelfs in zware werkomstandigheden.

ACTIVE

BICKZ COOL SYSTEM

› Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

RUGGED

BICKZ

C RO S S

BICKZ COOL SYSTEM

› Volnerf leder/PU-neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

BICKZ 201

BICKZ COOL SYSTEM

BICKZ

C RO S S

RUBBER TOECAP

› Nubuck leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48


46 BICKZ 202

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Nubuck leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

BICKZ 203

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

BICKZ 204

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

BICKZ 305

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Boa®-sluitsysteem › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 38-48

DETECTION

FRIENDLY


BICKZ COLLECTIE 47 BICKZ 728 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Nubuck leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48

BICKZ 731 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Nubuck leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48

BICKZ 732 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48

BICKZ 733 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Nubuck leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48


48 BICKZ 734 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

› Nubuck leder › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48

BICKZ 736 ESD

BICKZ COOL SYSTEM

› Nubuck leder › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › Maten: 36-48

BICKZ 907

BICKZ COOL SYSTEM

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › FlexGuard® kunststof tussenzool › Kunststof veiligheidsneus › Ritssluiting › Bickz Cool System®-voering › Rubber zool › Wijdte W › maten: 38-48


BICKZ COLLECTIE 49


BOOTS COLLECTIE THE BEST BOOTS FOR THE JOB


51

BOOTS COLLECTIE Laarzen die geschikt zijn voor alle werkomstandigheden. Onze Enduro laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber nitril zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

COLOSSUS

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Treklussen › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 39-49

DEFENDER › Volnerf leder › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Treklussen › Bata Cool Comfort®-/OutDry® waterproof voering › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 39-49 › Norm CE EN ISO 20349:2010 (laslaars)

GOLIATH

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Treklussen › Warm gevoerd › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 39-49


52 POTENT

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Ritssluiting › Warm gevoerd › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 39-49

ROBUST

RUBBER TOECAP

› Volnerf leder/rubberen neusbescherming › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Treklussen › Warm gevoerd › Rubber zool › Wijdte XW › Maten: 39-49

PVC RUBBERLAARZEN Sterk, veilig en duurzaam. De Workmaster II rubberlaarzen zijn S5 gecertificeerde veiligheidslaarzen met stalen neus en stalen tussenzool. Ze bieden daarnaast veel steun bij de hiel, enkel en het scheenbeen. Onze rubberlaarzen zijn gemaakt van PVC dat gemaakt is voor een correcte toepassing binnen een grote diversiteit aan sectoren. Dat maakt de Workmaster II laarzen de beste keus als je op zoekt bent naar sterke prestaties, hoge kwaliteit en blijvende duurzaamheid.

WORKMASTER II BLACK › PVC laars zwart › Stalen tussenzool › Stalen veiligheidsneus › Polyester-voering › PVC-zool › Wijdte W › Maten: 38-47

S5 ANTISLIP

OIL RESISTANT

STEEL

MIDSOLE

STEEL TOECAP


BOOTS COLLECTIE 53


SOKKEN COLLECTIE

PERFECT FIT, PERFECT COMFORT


55

SOK TECHNOLOGIE Onze schoenen en sokken werken samen om ervoor te zorgen dat je voeten helemaal happy zijn! Daarom bevatten onze werksokken net zoveel innovatieve technologie als onze schoenen. De keuze voor kwaliteit in high-tech stoffen en ontwerp zie je terug in de mate van veiligheid en comfort die we bieden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

EXTRA COMFORT Houdt de sok perfect op zijn plaats, zonder te knellen. ONDERSTEUNING VOOR DE BENEN De dikke elastische schacht biedt extra steun en stimuleert de bloedcirculatie. Doordat je voeten in topconditie blijven, blijf je langer actief.

1

ONDERSTEUNING VOOR DE ENKELS Biedt de enkels extra steun en garandeert een perfecte pasvorm. FLEX FIT De flexibele wreef voorkomt kreukels en zit als een tweede huid om de voet. ACHILLESBESCHERMING Beschermt de achillespees en -hiel tegen pijnlijke schokken. Dankzij de verbeterde drukverdeling voel je je veel energieker. ENKELBESCHERMING Een welkome bescherming tegen pijnlijke schokken.

2

HIELBESCHERMING Extra versteviging en bescherming voor de hiel. SCHOKABSORPTIE Meer comfort dankzij demping bij hiel, teen en voetzool. ONDERSTEUNING VAN DE VOETBOOG Door het elastische deel rond de voetboog krijgt de voet extra steun en blijft de sok goed op zijn plaats. 3

TEENBESCHERMING Extra versterking en bescherming voor de tenen. NAADLOZE PASVORM De naadloze sokken zijn perfect glad en voelen heerlijk aan!

5

4

VENTILATIEKANALEN Ventilatiekanalen zorgen voor een optimale luchtcirculatie zodat je voeten lekker koel blijven.

6 7 9

12

12

11 10 8


56

ALL SEASONS SOKKEN Hoe koud of warm het ook is: de natuurlijke vezels in Bata’s All Seasons sokken voelen altijd even prettig aan. Onze All Seasons sokken zijn beschikbaar in zowel merinowol als katoen: voor ieder wat wils! De merinowol is zo geweven dat er zeer fijne wol ontstaat die niet jeukt. Daardoor zitten de sokken heerlijk in iedere omstandigheid. Wol leidt tot een meer uniforme temperatuur bij de huid, houdt 30 procent vocht vast zonder nat aan te voelen en is van nature elastisch en vuilbestendig. Katoen is echter weer sterker, kan nog meer vocht vasthouden en mag gewassen worden op 40°C. Speciale zones in de sok garanderen een perfecte pasvorm en een ultiem comfort. Je voeten zijn veilig en beschermd, worden op de juiste plekken ondersteund en de sokken zitten altijd even heerlijk. Maten: 35-38, 39-42, 43-46, 47-50

ALL SEASONS MERINO WOOL › Links en rechts anatomisch gevormd › Been- en voetboogsteun › Flex Fit op wreef en hiel › Hiel-, teen-, enkel- en achillesbescherming › Gladde boord › Comfortabele naad › ESD Samenstelling: 45% merinowol, 26% polyamide, 17% Pro-Cool (polyester), 9% Amicor™ (acryl), 2% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: antraciet

ALL SEASONS COTTON › Links en rechts anatomisch gevormd › Been- en voetboogsteun › Flex Fit op wreef en hiel › Hiel-, teen-, enkel- en achillesbescherming › Gladde boord › Comfortabele naad › ESD Samenstelling: 49% katoen, 22% polyamide, 17% Pro-Cool (polyester), 9% Amicor™ (acryl), 2% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: grijs


SOKKEN COLLECTIE 57

LOGO SOKKEN Professioneel van top tot teen? We kunnen sokken personaliseren door een bedrijfslogo in te breien. Onze logosokken zijn van topkwaliteit: we gebruiken het beste garen en produceren ze in onze eigen fabriek in Nederland. Ze zijn ontworpen voor een breed scala aan werkomgevingen. *Minimum van 700 paren per order. Vraag ons salesteam naar overige bestelvoorwaarden.

Maten: 35-38, 39-42, 43-46, 47-50

EXECUTIVE De perfecte sok voor leidinggevenden, vertegenwoordigers en geüniformeerde werknemers. › Lichtgewicht sok met perfecte pasvorm, dankzij meer Lycra®-elastaan › Vochtbeheer en schokabsorptie door katoen › Badstof gebreid in hiel en teen › Flex Fit op wreef en hiel › Comfortabele naad › Hielbescherming › Enkel-, achillespees- en voetboogsteun Samenstelling: 47% katoen, 26% polyamide, 24% polyester, 3% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: grijs. Logo op voet of been

INDUSTRY INDOOR Comfortabele sok die een verkoelend gevoel geeft. › Medium gewicht sok met perfecte pasvorm, dankzij meer Lycra®-elastaan › Vochtbeheer en schokabsorptie door middel van badstof in hak en teen › Flex Fit op wreef en hiel › Comfortabele naad › Antibacteriële vezels houden onaangename geuren op afstand en houden je voeten fit › Bescherming van hiel, enkel en achillespees › Ondersteuning van de voetboog › ESD Samenstelling: 50% katoen, 20% polyamide, 18% Pro-Cool (polyester), 9% Amicor™ (acryl), 2% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: zwart. Logo op voet of been

INDUSTRY OUTDOOR Comfortabele, zeer sterke sok voor zelfs de zwaarste werkomstandigheden. › Middelzware sok met Thermolite® voor warmere voeten › Luchtstroom om de voet, vochtregulatie en schokabsorptie door badstof in de voet › Flex Fit op wreef › Comfortabele naad › Enkel- en voetboogsteun Samenstelling: 77% Thermolite® polyester, 22% polyamide, 1% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: zwart. Logo op voet of been


58

COOL SOKKEN Hou je hoofd én je voeten koel! Werken in een warme omgeving? De Cool sokken van Bata Industrials bieden je voeten een aangename verkoeling. Alle modellen uit deze collectie bevatten Pro-Cool, dat transpiratie vanuit de voet via de buitenkant van de sok naar de binnenvoering van de schoen leidt. Dit houdt je voeten lekker koel en droog, waardoor je de kans op blaarvorming verkleint. De combinatie met andere materialen (vezels en garen) en de toevoeging van diverse beschermende zones zorgen voor unieke functionele en comfortverhogende eigenschappen. De blauwe lijn op de zijkant van de sok duidt aan dat het een Cool sok is. What’s in a name? De naam van de sok is zorgvuldig uitgekozen en verwijst naar het exacte type van de sok. De benaming ‘Cool’ wordt gevolgd door twee letters, waarvan de eerste staat voor de dikte van de sok en de tweede verwijst naar de lengte. Dikte / Volume L = Light M = Medium H = High

Lengte S = Short M = Middle L = Long

Maten: 35-38, 39-42, 43-46, 47-50

COOL LS 1 Een antibacteriële sok met 44% katoen en uitstekende vochtregulering. Deze fijn gebreide sokken houden je voeten aangenaam koel, fris en fit. › Optimale vochtregulerende eigenschappen voor frisse, koele en fitte voeten › Antibacteriële vezels en vitaliserende algen houden nare geurtjes gegarandeerd weg › Verstevigde zones bij de hiel en tenen voor extra duurzaamheid › Prettige pasvorm › ESD Samenstelling: 44% katoen, 30% polyamide, 15% Pro-Cool (polyester), 8% Amicor™ (acryl), 2% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: zwart


SOKKEN COLLECTIE 59 COOL LS 2 Stijlvolle, comfortabele sok, voor wie liever een dunne sok draagt. Uiteraard met Pro-Cool, voor droge en koele voeten. › Optimale vochtregulerende eigenschappen zorgen voor frisse en droge voeten, zodat blaren en vermoeidheid van de voeten geen kans maken › Fijn gebreide, sterke maar dunne sok › Extra ondersteuning voorkomt vermoeidheid van de voeten › Verstevigde zones bij de hiel en tenen voor extra duurzaamheid › ESD Samenstelling: 39% Pro-Cool (polyester), 39% polyamide, 20% katoen, 1% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: zwart

COOL MS 1 In deze comfortabele sokken met uitstekende vochtregulerende eigenschappen blijven je voeten aangenaam droog. Kwalitatief één van de beste en sterkste sokken uit de collectie. › Draagcomfort door comfortabele Flex Fit zone › Extra comfort en bescherming door badstof zool › Elastaan in been, voet en enkel biedt extra ondersteuning en zorgt voor een goede pasvorm › ESD Samenstelling: 51% Pro-Cool (polyester), 27% katoen, 20% polyamide, 1% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: zwart

COOL MS 2 De allernieuwste technologieën zijn in deze sterke en vochtregulerende sok verwerkt. › Door optimale luchtcirculatie blijven je voeten aangenaam koel en droog en maken blaren weinig kans › Superzachte en verkwikkende sterke sok met een goede pasvorm › Extra bescherming en comfort door een prettige badstof zool › Antibacteriële vezels en vitaliserende algen houden nare geurtjes weg en je voeten fit › Verstevigde zones bij de hiel en tenen voor extra duurzaamheid › ESD Samenstelling: 35% katoen, 25% Pro-Cool (polyester), 24% polyamide, 14% Amicor™ (acryl), 1% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: antraciet, zwart


60 COOL MS 3 Een sportieve, sterke sok met zeer goede vochtregulerende eigenschappen. Pro-Cool leidt het transpiratievocht van de voet naar de buitenkant van de sok en de schoen voert het vervolgens naar buiten toe af. › Extreem vochtregulerende eigenschappen voor aangenaam droge voeten › Nare geurtjes maken geen kans door gebruik van zilvervezel › Badstof zones op enkel, achillespees en zool zorgen voor extra comfort en bescherming › Optimaal draagcomfort door anatomisch gevormd voetbed in linker- en rechtersok › Verstevigde zones bij de hiel en tenen voor extra duurzaamheid › ESD Samenstelling: 78% Pro-Cool (polyester), 19% polyamide, 2% zilver, 1% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: jeansblauw met grijs

THERMO SOKKEN In koude en vochtige omstandigheden houden de thermosokken van Bata Industrials je voeten warm en droog. De meeste van onze thermosokken bevatten een hoog percentage scheerwol. In combinatie met andere materialen en de diverse beschermende zones leidt dit tot unieke functionele en comfortverhogende eigenschappen.

THERMO HM 1 Een dikke, halfhoge sok van Zipro scheerwol met Kermel® vezel. Vlamwerend en speciaal bedoeld voor brandweer en lassers. Veilig én comfortabel. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 531. › Goede bescherming in extreme hitte door vlamwerende, hittebestendige scheerwol › Extra duurzaamheid door extra verstevigde zones bij de hiel en tenen › Krimpvrij en daardoor eenvoudig te wassen in de wasmachine › Extra draagcomfort door toepassing van badstofzool Samenstelling: 59% Zirpro scheerwol, 36% Kermel® (aramide), 4% polyamide, 1% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: zwart


SOKKEN COLLECTIE 61 THERMO HM 2 Een dikke, halfhoge sok van scheerwol die je voeten lekker warm en droog houdt. Ideaal in laarzen en wat hogere schoenen. Uitstekend van pasvorm en de extra lange boord voorkomt afzakken. › De natuurlijke werking van wol zorgt voor lekker droge voeten › Comfortabel en sterk badstof bij hiel en teen › Extra versteviging bij de hiel en teen zorgt voor een langere levensduur › Een prettige ondersteuning van het been en de voorvoet voor minder vermoeidheid Samenstelling: 40% polyamide, 37% krimpvrij scheerwol, 22% acryl, 1% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: zwart

THERMO ML Een lekker lange, warme wollen sok, ideaal voor wie laarzen draagt. Door de combinatie van scheerwol en Pro-Cool blijven je voeten in alle omstandigheden warm en droog. Met veel ondersteunende en beschermende zones en een extra lange boord tegen afzakken. › Optimale luchtcirculatie voor aangenaam droge en frisse voeten › Antibacteriële vezels houden nare geurtjes weg › Speciale zones geven bescherming aan hiel en teen en comfort aan het been › Extra draagcomfort door anatomisch gevormd voetbed in linker- en rechtersok › ESD Samenstelling: 47% krimpvrij scheerwol, 27% polyamide, 16% Pro-Cool (polyester), 8% Amicor™ (acryl), 1% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: antraciet

THERMO MS 1 Deze comfortabele sok is 100% synthetisch en dus supersterk en warm. Ideaal voor wie in koude omstandigheden moet werken. Dankzij de uitstekende vochtregulering blijven de voeten aangenaam droog. › Superlichte en isolerende sok die je voeten aangenaam warm houdt › De Air Flow zone zorgt voor optimale luchtcirculatie en daarmee voor droge voeten › Extra draagcomfort en bescherming door toepassing van badstof zool › Speciale zones geven bescherming aan hiel en teen Samenstelling: 75% Thermolite® (polyester), 24% polyamide, 1% Lycra® (elastaan) Verkrijgbaar in: zwart


62 THERMO MS 3 Een warme, wollen lage sok met uitstekende vochtregulering. Door de combinatie van scheerwol en Pro-Cool blijven je voeten in alle omstandigheden warm en droog. › Antibacteriële vezels houden nare geurtjes weg › De Air Flow zone zorgt voor optimale luchtcirculatie › Badstof zones op enkel, achillespees en zool zorgen voor extra comfort en bescherming › Tenen en hiel van de voet zijn verstevigd en daardoor duurzaam › ESD Samenstelling: 34% krimpvrij scheerwol, 29% polyamide, 23% Pro-Cool (polyester), 12% Amicor™ (acryl), 1% Lycra® (elastaan), 1% Bekinox® (metaalvezel) Verkrijgbaar in: zwart


SOKKEN COLLECTIE 63

PERSONALISEER JE SOKKEN

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN OP ONZE WEBSITE: WWW.BATAINDUSTRIALS.NL WWW.BATAINDUSTRIALS BATAINDUSTRIALS.NL


64

INLEGZOLEN Bij Bata Industrials komen schoenen, sokken en inlegzolen samen voor het beste resultaat. Ze versterken niet alleen elkaars comfortverhogende kenmerken, maar gaan ook vermoeidheid tegen en zorgen ervoor dat de drager zijn energie beter behoudt. Dit leidt tot een veiligere werkomgeving waarin minder ongelukken gebeuren. Premium Fit en Superior Fit zijn twee inlegzolen van topkwaliteit die zorgen voor een nog betere pasvorm. Ze zijn voorzien van slimme steunzones voor optimaal draagcomfort en stabiliteit. De maten passen perfect in bijna al onze schoenencollecties. Maten: 35-37 / 38-40 / 41-43 / 44-46 / 47-49 Wijdtes: geschikt voor de wijdtes W en XW

PREMIUM FIT › Poliyou® en mesh-toplaag zorgen voor een fris en droog gevoel. Mesh vermindert wrijving, zodat de voettemperatuur comfortabel blijft › Voorvoetzone van de zool biedt extra steun aan de voetboog. De druk wordt verdeeld door traagschuim en de voeten voelen minder moe en warm › Schokdemping absorbeert schokken en biedt extra comfort in de hiel en bal van de voet. Je voeten voelen daardoor minder vermoeid › ESD

SUPERIOR FIT › De cambreur biedt ondersteuning aan de rotatie van de voet waardoor de voeten fitter zijn aan het eind van de dag › Poliyou® en mesh-toplaag zorgen voor een fris en droog gevoel. Mesh vermindert wrijving, zodat de voettemperatuur comfortabel blijft › Voorvoetzone van de zool biedt extra steun aan de voetboog. De druk wordt verdeeld door traagschuim en de voeten voelen minder moe en warm › Schokdemping absorbeert schokken en biedt extra comfort in de hiel en bal van de voet. Je voeten voelen daardoor minder vermoeid › ESD


Aangepaste veiligheidsschoenen met Bata adapt® Het stappenplan biedt een simpele en snelle oplossing voor perfect zittende en gecertificeerde veiligheidsschoenen. Ga voor meer informatie naar www.bataindustrials.nl/bata-adapt of neem contact op met onze Customer Service via telefoonnummer 0031 (0) 499 – 362 912.

www.bataindustrials.nl/bata-adapt


IMPROVING WORKING LIVES Bij Bata Industrials geloven we dat mensen op hun best werken met een goede uitrusting en bescherming. We verbeteren hun drukke werklevens door veiligheidsschoenen van de beste kwaliteit te bieden. Ons schoeisel is ontworpen om te voldoen aan alle eisen van hard werkende mensen overal ter wereld. Doordat innovatie bij ons een continu proces is, ontwikkelen we steeds weer nieuwe toevoegingen en ontwerpen die bijdragen aan veiligheid, comfort, vitaliteit, duurzaamheid en kwaliteit. Bij Bata Industrials zijn we ervan overtuigd dat je je beter voelt tijdens je werk met onze veiligheidsschoenen.

Bata Industrials Europa • Postbus 10050 • 5680 DB Best • Nederland Telefoon: +31 (0)499 - 362 912 • Fax: +31 (0)499 - 362 948 • E-Mail: nl.info@bata.com • www.bataindustrials.nl


Bata Industrials • Improving working lives • COLLECTIE 2018/2019