Page 1

S.C. BORIS TRAJKOVSKI

basketball.org.mk

ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА

28-31 MART 2013


ОРИГИНАЛНИ ТОПКИ И КОШАРКАРСКА ОПРЕМА


ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СКOПЈЕ Камениот Мост :: најпрепознатливиот симбол на Скопје

СЦ Борис Трајковски :: Национална Спортска Арена

Од своето отворање во 2008 година, Националната Арена „Борис Трајковски“ претставува симбол за најголемите спортски радости на Македонија. Натпреварите на кошаркарската репрезентација се настани за кои се зборува и прераскажува, а од оваа сезона, салата стана извонреден домаќин и на натпреварите од престижното меѓународно натпреварување, АБА лигата. Арената трет пат по ред ќе биде домаќин на финален турнир во кошаркарскиот Куп на Македонија, а веруваме дека условите, комодитетот, но и дополнителните содржини што ги нуди спортскиот центар ќе бидат вистински магнет за сите љубители на спортски спектакли, каков што несомнено е Купот на Македонија.

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

Трета година по ред, Завршниот турнир од Националниот Куп на Македонија ќе се одигра во главниот град. Скопјани, но и другите гости од Македонија и Европа, ќе имаат можност да проследат врвен кошаркарски викенд, со многу квалитетни, возбудливи и неизвесни натпревари. Организаторот, Спортски Центар „Борис Трајковски“, се потруди кошаркарските натпревари да бидат збогатени со многу забава и наградни игри за публиката, како и други атрактивни содржини што овој настан ќе го направат вистински спортски спектакл за кој долго ќе се зборува.

3


Досегашни освојувачи :: Мажи

ЕКИПИ ФОРМАТ ИСТОРИЈА ДОБРЕДОЈДЕ

4

1993

ГОДЕЛ РАБОТНИЧКИ - Деликатес Кочани

106:84

1994

МЗТ СКОПЈЕ - ГОДЕЛ РАБОТНИЧКИ

49:81

1995

ДЕЛИКАТЕС КОЧАНИ - МЗТ Скопје

64:61

1996

МЗТ СКОПЈЕ - Годел Работнички

69:64

1997

Тиквеш Кавадарци - МЗТ СКОПЈЕ

86:92

1998

ГОДЕЛ РАБОТНИЧКИ - Орка Кавадарци

80:78

1999

МЗТ БОСС СКОПЈЕ - Никол Ферт Гостивар

78:73

2000

МЗТ СКОПЈЕ - Годел Работнички

68:66

2001

НИКОЛ ФЕРТ ГОСТИВАР - Работнички

72:65

2002

НИКОЛ ФЕРТ ГОСТИВАР - Фершпед Работнички

88:82

2003

ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ - МЗТ Скопје

70:68

2004

ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ - Неметали Огражден

87:73

2005

Вардар Осигурување - ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ

71:73

2006

ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ - Вардар Осигурување

80:78

2007

ВАРДАР ОСИГУРУВАЊЕ - Струмица 2005

73:66

2008

ФЕНИ ИНДУСТРИ - Струмица 2005

86:83

2009

АМАК СП - Свисслион Пелистер

77:60

2010

ФЕНИ ИНДУСТРИ - Торус

81:67

2011

РАБОТНИЧКИ - МЗТ Скопје Аеродром

74:69

2012

МЗТ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ - Фени Индустри

84:66

МЗТ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ - ПОБЕДНИК 2012

Досегашни освојувачи :: Младинци 2009

ВАРДАР 2000 - Вардар Центар

81-77

2010

РАБОТНИЧКИ - Куманово

97-52

2011

Карпош Соколи - ВАРДАР

49-70

2012

ВАРДАР - Фени Индустри

74-60


FORMAT NA NATPREVARUVAWE

29.03.2013 ЧЕТВРТФИНАЛЕ

28.03.2013 30.03.2013

30.03.2013

ПОЛУФИНАЛЕ

ПОЛУФИНАЛЕ

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

МЗТ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ

КОЖУВ

ФИНАЛЕ

ВАРДАР

СТРУМИЦА

ФЕНИ ИНДУСТРИ

ЛИРИЈА 28-31 MART 2013

КУМАНОВО

РАБОТНИЧКИ

S.C. BORIS TRAJKOVSKI

www.basketball.org.mk

KO[ARKARSKI KLUB

Kvalifikacii za plasman na Zavr{niot turnir

Карпош Соколи Струмица

62 60

Пелистер Спорт 69 Вардар 69

Струмица Карпош Соколи

78 52

Вардар Пелистер Спорт

74 59

Апаве Работнички

75 70

Работнички 77 Апаве 56

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

KUP NA MAKEDONIJA

6


КК МЗТ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ

НАЈГОЛЕМ УСПЕХ:: ОСВОЈУВАЧ 1996, 1997, 1999, 2000, 2012. ФИНАЛИСТ 1994, 1995, 2003, 2011.

Состав

Огнен Стојановски

бек

Дамјан Стојановски

крило

Ѓорѓи Чековски

центар

Тодор Гечевски

центар

Кирил Николовски

центар

Симеон Митров

бек

Стефан Шишарица

бек

Кристијан Гавриловски

бек

Кејд Дејвис

крило

Никола Оташевиќ

бек

Борис Бакиќ

бек

Ноа Далман

крило

Стефан Поповски Турањанин

крило

КК МЗТ СКОПЈЕ

E

ZT

бек

ODRO M ER

Ефтим Богоев

SKOPJ

крило

M

Горјан Марковски

A

ЕКИПИ ФОРМАТ ИСТОРИЈА ДОБРЕДОЈДЕ

7

Тренер: Алеш ПИПАН Асистент: Алек ЈОНЧЕВСКИ Директор: Видоја СЕКУЛОВСКИ Тех. рак.: Душан МАНОЈЛОВИЌ Доктор: Слободан НИКОЛИЌ Физиотерапевт: Ненад ПОПОВСКИ


КК РАБОТНИЧКИ

8

Состав Стефан Крстевски

бек бек

Александар Димитровски

крило

Ненад Зивчевиќ

крило

Марјан Ѓуров

крило

Синиша Аврамовски

центар

Слободан Михајловски

центар

Љубомир Младеновски

центар

Мохамед Абукар

центар

Немања Јелесијевиќ

центар

Џон Шарпер

бек

Лемир Голдваер

бек

Никола Гоговчевски Дарио Митров Јове Ќурчиев Стефан Трајковски Мартин Шалев

КК РАБОТНИЧКИ

центар бек крило бек крило

KO[ARKARSKI KLUB

Јане Петровски

Тренер: Емил РАЈКОВИЌ Асистент: Сашо ТОДОРОВСКИ Асистен: Влатко ВЛАДИЧЕВСКИ Тех. рак.: Дејан ЈОВАНОВСКИ Сл. претставник: Тони ДОДЕВСКИ Доктор: Виктор ТЕВЧЕВ Физиотерапевт: Тони ГАВРИЛОВ

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

НАЈГОЛЕМ УСПЕХ:: ОСВОЈУВАЧ: 1993, 1994, 1998, 2003, 2004, 2005, 2006, 2011 ФИНАЛИСТ: 1996, 2000, 2001, 2002


ЕКИПИ ФОРМАТ ИСТОРИЈА ДОБРЕДОЈДЕ

9

КК ЛИРИЈА

Состав Бобан Стајиќ

бек

Александар Угриновски

бек

Карлос Морбан

бек

Енес Хаџибулиќ

крило

Тони Симиќ

центар

Љабинот Идризи

крило

Диме Тасовски

крило

Балша Радуновиќ

крило

Михаел Ценовски

бек

Никола Караколев

бек

Ардит Мехмети

крило

Џереми Прајс

центар

Вања Цветниќ

крило

Јетмир Асани

крило

КК ЛИРИЈА

Тренер: Марјан ИЛИЕВСКИ Асистент: Димитар МАНЕВСКИ Тех. рак.: Фета МУСТАФА Доктор: Тоше ТРАЈКОВСКИ Физиотерапевт: Славица ЈОВАНОВСКА


КК КОЖУВ

Димитар Караџовски Дарко Радуловиќ Владимир Филиповиќ

бек крило бек крило бек

Кирил Павловски

центар

Перо Блажевски Миладин Пековиќ

крило крило

Марко Велковски

бек

Слободан Божовиќ

центар

Александар Штерјов

центар

Игор Мијајловиќ

бек

Апостоли Апостолов

бек

Слободанчо Хаџивасилев крило Златко Гоцевски

центар

Виктор Ефтимов

бек

КК КОЖУВ

@ K KO U

V

Игор Пенов

K

Горан Главчев

GEVGELIJA Тренер: Марјан СРБИНОВСКИ Асистент: Илија ЕФТИМОВ Тех. рак.: Ѓоко ГЛАВЧЕВ Сл. прет.: Димитар ДИМИТРОВ Доктор: Петранка НИКОЛОВА Физиотерапевт: Симеон СТОЈЧЕВСКИ

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

Состав

10


ЕКИПИ ФОРМАТ ИСТОРИЈА ДОБРЕДОЈДЕ

11

КК СТРУМИЦА

НАЈГОЛЕМ УСПЕХ:: ФИНАЛИСТ: 2004, 2007, 2008

Состав Славиша Јаневски Бранко Јаневски

бек бек

Трајче Николов

крило

Марио Хасанов

крило

Коста Караманолев

центар

Петре Цветков

крило

Гери Шивачев

бек

Тони Грнчаров

крило

Александар Јевџиќ

бек

Немања Арсиќ

бек

Филип Пајевиќ Урош Величковиќ

КК СТРУМИЦА

крило центар

Тренер: Златко ЗЕТОВ Асистент: Драган ЈАНКОВ Сл. прет..: Михаил ПАПАДОПУЛОС Доктор: Милан ГУДЕВ


КК КУМАНОВО 2009

бек

Александар Костоски Марјан Јанески

центар бек бек

Марјан Младеновиќ Ивица Димчевски Владимир Ѓеорѓиевски

крило бек

Милош Нинковиќ Петар Виларов Мирослав Петровски Наум Јакимовски

крило центар бек

Кристијан Маневиќ

крило

Дарко Станимировиќ

крило бек бек

Филип Диневски Ненад Стојановски Дејан Микиќ

крило

Урош Луковиќ

центар

Мико Голубовиќ

центар

Ентони Дивејн Ли

крило

КК КУМАНОВО 2009

Тренер: Љубислав ЛУКОВИЌ Асистент: Горан ДИМИТРИЈЕВИЌ Асистент: Страшо ТОДОРОВИЌ Сл. прет.: Младен ДАВИДОВИЌ Тех. рак.: Дарко ПЕТКОВСКИ Доктор: Алексндар ТУШЕВСКИ Физ. тер.: Сеат МИМИШИ

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

Состав

12


ЕКИПИ ФОРМАТ ИСТОРИЈА ДОБРЕДОЈДЕ

12

КК ВАРДАР

Состав Владимир Петровски Ненад Станков Владимир Гајовиќ

бек крило бек

Андреј Билјановски

крило

Жарко Ѓуриќ

крило

Предраг Пајиќ Игор Ивановиќ

бек бек

Мартин Давитков

крило

Војче Лефковски

крило

Дејан Лазаревски

бек

Илија Ристевски

крило

Дарко Костески

центар

Владимир Готиќ

крило

Александар Костадинов крило

Бојан Крстевски Драган Керкез

КК ВАРДАР

НАЈГОЛЕМ УСПЕХ:: ОСВОЈУВАЧ: 2007 ФИНАЛИСТ: 2005, 2006

бек центар

Тренер: Бранко АНДРИЕВСКИ Асистент: Дарко КРСТИЌ Асистент: Владимир МИРКОВСКИ Сл. прет.: Слободан КОЧЕВИЌ Доктор: Горан АНДОВ Физиотерапевт: Марко ОКЛЕВСКИ


КК ФЕНИ ИНДУСТРИ

Атанас Манев

бек

Кори Мекинтош

бек

Дарко Соколов

бек

Владимир Брчков

крило

Никола Вучуровиќ

крило

Марко Симоновски

бек

Димитар Илиевски

бек

Душан Кнежевиќ

центар

Бојан Трајковски

центар

НАЈГОЛЕМ УСПЕХ:: ОСВОЈУВАЧ: 2008, 2010 ФИНАЛИСТ: 1997, 1998, 2012

крило

Харпер Џејмс Камп

бек

Слободан Булатовиќ Горан Самарџиев

бек

Милан Милков

центар

Ѓорѓи Атанасов

бек

Павле Николов Јован Марковски

КК ФЕНИ ИНДУСТРИ

бек крило

Тренер: Миодраг КАДИЈА Асистент: Љупчо МАЛИНКОВ Сл. прет.: Трајче ПОПОВ Тех. рак.: Илија ХАЏИ-НИКОЛОВ Физ. тер.: Орданчо Трајковски

ДОБРЕДОЈДЕ ИСТОРИЈА ФОРМАТ ЕКИПИ

Состав

13


BASKETBALL.ORG.MK BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL.ORG.MK K

G.M

BASKETBALL.ORG.MK

L

BA

ET

K AS

BASKETBALL.ORG.MK

R L.O

B

BASKETBALL.ORG.MK

.MK

BASKETBALL.ORG BASKETBALL.ORG.MK

BASKETBALL

.ORG.MK

K

BASKETBALL.ORG.MK

RG.M

LL.O ETBA

BASK

BASKETBALL.O

RG.MK

BASKETBALL.ORG.MK

L.ORG.MK

AL BASKETB

SPECIJALNA BOLNICA

FILIP VTORI

Куп 2013  

Кошаркарски КУП на Р. Македонија 2013. СЦ Борис Трајковски

Куп 2013  

Кошаркарски КУП на Р. Македонија 2013. СЦ Борис Трајковски