Page 1

Leen Zevenbergen & Arko van Brakel

Ondernemen begint bij jezelf Maak jouw organisatie ondernemend en geef nieuw elan


Reeds meer dan 10.000 mensen bezochten lezingen en workshops van Leen Zevenbergen en Arko van Brakel.


Eendaagse workshop dinsdag 19 april • donderdag 13 oktober Prijs: € 950,00 • De Eemlandhoeve, Bunschoten Maximaal 50 deelnemers per workshop werken samen met Arko van Brakel en Leen Zevenbergen aan een ondernemender organisatie. Deelnemers krijgen het boek Iedereen ondernemer van Arko van Brakel en het nieuwste boek van Leen Zevenbergen ’t Is groen en groener wordt het niet.

WAT HAAL JE UIT DE DAG? Antwoord op je belangrijkste dilemma in jouw eigen organisatie De eerste stap die je kunt en moet gaan nemen om ondernemerschap te gaan invoeren….en eventuele vervolgstappen Een netwerk van mensen die met hetzelfde dilemma aan de slag gaan of willen gaan De opinie en adviezen van twee zeer ervaren en doorgewinterde ondernemers


Leen Zevenbergen // 1958 Leen was oorspronkelijk accountant, maar werd in 1984 met de oprichting van Bolesian ondernemer. Hij leidde bedrijven als Everex, Trendsoft en Electrogig, werd president van RCC (Roccade) en directievoorzitter van Origin. In 2000 richtte hij Escador op, dat zich ontwikkelde van internetpowerhouse tot groei-ontwikkelaar. Voor Raden van Bestuur van grote ondernemingen is hij met zijn team een denktank, klankbord, coach en initiator geworden. Daarnaast is hij partner bij investeringsmaatschappijen en ondernemer met een onstuitbare stroom initiatieven. Zijn ideeen en werkwijzen legde hij vast in boeken, waarbij zijn eerste boek, En nu laat ik mijn baard staan, gelijk Managementboek van het jaar 2007 werd. Sinds januari 2010 is Zevenbergen voorzitter van de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde bedrijf Qurius.

Arko van Brakel // 1968 Arko is één van de oprichters van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider van Nederland. Hij startte het bedrijf in 1994 samen met Simon Cavendish. Euronet Internet was het eerste bedrijf ter wereld dat internet in een doos deed en in computerwinkels te koop aanbood. In 1998 werd het bedrijf verkocht aan France Telecom en de activiteiten gingen later op in Wanadoo. Van Brakel is ‘serial entrepreneur’: hij startte BvB reclame, Euronet Internet, RE-vents (doorstart van NetEvents), PuntEDU dat later opging in The Mediator Group en Nieuwe Helden. Deze bedrijven kenden succes, maar mislukte startups waren er ook: Jamby en Databarn. Tegenwoordig is Arko spreker, trainer en adviseur en mede-oprichter van Nieuwe Helden bv, Y-People, Traffical.com. Ook is hij als aandeelhouder nauw betrokken bij InfoCaster bv. Zijn meest recente boek Iedereen Ondernemer was genomineerd voor de titel Managementboek van het jaar 2010.


Het is niet leuk bij ons met al die bezuinigingen! We weten dat meer dan 50% van alle werkende Nederlanders hun werk niet leuk vinden. Bovendien weten we dat een organisatie met ontevreden en niet gemotiveerde medewerkers een slechte output heeft. Dat betreft dan slechte dienstverlening, slechte produkten, ontevreden klanten en minder of geen winst. Als we dit allemaal weten, waarom doen we daar dan niks aan. Hebben we daar geen geld voor over, weten we niet hoe het moet of willen we niet veranderen? Onze organisatie moet weer groeien! Na de crisis en de vele bezuinigingen en reorganisaties wordt het tijd dat de markt weer benaderd gaat worden. Daarnaast wordt het tijd dat we weer gaan nadenken over groei en over het toelaten van ondernemerschap in onze organisatie. Want ondernemerschap is nodig om groei te bewerkstelligen. Maar hoe doen we dat; ondernemerschap?

Ik wil wel ondernemen, maar weet niet hoe! Het vaststellen dat zaken niet lopen zoals ze zouden moeten is een eerste belangrijke stap. En er dan vervolgens verandering in aanbrengen is de volgende. Ondernemerschap is vaak eng en creëert vaak ook chaos. Maar dat hoeft niet erg te zijn. Het verlaten van een keurslijf van regels en voorschriften is vaak een noodzakelijke voorwaarde om ondernemerschap toe te laten. Nieuwe energie en sprankeling in uw organisatie! Leuk dat we morgen met nieuwe energie beginnen. Laten we als leider een voorbeeld gaan geven aan nieuwe sprankeling en bevlogenheid, zodat wijzelf en onze medewerkers weer zin hebben in de uitdagingen van elke dag. Het is niet moeilijk om de noodzakelijke veranderingen door te voeren, die ervoor moeten zorgen dat de wereld weer voor ons open gaat en groei weer normaal wordt. Bovenstaande en vele andere dilemma’s en blokkades om te komen tot ondernemen zullen deze dag de revue passeren. Want een ding is duidelijk; ONDERNEMEN BEGINT BIJ JEZELF!

Ondernemen begint bij jezelf

PROGRAMMA VAN DE DAG 09.00 – 09.30

Welkom, inschrijving en koffie

09.30 – 11.00 Twee cases over ondernemer-

schap invoeren, behandeld door Arko van Brakel en Leen Zevenbergen 11.00 – 12.30

 ehandelen van de vragen van de B deelnemers

12.30 – 13.30 Werklunch in groepen. Tijdens de

lunch worden enkele hoofdvragen van deelnemers besproken 13.30 – 15.00 Behandelen van de belangrijkste

blokkades om tot ondernemerschap te komen en maken van een plan 15.15 – 17.00 Behandelen van de gerezen vra-

gen van de dag met het doel om elke deelnemer een eerste stap mee te geven voor de volgende dag (in zijn/haar eigen organisatie)


Aanmelden U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier in te vullen. Klik hiervoor op de optie ‘registratie’ op www.ondernemenbegintbijjezelf.nl Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden.

Kosten De kosten voor deze workshop bedragen € 950,00 (ex BTW). Dit bedrag is inclusief lunch, consumpties, het boek Iedereen ondernemer van Arko van Brakel en het boek ‘t Is groen van Leen Zevenbergen.

Verhindering Bij onverwachte verhindering kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Informatie Voor meer informatie over deze bijeenkomst neemt u contact op met de organisatie via info@sevenmountains.nl of 06-51591983. Zij verschaffen u graag de gewenste informatie.

Locatie De Eemlandhoeve Bisschopsweg 5b 3752 LK Bunschoten Tel. 033 - 299 92 00 www.eemlandhoeve.nl

Ondernemen begint bij jezelf  

Eendaagse workshop door Leen Zevenbergen en Arko van Brakel over ondernemerschap in de organisatie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you