Page 1

КАТАЛОГ ИЗБОР

НА

ИЗДАНИЈА


БИСЕРИ НА СЕКОЈА БИБЛИОТЕКА ! NOVO

CMYK

1

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 256 Подврска: тврда Јазик: македонски

КНИГИТЕ ШТО ЈА ПРОМЕНИЈА ИСТОРИЈАТА

Раскошен и фасцинантен водич за 130 најпознати, ретки и значајни книжевни дела во светски рамки, од Свитоците од Мртво Море до Дневникот на Ана Франк. Вклучувајќи рачно напишани илуминирани ракописи, клучни печатени книги и некои од најголемите примери на илустрираната книжевност, секое исклучително поглавје во оваа книга ги претставува и создавањето и влијанието на секој од претставените епохални книжевни записи.

2

! NOVO

Артикл: книга „Приказни од 1001 ноќ“ Извозник за Македонија: Младинска књига Београд, Омладинских бригада 102, 11070 Београд, Србија Увозник за Македонија: Младинска книга Скопје, Љубљанска 5, 1000 Скопје Земја на потекло: Србија | Производ наменет за МК пазар

www.mkskopje.rs ISBN 978-608-4500-50-6

Димензии: 22 × 29 см Број на стр.: 736 Подврска: тврда Јазик: македонски

ПРИКАЗНИ ОД 1001 НОЌ

Во светската книжевност постојат малку книги што можат да се споредат со збирката приказни Илјада и една ноќ која ја собирале и запишале разни писатели, научници и преведувачи, во период подолг од илјада години. Оваа книга е скапоцен литерарен споменик со посебна уметничка вредност бидејќи претставува спој меѓу белетристиката и народната нарација.

3

4

5

Димензии: 21 × 28 см Број на стр.: 480 Подврска: тврда Јазик: македонски Димензии: 22 × 29 см Број на стр.: 328 Подврска: тврда Јазик: македонски

Украсна дрвена кутија: 25 × 32 × 7 см

ОБИЧАИ КАЈ МАКЕДОНЦИТЕ

”Народ сe вeлит људи коjи сe од eдeн род и коjи зборуваjeт eднаков збор и коjи живуваjeт и сe другарат eдeн со други и коjи имejeт jeднакви обичаjи и пeсни и вeсeља” • Над 300 опишани обичаи • 102 празнични денови • Различни обичаи во текот на истиот ден • 19 обредни поворки

МАКЕДОНСКИ СЛАВИ

Обредите на празнување, покраj jазикот и религиjата, се животот на еден народ, и пресудно влиjаат во создавањето и зачувувањето на неговиот идентитет. Славите го одржуваат и негуваат културното и религиозно богатство, кое е неразделен дел од идентитетот на секоj Македонец. Обичаите и славите се „солта“ што jа чува неговата духовност.

Димензии: 22 × 29 см Број на стр.: 328 Подврска: тврда Јазик: македонски

ДОМАШНА ЗИМНИЦА

Книгата има 650 страни, содржи повеќе од 500 врвни рецепти, од нà нас сите добро познатите зимници, па до помалку познатите и скоро заборавените јадења, кои ги подготвувале нашите претци. Содржи и рецепти за посебни јадења кои се подготвуваат од зимница, како и рецепти со денес популарната здрава исхрана, која не содржи конзерванси.

6

Димензии: 26 × 33 см Број на стр.: 624 Подврска: тврда Јазик: македонски

7

Димензии: 26 × 33 см Број на стр.: 527 Подврска: тврда Јазик: македонски

ЧУДЕСНА МАКЕДОНИЈА

МАКЕДОНСКИ МАНАСТИРИ

За сите оние на кои Македонија им е длабоко во срцето и кои сакаат овие слики и зборови да ги пренесат на идните поколенија. За сите оние што сакаат пределите, приказните и легендите со кои оваа чудесна земја е богата да ги оттргнат од заборавот и минливоста. Низ 100 избрани места со неповторливи природни реткости и убавини и единствено културно наследство, се пренесува приказната за Македонија.

Оваа книга зборува за стотина цркви и манастири, во кои ктиторите, неимарите, живописците, копаничарите и верниците ги вградиле својата љубов и вера, радост и тага, знаење и вештина, стравови и надеж, за темели на нашето и на светското културно и духовно наследство. Опфатена е историјата на градење и архитектурски податоци како и фрескоживописот со неговото значење.

2


КАПИТАЛНИ ИЗДАНИЈА 8

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 520 Подврска: тврда Јазик: македонски

ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

Откријте ги сите тајни на нашата планета. Со голем број прекрасни фотографии и многу описи од сите делови на светот. Оваа книга Ве води на чудесно патување по најразличните области на Земјата и Ви дава одговори на сите прашања во врска со планетата на која живееме.

10

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 512 Подврска: тврда Јазик: македонски

OKEAН

Kнига е поделена на четири поглавја. Во ВОВЕДОТ се прикажани физичките и хемиските својства на морињата; Во ОКЕАНСКИТЕ ОКОЛИНИ се опишани најважните зони на морињата и океаните, а во ЖИВОТОТ ВО ОКЕАНИТЕ се опишани живите суштества кои живеат во морињата. АТЛАСОТ НА ОКЕАНИ се состои од опширни картографски прикази на океаните. Поглавјата главно се поделени на помали целини.

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 512 Подврска: тврда Јазик: македонски

ВСЕЛЕНA

ВОДИЧОТ НИЗ ВСЕЛЕНАТА ги објаснува Сончевиот систем, Млечниот Пат (нашата матична галаксија) и просторите надвор од неа. НОЌНО НЕБО е водич низ небото за астрономите-аматери. Запознајте ги телата што ја опкружуваат Земјата.

11

12 МУЗИКА

Низ историјата, музиката го предизвикува целиот спектар на емоции на човекот – без разлика на земја, култура или, пак, клан. Оваа револуционерна книга ги разгледува заедничките искуства од хронолошко и глобално гледиште – од најраните инструменти направени од школки и коски, па сѐ до софистицираните електрични гитари и синтисајзери. Неверојатно интересно четиво, кое ги истражува корените на сите жанрови, од пеењата на средниот век, преку грандиозноста на класичниот период, до модерните ритми на блузот, џезот, хип-хопот и поп-музиката. Спектакуларните галерии од слики претставуваат фамилии инструменти од целиот свет, се прикажува еволуцијата на инструментите сo штимање, како пијаното и виолината и се зборува за знаменити иноватори, вклучувајќи ги Моцарт, Џорџ Гершвин, Елвис Пресли и Дејвид Боуви. Раскошна и визуелно привлечна, оваа книга е најдобриот приказ за тоа како музиката го оформува светот.

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 624 Подврска: тврда Јазик: македонски

ЖИВОТНИ

Книга којашто ја следи еволуцијата како на животните што ни се добро познати така и на оние кои ги виделе само неколку луѓе во светот! • Сеопфатен приказ на животинското царство • Повеќе од 2 000 животински видови • Врвни фотографии • Вклучени анатомски описи на животните • Неверојатни прикази на живеалиштата, животните циклуси и заштитените животински видови

13

О

а, ка,

9

ИСТОРИЈА

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 416 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 612 СЕОПФАТЕН В ИЗУЕЛ ЕН ВОДИЧ Подврска: тврда Јазик: македонски 12/10/08 4:57:49 PM

ИСТОРИЈА

Оваа книга го согледува нашиот развој и напредок од секој агол, истражувајќи ги клучните настани, решавачките идеи, политичките сили, стожерните личности и технолошките достигнувања што ја обликувале историјата на човештвото. ИСТОРИЈА е сеопфатен водич низ историското патување на човечкиот род од самиот почеток до точката на која се наоѓа денес.

„Музиката е универзалниот

јазик на човештвото.“

ХЕНРИ ВОРДСВОРТ ЛОНГФЕЛОУ

3


СОВEТНИК ЗA ЗДРАВА ИСХРАНА

КАПИТАЛНИ ИЗДАНИЈА 14

15

Димензии: 24 × 29 см Број на стр.: 750 Подврска: тврда Јазик: македонски

ГРАДИНА

Оваа енциклопедија е дело на 50 врвни научници и експерти од најугледното градинарско здружение во светот – Кралско Хортикултурно зружение од Велика Британија Најсигурен водич низ сите видови одгледување и нега на растенијата, од цвеќиња, украсни дрвја и грмушки до овошје и зеленчук. • над 3 000 врвни фотографии во боја • над 1 000 000 продадени примероци

Димензии: 24 × 29 см Број на стр.: 512 Подврска: тврда Јазик: македонски

РАСТЕНИЈА

Биолошката разновидност која ја прекрива копнената површина на целата наша планета лежи исклучиво врз еколошки темели овозможени од растенијата. Растенијата играат суштинска улога во одржувањето на биосферата, разновидноста во светот на растенијата ја поддржува и разновидноста кај цицачите, птиците, водоземците, и сите други живот кои ни ги згобатуваат животите, и помага

16

Запознајте ја планетата Земја од зачудувачки блиска перспектива. Повеќе од 12 детаљни и прегледни географски карти, 100 сателитски снимки на најголемите светски чуда. Податоци за 9.000 градови, реки, мориња, планини, глечери, вулкани. Едноставено пребарување со помош на индекс на поими.

18

17

Димензии: 25 × 34,5 см Број на стр.: 281 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 26 × 36 см Број на стр.: 501 Подврска: тврда Јазик: македонски

АТЛАНТИКА

во еколошките процеси кои не одржуваат. Оваа книга претставува прв меродавен прирачник за градинарите кои се заинтересирани за тоа како преку својата страст за одгледување растенија да придонесат кон преживувањето на некои видови. Исто така е извонредно богат и апсолутно неопходен ресурс за сите оние кои ги сакаат растенијата, ја разбираат нивната важност и се загрижени за разновидноста на растителниот свет и за неговата иднина.

АТЛАС НА ИСТРАЖУВАЊАТА

Еден од главните советници за оваа книга е Рејмонд Xон Хаугиго кој го има пропатувано целиот свет и издал четиритомна енциклопедија од овој тип во 3 600 стр. од 2003 – 2008 г. Вкупно на оваа книга работеле 13 советници автори и соработници. Книгата е поделена во 3 дела, според типот, местата и времето на истражувањата.

Димензии: 26 × 36 см Број на стр.: 312 Подврска: тврда Јазик: македонски

ИЗГУБЕНИ ГРАДОВИ

Ова е неповторлива книга, која единствено заслужува да ја има секој оној кој го вреднува постоењето на луѓето, кои ги изградиле првите древни градови од каде и започнува цивилизираното делување.

19

20

ГОЛЕМ СЕМЕЕН

СОВEТНИК �a ЗДРАВА ИСХРАНА

Димензии: 24 × 31 см Број на стр.: 638 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 21 × 26 см Број на стр.: 759 Подврска: тврда Јазик: македонски

ГОЛЕМ ТОЈБНЕРОВ ГОТВАРСКИ ПРИРАЧНИК“

СОВЕТНИК ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА

Најдобар практичен прирачник за превенција, закрепнување или лекување на највообичаените тегоби и заболувања со помош на намирници и додатоци на исхрана. • Водич низ разни режими на исхрана • Преку 200 страници за намирници и нивните лековити својства, што јадеме, како да се засилат корисните својства на намирниците, практични совети...

• На 200 страници преглед на болести и нивно лекување преку исхрана што да се јаде, а што не, додатоци на исхрана, препорачани рецепти, совети • Преку 200 рецепти

4

• 4 500 фотографии • Темелни рецепти • Предлози за украсување; • Сигурен опис на готвењето на јадењата • Фотографии на постапките • Прибор и опрема • Совети за послужување


КУЌА НА ДОБРИ ПРИКАЗНИ 21

22

Димензии: 21 × 27 см Број на стр.: 148 Подврска: тврда Јазик: македонски

РАСКОШНИ ЦВЕЌИЊА

Рут Подгорник Реш, ни ги открива тајните на градинарството и одгледувањето традиционални и новосоздадени цветни растенија. Влезете во богато илустрираната Книга полна со совети за правилен избор на растенијата и инспирирајте се од практичните совети за уредување сопствена цветна градина.

23

Димензии: 17 × 23 см Број на стр.: 191 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 22 × 28 см Број на стр.: 288 Подврска: тврда Јазик: македонски

МАЈКА И ДЕТЕ

Практичен водич за секоја мајка. Книгата е поделена на 4 главни делови: бременост, грижа за бебе и дете, развој и здравје.Сеопфатна книга во која ќе најдете се за бременоста,од моментот на зачнување па се до моментот на породување.

24

ОСЛАБЕТЕ ДОДЕКА СПИЕТЕ

Оваа книга е прирачник во која чекор по чекор се прикажани начините на исхрана и на живеење во сообразност со биолошкиот часовник и лесните аеробни вежби кои ќе придонесат за трајно отстранување на вишок килограми.

25

Димензии: 17 × 23 см Број на стр.: 495 Подврска: тврда Јазик: македонски

Нов Лајонов прирачник РЕЛИГИИ ВО СВЕТОТ

Религиите на светот ги претставуваат поединечните религии по поглавја и воедно даваат целосна слика за нејзините корени, развојот, влијанието, положбате и распространетоста на вероисповестите денес. Во 10 обемни поглавја ќе ги пронајдете 10-тте најголеми религии. Во останатите поглавја ќе се запознаете со повеќе од 50 помалку познати, невообичаени религии, од кои повеќето се настанати, а еден дел од нив се сеуште во фаза на настанок. За објективноста и стручноста на напишаното се погрижија повеќе од 30 врвни експерти од различни области на светот. За сето кажано ќе се уверите со помош на повеќе од 200 фотографии, илустрации и графички прикази, како и богат речник и индекс на термини.

Димензии: 22 × 28 см Број на стр.: 456 Подврска: тврда Јазик: македонски

СИТЕ ЧУДА ВО СВЕТОТ

Енциклопедија „Сите чуда во светот“. Водич низ најголемите природни убавини. Книга полна со неверојатни фотографии. Описи на џунгли, пустини, езера, реки, острови, шуми, и планини и Информации за растенијата, животните и луѓето што живееат во тие краишта.

26 Димензии: 23 × 28 см Број на стр.: 456 Подврска: тврда Јазик: албански

FAKTOPEDIA – ENCIKLOPEDIA ME ILUSTRIME

Сликовит водич низ сите области на човековото знаење од праисторијата до современото време, поделени во следните целини: АТМОСФЕРА, ЗЕМЈА, ЖИВИОТ СВЕТ, ЧОВЕЧКОТО ТЕЛО, ВЕРУВАЊЕ И ОБИЧАИ, УМЕТНОСТ И МЕДИУМИ, СПОРТ, НАУКА, ТРАНСПОРТ, КОМУНИКАЦИИ, ИНДУСТРИЈА, ЗЕМЈИТЕ ВО СВЕТОТ И ИСТОРИЈА. Содржи: 50.000 факти, 15.000 илустрации, регистар на 10.000 поими.

5

27

Димензии: 20 × 26 см Број на стр.: 1008 Подврска: тврда Јазик: 16 страни албански предговор

FJALOR OXFORD – ANGLISHT I ILUSTRUAR

Во него се опфатени 187.732 зборови на англискиот јазик. Содржи 5.700 изрази на современиот англиски јазик, на деловниот сленг, на американски изговори, многу правни термини, технички поими, медицински изрази и поими. Се што му е потребно на еден современ човек.


КУЌА НА ДОБРИ ПРИКАЗНИ Color profile: Kodak - SWOP Proofer CMYK - Coated Stock Composite 175 lpi at 45 degrees

28

29

ЗАЧИНИ

И ЗАЧИНСКИ РАСТЕНИЈА

Димензии: 17 × 24 см Број на стр.: 534 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 10 × 15 см Број на стр.: 126 Подврска: мека Јазик: македонски zacini PREDNJA.ps G:\naslovnice\ZACINI\PRODAJAzacini.cdr Wednesday, January 25, 2006 8:51:42 AM

ТИТО БЕЗ МАСКА

ЗАЧИНИ И ЗАЧИНСКИ РАСТЕНИЈА

Книга што предизвика големо внимание во сите поранешни југословснски републики. Во книгата се откриваат сите лица на маршалот... „Се трудев да напишам чесна книга за Тито и неговата епоха, без разубавување или прикривање на податоците“...

Прирачник за употребата на зачинските растенија во кујната, нивното својство и историја.

30

31

32

DA ZAPEEME PESNI STARI... Димензии: 13 × 18 см Број на стр.: 96 Подврска: тврда Јазик: македонски

ГУРМАНСКО ЕДРЕЊЕ

Најчесто се едри надвор од матичната земја. Тоа е убава прилика да се проба нешто ново, нови состојки, нови рецепти, вкусови, зачини. Но то не значи дека треба целосно да се смени начинот на исхрана само затоа што сме надвор од дома, па уште и на брод. Навиките не треба да се менуваат од корен. Можеби само малку да се приспособат, да се биде отворен за нови искуства.

Димензии: 14 × 20 см Број на стр.: 204 Подврска: мека Јазик: македонски

МИСЛИ ЗА ЖИВОТОТ И СВЕСНОСТА Некогашниот претседател на Република Словенија, Јанез Дрновшек во својата книга се обиде да навлезе и да даде одговори на екуменските, општочовечките и универзални вредности и дилеми, навлегувајќи во своето внатрешно битие. Мисли за животот и свесноста е книга за секого кој сака да открие непознати димензии во себеси, има желба да се менува и да живее во хармонија со своето ЈАС.

33

Димензии: 14 × 18 см Број на стр.: 59 Подврска: тврда Јазик: македонски

ЗЕМЈАTA НИЗ ВРЕМЕТО

Во неа ќе најдете податоци за сите важни пресвртници во историјата на нашата планета; од нејзиното создавање па се до летањето во вселената.

СТАРИ МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ

Најубавите македонски народни песни на едно место; „Билјана платно белеше“, „Дафино вино црвено“, „Зајди, зајди“, „Слушам кај шумат шумите“ и многу други, како дел од нашето културно богатство. Бисери на македонските народни песни што секој Македонец треба да ги има во својот дом.

34

35

Димензии: 14 × 18 см Број на стр.: 87 Подврска: тврда Јазик: македонски

Димензии: 14 × 18 см Број на стр.: 63 Подврска: тврда Јазик: македонски

БОГОВИ И ХЕРОИ ВО ГРЧКАТА И РИМСКАТА МИТОЛОГИЈА Генеологија на олиписките богови и херои. Најпознати грчки и римски божества. Симболи, светилшта и славења.

6

Димензии: 8 × 10 см Број на стр.: 43 Подврска: тврда Јазик: македонски

НАЈИНТЕРЕСНИ УСПЕСИ, РЕКОРДИ И НАГРАДИ

На едно место многу податоци од различни области (спорт, филм, култура) реномирани светски награди.


ДЕТСКИ ИЗДАНИЈА Бајките на Ханс Кристијан Андерсен

36

37

Димензии: 29 × 22 см Број на стр.: 343 Подврска: тврда Јазик: македонски

БАЈКИТЕ НА ХАНС КРИСТИЈАН АНДЕРСЕН

Принцезата нa зрно грашок, Палешка, Дивите лебеди, Грдото пајче, Снежната кралица, Снешко, Огнило, Малата сирена, Царевата нова облека, Малиот оловен војник, Ѕвоно, Девојчето со кибритчињата, Петте зрна грашок... и уште грст прекрасни ремек-дела од перото и фантазијата на најголемиот писател на бајки во сите времиња

39

38

Димензии: 13 × 20 см Број на стр.: 498 Подврска: тврда Јазик: македонски

ХАРИ ПОТЕР И ПОЛУКРВНИОТ ПРИНЦ

ХАРИ ПОТЕР И РЕЛИКВИИTE НА СМРТТА

Дознајте ги најновите авантури на Хари и неговата дружина пред излегувањето на филмот. Книга преведена на 65 јазици. Придружете се кон огромното семејство на читатели и обожаватели на книгите за Хари Потер!

40

41

Димензии: 13 × 20 см Број на стр.: 694 Подврска: тврда Јазик: македонски

Како ќе заврши оваа голема авантура за еден лик кој има чисто и искрено срце кое знае да љуби сосема спротивно од неговиот соперник, останува да дознаете во волшебните зборови испишани на страниците на едно ремек-дело во литературата Хари Потер и Реливкиите на Смртта.

43

42

Димензии: 29 × 29 см Број на стр.: 28 Подврска: тврда Јазик: македонски Број на страници: 124

Број на страници: 153

Број на страници: 144

СЛЕТУВАЊЕ НА МЕСЕЧИНАТА

Број на страници: 132

СЛУЧКИТЕ НА КАПЕТАН ГАШНИК / КАПЕТАН ГАШНИК И ПОДЛИОТ ПЛАН НА ПРОФЕСОР ПРДОКАК / КАПЕТАН ГАШНИК И НАПАДОТ НА ЗБОРЛЕСТИТЕ ТОАЛЕТНИ ШКОЛКИ / КАПЕТАН ГАШНИК И ИНВАЗИЈАTA НА МНОГУ ЛОШИТЕ ГОТВАЧКИ ОД ВСЕЛЕНАТА

Григор и Климент најчесто се одговорни момчиња... кога некој нешто ќе направи, секогаш и двајцата се одговорни за тоа! И повторно прават лудости! Прво со мали поправки го уништија училишното дефиле на млади пронајдувачи. Потоа, не сакајќи создадоа една војска од злобни и расипани зборлести тоалетни школки, кои сакаат да го покорат светот. Кој ќе ги спречи тоалетните школки месојадци?!!?

Приказната за слетувањето на Аполо-11 на Месечината во 1969 година личи на бајка што вдахнува за амбицијата, храброста и технолошката генијалност. Група визионери и пионери тргнаа на пат за да докажат дека човечкиот род може да надмине секакви пречки – дури може да отиде и надвор од Земјата, во вселената. Следи ја мисијата и придружи им се на астронаутите на возбудливо патување.

Димензии: 14 × 20 см • Подврска: мека • Јазик: македонски

44

45

Димензии: 16 × 16 см Број на стр.: 58 Подврска: тврда Јазик: македонски

ЈАС

„Јас сум прекрасно мече. Имам големо срце и сакам секаков вид забава“. Но, за да бидеш среќен дури и на едно мече му е потребен пријател. Книга за подарок што маѓепсува, весела и мудра.

Димензии: 24 × 24 см Број на стр.: 40 Подврска: тврда Јазик: македонски

МОЈОТ ТАТО

Прва сликовница за најмалите читатели. Децата ги обожуваат илустрациите во боја. Во стихови, од илустрација до илустрација е прикажан топлиот, полн со љубов однос помеѓу таткото и детето. Многу примери од животинскиот свет. Книга што секој родител може да му ја чита на свиоето дете за добра ноќ.

46

47

48

49

БОИ / БРОЕВИ / ФОРМИ / СПРОТИВНОСТИ Димензии: 12 × 15 см • Број на страници: 10 Подврска: тврда • Јазик: македонски

7


НАШАТА ПРЕПОРАКА 50 ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ПЕПЕРУТКА ЛАСТОВЕЧКА ОПАШКА

МАЛИНА

БЕНГАЛСКИ ТИГАР КОКЕР ШПАНИЕЛ

АМБЛЕМ НА МИСИЈАТА АПОЛО 7

ТОПКА ЗА РАУНДЕРС

ЗУМБУЛ ТУТАНКАМОН

НИМФА СУЛФУР СИВА АЈКУЛА

АТЛАНТСКИ БУРНИК ЦРВЕНА КРАБА

РИМСКИ ШТИТ

АБРАХАМ ЛИНКОЛН

ЦЕЛОСЕН ОКЛОП

ЧОВЕЧКИ МОЗОК

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА САТУРН

ТОКАЈ

АТОМ

од 7 до 77 години

ДАМКАВА РИБА-КУТИЈА ЕГИПЕТСКИ КОЛАН ОД МОНИСТА

ГУАВА БУВ-РИБАР

Оваа енциклопедија нуди цел свет од информации на секоја страница, од неверојатните инсекти и месојадните диносауруси до скапоцените камења и Античкиот Рим. Енциклопедија од 7 до 77 е врвна визуелна енциклопедија, која изобилува со над 10 000 слики и фасцинантни факти за науката, природата, културата, спортовите и историјата.

НЕОДОЛИ

ПЕРДУВ НА ПАУН КОНФЕДЕРАЦИСКИ БАРАБАН

АВСТРАЛИСКИ РОБИН

ОТОМАНСКА КАМА

ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ОД 7 ДО 77

ЈАГУЛА МУРЕНА

ВИОЛИНА

ФЕРАРИ СУПЕРАВТОМОБИЛ

ЗЕБРА

ЧУРИЛКАР

СОНЦЕ

ЦРВЕНОМЕШЕСТА ЖЕЛКА

ЗЕЛЕНО-ЖОЛТ ТУРМАЛИН

ВЕЛОДРОМСКИ ВЕЛОСИПЕД

ФРАНЦУСКА ХОРНА

ТРАКТОР НА ПАРЕН ПОГОН

ТРИТОНОВА ТРУБА

ВЛАКНЕСТ МАМУТ

САМО ЗА ЧЛЕНОВИТЕ

НА КЛУБОТ VIP ДОВЕРБА Димензии: 25 × 30 см Број на стр.: 360 Подврска: тврда Јазик: македонски

ПРИДРУЖЕТЕ СЕ НА КЛУБОТ КОЈ СЕКОГАШ ДАВА ПОВЕЌЕ! Поволностите од членувањето во “VIP ДОВЕРБА” можат да ги користат сите членови на вашето семејство! Можноста да бидете во “VIP ДОВЕРБА” семејството ја имате токму сега и уживајте во одличните предности кои ги имаат нашите членови! ВИ ГИ ПРЕТСТАВУВАМЕ ПРЕДНОСТИТЕ НА КЛУБСКАТА КАРТИЧКА “VIP ДОВЕРБА”

• Сите изданија на Младинска книга можете да ги купите со 25% попуст • На секоја акција што ќе биде дадена во одреден период имате дополнителен 10% попуст

3720 ден.

КАКО ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА КЛУБОТ “VIP ДОВЕРБА”? Се што треба да направите е да нарачате “VIP ДОВЕРБА” картичка! Тел.: 02 / 3072 556, 3072 544 или кај нашите агенти за продажба. 8

1990

Profile for Mladinska knjiga Beograd

Katalog izdanja__Makedonija  

Katalog izdanja__Makedonija  

Profile for mkbeograd
Advertisement