Page 1

CUBOSOMA Tecnologies 1r ESO


EL CUBOSOMA DESCRIPCIÓ I ANÀLISI DEL PROBLEMA El SOMA és un trencaclosques, ideat per Piet Hein, que està format per set peces. Cada una de les peces està muntada amb cubs ‘elementals’ idèntics. Totes les peces col·locades correctament formen un gran cub, el Soma, constituït per 27 cubs ‘elementals’.


EL CUBOSOMA CONDICIONS INICIALS • Cada una de les peces s’ha d’acoblar a partir de cubs de fusta de 2cm d’aresta. • El Cub Soma construït tindrà 6cm d’aresta.


EL CUBOSOMA CONSTRUCCIÓ Muntatge de les peces 1. Agafa tres cubs i uneix-los amb cola blanca de la manera indicada a la figura. Deixa assecar la cola i ja tens la primera peça.

2. Les altres sis peces consten de 4 cubs cadascuna. Totes sis tenen com a base la peça anterior. Per tant, munta 6 peces més iguals a la primera


CONSTRUCCIÓ

EL CUBOSOMA

Muntatge de les peces 3. Per muntar les sis peces següents, partim d’una peça de tres cubs a la qual s’afegirà un cub més en les diferents direccions ortogonals de l’espai.


EL CUBOSOMA CONSTRUCCIÓ Muntatge de les peces 4. Quan la cola estigui seca, pinta-les. Cadascuna de les peces es pintarà del color indicat en la representació següent:


Altres construccions possibles


Altres construccions possibles

Cubosoma  
Cubosoma  

Presentación en Powerpoint sobre la construcción de un cubosoma. Proyecto para alumnos de 1 ESO

Advertisement