Page 1

KUPEC D.O.O. Gorica 30a 3263 Gorica pri Slivnici tel: (03) 748 30 30; fax: (03) 748 30 31 gsm: 041 748 232; 041 763 811 info@mizarstvo-kupec.si www.mizarstvo-kupec.si

VRATA katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 1

1.3.2012 6:47:19


Mizarstvo Kupec

VRATA

A katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 2

KUPEC D.O.O. Gorica 30a, 3263 Gorica pri Slivnici tel: (03) 748 30 30 fax: (03) 748 30 31 gsm: 041 748 232; 041 763 811 e-mail: info@mizarstvo-kupec.si http://www.mizarstvo-kupec.si

1.3.2012 6:47:21


NOTRANJA VRATA

2

Notranja vrata so več kot le prehodi med sobami v stanovanju ali v hiši, so del našega življenjskega prostora. Povezujejo prostor in ljudi v prostoru. Zagotavljajo nam določeno varnost in zaščito naših prostorov. Za izdelavo notranjih vrat uporabljamo najkvalitetnejše materiale in vgrajujemo najkvalitetnejše okovje. Izbirate lahko med različnimi designi, materiali in dimenzijami vrat. Vrata, ki se izdelajo na željo stranke so lahko barvana, furnirana ali pa v celoti masivna.

DESNA VRATA

1

LEVA VRATA

Izgled vrat barvnega gladkega krila Barvana vratna krila imajo okvir iz lesa bukve, ojačan na delih kjer je vgrajeno nasadilo ter ključavnica. Sredico zapolnjuje kartonasto satje 32mm, ki je obloženo s 4mm mdf ploščo v povezi z uporabo lesnih lepil za toplo in hladno lepljenje. Krila vrat so lahko normalno brazdana, kjer je brazda globine 24mm. Takšna vratna krila izstopajo iz ravnine zaključnih letev podboja. Pri krilu brez brazde pa je vratno krilo v ravnini zaključnih letev. Podboj je izdelan v celoti iz mdf plošč različnih debelin 28, 18, 10, 8 mm. Podboj in krilo sta opremljena po višini s 3 x anubo nasadili fi 16mm, prijemnikom, ključavnico, cilinder vložkom, tesnilno gumo ter kljuko. Jedro vrat, je v veliki večini iz papirnatega satovja. Ker je v zadnjem času več povpraševanja po zvočno izolativnih vratih se za sredico uporablja iverokal. Njegova lastnost je blaženje zvoka skozi vratno krilo, hkrati pa zagotavlja večjo trdoto in prebojnost.

POLNILA NOTRANJIH VRAT

STANDARDNO POLNIL0

POLNILO IVEROKAL

POLNILO LAHKA POLNA IVERICA

1 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 1

1.3.2012 6:47:22


2

Izgled vrat z urezanimi utori v barvano gladko krilo ali vstavljenimi inox trakovi Notranja vrata so običajno barvana s poliuretanskim dvokomponentnim lakom, s katerim zagotovimo gladko in trdno površino vrat.Pri prozornih lakih lahko izbiramo med različnimi nivoji sijaja (mat, polmat, visoki sijaj). Poleg naštetih metod pa vam nudimo naravne premaze kot so olja ali vosek in barve na vodni osnovi.Ljubiteljem barvnih tonov pa zagotovimo kvalitetne pokrivne barve različnih odtenkov in kombinacij. Pri izdelavi notranjih vrat so možne tudi kombinacije barve in inox materialov. Barve vam namešamo po lestvici RAL ali NCS, po potrebi pa jih prilagodimo že obstoječim izdelkom.

BK

BKU-1

BKU-5

BKU-6

BKU-2

BKU-7

BKU-3

BKU-4

BKU-8

2 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 2

1.3.2012 6:47:22


3

Izgled furnirnih gladkih kril z različnimi sestavi furnirja in inox trakovi

Rat volor acias mo

FK-1

FK-7

FK-2

FK-8

FK-3

FK-9

Furnirana vratna krila imajo za sredico polno lahko iverico debeline 40 mm, okvirjeno z masivo in obloženo s furnirjem obojestransko iz različnih vrst lesa, v povezavi z uporabo lesnih lepil za toplo in hladno lepljenje. Krila vrat so lahko normalno brazdana , kjer je brazda globine 24 mm. Takšna vratna krila izstopajo iz ravnine zaključnih letev podboja. Pri krilu brez brazde pa je vratno krilo v ravnini zaključnih letev. Furniran podboj je izdelan v celoti iz surovih ivernih plošč različnih debelin 28, 18, 10, 8 mm, masivnih nalimkov ter robnih furnirjev debeline 2 mm s katerimi lahko dosežemo rahlo zaobljenost robov. Podboj in krilo sta opremljena po višini s 3 x anubo nasadili fi 16mm, prijemnikom, ključavnico, cilinder vložkom, tesnilno gumo ter kljuko. Površinsko so lahko vrata obdelana s poliuretanskimi, akrilnimi ali vodnimi brezbarvnimi laki različnih sijajev. Pestra izbira modelov gladkih izvedb v kombinaciji z različnimi vrstami furnirjev in intarzij v najbolj trendovskih oblikah, vam daje možnost, da v svojem domu dosežete želeno harmonijo in toplino.

FK-4

FK-10

FK-5

FK-11

FK-6

FK-12

FK-13

3 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 3

1.3.2012 6:47:23

4


4

Izgled furnirnih stilnih gladkih kril

Stilna notranja vrata zaznamujejo različne okrasne letvice, polnila in rešetke, ki obogatijo njihov izgled. Lepo se prilagajajo prostorom opremljenim s stilnim pohištvom, prav tako pa tudi prostorom opremljenim s pohištvom modernih, bolj ravnih ter gladkih linij. Stilna notranja vrata naredijo s svojim masivnim izgledom prostor še bogatejši.

Occat aut que dolenda ectotatem volumqu

FKS-1

FKS-6

FKS-2

FKS-3

FKS-4

FKS-5

FKS-7

FKS-8

FKS-9

FKS-10

FKS-11

4 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 4

1.3.2012 6:47:24


5

Izgled vratnih kril z izrezi za steklo

7

Z uporabo najrazličnejših varnostnih, izolacijskih ter dekorativnih stekel v vratnih okvirjih pridobite v svojih prostorih želeno svetlobo in oblikovno dovršenost prostora, ustvarjenjega po lastni želji ali pa s pomočjo steklarskih mojstrov. V vgrajena stekla dodajamo različne motive letvic in mrež, ki so običajno izdelani iz lesa drevesne vrste, iz katerega so izdelana vrata. Letvice in mreže so lahko stilno ali pa enostavno oblikovana in izdelana.

KI-1

KI-2

KI-3

KI-4

KI-5

6

KI-6

KI-7

KI-8

KI-9

KI-10

KI-11

5 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 5

1.3.2012 6:47:25


VRSTA FURNIRJEV

SMREKA

JELKA

HRAST

BUKEV

MACESEN

TOPOL

JESEN

OREH

ČEŠNJA

BUKEV-BLAGO

BUKEV-TEMNO

PARJENA

PARJENA

JAVOR PTIČAR

JAVOR

KOSTANJ

AKACIJA

Po naročilu so možne tudi druge domače in tuje vrste furnirjev.

VRSTA STEKLA

ALTDEUTSCH BELA

PAVE BELA

ALTDEUTSCH RJAVI

PESKANO

SILVIT BELA

SATINATO

DELTA BELA

DELTA RJAVI

MADRAS

ORNAMENT PESEK

MARMOR RJAVI

Po naročilu možne tudi druge vrste stekel.

6 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 6

1.3.2012 6:47:26


OSTALE TEHNIČNE ZNAČILNOSTI VRAT Detajl gladkega barvnega in furniranega krila (horizontalni prerez podboja z vrati)

Detajl gladkega barvnega in furniranega krila (vertikalni prerez podboja z vrati)

Pri merjenju notranjih vrat je potrebno biti pozoren na natančnost podatkov o odprtini vrat v širino, višino ter debelino zidu. Mere naj se nanašajo ali na zidarsko odprtino, kar je pomembno predvsem pri novogradnjah, ali na čisto odprtino, ki se nanaša na zunanji okvir notranjih vrat ali pa je to čisti razpon vratnega krila, ki se razteza od okvirja do okvirja. V primeru novogradnje naj bodo zidovi dokončno obdelani, talne letve pa ne smejo še biti pritrjene.

7 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 7

1.3.2012 6:47:26


Prikaz podboja z ostrorobnimi, zaokroženimi in stilnimi zaključnimi letvami

ZAKLJUČNE LETVE POLKROŽNE IZVEDBE

ZAKLJUČNE LETVE STILNE IZVEDBE

ZAKLJUČNE LETVE ZAOBLJENE IZVEDBE

ZAKLJUČNE LETVE IZVEDBE ROB 3mm

Oblike robov kril

ROB KRILA ZAOBLJENE OBLIKE

ROB KRILA STILNE IZVEDBE

ROB KRILA 3Rmm

8 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 8

1.3.2012 6:47:26


0 PODJETJU Smo družinsko podjetje, ki deluje že od 1983 leta. Mizarski mojster, Peter Kupec, je vsa leta skrbno, z znanjem, bogatimi izkušnjami in veliko ljubeznijo oblikoval in izdeloval najrazličnejše mizarske izdelke, katere najdemo v marsikaterem domu in poslovnem prostoru. V letu 2005 smo se preoblikovali v podjetje KUPEC d.o.o.. Tudi danes poskušamo z znanjem natančno prisluhniti željam strank, jih seznaniti in jim pomagati pri njihovih odločitvah o izbiri najrazličnejšega pohištva za njihove bivalne in poslovne prostore. Poznani smo predvsem po proizvodnji notranjih vrat. V naši mizarski delavnici se ukvarjamo tudi z izdelavo ostalega stavbnega pohištva (okna, balkonska vrata, polkne…) in notranje opreme izključno po naročilu in želji stranke ter po direktivi spomeniškega varstva. Nudimo celostno storitev, ki vključuje meritve na samem objektu, načrtovanje, svetovanje, ter izdelavo in montažo pohištva na objektu. Zadovoljstvo stranke je naše osnovno vodilo in vizija naše prihodnosti.

Izdelujemo • Okna, vhodna vrata, notranja vrata • Polkna • Kuhinje, jedilnice, spalnice, dnevne sobe, kopalnice • Otroške sobe • Pisarniško pohištvo • Stopnišča • Ograje notranje, bakonske ograje • Starinska avtohtona masivna vrata in okna po skicah ali obstoječih fotografijah

9 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 9

1.3.2012 6:47:27


Zakaj izbrati nas

... 29

• NA RAZPOLAGO V TRENUTKU,KO NAS POTREBUJTE • POHIŠTVO IZDELANO PO MERI (stavbno in notranje) • KAKOVOSTNI IZDELKI • VGRAJUJEMO IZKLJUČNO KAKOVOSTNE MATERIALE • VSESTRANSKI SERVIS (demontaža starega pohištva, izmere, svetovanje, prevoz, montaža in vgradnja novega pohištva) • SPOŠTOVANJE DOBAVNIH ROKOV • VEČLETNE IZKUŠNJE

let Les in izdelki iz lesa Les je čudovit, blago dišeč material preteklosti in zeleno zlato prihodnosti. Je prijazen do okolja, za njegovo pridobivanje je potrebno bistveno manj energije kot za jeklo, beton ali plastiko. Ponuja naravno toplotno zaščito brez primere in v prostoru regulira vlažnost zraka. Če ga pravilno vgradimo, je tudi brez kemične zaščite trajen in odporen proti škodljivcem. Les se v požarih obnaša boljše kot drugi materiali, saj je tudi zoglenela konstrukcija še vedno nosilna. Les nas spremlja od zibke do krste, saj ima širok razpon uporabe. Je nenadomestljiv material za notranjo opremo, ustvarja dobro počutje v stanovanju in prinaša vanj delček narave. Celo izrabljene lesne izdelke in ostanke predelave lahko porabimo v energetske namene. Posebnost lesa je tudi v tem, da lesni izdelki znatno prispevajo k znižanju ogljikovega dioksida v ozračju.

Gradnja z lesom in lesnimi izdelki nasploh prispeva k zaščiti podnebja, saj kubični meter lesnih izdelkov v končnem izračunu zniža količino ogljikovega dioksida v ozračju za dve toni. Zato je les pravi odgovor na podnebne spremembe, nastale zaradi prekomernih količin toplogrednih plinov v ozračju. Če les predelamo v izdelke, 20-krat bolj znižamo količino ogljikovega dioksida, kot, če bi enako količino lesa skurili. Za proizvodnjo enega železnega stola pokurimo toliko lesa, da bi ta zadoščal za proizvodnjo 30 lesenih stolov.

10 katalog KUPEC vrata februar 29-verzija4.indd 10

1.3.2012 6:47:27

katalogVRATAkupec  

notranja vrata, zunanja vrata, izdelava vrat, izbira materiala, stekla,.

Advertisement