Page 1

W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:19 Pagina 1

Staplingstruckar

kvalitet | driftsäkerhet | valuta för pengarna

1,0 – 2,0 ton


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:19 Pagina 2

lagersystem – det är vår specialitet Det är knappast någon överraskning att Mitsubishi kan uppfylla alla dina behov när det handlar om lagersystem. Hög teknisk kvalitet och inbyggd tillförlitlighet har gjort Mitsubishis motviktstruckar till favoriter på världens arbetsplatser, och samma goda egenskaper finns i lika stor utsträckning inom vårt kompletta sortiment lagerprodukter. Dessutom levereras varje lagertruck eller motviktstruck från Mitsubishi med extra bonus: vår unika standard inom lokal support. Vi erbjuder den perfekta kombinationen av pålitliga produkter och pålitliga personer – och de arbetar för dig.

vänlig expertrådgivning Tänk på din lokala återförsäljare som en vän som förstår din organisation, ditt område och de problem som du ställs inför. En vän som har expertkunskaper, som alltid finns till hands och är redo att ställa upp. Du kan lita på att vi levererar rätt paket – modeller, alternativ, finansiering och support efter försäljningen.

snabb support Vi är helt engagerade i att hålla din truck och din verksamhet igång. Våra fabriksutbildade ingenjörer är redo att rycka ut och lösa dina problem när du behöver assistans – dag eller natt. De är utrustade med den senaste mobila utrustningen och ett mycket effektivt reservdelssystem som ser till att våra tillförlitliga truckar verkligen ger produktivitet utan avbrott.

kvalitetskonstruktion Den legendariska tillförlitligheten i våra truckar kommer till stor del från de unika färdigheter hos de tekniker som bygger dem för hand. Vi är också mycket noga med att använda rätt material och komponenter – och vi använder oss av stränga kvalitetskontroller. Du kan se varför vi har förtroende att erbjuda så omfattande garantier. Det höga andrahandsvärdet hos våra truckar bevisar att användarna också har förtroende.

www.mitforklift.com

2


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:19 Pagina 3

konstruktion med fokus på användaren Glöm alla gimmickar. Våra truckar är konstruerade för verkligheten – deras uppgift är att göra precis det som du instruerar dem att göra: få jobbet gjort, spara pengar och maximera lönsamheten. Våra avancerade produktionsmetoder och avancerade teknik ser till att varje truck har intuitiv manövrering, utmärkt ergonomi och produktivitet, hög energieffektivitet och låga underhållsbehov.

3


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:19 Pagina 4

staplingstruckar för gående förare

1,0–1,6 ton

SBP10N2

Fällbar plattform

www.mitforklift.com

Vattentäta elkomponenter

Vädertålig konstruktion

Snabb åtkomst vid service

4


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:20 Pagina 5

Höga prestanda... även på de minsta utrymmena AXIA ES staplingstruckar är kompakta, lätta att använda och ytterst mångsidiga. Truckarna har utvecklats för att ge exceptionell produktivitet i alla omgivningar. En ergonomisk manöverarm och en extremt kompakt motordel, plus ett mycket smalt chassi och utmärkt sikt gör truckarna mycket lättmanövrerade även i mycket små utrymmen, till exempel inuti lastbilar eller vid djupstapling. Många olika tillbehör

Arbetsbelysning (LED)

Truckarna erbjuds med lyftkapaciteter på 1,0, 1,2, 1,4 eller 1,6 ton. Alla AXIA ES-modeller har en avancerad och lättanvänd styrarm som skyddar förarens händer samtidigt som allt finns inom räckhåll – för säker, bekväm och kontrollerad körning. Modeller med initiallyft är de bästa alternativen för körning på ramper och ojämna underlag. En "bredbent" modell, SBP16N2S, finns för hantering av pallar med bottenskiva upp till en bredd på 1 200 mm. Staplingstruckarna på 1,2 till 1,6 ton har även fällbara plattformar för tillfällig åkning. ● Kapslat chassi skyddar mot smuts, damm och andra partiklar så att slitaget minskar.

50m

5.4m maximal lyfthöjd

typisk körsträcka

maximal körhastighet

● Många olika gaffeldimensioner ● Anordning för batteribyte ● Förseglad inbyggd laddare

kapaciteter SBP10N2

SBP12N2 (i)(R)

SBP14N2 (i)(R)

SBP16N2 (i)(R)(S)

1.0 t

1.2 t

1.4 t

1.6 t

● Kraftfull växelströmsmotor ger utmärkt drivkraft och hög rampprestanda, samt smidig, tyst och kontrollerad drift, utökad skiftlängd och lägre underhållskrav. ● Rymlig, upphängd fällbar plattform låter föraren åka med hög komfort – högsta hastighet 6 km/timme – vid tillfälliga längre förflyttningssträckor (endast R-modeller). ● Många olika lyfthöjder och stativtyper inklusive triplexstativ på modellerna från 1,2 till 1,6 ton, samt möjlighet att välja mellan standardstativ och frilyftstativ. ● Programmerbar styrenhet reglerar acceleration, hastighet, lyfthastighet och bromsning för att passa användningsområde och föraren – ett riktigt mångsidigt system.

UNIVERSALMODELLEN

5

6km/h

Alternativen innefattar

Liten vändradie

AXIA är effektiva, mångsidiga och hållbara - det perfekta alternativet för alla arbetsplatser.

maximal kapacitet

● Val av drivsystem och lasthjul för olika uppgifter ● Högre laststöd

Förseglad inbyggd laddare

AXIA har ett namn som speglar dess smidiga manövrering, och kombinerar prisbelönt ergonomi med höga prestanda och litet underhåll - en komplett lösning för lageruppgifter.

1.6t

SBP10N2


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:20 Pagina 6

staplingstruckar för gående förare

1,0–1,6 ton

Frisiktsstativ

Låg markfrigång

Ergonomiska spakar som tillval

Energibesparande ekonomiläge

www.mitforklift.com

SBP12N2(i)(R)

6


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:20 Pagina 7

Höga prestanda... även på de minsta utrymmena

Robust gaffelkonstruktion

● Högeffektivt elektroniksystem har vattentäta komponenter för maximal tillförlitlighet – även i fuktiga omgivningar.

● Krypkörningsfunktion och förbikoppling för styrarmslås maximerar säkerheten och kontrollen på begränsade utrymmen.

● Låg tyngdpunkt ger stabilitet för säker körning.

● Robusta svetsade gafflar med rundad spets för lätt komma in och ur pallar medför extra styrka och effektivitet.

● Mångsidigt batteriutrymme klarar både DINoch BS-batterier med många olika kapaciteter, för maximal kompatibilitet med användarens utrustning och behov. ● Välj mellan två prestandalägen med en nyckel detta höjer säkerheten och ger högre energieffektivitet och produktivitet.

Utmärkt sikt över gaffelspetsarna

● "Bredbent" modell ger möjlighet att anpassa avståndet mellan stödbenen efter pallbredden (endast SBP16N2S). ● Avancerad styrarm ger det bästa inom ergonomisk design, komfort och säkerhet.

● Ergonomiskt handtag av gummi för bekvämt och halkfritt grepp, medger åtkomst av reglagen utan att flytta handen.

● Vattenskyddad konstruktion håller stänk och fukt borta från viktiga elkomponenter och ger trucken lång livslängd.

● Oljefylld tät transmission för tuff körning och tyst körning som kräver minimalt underhåll.

● Liten vändradie tillsammans med kompakt chassi och utmärkt sikt gör maskinen mycket lättmanövrerad.

● Konstruktion med mycket god sikt maximerar sikten över gaffelspetsarna och arbetsområdet.

● Inbyggt diagnossystem och minnesmapp för fel snabbar upp service och hjälper till att förhindra skador. ● Regenererande bromsning ger effektiv kontroll utan bromsslitage och längre arbetsskift.

Användarvänlig styrarm

SBP16N2S(R))

7

SBP1.2-1.6N2R(i)

SBP1.0 -1.6N2(i)


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 8

SBVN-serien staplingstruckar med plattform

1,6 ton

SBV16NS

www.mitforklift.com

8


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 9

All flexibilitet du behöver... för varje situation

5.4m maximal lyfthöjd

20m typisk körsträcka

1.6t maximal kapacitet

9km/h maximal körhastighet

Alternativen innefattar

Komfortabel ergonomisk plattform

Frisiktsstativ <<Visionmast>>

SBV16N-serien har stilren, kompakt form och är ● Val av hjulmaterial ● Inbyggd laddare suveränt lättmanövrerad, samtidigt som den är ● Många olika ● PIN-kod för start – med konstruerad för att få plats på de smalaste gaffeldimensioner programmerbara funktioner gångar och arbetsutrymmen. ● Många olika typer av stativ inklusive duplex ● Elektrisk servostyrning Den staplar tunga laster noggrant och effektivt och triplex – med eller ● Kundens på höjder upp till 5,4 meter. Produktserien utan frilyft namn/logotyp/ dekor innehåller modeller med initiallyft, högre ● Lyfthöjdsindikator på sidopanelerna markfrigång för körning på ramper, samt ● Indikator för lastvikt ”bredbenta” modeller som kan anpassas till kapaciteter olika pallbredder. Dessutom tillåter alla modeller snabb körning över långa sträckor, SBV16N SBV16NI SBV16NS och föraren kan välja mellan gångmodeller och åkmodeller. Den upphöjda körplattformen och sidoskydden fälls bort smidigt när de inte används, och låses fast på plats och ger föraren stabilitet och säkerhet. Oavsett om du kör eller går bredvid kommer den här avancerade och lättanvända styrarmen att skydda förarens händer samtidigt som allt finns inom räckhåll för säker, bekväm och kontrollerad körning. Växelströmsdrivningen ger dig smidig, tyst och kraftfull gång, och minimerar slitaget på komponenterna samtidigt som chassits och stativets tålighet garanterar lång brukningstid oavsett arbetsförhållanden. ● Kraftfull växelströmsmotor ger hög körhastighet (upp till 9 km/tim) och acceleration – även under belastning – plus smidig, tyst och kontrollerad drift, utökad skiftlängd och lägre underhållskrav.

Tydlig display

1.6 t

1.6 t

● Revolutionerande Visionsstativ ger oöverträffad sikt framåt och utmärkt lyftförmåga. ● Stativsortimentet innehåller triplexstativ (som lyfter upp till 5,4 m) samt duplex och simplex – alla finns med frilyft. ● Stor, bred, upphöjd plattform låses i nedre läget för enkel på- och avstigning och – vid användning tillsammans med de fällbara högt placerade vadderade sidostöd – ger en säker och ergonomiskt riktig stående ställning.

● Långa serviceintervall sänker ägandekostnaderna och minimerar stopptiderna. ● Regenererande bromsning ger effektiv styrning, reducerat bromsslitage och längre tid mellan laddningarna. ● Liten vändradie tillsammans med ett kompakt chassi och utmärkt sikt genom stativet gör trucken exceptionellt lättmanövrerad.

Robust stativ

● Smidig hydraulik med proportionell lyft och sänkning på alla modeller ger ryckfria stativ- och gaffelrörelse för försiktig hantering av lasterna.

Vadderade utfällbara sidostöd SBV16N

9

1.6 t


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 10

SBRN-serien staplingstruckar för stående förare

1,2 – 2,0 ton

SBR12N

www.mitforklift.com

10


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 11

Kompakt, snabb, effektiv… och förarvänlig För uppgifter som innefattar långa sträckor på plana underlag, där stapling också ingår, är våra stående staplingstruckar bästa valet. Dessa truckar är mycket kompakta och kan arbeta i smalare gångar än en truck med lång räckvidd. Det finns tre lastkapaciteter att välja på: 1,2, 1,6 och 2,0 ton. De första två modellerna lyfter upp till 6500 mm och 2,0-tonsmodellen upp till 6300 mm. Med sidostabilisatorerna (tillval) ökas restkapaciteten vid högre lyft.

6.5m

100 m

maximal lyfthöjd

typisk körsträcka

kapaciteter

● Kraftfull växelströmsmotor ger hög körhastighet och acceleration - även under belastning - plus smidig, tyst och kontrollerad drift, utökad skiftlängd och lägre underhållskrav.

● Diagonalt stående position ger bättre sikt och komfort för föraren. ● Elektronisk styrning (fly-by-wire) och kompakta mått ger effektiv manövrering på mycket små ytor. ● Koniska gaffelspetsar ger smidig och exakt pallinmatning. ● Regenerande bromsning sparar energi och minskar bromsslitaget för utökad livslängd genom långa skift. ● Inbyggd diagnosfunktion och lätt åtkomlighet för service på alla komponenter minimerar stopptiderna och maximerar produktiviteten.

Arbetsbelysning (LED) SBR20N

11

maximal körhastighet

Alternativen innefattar

● Sidostabilisatorer som tillval (standard på Triplex-stativ) ökar restkapaciteten vid högre lyft.

Konstruktion med mycket god sikt

maximal kapacitet

● Initiallyft gaffeldimensioner ● Simplex-, Duplex- och ● Sänkt skyddstak Triplex-stativ (2200 mm) ● Arbetsbelysning ● Reverserad styrning ● Specifikation för ● Backspegel frysrum (klass III, ● Varningslampa 35ºC) ● Armstöd ● Automatisk lyftstopp ● Eluttag 12 V/8 A vid önskad höjd ● Anordning för ● Många olika batteribyte

Produktiviteten optimeras tack vare höga köroch lyfthastigheter, avancerad elektronik och ergonomisk design. Föraren kan snabbt stiga på och av, den stående förarpositionen har hög komfort, god sikt och mycket effektiv elektronisk styrning (s.k. “flyby-wire”).

Sidostabilisatorer som tillval

8km/h

2.0t

SBR12N

SBR15N

SBR20N

1.2 t

1.5 t

2.0 t


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 12

SBSN-serien staplingstruckar för sittande förare

1,5 – 2,0 ton

SBS15N

www.mitforklift.com

12


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 13

Prestanda, hållbarhet och komfort i kombination… för oavbruten produktivitet

6.5m

100 m

maximal lyfthöjd

typisk körsträcka

12km/h

2.0t maximal kapacitet

maximal körhastighet

Alternativen innefattar

SBS15-20N ‘universalserie” staplar inte bara ● Brett sortiment gaffel● Automatisk aktivering tunga laster upp till 6,5 m upp, utan kan även dimensioner av stödben vid 2,5 m lyft eller högre användas i smalare gångar än en Skjutstativtruck ● Kundnamn/logo/bild på sidopanelerna ● Välj däckmaterial och transporterar effektivt laster längre sträckor. ● Klätterhjul ● Listkonsol eller PC-stöd SBSN, som är kraftfull, snabb och manövrerbar, ● Stödben (standard på ● Tändningslås istället kombinerar utomordentlig prestanda med triplexmaster, tillval för start-/stoppknapp obesvärad, precis styrning, ergonomiska på duplex) styrenhet och en bekväm förarplats... för kontinuerlig produktivitet under långa skift. kapaciteter Samtliga tre modeller i serien har hög restkapacitet, medan initiallyftmodellen även erbjuder ökad frigångshöjd för användning på ramper. En AC-driven motor som inte kräver mycket underhåll, har långa serviceintervall och ger snabb tillgång till alla komponenter minskar kostnaderna och maximerar drifttiden. Chassits och förarskyddets robusta struktur skyddar såväl föraren som trucken från oavsiktliga skador. 2,0 tons modellen har den revolutionerande Visionmast, som ger ännu bättre sikt till gaffelspetsarna.

Utfällbara sidostabiliserare

SBS15N

SBS15NI

SBS20N

1.5t

1.5 t

2.0 t

● Robust chassi och förarskydd medför exceptionell hållbarhet. ● Kraftfull AC-motor ger hög drifthastighet och acceleration, även med last, samt jämn, tyst, kontrollerad hantering, utökade skift och lägre underhållsbehov. ● Stort batteriutrymme rymmer högkapacitetsbatterier (upp till 500 Ah). ● 360 grader elektronisk flexratt erbjuder precis vändning med minimal ansträngning, även vid höga hastigheter. ● Luftfjädrat, helt justerbart säte med extra höftstöd och bälte som ser till att föraren sitter säkert och bekvämt under långa skift. ● Utfällbara stödben erbjuder extra restkapacitet (standard på triplexmaster, tillval på duplex). ● Uppstart med PIN-kod med förarspecifika inställningar som ingår som standard för att förhindra otillåten eller otillbörlig användning. ● Programmerbar styrenhet justerar acceleration, körhastighet, lyfthastighet och inbromsning att passa tillämpningen och föraren - för fantastisk smidighet. ● Regenerativ inbromsning ger effektiv kontroll, minskar slitaget på bromsarna och ger längre produktionsskift. ● Design med bra sikt maximerar sikten av gaffelspetsarna och arbetsområdet, särskilt på 2,0 tons modellen.

SBS20N

13


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:21 Pagina 14

ett heltäckande sortiment... Våra mångsidiga orderplockare för höga och låga nivåer ingår i en omfattande serie lagerutrustning, där du även hittar allt från motordrivna palltruckar och staplingstruckar till skjutstativtruckar och flervägstruckar.

Våra lika tillförlitliga motviktstruckar finns med kapaciteter från 1,0 till 16,0 ton och med diesel-, gasol- och eldrift, olika chassidimensioner, pneumatiska däck, halvmassiva däck och andra däck, flera olika stativ samt många fler specialalternativ.

Vi har en mängd olika modeller, var och en fullpackad med avancerade funktioner som standard… och med mängder av alternativ. Närmaste återförsäljare kan leverera den perfekta lösningen på varje tänkbar hanterings- och lagringssituation.

Oavsett om du behöver lagerutrustning, motviktstruckar eller en blandning av båda, så har Mitsubishi allt du behöver. Du får alltid samma höga standard inom konstruktion, montering, rådgivning och support.

Motordrivna palltruckar

Staplingstruckar

Skjutstativ och flervägs truckar

Orderplocksystem

Våra motordrivna palltruckar finns i många utföranden från mångsidiga modeller för gående förare och plattformsmodeller till versioner för stående och sittande förare, avsedda för långa sträckor och skift. Det finns även en modell för dubbla pallar, där lasterna förflyttas två pallar i djupled samtidigt, och en gångtruck med ergonomisk lyft upp till 800 mm höjd från golvnivån.

Våra staplingstruckar finns med kapaciteter upp till 2,0 ton och lyfthöjder upp till 6,3 meter. Vi erbjuder versioner för gående, stående och sittande förare samt modeller med plattform för att uppfylla alla tänkbara behov.

Vi erbjuder även skjutstativtruckar med extra lång räckvidd samt flervägs - truckar. Truckarna med längst räckvidd klarar höjder på upp till 11,5 meter, flervägs truckarna är idealiska för att hantera långa laster på begränsade utrymmen, med en maximal lyfthöjd på 9,0 meter.

Truckarna i vår serie med orderplockningsutrustning har flera modeller för plockning på låg höjd. Kunden kan välja mellan styrarm eller ratt, och vi erbjuder även modeller för plockning på hög höjd ända upp till hela 11,5 meter.

www.mitforklift.com

14


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:22 Pagina 15

15

Dieseldrivna motviktstruckar

Gasoldrivna motviktstruckar

Trehjuliga eldrivna motviktstruckar

Fyrhjuliga eldrivna motviktstruckar

Våra dieseldrivna motviktstruckar blandar effekt och hållbarhet med driftekonomi, ergonomi och miljövänlighet. Vi har våra flaggskeppsmodeller från 1,5 till 3,5 ton, de klassiska och populära truckarna från 4,0 till 5,5 ton, och smidiga jättar med kapaciteter på 6,0 till 7,0 eller 8,0 till hela 16.0 ton.

Den avancerade motortekniken i våra gasoldrivna motviktstruckar och den avancerade konstruktionen i alla komponenter och system ger hög effektivitet och låga utsläpp. Du kan välja kapaciteter från 1,5 till 3,5 ton eller 4,0 till 5,5 ton med pneumatiska däck, eller truckar med halvmassiva däck från 2,0 till 3,3 ton respektive 3,5 till 7,0 ton.

Innovativ konstruktion och avancerad elektronisk teknik gör våra elektriska motviktstruckar oslagbara när det gäller prestanda, användarvänlighet och ren flexibilitet. Våra trehjuliga modeller från 1,0 till 1,5 ton och 1,3 till 2,0 ton är populära alternativ för användning i mycket begränsade utrymmen, tack vare att de är så otroligt lättmanövrerade.

Samma avancerade teknik har använts för både trehjuliga och fyrhjuliga truckar. Vi erbjuder fyrhjuliga elektriska motviktstruckar med pneumatiska hjul och kapaciteter från 1,6 till 2,0 ton, 2,0 till 3,5 ton och 4,0 till 5,0 ton, och dessutom modeller med halvmassiva däck och kapaciteter från 1,5 till 3,0 ton.


W_BM1503_Layout 1 20-08-13 15:22 Pagina 16

Alla produkter som har namnet Mitsubishi, inklusive vår utrustning för materialhantering, har fördelarna med tillgång till enorma resurser och spjutspetsteknik från en av världens största koncerner. Så när vi lovar dig kvalitet, tillförlitlighet och valuta för pengarna vet du att det är en garanti att vi har tillräcklig kapacitet för att leverera. Alla modeller i vårt omfattande prisbelönta sortiment av gaffeltruckar och lagerutrustning är byggda enligt höga specifikationer så att de ska klara av att fortsätta arbeta för dig… dag efter dag… år efter år… oavsett uppgift... och oavsett arbetsförhållanden. Vi har ett nätverk av lokala återförsäljare som ser till att din truck hålls i gott produktivt skick – de har handplockats för att de alltid satsat på sina kunder… och de har bra stöd från hela organisationen inom Mitsubishi Forklift Trucks. Var du än befinner dig så har vi en återförsäljare i närheten – alltid redo att hjälpa dig med det du behöver. Vår positiva lokala service täcker in allt från att identifiera den perfekta produkten med rätt extrautrustning till att erbjuda konkurrenskraftiga och flexibla finans- och underhållspaket, oslagbara garantier, lång- och korttidshyra plus snabb fältservice och snabba reparationer… och inte minst branschens snabbaste och mest tillförlitliga reservdelsleveranser. Det är bara Mitsubishi som kan ge dig den här kombinationen av avancerad och global teknik kombinerat med lokal support… endast Mitsubishi erbjuder sådana kvalitetsprodukter till så överkomliga priser… och endast Mitsubishi prioriterar tillförlitligheten lika högt som du gör. Kontakta närmaste återförsäljare och se vad Mitsubishi kan göra för dig. www.mitforklift.com

NOTE: Performance specifications may vary depending on standard manufacturing tolerances, vehicle condition, types of tyres, floor or surface conditions, applications or operating environment. Trucks may be shown with non-standard options. Specific performance requirements and locally available configurations should be discussed with your distributor of Mitsubishi forklift trucks. Mitsubishi follows a policy of continual product improvement. For this reason, some materials, options and specifications could change without notice.

WSwBM1503 (01/13) © 2013 MCFE Printed in The Netherlands

mitforklift@mcfe.nl

Staplingstruckar  
Staplingstruckar  

Våra staplingstruckar finns med kapaciteter upp till 2,0 ton och lyfthöjder upp till 6,3 meter. Vi erbjuder versioner för gående, stående oc...