Page 1

Motvektstrucker med forbrenningsmotor

kvalitet | driftssikkerhet | valuta for pengene

1.5 – 5.5 tonn


Det er ikke rart at dette er den mest populære gaffeltrucken i verden. Hver dag, verden over, vet folk at de kan stole på Mitsubishi sine gaffletrucker. Signaturmodellen vår, GRENDIA, er både flott og effektiv. Erfaringen vår kommer til syne i de fornuftige løsningene som utgjør en reell forskjell i måten du arbeider på. Den enkle adkomsten som operatører er så glade i. Den gjør også at de daglige kontrollene går raskere og halverer vedlikeholdskostnadene. Designen med seks hjul gjør masten sterk og gir den suveren sikt. Vi har tatt oss tid til å tenke gjennom ting. Og resultatet er en gaffeltruck som er sterkere... billigere i drift... og en absolutt nytelse å bruke. Mange elsker GRENDIA. Det tror vi at du også vil.

www.mitforklift.com

2


den grønne diamanten

Vår mest populære gaffeltruckserie, GRENDIA, betyr «grønn diamant». Grønn for dens lave drivstofforbruk, lave utslipp og minimale dekkslitasje... Diamant fordi den er sterk, av høy kvalitet og alltid en god investering. Det er ikke rart at dette er den mest populære gaffeltrucken i verden.

3


Planlegging og øvelse finpusser både din ytelse og vår egen. Det er ikke tilfeldig at de som øver mest, er de som yter best når det gjelder som mest: Om og om igjen er det operatøren som leverer som trenger å vite med absolutt sikkerhet hvordan gaffeltrucken vil reagere. Hos Mitsubishi har vi også erfaring. Så vi har bevisst gjort GRENDIA til den enkleste og mest brukervennlige gaffeltrucken å kjøre. Små ting utgjør en stor forskjell, så pedalene har en kjent layout, som i en bil, i en vinkel som er behagelig å jobbe med hele dagen. Sikten er utmerket, hele veien rundt, og gaffeltrucken er naturlig stabil og stødig å bruke. GRENDIA gir deg selvtillit. Og det betyr ytelse.

Presis kontroll med fingertuppene

Om du foretrekker vår utprøvde fingerstyring eller våre ergonomiske spaker, så vil du dra nytte av GRENDIAs usedvanlig presise kontroll over alle hydrauliske funksjoner. Med et bredt spekter av sideforflytning og andre valgfrie hydrauliske funksjoner, vil du kunne jobbe nøyaktig, uansett hva slags gods du håndterer.

www.mitforklift.com

4


GRENDIA gaffeltrucker brukes mye i miljøer med høyt press, som logistikk og distribusjon. Den robuste og stødige maskinen gir operatøren selvtillitt til å utføre jobben godt.

5


Tøff, pålitelig og skapt for å jobbe like hardt som deg. I motsetning til andre gaffeltrucker er GRENDIA virkelig designet for å være pålitelig i de tøffeste arbeidssituasjoner. Den har en industri motor med kjededrift som standard, så ingen tid går tapt med å bytte registerreim, er beskyttet av Belly Seal, har lukkede hjulbuer og syklon luftfilter som standard. Vedlikeholdsintervallene er blant de lengste i bransjen, men det er ikke alt. Vi har gitt GRENDIA unike RapidAccess vedlikeholdspaneler, som kutter vedlikeholdskostnadene og dødtid til halvparten sammenlignet med andre konkurrenter. Denne designen lønner seg hver dag. Daglige kontroller før hvert skift går raskere, det samme gjør det regelmessige vedlikeholdet. På noen gaffeltrucker tar det 35 minutter å skifte en lyspære. På GRENDIA tar det kun to minutter. Sagt på en enklere måte: det er god ingeniørkunst. Og det er vi berømte for.

Hold urenhetene under kontroll med vårt unike Belly Seal

Belly Seal, som er tilgjengelig på alle GRENDIAmodeller, beskytter mot skadelig støv. Med en bunnplate og andre unike forseglede komponenter, forhindrer Belly Seal sykloneffekten, der smuss og støv blir sugd inn i motoren og resirkulert ut i arbeidsmiljøet. Dette gir GRENDIAs motorer lang levetid og enestående vedlikeholdsintervaller.

www.mitforklift.com

6


Du finner GRENDIA i bruk i noen av verdens tøffeste industrier: betong, konstruksjon, landbruk med mer.

7


Stillegående, ren og bryr seg alltid om miljøet. Når en arbeidsplass må være ren, sunn og rolig, er GRENDIA det perfekte valget. Det samme Belly Seal som beskytter motoren mot urenheter, forhindrer at gaffeltrucken sprer støv i lufta og reduserer motorstøy drastisk. Med universalledd-overføring over støyreduserende innsuging, gir og pumper er GRENDIA langt mer stillegående enn mange andre gaffeltrucker: kun 78 dBA. Utslippene er også lave. En treveis katalysator montert som standard reduserer utslippene av karbonmonoksid, hydrokarboner og 95 % av de skadelige NOx-gassene: et must for alle gaffeltrucker som brukes innendørs og nær mennesker eller mat. Velg GRENDIA for å beskytte miljøet, lageret og dine ansatte. Du vil bli forbløffet over forskjellen.

Jobb rent med antisyklon-effekt Kombinasjonen av GRENDIAs høye luftinnsuging, Belly Seal platen og lukkede hjulbuer forhindrer «sykloneffekten». I gaffeltrucker uten denne funksjonen (som den under), blir urenheter sugd inn i motoren, tvunget gjennom radiatoren og spredd ut i luften. GRENDIAs Belly Seal forhindrer at dette skjer ...beskytter dine ansatte og lageret.

7 www.mitforklift.com

8


Noen av verdens mest krevende merker stoler på GRENDIA for den rene, stillegående og støvfrie ytelsen.

9


Koster mindre å drifte.

GRENDIA er simpelthen en av de mest kostnadseffektive gaffeltruckene du kan kjøpe. For noen selskaper har de skyhøye drivstoffkostnadene blitt en større utgift enn selve gaffeltrucken. Ikke med GRENDIA. Om du velger diesel eller gassdrevet, så gir dens konsentrerte og styrte ytelse deg drivstoffbesparinger på opp til 40 % sammenlignet med noen konkurrenter. Men det er ikke alt. Vedlikeholdsintervallene er lengre, og vedlikeholdet blir raskere og rimeligere. Bremseslitasjen er redusert grunnet lavere vekt. Styregeometrien er nøyaktig optimalisert for å redusere dekkslitasjen. Og den solide konstruksjonen forbedrer påliteligheten, samt reduserer dyr og ikke planlagt dødtid og reparasjoner. Vi tror ikke du vil finne en gaffeltruck som er billigere å eie.

Hold ytelsen høy med FlexControl

Tilleggsutstyret FlexControl beskyttelsespakke inkluderer oljekjølte skivebremser for full operatørkontroll. Under kort transport forsinker FlexControl vekslingen fra fremoverdrift til revers inntil hastigheten har falt tilstrekkelig. Dette reduserer slitasje på dekk og girkasse. Operatørens selvtillit øker med automatisk «bakkestopp», og en startfunksjon med anti-hjulspinn.

www.mitforklift.com

10


Om du velger diesel eller gassdrevet, kan GRENDIA skryte av noen av de beste drivstoffbesparingene i sin klasse.

11


Tenk sikkerhet. Det er ikke bare føreren du beskytter. De fleste ofre i gaffeltruck-ulykker er kollegaer til fots, så en sikrere gaffeltruck er gode nyheter for alle. Og enhver ripe du forhindrer på kjøretøyet, lagerbeholdningen eller hyllene, gir direkte fordeler i driftsresultatet. GRENDIA er først og fremst bygd for å være stabil og minimalisere risikoene uten noen triks. Og sikten gjennom den sterke masten med seks hjul er uten sidestykke: 38 % bedre enn noen andre gaffeltrucker, med fullt synlig last. Et forbedret IPS2-system montert som standard låser kjøring og hydraulikk når føreren ikke sitter i setet. Du kan til og med låse gaffeltrucken med et passord, og dermed forhindre uautorisert bruk. For mer beskyttelse kan en unik, intelligent fartsbegrenser - tilgjengelig som tilleggsutstyr - forbedre sikkerheten og kutte kostnadene, samtidig som det gir full ytelse på rampene. Du lærer operatørene sikkerhet. Vi gir dem bare litt ekstra hjelp.

Full sikt i alle retninger er en vinner

Alle GRENDIA-modeller gir operatøren en usedvanlig god sikt til gaflene, takket være vår unike mastedesign. Sikten oppover er også usedvanlig god, og gir operatøren ekstra sikkerhet under arbeid ved større løftehøyder.

www.mitforklift.com

12


Capt

Fornuftige tiltak utgjør en stor forskjell: GRENDIA jobber med operatøren for å gi ekte sikkerhet, ingen triks.

13


GRENDIA - en sterk, p책litelig og god investering

www.mitforklift.com

14


Blant tilleggsutstyret finner du

S Diesel- og LPG-motvektstruck 4-hjuls med pneumatiske dekk 1.5 – 3.5 tonn

Kraftige LED-lamper

En lang rekke tilleggsutstyr

Samme type pedaler som i biler

Robust konstruksjon

15

GRENDIA ES er utviklet for å hjelpe operatøren til å oppnå maksimal produktivitet og SAMTIDIG redusere løpenede kostnader til et minimum. GRENDIA ES setter de høyeste standardene for motvekstrucker med IC-motor. GRENDIA bruker svært lite drivstoff, har sterke komponenter og er utformet for lavt vedlikehold, på grunn av dette er det god business å satse på denne trucken. Dessuten kommer listen med mange avanserte egenskaper, disse er montert som standard og gir god verdi for pengene. Navnet GRENDIA betyr 'grønn diamant': grønn for miljø, diamant for høy kvalitet, pålitelighet og gode investeringer. Raske, stabile og usedvanlig kraftige, tilbyr GRENDIA gaffeltrucker en sterk kombinasjon av høy effektivitet, lave utslipp og svært lave støynivåer. Til dette har Mitsubishi tilføyd en lang rekke ergonomiske funksjoner for å maksimere komfort, kontroll og presisjon. Resultatet er en

l Hydrauliske fingertuppkontroller l Grep/hornknapp for reversering

l Lastvektindikator l Hastighetskontroll l PlusCab panelhytter

kapasiteter FD/FG15N

FD/FG18N

1.5 t

1.8 t

FD/FG20CN

2.0 t

FD/FG20N

2.0 t

FD/FG25N

FD/FG30N

FD/FG35N

2.5 t

3.0 t

3.5 t

gaffeltruck som du kan stole på. Den vil levere topp ytelse, uansett hva den brukes til, og under alle slags forhold. l Avansert dieselteknologi reduserer drivstofforbruket og sikrer fullstendig, ren forbrenning – i tillegg til lave støynivåer. l Treveis katalysator montert som standard reduserer eksosutslipp betydelig til et av industriens laveste nivåer. (kun gassdrevne modeller.) l Det integrerte setebrytersystemet (IPS) hindrer at trucken og masten beveger seg hvis føreren ikke sitter i setet, i tillegg til at det har en varsellampe og en håndbrekkalarm.


PanelCab

www.mitforklift.com

16


l Oppstart med PIN-kode med førerspesifikke innstillinger er inkludert som standard for å forhindre uautorisert eller upassende bruk. l Mast med klar sikt for høy belastning tilbyr en markedsledende sikt mot gaflene og lasten, for raskere syklustider og redusert skade. Samme type betjeningselementer som i biler

l Den robuste konstruksjonen er formet og strengt testet for å sikre stor stabilitet, stivhet og beskyttelse. l Full Belly Guard-konstruksjon beskytter motoren mot enhver inntrenging, inkludert smuss, støv og vann, for lang motorlevetid. l Kraftig bakaskelenhet med metallbørstemonteringer (istedet for konkurrentenes mer skjøre gummimonteringer) er svært sterke.

Fingertuppkontroll

l Ny og kraftig vogn med seks lagre sørger for raskere lasthåndtering.

l Diagnostikken installert på trucken og detaljert feildiagnostikk via dataforbindelse, varsler førerne og serviceteknikerne om problemer, setter fart i servicearbeidet og hindrer skade. l RapidAccess-funksjoner sørger for rask og enkelt tilgang til alle områder for kontroll og vedlikeholdsarbeid. l Lavt støynivå ved operatørens ørehøyde bare 78 dBA og lav vibrasjon fra motoren øker komfort og reduserer tretthet. l Justerbar rattstamme med minnefunksjon bidrar til å garantere en optimal kjørestilling hver eneste gang. l Fullstendig justerbart sete med full fjæring, hoftestøtte og sikkerhetsbelte sørger for at føreren har det bekvemt selv på de lengste skiftene.

l Langt vedlikeholdsintervall og valg av komponenter med høy kvalitet kombinert med en design som krever lite vedlikehold, reduserer dødtid og kostnadene for eierskap til et minimum.

Førervern med klarsikt

RapidAccess-funksjoner

Left: Fra et enkelt, men effektivt takog frontrutevalg til en helt lukket, oppvarmet struktur, PlusCab -serien med panelhytter tilbyr fleksibiliteten som oppfyller dine behov. PlusCabs kan fjernes på minutter dersom været tilsier at det passer bedre med åpen drift.

17

S


Konstruert for 책 yte... bygget for 책 vare

www.mitforklift.com

18


Blant tilleggsutstyret finner du

Diesel- og LPG-motvektstruck 4-hjuls med pneumatiske dekk 4.0 – 5.5 tonn

l Oljekjølt våtskivebremser og FlexControl intelligent truckbeskyttelsespakke l Hydrauliske fingertuppkontroller l PlusCab panelhytter

kapasiteter FD/FG40N

Robust masteenhet

Komfortable seter som motstår slitasje

Førervern med klarsikt

Samme type betjeningselementer som i biler

19

FD/FG45N FD/FG50CN FD/FG50N

FD/FG55N

Effektiviteten og den legendariske 4.0 t 4.5 t 5.0 t 5.0 t 5.5 t påliteligheten til Mitsubishis 4 og 5 tonns gaffeltrucker med IC-motor har i mange år vist hva de duger til i de mest l Elegant, og funksjonell design gjenspeiler krevende oppgavene. Generasjoner av denne maskinens evne til å arbeide gaffeltruckeiere er blitt glade i og produktivt, uten opphold og under alle slags avhengige av disse robuste og svært forhold. dugelige maskinene. GRENDIA EX er basert på disse enestående l Industrielt utprøvet dieselmotor er særdeles egenskapene. pålitelig og slitesterk, i tillegg til å være stille og økonomisk, og retter seg lett etter Miljøvennlig og med den kvaliteten, forskriftene for utslippskontroll. påliteligheten og investeringsverdien du ville forbinde med diamanter, har den virkelig gjort l Avansert LPG-motor med 3-veis katalytisk seg fortjent til navnet sitt – ‘Grønn diamant’. omformer leverer presist kontrollert ytelse, glimrende drivstofføkonomi og svært lave Lite støy og vibrasjon, et komfortabelt driftsmiljø utslipp. og den siste ErgoCentric-utviklingen innen styring, hydraulikk og andre kontrollelementer vil l Fullt fjærende drivverk med utveksling i to alt sammen bli ønsket velkommen av førerne. I hastigheter forover og en hastighet bakover mellomtiden vil det integrerte maksimerer stigeevnen og kjørehastigheten, setebrytersystemet IPS2 og avanserte reduserer støy og vibrasjon til et minimum bremsesystemer bidra til å sikre at de er trygge. og bruker vedlikeholdsfrie gir i stedet for Og som alltid er alle systemer og komponenter remmer for å senke driftsutgiftene. konstruert og valgt for å redusere dødtid og vedlikeholdskostnader til et minstemål.


www.mitforklift.com

20


l Markedsledende ErgoCentric -konstruksjon gir lett på- og avstigning, et unikt, justerbart ratt med posisjonsminne, brukervennlige betjeningselementer, en praktisk layout og god sikt i alle retninger – med maksimal presisjon og produktivitet. l Kraftig mast med ypperlig sikt gjør det mulig å håndtere tung last trygt og sikkert i krevende miljøer. LED-arbeidslys foran

l Stort utvalg av kvalitetsmaster og tilbehør sørger for at vi kan tilby riktige spesifikasjoner. l RapidAccess -funksjoner sørger for meget enkel tilgang til alle områder for kontroll og vedlikehold.

Siste LPG-funksjoner

l Integrated Presence System 2 (IPS2) skyldes Mitsubishis pionerinnsats og hindrer all bevegelse fra truckens og mastens side hvis føreren ikke sitter i førersetet, i tillegg til at det har en varsellampe om setebelte og en håndbrekkalarm. l Valgfri hydraulisk fingertuppkontroll med integrert, fullt justerbart og komfortabelt armlene (et prisvinnende konsept) sørger for uanstrengt presisjon.

Klar sikt gjennom mast

Bekvem håndbrekknapp

21

l Hydrauliske kontrollspaker er lette å nå og enkle å bruke. l Justerbar styring av girskift gir større allsidighet, slik at ytelsen blir best mulig i en lang rekke applikasjoner. l Drivaksler med stor diameter er ekstremt slitesterke og krever lite vedlikehold. l Langt serviceintervall og lang levetid for komponenter reduserer driftstans og tilknyttede kostnader. l Lavt støynivå ved førerens øre og lav vibrasjon fra drivverket gir større komfort og reduserer tretthet. l Føreridentifikasjonssystemet kan aktiveres – hvis eieren ønsker det – for å hindre uautorisert bruk av trucken. l Klart og rikholdig instrumentpanel med LCD-display holder fører og administrator helt oppdatert om for eksempel hastighet, tid, motortimer, serviceintervaller og feil – for å optimere produktiviteten, truckens levetid og sikkerhet.


La oss finne den perfekte matchen for deg. Sikkerhet kommer fra å vite at du har det riktige verktøyet for jobben. Det samme gjelder gaffeltrucken din. Vår mangfoldige tilpasning av motvekt og lagerutstyr gjør at du får den riktige gaffeltrucken hver gang, uansett jobb. Våre gaffeltrucker er designet med tanke på din suksess, og de gir deg enestående ytelse, innovasjon og sikkerhet. De er klare til å takle enhver jobb med en lang rekke konfigurasjoner, så de oppfyller alle dine behov. Så la din lokale Mitsubishi-forhandler hjelpe deg med å finne din perfekte match i dag.

Dieseldrevne motvektstrucker

Motvektstrucker basert på LP-gass

Elektriske motvektstrucker med 3 hjul

Elektriske motvektstrucker med 4 hjul

Våre gaffeltrucker på 1,516,0 tonn er kraftige, pålitelige, presise og vennlige mot alle: miljøet, operatørene og drivstofføkonomien.

Våre pneumatiske og myke dekkmodeller er avanserte på alle måter og gir høy effektivitet og lave utslipp. Det er en vinnende kombinasjon, både innendørs og ute.

Våre trehjuls elektriske gaffeltrucker er brukervennlige, innovative og fleksible og gir høy ytelse, selv på trange områder og under fuktige forhold.

Våre fire-hjuls elektriske trucker er kraftfulle, lett manøvrerbare og klare for de tøffeste oppgaver.

www.mitforklift.com

22


Se Mitsubishi i aksjon:

www.mitforklift.com/videos

23

Elektriske jekktraller

Stablere

Skyvemasttrucker, flerveistrucker og høytløftende plukktruck

Ordreplukkere

Disse utrettelige utøverne tilbyr et stort spekter av overføringsmuligheter: fra korttransportarbeid til bruk over lengre avstander.

Våre allsidige stablere er kompakte og enkle å bruke, og sørger for høy produktivitet, uansett bruk.

Denne allsidige serien av spesialiserte gaffeltrucker gir svært høy produktivitet og god pålitelighet og kontroll.

Våre ordreplukkere jobber i høyder opp til 11,5 meter og gir svært effektiv ytelse på alle nivåer.


du jobber ikke alene I likhet med alle produkter med Mitsubishi-navnet, drar vårt utstyr for håndtering av materialer fordel av de enorme ressursene og den avanserte teknologien til et av verdens største selskaper.

Vår forpliktelse til virksomheten din leverer vi gjennom vår omfattende erfaring i et bredt spekter av bransjer, vår tekniske dyktighet og gjennom vårt satsing på kundebehandling.

Så når vi lover deg kvalitet, pålitelighet og valuta for pengene, vet du at vi kan oppfylle denne garantien.

Vi støttes av de effektive kanalene våre til hele Mitsubishi Forklift Trucks-organisasjonen på nasjonalt og globalt nivå. Uansett hvor du er, så er vi i nærheten - klare og

Alle modeller i vårt omfattende og prisbelønte utvalg av gaffeltrucker og lagerutstyr er bygget etter høye spesifikasjoner og utformet for å få jobben gjort for deg … dag etter dag … år etter år … uansett jobb eller forhold. Som din lokale autoriserte forhandler sørger vi for at alle gaffeltrucker forblir i konstant produktiv drift.

Award-winning designs

villige til å oppfylle dine behov raskt og effektivt. Bare Mitsubishi tilbyr deg denne kombinasjonen av teknisk ekspertise på globalt nivå og enestående lokal støtte … bare Mitsubishi tilbyr deg produkter av så høy kvalitet til en så overkommelig pris … og bare Mitsubishi prioriterer pålitelighet like mye som du gjør.

Betegnelsen ”Integrated Presence System” (IPS) er kun ment som en betegnelse for å beskrive designfunksjoner på Mistubishi-trucker som har IPS. Dette betyr ikke at trucken kan kjøres uten nødvendig opplæring, og uten aktsomhet og forsiktighet. Produsenten (MCFE, Almere, Nederland) påtar seg ikke ansvaret for ulykker eller skader som eventuelt måtte oppstå som en følge av ukorrekt eller uforsvarlig bruk av utstyret. Performance specifications may vary depending on standard manufacturing tolerances, vehicle condition, types of tyres, floor or surface conditions, applications or operating environment. Trucks may be shown with non-standard options. Specific performance requirements and locally available configurations should be discussed with your distributor of Mitsubishi forklift trucks. Mitsubishi follows a policy of continual product improvement. For this reason, some materials, options and specifications could change without notice. CNBM1518 (07/13) © 2013 MCFE Printed in The Netherlands mitforklift@mcfe.nl www.mitforklift.com

www.mitforklift.com

GRENDIA Motvektstrucker med forbrenningsmotor  

Signaturmodellen vår, GRENDIA, er både flott og effektiv. Erfaringen vår kommer til syne i de fornuftige løsningene som utgjør en reell fors...

GRENDIA Motvektstrucker med forbrenningsmotor  

Signaturmodellen vår, GRENDIA, er både flott og effektiv. Erfaringen vår kommer til syne i de fornuftige løsningene som utgjør en reell fors...