Page 1

Elektriske Gaffeltruck

kvalitet | pålidelighed | værdi for pengene

1.0 – 4.9 tons


Mitsubishi er et fornuftigt valg til din virksomhed Hos Mitsubishi er pålidelighed en lige så vigtig faktor for os som for dig. Det er en af årsagerne til, at vores kunder bliver ved med vælge Mitsubishi-truck... igen og igen – og igen. Under udviklingen af vores seneste serie af pålidelige elektriske gaffeltruck har vores dygtige team af produktudviklere fokuseret på føreren for at skabe truck med ultimative køreegenskaber. Hver model er konstrueret i henhold til avancerede specifikationer under anvendelse af de bedste materialer og komponenter, og alt har gennemgået en ekstremt streng kvalitetskontrol og testning.

For at give dig valuta for pengene, tager vi alle tilknyttede omkostninger i betragtning. Når du vælger en Mitsubishi-gaffeltruck, får du ikke blot en truck til en konkurrencedygtig pris, men en hel pakke af fordele, der hjælper dig med at spare penge – dag efter dag, år efter år. Vores berømte pålidelige truck er bygget til at fortsætte arbejdet – til at opretholde din virksomheds produktivitet og minimere driftsstop. Vi bruger komponenter af høj kvalitet for at opnå større holdbarhed, og vi designer systemer, der reducerer slitage. Vi indbygger også let serviceadgang. Resultatet: minimalt tab af produktivitet og minimale udgifter til udskiftningsdele og service.

Hvorfor vælge Mitsubishi? Over hele verden sætter folk, som er afhængige af deres gaffeltruck, deres lid til Mitsubishi. Vores truck er kendte for deres høje kvalitet og deres legendariske pålidelighed. Men hvis en truck bærer navnet Mitsubishi – ville du så egentlig forvente andet? Mitsubishi Forklift Trucks er en del af Mitsubishi Heavy Industries (MHI) – et af verdens største selskaber, der er førende inden for teknologier, hvor pålidelighed udgør forskellen mellem succes og fiasko… liv og død. Disse resultater har gjort navnet Mitsubishi til et symbol på tillid – et navn, der garanterer kvalitet, pålidelighed og værdi for pengene.

www.mitforklift.com

2


Desuden bevarer disse kvalitetstruck deres pålidelighed, økonomi og værdi over en lang levetid. Det er derfor, at vi ikke tøver med at tilbyde vores fremragende garantier, der giver total ro i sindet – ikke blot for dig, men også for eventuelle efterfølgende ejere.

Uanset hvilken model du vælger, får du meget for pengene... herunder den uvurderlige lokale support. Der findes en Mitsubishi-forhandler i nærheden, uanset hvor du befinder dig. En forhandler, der forstår din virksomheds behov, og som er villig og i stand til at gøre hvad som helst for at hjælpe dig.

O

R

I N N O V AT

I

1997

999 S 1

0 T 20 0

AWA R D F O

AWA R D

A WA

M

N

F

ERGONOM

IRON

O

R

IC

EN

AWA R D F O

M

ENV

0 T 20 2

IRON

R

EN

ENV

Med sådanne pålidelige produkter og pålidelig support vil du aldrig fortryde, at du har sat din lid til Mitsubishi.

ERGONOM

010 S 2

11

3

R

R

IC

TY

AWA R D F O

R SAFE

AWA R D F O

FO

20

RD

Den store assistance, der er tilgængelig gennem vores netværk af hjælpsomme lokale forhandlere, er en anden vigtig del af Mitsubishipakken. Disse forhandlere er blevet specielt udvalgt på grund af deres faciliteter, viden og engagement i kundeservice, og alle assisteres af de store ressourcer i den verdensomspændende Mitsubishiorganisation. Det betyder, at du kan være sikker på at få den mest kyndige vedligeholdelse, hurtig levering af reservedele og den højeste servicestandard.

Verdens bedste gaffeltruck... det er officielt! Mitsubishi er verdens første producent, der har gjort rent bord ved den prestigefyldte FLTA Annual Awards for Excellence. Da Mitsubishi vandt prisen for sikkerhed i 2011 – med GRENDIA-familien – blev Mitsubishi den første – og eneste – truckproducent, der nogensinde har vundet i hver eneste produktkategori.


Mitsubishi giver dig mere En af grundene til, at produkter fra Mitsubishi giver dig så stor værdi for pengene, er, at hver eneste model er af høj kvalitet og har avancerede funktioner som standard, herunder mange funktioner som andre producenter muligvis tilbyder dig som valgfrit ekstraudstyr.

Desuden er vores designere utrættelige i deres intention om at gøre disse truck endnu mere avancerede og med flere funktioner, mere produktive og rentable for din virksomhed, mere økonomiske at holde i drift og vedligeholde… og mere effektive og behagelige for dine førere at betjene og køre.

suveræn ergonomi

intelligent elektronik

kvalitets komponenter

Vores ErgoCentric-truckdesign sætter førerens behov i centrum i vores produktudvikling. Resultatet er komfort, tryghed og total kontrol.

Vores truck er fuldt programmerbare, så de kan imødekomme de nøjagtige behov hos hver eneste fører og inden for hvert anvendelsesområde. Serviceteknikeren kan via tilslutning af en bærbar computer foretage præcise justeringer af mange parametre og udføre detaljeret diagnosticering.

Vores designere har total tiltro til hver eneste komponent, som de benytter. Det er næppe overraskende, da næsten alle vores komponenter er udviklet, fremstillet og testet grundigt her hos Mitsubishi.

Førerkabinerne er ergonomisk designet med let ind- og udstigning, komfortable sæder og brugervenlige betjeningsfunktioner. Med klart udsyn hele vejen rundt og glat kørsel kan føreren håndtere trucken og lasten præcist og sikkert, og de lave støj- og vibrationsniveauer medvirker til at forhindre stress og træthed.

Enkle ydelsesindstillinger, herunder forudindstillede funktioner, kan vælges med det samme via displayenheden. Tydelige udlæsninger holder førere og ledere fuldt informerede om programmering, ydelse, tilstand og fejl for dermed at optimere produktiviteten, truckens levetid og sikkerheden.

Hele transmissionen samt den avancerede elektronik, der styrer den, er fremstillet af Mitsubishi selv for at sikre perfekt kompatibilitet og balance. Vi kalder vores præcise specifikationsproces for ”InTech komponenttilpasning”.

gaffeltruck med det hele... Lavt tyngdepunkt

Lave støj- og vibrationsniveauer

Integrated Presence System

Fuld programmerbarhed

Høj løftehastighed

INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II

INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II

...giver høj stabilitet

www.mitforklift.com

...øger førerens komfort

...giver øget sikkerhed

… giver maksimal alsidighed ...øger produktiviteten

4


uovertruffen udsyn

indbygget sikkerhed

uforlignelig adgang

Mitsubishi er velkendt for sin enestående konstruktion af master, som giver et optimalt udsyn fremad. Der er lagt lige stor vægt på at sikre udsynet gennem taget, forruden, bagruden og siderne af beskyttelsestaget.

Sikkerheden er en vigtig overvejelse i forbindelse med alle aspekter af udviklingen af vores truck. Store sikkerhedstiltag, der er integreret i strukturen, omfatter det lavtliggende tyngdepunkt (for at give stor stabilitet), styrken i chassis- og mastkonstruktionen og designet med godt udsyn hele vejen rundt.

Hver model er konstrueret med henblik på hurtig og enkel adgang (uden brug af værktøj) til driv- og hydrauliksystemerne, styreenhed, batteri- og alle øvrige områder, som kræver vedligeholdelse eller daglig kontrol.

Selv truckenes sædvanlige form er designet med henblik på at optimere udsynet hele vejen rundt, hvilket gør det lettere at se potentielle farer i det anvendelsesområdet og muliggør sikker kørsel.

Nem serviceadgang

Hurtig kørehastighed og acceleration

Hertil føjer vi – hvor det er bedst egnet – driftssikringsmekanismer, som f.eks. Integrated Presence System (IPS/IPS2), "bakkestop", kontrolleret tilbagerulning og Controlled Cornering System (CCS).

Lille drejeradius

Uanset om trucken leases eller ejes, betyder den praktiske adgang en velkommen reduktion i omkostningerne til vedligeholdelse og omfanget af driftsstop. Med diagnosesystem på alle trucks opnås der endda endnu større besparelser.

Langt serviceinterval

Høj effektivitet

F

E INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II

INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II

...muliggør hurtig kontrol og vedligeholdelse

5

...betyder hurtig transportkørsel

...muliggør kørsel i snævre områder

...minimerer driftsstop

INTEGRATED PRESENCE SYSTEM II

...forlænger varigheden af driftsperioderne


FBKRT PAC-serien

1.0 – 1.5 tons

3-hjulede med massivdĂŚk - 24 volt

Hurtig og nem adgang

www.mitforklift.com

Klare lyskit

Pedaler, der minder om bilpedaler

Let anvendelige betjeningsanordninger

6


kapacitet FB10KRT PAC FB12KRT PAC FB15KRT PAC

1.0 t

1.2 t

1.5 t

Ultra kompakt og styrbar… men med en større trucks kvaliteter

Tydelige udlæsninger

Let ind- og udstigning

Med det ultrakompakte design og utrolige manøvreegenskaber er den bemærkelsesværdige FBKRT PAC-serie uovertruffen i arbejdsområder, hvor der er begrænset med plads, som f.eks. smalle lagerkøregange og containere. Trucken er udstyret med et 24 volts batteri og effektive vekselstrømsmotorer og er dermed det perfekte valg, hvis man har brug for en økonomisk, men produktiv truck nogle timer om dagen.

 Diagnostik og fejlhukommelsesmappe på trucken holder fører og servicetekniker informeret om eventuelle problemer, fremskynder service og hjælper med at forebygge skader.

FBKRT PAC er let at betjene for alle – der kræves meget få instruktioner – og trods den begrænsede størrelse og pris har den mange vigtige kvaliteter til fælles med de større el-truck fra Mitsubishi. Den er f.eks. stærk og smidig, har støjsvag ydelse, stor stabilitet, fremragende førerkomfort, ergonomi og sikkerhed… og desuden fuld programmerbarhed, så trucken kan tilpasses den enkelte fører og det enkelte anvendelsesområde.

 Ergonomisk førerkabine – udstyret med justerbar ratstamme, korte og lettilgængelige hydrauliske greb og andre praktisk placerede betjeningsanordninger – mindsker førerens træthed og betyder større præcision.

 Kraftig vekselstrømsmotor giver højt drejningsmoment – selv ved høje hastigheder – så man opnår hurtig acceleration, og jævn, støjsvag og kontrolleret drift. Lille drejeradius - trucken kan dreje inden for sine egne dimensioner, hvilket giver mulighed for drift under meget trange forhold.

Forskellige typer af sæder

 Kraftig vekselstrømsdrevet hydraulikmotor giver højt drejningsmoment, så man opnår hurtig men smidig – og kontrolleret – løft og sænkning. En ny generation af styresystemer justerer acceleration, kørehastighed, løfte-/sænkehastighed og bremsning, så dette passer til belastningen, anvendelsesområdet og føreren – hvorved der opnås stor alsidighed. Ydelsesindstillinger – herunder forindstillede funktioner – giver øjeblikkelig programmering uden særlige værktøjer.

Ergonomisk udformning af betjeningsanordninger

7

 Indbygget sikkerhedssystem omfatter parkeringsbremsealarm, advarselslampe for sikkerhedssele og hydraulisk system samt kørselsblokeringssystem for ekstra sikkerhed.

 Langt serviceinterval 500 timer – og mindre vedligeholdelseskrav for vekselstrømsmotorer, bremser, CAN-bus el-systemet og andre komponenter reducerer driftsstop og omkostninger.


1.3 – 2.0 tons 3-og 4-hjulede med massivdÌk 48 volt

Vedligeholdelsesfrie lamelbremser

www.mitforklift.com

Automatisk parkeringsbremse

Elektrisk FeatherTouch -styring

Stor gulvplads

8


Ubesværet lethed... total kontrol

Over 20 års uafhængige tester lyver ikke. Den absolut vigtigste faktor, når det gælder om at øge en gaffeltrucks produktivitet, er køreegenskaberne. Dette skyldes en kombination af karakteristika, der giver føreren mulighed for at blive ét med maskinen. Næsten uden at tænke. Helt uden overraskelser. Med total kontrol. Det er dette, der driver vores designere... og nu giver dig EDIA EM – vores nyeste serie af 1,3 til 2,0 tons, 48 V, 3- og 4-hjulede elektriske gaffeltruck.

Let ind- og udstigning

Letfungerende, stille og yderst følsom elektrisk styring kombineret med brugervenlig hydraulik giver en følelse af ubesværet kontrol og gør betjeningen til en nydelse. Plads, komfort, intuitivt placerede betjeningsanordninger, nem serviceadgang og godt udsyn i alle retninger er indbygget i designet. Et væld af sikkerhedsanordninger øger tilliden yderligere og gør, at din fører kan fokusere 100 procent på at levere varerne.

Stort "adgangsvindue"

 Vedligeholdelsesfrie lamelbremser er perfekte til våde, salte eller støvede arbejdspladser, giver stort set vedligeholdelsesfri ydelse og skaber ingen partikelforurening. Elektronisk aktiveret parkeringsbremse aktiveres automatisk, når føreren forlader sædet, og kan aktiveres manuelt ved blot at trykke på en knap. "Bakkestop" forhindrer utilsigtet rulning, selv på stejle ramper.

Multifunktionsdisplay

Førerprogrammerbare indstillinger

for endnu mere information om EDIA EM besøg denne microsite:

www.edia-mitsubishi.com 9

 FeatherTouch servostyring reducerer energiforbruget, minimerer støj, giver præcis kontrol over trucken og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Controlled Cornering System (CCS) angiver passende hastighedsgrænser for enhver drejevinkel. Markedsførende ErgoCentric design er ensbetydende med et stort, plant, organiseret gulvareal, ekstremt stort "indgangsvindue" med et dybt, bredt trin og praktisk gribehåndtag, brugervenlige betjeningsanordninger, praktisk layout og fantastisk udsyn hele vejen rundt. Multifunktionsdisplay i farver giver særdeles tydelige udlæsninger, selv i direkte sollys, holder føreren fuldt informeret om programmerede indstillinger, ydelse, tilstand og fejl. Hurtigt batteriskift fra siden som ekstraudstyr til flere arbejdsskift eller krævende anvendelsesområder, nem, hurtig og sikker udtagning og udskiftning af batteri. IPX4-vandtætning omfatter IP54-specifikation som standard for driv- og hydraulikmotorer, hvilket muliggør brug i selv slagregn.


1.3 – 2.0 tons 3-og 4-hjulede med massivdÌk 48 volt

www.mitforklift.com

10


3-hjulede kapaciteter FB13PNT

FB15PNT

FB16CPNT FB16PNT FB18CPNT

FB18PNT

FB20PNT

1.3 t

1.5 t

1.6 t

1.6 t

1.8 t

1.8 t

2.0 t

FB16CPN

FB16PN

FB18CPN

FB18PN

FB20PN

1.6 t

1.6 t

1.8 t

1.8 t

2.0 t

4-hjulede kapaciteter

 Integrated Presence System 2 (IPS2) som er udviklet af Mitsubishi, forhindrer enhver bevægelse af trucken og dennes mast, hvis føreren ikke sidder på sædet.

 Alsidigt batterirum beregnet til batterier i DINog BS størrelsen med mange forskellige kapaciteter, med henblik på optimal kompatibilitet med brugerens udstyr og behov.

 Enkle ydelsesindstillinger omfatter fem forudindstillede funktionstilstande, som føreren kan benytte til øjeblikkelig programmering.

 Udvalg af fabriksmonterede VersaCab panelkabiner af høj kvalitet omfatter et unikt, prisbelønnet,nedbrydningsbestandigt beskyttelsestag med godt udsyn, glasvinduer med sprinkler og vinduesvisker, PVC- eller ståldøre og varme.

 Fuld programmerbarhed og diagnostik via tilslutning af bærbar computer, gør at serviceingeniøren kan foretage præcise justeringer af mange parametre, således at hver førers og anvendelsesområdes specifikke krav opfyldes. Ergonomiske hydraulikgreb giver en stærk berøringsfornemmelse samt kontrol over hastighed, også selvom føreren bærer handsker. Hydraulisk styreenhed med fingerspidsbetjening som ekstraudstyr med fuldt justerbart armlæn (et prisbelønnet koncept), giver præcis kontrol over alle funktioner. RapidAccess-egenskaber for nem servicering, herunder hurtigudløsning af gulvplade og batteridæksel med stor åbning.

DEN ELEKTRISKE DIAMANT EDIA står for miljøvenlig elektrisk energi og for diamantens kvalitet og varige værdi. EDIA kombinerer på genial vis den sidste nye elektroniske teknologi med ErgoCentric-designet og skaber et helt nyt tillidsniveau og intuitive køreegenskaber.

11

 Klar hvid halogenbelysning eller LED-belysning som ekstraudstyr – for og bag – giver føreren sikkerhed, idet denne kan se og blive set. Støjsvag teknologi reducerer det gennemsnitlige støjniveau ved førerens øre til et markedsførende niveau på 66 dB(A) for 3hjulede og 67 dB(A) for 4-hjulede modeller. Lavt tyngdepunkt sikrer de bedste restkapaciteter på markedet. Fremragende sigtbarhed via et stort udvalg af kraftige master med uhindret udsyn, der sikrer håndtering med total tryghed.


2.0 – 3.5 tons

FBK PAC-serien 4 hjul massivdæk 80 volt

Pedaler, der minder om bilpedaler

www.mitforklift.com

Indstillelig ratstamme

Let ind- og udstigning

Fuldt affjedret sæde

12


kapacitet FB20K PAC FB25K PAC FB30K PAC FB35K PAC

Lige så stærk som en diesel... uden udstødningsgasser

Hurtig serviceadgang

Denne serie er baseret på vekselstrømsteknologi for en exceptionelt letløbende, lydsvag, kontrolleret, effektiv og, frem for alt, høj ydelse. Serien er til både indendørs og udendørs drift, og den er ideel til krævende arbejde, som kræver en forbrændingsmotors styrke og hastighed, men uden dennes udstødsningsgasser og støjniveau. Alt på denne truck er konstrueret til lang levetid og lave driftsomkostninger. Desuden er den beskyttet mod indtrængen af fugt og støv - så du altid kan regne med den selv under de skrappeste arbejdsbetingelser. FBK PAC har mange af de samme prisbelønnede egenskaber som dens gennemtestede og markedskendte forgængere. Egenskaber såsom komfort, udsyn, styring, energivirkningsgrad, servicevenlighed, hurtig fejlfinding... og muligheden for programmering, uden brug af specialværktøj, alt efter den enkelte arbejdsopgave og fører.

Præcis fingerspidsbetjening

 Kompakte dimensioner - kombineret med præcis styring og høj stabilitet - for fremragende manøvredygtighed og høj produktivitet, uanset hvor trang pladsen er, eller hvor ujævnt underlaget er. Lavere placeret tyngdepunkt for stabil og sikker funktion.

Klare lyskit

 Stærk vekselstrømsdrivmotor giver et højt drejningsmoment - selv ved høj hastighed hvilket sikrer hurtig acceleration, fremragende egenskaber på læsseramper og letløbende, lydsvag og kontrolleret funktion. Kontrolleret tilbagerulning - og fremragende egenskaber på læsseramper - for sikker og effektiv betjening på skrånende underlag. Energieffektive AC motorer, kombineret med yderst effektiv energigenvinding via regenerativ bremsning giver mulighed for længere arbejdsskift og færre genopladninger.

13

2.0 t

2.5 t

3.0 t

3.5 t

 Indstilling af ydeevne - herunder forindstillede funktioner, der kan vælges af brugeren - giver mulighed for øjeblikkelig programmering uden brug af specialværktøj. Diagnosesystem med fejlkodehukommelse på trucken orienterer fører og servicetekniker om eventuelle problemer, giver hurtigere vedligeholdelse, og hjælper med til at forhindre beskadigelse. Automatisk lystænding - med justerbar lysfølsomhed - aktiveres automatisk i dårligt oplyste områder, så føreren kan se og bliver set. Ergonomisk førerplads - med let ind- og udstigning, fuldt affjedret og justerbart sæde, ratstamme med vippeindstilling, tydeligt display, fingerbetjent hydraulikstyreenhed og andre praktisk placerede betjeningsgreb - gør føreren mindre træt og øger præcisionen. Langt serviceinterval - 500 timer - reducerer driftsstop og vedligeholdelsesomkostninger. Rapid access-funktioner giver hurtig og enkel adgang til alle områder for kontrol og vedligeholdelse.


4.0 – 4.9 tons

FB-serien 4-hjulede med massivdæk 80 volt

Kraftige motorer

www.mitforklift.com

Hurtig udløsermekanisme

Dæksel, der vippes åbent

Bred batteriadgang

14


kapacitet FB40

Ren og støjsvag... med ekstra kraft

4.0 t

Hvis du har brug for en el-truck med ekstra styrke til at klare dine mest krævende job, er denne serie vekselstrømsdrevne truck med høj kapacitet løsningen. De er ideelle til både indendørs og udendørs brug, og kombinerer en ekstraordinær ydeevne med suveræn ergonomi, fremragende sikkerhed og lave driftsomkostninger. Avanceret joystick-styring

 Stærke vekselstrømsmotorer frembringer et højt drejningsmoment, selv ved høje hastigheder, for hurtig acceleration og letløbende funktion. Avanceret MOSFET-styreenhed justerer acceleration, hastighed og bremsning afhængig af varierende belastninger, arbejdsopgaver og førere.

Klare lyskit

Fuldt affjedret sæde

15

 Fremragende manøvreegenskaber og stabilitet gør disse truck ideelle til både indendørs og udendørs brug.

FB45

4.5 t

FB50

4.9 t

 Automatisk parkeringsbremse og system, som forhindrer tilbagerulning på læsseramper. Automatisk hastighedsreduktion mindsker risikoen for, at trucken vælter med læs, når den drejer. Ydelsesindstilling – herunder forindstillede funktionstilstande – giver øjeblikkelig programmering uden særlige værktøjer. Vedligeholdelsesfrie lamelbremser og vekselstrømsmotorer reducerer vedligeholdelsesomkostningerne. Langt serviceinterval reducerer driftsomkostningerne og øger produktiviteten.


FBCN-serien

1.5 – 3.0 tons

4-hjulede med bandage – 48 volt

www.mitforklift.com

16


kapacitet

Enestående ydeevne… selv hvor der er meget begrænset plads Udviklet på baggrund af et prisvindende design, men nu drevet af det nyeste inden for vekselstrømsmotorer, tilbyder disse kompakte firehjulede el-truck samme styrke og hastighed, som en dieseltruck... men uden støjen og udstødningsgasserne. Kombinationen af høj ydeevne, manøvredygtighed og ergonomisk design giver enestående produktivitet. De mange fordele ved vekselstrømseffekt omfatter jævn, støjfri og kontrolleret betjening. Med henblik på yderligere fleksibilitet, giver en avanceret styreenhed mulighed for øjeblikkelig programmering af trucken, så den passer til den enkelte førers behov og opgave. Driftsomkostningerne minimeres takket være truckens enorme effektive energiudnyttelse, lave vedligeholdelseskrav og 500-timers serviceinterval.

Store restkapaciteter

 Kompakte dimensioner – sammen med præcis styring og høj stabilitet – giver fortrinlig manøvredygtighed og høj produktivitet, uanset om der arbejdes i snævre områder eller ujævne overflader. Fremragende sigtbarhed – via den revolutionerende frisigtsmast med høj styrke – maksimerer førerens sikkerhed og produktivitet.

Fremragende udsyn hele vejen rundt

Energieffektive dæk

17

 Kraftig vekselstrømsmotor giver højt drejningsmoment – selv ved høje hastigheder – og hurtig acceleration, høj ydeevne på ramper samt jævn, støjfri og kontrolleret betjening.

FBC15N

FBC18N

FBC20N

FBC25N

1.5 t

1.8 t

2.0 t

2.5 t

FBC25EN

FBC25LN

FBC30N

2.5 t

2.5 t

3.0 t

 Kontrolleret tilbagerulning – og enestående ydeevne på ramper – giver sikker og effektiv betjening på hældninger. Hjulbandager minimerer rullemodstanden, reducerer energiforbruget og giver længere driftstid samt maksimal stabilitet ved høje løft. Langt serviceinterval – 500 timer – og lavere vedligeholdelseskrav for vekselstrømsmotorer, bremser, det elektriske CAN-bus-system og andre komponenter reducerer stilstand og omkostninger. Funktioner for hurtigadgang – herunder forbedret adgang til det elektriske system og styreenheder – sikrer hurtig og let adgang til samtlige områder ved udførelse af kontroller og vedligeholdelse.


Det bedste bliver bare bedre… Ændringerne i teknologien sker meget hurtigt i dag, og vi forbedrer løbende både specifikationerne for og designet af vores produkter. Her introducerer vi blot en lille del af de avancerede funktioner, der for øjeblikket fås i Mitsubishi’s sortiment

Controlled Cornering System

Integrated Presence System

Fremragende manøvreegenskaber og høj stabilitet – selv i fuld fart – er indbygget i hver eneste Mitsubishi-truck, men for at give ekstra ro i sindet er EDIA EM udstyret med teknologi, der forhindrer kørsel rundt i sving med for høj hastighed.

Der anvendes to versioner af vores banebrydende Integrated Presence System (IPS og IPS2) i det aktuelle modelsortiment. Begge versioner forhindrer al bevægelse af både truck og mast, hvis føreren ikke sidder i sædet, tillige med, at der afgives vigtige advarsler.

Elektroniske sensorer overvåger rattet og sænker – via controlleren – automatisk truckens hastighed, hvis den overskrider den sikre hastighedsgrænse for en specifik drejevinkel.

IPS2 tilføjer en elektronisk parkeringsbremse – der aktiveres automatisk, hvis sædet er ubenyttet, eller manuelt via en knap på instrumentpanelet.

CCS virker som følger:

IPS og IPS2 indeholder:

 intelligente sensorer måler drejevinklen

 spærringer forhindrer utilsigtet løft, sænkning, tilt og kørsel

 den sikre hastighedsgrænse for den pågældende vinkel beregnes og anvendes

 automatiske advarsler minder føreren om at spænde sikkerhedsselen og aktivere parkeringsbremsen

 drivmotorhastigheden justeres løbende, i takt med at drejevinklen ændres

 den elektroniske parkeringsbremse (kun IPS2) aktiveres automatisk, når føreren forlader sædet

 normal hastighed genoptages, så snart kursen rettes op

Sensorer registrerer drejevinklen, og fremdriften begrænses automatisk.

og der er meget mere...

Systemet benytter den passende grænse igennem hele svinget.

Fuld fremdrift genoprettes, så snart truckens kurs rettes op.

www.mitforklift.com

ren og stille

det sikre valg

Vores lamelbremser er stort set vedligeholdelsesfrie og modstandsdygtige over for vand, salt, støv, snavs og intensiv brug. De frembringer ingen bremseklodsstøv og er således også perfekte til "rene" anvendelsesområder.

For at opnå høj produktivitet, eller ganske enkelt af hensyn til sikkerheden, giver vores hurtige system til batteriskift fra siden mulighed for hurtigt batteriskift uanset tid og sted og uden behov for løfteudstyr.

18


FeatherTouch-styring

IPX4/VersaCab

Dette system, der fås på EDIA EM, fungerer via et rat, der er overraskende lille og meget nemt at betjene.

EDIA EM, der er konstrueret til både indendørs og udendørs brug, opfylder branchens IPX4-standard for beskyttelse mod vandstænk fra alle vinkler. Hydraulik- og trækmotorerne er helt indkapslede for at holde støv og vand ude – så den officielle IP54indtræningsbeskyttelsesspecifikation overholdes.

Den avancerede teknologi i den elektriske FeatherTouch-styring bidrager i væsentlig grad til truckens energieffektive, smidige og støjsvage ydelse samlet set. Fordelene omfatter: Servostyringsfunktion, der kun kræver halvt så stor en indsats fra føreren som konventionelle systemer Force feedback, der øger stivheden ved enden af hvert styreudsving for at opretholde præcisionen til enhver tid Lavt energiforbrug, der kombineret med minimale – næsten ingen – vedligeholdelsesbehov nedbringer omkostningerne

Af hensyn til komforten fås EDIA EM med et sortiment af fabriksmonterede VersaCab-panelkabiner af høj kvalitet. Valgmulighederne omfatter: unikt beskyttelsestag med godt udsyn – modstandsdygtigt over for ridser, vejrpåvirkninger og forringet transparens forrude af lamineret glas og hærdet glas, bagrude med hængselåbning – begge har sprinkler og vinduesvisker PVC-sidedøre/vinduer, der kan rulles op, eller alternativt ståldøre med skyderuder varmesystem til kabiner med ståldøre

19

fingerspidsbetjening

klare lygter

gætteværk unødvendigt

håndtering med tryghed

Vores hydrauliske styreenhed med fingerspidsbetjening – endnu et prisbelønnet koncept – giver ubesværet præcision. Endvidere tilbyder vi, hvis du foretrækker det, joystickbetjening og det sidste nye inden for ergonomisk hydraulikgrebdesign.

For at kunne se og blive set er der mulighed for at vælge mellem en række forskellige lyskit, herunder klare hvide halogenlygter, LED-lygter, der stort set holder evigt, kombinationer af for- og baglygter samt vejlygter.

Vi har et stort udvalgt af elektroniske hjælpemidler, så du slipper for gætteværk ved lasthåndtering, herunder vægtindikatorer, overbelastningsalarmer, automatisk gaffelnivellering og laserpeger til gafler.

Vores omfattende sortiment af kvalitetsmaster, kombineret med et kompatibelt sortiment af aggregater og gafler, sikrer en tryg håndtering og en perfekt konfiguration til alle anvendelsesområder.


opfylder dine behov præcist Med over 35 standardmodeller blot i vores elektriske sortiment vil der være én, der allerede er tæt på at opfylde dine nøjagtige behov. Desuden vil din lokale Mitsubishiforhandler sikre, at en ny truck nøjagtigt matcher det, du skal bruge den til, ved at finde den perfekte konfiguration af funktioner, ekstraudstyr og indstillinger. Her kan du se nogle få af de mange hundrede muligheder, du kan vælge blandt.

Væsentlige ydelseskarakteristika og dimensioner

(km/h)

(m/s) Maksimal løftehastighed, med/uden last FBKRT EDIA EM FBK PAC

FB FBCN

0.26/0.48 - 0.29/0.48 0.4/0.6 - 0.5/0.6 0.40/0.50 - 0.55/0.65

Maksimal kørehastighed, med/uden last FBKRT EDIA EM FBK PAC

0.31/0.45 - 0.35/0.47 0.36/0.55 - 0.53/0.71

11.0/12.5 - 11.0/13.5 16.0/16.0 - 17.0/17.0 16.5/18.0 - 20.0/20.0

FB FBCN

15.0/16.0 - 15.0/17.0 18.0/18.0

(mm)

(mm)

Totalbredde FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

Maksimal løftehøjde

997 1090 - 1140 1190 - 1230 1340 - 1450 945/996 - 1103

FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

6000 7000 7000 7175 5990

h3

(mm) Beskyttelsestagets højde FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

(kg) Lastkapacitet

h6

FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

b1

2015 (1965) 2050 2200 - 2259 2320 2180 - 2210

1000 - 1500 1300 - 2000 2000 - 3500 4000 - 4990 1500 - 3000

(mm) Længde til gaffelfront FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

Wa

y

l2

(mm)

(mm) Venderadius FBKRT EDIA EM FBK PAC FB FBCN

Akselafstand FBKRT EDIA EM FBKPAC FB FBCN

1370 - 1445 1475 - 2015 1950 - 2230 2450 1790 - 2045

FBKRT PAC-serien

www.mitforklift.com

1700 - 1775 1848 - 2273 2249 - 2577 2830 1980 - 2255

EDIA EM – 3-hjul

EDIA EM – 4-hjul

FBK PAC-serien

FB-serien

1125 - 1200 1285 - 1556 1520 - 1690 2000 1170 - 1380

FBCN-serien

20


 

  

 

    

     

  

 

  

  

  

    

 

   

 

Mast- og gaffelenhed Avanceret mast med uhindret udsyn Mastedæmpning Stabilitetsforbedrende lastbagstøtte Stort udvalg af maststørrelser Integreret sideskift Påhængt sideskift Integreret gaffelflyt Special tilbehør

    

    

Bed din Mitsubishi-forhandler om at vise dig det komplette udvalg af modelkonfigurationer

Vores politik omkring fortsat forbedring af produktionsprocessen kan føre til ændring af funktioner, ekstraudstyr og specifikationer. Visse kombinationer af ekstraudstyr er ikke mulige.

21 

      

Elektriske systemer og styresystemer   

Styresystem Hydrostatisk servostyring Børsteløs jævnstrømsdrevet styremotor Elektrisk FeatherTouch-servostyringFBCN

 

FB

FBCN

  

FBK PAC

FB

Justerbar ratstamme Sikkerhedssele og hoftesele Fuldt affjedret sæde Luksussæde Drejesæde Gribehåndtag bagtil med knap til horn Skridsikre gulve og trinoverflader Ergonomiske hydraulikgreb Hydrauliske fingerspidsbetjeningsanordninger med justerbart armlæn Hydrauliske joystickbetjeningsanordninger med justerbart armlæn Pedaler, der minder om bilpedaler Fodbetjent retningsstyring Retningskontakt på justerbart armlæn Nødstopknap til øjeblikkelig slukning Indtastning af PIN-kode Tydelig, informativ displayenhed Fluorescerende multifunktionsdisplay Tydlig alarm ved baglænskørsel Bakkealarm med hvid støj Spejle Monteret kamerasystem Udvalg af fabriksmonterede kabiner Elektrisk varmesystem

EDIA EM

FBK PAC

    

Førerkabine og betjeningsanordninger

FBKRT PAC

EDIA EM

 Standard Tilvalg

FBKRT PAC

Standardfunktioner og tilvalg

    

  

Mitsubishis elektroniske styresystem Avanceret MOSFET-controller Indstilling af ydelse – inklusiv forindstillede funktionstilstande Tilslutningspunkt til bærbar computer Diagnostik og fejlhukommelsesmappe på trucken Elektrisk CAN-bus-system Integrated Presence System (IPS/IPS2) Automatisk gaffelnivellering Horisontalindikator til gafler Lastindikator (hydraulisk) Computerstyret vejesystem Arbejdsbelysningskit Vejlygtekit Rotorblink System til hurtigt batteriskift

   

 

 

   

 

     

Bremser Lamelbremser Regenerativ bremsning Automatisk aktiveret parkeringsbremse Sædebetjent parkeringsbremse Automatisk hold på bakker Kontrolleret nedrulning på hældninger Automatisk hastighedsbegrænsning i sving

   

  

 

Chassis og karrosseri Kraftigt beskyttelsestag Beskyttelsestag med godt udsyn Udvalg af beskyttelsesstørrelser/-typer Brugerspecificeret maling Eksplosionssikring Galvaniseret chassis og mast

  

      

 

 Andre data IPx4-specifikation for vandtætning Modificering for kølelager Hurtig og nem adgang
et stort sortiment

Uanset om du er på udkig efter gaffeltruck, lagerudstyr eller begge dele, har Mitsubishi alt, hvad du har brug for, i sit omfattende produktsortiment. Når det gælder ydeevne, kvalitet og driftsikkerhed, er Mitsubishis gaffeltruck uforlignelige - akkurat som udvalget af modeller og konfigurationer.

Kapaciteten ligger på 1 til 16 tons, der er diesel-, LP-gas- og elektriske trucks, der er forskellige chassisstørrelser, der er almindelige dæk, hjulbandage og andre dæktyper, forskellige master... og mange andre specialiserede optioner. Uanset behov kan din lokale Mitsubishi-forhandler altid finde en truck, der passer perfekt til det, du skal bruge den til.

Dieseltruck

Gastruck

Elektriske truck, 3-hjulede

Elektriske truck, 4-hjulede

Alle modeller lige fra vores flagskibsmodeller med en kapacitet på 1,5 til 3,5 tons til vores altid populære truck med en kapacitet på 4 til 5,5 tons, til de "venlige kæmper" med en kapacitet på 6, 7 eller 8 til 16 tons kombinerer vores dieseltrucks teknik og holdbarhed med driftsøkonomi, ergonomi og miljøvenlighed.

Vores avancerede LPG-motorer, komponenter og systemer giver høj effektivitet og lave emissioner. Du kan vælge kapaciteter fra 1,5 til 3,5 tons eller 4 til 5,5 tons med almindelige dæk, mens truck med hjulbandage fås i udgaver med en kapacitet på 2 til 3,3 tons og 3,5 til 7 tons.

Innovativt design og avanceret elektronik gør vores elektriske gaffeltruck uovertrufne når det kommer til ydelse, brugervenlighed og fleksibilitet. Vores trehjulede modeller med en kapacitet på 1 til 1,5 tons og 1,6 til 2 tons er på grund af deres exceptionelle manøvredygtighed populære til steder med meget lidt plads.

Uanset om du vælger tre eller fire hjul, får du den samme avancerede teknik. Vi har firehjulede elektriske gaffeltruck med almindelige dæk i udgaver med en kapacitet på 1,6 til 2 tons, 2 til 3,5 tons og 4 til 5 tons samt modeller med hjulbandage med en kapacitet på 1,5 til 3 tons.

www.mitforklift.com

22


23

De exceptionelle kvaliteter og høje standarder, som har gjort Mitsubishis gaffeltruck til de foretrukne i verden, findes tilsvarende i vores lagerprodukter. Hvis de ikke leverer høj ydelse, høj værdi, innovativt design, indbygget sikkerhed og total pålidelighed, kan de umuligt være Mitsubishis gaffeltruck.

Med alt fra palletruck, stablere og plukketruck til reachtruck, flervejstruck og smalgangstruck sikrer vores avancerede løsninger og store udvalg af modeller, at din lokale forhandler kan levere den perfekte løsning til alle tænkelige håndterings- og lagerbehov.

Palletruck

Stablere

Reachtruck, flervejstruck og smalgangstruck

Plukketruck

Vores elektriske palletruck går fra alsidige modeller til gående eller medkørende fører til maskiner til stående eller siddende fører, som er beregnet til længere afstande og lange vagter. Der er også en dobbeltstabler, som kan bære last med to i dybden.

I vores stablerserie finder du kapaciteter på op til 2 tons og en maksimal løftehøjde på op til 6,3 meter. Du kan vælge udgaver til gående, medkørende, stående eller siddende fører alt efter dit behov.

Vores familie af reach-, flervejsog smalgangstruck giver mulighed for en lang række specialiserede håndteringsløsninger: Reachtruck, der kan løfte helt op til 11,5 meter, flervejstruck, som er ideelle til håndtering af en lang last på smalle steder, med en maksimal løftehøjde på 9 meter, og smalgangstruck, som kan løfte op til 9 meter og kan arbejde i gange på helt ned til 1700 mm.

Vores serie af plukketruck har forskellige modeller til pluk fra lavt niveau med mulighed for styrearms- eller ratstyring, samt modeller til pluk fra højt niveau, som kan arbejde i helt op til 11,5 meter.


Som alle andre Mitsubishi produkter har vores materialehåndteringsudstyr fordel af de enorme ressourcer og den banebrydende teknologi fra et af verdens største selskaber. Så når vi lover dig kvalitet, driftssikkerhed og værdi for pengene, ved du, at det er en garanti, vi kan indfri. Hver enkelt model i vores omfattende, prisbelønnede serie af gaffeltruck og lagerudstyr er fremstillet i henhold til strenge specifikationer, og udviklet til at blive ved med at arbejde for dig... dag efter dag... år efter år... uanset arbejdsopgaven... uanset forholdene. For at sikre at din truck hele tiden er driftsklar, har vi et netværk af lokale forhandlere, som er blevet særligt udvalgt på grund af deres kundeengagement, og som alle støttes af organisationen Mitsubishi Forklift Trucks. Uanset hvor du befinder dig, har vi en forhandler i nærheden – parat til at imødekomme dine behov.

Vores venlige, lokale service dækker alt, lige fra at finde frem til den rette model og konfiguration til dit anvendelsesområde, at tilbyde konkurrencedygtig og fleksibel finansiering, vedligeholdelsespakker, uovertrufne garantier, langtids- og kortidsudlejning, hurtig servicerespons og reparationer, samt branchens hurtigste og mest pålidelige levering af reservedele. Kun Mitsubishi kan tilbyde dig denne kombination af global, teknisk ekspertise og enestående lokal support... kun Mitsubishi tilbyder dig sådan et kvalitetsprodukt til overkommelige priser... og kun Mitsubishi prioriterer pålidelighed lige så højt, som du gør. Kontakt din lokale forhandler, og hør hvad Mitsubishi kan gøre for dig. Find din nærmeste forhandler på www.mitforklift.com

Betegnelsen ”Integrated Presence System” (IPS) henviser til en række designegenskaber på Mitsubishi truck, hvor sikkerhedssystemet IPS anvendes. Dette betyder ikke, at gaffeltrucken kan betjenes af truckfører uden behørig uddannelse og uden at udvise passende omhu og opmærksomhed. Producenten (MCFE, Almere, Holland) påtager sig intet ansvar for uheld eller skader, som måtte opstå som følge af ukorrekt eller uforsvarlig betjening af udstyret. Truckspecifikationerne kan variere afhængig af standard produktionstolerancer, køretøjets stand, dæktype, gulv- eller overfladestand, anvendelse eller driftsmiljø. Truck kan vises med udstyr, der ikke er standard. Specifikke krav til ydeevne/funktioner og lokalt tilgængelige konfigurationer skal drøftes med din Mitsubishi Forklift Trucks forhandler. Mitsubishi forbedrer deres produkter løbende. Derfor kan brug af visse materialer, optioner eller specifikationer ændres uden varsel.

CDaBM1387 (08/12) © 2012 MCFE Printed in The Netherlands

mitforklift@mcfe.nl www.mitforklift.com

www.mitforklift .com

Elektriske Gaffeltruck  

Hos Mitsubishi er pålidelighed en lige så vigtig faktor for os som for dig. Det er en af årsagerne til, at vores kunder bliver ved med vælge...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you