__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 12

KIJK op Val kenbu rg 13

nachtclub. Poepie-chique, van internationale allure. Nergens was op bezuinigd. Alleen al het gigantische aquarium met Koikarpers kostte een fortuin,” vertelt Luciano. “Dan had mijn vader weer ergens iets gezien en dat wilde hij dan ook. Een betaalsysteem met kaarten bijvoorbeeld. Of een privékluisje voor gasten om hun exclusieve whisky in te bewaren.” In de Riverside mocht je aanvankelijk alleen naar binnen als je netjes gekleed was: in stropdas en pantalon. Als om vier uur ’s ochtends de deuren sloten, zochten de bezoekers naar taxi’s. ‘Maar die waren er op dat tijdstip onvoldoende, dus dan pakte ik mijn VW Kever en bracht ze thuis,” zegt Jean.

Ondernemersbloed De Riverside: een club met internationale allure

de familie Van Waterschoot

Ook de volgende generaties Van Waterschoot en Cabo kregen al jong de horecasmaak te pakken. Luciano van Waterschoot en Marco Cabo spoelden op hun 12e glazen en schonken limonade in. Met arendsogen hielden ze Michel Cabo, die ouder was en al mocht tappen, in de gaten. Zodra hij even de tap verliet, waren de beide neefjes er als de kippen bij om het over te nemen. Ook verdienden ze een zakcentje bij door hamburgers te verkopen bij het Pavillon. Ondernemend als ze waren deelden ze de hamburgers doormidden en verkochten ze deze als hele. En de klanten? Die slikten het als zoete koek… In de jaren negentig nam de populariteit van disco’s af. In 1998 verkochten Paula en Guido de spraakmakende dancing en een jaar later de Riverside. Nu wonen ze alweer jaren in Spanje. Jean en Maria genieten van hun pensioen. Marco Cabo was lange tijd eigenaar van Café Cabo Cabo en is nu actief in vastgoed. Luciano is nog steeds ondernemer en (mede)eigenaar van Pub Henry VIII, van Gasterij Henry VIII in Noorbeek en van een versgroothandel. In Noorbeek leeft een glas-in-loodraam uit de grillbar voort als stille getuige aan een veelbesproken periode.

de privébadkamer. Alles kon in die tijd. Artiesten brachten zelfs hun gezinnen mee.” Het was een groot feest, maar ook hard werken voor de families van Waterschoot en Cabo. Slechts vier uurtjes slaap was heel normaal. Jean: “Na sluitingstijd gingen we vaak nog met het team op stap naar Vroenhoven.” “Dan communiceerden we via briefjes met elkaar wie er mee wilde gaan,” vult Maria aan. Onvergetelijk is ook de schaatser die met Holiday on Ice moest optreden in de nabijgelegen Eurohal. Deze David had het ’s middags al zo naar zijn zin bij het Pavillon, dat er van schaatsen niets meer kwam tijdens de voorstelling. De boze manager kwam naderhand verhaal halen bij Jean.

Internationale allure De ondernemer in Guido wilde verder. Beneden in het Pavillon begint hij in 1978 een klein restaurantje: Guido’s Grillbar. En weer een jaar later opent hij ernaast de Riverside. “De Riverside was een luxe

KijKopValkenburg-Juli2020_210x295mm.indd 13

03-07-20 15:21

Profile for Lifestyle in Limburg

Kijk op Valkenburg - Zomer 2020  

Kijk op Valkenburg - Zomer 2020  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded