Page 1

MK Olle Rosenqvist och Evangelistmissionen:

Spännande pionjärarbete!

Infobladet Internationellt en gratis nyhet till Dig!

F:S

Missionskyrkan i Finland satsar på information om det internationella arbetet.

NY

HE

TS

BR

EV

INTERNATIONELLT INFOBLAD OM MISSIONSKYRKAN I FINLANDS INTERNATIONELLA ARBETE

NR 1/2011

DEL 2/2: MKF:S EGENFINANSIERADE ARBETE

Ibland är det inte lätt att vara missionär Trots att man vet att man är på rätt plats kan missionärslivet ibland kännas tungt. Då kan man kanske drömma sig bort en stund, så känns allt snart mycket lättare igen. Familjen Zuglian rapporterar sina egna upplevelser bland aboriginerna i Australien.


Internationellt är Missionskyrkan i Finlands (MKF) nyhetsblad om de utlandsprojekt samfundet bedriver. Nyhetsbladet distribueras kostnadsfritt till medlemmar och andra aktiva personer i MKF:s församlingar. Internationellt utkommer 5 gånger per år. Nyhetsbladet består av två delar: del 1 för de egenfinansierade utrikesprojekten och del 2 för de projekt som delfinansieras av Utrikesmininsteriet (UM). UM-projekten stöds av UM via frikyrkornas takorganisation Frikyrklig Samverkan (FS).

Ansvarig utgivare: Håkan Björklund Redaktör: Jessica Taipale 044-76 42 612 jessica.taipale@gmail.com Kontaktuppgifter: Huvudkontoret Torngatan 4 10600 Ekenäs Biståndskontoret Högbergsgatan 22C 00130 Helsingfors www.missionskyrkan.fi Håkan Björklund Samfundsledare, ansvar för MKF-finansierad mission: 050-36 20 602 hakan.bjorklund@mkf.fi Mona Groop Biståndsledare, ansvar för biståndsprojekten 044-76 42 617 mona.groop@mkf.fi Konto: Aktia 405510-2257071 IBAN: FI5740551020257071 BIC: HELSFIHH

Vad är nu detta?

Internationellt, vaddå? I din hand håller du det första numret av Internationellt, Missionskyrkan i Finlands nyhets- och informationsblad om samfundets internationella arbete. Som du kanske redan upptäckt är Internationellt uppdelat i två olika delar – en del för MKF:s egenfinansierade utrikesprojekt och en del för de biståndsprojekt som delfinansieras av Utrikesministeriet. I Internationellt kan du läsa om vilka spännande och varierande projekt som MKF är en del av, då våra utlandsarbetare ger dig senaste nytt från fältet. Om du vill veta mer om våra internationella

projekt så är du välkommen att ta kontakt med oss. Kontaktuppgifter hittar du i rutan intill. Med start den 16 mars 2011 hittar du Internationellt på MKF:s hemsida www.missionskyrkan.fi. Samma dag lanserar samfundet också sin nya webbplats, där du alltid hittar aktuell information om våra olika internationella projekt. Bönekalendern som är en gammal goding i MKFkretsarna följer från och med nu med i samma utskick som Internationellt. I Bönekalendern hittar du de böneämnen som MKF:s utlandsarbetare önskar få förbön för.

Om du inte vill ha fler nummer av nyhetsbrevet... Vänligen kontakta då redaktör Jessica Taipale på e-post jessica.taipale@gmail.com eller telefon 044-76 42 612. Adressuppgifterna är hämtade från MKF:s adressregister.


Internationellt och Bönekalendern till alla

En nyhet i din postlåda Hur månne det går för familjen Zuglian i Australien? Hur många blev frälsta under Olles kampanj i Indien? Och när var det som Tunérs kommer hem från Cypern? Nu behöver du inte fundera mera. Lanseringen av MKF:s nya nyhetsbrev ger svar på dina frågor.

–M

KF är involverat i många intressanta projekt världen över, konstaterar Jessica Taipale som är informationsansvarig på MKF. Men nyheterna därifrån hörs alltför sällan här hemma hos oss. De som prenumererar på En Väg har en liten inblick i vad som händer världen över, men det finns också många medlemmar som inte alls är insatta i vilket stort arbete vi egentligen bedriver, bara där-

för att informationen inte når dem. Därför kommer MKF under 2011 att testa en satsning som går under namnet Internationellt. – Det blir ett nyhetsbrev som kommer ut fem gånger under 2011. Där finns den senaste informationen om vad våra utlandsarbetare sysslar med för tillfället. Nyhetsbrevet är helt gratis och distribueras till alla medlemmar i MKF:s församlingar.

– Givetvis ges alla en möjlighet att tacka nej till fortsatta försändelser om man så vill. Men jag tror trots allt att många av våra medlemmar kan tycka att det är intressant att läsa om vad de själva faktiskt är en del av! Nyhetsbrevet sammanförs med gamla Bönekalendern, som tidigare har distribuerats till dess prenumeranter. I och med föreningen blir också Bönekalendern gratis och når fler mottagare än tidigare.

Snart är den här –

MKF:s nya webbplats

S

nart, närmare bestämt den 16 mars, lanserar MKF sin nya hemsida. – En fräsch webbplats med intressanta artiklar, alltid aktuell information och ofta återkommande uppdateringar, lovar Jessica Taipale som sedan årsskiftet är anställd av MKF för att förbättra informationsgången inom samfundet. Den nya webbplatsen är ett led i förbättringen av informationen. – Långt ifrån alla av församlingarnas medlemmar prenumererar på En Väg, säger Jessica. Därför måste vi hitta

också andra och bättre vägar att förmedla informationen på. Den nya webbsidan inkluderar både MKF och En Väg. – En Väg har inte haft någon egentlig hemsida fram tills nu. Nu kommer vi att kunna erbjuda en fräsch sådan. Där kommer till exempel att finnas artiklar från de senaste numren av tidningen. Vi publicerar ofta många riktigt bra texter i En Väg och det är lite tråkigt då de läses en gång och sedan hamnar i papperskorgen. På det här sättet får texterna ett mervärde, de håller längre.

MKF kommer inom kort att marknadsföra vissa av biståndsprojekten åt personer också utanför samfundet. – Då behöver vi ha en tydlig och bra webbplats så att också människor ”utifrån” hittar vad de behöver, det vill säga klar information om var och med vad vi arbetar och vilka behoven är. Det hoppas vi kunna erbjuda nu. Den nya hemsidan hittar du på den vanliga adressen www.missionskyrkan.fi från och med den 16 mars.


Australien Ibland blir måttet rågat

”Just då känns det som att vi vill satsa på ett mer normalt liv i stället” I en isolerad by i norra Australien har familjen Zuglian slagit sig ner. Här berättar de om sin vardag med flygplan och aboriginer.

N

i har kanske läst i nyheterna om översvämningarna här i Australien. Vi har haft en hel del regn i år, men översvämningarna har varit i Queensland och Victoria, långt ifrån oss i Northerrn Territory. Av olika orsaker har vi haft en tyngre period den sista tiden, och ibland känns det som att gå i gyttja att bo och arbeta på ett sådant här ställe. Det finns så många problem, så mycket som inte fungerar och det är så svårt att få något till stånd... ibland känns det som att man fått sitt mått rågat och skulle vilja satsa på ett mera ”normalt liv” i stället. Här för några veckor sedan hade vi en sådan period, och började (mest på skoj) fundera på att köpa hus... vi valde ut ett ställe på kartan som vi tyckte verkade trevligt och tittade på internet hurudana hus som fanns till salu på de

ställena... ibland hjälper det att drömma sig bort en stund! Några dagar senare hörde vi på nyheterna om de stora översvämningarna som börjat precis på den orten! Det är hemskt att höra om människor som just köpt hus eller avslutat renoveringen, och på några timmar är allting bortspolat. Det fick oss nog till att på nytt tänka eftervad som lönar sig att investera i... Eftersom vi har haft hjälp med barnen under december och januari månad, har Maria kunnat jobba en del timmar för sin sjuksköterske praktik. Tyvärr har hon inte fått in tillräckligt med timmar, och kommer inte att kunna

rädda sin australiensiska sjuksköterske-registrering. Men hon har startat upp ett arbete med hälsoundervisning, där hon tillsammans med en aboriginsk kvinna har gått runt från hus till hus och berättat om rökning (och dess skadeverkningar). Det är enorma mängder pengar som går åt till tobak i ett aboriginskt hushåll. Häromdagen räknade vi ut att de i ETT hus spenderade 32 000 AUD (ca 23 000 Euro) om året endast för tobak. Under våra hembesök läser vi också alltid Bibeln tillsammans och talar om vikten av inte bara kroppslig hälsa, utan också andlig sådan . Aboriginerna är utan undantag intresserade av den andliga hälsan, och är alltid tacksamma att be tillsammans. Men, som förutspått i Bibeln,


Fakta väljer de flesta att fortsätta på ”den breda vägen”. Hälsoproblemen är ändlösa i ett aboriginskt samhälle. Barnen lever ofta på Coca Cola och godis, deras tänder är ruttna , de har ständiga hudsjukdomar och går med samma blöja tills den bokstavligen faller av. Cirka hälften av barnen har nedsatt hörsel (pga för många öroninfektioner), under 60 procent av barnen går i skola, och många av dem är uppe långt in på natten. En del barn har en handfull mammor som vårdnadshavare, andra har ingen alls. Listan kunde göras mycket lång. MAF har en stor brist på piloter för tillfället, eftersom många pilotfamiljer flyttade bort vid årsskiftet. Bernie och Tanya, den andra MAF piloten i Numbulwar och hans fru, kommer också att flytta bort i februari månad.

Eftersom Fabio blir den enda piloten i Numbulwar igen kommer hans arbetsbörda att öka, och tiden för annat att minska. Utbudet på frukt och grönsaker i Numbulwar är lindrigt sagt dystert. Det finns ofta endast en handfull rotfrukter, som ofta dessutom är ruttna. MAF har erbjudit ett bra pris till butiken för att chartra ett plan och flyga in en last färskvaror en gång i veckan, men butiken verkar inte speciellt intreserad... Enligt butikskedjans websida har de specialiserat sig på att förse isolerade områden med hälsosam mat, speciellt frukt och grönsaker... i praktiken kan man inte ens räkna med att hitta potatis i butiken. Det har faktist varit så dåligt att jag hörde att det blivit slagsmål om frukten för en tid sedan.

Samtal i lekgruppen: Maria: Var är din (4-åriga) dotter idag? Mamman: Hon sover. (Fortfarande klockan 10...) Maria: Oj, varför sover hon den här tiden på dagen? Var hon uppe sent? Mamman: Jo, hela natten. Hon spelade videogames. Maria: ...jaha... får hon göra det hela natten? Mamman: Jag försökte ta den ifrån henne, men hon lät mig inte. Maria: Finns det inte något sätt i den aboriginska kulturen man kan få barn att lyda de vuxna? Mamman: Jo, när de är såhär stora (visar med handen ca 1,5 m i luften), då kan man försöka. Maria: Vi brukar börja när barnen är små, brukar inte ni göra det? Mamman: Nej, det kan man inte. Barnen kan få problem med hörseln om man skriker i deras öron när de är små.

Fabio och Maria Zuglian har varit MKF:s missionärer sedan 2007. De arbetar för Mission Aviation Fellowship (MAF) i norra Australien. MAF erbjuder en effektiv flygservice till kyrkan och till samhällen på svåråtkomliga områden genom att strategiskt utplacera de anställda till tjänst och vittnesbörd. Zuglians är bosatta i en liten by, Numbulwar, i aboriginernas territorium Arnhemland i norra Australien. Under regnperioden kan man komma hit enbart med flygplan. Byn ligger ca 600 km från närmaste stad och det är Fabios uppgift att flyga människor in och ut till andra små byar runtomkring eller in till stan. Många av aboriginerna lever i ett slags moraliskt förfall och håller på att färlora sitt eget språk och sin kultur, och de är inte heller insatta i ”den vita människans värld”. Det finns en liten församling i Numbulwar och ett stort behov av lärjungaträning. Marias och Fabios förhoppning och bön är att de ska kunna hjälpa aboriginerna att lära känna Jesus.


Evangelistmissionen Ett riktigt pionjärarbete! Fakta Ett nytt skede i MKF:s missionsarbete har påbörjats på senare tid. Detta genom Evangelistmissionen med Olle Rosenqvist som förgrundsfigur. Hej alla missionsvänner! Tack för allt stöd på alla vis! Jag kom precs hem från min resa till Mirik i bergen i Västbengalen, Indien. Indien överraskar, brukar man säga, och så också denna gång. Det var meningen att vi, Dawa och jag, skulle möta hela mobila bibelskolans ledarskap, det vill säga cirka 200 personer under tre dagar. Men pga politiska oroligheter var det inte möjligt att samla så många människor. I stället ordnades en en-månad-lång bibelskola för tjugofem av ledarna. Vi var med första veckan och startade upp bibelskolan. På kvällarna hade vi väckelsemöten. Mirik är en i indiska mått liten stad med 60 000 invånare. I staden finns några små

församlingar men det har aldrig gjorts några större försök att nå staden. Bibelskolan som är i gång för tillfället gör en väldigt stor skillnad; de som samlas är nyckelpersoner som sedan i sin tur kommmer att samla andra för att dela med sig av vad de har fått. Väckelsemötena samlade dubbelt fler människor än väntat, över trehundra per kväll. Ledarskapet i Mirik sa att "nu är väckelsen här". Be för Mirik! Efter att vi åkte därifrån har oroligheterna ökat. Flera människor har dödats i skottlossning på gatorna. Nästa satsning i Mirik blir i oktober. Då kommer det att hållas ett utomhuskorståg i centrum av staden med

Bild från flygplanet på en av Olles resor till Nepal. Bilden ovan: Olle Rosenqvist.

Olle Rosenqvist har varit pastor i Kvevlax och Sibbo. Han brinner för att nå onådda folkslag med evangelium. Flera dörrar till helt stängda länder har på ett övernaturligt sett öppnats på senare tid. Olle reser i bergsområden kring Indien och Nepal för att undervisa, stödja och hjälpa lokala pastorer i deras arbeten, hålla väckelsemöten och samtala med människorna. MKF önskar också genom Evangelistmissionen skapa möjligheter för intresserade att ibland följa med på missionsresor.

undertecknad och Stefan Löv som huvudtalare. Före det skall jag åka till Nepal den andra veckan i maj, närmare bestämt till Mount Everestområdet för att fortsätta arbetet med att nå de aderton folkslag vi har direktkontakt med där. Vi är med i ett helt fantastiskt arbete i Himalaya! Ett stort såningsarbete gjordes för länge sedan av våra missionärer och nu får vi vara med och ta in skörden. Varma hälsningar från Dawa och ledarskapet för den mobila bibelskolan högt uppe i bergen i Västbengalen. Hälsar, Olle


Cypern Familjen Tunér kommer hem Sedan 2008 har familjen Tunér bott på Cypern, där pappa Mikael arbetat för den persiskspråkiga kristna satellitkanalen SAT-7 PARS. Mikael, varför återvänder ni till Finland i sommar? – Vår ursprungliga överenskommelse var att jobba på Cypern i 2+1 år och i fjol beslöt vi att fortsätta det tredje året, eftersom vi trivdes så bra på ön. En av orsakerna till återflytten är förknippat med flickorna. Vi vill låta dem slå rot i Finland och ha tid att skapa vänskapsband under lågstadietiden innan tonåren och högstadiet börjar. En annan orsak är att Anne gärna vill återgå till att utöva sitt läraryrke på finska. Själv förhandlar jag som bäst med SANSA om att fortsätta med liknande arbete som jag nu utför, men i framtiden med Finland som bas.

MÖJLIGHETER ATT BESÖKA MISSIONSFÄLTET: • •

Satellit-TV-kanalfamiljen SAT-7:s årliga konferens ”Network” 9-11.3, i år firas 15-årsjubileum! Välkommen till Cypern då, mer info fås på www.sat7.org/ network. SANSA:s (Radiomissionen Budbärarnas) gruppresa från Finland till Cypern 11-18.4. med rundtur i SAT-7 PARS-studion i Limassol 12.4 & på SAT-7:s internationella kontor i Nicosia 13.4,

www.sansa.fi/images/stories/tiedostot/esitteet/Kypros-2011-ohjelma.pdf


Hallå, Håkan Björklund... Håkan Björklund, samfundsledare för MKF, svarar på frågor om MKF:s ekonomi.

M

issionskyrkan i Finland har ett stort arbete i förhållande till antalet medlemmar. Under det senaste året har missionssatsningar även gjorts på den nystartade Evangelistmissionen. En del upprop om insamlingar till de olika missionsprojekten skickas ut och informationen kommer ytterligare att satsas på. Varför vill Missionskyrkan i Finland satsa mer på informationen? – Vi hör ofta människor säga: ”Ni har ett bra och mångsidigt missionsarbete, men det är ju ingen som vet om vad ni gör!” Och det är så sant! Vi har under en längre tid släpat efter med en informativ och aktuell hemsida samt aktuella missionsutskick. Ändå skall sägas att missionsinforma-

Håkan Björklund.

tionen nuförtiden syns rätt bra i En Väg och i infohäftet som distribuerats till församlingarna. Men det räcker inte. Vi måste bli bättre! Tror du inte att MKFinsamlingarna kan bli en konkurrent till engagemanget och behovet av pengar till den egna lokala församlingens behov? – Jag hoppas att varje aktiv medlem i första hand stöder den egna lokalförsamlingen. Utan lokalförsamlingen har jag mycket svårt att se hur MKF-missionen över huvudtaget skulle se ut. MKF:s yttremission är också den lokala församlingens arbete, det är ingen egen oberoende organisation. Jag tror dessutom att många lokalt aktiva församlingsmedlemmar också vill vara med i något större, och då frågar vi inte i första hand efter de stora sedlarna utan jag ser mer principen: ”Många bäckar små blir till sist en stor å”. Dessutom finns en grupp människor i de lokala församlingarna som uttryckligen vill ge till mission utomlands. Det finns också många människor som inte är aktiva medlemmar men som har förtroende för vårt arbete, och då är stöd till biståndsarbetet det som engagerar dem. Samma sak är det också med firmor och företag. Finns det firmor som är med och stöder mission? – Javisst, de är en växande

grupp understödjare för biståndsarbete. Vad säger du till människor som tycker att deras bidrag är så uselt litet? – Ibland kommer människor fram till mig och säger ungefär så här: ”Jag skulle nog vilja ge pengar till alla insamlingar som Missionskyrkan i Finland informerar om, men eftersom jag har så litet pengar betyder nog inte min 10 eller 20-euro någonting”. Då brukar jag svara att varje litet bidrag är jätteviktigt. Pojken med fem bröd och två fiskar tjänar som en bra bild på vad Jesus kan göra med det lilla som vi ger till honom. Hur ser Missionskyrkan i Finlands understödsgrupp ut? – En viktig basekonomi kommer från de lokala församlingarnas tiondegivande till MKF. Sedan har vi de utlovade missionsbidragen från lokalförsamlingarna. Den regelbundna månatliga understödsgruppen består av ungefär tiotalet personer. Betydligt fler engagerar sig i givande vid olika insamlingstillfällen som vi informerar om. Dessutom finansieras en del från MKF:s yttre missionsfond. Hur många människor brukar delta i insamlingarna? – Vi har en grupp på cirka 100 olika personer som ger bidrag till våra insamlingar.


Ny projektperiod 2012-2014

M

Det är människor som både är aktiva och ickeaktiva MKFmedlemmar. Vilken tror du är den största orsaken till att inte flera människor är med och understöder? – Det kan vara så enkelt att det bara inte blir av att göra inbetalningarna. Därför utvecklar vi tekniken så att det skall vara lätt att vara med och stödja. Och för många personer kan det vara tillräckligt att bara stödja lokalförsamlingen. Får MKF testamenten? – Jo, ibland. Testamenten betyder oerhört mycket för vår verksamhet. De är nästan alltid givna till yttre missionen. Även Sjömansro har under åren erhållit betydande testamenten. Finns det något du ytterligare vill säga? – Jag tycker det är fantastiskt att se alla generösa personer som stöder vårt arbete, oberoende om stödet är litet eller stort. Tack till er alla!

issionskyrkans biståndsprojekt administreras via Frikyrklig Samverkan FS. Vi arbetar för tillfället med en ny treårig projektperiod för biståndsarbetet, 201214. Vi utreder möjlighet till samarbete med två nya or-

ganisationer; ett skolarbete i Tanzania i samarbete med New Life Academy och ett socialt projekt i Indien i samarbete med vår systerkyrka Hindustani Covenant Church och möjligen Svenska Missionskyrkan.

Vill du hjälpa till eller höra av dig?

T

a gärna kontakt om ni har frågor och idéer som rör vårt gemensamma missions- och biståndsarbete! Hör av dig till Mona Groop, biståndsledare i MKF, på telefon 044-7642617 eller e-post mona.groop@mkf.fi. Vill du vara med och stöda

något av MKF:s arbeten kan du göra en inbetalning till Missionskyrkan i Finlands konto:405510-2257071. Märk din inbetalning med namnet på det projekt du vill stöda. Din gåva är värdefull, tack! MKF:s insamlingstillstånd POHADno/2010/851.

Ann-Charlotte Rönnqvist till Peru

O

m allt går enligt planerna åker Ann-Charlotte Rönnqvist till Peru hösten 2011, där hon kommer att ar-

beta på det kristna sjukhuset Diospi Suyana. Planeringen av hennes kommande arbetsinsats pågår.

Fest för hela familjen!

Sommarkonferens 2011 Planeringen av MKF:s sommarkonferens pågår för fullt. Konferensen hålls på Frank Mangs center (FMC) i Närpes den 8-12 juni.

H

uvudtalare under första delen av konferensen är Oasrörelsen i Sveriges ledare, Hans Weichbrodt. Han är en mycket omtyckt talare i alla slags kristna sammanhang, både nya och äldre. Årets österbottning och Martyrkyrkans Vänners ledare Johan Candelin är också en av huvudtalarna. Bibelstudierna leds av riksevangelist Göran Holmberg från Sverige. Han har under de senaste åren blivit en uppskattad bibellärare

i många av MKF:s församlingar. Barnen får sin egen konferens med mycket skoj, då legendariske ”sångmakaren” Perla Bjurenstedt håller i trådarna för barnmötena! Boka gärna in konferensen redan nu i era kalendrar. Logi kommer att ordnas på bland annat SÖFF, i de lokala kyrkorna och på FMC. Platsen är ypperlig för husbil och husvagn. Mer info om FMC hittar du på www.frankmangscenter.fi.


Övrigt TYSKLAND PAULINE STABLEFORD

M

KF:s pensionerade missionär Pauline Stableford skriver: ”I slutet av oktober sade jag upp min tjänst i församlingen i Altenburg. Det var en situation som egentligen berodde på missförstånd och delvis på personliga problem hos ett par i församlingen. Jag beslöt då att ta ”tjänstledigt” och använda några månader för att resa. Jag började i England och just då bröt min syster båda armarna, så jag var tacksam över att jag hade friheten att kunna sköta henne i nästan två månader. I januari åkte jag till ett kristet fritidshem för en stilla vecka, där jag fick tänka genom och be över hela situationen inför Herren.

De kommande veckorna ska jag resa runt i Tyskland och presentera min bok RisikoReich (Maxirisk på tyska) som just blivit utgiven. Sedan blir det spännande att se vilka planer Herren har för mig framöver. Efter ett samtal med en pastor som har översikt och insyn i området kan det hända att jag flyttar till en annan församling i östra Tyskland, men ingenting är klart ännu. Ni får gärna be att Herren leder oss till en bra lösning. När jag är hemma i Altenburg arbetar jag fortfarande med speciellt två personer som behöver själavård och undervisning, men detta är inofficiellt. Så går jag också på gudstjänster och i hem-

gruppen, även om jag nu bara är deltagare och inte ledare. Jag har fortfarande mycket goda relationer till många i församlingen, inklusive ledningen (pastorn och äldste brodern).”

lantiden innan vi får ett nytt pastorspar. Fred kommer att predika den 13 februari och 6 mars på kvällsmöten. Fred planerar resa till Filippinerna i slutet av april,

där han kommer att vara ungefär 10 dagar. Han kommer att undervisa på ett seminarium för gifta par och också besöka pastorer.”

AUSTRALIEN ANNIKA & FRED BISSELING:

F

red och Annika bor i Palmerston, nära Darwin, i norra Australien där de arbetar som diakoner i församlingen Christian City Church i Darwin. Så här skriver Annika: ”Vara pastorer Steve och Sue Rowe har nyligen avslutat sin tjänst (efter 17 år!). Fred är med i ledarskapsgruppen och församlingsstyrelsen. Det är mycket som skall ordnas och planeras under mel-


HÄR ARBETAR VI: Afghanistan, Guyana, Surinam, Brasilien, Australien, Israel/EU, Indien, Nepal, Himalaya, Jordanien, Cypern, Tyskland, Lettland, Karelen

MKF:s internationella arbete Missionskyrkan är ett litet samfund som har ett vidsträckt och betydande missionsarbete genom sina lokalförsamlingar. Missionskyrkans gemensamma internationella arbete består av flera olika delar: Biståndsprojekten delfinansieras av Utrikesminsiteriet, UM. MKF:s lokala församlingar oeh enskilda givare stöder dessa projekt med en självfinansieringsdel. Biståndsprojekten stöds av UM via frikyrkornas takorganisation Frikyrklig Samverkan, Fs. Missionskyrkan har även ett mångsidigt egenfinansierat missionsarbete som bedrivs med stöd via gåvor och kollekter. Till detta hör bland annat hjälparbeten i närområdet, förkunnar-och bibelskolmission, stöd till pastorer i församlingsbyggande funktioner och evangelisation. Flera lokalförsamlingar har också ett eget direktstöd till olika missionsändamål som står dem själva nära, bl.a. stöd till infödda evangelister och pastorer.

Utförlig info om våra projekt på www.missionskyrkan.fi fr.o.m. 16 mars!


MISSIONSKYRKAN I FINLAND

VILL DU VARA

med? Många bäckar små... ... blir till sist en stor å! För en liten summa pengar kan vi

förbättra vardagen eller

predika evangelium för många människor.

Vill Du vara med och understödja våra internationella projekt? Använd då det bifogade inbetalningskortet. Tack för ditt stöd! Insamlingstillstånd Finland: POHAD no/2010/851. / Åland: 9K14

Internationellt  

Läs det senaste numret av Internationellt, del 1/2.

Internationellt  

Läs det senaste numret av Internationellt, del 1/2.

Advertisement