__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

KESÄKUU 2021

MISSIOMAAILMAN UUTISLEHTI

Iran: Lammasvaras löytää paimenen

Raketti-iskut Israelissa

Shutterstock

Intia hätätilassa


Pääkirjoitus

M

issiomaailman lähetyskentillä on juuri nyt monilla alueilla erittäin haastava tilanne. Aina ei ole antaa hyviä neuvoja, miten edetä, kun pandemia, sota ja luonnonkatastrofit vyöryvät päälle. Tällaiset vastoinkäymiset eivät ole uusia ”lähetystyön rintamalla”. Lukiessani George Mülle­ rin (1805-1898) elämäkertaa, minua alkoi melkein päätä huimaamaan ne haasteet, joita hän joutui kohtaamaan perustaessaan 10 000 lapselle orpokoteja.

George Mülleriä ei pysäyttänyt edes oman tyttären tai vaimon kuolema. Hän matkusti 75-90 vuotiaana yli 300.000 kilometriä julistaen evanke­liumia 40 maassa. Samalla hän tuki suurilla summilla muita lähetystyöntekijöitä, kuten Hudson Taylorin työtä Kiinassa. Müller rohkaisi Tayloria kouluttamaan satoja lähtetystyöntekijöitä Kiinaan ja sen seurauksena maassa alkoi herätys. Hudson Taylorille lähettämässä kirjeessä Müller kirjoittaa: ”Taivaallinen Isämme ei katso tekemämme työn määrään, vaan siihen, missä Hengessä teemme työtä”. Kirjoitan tätä kirjettä helluntaina. Tämä on päivä, jolloin opetuslapset puettiin rohkeudella. Aloittaessani työt lähetysjärjestömme palveluksessa 20 vuotta sitten olin nuori ja kokematon. En ollut vielä silloin matkustanut lähetysretkille, enkä järjestänyt yhtään evankelioimistapahtumaa Intiassa. Silti uskoin vilpittömästi siihen, että voimme valloittaa maailman Jeesukselle. En unohda koskaan hetkeä, jolloin Pyhä Henki tuli päälleni helatorstaina Pirkkahallissa ja kutsui minut työhönsä. Vastasin Jumalalle heti kyllä, enkä kadu sitä! Jumala kutsuu meitä nyt uusiin tuuliin, uusiin voittoihin. Paras on vasta edessä – luvattu maa odottaa! Esirukoilijoille ja tukijoille toivotamme lämmintä ja siunattua kesää! Kiitos, kun olet mukana edelleen Missiomaailman tärkeässä työssä.

Markus Korhonen

Shutterstock

Jumala puhui George Müllerille orpokodin perustamisesta laman ja kuolettavan ruton kurittaessa Englantia. Kukaan muu ei uskonut, että ajankohta olisi sopiva tällaiselle hankkeelle. Sen tähden Müller päätti, ettei hän pyydä keneltäkään ihmiseltä mitään vaan puhuu orpokodin tarpeista vain Jumalan kanssa. Kun sitten ensimmäinen koti saatiin valmiiksi ja työ alkoi kasvaa, naapurit alkoivat vastustaa vedoten siihen, että lapset pitävät liian paljon meteliä. Niinpä Müllerin oli aika ostaa oma maa-alue ja aloittaa ra­ kennustyöt. Jumala yliluonnollisesti täytti kaikki orpokodin tarpeet, nyky­ rahassa se vastaisi yli 100 miljoonaa euroa. Müllerin motto oli: ”Jumala ei saa kunniaa, jos asiat voidaan saavuttaa inhimillisin keinoin. Usko alkaa siitä, mihin ihmisen kyvyt loppuvat!”

Iranin uhka kasv

R

aketti-iskut Gazasta Israeliin ovat nyt toistaiseksi tauonneet, mutta taistelu jatkuu taustalla kaiken aikaa ja varmuutta tulitauon pitämisestä ei ole ole. Tilanne on edelleen kriittinen, mutta olemme kiitollisia Jumalalle, että työntekijämme Armontalolla Bershevassa ovat pysyneet turvassa raketti-iskujen keskellä. Työmme johtajan Dima Brodkinin mukaan ihmiset ovat erittäin väsyneitä tilanteeseen: ”Tottakai huono rauha on parempi kuin hyvä sota. Bershevasta Gazan rajalle on todella lyhyt matka. Meidän pitää olla jatkuvasti valmiina juoksemaan pommisuojaan. Lapset ja vanhukset ovat kärsineet tästä paljon. Emme ole pystyneet paljon näkemään ihmisiä, mutta olemme pitäneet Zoom-kokouksia ja rukoilleet yhdessä.” Olemme kokeneet, että meidän tulee lisätä esirukousta Israelin puolesta. Ira­nin hallinto on suurelta osin vastuussa Gazan konfliktista, sillä se järjestää Hamasille rahaa, kalustoa ja välittää median kautta maailmalle propagandaa oikeuttaakseen Hamasin


Gazasta ammuttiin raketteja Tel Aviviin 14.5.2021. Kuvassa ihmiset katselemassa tuhoja.

vaa jatkuvasti Israelissa raketti-iskut Israelia vastaan. Tilanteen absurdiutta kuvaa myös se, että vaikka Hamas ampui 4360 rakettia Israeliin, YK:n ihmisoikeusneuvosto on päättänyt tutkia vain Israelin toimia Gazan operaatiossa.

jopa 35 tuntia ilmassa 2000 kilometrin säteellä. Lennokki voi kantaa jopa 20 kiloa räjähteitä. Iranilaiset kutsuivat lennokkia nimeltä Gaza, joka on suora viesti, ketä vastaan nämä lennokit on tarkoitus suunnata.

Vaikka Hamas on kehuskellut voittaneensa sodan, tavallisten ihmisten kommentit Gazasta ovat olleet paljon puhuvia. Eräs bloggaaja kirjoitti: ”Ennen meidän voittoa Israelista, meillä oli 8 tuntia sähköä päivässä. Nyt meillä on vain 4 tuntia. Yksi voitto lisää ja me alamme työskennellä kynttilän valossa”. Ihmiset haluaavat ymmärrettävästi paeta ja muuttaa pois Gazasta. Juutalaisten maahanmuutto sen sijaan on kasvussa. Sen tähden Armontalon työn tukeminen on tärkeää, sillä maahanmuuttajat kolkuttelevat keskuksemme ovella enenevässä määrin kysyen mm. ruokaa, vaatteita, lääkkeitä ja käytönnön apua virastoissa.

Israel ei tietenkään katsonut tätä ilmoi­tusta hyvällä. Seuraavana yönä Isfahan provinssissa Iranissa kuului valtaisa räjähdys. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli räjähdys tehtaassa, jossa val­ mistetaan näitä uusia sotalennokkeja. Koko tehdas oli tuhottu!

Shutterstock

Iranin hallinnon tavoite on tuhota Israel. Hiljattain Iran paljasti huippusalaisen, teknologialtaan hyvin edis­ tyksellisen lennokin, joka voi lentää

Seuraavat viikot ovat erittäin tärkeitä

rauhanneuvotteluja ajatellen, sillä Iran ehti jo ilmoittaa, etteivät he halua olla enää yhteistyössä Kansainvälisen atomienergiajärjestön kanssa. Atomi­ energiajärjestön johtaja Rafael Grossi on kommentoinut Iranin rikastaneen urania jo tasolle, jolle “vain maat, jotka valmistavat pommeja, pääsevät”. Kesäkuun alussa on tarkoitus jatkaa rauhanneuvotteluja. Rukoillaan rauhaa Israelille ja herätyksen voimistumista entisestään Iranissa. Onneksi saamme olla mukana siunaamassa molempia kansoja evankeliumin sanalla.

Hamas ampui 4360 rakettia Israeliin toukokuussa.


Shutterstock

Intia hätätilassa - apuasi tarvitaan

K

eskiviikkona 26.5.2021 Intian Bengalinlahdelle ja Orissan osavaltioon iskeytyi raju Yaas-sykloni. Lähes 20 000 taloa on vaurioitunut, monet padot ovat sortuneet ja joet tulvivat, jonka johdosta alueelta on evakuoitu jo 1,5 miljoonaa ihmistä. Tämä toisen asteen hirmumyrsky pahentaa Intian hätätilaa entisestään. Intian Orissassa sijaitsevan Deborah-kodin johtaja Wara Raju kertoo järkyttävistä koettelemuksista, jotka maa on kohdannut. Jo pelkästään koronan toinen aalto Intiassa on ajanut koko 1,3 miljardin asukkaan maan kriisiin. Pitkään jatkuneet sulkutilat ovat lamauttaneet yhteiskuntaa varsinkin kaikkein köyhimpien intialaisten kohdalla. Valtava osa intialaisista on menettänyt työnsä, eikä heillä ole varaa ruokaan, eikä varsinkaan lääkinnälliseen apuun. Intian terveydenhuollon kantokyky on ylittynyt koronan aikana katastrofaalisesti. Sairaalat ovat täynnä ja ihmisiä kuolee jatkuvasti happipulaan.

Hätätila osuu pahiten maan lapsiin, joista monet ovat menettäneet huoltajansa tai eivät enää voi käydä koulua. Useat lapset ovat ruvenneet kerjäämään kadulla ruokaa ja menevät ovelta ovelle anomaan almuja. Jumala on ihmeellisesti varjellut Deborah-kodin lapsia ja henkilökuntaa tähän asti. Jatkathan rukousta Intian puolesta, että tästä äärimmäisestä kriisistä päästään yli. Lähetämme kriisiapua Intian orpo­­­­­­­kotim­me lähistölle. Kohdennamme avun lapsiin, joiden huoltajat ovat sairastuneet tai menettäneet kaiken sekä hankimme kriisin keskelle lisää perustarvikkeita, hygieniavälineitä ja ruoka-apua. Tee lahjoitus jo tänään, Intian lapset tarvitsevat sinua! Kiitos lahjastasi,

Marjaana Korhonen

Lahjoituspuhelin 0600-94722 (10,26 €/puhelu + pvm)

Kiireellisin tarve: 123 Israel: 4310 Pakistan: 4417 Libanon: 4637 Iran: 7867 Intia: 9001


Missiomaailman jäsenlehti, PL 27, 01511 Vantaa info@missiomaailma.fi 044-770 7557 (ti-to klo.12-15) Päätoimittaja: Markus Korhonen Taittaja: Helmi Korhonen Etusivun kuva: Shutterstock

Raamattu muutti iranilaisen elämän

I

ranilainen Saeed, 28v, on esitellyt itsensä lampaiden myyjäksi ja välittäjäksi. Iranissa lammaskarjan hoito on tärkeä elinkeino. Saeed ystävystyi maanviljelijöiden kanssa ja ehdotti, että hän voisi toimia välittäjänä, ostaen ja myyden heidän lampaitaan. Todellisuudessa Saeed valehteli, toi maanviljelijöille virvokkeita ja laittoi niihin huumeita. Sen jälkeen hän lastasi suuret määrät lampaita rekkaan ja varasti ne. Saeed teki myöhemmin myös karjan aseellisia ryöstöjä. Saeed on ollut vankilassa moneen eri otteeseen, johtuen monista karjavarkauksista ja aseellisista ryöstöistä. Hiljattain Saeed istui syömässä iranilaisessa ravintolassa ja kuuli viereisestä pöydästään keskustelua lampaista. Hän nousi ylös ja esitteli itsensä lampaiden välittäjänä, joka voi auttaa heitä heidän bisneksessään. Miehiä rupesi naurattamaan, koska he eivät puhuneet oikeista lampaista. He kertoivat Saeedille, että puhuivat siitä, kuinka Raamatussa verrataan ihmisiä lampaisiin. Miehet kertoivat evankeliumia hänelle ja kertoivat, että Jeesus on lammasten pääpaimen. Saeed oli hämmästynyt tästä, sillä hän pystyi samaistumaan siihen, mitä miehet kertoivat. Hän paljasti miehille, että on varastanut lampaita paimenilta aseella uhaten ja huomannut, kuinka usein paimenet ovat halunneet suojella lampaitaan jopa vaarantaen oman henkensä lampaiden tähden.

Iran viite: 7867

Saeedin silmät täyttyivät kyynelistä, kun hän kuuli Joh. 10:10-11 sanat: ”Varas ei tule muuta kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut tuomaan elämän ja yltäkylläisyyden. Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lampaiden edestä.” Sillä hetkellä Saeed alkoi sydämessään ymmärtää Juma­ lan rakkauden häntä kohtaan ja halusi vastaanottaa Jeesuksen elämäänsä. Miehet antoivat Saeedille lahjaksi Raamatun. Saeed on nyt mukana ravintolan omistajan pitämässä kotiseurakunnassa ja hän on saanut jopa rehellisen työpaikan lammaskarjan hoitamisesta. Ihmeellistä tässä todistuksessa on se, että tämä tapahtui samassa ravintolassa, kuin missä ravintolan pitäjä - Mustaq, tuli uskoon vähän aikaa sitten Raamattujen jakamisen kautta! Mustaqin, entisen Iranin valtion palkkamurhaajan, todistuksen kerroimme helmikuun lehdessämme. Nyt Mustaq oli yksi niistä pöydän miehistä, jotka saivat johdattaa Saeedin Jeesuksen tuntemiseen! Lahjoita iranilaiselle Raamattu 5€/kpl tai 10 Raamattua 50€ viitteellä 7867. Kiitos sinulle, että olet välittämässä Iraniin elämän lahjaa!

Toteutamme Raamattu-projektin yhteistyössä World Compassionin kanssa.

Shutterstock

Lammasvaras pysäytetään!

Profile for Missiomaailma

Kesäkuu/2021  

Kesäkuu/2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded