Page 1

S OMMER F E S T I VA L B ROSJ Y R E 20 18 SOMMERFESTIVAL 10.-15. JULI 2018

www.livogvekst.no


HI L SE N

VELKOMMEN TIL LIV & VEKST! Temaet for årets Liv & Vekst sommerfestival er «Bare Jesus». Per Arne Dahl sa da han talte på Liv & Vekst for noen år siden: «Det eneste som kommer av seg selv, er forfallet». Som kirke ønsker vi å hjelpe hverandre så vi kan vokse som mennesker og i vår tro på Jesus. Vi ønsker å skape vekst og å hindre at forfallet slipper til. Sunn åndelighet og sunn menneskelighet hører sammen. Årets tema vil sette deg på sporet av hvem Jesus er. Vi vil peke på veien til den treenige Gud. Vi vil si noe om Jesus som sann Gud og sant menneske. Vi vil gi et bilde av at vår menneskelighet også er av Gud. Kall til fellesskap med hverandre og kallet til tjeneste vil stå sentralt i forkynnelsen dette året. Vårt håp

er at du vil finne en god porsjon inspirasjon, motivasjon, trøst og kunnskap - og at dette vil styrke din tro på Jesus Kristus. Velkommen til Liv & Vekst sommerfestival 2018! Øyvind Haraldseid, Misjonskirken Norge Svein Aksel Nakkestad, Misjonskirken UNG Ingunn F. Breistein, Ansgarskolen

Velkommen til sommerfestivalen! Svein Aksel Nakkestad, Misjonskirken UNG Øyvind Haraldseid, Misjonskirken Norge Ingunn F. Breistein, Ansgarskolen


, Alle sammen-moter

Hver dag inviteres alle sammen – voksne og barn – til en snau times opplevelse med Jesus og mennesker, med rom for lek og moro, alvor og ro, lovsang, dans og tilbedelse. Alle sammenmøtene er for barn, unge og voksne i alle aldre. Det er Froland misjonskirke med familiepastor Kristine Lauvrak som inviterer. Musiker og lovsangsleder Johannes Groth vil sammen med teamet sitt lede oss i lovsangen. Jarle Waldemar deltar på fredag, og ungdommene fra Camp Stagedive og Across er med torsdag og søndag. Kom – uansett alder!

ONSDAG-SØNDAG 10.00 Stavernhallen


t r e su p for barna!

Vi ønsker at ei uke på sommerfestival vil gi gode opplevelser for hele familien, ikke minst for barna. Samlingene ledes av mennesker som ser barna og gir jernet for at nettopp ditt barn skal trives, være trygg, ha det gøy og bli enda mer kjent med Jesus. Krabbekroken for de aller yngste (0-2 år) er for barna og deres voksne. Stedet er i 2. etasje i Stavernhallens nybygg. Det er leker, krabbematter og kjøkken i rommet. Toaletter er i nærheten. Alle sammen-møter og Storsamling overføres til en TV i rommet.

SuperDuper er for barn fra 3 år og til og med dem som

starter i 1. klasse til høsten. Skjer kl 18.00. Stedet er dansesalen i Stavernhallens nybygg. Lillian og Vilde vil være vertskap, og flere voksne vil formidle fortellingene om Jesus. Her blir sang, musikk, lek og moro. En av foreldrene må være tilstede og følge opp sitt barn.

24/7 er for barna som skal begynne i andre til femte klasse etter sommeren. Det starter kl 18.00 i Stavernhallens nybygg. Haugesund misjonskirke står i spissen for samlingen med lek og moro, god forkynnelse og tid i smågrupper. Jarle Waldemar deltar torsdag og fredag. Det blir full fart og mye energi, krydret med musikk, sang og dans. Tweens er for barna som starter i sjette og sjuende klasse

til høsten. Fra kl 20 vil Flekkerøy misjonskirke by på forkynnelse, sang, dans, musikk, konkurranser og moro. Dette er i Stavernhallens nybygg. I tillegg jobber vi med å få til «verdens gøyeste gymtime» fra kl 18.


Foreldre, mote

For at foreldrene skal være trygge og for å få et best mulig opplegg for barna, må du komme på foreldremøtet hvor det blir gitt nyttig og nødvendig informasjon. Her er det god anledning til å stille spørsmål, og hovedlederne i barnas opplegg deltar. Dersom du har et barn med ekstra utfordringer vil vi at du opplyser om dette ved å sende en epost til Linda, når du melder deg på. Vi trenger ikke å vite detaljer, men vi ønsker å være forberedt slik at vi kan møte alle på best mulig måte. Det kan være aktuelt at foreldre selv må være med om barna trenger ekstra oppfølging. Vi håper på forståelse for dette.

ONSDAG 11:15 Hovedbygg peisestue

Ansvarlig for barnas sommerfestival: Linda A. Johannesen linda@mknu.no

Aktiviteter og vakter Festivalområdet innbyr til lek og aktiviteter som fotball, volleyball, bading og sykling. Det blir organisert fotball på kunstgressbanen onsdag og fredag kl 13.00 for barn og kl 14.00 for voksne. Onsdag-lørdag blir det hoppeslott fra kl 13.0014.30. I tillegg blir det satt opp en permanent natursti som deltakerne kan gjennomføre når som helst. Mer informasjon i festivalkontoret. Alle samlingene for barna har ordninger med vakter, og det blir smågrupper for barna på 24/7. Dette for barnas sosiale trygghet og fysiske sikkerhet. Alle som har barn på samlingene må ta minst en økt som vakt.


Camp Stagedive er for deg som er mellom 12 og 15 år, som blir elev i ungdomsskolen etter sommeren. Det blir god stemning og mange opplevelser. Vi har aktiviteter som fotball, volleyball, bading, underholdning og mye mer! Jesus er i fokus, og du vil få muligheten til å bli bedre kjent med Ham.

Across er for deg mellom 16 og 20 år, med andre ord så er du ferdig med ungdomsskolen. Across er en fantastisk møteplass med tid for Jesus og vennskap. På Across vil det være spennende fellesseminarer, og aktiviteter og underholdning. Vi vil gi deg det beste vi har innen ledertrening! Du kan også få praksis underveis ved å melde deg som gruppeleder for barna, og da reduseres festivalprisen din med kr 490.


Powerstation

Dette er møtet som Camp Stagedive og Across har sammen i Stavernhallen! Powerstation, kraftstasjonen, er hjertet av Camp Stagedive og Across. Her blir det fullt trøkk med Jesus, lovsang, talere og innslag som rører ånd, sjel og kropp.

Ledere

Vil du være med på leir som leder? Det er bruk for deg som leder, alt fra å gå nattevakt, være gruppeleder, førstehjelpsansvarlig, arrangere aktiviteter som fotball og dans. På Camp Stagedive kan du være leder fra 19 år, og på Across fra 22 år. Ta kontakt med henholdsvis Aleksander Gundersen, aleks.gundersen@gmail.com og Tobias Haugesten, tobias.haugesten@ hotmail.com.

Praktisk

Deltakere på Stagedive og Across bor på eget område ved Nesjarheim. Stagediv’ere overnatter i ferdigriggede lavvoer, og de må ta med sovepose og liggeunderlag (ikke oppblåsbar madrass). Deltagere på Across må selv ta med telt for overnatting, sammen med sovepose og liggeunderlag.

Priser Camp Stagedive: Medlemmer i UNG: kr 1 790 Ikke-medlemmer: kr 1 990

Priser Across:

Medlemmer i UNG: kr 1 890 Ikke-medlemmer: kr 2 090 Hjelpeledere på 24/7 får kr 490 i rabatt.

Søskenpriser for UNG-medlemmer: To søsken: kr 1 550 per person Tre søsken eller mer: kr 1 330 per person

Festivalpasset SA

Det samme festivalpasset (armbånd) gjelder for både Stagedive og Across. Festivalpasset SA inkluderer all mat, overnatting og T-skjorte.

Påmelding

Påmelding skjer på egne nettsider på Checkin.no. Mer informasjon om påmelding, opplegg, oppdatert program og valg av spor, klikk deg inn på nettsiden mknu.no/livogvekst/ungdom


Storsamlinger

I STAVERNHALLEN

Hver kveld kl 18.00 og søndag kl 10.00

Storsamlingen er kveldsmøtet i sommerfestivalen med lovsang og tale. Parallelt har barna sine møter, så storsamlingen er lagt opp for voksne. Det tas inn kollekt til nasjonale og internasjonale formål.


Tirsdag

Maria Morfjord: «Bare Jesus? Hvem er han?» Maria er hovedpastor i Farsund Misjonskirke og medlem i nasjonalt råd i Misjonskirken Norge. Hun har vært med å plante menighet i København.

Onsdag

David Hasseløy: «Bare Jesus? Veien til Gud» David er pastor i pinsemenigheten Hillsong Oslo, og han lever for å gjøre det enkelt for mennesker å bli kjent med Jesus.

Torsdag

Erik Andreassen: «Bare Jesus. Veien til vår menneskelighet» Erik er hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem. Han har vært ungdomspator i Stjørdal misjonskirke og studentpastor i Oslo.

Fredag

Stein Bjørkholt: «Bare Jesus? Kallet til hjem og hverdag» Stein er hovedpastor i Ytre Randesund misjonskirke og ny menighetsrådgiver i Misjonskirken Norge fra høsten 2018. Han har tidligere vært misjonær i Colombia.

Lørdag

Anne-May Abrahamsen: «Følg bare Jesus! Kallet til etterfølgelse og oppdrag» Anne-May er studentprest på Ansgarskolen og har vært prosjektleder for plantingen av den nystartede menigheten Hånes misjonskirke.

Søndag

«Bare Jesus +++. Betydningen av å være «vi».» Alle sammen-møte. Teamet fra Froland misjonskirke leder gudstjenesten.

Lovsang

i storsamlingene ledes av Vegard Schow som tilhører Misjonskirken Oslo Syd og arbeider i Make Music AS som produserer og komponerer musikk til film, TV og plater.


HOVEDPROGRAM 10.-15. JULI 2018 Det tas forbehold om endringer i programmet. Følg med på oppdateringer på www.livogvekst.no. Tilbudene for barna starter kl 18.00 direkte på hvert sitt sted.

Tirsdag Kl 10.00 Festivalkontoret åpner for registrering. Kl 18.00 Storsamling, Stavernhallen. Taler: Maria Morfjord. Kl 21.00 Hagekroas sceneinnslag.

Onsdag Kl 7.30 Bønn i kapellet. Kl 9.00 Bibeltime, Undervisningsbygget: Anne Margrethe Mandt-Anfindsen. Kl 10.00 Alle sammen-møte, Stavernhallen. Kl 11.15 Foreldremøte, Hovedbyggets peisestue. Kl 15.00 Storseminar, Undervisningsbygget. Kl 18.00 Storsamling, Stavernhallen. Taler: David Hasseløy. Kl 21.00 Hagekroas sceneinnslag.

Torsdag Kl 7.30 Kl 9.00 Kl 10.00 Kl 11.00 Kl 15.00 Kl 18.00 Kl 21.00

Bønn i kapellet. Bibeltime, Undervisningsbygget: Torben M. Joswig. Alle sammen-møte, Stavernhallen. Bli kjent samling for nye, Hovedbyggets peisestue. Storseminar, Undervisningsbygget. Storsamling, Stavernhallen. Taler: Erik Andreassen. Hagekroas sceneinnslag.

Fredag Kl 7.30 Kl 9.00 Kl 10.00 Kl 13.00 Kl 13.00

Bønn i kapellet. Bibeltime, Undervisningsbygget: Kjell Birkeland. Alle sammen-møte, Stavernhallen: Jarle Waldemar. UNGs landsmøte, Stavernhallens nybygg. Ekteparseminar med Karina og Jarle Waldemar, Undervisningsbygget. Kl 15.00 Storseminar, Undervisningsbygget. Kl 18.00 Storsamling, Stavernhallen. Taler: Stein Bjørkholt. Kl 21.00 Hagekroas sceneinnslag.


Lørdag Kl 7.30 Kl 9.00 Kl 10.00 Kl 13.00 Kl 15.00 Kl 18.00 Kl 21.00

Bønn i kapellet. Bibeltime, Undervisningsbygget: Kjell Birkeland. Alle sammen-møte, Stavernhallen. PMF-samling for medlemmer, Hovedbyggets peisestue. Misjonsløpet til inntekt for Colombia. Storsamling, Stavernhallen. Taler: Anne-May Abrahamsen. Hagekroas sceneinnslag.

Søndag Kl 7.30 Bønn i kapellet. Kl 10.00 Felles gudstjeneste, Stavernhallen. Kl 13.00 Middag.

I Alle sammen-møtene og Storsamlingene blir det gitt mulighet for kollekt. Du kan gi med kontanter, kortterminal eller vipps. Formålene vil være forskjellig fra dag til dag.


–F

Nå gir vi alle våre kunder påfyll av spylervæske i et helt år.

VI REPARERER OG SKIFTER ALT AV BILGLASS: KS

S N I E T S

PRUT

ALT AV BILGLASS: • Time på dagen

Kostnadsfri reparasjon ved ÅR eller delkasko ELTkasko I ET H

SIKT Fri lånebil KLAR ved ruteskift

– FÅ

• Kostnadfri reparasjon ved kasko eller delkasko • Fri lånebil ved ruteskift

www.ravnbo.com

Time på dagen

VI REPARERER OG SKIFTER

FI

Nå gir vi alle våre kunder påfyll av spylervæske i et helt år.

VI REPARERER OG SKIFTER ALT AV BILGLASS:

Riis Bilglass Arendal / Glassmester Ekra og Voie Time på dagen

Kostnadsfri reparasjon ved kasko eller delkasko Fri lånebil ved ruteskift

MT01735

Riis Bilglass Arendal / Glassmester Ekra og Voie

ETN Grafisk

Langtransport - Spedisjon - Distribusjon - Lagring - Ekspress - Fortolling

etngrafisk.no

Arne Thorsen Transport AS, Kjørbekkdalen 10, 3735 Skien • Tlf. 35 50 47 00 • Fax 35 50 47 01 Arne Thorsen Spedisjon AS • www.arne-thorsen.no • firmapost@arne-thorsen.no

1953–2013 • 60 ÅR I TJENESTE FOR HANDEL OG INDUSTRI


Styrket Jesus-tro Bibeltimer

Onsdag, torsdag, fredag og lørdag er det bibeltimer med Torben M. Joswig, Anne Margrethe Mandt-Anfindsen og Kjell Birkeland. Anne Margrethe blir ny menighetsrådgiver fra høsten og er nå fagkonsulent for disippelliv med særlig fokus på fordypning. Hun underviser onsdag om Jesu bønneliv. Torben er leder nasjonal avdeling i Misjonskirken Norge. Han underviser på torsdag med temaet: Jesus og modige bønner. Kjell er menighetsrådgiver og arbeider for tiden spesielt med satsingsområdet menighetsutvikling. Kjell tar utgangspunkt i Jesus-tekster i sin undervisning på fredag og lørdag.

9.00 Bibeltime 15.00 Storseminar

Storseminarer Onsdag, torsdag og fredag holdes storseminarer med overskriften «Livets Jesus». Vi ser nærmere på hverdagslivet med Jesus, våre Guds-bilder og hvordan de preger hvilken Jesus vi formidler. Det vil handle om troen i hverdagen og sammenhengen mellom menneskelig modning og åndelig sunnhet. Seminarene vil inneholde foredrag, intervjuer med inspirerende personer, musikalske innslag og konkrete «take away» til deg og din menighet. Seminarene ledes av ansatte i nasjonal avdeling og UNG.

Bønn Maria-kapellet er åpent hver dag for deg som ønsker et sted for stillhet, ettertanke og bønn. Morgenbønn onsdag-søndag kl 7.30. Forbønnsteam vil være tilgjengelig ved storsamlingene i Stavernhallen, men også for samtale og forbønn underveis.


Disippelkorset

- et felleskristent symbol

Disippelkorset er til salgs både som sølv- og gull-

• Betongsaging • Kjerneboring • Meisling • Riving • Betongsaging • Kjerneboring • Meisling www.dybdahlbetong.no • Riving

smykker og pins.

www.dybdahlbetong.no

Disippelkorset © Edin Løvås. Forvaltes av Misjonskirken UNG

NY NETTBUTIKK!

Disippelkorsene bestilles hos www.hermon.no Se under Misjonskirken UNG Les mer på www.disippelkors.no

– Pensjonsspesialisten


ansgarhogskole.no

ansgarskolen.no

Superpris på Åpent hus ! Åpent hus er vår populære barne-TV! Du møter profezzor Ztein Gahl, og barna i huset tar deg med på konkurranser, musikk og morsomme sprell. Viggo Klausen lærer deg noe viktig om livet. Målgruppe fra 6 til 11 år. Inneholder musikk-videoer, dukketeater og mye annet gøy.

Pris per DVD: kr 90,-

Episode 1 & 2: «Korsvask» og «Finnes det bevis» Episode 3 & 4: «Salt» og «Storm i hjertet» Episode 5 & 6: «Stillhet» og «Bevar ditt hjerte» Nå digitaliserte versjoner for å laste ned!

Bestilles: mknu.no/ungbutikk

MISJONSKIRKEN

UNG

EIENDOMSFORVALTNING | EIENDOMSUTVIKLING EIERSTYRING | SELSKAPSLEDELSE


MI SJONSLØPET 2018

Hagekroas sceneinnslag På kveldene er Hagekroa stedet mange møter hverandre for hygge, grillmat og en god prat. Fra 21-tiden er det variert underholdning fra scenekanten. Humor og musikk er viktige ingredienser!

,Lop for Colombia! Lørdag kl 15.00 arrangerer vi et underholdende og viktig misjonsløp. I år samler vi inn til Barnekirken i Colombia! Vi utfordrer alle til å løpe flest mulig runder for å samle inn penger. Hver løper må skaffe seg sponsorer som satser rause beløp per runde de gjennomfører. Løpet byr på mye moro og engasjerte supportere! Det blir kåret vinnere i flere kategorier. Mer informasjon for registrering og opplegg på nettsiden livogvekst.no.

LØRDAG 15.00 Misjonsløpet


HVOR ER DET? Festivalområdet er stort med mange bygg. I år er det dessuten noen endringer med nye bygg og navn. Vi har laget et eget kart for festivalområdets bygg og møteplasser. Kartet er på nettsiden og på arrangementets Facebook-side.

MAT Alle måltidene serveres i Hovedbyggets spisesal og i Hagekroa. Har du særlige diettbehov oppgi dette ved påmelding. Om vi ikke klarer å imøtekomme ditt behov, vil vi ta kontakt med deg for en løsning. I kaféen får du kjøpt kaker, is, brus, slush, snacks og annet godteri, samt valgfritt fra kaffeautomat. Kaféen holder oppe til kl 23.00 hver dag. Hver kveld er det salg av grillmat og drikke fra kl 20.30.

Måltidene

Kl 8.00 Frokost Kl 12.00 Lunsj Kl 16.00 Middag

SIKKERHET

VIL DU HJELPE?

Festivalområdet skal være et trygt sted for alle. På grunn av regler for branngater, må vi begrense antall parkerte biler på folkehøyskolens område. Følg skilting og informasjon.

Festivalsjef Tor Marius Langås ønsker seg mange frivillige til årets sommerfestival. I påmeldingen er det oppgitt aktuelle oppgaver deltagerne kan bidra med, blant annet nattvakter og ryddehjelp. Barnearrangementene trenger både gruppeledere og vakter. For Camp Stagedive og Across trengs også frivillige voksne.

Festivalen har utarbeidet planer for krisehåndtering for brann, personskade, dødsfall, forsvinning, grenseoverskridende atferd eller mistanke om overgrep.

Vil du hjelpe til? Kryss av ved påmeldingen eller meld fra til festivalsjefen på e-post: tor.marius@mknu.no.


Praktisk

INFORMASJON

Stavern folkehøyskole Fredtun og Stavernhallen er sommerfestivalens område. Aktiviteter, møter, mat og innkvartering skjer flere steder og i forskjellige bygg på stedet.

Valg av overnatting og rom

Vi forsøker å etterkomme alle ønsker når det gjelder overnatting. Prinsippet er førstemann til mølla. Bestilte rom blir holdt av fram til betalingsfrist. Internatrom på folkehøyskolen har i hovedsak plass til to eller fire personer. De beste rommene er i internatene Vestly, Fredvang og JKØ, der alle rom har eget bad/WC. På internatene Tunheim og Bjørkly er det felles bad/WC på gangen. Familierom på JKØ forbeholdes familier med to voksne med minimum to barn. Madrasser, dyner og puter for barn er tilgjengelig så langt lageret rekker.

Avbestilling og refusjon

Ved avbestilling før 1. juni er avbestillingsgebyret kr 450. Før 1. juli gir vi 50 prosent refusjon av fakturabeløp. Ved sykdom henvises til den enkeltes reiseforsikring. Camp Stagedive og Across har egen påmelding med priser som ikke kan kombineres med prisene for familier eller andre voksne. Har du spørsmål eller avklaringer for påmelding, ta kontakt med festivalsjef Tor Marius Langås på e-post tor.marius@mknu.no eller telefon 477 54 990. www.livogvekst.no


PRISER 2018

Festivalpris = festivalpass + overnatting

Festivalpass

Overnatting

Camping på festivalområdet

Alle som deltar må ha festivalpass, inklusiv dagsbesøk. Festivalpasset (et armbånd) mottar du ved ankomst i registreringen på festivalkontoret. Kontroll av gyldig pass vil kunne skje ved inngang til møter og aktiviteter.

Internatene Bjørkly og Tunheim m/full pensjon, de rimeligste: Dobbeltrom, voksen: kr 3 025 per person* Enkeltrom, voksen: kr 3 450 per person Barn 3-12 år: kr 1 050 per person Eventuelt sengetøy: kr 100 per person

Vogn/bil: kr 1 650 Stort telt: kr 1 350 (4-mannstelt og større) Lite telt: kr 875 (1 til 3-mannstelt) Strøm: kr 130 (valgfritt)

Ukespass for voksne og barn (3-12 år): kr 750 (kr 950 etter 1. juni) Makspris familie: kr 2 750 (kr 3 250 etter 1. juni) Dagspass (uansett antall timer man er på stedet): kr 150 (kr 200 etter 1. juni)

Internatene Vestly og Fredvang m/full pensjon, de nyeste rommene: Dobbeltrom, voksen: kr 4 250 per person* Barn 3-12 år: kr 1 485 per barn Sengetøy: inkludert

Merk! Barn under 3 år bor og spiser gratis, men alle barn må meldes på. Prisene og prispakkene gjelder ikke for barn og ungdom fra 12 år som skal delta på Camp Stagedive eller Across.

Justissektorens kurs- og øvingssenter (JKØ) m/full pensjon, god standard: Ligger en kort spasertur fra Stavernhallen mot sentrum. Frokost spises på stedet. Dobbeltrom, voksen: kr 3 700 per person* Enkeltrom, voksen: kr 4 400 per person *For å få denne prisen må bestillingen inkludere to voksne.

Kost for campere Deltagere som bor på campingen kan bestille måltider sammen med andre deltagere. Kan velge mellom full pensjon eller bare middag. Full pensjon Voksen: kr 1 600 3-12 år: kr 550 Kun middag Voksen: kr 825 3-12 år: kr 275


Velkommen til Stavern! PÅMELDING

Påmeldingen skjer på nettsiden Checkin.no. Fra 1. juni øker prisen på festivalpass. Det er egen påmelding for Camp Stagedive og Across. Før du starter påmeldingen, bør du ha registrert deg med profil på Checkin.no. Tenk nøye gjennom hva du ønsker å melde deg på til før du starter. Betaling skjer med betalingskort ved påmeldingen.

www.livogvekst.no

#livogvekst

MISJONSKIRKEN

NORGE

SOMMERFESTIVAL 10.-15. JULI 2018 MISJONSKIRKEN

UNG

Liv & Vekst sommerfestival 2018 brosjyre  

Program, presentasjoner og praktisk informasjon. 10.-15. juli - Stavern.

Liv & Vekst sommerfestival 2018 brosjyre  

Program, presentasjoner og praktisk informasjon. 10.-15. juli - Stavern.

Advertisement