Page 1

PO RT FO LI O M I H Á L Y

M I R T I L L


MIHÁLY MIRTILL Végzettség 2012- 2017 2008-2012

Szent István Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar, tervezó építészmérnök Horváth Mihály Gimnázium, matematika-fizika tagozat

Jelenleg A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar végzős nappali tagozatos építész hallgatója vagyok Szakmai tapasztalat 2014 augusztus

egy hónapos szakmai gyakorlat keretében asszisztensi munka a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztályán

2016 február – 2017 február

teljes munkaidőben építész gyakornok a szentendrei XYZ Design Labor építészirodában

2017 március -

építész gyakornok a Dot Design építészirodában (Bp., I. Ker.)

Nyelvtudás Angol – középfokú „B2” típusú nyelvvizsga (2010) Jártasságok Archicad 2D és 3D, Artlantis, Lumion, Photoshop programok magas szintű ismerete; Microsoft Office programok felhasználói szintű ismerete; Sketchup alapszintű ismerete. B kategóriás jogosítvány (2011) A portfólió lapozható formában online elérhető az alábbi linken: https://issuu.com/mirtillmihaly/docs/mihalymirtillportfolio


1 SZAKIRÁNYÚ DIPLOMAMUNKA, YBL BSC Diplomamunkám témája coworking irodaház. A tervezett épület feladata kiszolgálni azoknak az embereknek az igényeit, akik konkrét munkahely nélkül, mégis egy munkavégzésre alkalmas helyen szeretnék a munkájukat végezni. Az épület alsó szintjén található egy kávéző és egy éttermi rész. A földszintet az emelettel egy kikapcsolódásra és munkavégzésre egyaránt alkalmas lépcső köti össze. Az első szinten került kialakításra a közösségi irodatér, ahol szabadon történik a munkahelyi elhelyezkedés. A bútorozás szellős és mobilis, az aktuális igények szerint könnyen variálható. A második -legfelső- szinten pedig privát irodahelyiségek találhatóak, amelyeket lehetőség van kibérelni és így fix munkaterületet vásárolni. Az épülethez tartozik egy kert, ami az itt dolgozók számára szabadon elérhető a földszinti közösségi téren át.


2

Budapest – II. Kerület [4747.544217, 18.947446]– dot design (2018)


3 Szentendre [47.689875, 19.068423] – XYZ DESIGN LABOR A 3 gyermekes házaspár kérése egy modern, család-barát ház tervezése volt a szentendrei domboldalban, ami logikusan illeszkedik a telek adottságaihoz (pl a budapesti panoráma). Így jött létre ez a három szintes (pince+földszint+emelet) épület, amelyben a földszinten egy nagy légtérben található a konyha, az étkező és a nappali. Szintén a földszinten kapott helyet a szülői háló, az emeleten pedig a gyerekszobák. Az épületet az aktuális jogszabályok figyelembevételével és a társtervezőkkel való rendszeres konzultációk során terveztem, a vázlattervi szinttő egészen a kiviteli szintig.


4 KOMPLEX TERVEZÉS – 7. FÉLÉV Tervezési feladat: az Istvánmezei sportterület látogatóközpontja. A sportlétesítmények – annak ellenére, hogy a közelben áll a Sportok Háza – nem jelennek meg egységesen. Ezt hivatott pótolni a fealdatban megfogalmazott látogatóközpont, amely a Prizma nevet kapta a tervezés során.


5 Épülettervezés vii – 7. FÉLÉV A félév során tervezendő volt egy látogatóközpont szálláshelyekkel csapatmunka keretében. A feladat kérdése, hogy a kiírt tervezési programra hogyan lehet egy természetvédelmi területen a lehető legkisebb beavatkozással egy akár ”sziget működésére” is képes épületegyüttest létrehozni. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettünk a környéken megtalálható természetes anyagok használatára, a camping szerű lét modern megvalósíthatóságára.


6

DUNASZIGET [47.940853, 17.359850]

TERVEZÉSMÓDSZERTAN & PÁLYÁZATI GYAKORLAT – 8. FÉLÉV A tantárgy lényege egy valós pályázaton való részvétel volt. A választott feladat így egy természetvédelmi övezetbe eső táboroztató helyhez való látványosság tervezése volt. Így jött létre egy a fák között “lebegő sétány” terve, amelyhez egy szabadulószoba is csatlakozik. A későbbiekben pedig további funkciókkal bővíthető.


7 Épülettervezés v – 5. FÉLÉV A tervezési program keretében az ózdi ipari terület egyik elhanyagolt területére terveztünk 3 fős csapatban egy turisztikai központot. Ebből a saját épületem a tervezési terület északi részén található újépítésű szálloda volt, amelyben kialakításra kerültek 60 fő elhelyezését biztosító szállodai szobák, továbbá a szálloda besorolásához szükséges további helyiségek.


Ózd [48.218394, 20.299990 ]


.


mihalymimi portfolioo  
mihalymimi portfolioo  
Advertisement