Page 1

Od „Ubikvitina“ do „Algoritma kolonije mrava“! KLUB MLADIH HEMIČARA KLUB MLADIH HEMIČARA SRBIJE SRBIJE

Prvo predavanje II ciklusa „Interaktivnih KMHS radionica“ je posvećeno nekim od najzanimljivijih tekstova objavljenih na našem sajtu, www.kmhem.net. Učesnici predavanja su i autori objavljenih članaka: 1. “Ubikvitin”, Dragomir Milovanović 2. “Adolf von Baeyer”, Dušan Malenov

3. “Ose rotacije petog reda u kristalima i živom svetu”, Milan Milovanović 4. “Akonitaza”, Vladan Martinović 5. “Friedrich Wilhelm Ostwald”, Aleksandar Djordjević

6. „Algoritam kolonije mrava” , Stambolić Ivan Predavači su studenti Univerziteta u Beogradu i članovi Kluba mladih hemičara Srbije. Ovom radionicom (predavanjem) želimo da Vas podsetimo šta smo sve objavili na našem sajtu i kakve sve ZANIMLJIVE informacije možete saznati ako se budete družili sa nama.

KLUB MLADIH HEMIČARA SRBIJE

Adresa:

Nemojte se ustručavati, dođite i učestvujte u KMHS radionicama! sajt:

Srpsko hemijsko društvo Za Klub Mladih Hemičara Karnegijeva 4, 11120 Beograd Srbija

www.kmhem.net

Od “Ubikvitina” do “Algoritma kolonije mrava”! (najbolje sa www.kmhem.net) Klub mladih hemičara Srbije 27.10.2010. u 16h Svečana sala TMF-a, Karnegijeva 4/III


O Klubu Klub Mladih hemičara je osnovalo Srpsko hemijsko društvo u cilju promovisanja nauke medju mladim istraživačima. Član Kluba može postati svako koga zanima hemija, hemijska tehnologija, fizička hemija i druge srodne nauke. Svi članovi Kluba su i članovi Srpskog hemijskog društva. Starosna granica za članstvo je 35. godina. . Cilj postojanja Kluba je povezivanje mladih hemičara iz akademskih institucija i industrije radi informisanja i unapređivanja kompetencija kroz razmenu znanja i iskustva i veće mogućnosti za profesionalni i lični razvoj. Takodje kroz Klub mladih hemičara otvara se mogućnost saradnje sa sličnim društvima u svetu, informisanja i ostvarivanje mobilnosti studenata. Mladim istraživačima se putem sajta Kluba otvara mogućnost da promovišu svoj rad i dostignuća iz oblasti hemije i srodnih nauka.

Aktivnosti Članovi „Kluba mladih hemičara“ uredjuju veb sajt sa informacijama koje zanimaju mlade istraživače. Na sajtu se mogu naći zanimljivosti i novine u hemiji i hemijskoj tehnologiji, oglašavanja prakse i istraživanja kao i informacije o stipendijama u zemlji I inostranstvu. Jedna od aktivnosti Kluba je i organizovanje tribina o zahtevima tržišta rada kao i upoznavanje mladih sa mogućnostima budućeg zaposlenja. Klub organizuje i predavanja o interesantnim oblastima u hemiji kao i okrugle stolova i konferencije u cilju pružanja mogućnosti mladima da se kroz javne nastupe što bolje profesionalno razviju. . Putem „ Kluba mladih hemičara“ mladim hemičarima se pruža mogućnost da se povežu sa kolegama u zemlji i inostranstvu kao i sa relevantnim institucijama u okviru EuCheMS-a (Evropska asocijacija za hemijske i molekularne nauke) i EYCN-a (Evropska mreža mladih hemičara).

INTERAKTIVNE KMHS RADIONICE Interakvivne KMHS radionice su osnovane da kroz radionički način rada omoguće članovima kluba sticanje novih saznanja ali i iznošenje ličnog stava o aktuelnim temama koje su zanimljive široj javnosti, a mogu se posmatrati iz ugla hemičara, hemijskog tehnologa ili fizikohemičara.

Zašto se učlaniti? Klub Mladih hemičara okuplja studente hemije, hemijske tehnologije, fizičke hemije i drugih srodnih nauka. Svaki član može (što je čak i poželjno) da piše članke koji će biti objavljeni na sajtu Kluba. Odluči se koji ti segment najviše odgovara i pošalji nam e-poruku. . Takodje, ako si na poslediplomskim studijama i želiš da prezentuješ svoj rad i više si nego dobro došao/la. Redovno ćemo ažurirati sajt, tako da ćeš stalno moći da čitaš najnovije informacije iz sveta nauke. Možeš se i prijaviti na našu mejling listu kako bi ti najsvežije vesti redovno stizale u tvoje prijemno sanduče! Tako da možeš da čitaš vesti uz prvu jutarnju kaficu i stalno budeš u toku! . Organizovaćemo i redovna predavanja i informisanje o tome gde možeš da se zaposliš kada diplomiraš i šta ćeš tamo raditi! . Usput, postoji i odeljak na sajtu sa mrežom oglašavanja raznih stipendija, praksi i istraživanja u zemlji i inostranstvu. Preko te mreže ćeš moći da se prijavljuješ na razne konkurse i van konkursa, i stekneš neverovatno radno, a i druga iskustva! . Uskoro ćemo se pridružiti i mreži Mladih hemičara Evrope, preko kojih ti se pruža mogućnost da se povežeš sa kolegama u zemlji i inostranstvu kao i sa relevantnim institucijama u okviru EuCheMS-a (Evropska asocijacija za hemijske i molekularne nauke) i EYCN-a (Evropska mreža mladih hemičara). . Umalo da zaboravimo, članarina za ovu godinu je potpuno besplatna za sve, a učlaniti se možeš putem našeg sajta www.kmhem.net! Vidimo se!

Koncept radionice je takav da bi predavač celu grupu bolje upoznao sa tematikom o kojoj će biti reči ali i podstakao ostale prisutne da se uključe u diskusiju i iznesu svoje vidjenje problema. Radionice nisu predavanja gde će prisutni slušati isključivo izlaganje predavača, već je neophodno podstaći na diskusiju sve prisutne da bi se na taj način mogla sagledati problematika zadate teme i iz ugla studenata ali i svih onih koji se zadatom tematikom ne bave profesionalno i usko stručno.

Prijatelji

KLUBA MLADIH HEMIČARA SRBIJE

Od "Ubikvitina" do "Algoritma kolonije mrava"!  

Prvo predavanje u okviru drugog ciklusa KMHS radionica.