Page 1

ESCRIT PER: CLASSE DEL Xap, escola Les Moreres de Santa Fe del Penedès CLASSE DELS Peixos Espasa, escola Fort Pienc de Barcelona CLASSE DELS Terrats de Barcelona al clar de lluna, escola Els Alocs de Vilassar de Mar


FA MOLTS I MOLTS ANYS, QUAN ELS OCELLS TENIEN DENTS A UNA CASA A DALT DE LA MUNTANYA, HI VIVIA UN PASTOR AMB 10 OVELLES, 3 CAVALLS, UN GOS I UN GAT. EL PASTOR QUE ES DEIA RICARD ERA MOLT BO, TENIA ELS ULLS MARRONS, ELS CABELLS ROSSOS I PORTAVA BIGOTI. SEMPRE VESTIA ELS SEUS PANTALONS MARRONS, UNA CAMISA VELLA I UN BASTÓ.


UN MATÍ ASSOLELLAT, MENTRE EN RICARD PREPARAVA LES EINES PER ANAR AL CAMP VA SENTIR UN SOROLL ESTRANY. EN ANAR A MIRAR LES OVELLES, LES VA COMPTAR I NOMÉS HI QUEDAVA UNA.


L'OVELLA QUE QUEDAVA VA EXPLICAR A EN RICARD QUE LES SEVES COMPANYES HAVIEN FUGIT PERQUÈ HAVIA VINGUT UN LLOP I LES HAVIA ESPANTAT MOLT I HAVIEN SORTIT PER UNA ESCLETXA CAP AL CAMP.


EN RICARD VA ANAR AL CAMP A VEURE SI LES VEIA I TORNAVEN A CASA, PERÒ ALLÀ NO HI HAVIA CAP. BUSCANT ES VA TROBAR UNS NENS QUE ESTAVEN JUGANT I VAN EXPLICAR AL PASTOR QUE HAVIEN VIST A LES OVELLES PERÒ QUE HAVIA VINGUT UN DIMONI QUE VIVIA APROP I SE LES HAVIA ENDUT A LA SEVA COVA.


EL DIMONI, QUE HAVIA ENVIAT AL LLOP A LA GRANJA PER ESPANTAR LES OVELLES LES ESTAVA ESPERANT PER TANCAR-LES A LA GÀBIA QUE HI HAVIA A LA SEVA COVA.


EN RICARD I ELS NENS VAN ANAR A LA COVA I VAN ESPIAR PER UN FORAT ON ERA LA GÀBIA ON ESTAVEN TANCADES LES OVELLES. VAN FER UN CLOT AL TERRA A L'ALTRA BANDA DE LA GÀBIA PER QUE POGUESSIM SORTIR ELS ANIMALS I QUAN GAIREBÉ TOTES EREN FORA, EL DIMONI ELS VA SENTIR I VA ANAR CORRENTS PERÒ ELS NENS LI HAVIEN POSAT UNA TRAMPA I EL DIMONI VA CAURE AL PARANY DONANT TEMPS A TOTS A ESCAPAR.


EN ARRIBAR A AL CAMP PERÒ... EL DIMONI HAVIA FET UN ENCANTERI, EL CAMP DE PASTANAGUES S’HAVIA CONVERTIT EN UN CAMP DE DIMONIETS I LLAVORS EN RICARD, ELS NENS I LES OVELLES NO PODIEN PASSAR.


DE COP I VOLTA ES VA POSAR A NEVAR I ELS DIMONIS ES VAN QUEDAR CONGELATS COM ESTÀTUES. PER SORT ELS NENS VAN PODER ARRENCAR TOTES LES ESTÀTUES DE DIMONIET I LES VAN PORTAR AL MOLÍ PER TRITURAR-LES I FER-LES DESAPARÈIXER.


AL CAP D'UNA ESTONA VA SORTIR EL SOL, LA NEU ES VA FONDRE I VAN TORNAR A SORTIR LES PASTANAGUES. EN RICARD, ELS NENS I LES OVELLES HO VAN CELEBRAR AMB UNA FESTA. TOTS PLEGATS VAN SER FELIÇOS I VAN MENJAR ANISSOS.


TÍTOL, DESENLLAÇ I IL·LUSTRACIONS A CÀRREC DE.:

DE L’ESCOLA FORT PIENC DE BARCELONA

"ELS DIMONIETS DE LA NEU"  

CONTE FET PER NENS I NENES DE P5 DE Xap, escola Les Moreres de Santa Fe del Penedès Peixos Espasa, escola Fort Pienc de Barcelona Terrats...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you