Page 1

FLOWERS

STYLE YOUR

Wedding with flowers


Het allerleukste van mijn werk is dat ik mensen mag

verrassen!

door Jose Story Fotografie: Mireille van Admiron Photography


9

Vragen aan José Story

Geen trouwdag is compleet zonder bloemen. Een boeket en een corsage op z’n minst maar er is nog zoveel meer mogelijk, bloemstukken bij de ceremonie, verschillende decoraties voor op de auto, tijdens het tekenen van de akte, maar ook aangeklede stoelen, lopers, linten en nog zoveel meer. José Story heeft al vier jaar haar eigen bedrijf waar ze alleen in opdracht bruiloften en eventen aankleedt. Tijd dus voor meer informatie over bloemen en styling.

1. Hoe ben je in de styling en bloemen terecht gekomen?

mogelijk van te voren te starten met het overleg met het bruidspaar.

N

Een kennismakingsafspraak, vaak ook nog een afspraak op de trouwlocatie om gezamenlijk de styling door te nemen en advies uit te brengen. Vervolgens wordt er nog gemaild over het voorstel, al met al kan het soms wel even duren voordat het totaalconcept qua bloemen en styling helemaal af is en definitief bepaald.

adat ik mijn baan als management assistente had opgezegd, ben ik al mijn tijd gaan besteden aan mijn hobby, de bloemsierkunst: opleiding gevolgd en de certificaten behaald. Vervolgens ben ik in 2009 Stijlvol Groen gestart.

2. Hoe ver van te voren moet een bruidspaar al gaan nadenken over de styling en de bloemen voor hun trouwdag?

Z

odra de locatie bekend is en als er een themakleur is gekozen (voor bijvoorbeeld de uitnodigingen), daar kan ik dan qua styling en bloemen rekening mee houden. Soms is dat een half jaar van te voren en soms dat pas 3 weken van te voren. Aangezien ik uitsluitend in opdracht werk, vind ik het prettig om zo ver

3. Wat kunnen bruidsparen qua styling van hun trouwdag allemaal aan jou toe vertrouwen?

N

aast de persoonlijke bruidsbloemen zoals bruidsboeket, corsages en bruidsmeisjesbloemen etc, kan ik op de trouwlocatie een totaalplaatje verzorgen voor de huwelijksceremonie. Denk aan mooi aangeklede stoelen, linten en loper, aangevuld met grote bloemdecoraties.


“Ik kan een totaalplaatje verzorgen voor de huwelijksceremonie stoelen, linten, loper aangevuld met bloemdecoraties.�


4. Ook in bloemwerk en styling is heel veel keuze. Hoe zorg je ervoor dat het bruidspaar door de bomen het bos ziet en kiest wat het beste bij ze past?

I

n een persoonlijk gesprek met het bruidspaar stel ik vragen over eventuele lievelingsbloemen, hoe ziet de bruidskleding eruit: het bruidsboeket moet tenslotte perfect matchen met het model van de bruidsjurk, welke sieraden worden gedragen, wat is de kleurthema, het budget, etc. Tegelijkertijd kan ik adviseren welke bloemen in welke kleuren beschikbaar zijn in het seizoen en kan ik een prijsindicatie afgeven. Ook laat ik aan de hand van veel foto’s uit mijn portfolio de verschillende mogelijkheden zien: van subtiele bloemstyling, tot volledig aangeklede ceremoniesettings.


“The world laughs i


.

in flowers �

- Ralph Waldo Emerson -


5. Je wilt je bruidsboeket bewaren, wat zijn de mogelijkheden?

V

roeger werd het best veel gedaan, het bruidsboeket een behandeling geven, waardoor je het voor lange tijd kon bewaren. Tegenwoordig gebeurt het bijna niet meer. Het is vrij kostbaar en je moet aan zoveel voorwaarden voldoen, voordat het bruidsboeket zo’n dure preparatiebehandeling krijgt. Zo moet het bruidsboeket bijvoorbeeld zo snel mogelijk na afloop van het huwelijk in een gekoelde ruimte worden geplaatst. Vaak wordt het boeket al dezelfde avond opgehaald door het bedrijf dat de bloemen behandeld, om direct met de preparatie te kunnen starten.


6. Hoeveel tijd neemt het stylen van een locatie in beslag? Waar moet een bruidspaar rekening mee houden?

D

at hangt van de hoeveelheid bloemcreaties af: de ene keer ben ik een uurtje bezig, met bijvoorbeeld het aanbrengen van kleine bloementoefjes aan de stoelen of hoef ik alleen twee bloemenstukken neer te zetten in de ceremoniezaal en soms is het veel meer werk om de volledige styling te doen. Ik probeer de bloemcreaties altijd zo te maken dat ze zoveel mogelijk gedurende de dag hergebruikt kunnen worden. Dus dat het bloemstuk van de tekentafel in de trouwzaal na afloop van de huwelijksplechtigheid wordt verplaatst naar bijvoorbeeld de ‘receptietafel’. En zo kunnen vaak ook de bloemstukken van de dinertafels ‘s avonds weer gebruikt worden om de feestavond aan te kleden. Wanneer het bruidspaar dit wenst, kan ik de hele dag standbye zijn om voor de restyling van de bloemcreaties zorg te dragen. Met name wanneer het bloemwerk naar een andere locatie moet worden verplaatst.


Flower

“Love is a got to let it gro


r you

ow.�

- John Lennon -


“Een lach of een traan...zijn mooiste dag gaat beginnen...dan kan mijn dag niet meer stuk!” - José -

7. Is styling van en bloemwerk voor een trouwdag binnen ieder budget mogelijk?

E

r zijn bruidsparen die zelf aan de slag gaan, er zijn genoeg leuke ideëen voor bloemstyling te vinden op de verschillende trouwwebsites, hierdoor verlaag je het bloemenbudget. Voor het maken van een bruidsboeket en corsages is echter wel de vakkennis van een bloemist benodigd.

8. Welke trends zie je in styling en bloemwerk van een trouwdag, wat is nu populair?

Q

ua styling zie ik tegenwoordig veel vintage styling: zachte pastel tinten, veel kleine vaasjes met losse bloemen. Maar daarentegen ook veel hippe bloemdecoraties, grote rode en witte bloemen gecombineerd bijvoorbeeld.

9. Wat vind je het leukste aspect van jouw werk, het verzorgen van bloemwerk en het stylen van een trouwdag?

H

et leukste aspect is dat ik mensen mag verrassen... blij kan maken. Zo’n moment dat ik het bruidsboeket ‘s ochtends vroeg aan een bruidegom overhandig (die gaat ermee naar zijn bruid) en hem help met zijn corsage opdoen... zijn verraste blik, een lach of een traan... zijn mooiste dag gaat beginnen... dan kan mijn dag niet meer stuk! Dank je wel José voor al deze informatie. Wil je super gave styling en bloemen op je trouwdag. Neem dan contact op met José via: Stijlvol Groen Schaduwrijk 27 3454 TS De Meern T 06 - 20 19 93 33 E info@stijlvolgroen.nl http://www.stijlvolgroen.nl


“Voor het maken van een bruid is echt de vakkennis van een bloemist benodigd.�


dsboeket n


Credits

Styling en bloemwerk:Jose Story van Stijlvol Groen www.Stijlvolgroen.nl Locatie: Hilton Rotterdam Fotografie: Mireille van Admiron Photography www.admironphoto.nl

Stijlvol groen  

Inspiratie, tips, 9 vragen aan Jose Story

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you