Page 1

3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

APPLE

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

INDEX 1.1 Què és Apple?

Pàg. 3

1.2 Quan es va crear?

Pàg. 3

1.3 Fundadors

Pàg. 3,4

1.4 Articles relacionats amb Apple

Pàg. 4,5

2.1 Comparació entre sistemes operatius Mac i Windows

Pàg. 6

2.2 Avantatges i inconvenients sistema operatiu Mac OS X Pàg. 6 2.3 Windows

Pàg. 7

2.4 Mac

Pàg. 7

3.1 Recomanacions de webs, jocs, etc.

Pàg. 8

4.1 Passatemps

Pàg. 9

5.1 Notícies relacionades amb Apple

Pàg. 10,11

5.2 Novetats relacionades amb Apple

Pàg. 12,13

6.1 Entrevistes sobre les App Store

Pàg. 14,15,16

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Introducció

Què és Apple? És una empresa multinacional d’Estats Units amb la seu a California, aquesta multinacional es dedica a dissenyar i produir equips electrònics i software. Els productes hardware més coneguts d’aquesta empresa són els iPod, iPhone i iPad.

Quan es va crear? El 1976 va ser creada Apple Computer, que més endavant el nom es va canviar per només Apple. Va tenir un paper elevat en la revolució informàtica dels anys 70, amb l’ordinador Apple II. Els seus inicis van ser curiosos, perquè tant Steve Jobs com Steve Wozniak eren dos aficionats a l’informàtica, especialment aquest segon. Wozniak dedicava estones lliures a fer circuits electrònics quan era petit, d’aquesta afició en va sortir el primer ordinador Apple I. Per ell, construir ordinadors només era un hobby, però Jobs va veure l’oportunitat de fer negoci i va començar a promocionar l’ordinador entre altres aficionats de la informàtica. Després d’això, van començar a fer petits encàrrecs que els feien ells mateixos, i finalment, van vendre uns 200 ordinadors. Jobs va conèixer a un noi, Mike Markkula que va accedir a invertir, i així, l’1 d’abril de 1976 es va crear Apple Computer, que com he dit abans, més endavant se li va canviar el nom per Apple. L’empresa va estar constituïda sota la forma de la societat el 3 de gener de 1977. Des dels seus principis, Apple ha anat experimentant el món de l’informàtica. Apple està molt relacionat amb Steve Jobs que n’és un dels co-fundadors.

FUNDADORS Steve Jobs Steven Paul Jobs va nèixer a Califòria el 1955 i va morir a Califòrnia el 2011, va ser un empresari del sector informàtic i de la indústria de l’entreteniment nord-americà. Va ser cofundador i presiden executiu d’Apple i màxim accionista individual de The Walt Disney Company. Steve Jobs va fundar Apple el 1976 amb Steve Wozniak, va obtenir una gran rellevància pública. Tenia vint-i-sis anys i ja era milionari. La dècada dels anys 80 va tenir les primeres dificultats empresarials, però per fer-li front, va innovar. El 1985 va ser acomiadat d’Apple Computer i el que va fer va ser vendre les seves accions menys

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

una. El 1997 va tornar a la companyia i va ser director executiu fins l’agost de 2011 i Apple es va convertir en l’empresa amb més capitalització del món.

Steve Wozniak Stephen Gary Wozniak més congut com a Steve Wozniak va nèixer el 1950, és un ingenier electrònic d’Estats Units. Els seus invents han estat reconeguts com a contribucions a la revolució dels anys 70. Va fundar Apple Computer amb Steve Jobs i Ronald Wayne. El segon ordinador que van crear, Apple II, es va convertir en l’ordinador millor venut dels anys 70.

Ronald Wayne Ronald Gerald Wayne va nèixer el 1934, és el tercer fundador de l’empresa, encara que és poc conegut. Va ser el que va fer el logotip Apple i va escriure manuals de Apple I.

Articles sobre Apple Tots els ulls posats sobre Apple En els últims anys, les xifres de la companyia han estat sorprenents: les ventes han augmentat un 24%, les accions han augmentat un 146%, etc. La popularitat de l'iPod i l'iPhone ha permés a Apple augmentar la porció del mercat d'ordinadors personals de 2% a 8% el 2007. Encara que també és un moment perillòs per Apple perquè tenen grans rivals. A mesura que Apple va entrant als nous mercats, s'ha guanyat nous i poderosos enemics. Com per exemple Nokia. Tothom sap que Apple no es desplomará i que els clients no desepareixeran, però la gent no compra els productes Apple perquè siguin superiors als altres. Per la meitat de preu d'una Mac qualsevol PC es pot comprar que faci el mateix. Inclús el sistema operatiu d'Apple és menys segur del que tothom creu.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Presentació dels nous iPad, amb pantalla d’alta definició Apple ha presentat una nova generació d'iPads, que comptarà amb la tecnologia de pantalla “Retina Display”, amb una resolució de 2048x1536 i 264 punts per polzada. Tindrà un nou processador dissenyat específicament per la nova pantalla de l'iPad.

.

El nou iPad més barat, el de 16 GB amb Wi-fi es vendrà per 499 dòlars. El de 32 GB per 599 dòlars i el de 64 GB, per 699. A part, també hi haurà una altre versió, la 4G. El model de 16 GB costarà 629 dòlars, el de 32 GB, 729 i el de 64 GB, 829 dòlars. (2002)

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Windows vs Mac El programari que desenvolupa Apple inclou el sistema operatiu Mac OS X, reproductor de iTunes, iLive, iWork i altres. El sistema operatiu Mac té una sèrie de punts forts com per exemple, el disseny dels Mac és superior, gairebé no tenen virus, els usuaris estan molt més satisfets, els Mac poden executar Windows i OS X és un sistema operatiu excelent. I per altra part, el sistema operatiu Windows té uns altres punts forts a favor, els ordinadors són més econòmics, hi ha més programes per windows, hi ha més hardware compatible, la majoria de jocs són per Windows, etc. Una cosa que tenen en comú Mac i Windows és la velocitat, ja que OS X és igual de ràpid que Windows. •

Avantatges dels ordinadors Mac OS X:

-La compatibilitat, quan connectem qualsevol dispositiu al Mac, l’OS detecta automàticament el que hem connectat i no hem d’instal·lar drivers desde un CD. -La instal·lació i desinstal·lació de programes és molt senzilla. -Només existeix una versió -No hi entren virus fàcilment -Els drivers són donats per Apple. -El disseny és molt estètic i net. •

Inconvenients dels ordinadors Mac OS X:

-No hi ha gaires programes comparat amb la quantitat que existeix per Windows. -Massa actualitzacions -El sistema operatiu només és compatible amb el hardware que fa servir Apple en els seus ordinadors. -El hardware és car. -Tots els canvis i reparacions ho han de fer el personal d’Apple, i per tant, són cars.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

La diferència que hi ha entre Mac OS i Windows és que Windows funciona en tots els ordinadors amb processadors d'Intel i en canvi, Mac Os només funciona en els ordinadors d'Apple. Windows, l'utilitari familiar Microsoft és el gegant informàtic que produeix i comercialitza Windows, el sistema operatiu que fan servir el 90% dels ordinadors personals de tot el món (la seva última versió és Windows XP). El preu voreja els 120 euros i moltes vegades s'inclou en el preu del mateix ordinador (que està al voltant dels 1.200 euros). Igual que un turisme serveix per a moure's per quasi tot tipus de carreteres, Windows és l'estàndard de facto que cobreix la gran majoria de necessitats de l'usuari mitjà. Ja sigui per a escriure documents, navegar per Internet, escoltar música, veure pel.lícules, retocar fotografies digitals o gaudir dels darrers jocs, Windows és fàcil d'usar i configurar, sense que calgui tenir coneixements informàtics avançats. A més, la pràctica totalitat dels programes que es comercialitzen disposen d'una versió per a Windows. Tanmateix, Windows té fama de ser inestable, ja que els bloqueigs i les penjades hi són freqüents (sobretot en versions anteriors a XP). La seva seguretat també deixa molt que desitjar, perquè hi ha multitud de virus que aprofiten fallades del sistema per a infectar el pecé, com, per exemple, el virus Sasser o el més danyós Chernobyl. Mac OS, l'esportiu de disseny Mac OS és considerat per molts experts el sistema operatiu més senzill d'utilitzar, més innovador i d'estètica més acurada. Igual que un cotxe esportiu, conjumina elegància amb altes prestacions, i permet al mateix temps rodar per quasi qualsevol tipus de carretera. És un sistema molt fàcil d'usar i que sempre s'ha vanat que fins un nen pot utilitzar-lo sense dificultats (els seus ratolins tenen un únic botó, en comptes de dos, per no confondre l'usuari). La seva última versió, Mac OS X, és radicalment diferent a les anteriors. Amb aquesta ha guanyat en estabilitat, seguretat i absència de virus. El nombre de programes disponibles per a aquesta plataforma (sobretot, jocs) continua sense ser tan alt com el de Microsoft, encara que compleix les necessitats de qualsevol usuari domèstic o professional multimèdia. És en el retoc, la producció i l'edició de música, les fotografies i els vídeos on aquest sistema té el punt fort. Apple Macintosh el comercialitza al preu d'uns 150 euros (és de pagament i propietari). Però el seu cost més elevat no està en la pròpia llicència d'ús, sinó que únicament funciona en els ordinadors que fabrica la mateixa companyia. I aquests ordinadors (d'una qualitat i un disseny molt acurats) no són barats: encara que hi ha models per sota de 1.000 euros, és habitual que costin més de 2.000 euros.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

PÀGINES WEB RECOMANADES: http://apple.bloks.cat/ : És un bloc on podem trobar diverses notícies interassants relacionades amb Apple. http://www.youtube.com/watch?v=ispsqG9OIR0: Vídeo en el què Steve Jobs( un dels fundadors d’Apple) parla de com fan la feina allà. http://www.apple.com/: Pàgina oficial d’Apple.

JOCS PER A MAC OS X(alguns exemples): •

Order & Chaos Online

Grand Theft Auto III

Let’s Golf! 3

Green Farm

Dungeon Hunter: Alliance

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

INFORMÀTICA 4t ESO

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

NOTÍCIES

Apple emetrà deute per primera vegada en 17 anys

El gegant tecnològic emetrà bonus per 17.000 milions de dòlars. La empresa realitzarà sis emissions de deute amb venciments al 2016, 2018, 2023 i 2043, quatre a tipus fix i dos de tipus variable.

L'Iphone de baix cost comença a prendre forma

Malgrat ser un dispositiu “low cost”, les fonts pròximes de Apple van assegurar que el nou iPhone incorporés una pantalla de cinc polzades. Sortiria al mercat e el segon semestre 2013 S'estima un preu que oscil·larà entre 99 i 149 dòlars. • Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Un tribunal rebutja la petició d'Apple de prohibir la venda de 'Smartphones Samsung.

Es manté la multa a Samsung per copiar sis patents en tecnologia i disseny d'Apple, però la prohibició de la venda dels seus productes no s'ha aprovat. Segons la jutge, no és una conseqüència lògica que productes sencers quedin exclosos del mercat perquè hagin incorporat unes funcions protegides. L'objectiu d'Apple, segons Samsung, és restringir la lliure competència.

Flashback, el virus que va suposar un dur revés per a Apple

Diverses companyies de seguretat cibernètica estan estudiant aquest troià. Ha infectat més de mig milió d'equips amb el SO d'Apple fa uns mesos. Fins llavors, Apple presumia de sistemes de seguretat infranquejables. Va afectar en menor mesura a Windows.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

NOVETATS

Adeu a Camino, el navegador altrenatiu amb motor Gecko per Mac

Camino, el navegador que es presentava com una alternativa a Firefox més optimitzada per els Mac. Des de l'any 2003 que es feia servir, i encara que mai havia aconseguit una porció del mercat considerable, tenia una comunitat fiel. Els que van crear Camino lamenten no poder seguir el ritme de l'evolució de grans navegadors, com Chrome i Firefox.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Justin Timberlake, Thirty Seconds to Mars i altres grans artistes actuaran a l'iTunes Festival de Londres

Apple ha enunciat que Justin Timberlake, Thirty Seconds to Mars, Jack Johnson i Jessi J estan entre els caps del cartell d'iTunes Festival d'aquest any a Londres.L'iTunes festival que es desenvoluparà durant les nits del mes de setembre incluirà més de 60 actuacions que tindran lloc en el mític local Roundhouse. Es veuran en directe o a la carta. El iTunes festival d'aquest any és el millor celebrat fins ara, amb un increïble repertori de superestrelles, els aficionats poden conseguir entrades per el festival participant als concursos organitzats per mitjà de colaboradors.

La App Store de Apple aconsegueix el mite històric de 50000 milions de descàrregues El 16 de Maig Apple ha enunciat que hi ha clients han descarregat més de 50000 de apps* de la revolucionaria App Store. El ritme de descargues és de més de 800 apps per segon, que representa més de 2000 milions de apps al mes. Apple vol agrair als seus increibles clients i desenvolupadors d'haver arribat a 50000 milions d'apps descarregades. La App Store ha revolucionat per complet la forma de utilitzar els dispositius mòbils i ha creat un potentíssim ecosistema d'apps que ha generat més de 9000 milions de dòlars per els desenvolupadors en menys de 5 anys. La App Store va obrir les portes el juliol de 2008. Segons Rick Riley, estaven alucinats amb l'èxit en la App Store el 2008 i al cap de 5 anys els segueix sorprenent que a la gent els hi encanti utilitzar el Shazam en el seu iPhone o l'iPad.La Apps Store compta amb una oferta de més de 850000 apps per els usuaris d'iPhone, iPod touch i iPad en 155 països de tot el món. Apple dissenya els Mac, els millors ordinadors del món, junt amb els OS X, iLive, etc. Apple ha reinventat el telèfon mòbil amb el seu revolucionari iPhone i la Apps Store. • Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

ENTREVISTES •

Entrevista a Ruben Bakker(traduïda):

Com et presentaries? Visc i treballo al centre de Suïssa. Sóc programador des de 1984 i vaig comprar el meu primer Mac el 2001. Quin és el teu àmbit de treball habitual? Actualment faig desenvolupament 100% en Mac OSX. Abans havia treballat en una gran varietat de sistemes (Linux, Windows, VMS, etc) Des de quan desenvolupes en tecnologia Apple? Sempre he admirat NextStep el predecessor del Mac OS X. Per tant, quan Mac OS X va ser llançat, vaig jugar amb les famoses eines de desenvolupament (Project Builder / Interface Builder) i em va encantar. Després de comprar un MacBook l’any 2006 vaig començar Mailplane, que finalment va veure la llum el 2007. Què et sembla l’App Store per iPhone/iPod Touch/iPad? Tens alguna aplicació a l’App Store? Apple te n’ha rebutjat alguna? L’App Store per a dispositius mòbils és genial. És fàcil d’usar i proporciona un gran mercat per al programador. Tot i això no m’agrada del procés d’aprovació. No disposo d’aplicacions per iOS. Has fet alguna aplicació per escriptori? Quina? He desenvolupat Mailplane, un client de Gmail per Mac. Què et sembla la nova App Store per Mac? A qui beneficia? A Apple? Als desenvolupadors? Encara que potser no és tan important com en les plataformes iOS, l’App Store per Mac canviarà la forma de distribució de programari en el Mac. Algunes persones, especialment els nous usuaris, aniran a l’App Store per trobar nou programari. Per això, penso que no es pot ignorar. L’App Store apel.larà a la gent que no comprava programari en el passat. Farà el mercat de programari de Mac més gran i en farà la compra més fàcil. Els desenvolupadors ja no hauran de controlar les llicències, la botiga i altres tasques administratives. Realment espero que l’App Store proporcionarà proves de programari (demos). Si no és així, els preus cauran en picat, ja que ningú vol gastar més de 15$, si no poden

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

provar abans de comprar. Per tal de donar garantia a la gent, m’agradaria que l’App Store permetés la devolució (per exemple un termini de 30 dies). Bé, no estic desitjant que arribi el procés d’aprovació i el procés serà més lent per fer actualitzacions. Amb sort, l’App Store permetrà actualitzacions de programari pagat. Posaràs alguna app a l’App Store per Mac a curt plaç? Espero que si. •

Entrevista a Javier Rodríquez:

Com et presentaries? Mi nombre es Javier Rodríguez y soy subdirector de las revistas Macworld España e iPhoneWorld. Además, también soy el responsable de desarrollo de negocio móvil en IDG España; lo que significa estar al cargo de nuestra futura aventura en el diseño y desarrollo de aplicaciones para iPhone, iPad e iPod touch entre otras plataformas. Quin és el teu àmbit de treball habitual? Lo cierto es que en IDG empezaremos en el desarrollo de aplicaciones móviles, si bien también podríamos ver aplicaciones de escritorio a medio plazo. Des de quan desenvolupes en tecnologia Apple? La aventura como desarrollador independiente para plataformas Apple se remonta a 1997, si bien mis orígenes como desarrollador son los ordenadores de ocho bits (Commodore 64, Amiga…) sobre los que programaba vídeojuegos en lenguaje Ensamblador (¡de aquellas era lo que había! y suplicábamos por una buena documentación de la arquitectura!). Què et sembla l’App Store per iPhone/iPod Touch/iPad? Tens alguna aplicació a l’App Store? La App Store para iPhone ha conseguido democratizar, en muchos aspectos, el acceso al software de una forma económica (en cierto modo tal y como ha ocurrido con la música), además de proporcionar un escaparate fabuloso para todos los desarrolladores independientes que no han de preocuparse sobre una inmensa cantidad de aspectos relacionados con la logística. Obviamente, todo ello también ha supuesto un peaje en cuanto a los procesos de validación y que se han ido flexibilizando al tiempo que la propia Apple ha continuado su rodaje en este área del negocio. En cuanto a las aplicaciones disponibles en la App Store… ¡por el momento ninguna! Esperemos que empiecen a llegar dentro de poco.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1


3 de Juny de 2013

INFORMÀTICA 4t ESO

Apple te n’ha rebutjat alguna? No he sufrido esa mala experiencia, pero sí he tenido (y mantengo) contacto con desarrolladores que han tenido que pasar por las, a veces, complicadas reglas del proceso… especialmente en los primeros meses. Ahora, por el conocimiento que tengo, parece que todo va más rodado y lo que antes suponían varias semanas antes de ver la aplicación en la App Store se ha convertido en apenas unos pocos días de espera. Has fet alguna aplicació per escriptori? He hecho varias aplicaciones de escritorio (Mac OS X y Windows), si bien no están mantenidas desde hace tiempo debido a otras obligaciones. También he desarrollado un plug-in de generación y validación de números de serie para el entorno de desarrollo multiplataforma REAL Studio; y que es compatible con las aplicaciones compiladas en dicho entorno para Mac OS X, Windows y Linux. Què et sembla la nova App Store per Mac? A qui beneficia? A Apple? Als desenvolupadors? En mi opinión la App Store para Mac va a beneficiar a todos: desarrolladores y usuarios; con la salvedad de que en este caso no supondrá el único canal de distribución para cualquier desarrollador independiente que desee ofrecer sus aplicaciones a la comunidad de usuarios Macintosh. Sin embargo, también es cierto que posiblemente modifique en muchos sentidos la forma de entender el negocio del software.

• Mireia Hurtós i Carla Puntonet

1

Apple  

Aquesta revista tracta d'alguns dels temes relacionats amb Apple, hi podeu trobar informació, dues entrevistes, un vídeo de Steve Jobs molt...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you