Page 1

KSA-KAMP 2016 KABOUTERS, PAGADDERS, JONGKNAPEN & KNAPEN

LINT KSA-KAMP 2016 - Lint


Hallo beste KSA’er(tje)s en ouders, Weldra is het opnieuw zomervakantie en vertrekken we zoals elk jaar op kamp. Dit jaar trekken we naar Lint in de provincie Antwerpen. Traditiegetrouw gaat dit kamp door van 1 tot en met 10 juli. In dit kampboekje vinden jullie alle informatie over het kamp. Verder vinden jullie ook een inschrijvingsformulier voor het Hespefeest op 10 juli, dit dienen jullie af te geven samen met de bagage. Bij verdere vragen kunnen jullie steeds terecht bij de kampleiding (de kampleiding zijn tijdens het kamp ook steeds beschikbaar, gelieve echter enkel te bellen in geval van extreme nood): Fran Dekeyser (0471/54.84.99) & Mathias Brutin (0471/88.82.73) info@ksawaregem.be Wij kijken er alvast enorm naar uit! Vele KSA-groetjes, De leiding

KSA-KAMP 2016 - Lint


1. Thema Héél héél héél lang geleden leefde er in het oude & zonnige Egypte een prins die Mozes heette. Zijn bijnaam: ‘Prins Van Egypte’. Op een dag ontdekt hij dat zijn ouders geen Egyptenaren waren maar dat hij is opgegroeid in slavernij. Met die gedachte kan hij niet verder leven en hij verlaat Egypte om terug te keren naar zijn moederland, Israël. In Israël leert deze prins een meisje kennen en hij trouwt met haar. Hij is er heel gelukkig: een mooie vrouw, een leuke job… Maar er zit hem nog iets dwars. Hij mist het goede weer in Egypte, zijn pittoreske piramide van 4 verdiepingen hoog, zijn gezwinde Kameel enzoverder. Maar hetgeen hem het meeste dwarszit is dat er nog miljoenen Israëlieten als slaaf leven in Egypte. Daarom besluit hij om na verloop van tijd terug te keren naar Egypte om zijn volk te redden. Benieuwd of Mozes in zijn opzet slaagt? We komen het allemaal te weten tussen 1 en 10 juli 2016, want we trekken op kamp naar Lint & in dat dorp woont Mozes tegenwoordig in een gloednieuwe piramide.

2. Kampplaats, routebeschrijving en briefjes schrijven Zoals reeds vermeld trekken we dit jaar naar Lint in de provincie Antwerpen. We verblijven er 10 dagen in de scoutslokalen. Wie zijn kind(eren) wil plezieren met een briefje op kamp kan dit doen via volgend adres: Scouts Lint <T.A.V. NAAM LID> <BAN> (vb KAB, PAG, JKN, KN) Luitersheide 5 2547 Lint

KSA-KAMP 2016 - Lint


3. Van Waregem naar Lint en van Lint naar Waregem Hier vinden jullie de praktische informatie over hoe we vanuit Waregem naar Lint gaan.

VRIJDAG 1 JULI 2016 – VERTREK JONGKNAPEN EN KNAPEN We spreken met de jongknapen en knapen af om 9u aan het station van Waregem. We nemen om 9u29 de trein richting kampplaats. De leden vertrekken in uniform en hebben een picknick mee voor ’s middags.

MAANDAG 4 JULI 2016 - VERTREK KABOUTERS EN PAGADDERS We spreken met de kabouters en pagadders af om 9u aan het station van Waregem. We nemen om 9u29 de trein richting kampplaats. De leden vertrekken in uniform en hebben een picknick mee voor ’s middags.

ZONDAG 10 JULI 2016 – OPHALEN LEDEN IN LINT Dit is de laatste dag van het kamp, het is de bedoeling dat de ouders naar Lint komen voor een lekker middagmaal en hun kind(eren) dan meenemen naar huis. Meer info volgt later in dit boekje. Tip voor als u met de wagen komt: U stelt best als adres Zevenhuizenstraat in en rijdt u zo door naar de Luitersheide. Geef Luitersheide niet in in de GPS, want u zal aan de andere kant van de spoorweg terecht komen, die voor wagens is afgesloten.

4. Bagagelijst SLAAPGERIEF  Hoofdkussen  Knuffel  Slaapzak  Veldbed of matje (LUCHTMATRAS WORDT ZEER STERK AFGERADEN) WASGERIEF/HYGIËNE  Douchegel  Kam of borstel  Linnen zak voor vuile was  Shampoo  Tandpasta en tandenborstel  Voldoende handdoeken en badhanddoeken  Voldoende washandjes

KSA-KAMP 2016 - Lint


KLEDIJ  Enkele dikke pulls  Enkele lange broeken  KSA-uniform (hemd + sjaaltje + pull eventueel)  Regenkledij  Shorts  Stapschoenen  Sportschoenen  T-shirts  Voldoende ondergoed en sokken (een beetje te veel kan geen kwaad)  Zonnepet  Zwemkledij ALLERLEI  3 keukenhanddoeken  Briefpapier, schrijfgerief, postzegels en enveloppes  Drinkfles  Enkele wasspelden  Fiets die in orde is (ENKEL VOOR DE KNAPEN)  Kleine rugzak voor de dagtocht  Muggenspray  Strip of gezelschapsspelletje  Weinig geld (maximaal €10!)  Zakdoeken  Zaklamp en reservebatterijen  Zonnebrandolie en zonnebril  Je goed humeur! WAT NEMEN WE ZEKER NIET MEE?  Alcohol, sigaretten en andere verslavende middelen. Wanneer wij dit vinden, worden de ouders meteen verwittigd en is dit een reis huiswaarts!  GSM  Huisdieren  Mama’s, papa’s, broers, zussen,… (tenzij die ook in de KSA zitten )  Messen en andere wapens  MP3’s of andere muziekinstallaties  PSP’s, Gameboys of ander elektronisch speelgoed  Snoep en frisdrank

KSA-KAMP 2016 - Lint


5. Inleveren bagage en verkoop postkaartjes Zoals elk jaar wordt van jullie verwacht dat jullie de bagage genaamtekend enkele dagen op voorhand komen inleveren aan de KSA-lokalen. Dit jaar zal dat gebeuren op maandag 27 juni 2016 van 16u tot 19u, gelieve op tijd te komen. Gelieve die maandag ook het inschrijvingsstrookje voor het Hespefeest mee te brengen (zie laatste pagina). De knapen dienen ook hun fiets af te zetten samen met de bagage. Bagage die na het einde van het kamp met de camion terug naar Waregem komt, kan worden afgehaald op maandag 11 juli tussen 17u30 en 19u aan de KSA-lokalen. Er zullen ook KSA-postkaartjes te koop zijn op voorhand, dit ook op 27 juni. Een postkaartje kost â&#x201A;Ź1. Postzegels zijn echter zelf te voorzien!

6. Ophalen leden zondag 10 juli 2016 Elk jaar is er een bezoekdag waarop alle ouders, broers, zussen,â&#x20AC;Ś welkom zijn om te zien waar hun spruit enkele dagen verbleef op het fantastisch KSA-kamp en om te genieten van een overheerlijke maaltijd. Dit jaar valt 10 juli op een zondag, dus zullen we het einde van het kamp combineren met een heerlijk Hespefeest. Indien jullie graag zouden genieten van de beenhesp, gelieve dan het strookje op de laatste pagina in te vullen en mee te brengen samen met het juiste bedrag op maandag 27 juni (of over te schrijven). Voor wie dit wil is er ook mogelijkheid tot een vegetarische maaltijd. Leden die meegaan op kamp moeten niet extra betalen, dit is inbegrepen in de kampprijs.

7. Verloop van een kampdag Om 7u30 staan alle leiders op, een halfuurtje later wekken zij de leden. De leden wassen zich en kleden zich aan. Om 8u30, na de vierkantsformatie, volgt het ontbijt. In de voormiddag is er een leuke activiteit gevolgd door een warme maaltijd. Daarna volgt er een uurtje platte rust, de leden kunnen een strip lezen, een briefje schrijven naar het thuisfront, gewoon wat rusten of wat buiten spelen.

KSA-KAMP 2016 - Lint


In de namiddag is er opnieuw activiteit. Om 16u krijgen alle leden en leiders een vieruurtje. Tot 18u30 is er nog activiteit en dan is het opnieuw tijd om de voetjes onder tafel te steken voor een heerlijk maal. Na het avondeten volgt nog een avondactiviteit. Hierna maken de leden zich klaar om te gaan slapen. Na een korte bezinning gaan eerst de kabouters slapen en als laatste de knapen.

8. Enkele tips voor de ouders Maak samen met jullie kind(eren) hun bagage, zodat ze zelf ook weten wat waar zit. Voor de jongste kinderen is het handig om voor elke dag een apart zakje te maken met de kledij voor die dag. Naamteken alles wat jullie meegeven met jullie kind(eren), zo vermijden jullie dat jullie kledij moeten gaan terugzoeken in bergen verloren voorwerpen. Wees niet zuinig met sokken en onderbroeken, niks is vervelender dan een half kamp te moeten rondlopen met natte kousen. Schrijf op voorhand de enveloppen en kleef er een postzegel op, zo komen de brieven of postkaarten zeker op de juiste bestemming terecht. Vergeet niet om zelf vroeg genoeg een briefje te sturen. Jullie kind(eren) verlangt/verlangen namelijk naar nieuws van het thuisfront. Geef GEEN NIEUWE KLEDIJ mee, enkel kledij die vuil mag worden en waarin jullie kind(eren) zich helemaal kan/kunnen uitleven. Denk eraan dat jullie vaak delen van de kampkosten kunnen terugbetaald krijgen. Dit via het fiscaal attest enerzijds of de mutualiteit anderzijds. Wanneer jullie ons deze papieren bezorgen, vullen we met alle plezier ons deel in.

KSA-KAMP 2016 - Lint


9. Medische fiche De medische fiche die jullie (via mail) ingevuld hebben aan het begin van het werkjaar zal ter beschikking zijn op maandag 27 juni, jullie dienen deze na te lezen, eventuele aanpassingen aan te brengen en vervolgens opnieuw te ondertekenen. INSCHRIJVINGSFORMULIER HESPEFEEST ZONDAG 10 JULI (Af te geven op maandag 27 juni met het juiste bedrag aan de kampleiding of over te schrijven)

NAAM:…………………………………………………………………………………………………………………. OUDERS VAN:………………………………………………………………………………………………………. BAN: O KAB O PAG O JKN O KNA AANTAL KINDEREN (≤12 JAAR): ……….x €9,00 (van wie ………. vegetarisch) = €……….. AANTAL VOLWASSENEN: ……….x €13,00 (van wie ………. vegetarisch) = €……….. TOTAAL:

€……….

OPGELET: Leden die ingeschreven zijn voor het kamp moeten niet meer via dit strookje ingeschreven worden voor de BBQ. Eenmaal ingeschreven voor het kamp, is men ingeschreven voor de BBQ. Rekeningnummer: BE71 0682 2510 2469

KSA-KAMP 2016 - Lint

Kampboekje 2016  
Kampboekje 2016  
Advertisement