Page 1

M MIRANDA LEE MIRANDAL @ UOREGON . EDU (818) 264 - 6108


PROJECTS o

o

o

o

o

o

o

K E N N E LL - ELLIS TEXTILE CENTER INTERIOR ARCHITECTURE

B E C HOR FURNITURE - CHAIR

QUAC K CAVE SOCIAL MEDIA CENTER

C H E E S EMONGER: ARTISAN CHEESE BOUTIQUE WO R K I N G D R AW I N GS

W E ST CAM PUS ACADEM IC & RESIDENTIAL CENTER ARCHITECTURE

C U L I N A RY HUB OF OLD PORTL AND ARCHITECTURE

H A N D M EDIA


THE KENNELL-ELLIS TEXTILE CENTER


miranda lee Winter 2013 iarch 584

the necessity to connect the two existing floors in order to create an environment conducive to the exchange of ideas. The inspiration for the floor plan came from the functionality of a clothesline. Just like how a clothesline connects different articles of clothing, the spine of the textile center acts as link Textile to all the separate programs. The Kennell-Ellis Center is TEXTILE a place for theCENTER Eugene community to THE KENNELL-ELLIS engage in the traditions of textiles and fiber arts. From beginners to small1280 WILLAMETTE ST. parti EUGENE, OR 97401. business owners, all are welcomed to weave, quilt, sew, spin, and dye.

The Kennell-Ellis Textile Center is a place for the Eugene community to engage in the traditions of textiles and fiber arts. From beginners to small-business owners, all are welcomed to weave, quilt, sew, spin, and dye.

The design of the Kennell-Ellis Textile Center came from the awareness of the necessity to connect the two existing floors in order to create an environment conducive to the exchange of ideas. The inspiration for the floor plan came from the functionality of a clothesline. Just like how a clothesline connects different articles of clothing, the spine of the textile The inspiration for the floor plan came from the functionality of a clothesline. Just as a clothesline center acts as link to all the separate programs. connects different articles of clothing, the spine of the textile center acts as link to all the separate programs.

parti The Spine of the Kennell-Ellis TextileofCenter camethefrom ByThe usingdesign the gallery as the main route circulation, usertheis awareness introduced of The spine circulation is designed to connectthat theoccur two existing floors in orderTextile to create tothe thenecessity differenttoprograms in the Kennel-Ellis center.an The direct the visitors to the main staircase environment to the exchange of ideas.to The for the spine circulationconducive is designed to direct the visitors the inspiration main staircase - floor where textiles and artwork are displayed. plan came functionality of a clothesline. Just like how a where textilesfrom andthe artwork are displayed. clothesline connects different articles of clothing, the spine of the textile center acts as link to all the separate programs.

The Spine By using the gallery as the main route of circulation, the user is introduced to the different programs that occur in the Kennel-Ellis Textile center. The spine circulation is designed to direct the visitors to the main staircase where textiles and artwork are displayed.

Open Plan Spaces in the Kennel-Ellis Building were intentionally created with a limited addition of walls to allow the building to be flexible to various programs. Theby Spine Instead, room boundaries are defined the ceiling plane and material changes

Rooms are designed with limited wall enclosures to allow the building to be flexible to changing programmatic elements. Room boundaries are defined by the ceiling plane and material changes in the floor.


SECTION


Willamette Street

East Thirteenth Avenue Ground Floor: 1/8” = 1’-0” 0’

4’

8’

16’


Willamette Street

a-1

Second Floor: 1/8” = 1’-0” 0’

4’

8’

16’

East Thirteenth Avenue


ENTRANCE PERSPECTIVE


FURNITURE, FIXTURES & EQUIPMENT

Risom Side Chair, Knoll

Denizen Credenza, Coalesse

Venere - Line Voltage Round Recessed Lighting, YLighting

Capa Chair, Eoos

Topo Lounge & Mobile, Coalesse

Risom Dining Table, Knoll

Selux, Purelight

Osso Chair, Knoll

Bix Lounge, Coalesse

Denizen Storage, Coalesse

Crio Pendant Light, Y Lighting

Vigo Triple Shelving Unit, Pinch

Lowry Sideboard, Pinch

Topo Lounge & Mobile, Coalesse

Train Table, Coalesse

Achilies Dining Table, Pinch

Exponents Credenza, Coalesse

Hosu Convertible Lounge, Coalesse

Cielo Pendant Light, YLighting

Denizen Storage, Coalesse

MATERIALS, TEXTILE RESOURCE LIBRARY PERSPECTIVE

DYE LAB PERSPECTIVE


BECHOR L I M I TAT I O N S : Chair had to ďŹ t within an 80cm x 80cm x 80cm box. Maple Wood

DESIGN INTENTIONS: The idea behind the rocking chair was to create two distinct frames that would come together in an easy & understandable way visually. The rectangular lines are carried throughout the chair and heightened by the repetition of the canvas webbing. The only exception to the strict geometric form occurs in the rockers. Here, the rockers add a playfuness to the rigitiy of the rocking chair.


DESIGN INTENTIONS: The Quack Cave is a social media command center designed with fellow student, Anna Miron. Utilizing a storge space in the University of Oregon’s football stadium, we worked to develp a spatial program and design concept for a media center. Operating on a three month time limit and a $5,000 budget, the majority of the execution of the design were accomplished by ourselves.


CHEESEMONGER: AN ARTISAN CHEESE BOUTIQUE W O R K I N G D R AW I N G S


University of Oregon

West Campus Academic & Residential Center


Study Rooms

Laundry Room

Laundry Room

Hearth

Hearth

Housing Floor Plan: (3rd - 5th Floor) 1/16” = 1’-0”

Electric IT ROOm Custodial

Storage Classroom

Study Area

Study Area Men’s RestRoom

Lecture Room (Occupancy: 50-100)

Classroom

Ground Floor Plan 1/16” = 1’-0”

To assist in the University of Oregon’s growing needs,a proposal for a new academic mixed-use building was issued.This academic and residential building houses the entire English department, as well as, 300 live-in students.

Women’s RestRoom

Large Lecture Hall (Occupancy: 200)

English Department Library

Lecture Room (occupancy: 30-80)

Lecture Room (occupancy: 30-80)

Cafe & market Storage & Prep ARea

Cafe & Market


West Campus Academic and Residential Center Entrance


Private Dorm Side Entrance


Culinary Hub of Old Portland


C.H.O.P Site

Context:

The site is situated in what is currently the grounds for Portlandís  Context: Saturday Market. This developing neighborhood may undergo future  The site is situated in what is currently the grounds for developments to help improve the community. Within minutes from  the site, restaurants, bars, and social services are available.  Portland’s Saturday Market. The developing neighborhood may undergo future developments to help improve the community. Within minutes from the site, restaurants,bars,and social services are available.

Program: Culinary Hub in Old Portland (C.H.O.P) is a mixed-use building intended to serve as a place to buy groceries,eat local food,and educate the local community about food.


People gravitate toward light.  People gravitate toward Light


Bright, Animated Light  bright,animated Supports light supports Quick Tempo Activities.  quick tempo activities

Ambient, Cohesive Lighting ambient,cohesive Supports lighting supports Consistent, Uniform Activities.  consistent,uniform activities

Task, Focal Glow Lighting task,focal glow lighting Supports supports Intimate, Prolonged Activities.  intimate activities


axon & circulation path


section perspective


parti parti

slots of light slots of light

section slot of light section: slot of light

core core: served & servant spaces

program concentration program concentration  on street front on street front


C.H.O.P model


Miranda Lee_IARC 547_ Assignment #2

hand media


Gerlinger Hall , University of Oregon


Gerlinger Hall , University of Oregon


Miranda Lee  

Design Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you