MIRADOR 360° panoraamat ja virtuaalikierrokset

Page 1

360째 PANORAAMAT

valokuvasta el채mykseen


UNELMAT 2 <<


ELÄMÄÄN >> 3


PALVELUMME

Elämyksestä kaikki lähtee

360° virtuaalikierrosten taianomainen viehätys tuo ensimmäisenä mieleen, että ne ovat lähinnä vain yksi verkon huvikäytön muoto. Tämän ensivaikutelman ei kannata antaa kuitenkaan hämätä sitä tosiseikkaa, että 360° panoraamat viihdyttävyydestään huolimatta, tai juuri sen vuoksi, ovat monille verkossa palveluitaan esittelevälle markkinoijalle ensiarvoisen tärkeä työkalu. Yksi verkon tehokkaimmista myynnin välineistä.

MIRADOR 360° avulla lisää myyntiä

Kansainvälisten tutkimusten mukaan*, hotellit ja lomakohteet ympäri maailmaa, jotka esittelevät kohteensa verkossa 360° virtuaalikierroksin, ovat nostaneet merkittävästi varaustensa määrää. Jos yrityksesi toiminta liittyy paikkaan, tilaan tai yleensä tilan kokemiseen, 360° panoraamojen käyttöä myynnin kiihdyttäjänä ei kannata ohittaa.

Kun vain paras on kyllin hyvää

Oikea valaistus, upeat värit, tarkka kuva kaikilla näytöillä. Tuotantomme jokainen vaihe tähtää katsojan silmää hivelevään toteutukseen. Kun haluatte tuoda esille kohteenne ainutlaatuisuuden, minne ikinä 360° kierroksen kokija silmänsä keksii kohdistaa, on selvää, että kuvan laadun on oltava kaikin puolin huippua. Suunnittelemme kohteiden kuvaukset aina kanssanne. Pitkä kokemuksemme ja vankka amattitaitomme tekevät virtuaalikierroksestanne nautinnollisen elämyksen.

*http://www.mirador.fi/360/HotelBusinessSurveyReport2010.pdf

4 <<


>> 5


PANORAAMAKUVAT Laaja kuva, monta muotoa Laajkulmaiset panoraamakuvat antavat mediaan näyttävyyttä oli sitten kyseessä esite, kirja tai verkkosivusto. Myös suurkuvatulosteissa näillä saadaan näyttäviä ratkaisuja aikaiseksi. Perinteinen panoraama on laajakulmakuva. Laajimmillaan panoraama voi edustaa 360° näkymää kohteesta. Panoraama voidaan myös esittää useissa eri projektioissa. Erikoisin näistä on ehkä niin kutsuttu pikkuplaneetta, joka todellakin vaikuttaa avaruudessa leijuvalta taivaankappaleelta. Vähemmän vääristynyt panoraama syntyy merkator-projektiolla, joka onkin käyttökelpoisempi silloin kun halutaan esittää kohde mahdollisimman luonnollisena. Käytössämme olevilla ohjelmilla voimme toteuttaa toistakymmentä erilaista projektiota ja rajattomasti näiden muunnoksia.

6 <<


Merkator-projektio Rondan härkätaisteluareenasta korostaa kentän laajuutta. Se sopii hyvin perinteiseen printtiin tai suurkuvatulosteisiin.

Oma pieni maailmamme

Uusi näkökulma tuttuun paikkaan pikkuplaneetta-projektiolla ja sen muunnoksilla saa loihdittua paikkaan mielikuvitusmaisemia.

>> 7


8 <<


360째 PANORAAMAT

valokuvasta el채mykseen >> 9


360째 PANORAAMAT

10 <<


360° panoraaman etuja

Tekniikastamme

360° panoraama on paras vaihtoehto kun kohde on poikkeuksellisen upea tai tavallinen valokuva ei pysty esittämään paikkaa edustavasti. 360° panoraama luo miltei aidon tilantunnun katsojalle.

MIRADOR-panoraamat kuvataan laadukkaalla ammattikalustolla ja tuotetaan HTML5- tai Flash-muotoon. Nämä mahdollistavat verkkosivuilla, DVD:ltä tai massamuistilta esitettävän virtuaaliesityksen erittäin tarkkana ja virheettömänä. Kuvat käsitellään sävykkäiksi. Ne terävöitetään tarkoitusta vastaaviksi. Tarvittaessa poistamme kuvasta tarpeettomat kohteet ja liikkuvien kohteiden aiheuttamat virheet. Lopuksi kuvat yhdistetään tarkasti 360 panoraamaksi ja julkaistaan joko Flash tai HTML5 -esityksinä. Jälkimmäiset soveltuvat myös Android-laitteille sekä iPhonelle ja iPadille, jotka eivät tue Flash-ohjelmia.

Tavallinen valokuva tai videokin ovat luonteeltaan passiivisia esitystapoja, joita katsotaan yhdestä kuvaajan valitsemasta näkökulmasta. Olkoonkin, että parhaimmillaan kuva ja elokuva voivat olla erittäin voimallisia medioita, se ei kuitenkaan poista niiden rajallisuutta - näkymiä ei voi jälkeenpäin valita. Nämä ovat vain ja ainoastaan katsottavissa. 360 panoraaman avulla katsoja voi kokea näkemänsä kuin olisi paikanpäällä. Hän elää kierroksen mukana ja vaikuttaa sen kulkuun aktiivisesti. Näkymiä ei rajoiteta vaan ne avataan. Mikä tärkeintä, katsoja avaa ne itse halutussa järjestyksessä ja määräämällään tahdilla. Hän voi tarkastella kaikkea vapaasti kaikkiin suuntiin. Käytännössä katsoja elää paikkassa, tilassa. Tämä luo kohteelle uskottavuutta.

Teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä uusien palvelujen tarjoamiseksi. Olemme ensimmäisten joukossa tuomassa uusia sovelluksia 360° elämysmarkkinointiin. Myös ohjelmistot ja välineistön pidämme ajanmukaisina.

>> 11


12 <<


360째 KIERROKSET

el채myksest채 menestykseen >> 13


360° KIERROKSET Tilakokonaisuuksien esittely MIRADOR 360° virtuaalikierros koostuu useammasta 360° panoraamasta. Kierros voidaan tehdä vaikkapa kiinteistöesittelyn muodossa tai kiertää puistossa eri kohteista toiseen klikattavien kuvakkeiden avulla. Paikasta voidaan tehdä myös kartta, jossa kohteita klikkaamalla voidaan vaihtaa näkymää. 360° virtuaalikierros antaa vierailijalle mahdollisuuden rauhassa, omaan tahtiin ja haluamassaan järjestyksessä, tutustua kattavasti kohteen eri tiloihin. Esimerkki: www.mirador360.fi/cases/estherea/

14 <<


Lisämausteita Tuottamissamme virtuaaliesityksissä todellisuuden tuntua voidaan lisätä monien elementtien avulla, kuten ääntet, musiikki, syvätyt videoklipit. Esimerkiksi takkaan tai nuotioon voidaan loihtia tuli palamaan. Pöydissä voi olla kynttilät elävästi palamassa. Höyry voi nousta kahvikupista. Seinälle voidaan lisätä kello raksuttamaan oikeaa aikaa. Televisiossa voi pyöriä vaikka yritysvideo. Tai esittelijä voidaan sijoittaa haluttuun kohtaan kertomaan kohteesta joko syvättynä videona tai pelkkänä äänenä. Nämä voidaan aktivoida halutusta painikkeesta. Tarkemmin ominaisuuksista: www.mirador360.fi/ominaisuudet

>> 15


ERIKOISRATKAISUT 360° TAULU Kohteen panoraamaesitys ei välttämättä tarvitse olla valokuvamainen. Esimerkiksi taidegallerian kampanjoinnissa voidaan taulu saada elämään aivan uudella tavalla. Esimerkki: www.mirador360.fi/cases/rhodopainting/

16 <<


360° KORTTITERVEHDYS Mirador 360Card -pallopanoraamatervehdys on upea, yksilöllinen tapa huomioida omat asiakkaanne. Joulu- tai muu juhlapäiväonnittelu voidaan räätälöidä juuri yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Voimme kuvata haluamanne kohteen ja maustaa sen monenlaisin efektein.

Flashkortteihin saamme loihdittua upeita efektejä kuten esimerkiksi lumisateen joulutunnelmaa luomaan. Musiikki, äänet ja videoupotukset ovat luonnollisesti näissäkin mahdollisia. Esimerkki: www.mirador360.fi/cases/nbv_season2013/

>> 17


OMINAISUUDET Standardi-navigointipainikkeet (Mirador-vakio)

Kolme pakettia erikokoisiin tarpeisiin

Silver

Gold

Kyllä

Kyllä

Yksilölliset navigointipainikkeet (sovitetaan yrityksen ilmeeseen)

Platinum Kyllä

Voi avata täyteen ikkunaan

Kyllä

Kyllä

Kyllä

telyyn. Näissä kohteissa on tärkeää saada nopeasti riittävän hyvä laatuinen panoraamaesitys verkkoon asiakkaiden nähtäväksi. (Esim. vuokrattavat/myytävät kiinteistöt, tapahtumat, messut, jne)

Automaattisen pyörityksen kytkentä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Flash / PC, Mac

Kyllä

Kyllä

Kyllä

HTML5 / pöytäkone, iPad, iPhone, Android*

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Gold on huippulaatuinen panoraamaesitys ja

Otoksia / panoraama

7

7

8

Otos ylöspäin (Zeniitti)

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Otos alaspäin (Nadiiri)

Mirador-logo

Mirador-logo

Kyllä/oma logo

Silver soveltuu monenlaisten tilojen perusesit-

soveltuu moniin sisä- ja ulkokohteisiin, joissa ei ole huippukontrastisia kohteita esitettävänä. (Hotellit, kokoustilat, ravintolat, museot, arvokiinteistöt, lomakohteet ym.)

Platinum täyttää vaativimmatkin tarpeet pre-

miumkohteille, joissa halutaan samalla tuoda esille sisätilat ja ikkunoista avautuvat upeat maisemat. HDR-kuvaus tuo yksityiskohdat selkeinä esiin niin varjoissa, kuin valoissakin. Sopiva vaihtoehto, kun tila on arvokas, upea ja halutaan saada aikaan VAU-efekti.

Hdr-valotus Panoraama luodaan automatiikalla (pieniä epätarkkuuksia)

Kyllä

Panoraama luodaan käsisäätöisesti (tarkka ja virheetön) Kuvaukseen menevä aika / pan (ei sis. järjestelyjä, siivousta)

Kyllä

Kyllä

5-15 min.

5-15 min.

15 - 30 min

1

2

5

Jälkituotannon vaativuus Toimitusnopeus 5 pan: kuvauspäivän lisäksi työpäivien lkm

*Riippuu käytettävästä selaimesta ja Android-versiosta

18 <<

Kyllä


HINNASTO Silver Panoraamoja, kpl

Gold

Hinta €/kpl

Panoraamoja, kpl

Platinum

Hinta €/kpl

Panoraamoja, kpl

Hinta €/kpl

HDR-valotuksia / panoraama*

Lisähinta €/ panoraama

1

120

1

360

1

600

3

0

2-4

80

2-4

220

2-4

370

5

40

5-9

70

5-9

180

5-9

300

7

50

10 -

65

10 -

160

10 -

260

9

80

Hintoihin lisätään matkojen kilometrikorvaus 0,70 €/km sekä mahdolliset majoittumiskustannukset. Pääkaupunkiseutu: jos kuvattavia panoraamoja on samalla kerralla viisi tai enemmän, matkakuluja ei peritä.

*Valotusten määrä riippuu kohteen valaisueroista sekä tarpeesta tuoda esiin yksityiskohtia dynamiikan ääripäissä. 06/2015. Hinnat ALV 0%. Oikeudet muutoksiin pidätetään

>> 19


+358 40 5208974 kysy@mirador.fi www.mirador360.fi