StartBlock

Page 1

COMPACT DUURZAAM WONEN

"De ideale woning voor 1-2 persoons huishoudens"

startblock.nl


INHOUD 01

Woonconcept

3

02

De kracht van STARTBLOCK

4

03

Pre‫﬙‬ig wonen

6

04

Gevel naar keuze

11

05

Energie

12

06 De kern van ons verhaal

TRANSPORT

FABRIEK

2

startblock.nl

14


5 woningen

“energie efficiënt (gasloos)” P

01

12 woningen.

“parkeren op eigen terrein”

“compacte woningen (brede doelgroep)”

“onderhoudsarm”

WOONCONCEPT STARTBLOCK biedt dé oplossing voor het groeiende woningtekort in Nederland. De kracht van het concept zit in de eenvoud ervan: bouw kleinschalige woningen compleet in een fabriek en plaats ze met meerdere tegelijk als blok. Duurzaam en snel bouwen is mogelijk dankzij dit concept. De STARTBLOCK -woningen zijn bedacht voor stedelijke gebieden waar onderhoud of sanering de komende jaren tot hoge kosten leidt. Het alternatief wat dit concept biedt is een moderne woning die voldoet aan

alle denkbare wooneisen. Duurzaam, op basis van een eerlijke prijs, van alle gemakken voorzien. De bouw én de afwerking vindt plaats in de fabriek, waardoor er voldaan wordt aan hoge kwaliteitsnormen. Door op een klein oppervlak veel wooncomfort te bieden, is de woning geschikt voor de verhuursector. Eén of tweepersoonshuishoudens; voor hen is er dankzij dit concept betaalbare woonruimte.

VERHUIZEN

PLAATSEN

startblock.nl

3


02

De kracht van STARTBLOCK Bouwbesluit Woningcorporaties, investeerders en gemeenten krijgen met de STARTBLOCK -woning een interessant verhuurof beleggingsobject in handen. De woning voldoet aan alle eisen uit het bouwbesluit, is onderhoudsarm en gaat minimaal 40 jaar mee.

Circulair Wonen in een STARTBLOCK woning is bijdragen aan verantwoord omgaan met materialen die de natuur ons aanreikt. Wonen in hout is gezond wonen. Voor mensen en voor de natuur, doordat materialen herbruikbaar zijn.

Betaalbaar Commercieel gezien is een investering in het concept van STARTBLOCK een interessante belegging. Er is een groot tekort aan woningen in Nederland. Vooral betaalbare woningen voor 1-2 persoonshuishoudens. De woningen van STARTBLOCK zijn zo ontworpen dat onderhoudskosten beperkt zijn. Hierdoor wordt het rendement op de investering nog interessanter.

4

startblock.nl


“Kleiner wonen met klasse”

startblock.nl

5


03

Pre‫﬙‬ig wonen Aan alle gemakken die wonen tot een plezier maken is gedacht. Als op een regulier bouwblok van 5 woningen ter vervanging 12 STARTBLOCK huizen komen te staan, blijſt er volop buitenruimte en parkeergelegenheid. Omdat de woningen voldoen aan het bouwbesluit zijn alle ruimten qua afmetingen comfortabel. Door de ruimten efficiënt aan elkaar te koppelen hebben de woningen van STARTBLOCK een pre‫﬙‬ig leefmilieu. Elke woning heeſt een eigen entree met een eigen tuin.

~ 12 STARTBLOCK woningen ~ in plaats van 5 reguliere woningen

6

startblock.nl


Begane grond Koken + wassen Op de begane grond is een woonkeuken met ruimte voor een 6-persoons ee‫﬙‬afel. Een heerlijke ruimte om gezellig met vrienden te eten of te borrelen. Onder de trap wordt een inloopkast gerealiseerd waar een stuk techniek en de wasmachine-aansluiting zit. Ook is hier ruimte om wat spullen en bijvoorbeeld de stofzuiger op te bergen.

3830

2880

M.K.

2000

1630

ENTREE

startblock.nl

7


1e Verdieping Je eigen woonkamer Door de positie van de keuken op de begane grond is de ruimte erboven exclusief te gebruiken als woonkamer. De kamer van 11m2 biedt de mogelijkheid om een comfortabele tv-hoek te creĂŤeren, maar ook de ruimte te laten voor een bureau of relax-fauteuil. Eventueel zou deze kamer ook als tweede slaapkamer gebruikt kunnen worden als vrienden of familie komen logeren (Murphy-bed). Het toilet bevindt zich ook op deze verdieping.

3830

2880

920

1370

8

startblock.nl


2e Verdieping Slaapkamer + douche Op de 2e verdieping is de slaapkamer en de badkamer voorzien. De slaapkamer is ruim genoeg voor een grote kastenwand. Op deze verdieping is een royale inloopdouche met wastafel gesitueerd.

“STARTBLOCK is bescheiden wonen met ALLURE”

3830

2880

920

1500

startblock.nl

9


Constructie Cross Laminated Wood Bij de bouw van de woning wordt de techniek van Cross Laminated Wood (CLW) gehanteerd. Dit is een effectieve bouwmethode waarbij hout kruislings wordt verlijmd. Naast een sterke constructie zorgt dit voor langdurige inzetbaarheid van de materialen. Het materiaal heeſt een sterke isolatiewaarde en voelt daardoor comfortabel aan. Het materiaal zorgt voor een

gebruiksklare wandafwerking en heeſt natuurlijke uitstraling. In het ontwerp en de bouw van de STARTBLOCK woning wordt maximaal ingezet op circulair gebruik van middelen. Natuurlijke materialen mogen geen aanslag vormen op onze planeet. Aan het einde van de gebruiksduur is een STARTBLOCK- woning recyclebaar.

max. 10.000

inst.

6.500 - 6.800

inst.

10

startblock.nl

inst.


04

Gevel naar keuze Materiaal en onderhoud Gevelontwerp: Plat dak Het ontwerp en de maatvoering staan vast. Door te variëren in steenstrips, geveldelen en kozijnkleuren kan het beeld eindeloos variëren. Zo ontstaat er altijd een

fraai gevelbeeld dat past binnen de bestaande omgeving of aansluit op de stedenbouwkundige eisen vanuit de gemeente.

“Groots wonen op een kleiner oppervlak" startblock.nl

11


05

Energie On demand De transitie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar alternatieven is in volle gang. Nu gasloos wonen de norm is, biedt STARTBLOCK een duurzame oplossing: energiegebruik op maat.

Door de inzet van een 'on demand' systeem kun je op ieder gewenst moment warm water gebruiken of de verwarming per verdieping aanze‫﬙‬en.

“Zuinig door vraag gestuurd energiegebruik” 12

startblock.nl


Infrarood-panelen Het gebruik van infrarood- panelen zorgt voor een aangename ervaring als de verwarming wordt gebruikt. Energie wordt alleen verbruikt bij het gebruik van douche of verwarming.

startblock.nl

13


06

De kern van ons verhaal STARTBLOCK presenteert een bijzonder concept: een turn-key woning voor een- of tweepersoonshuishoudens. Met deze woning voorziet STARTBLOCK in een grote behoeſte naar kleinschalige en betaalbare woonruimte. Dit wordt gerealiseerd door seriematig te bouwen aan de hand van een modern en duurzaam ontwerp. STARTBLOCK bouwt voor investeerders, woningcorporaties en gemeenten. Investeerders kunnen met dit concept beleggen in goed renderende objecten met een lange gebruiksduur. STARTBLOCK voorziet in een behoeſte: door woningen fabrieksmatig te bouwen aan de hand van een doordacht ontwerp, kunnen er grotere aantallen in korte tijd worden gebouwd. Zo draagt STARTBLOCK bij aan de oplossing voor het tekort aan woningen. “STARTBLOCK reikt met dit vernieuwende woonconcept alle partijen in de markt een passende oplossing voor het tekort aan woningen”

14

startblock.nl


“Uit de fabriek, maakt deze woning uniek.�

startblock.nl

15


Waarom de keuze voor STARTBLOCK Er is geen verspilling omdat iedere ruimte optimaal wordt benut. Je koopt geen onnodige of overbodige dingen. Het leven wordt goedkoper door besparingen op energie, meubilair, invulling van de ruimtes. STARTBLOCK wonen is bijzonder wonen vanuit een bewuste keuze voor wat waardevol is. Je gaat creatiever met beschikbare ruimte om. De ruimtes vormen ĂŠĂŠn natuurlijk geheel. Wisselen qua woonstijl is eenvoudig en vraagt weinig investering in geld en tijd. Schoonmaak of onderhoud is beperkt nodig, wat tijd biedt voor andere dingen.

STARTBLOCK BV Productiefaciliteit Industrieweg 41 8304 AC Emmeloord info@startblock.nl

startblock.nl