Page 1

NÚMERO 43 ABRIL 2016

revista club mini cooper

I a més a més... El Camí de Sant Jaume i els Pirneus


3

Editorial Benvolguts socis i simpatitzants del MINI, ara fa vint-i-cinc anys que un Nous socis grup d’amics amants del MINI, vam decidir que quan els nostres MINIS estiguessin a punt per una trobada i organtizar una petita excursió. 879. Gonzalo Diez España Cabrils Vam fer córrer la veu i es va esdevenir la primera trobada de MINIS a 880. Josep Tapia de los Santos Catalunya. Ens van acompanyar molts amants d’aquest petit cotxe. Entre Barcelona 881. Xabier Garcia Mitjavila ells hi havia gent que tenia ganes de fer Club i aleshores, entre els interes- Barcelona sats, varen formar el Club Mini Cooper. Des d’aquell dia, s’han organitzat trobades de caràcter cultural, ral·lis de regularitat, Campionats de Catalunya, participacions en diversos IMM (International Mini Meeting) arreu d’Europa i hem organitzat l’IMM 2005 a Salou (Tarragona). Tot aquest moviment ha ajudat a engrandir la afecció al MINI i el seu futur. Durant aquests anys hi han hagut moltes persones que han dedicat molts anys per ajudar a fer més gran aquest Club i, de mica en mica, ho em aconseguit. També fer un recordatori a les persones que no estan entre nosaltres, en especial al meu pare Manuel Ruera Pomar, que amb la seva perseverança va formar el Club de MINIS a Catalunya, va reunir a un grup de afeccionats a aquest petit cotxe també amb moltes ganes de formar un Club i al final van arribar a fundar el Club MINI Cooper. Va ser un gran professional de la mecànica i gràcies els seus coneixements de mecànica del vehicle Anglès va aconseguir que el MINI no fos un cotxe corrent, sinó una peça de col·lecció i de gran estima pels seus propietaris i afeccionats al vehicle clàssic. També un gran recordatori al nostre soci Josep Maria Gimeno que ens va deixar, i també un altre recordatori pels socis que durant els 25 anys han participat en el nostre Club i ara no hi són.

882. Gabriel Ibañez Font de la Vila Barcelona 883. Agustin Zabaco Moreno Barcelona 884. Carles de Bolos Llinas Barcelona 885. Jose Antonio Fernandez Santa Coloma de Gramanet 886. Jaume Vila Serra Carles de Montbui 887. Dodson Simon Brampton Mollet del Vallés 888. Xavier Llagostera Barcelona 889. Miquel Aldana Reche El Masnou

Manuel Ruera Pomar (19292015) Soci fundador del Club Mini Cooper, un gran amant i mecànic del MINI i del nostre Club. Descansi en pau el 24 d’agost de 2015.

Jose Maria Gimeno, número de soci 768, va ser un gran amant dels clássics, del MINI i del nostre Club. Descansi en pau.

Visca el Mini i el nostre Club! Manel Ruera Soriano. President: Manel Ruera Soriano Vicepresident: Ivan Navarro Marsinyach Tresorer: Miguel Àngel Márquez Secretari: Edgar Ramírez Web: Carles Rodríguez Secretaria: Ana Maria Aldama Edició Revista: Club Mini Cooper Coordinació: Ana Maria Aldama Correcció lingüística: David Ferràs Disseny gràfic i maquetació: Edgar Ramírez Publicitat: Ana Maria Aldama Col·laboradors en aquest número: Ana Maria Aldama, Manel Ruera, Edgar Ramírez, Miquel Àngel Marquez, Edgar Mercader, Josep Tapia de los Santos, Joan Sastre i Xavier Enrich Fotomecànica, impressió i enquadernació: Interprint, S.A. - www.interprintbcn.com Edita: Club Mini Cooper, Via Augusta, 182 planta A - 08021 Barcelona, Tel.: 932 103 984, www.clubminicooper.com - web@clubminicooper.com Boutique del club: Tel.: 932 103 984 ©Club Mini Cooper - Barcelona


4

Sortida Banc Mediolanum Caves Dissabte 15 de novembre de 2014 - Coordinador: Josep Lluis Figueres

Els MINIS van entrar per primer cop en un edifici emblemàtic, el Palauet Francesc Abadal, situat a Barcelona, actualment propietat del Banc Mediolanum. El Sr. Francesc Abadal, va ser un pioner de l’automoció que va conrear l’amistat del rei Alfons XIII i va ser el fundador d’Automòbils Abadal. Aquest fabricant de cotxes va residir en el Palauet, al costat del qual es van fabricar els cotxes Abadal. Després d’un reportatge audiovisual dels automòbils Abadal i una introducció i explicació dels serveis i ofertes del Banc, vam gaudir d’un extraordinari esmorzar i un detall per part de l’entitat financera. Tot seguit vam agafar els nostres MINIS per recórrer uns pintorescos paratges fins arribar a la zona vinícola del Penedès superior de les Bodegues Capità Vidal. L’artífex d’aquestes Bodegues va ser un marí distingit amb gran experiència com a navegant en solitari, el Capità Enric Vidal, que les va fundar l’any 1985. Vam gaudir d’un divertit recorregut per terres vinícoles, seguidament vam dinar a les mateixes Caves, tot tancant la jornada amb un divertit sorteig d’obsequis per als socis.

Article: Club Mini Cooper


Banc Mediolanum Caves

5


6

AutoRetro 2014 de Barcelona Del 4 al 8 de desembre de 2014 - Coordinador: Manel Ruera Soriano

Després de l’experiència de l’any passat, en la qual vam col·laborar amb el stand de l’Antic Car de Barcelona vam tornar al nostre emplaçament de sempre, situat a l’estand C-02 dins del recinte firal de Montjuïc, a la plaça Espanya, per promocionar el nostre Club i oferir els nostres productes.

En aquesta 31é edició de l’AutoRetro, es van batre records d’assistència, es va exposar una col·lecció privada de dotze BMW molt interessants, va haver-hi concentracions del Club Amics del Volkswagen de Catalunya, Club Montesa Impala, Club 600, Club MG, Club Seat 124-1430 i l’American Day: amb cotxes Americans i un extens grup de Harley-Davidson d’època. Com cada any a la Fira no cal oblidar tot el que gira entorn del món de l’automoció: art, llibres, marxandatge, roba, peces de recanvi, pòsters, joguines,

Article: Club Mini Cooper i un munt d’aspectes més que van omplir els stands de l’anomenat mercat ambulant, un dels espais més visitats pels nostres socis. Cal destacar l’acomiadament d’en Fermí Soler, fundador i president que durant trenta-una edicions va ser l’organitzador d’aquest esdeveniment, en aquesta edició es va celebrar la primera gran subhasta pública de cotxes clàssics. El Club com cada any va celebrar el dia del soci amb un bon refrigeri i amb una bona participació del socis i simpatitzats del MINI, a reveure i fins a la següent edició!


AutoRetro 2014

7


8

Sopar de Nadal 2014 Divendres 12 de desembre de 2014 - Coordinadora: Ana Maria Aldama

Seguint la tradició i un cop més, abans de les festes nadalenques, el Club Mini Cooper que enguany va celebra el seu 24è Aniversari, vam reunir els nostres socis, amics i simpatitzants del MINI al sopar de Nadal. Enguany el sopar el vam gaudir en el restaurant Els Pescadors, situat en el barri del Poble Nou de Barcelona, sorgit arran de la Revolució industrial i la inevitable urbanització al voltant de les fàbriques. Els canvis d’època es deixen veure a l’interior del local, modern però amb vocació de clàssic. Pel que fa al sopar, va ser una cuina existia i acompanyat d’un ambient PreNadalenc. Durant la vetllada es va celebrar un sorteig especial de regals MINI per a tots els assistents, també es va gaudir del fabulós obsequi de l’amic Invisible. A la cloenda del sopar es va fer entrega del regal recordatori als socis que aquest any complien deu anys d’antiguitat com a membres del nostre Club. Per acabar, agraïr la colaboració de l’empresa 4ark pels obsequis durant la vetllada en el sopar.

Article: Club Mini Cooper


Sopar de Nadal 2014

9


10

Calçotada 25é Aniversari Dissabte 28 de febrer de 2015 - Motor Club del Bages i Club Mini Cooper

Ja són tres calçotades que no em perdo com a soci del Club Mini Cooper i aquesta calçotada ha sigut especial per a mi, va ser la primera sortida que feia amb el meu MINI. Haig de reconèixer que ha estat una experiència única, era com un nen petit amb una joguina nova, em vaig divertir moltíssim, el temps va acompanyar i el que és més important: la companyia va ser molt agradable. A part de gaudir amb el MINI, aquest cop sí que em vaig sentir complet, vaig poder xerrar amb els socis i simpatitzants dels nostres MINIS (mecànica, extres, etc…). La calçotada va ser a la província del Solsonès (Lleida), es va organitzar de forma conjunta amb els amics de la secció MINI del Clàssic Motor Club del Bages, va ser molt bonic veure dos Clubs amb tanta història rodant plegats, i veure tants MINIS junts, va ser genial. El punt de trobada de la sortida era el Restaurant Cal Felip a Olesa de Montserrat, únicament per carregar piles amb un bon esmorzar. Teníem previst fer la visita al Museu particular de vehicles clàssics situat a la mateixa població del restaurant, però la indisposició no prevista del responsable del Museu no ens va permetre fer la visita. Així que vam gaudir d’un divertit recorregut ple de corbes, que semblaven fetes exclusivament pels MINIS. El recorregut el vam acabar al Santuari de Pinós, a pocs metres es podia visitar una meravellosa Rosa dels Vents. Per finalitzar vam gaudir de la merescuda i deliciosa Calçotada a càrrec del Restaurant més antic de Catalunya, a l’Hostal de Pinós, que des de l’any 1524 no han tancat mai les portes. Fins a la propera calçotada, salut i força MINIS!

Article: Edgar Ramírez


Calçotada 25é Aniversari

11


12

La terra del Montsant Dissabte 21 de març de 2015 - Coordinadors: J.L. Figueres i Edgar Mercader

Fueron 32 personas las que se desplazaron con 19 MINIS, para hacer la ruta que preparamos para disfrutar en un día lluvioso. El punto de encuentro elegido fue el Hotel Marica de Igualada.

Ya no es el edificio que acostumbramos a encontrar en nuestras salidas. Todo es nuevo, limpio y agradable. A pesar de salir más tarde de lo previsto, llegamos a Cornudella del Montsant con bastante antelación. Recorrimos las carreteras que unen Igualada con Vilanova de Prades, pasando por Santa Coloma de Queralt y luego atravesamos Prades antes de llegar a Cornudella del Montsant. Visitamos el Celler Cooperatiu de esa población. Se trata de un edificio moder-

Article: Edgar Mercader

nista poco conocido que fue construido en el año 1919, y declarado como bien cultural de interés nacional en el año 2002. Tras finalizar la visita guiada, se ofreció a los asistentes un aperitivo muy agradable en esas mismas instalaciones, previo al siguiente desplazamiento de corto recorrido que nos llevaría al Restaurante La Serra, regentado por la Señora Cristina, una señora de nacionalidad Británica que hablaba muy bien nuestro idioma.


La terra del Montsant

13


14

Els Pirineus Catalans 1,2 i 3 de Maig de 2015 - Coordinador: Manel Ruera Soriano

En aquesta tercera sortida de l’any 2015, els nostres MINIS van trepitjar els Pirineus Catalans. Primer vàrem anar per les fantàstiques terres de l’Alt Empordà seguidament per terres franceses i vam finalitzar a Llívia, un petit poble de la Cerdanya envoltada per terres Gales. Per començar, el primer dia, vam iniciar una ruta, direcció Figueres (Girona), per visitar el Castell de Sant Ferran, considerat com la Fortalesa abaluartada més gran d’Europa i declarat Bé d’Interès Cultural i catalogat com a Monument Històric Artístic. Ens van fer una visita guiada per tot el recinte, explicant tota l’historia i l’arquitectura del Castell, com era la seva construcció en el s. XVIII i amb una interessant visita també pels espais subterranis a càrrec d’un guia monitor, vam anar amb Zodiac (barca) per sota el patí d’armes i les seves cisternes. Després ens vam dirigir a Pont de Molins, en què vam gaudir d’un esplèndid menú en el Restaurant Amiel & Molins. Seguidament, després del dinar, ens dirigíem direcció Camprodon per allotjarnos a l’Hotel Edelweiss (* * * *) que seria la nostre base, durant tota la sortida. L’endemà el matí, després d’un bon esmorzar a l’hotel, vam agafar els nostres MINIS de nou per endinsar-nos en els paratges de Vallespir, fins arribar a les Gorges de la Fou unes goles del sud de França, que formen un passatge estret pel qual passa un corrent fluvial. Vam començar la visita fent un recorregut per un paratge natural que constitueix una curiositat geològica per la qual passa un corrent sobre una superfície de 1739 metres de roca calcària essent un dels canons més estrets i profunds. El recorregut va ser molt divertit, una experiència única, tant per la vegetació

com per la dificultat en alguns trams del camí. Tot seguit, després del traçat tan entretingut, ens vam dirigir a la població d’Arles-Sur-Tech (en català Arles i antigament Arles de Tec) que està situada a la regió del Llenguadoc-Rosselló en als Pirineus Orientals, Va ser allà, el Restaurant Les Glycines on vàrem gaudir d’una bona cuina francesa i un molt bon tracte per part dels propietaris del Restaurant. Tot acabat el dinar Gal, vam tenir la tarda lliure per visitar el poble Francès i la tornada lliure direcció Camprodon per

Article: Manel Ruera Soriano sopar. L’endemà, últim dia d’aquesta sortida, ens vam dirigir a Llívia, tot fent un recorregut per la Collada de Tosses i arribant al poble per visitar el Museu de la Pagesia, una curiosa col·lecció d’estris del camp i d’objectes personals propis de la Cerdanya. Després de l’entretinguda e interessant visita ens vàrem dirigir al Restaurant Cal Rita Porta de Llívia i vam acomiadar la fantàstica sortida dels Pirineus Catalans amb bona cuina de la Cerdanya. Salut i força MINIS.


Els Pirineus Catalans

15


16

Els Pirineus Catalans


Els Pirineus Catalans

17


18

La XXXVII Llotja de Sils 7 i 8 de Juny de 2015 - Coordinador: Manel Ruera Soriano

Article: Manel Ruera Soriano

Aquest any, per ser el vint-i-cinquè Aniversari de la creació del Club Mini Cooper, tornem a visitar la Fira de Sils per la XXXVII edició de la Llotja de l’Automòbil i la Moto Antiga de Sils (Girona), presisament al mateix lloc on fa vinti-cinc anys vem fer la primera concetració de MINIS a Catalunya i arrel d’aquesta trobada es formar el Club. En aquesta ocasió, vem fer un recorregut per les carreteres de la Costa Brava per arribar a la espai reservat pels nostres MINIS a la Fira de Sils, per la que els participants vem fer un recorregut guadint d’una extensa mostra de peces de recanvi de vehicles i de motocicletes clàssiques i antigues. Seguidament vam posar en marxa els nostres MINIS per dirigir-nos al Santuari de la Muntanya de Sant Joan, per guadir de les extraordinaries vistes i fer fotos de grup. A continuació ens vam dirigir al restaurant Cala Maria de Tordera en el cual vam gaudir d’un bon àpat.

Sopar d’estiu, 25è Aniversari 18 de Juliol de 2015 - Coordinador: Manel Ruera Soriano Estimats socis i amics del MINI els vint-i-cinc anys son una bona ocasió per recordar una mica el que hem viscut tots plegats i res millor que fer-ho amb un sopar commemoratiu. Per aquesta ocasió el Club MINI va escollir el Restaurant “Racó de la Vila” ubicat en una finca centenària de cèntric barri del Poblenou de Barcelona. Un restaurant amb més de vint anys de reconeguda trajectòria.

Article: Manel Ruera Soriano Vam guadir d’un bon àpat i una bona vetllada per recordar les nostres experiències viscudes durant els vint-i-cinc anys d’història Club MINI Cooper. Salut!, visca el MINI i per vint-i-cinc anys més junts compartint vivències amb les nostres “joguines”.


19

Los Austin Seven de Anguplas Article: Xavier Enrich La historia de las miniaturas mini-cars de Anguplas viene de los años 50, cuando don Jorge Angusto Amillach fundó el 1958 en Barcelona, la factoría a imagen y semejanza de las alemanas Wiking o Herpa, o la francesa Norev en la fabricación de vehículos a la escala ferroviaria HO o 1:87. La gama de modelos era muy extensa para la época, teniendo en su catalogo un total de 127 referencias entre turismos, vehículos pesados, competición, oldtimers, americanos, militares y edificios. A parte de los modelos también hubo variantes de color, de ruedas y para exportación. Una curiosidad de los modelos de exportación era que no incorporaban el plomo interior, para que no pesasen tanto a la hora de mandarlos al extranjero. Todos los modelos iban acompañados de su correspondiente cajita, con ilustraciones del modelo a color, y las características técnicas del modelo que contenía, así como un ligero folleto con todas las referencias de la marca. Alrededor de la marca se puso en marcha un importante programa de merchandising, con pins, títulos de socio y carnets de conducir con foto de su propietario, así como publicidad con vehículos demostrativos y la revista MINIMOTORS con las actividades del club y novedades de la marca. Uno del los modelos con mas variantes es nuestro querido MINI, o como lo denominaban en el catalogo de Anguplas el Austin Seven nº 65, y perteneciente a la división de turismos con el nº 18.


20

Camino de Santiago Del 28/08 al 02/09 de 2015 - Club Mini Cooper

Article: Josep Tapia de los Santos

La Presidencia del Club me propuso relatar mi experiencia en este viaje ya que participé como organizador y peregrino, y acepte, un doble placer que tuve suerte de vivir y ahora cerraré esta colaboración haciendo un breve relato de como fue el transcurso de las seis etapas hasta llegar a la Plaza del Obradoiro. No pudimos lograr que nuestra salida desde Montserrat fuese incluida como etapa en nuestro peculiar Camino, y digo peculiar porque no nos dieron la denominación de peregrinos porque lo hacíamos en coche, no lo aceptaron desde Montserrat. Esto cambio en Roncesvalles ya que si que aceptaron que nuestro proyecto aunque fuera en coche llevara la denominación de peregrinaje. Tengo que decir que desde el primer día, ya en el punto de partida en el aparcamiento del Hotel Bruc, el viaje tenía muy buena pinta. La ilusión y las ganas de aventura de todos los participantes era impresionante, todos estábamos impacientes por empezar a quemar gasolina, que nuestros MINIS empezaran a andar, y así sucedió. Nos bendijeron en el Monasterio de Montserrat, por lo tanto todo tenía que ir bien, ahora ya teníamos “protección oficial” aunque por si las moscas llevábamos nuestro vehículo de asistencia, y partimos dirección a Zaragoza donde terminaría la primera etapa. Visitamos La Catedral - Basílica de Nuestra Señora del Pilar del s. IX, pudimos admirar la capilla de Nuestra Señora, una construcción dentro del conjunto de la catedral de estilo Barroco clasicista. Luego paseamos por Zaragoza, cenamos en el Hotel y a descansar que mañana el día iba a ser duro, nos esperaban 405 kilómetros hasta el destino de la segunda etapa, La Guardia, una prueba muy dura para nuestros pequeños coches.

Buenos días, nos levantamos, almorzamos y a ello, a la carretera que el viaje es largo y exigente en la etapa más larga, Zaragoza, Roncesvalles, Laguardia. A la hora prevista llegamos a Roncesvalles a la Casa de los Beneficiados S.XVIII donde comimos y posteriormente bendijeron a nuestros MINIS, en esta ocasión sí y el Sacerdote tuvo la gentileza de hacerlo en catalán, ya éramos Peregrinos y recibimos nuestro libro donde iríamos recogiendo los sellos de todos los lugares por donde teníamos de pasar. Ya con la denominación de Peregrinos del Camino de Santiago en el bolsillo no dirigimos a visitar la Iglesia de Sta. Mª de

Eunate de estilo Románico del Siglo XII para posteriormente hacer camino hasta La Guardia, fin de la segunda etapa, el Hotel Villa de La Guardia nos acogió, sació muestro hambre y nuestra sed y nos proporciono un lugar donde descansar, claro, por un módico precio. El tercer día, salimos de La Guardia, destino Burgos surge el primer problema importante, uno de nuestros MINIS El Botafumeiro tiene problemas y no puede seguir, grúa y de vuelta a Barcelona, pero no tuvo más importancia ya que una vez reubicados todos los participantes pudimos seguir hasta Santiago, esta fue la única baja que tuvimos en el viaje, ¡todo un éxito!.


Camino de Santiago Buenos días, nos levantamos, almorzamos y a ello, a la carretera que el viaje es largo y exigente en la etapa más larga, Zaragoza - Roncesvalles - La Guardia. A la hora prevista llegamos a Roncesvalles a la Casa de los Beneficiados del s. XVIII donde comimos y posteriormente bendijeron a nuestros MINIS, en esta ocasión sí y el Sacerdote tuvo la gentileza de hacerlo en Catalán, ya éramos peregrinos y recibimos nuestro libro donde iríamos recogiendo los sellos de todos los lugares por donde teníamos de pasar. Ya con la denominación de peregrinos del Camino de Santiago en el bolsillo, nos dirigimos a visitar la Iglesia de Sta. Mª de Eunate de estilo Románico del s. XII para posteriormente hacer camino hasta La Guardia, fin de la segunda etapa, el Hotel Villa de La Guardia nos acogió, sació nuestra hambre y nuestra sed y nos proporcionó un lugar donde descansar, claro, por un módico precio. Tercer día, salimos de La Guardia, destino Burgos, y surge el primer problema importante: uno de nuestros MINIS, el Botafumeiro, tiene problemas y no puede seguir. Grúa y de vuelta a Barcelona, pero no tuvo más importancia ya que una vez reubicados todos los participantes pudimos seguir hasta Santiago, esta fue la única baja que tuvimos en el viaje, ¡todo un éxito!. Ya metidos de lleno en nuestro “Rally” fuimos avanzando y contando kilómetros a buen ritmo en un tramo del “Camino” corto en distancia, llegamos pronto y tuvimos tiempo suficiente para cumplir lo previsto en la agenda de la organización: visitar el Museo de las Humanidades donde pudimos ver nuestros orígenes, reponer energías en el Restaurante La Gaona, visitar la Catedral de Burgos del s. XVI, callejear por la ciudad y adquirir algunos recuerdos, para posteriormente retirarnos al Hotel Corona de Castilla. De Burgos a León, primer hito Frómista, Museo de la Vestigia. Ya descansados, frescos y almorzados la caravana se pone en movimiento y visitamos las Iglesias de San Martin del siglo XI, a destacar los más de 300 canecillos que decoran los aleros de las puertas y tejados y en el interior los 50 capiteles que coronan las columnas, con imágenes vegetales, animales o narrativas, y San Pedro del s. XV, donde se encuentra el museo parroquial donde se guardan las 29 tablas que componían el retablo de la Iglesia de Santa María del Castillo y la patena del Milagro que ocurrió en Frómista.

21


22 Terminada la visita partimos hacia Carrión de los Condes para comer en el restaurante Zoilo y seguir el camino hacia León, una vez en la ciudad visitamos la Catedral de León, s. XIII y se paseó por la ciudad. En el Hotel Silken Luís de León se llevó a cabo la última actividad del día, cenar y dormir. Da comienzo la quinta etapa del Camino de Santiago, tramo de León a Sarria con algo más de kilómetros en el horizonte y dos visitas importantes, el Castillo de los Templarios y las Medulas, antiguas minas Romanas de oro. A nuestra llegada a Ponferrada nos esperaba la guardia urbana para acompañarnos en comitiva hasta el castillo de los Templarios, nos proporcionaron aparcamiento para nuestros coches mientras nosotros visitamos el castillo con toda tranquilidad, durante la estancia el parking se lleno de curiosos que admiraban y fotografiaban nuestros maravillosos coches. Continuamos el viaje y paramos en el Restaurante Medulio para reponer fuerzas, por la tarde la visita a Las Medulas sería exigente, ya en las Minas paseamos por las rutas que recorren el antiguo yacimiento Romano que inicio su producción en el s. XXVI a.C. y pudimos ver esta curiosidad de la naturaleza creada por el hombre, esta mina estuvo activa durante 100 años, hoy es parque cultural. Concluida la visita, salimos hacia Sarria donde nos alojamos en el hotel Mar de Plata para cenar y descansar, la próxima etapa es la más importante, la más emocionante, el objetivo de esta celebración, la llegada a Santiago y la plaza del Obradoiro. A las nueve de la mañana salimos hacia Santiago, ya con gran experiencia los horarios se cumplen sin dificultad, ya somos expertos en el Camino de Santiago. Primero llegamos al hotel Los Abetos, hicimos el checkin, distribuimos los apartamentos y otra vez a la carretera en dirección a la Plaza del Obradoiro. Nuestro destino cada vez está más cerca. Fuimos entrando a Santiago, calle a calle, generando expectación entre la gente, la entrada en la plaza fue muy especial, ya estábamos dentro y las emociones empezaban a aparecer, nervios, ponemos los MINIS así... no, los ponemos “asá”... al final todos juntitos para que todos salieran en las fotos, pero de cualquier manera quedaban bien. Un éxito, fantástico, objetivo cumplido en un viaje casi sin problemas. Salimos de Montserrat 22 MINIS y un Volvo de asistencia y solo tu-

Camino de Santiago


Camino de Santiago vimos una baja y ligeros problemas que pudimos solucionar, repito de nuevo, un éxito!. Mientras tanto visitamos la Catedral de Santiago del s. XI, retiramos los MINIS de la plaza y hasta la hora de cenar, tiempo libre para comer, pasear, ir de compras, etc., lo que nos apeteciese. Personalmente he de decir que mis sentimientos eran contradictorios, feliz por haber realizado este gran viaje con éxito pero al mismo tiempo algo triste porque habíamos terminado. Quedaba la fiesta final y lo seguimos pasando bien. Cena de celebración del 25 aniversario de la creación del Club Mini Cooper y fin del Camino de Santiago, en el hotel Los Abetos. Llegó el momento de celebrar todo lo realizado durante el viaje y los 25 años del Club, la organización solicitó que todo el mundo asistiera vestido de blanco y así fue, impactante, muy bonito, he de decir que el comportamiento de los participantes en el “Rally” fue ejemplar, durante el viaje todo el mundo ayudó, todo el mundo puso muy buena voluntad y todo transcurrió con normalidad. Cenamos, bailamos, reímos, lo pasamos bien, muy bien. Al día siguiente con un poco de melancolía tomamos el camino de regreso a casa. Yo personalmente quiero creer que hasta la próxima.

23


24

Camino de Santiago


25

Festa de la cervesa Diumenge 25 d’octubre de 2015 - Coordinadors: Miquel Marquez i Edgar Ramírez

Aquest octubre passat, arran del “boom” que està generant la cervesa artesana a la nostra terra, i cal recordar que és pionera amb cerveses artesanes, el Miquel i jo vàrem preparar una sortida cervesera a una microcerveseria de Catalunya. En un principi havíem preparat la sortida per visitar la microcerveseria artesana “Ales Agullons” situada a Sant Joan de Mediona. Tot ho teníem lligat: la ruta, la visita a la cerveseria, un petit aperitiu amb tast de cerveses de la casa i el dinar a la mateixa fàbrica amb un menú exquisit acompanyat de cervesa o aigua (res de vi). Però tot va canviar quan la Montserrat (Ales Agullons) ens va comentar que en la sala on dinaríem tenia una capacitat de 28 o 30 persones però amb limitació de moviment. Vam estar rumiant i donant voltes al tema i vam decidir que buscaríem un altre microcerveseria, volíem una sortida “10”. Dit i fet, ens vam posar mans i a la obra i vàrem contactar a Arts Cervesers. La ruta començava al Viena de Mollet, era l’únic punt on podíem deixar els nostres MINIS en una esplanada gran i poder esmorzar amb comoditat. Com era d’esperar la participació en aquesta sortida va ser de bon veure. Feien molta patxoca tants MINIS estacionats al pàrquing del Viena i més il·lusió veure pel retrovisor la caravana de MINIS circulant per la carretera estreta BV-5001 a l’altura de Vilanova del Vallès. El camí fins a arribar a la cerveseria va ser una ruta plena de corbes dissenyades especialment i únicament pels nostres MINIS, no va ser un dia assolellat però tampoc no ens va ploure, vam poder gaudir de la carretera. Al arribar a Canovelles (Vallès Oriental) ja vàrem veure la Masia de Can Partegàs on està instal·lada la fàbrica d’Arts Cervesers (Fàbrica de Cervesa Rural).

Arts Cervesers neix l’any 2009, amb l’objectiu de plasmar una filosofia de vida a través de la cervesa. El Joan d’Arts Cervesers ens va donar una classe sobre l’elaboració artesanal de la cervesa. Va explicar que no contenen ni conservants ni altres additius químics. Res a veure amb les cerveses industrials que trobem al supermercat. Tot seguit vam poder gaudir d’un tast de les diferents cerveses tot comprantne caixes a preu de fabrica per endur a casa. Tota una sort, s’ha de dir!

Article: Edgar Ramírez

Després de la visita a la cerveseria vam agafar de nou els nostres MINIS per dirigir-nos cap al Restaurant El Revol, situat a Centelles, un restaurant repetit en una de les sortides del 2014 del nostre Club. El menjar va ser genial, amanida i carn a la brasa, però alguns socis em van comentar que el primer cop que varen estar el Restaurant el servei era excel·lent, jo com que va ser el primer cop que vaig estar, no vaig poder jutjar i el que feia era simplement gaudir del bon menjar, beure i la bona companyia dels socis. Salut, birres i MINIS!


26

Festa de la Cervesa


27

25è Aniversari 28 i 29 de novembre de 2015 - Coordinador: Manel Ruera Soriano fotos dels vint-i-cinc anys de la revista del Club. Seguidament el President va donar una petita xerrada sobre els inicis de l’entitat. Es va fer entrega d’un record els socis que feien 10 anys i un record molt especial els socis que feien vint-icinc anys al nostre Club. Per acabar es va fer un sorteig amb regals dels nostres patrocinadors Mini Martín i Conesa i HomeCarWash, a aquest últim agrair l’obsequi d’un rentat per cada MINI participant i també un agraïment al Restaurant els Tres Macarrons per obsequiar-nos amb un sopar per dues persones. Salut i forces anys al Club MINI!

Vam voler fer una trobada especial, diferent a la resta de sortides, combinant les caves amb els sopar de final d’any. Volíem omplir un cap de setmana, eren vint-i-cinc anys!. Per començar el dia, ens vàrem llevar d’hora i ens trobarem el concessionari BMW Martín i Conesa a Girona, ens van presentar les novetats MINI del 2015, i ens van obsequiar amb un bon esmorzar per començar la primera jornada. Tot seguit vam arrencar els nostres MINIS, per disfrutar dels trams i carreteres per on es feia el Cooper Ral·li, tot gaudint del trajecte vam arribar a les Caves de Can Molla, situades a la Conca del Tinar de Calonge i que pertanyen a la mateixa família generació rere generació, cultivant les seves vinyes a les zona de les Gavarres. Vam tenir la oportunitat de visitar aquestes curioses Caves i disposar de diferents vins en un tast. Seguidament ens vam dirigir a Palamós on vam aparcar i exposar els nostres MINIS en el Passeig del Front Marítim, espai que ens va reservar l’Ajuntament de Palamós, al qual agraïm la seva col·laboració. Un cop acabat el dinar, ja vam fer via cap a l’Hotel Sant Jordi de Calonge per preparar-nos pel sopar de gal·la que el Club MINI havia preparat. Durant el sopar es van passar unes diapositives de

Article: Manel Ruera Soriano


28

25è Aniversari


25è Aniversari

29


30

25è Aniversari


31

AutoRetro 2015 de Barcelona Del 4 al 8 de desembre de 2015 - Coordinador: Manel Ruera Soriano

Arriba el desembre, arriba el “Pont de la Puríssima” i un any més ens veiem les cares a l’Autoretro, que aquest any té una cara nova per al rostre de sempre. Doncs aquest any, el “Retro” ha estrenat organització, després que l’any anterior, que va ser l’últim d’en Fermí Solé. Es va estrenar una nova ubicació, situat el mateix recinte firal Montjuïc de cada any, just al costat de la Plaça Espanya, peró situat el Palau 8, on participavan més de 600 marques i expositors procedents de vuit paisos. Un palau on, aparentment, hi ha una continuïtat entre expositors, clubs, “mercadillo” que en l’antiga ubicació no teníem. I fins aquí les novetats.

No ens enganyarem pas, l’Autoretro d’aquest any és “más de lo mismo”. Els recanvistes amb el mateix material, canviats de lloc, els venedors de cotxes amb els mateixos cotxes, concentracions dels clubs a l’Avinguda Maria Cristina on, això si, aquest any es va poder aparcar amb força facilitat, el Car Corral (un espai pensat perquè els visitants puguin posar a la venda el seu automòbil d’època) amb els mateixos ferros de sempre i unes exposicions temàtiques, un pèl pobres. Segur que els senyors de la marca SEAT tenen vehicles més interessants que oferir-nos. Però parlem del nostre Club. Dintre de la nova ubicació, estàvem situats en un dels extrems del Palau numero 8 conjuntament amb altres clubs de classics. Els nostres veïns de la Fira, el Club MG de Catalunya i el Clàssic Motor Club del Bages. Així que l’ambient que vem tenir els quatra dies era força bonic.

Article: Miquel Marquez Per començar a celebrar el vint-icinqué aniversari del Club MINI Cooper, vàrem preparar un estand molt visual, on podíem fer un recorregut de la nostra història a través de totes les cobertes de la revista Club Mini Cooper. I quins MINIS teníem a l’estand? Doncs tres Cooper de “veritat” de tres èpoques diferents. Començant per l’Austin Cooper S del Sr. Juli Ojeda, que per cert, va ser un dels valents que fa vint-i-cinc anys, va començar amb el Club MINI, passant per un fantàstic Austin Cooper per acabar amb un Cooper Sportpack de la casa Rover, un dels últims de sortir de la factoria de Longbridge a Anglaterra, i per donar-li un toc British, un de vermell, un de blanc i un de blau, molt “Italian Job” tot plegat! Durant la tarda del dia 6 de desembre vàrem celebrar el dia del Soci amb el ja clàssic pica-pica, també es va aprofitar per fer entrega d’un petit record als socis fundadors del Club. Un fort aplaudiment per a ells!


32

AutoRetro 2015


33

He fet 25 anys

Sí, he fet vint-i-cinc anys com a soci del Club Mini Cooper. Tot un honor, del que pocs podem sentir-nos orgullosos.

Els que vàreu llegir la meva història dels primers deu anys recordareu que us explicava que en aquells anys 1989/1990 va començar a l’estat espanyol, possiblement com a conseqüència dels 30 anys del MINI, el moviment associatiu al voltant d’aquest emblemàtic cotxe. Nosaltres a Barcelona de forma humil però entusiasta ho vàrem començar al carrer Buscarons. Taller Ruera era el lligam que ens unia per parlar, arreglar, “potinejar” els nostres MINIS. Tot aquell entusiasme no podia acabar d’una altra manera: sortir a la carretera per gaudir dels cotxes i, veient l’empenta que hi posàvem, tots plegats fundar un club. En els inicis érem com una secta, anàvem literalment “perseguint” als MINIS pel carrer per informar-los del nostre club. Des de tallers Garau i recanvis Baltà també ens feien publicitat i recollien inscripcions de nous socis. Era apassionant i reconfortant veure’ns créixer.

Al llarg d’aquests 25 anys hem passat per diferents etapes en les que en cada moment i per les circumstàncies especials de cadascun dels socis col·laboradors hi ha hagut més o menys implicació. No hi ha dubte que els moments més esplendorosos del Club han coincidit amb els de major implicació dels socis. La celebració del 10è aniversari ens va demostrar que encara ens faltaven fites importants per assolir. L’esperit aventurer d’un bon nombre de socis en els diferents IMM arreu d’Europa ens va envalentir per llençarnos al més gran projecte que el Club ha assumit: els dies 3, 4 i 5 de juny del 2005 nosaltres vàrem ser els amfitrions d’aquesta trobada anual. Salou va marcar un punt màxim de la nostra història que difícilment podrem superar. Igualment, la nostra presència com protagonistes de l’Auto Retro 2009 per commemorar el 50è aniversari del nostre cotxe

i tots els actes organitzats paral·lelament va ser un altre moment àlgid del Club. Formem part d’una societat que és canviant i per aquest motiu també nosaltres ho som. Ens busquem entre nosaltres amb la motivació de gaudir dels nostres MINIS però és necessari, també, l’afinitat entre les persones del grup. No tots hem mantingut, per els motius que siguin, la nostra més ferma fidelitat al cotxe o al Club, motiu pel qual la nostra massa social ha estat viva i a la vegada amb altes i baixes. Vers al futur caldrà retrobar consocis amb esperit de sacrifici, voluntariosos, amb capacitat de lideratge i organitzativa per continuar amb un alt sentit de Club i que ens mantinguin com una associació de referència. Llarga vida a tots nosaltres i als nostres MINIS. Joan Sastre - Soci Fundador


Distribuïdor Autoritzat

Gatorba, S.L.

C./Josep Ricart, nº 38 08980 - SANT FELIU DE LLOBREGAT Tel. 93 666 45 12 / Fax 93 685 37 07 E- mail: castrol@gatorba.com


Club Mini Cooper | revista 43  
Club Mini Cooper | revista 43  

Sortida banc Mediolanum Caves - Autoretro 2014 BCN - Sopar de Nadal 2014 - Calçotada 25è aniversari - La terra del Montsant - Els Pirineus C...

Advertisement