Issuu on Google+

Mintesinot Tekle Design Portfolio April 2016


Research projects Urban design projects Architectural design projects


Research projects Realised Academic projects In collaboration with: EiABC, AAU, Ethiopia Bauhaus University, Weimar, Germany ETH Zurich / Singapore

Project coordinator - Prof. Dr. Dirk Donath Project Architect - Helawi Sewnet Project Engineer

- Ingo Oexmann

Sustainable Emergency City Unit(SECU)


353

353 CIS roof 2000x900 rafter 60x100 straw beam

Security dep.

Health dep.

Customer Service revenue

Sectional 3D

25cm hardcore compacted earth

250

1

250

2 3

Section A-A scale 1:100

A

strawboard wall double,600mm thick, wall 4

3

120

wall 1

122

wall 2

BASIC CONNECTION PRINCIPLE

122

60

2 60

120

First floor +2.80m

A EGA sheet roof cap

Eucalyptus wood studs for the rafter

Roof level +5.90m

60

3

Eucalyptus ridge board

2 122X122mm u-frame ground anchorig metal plate,

122

60

WALL DETAIL

122X122mm u-frame ground anchorig metal plate,

1 strawboard wall double,600mm thick,

A

1

122

wall 3

60

60

60

60

4

SLAB DETAIL

Sustainable Increamental Construction Unit(SICU)

3 straw board slab,doble 120mm thick 4 straw board rib for the slab 60x180x2500mm framed on top and bottom

L shape meta connectors 62x62mm

ROOF DETAIL

strawboard wall double,600mm thick,

2000x1000mm ega


Horse Galloping field

Horse walking& Running pathway Suggested civic center

Existing High school

Existing Residential Blocks

Facilities

Architecture in context

Tennis Court

Provides a space for formal and informalgathering activities

Access

roads

Existing Residential Blocks

STUDENT PROJECT

Ground for special yearly festivals and celebrations Invites the public into the site and Pedestrian flow is celebrated

Soccer field

URBAN project

Place for daily sport activities and relaxing

A Piazza creating a ‘real place’ to stop and relax

Outdoor sitting areas helping casual relaxing and spectating areas during sport activities

Individual Design project

Green-Ramping-Surface incourages excercise on top and providing casual relaxing space

Location: Sululta

SITE PLAN

Size: 16,000m2, G+1 BLG Function: Sport Center > Sport Feilds > Service areas > Casual excercising spaces Users: Open to public Client: Government Linearity and Horizontality

AREAL VIEW Type and size of openings also respond to the horizontality

Linearity and Horizontality is balanced by repetition of vertical facade elements

VIEW TO THE COURTYARD


Site Plan

VIEW TO THE COURTYARD

MOBILITY ACCESS *SURROUNDED BY ACCESS ROADS *MANY ACCESS POINTS INTO THE SITE MOVEMENT OF PEDESTRIANS DICTATED THE ARRANGEMENT OF SPACES

URBAN project Publicness STUDENT PROJECT Individual Design project

ACCESSABLE FOR BOTH PEDESTIANS AND VEHICLES

Location: La Gare, Addis Ababa

EASE OF ACCESS FOR THE PHYSICALLY CHALLENGED AND THE ELDERLY

Size: 2900m2, B+G+1 BLG

CONCEPT

Function: Mixed use

VISUAL CONNECTIVITY & PHYSICAL PERMEABILITY

> Transport Station > Shopping center > Public Space Users: Open to public Client: Government

AREAL VIEW

Visual Framing to Historic La Gare building

Multi layers of Public Movement

Service and Entertainment

AREAL VEIW Public Plaza


Design theme / CONCEPT Wood is known as the worlds

Eco-Friendliest Building Material.

Convey and Celebrate this uniqueness and Showcase the best quality and nature of wood.

Post and beam structures for regular construction

Architectural project Wood Products Factory

Open - column free Bigger room height space ( Manufacturing zone )

Concealed Beam to Beam Connection

STUDENT PROJECT Individual Design project Location: Lebu, Addis Ababa Size: 16,000m2, G+1 BLG Loft built inside

Function: Full scale Factory > Production and Display area > Administration sector > Staff services

Plug-ins

Mother body

Users: Open to public

Mother body

Main mother form and plug ins

Client: Government / Private sector

Plug-in

AREAL VIEW

Plugins socated into mother form

Plugins harmonizing themselves with mother form

Mother body

Form Concept


Holistic Preventive Health Care Attitude change in the community towards a “healthy life”

Concept

Strategy The building itself is an excercise tool

Access

Creates multiple space for excercise

The building itself is daily usable access

Main road Residential Area

Exposed Vertical Circulation

Integration

Architectural project Wellness Center THESIS PROJECT Individual Design project

As movement and physical excersise tools

One form with another representing the integration of the programs

Multi-level movement is celebrated

Creates experience

Location: Bethel, Addis Ababa

Physical and visual experience of ‘ healthy living’

Size: 17,500m2, G+1 BLG

Visual Connection from one point to another

Function: Full scale Factory > > > >

Sports and recreation Education and Nutrition Health follow ups Administration sector

Users: Open to public Client: Government / Private sector

SITE

STEP 1 Access, service area and open area

STEP 2 Different levels are created and open frontage is given

STEP 3 Connecting the different levels and spaces

STEP 4 Connecting the forms Detailing forms

STEP 5 Courtyard spaces created


Gallery, Browsing & Reception

Outdoor cafe service & green cover

Veiw from the main road


Interior design projects Architectureal design projects Implemented projects


Cutout plan Living room / Family space

Dining Area Interior design project Residential interiors Involvment: Design team [ Duka interior and elements design ] [ In collaboration with IDEAS PARTNERS CO. ]

Status: under construction Location: Lebu, Addis Ababa Owner: Reshmi family

Bedroom

Long Corridor


Childrens Bedroom

Interior design project Residential interiors Involvment: Design team [ Duka interior and elements design ] [ In collaboration with IDEAS PARTNERS CO. ]

Status: under construction Location: Keranio, Addis Ababa Owner: Kibru family

Sauna Bedroom

Exterior veiw

Landscape Design

Living room / Family space


Childrens Bedroom

Sauna

Interior design project Commercial interiors Flagship store Involvment: Design team [ Duka interior and elements design ]

Status: Competition entry Location: Merkato, Addis Ababa Owner: Horizon tyres

Reception area

Counter design

Lighting fixtures design Product Display designs

Ceiling Design


Furniture and Fixture type

Performance stage Interior design project Commercial interiors BAR / Lounge Involvment: Design team [ Duka interior and elements design ]

Status: Under construction Location: Nazareth Owner: Bekri Family

BAR area Maximize Occupancy Lighting & Color

VIP Section


Interior design project

Space layout re-design

using existing furniture

Directors office Branding works

Kitchenate

Office interior Re-design & build project Involvment: Design team & Construction and implementation Interior design Construction + Supervision Branding [ Duka interior and elements design ]

Status: Completed Location: Bole, Addis Ababa Owner: Geneva Global, Local office

Work pool

Meeting room


Mintesinot tekle portfolio aug 2016