Page 1

Økologiske frø -til dig, der vil dyrke selv

SORTIMENT 2014


Indhold Salater

4

Kål

6

Rødder & radiser

9

Beder

12

Bønner & bælge 14 Squash & græskar 17 Løg & porrer

19

Krydderurter

21

Til driv(er)huset

23

Blomster

26 Bestil på www.minlandhave.dk


Kære havedyrker!

Jeg elsker min køkkenhave. Det er ren lykke for mig at arbejde i haven, og så er det sundt. Sundt for mig, miljøet og min familie. Glæden ved at dyrke mine egne grøntsager er drivkraften bag minlandhave.dk, hvor jeg sælger 100 % økologiske frø til dig, der også vil dyrke selv. Jeg udvælger, importerer og tester frøene, som jeg køber i Frankrig og Tyskland. De fleste frø i sortimentet er gamle kendinge, som jeg har dyrket i flere år i min have, og derfor har tillid til. Andre frø er nye og uprøvede for mig og får en chance i sortimentet, fordi de ser spændende ud og kan give et frisk pust i de danske køkkenhaver. Mit sortiment er på omkring 120 sorter. Det er kun et lille udpluk af de sorter, der findes til køkkenhavedyrkning i dag. Til gengæld er de 120 sorter 100 % økologiske og dermed en berigelse for både miljøet og vores dyrkningsglæde. Ikke alle sorter er med her i kataloget, men du kan finde hele udvalget på minlandhave.dk. Mine egne erfaringer med havedyrkning deler jeg på min haveblog: tornvig.blogspot.com og på Facebook. D u er hjertelig velkommen til at læse med og give en kommentar, hvis du har lyst. Jeg håber, at du i kataloget her kan få inspiration til den kommende sæsons køkkenhave. God fornøjelse!


Salater Skønne blade! Salat er ikke bare salat. Der findes forskellige typer og sorter, som man kan kombinere i køkkenhaven og salatskålen efter behag. Salat er meget dekorativ i køkkenhaven og også meget nem at dyrke. Du kan så salat i køkkenhaven hele sæsonen fra maj til september. For at få et godt resultat kan du: • Så salat hver tredje uge hele sæsonen • Tynd ud - og plant ud, så får du større og smukkere planter. • Plant røde- og grønne salatsorter skiftevis. Det giver en smuk effekt i din køkkenhave.

Find flere salatsorter på på www.minlandhave.dk


Asiatisk salat: Green-in-snow

Som navnet antyder kan denne asiatiske salat klare en del kulde. Den vokser ikke i løbet af vinteren, men kan overleve til foråret.

Egebladssalat, Red Salat Bowl

Pluksalat med røde egebladsformede blade. Denne sort går ikke så let i stok, og kan derfor stå i lang tid i køkkenhaven. Dyrkes fra tidlig forår til sent efterår. Når den spirer kan den være svær at se pga. farven, så pas på ved første lugning.

Hovedsalat, Du bon jardinier

God hovedsalat med tætsiddende blade. Egner sig til dyrkning i sensommeren. Hovederne bliver meget tætte, og kan derfor let begynde at rådne, hvis de sidder for længe. Sørg for at tynde godt ud i rækkerne.

Favorit

Hovedsalat, Reine de Mai

Klassisk hovedsalat med lysegrønne blade. Spirer i løbet af 5-10 dage og er en af de tidlige salatsorter. Bør sås meget tyndt.

Hovedsalat, Kagraner Sommer

Rustikt udseende hovedsalat, der trives glimrende i tørre perioder. Denne salat har et forholdsvist løst hoved. Salaten kan stå meget længe i køkkenhaven og gror ikke så let i stok.

Issalat, Great Lakes

God issalat med friske grønne hoveder med faste, sprøde blade. Hovederne er lukket i bunden. Salat med uovertruffen smag, frisk og mild. Let at dyrke.

Se flere sorter på www.minlandhave.dk


Kål

Kraftfulde krabater Kål er blevet en populær spise herhjemme. Heldigvis, for det er SUNDT! Kål hører ikke til de nemmeste afgrøder at få succes med. Til gengæld får du masser af mad ud af det, når det lykkes. Og prøv bare, for nogle af planterne vil lykkes! Vil du dyrke kål, kan du prøve at: • Så dine kålplanter indendøre i potter i marts/april. Start ikke for tidligt. De vokser hurtigt! • Gå efter sorter, som har en meget kort - eller meget lang vækstsæson. På den måde styrer du uden om larvesæsonen, som risikerer at tage livet af dine planter. • Fortvivl ikke, når larverne kommer. Fjern dem, du kan. Lad resten være og ignorer det sørgelige syn, mens du stoler på plantens evne til at vokse videre. • Så sommerblomster i rækker mellem kålplanterne - og nyd det smukke resultat!


Blomkål, White Ball

Blomkålene modnes i juli-august i løbet af 1-2 uger. Hovederne er hvide og kraftige og dækkes godt til af blade. Blomkål modner i en kort periode og bør høstes med det samme. De har ikke godt af at blive siddende på planten, for så bliver de lilla og forvoksede.

Grønkål, Westländer Winter

Frostsikker grønkål med halvhøje planter og krusede blade. Let sød smag. Grønkål kan anvendes rå i grønkålssalat og kogt i stuvninger. God stabil sort.

Når man dyrke Ella, er der ma r så store hvidkål som det sorten Am d til mange dage. Her er ager Lav.

Knudekål, Noriko

Tidlig knudekål. Knolden bliver stor og rund med fint kød og høj stok. God kulderesistens. Knudekål har en relativ kort høstperiode, så hvis du vil forlænge sæsonen, er det en god idé at så over flere omgange.

Hvidkål, Amager Lav

Denne hvidkålssort: Amager Lav, er en traditionel sort med fladrund form, der blev dyrket tilbage i begyndelsen af 1900-tallet. Forspires i april og udplantes i maj eller juni. Middelsen høst.


Hvidkål, Holsteiner

Hvidkål med store hoveder. Giver dejlig velsmagende kål, som især egner sig til råkost.

Romanescokål

Romanescokål er en italiensk specialitet og den er virkelig et dekorativt indslag i køkkenhaven. Det ligner et blomkål, men er gulligt/limefarvet og pyramideformet. Naturen har virkelig anstrengt sig for at demonstrere stram geometri.

Rosenkål, de Rosny

Rosenkål de Rosny er en god klassisk sort, som dyrkes som øvrige kål. Rosenkål er en glimrende vinterkål, som er rimelig frostresistent.

Favorit

Rødkål, Rodynda

Kompakt rødkål med højovalt hoved og en lille indre stok. Rodynda vokser hurtigt og kan høstes over en lang periode fra september til november. Virkelig god kålsort.

Savoykål, Vorbote

Denne meget tidlige savoykål kan høstes inden sommerfuglelarverne huserer. Vorbote er en dejlig sommerkål med løs hoveddannelse, som allerede kan høstes i juli/august.

Savoykål, Winterfürst

Winterfürst er langsomtvoksende og skal sås ret tidligt på sæsonen. I efteråret er hovederne klar til høst, men man kan med fordel lade dem stå i køkkenhaven til vinterafgrøde. De tåler kulden.


Rødder & radiser! Smagen af sommer Intet slår smagen af en frisk gulerod fra køkkenhaven! Enhver køkkenhave skal have plads til gulerødder - masser af gulerødder. Men glem ikke de andre rødder! Når du dyrker rødder, så prøv at: • Så meget tyndt. • Dæk jorden omkring gulerødderne med græsafklip eller andet, så gulerodsfluen ikke kan lægge æg. • Så stærktduftende - og gerne høje - blomster mellem rækkerne for at forvirre gulerodsfluen. • Så forskellige sorter - og så rigeligt. • Især pastinakker spirer langsomt, så prøv at så radiser i rækken med pastinakfrø for at markere rækken.


Gulerod, touchon

Gulerod, de colmar

Gulerod, rolanka

Gulerod, Leira

Gulerod, Nantaise 2

Gulerod, Rouge sang

Tidlig gulerod med lilla skuldre. Så frøene så tyndt som muligt i april/ maj. Senere kan du med fordel tynde ud i rækkerne.

Kraftig orangerød middelsen gulerod med en kulturtid på 120 - 160 dage. Særlig velegnet til mellemtung jord. Udmærker sig ved en særlig sød smag.

God orange gulerod med stor smag. Denne gulerod kræver ikke så meget under dyrkning, så det er en god gulerod at starte med i nyanlagt køkkenhave - eller et sted, hvor jorden ikke er så næringsrig. Egner sig godt til opbevaring.

Lang cylindrisk form uden grønne ”skuldre”. Gulerødderne er glatte og derfor lette at vaske. Giver saftige, søde gulerødder, som også kan lagres. Forholdsvis tidlig gulerod med en dyrkningstid på ca. 90 dage.

Mellemlang orange gulerod. Glat overflade. Sød smag. 150-160 dage fra såning til høst. Sen gulerod, som egner sig til lagring. Denne gulerod indeholder meget saft, så hvis man kan lide grøntsagsjuice, er denne gulerod sagen!

Sjov og dekorativ lilla gulerod, som pynter i salatskålen og får børnene til at elske gulerødder. Guleroden er orange indvendig og mister sin lilla farve ved kogning, så nyd den frisk.


Pastinak, Aromata

Pastinak, Halblange Weisse

Persillerod, Halblange

Radiser, 18 dage

Radiser, Flamboyant

Radiser, Cherry Belle

Aromata er en forædling af en meget gammel sort. Denne pastinak udmærker sig ved at have lange, slanke rødder og en meget sød smag. Den er slankere og finere i kødet end Halblange Weisse.

Hurtigvoksende aflang radise med god smag.

En dejlig velsmagende pastinak, som kan blive stående i køkkenhaven vinteren over. Den giver en meget ensartet og velformet rod. Denne pastinak kræver ingen ekstra gødning. Nem at dyrke.

Velsmagende aflang radise med hvid spids. Kan sås og høstes i hele vækstsæsonen.

Mediumlang glat og konisk rodfrugt. De glatte blade kan bruges som persille. Dejlig rodfrugt, som er mildere end pastinak. Kan høstes efterår og lidt ud på vinteren eller opbevares tørt og koldt.

Hurtigvoksende og velsmagende radise. Knolden er kuglerund og meget rød.

Se flere sorter på www.minlandhave.dk


Beder! Pragfulde farver Rødbeder, bladbeder - alle beder er superskønne i køkkenhaven. Rødbederne er gode til salater, suppe, som ovnbagte mm. Bladbederne er ikke så anvendte, hvilket er synd, for de er meget anvendelige og nemme at dyrke. Når du sår beder, så prøv at: • Så tyndt. Frøene er knudefrø, som indeholder flere frø pr. knude. • Tynd ud, så planterne får plads til at vokse sig store. • Brug evt. de spæde blade som salat.


Bladbede, Glatter silber

Bladbede, Pirol

Bladbede, Carde Rouge

Rødbede, Forono

Rødbede, ægyptisk

Rødbede, Tondo di Chioggia

Sølvbede - eller grøn bladbede er en fantastisk grøntsag. Den vokser villigt og over hele sæsonen. Du kan bruge den meget alsidigt i køkkenet: Som salat eller spinat. Den gror ikke i stok som spinat, men bliver ved med at yde til langt hen på efteråret.

Bladbede med grønne blade og orange-gule stængler. Smuk og dekorativ plante i køkkenhaven, samtidig med at den er meget anvendelig i madlavningen. Kan anvendes som spinat eller salat. F.eks. i wokretter.

Aflang, god rødbedesort, som er let at Smuk, mørk og rund rødbede, som egner dyrke. Pga. den aflange form er den nem at sig både til at spise frisk i salater samt til skrælle og giver meget mad pr. plante. syltning. Tidlig sort, som egner sig bedst til sommerhøst.

Bladbede med grønne blade og røde stængler. Smuk afgrøde i køkkenhaven, som samtidig er meget anvendelig. Den kan bruges som spinat eller de spæde blade kan anvendes rå som salat. Bladbede vokser gennem hele sæsonen uden at gro i stok.

Stribet, rund rødbede. Lidt mildere smag end de røde rødbeder. Billedet viser den stribede Chioggia i en gryde med andre rodfrugter.


Bønner & bælge Naturens egen gødning Bælgplanter er fantastiske i køkkenhaven, især hvis du bruger sædskifte. Bælgplanter er helt specielle, fordi de er i stand til at tilføre jorden kvælstof fra luften. Det gør bælgplanterne til alletiders hjælpere - ud over at de producerer velsmagende afgrøder. Tips til dyrkning: • Så ikke dine bønner for tidligt - de tåler absolut ikke frost. • Udnyt stangbønner og ærteplanter til at skabe højde i din køkkenhave. • Pluk bønner og ærter løbende - det forlænger sæsonen.


Favorit

Pralbønne, Preisgewinner

Buskbønne, Helios

Buskbønne, Saxa

Buskbønne, Marona

Rødblomstrende bønneplante med meget lange bælge. Bønnefrøene bliver violette og sortplettede. Denne sort er lidt sen og modner først om efteråret. Bælgene er meget grove og bør ikke spises.

Helios er en buskbønne, der giver rigeligt med gule bønner. Frøene er sorte. Du kan høste tidligt af Helios. Kombiner evt. med en lidt senere sort for at forlænge sæsonen, f.eks. Caruso.

Tidlig og højtydende grøn buskbønne, som Marona er en meget tidlig buskbønne, som også egner sig til barskt klima. Spirer let. giver rund-ovale grønne bælge. Den giver Saxa har en lang høstsæson. et højt udbytte, selv i en meget tør sæson.

Buskbønne, Caruso

Caruso er en meget frugtbar plante, som giver mørkegrønne, meget slanke, runde bælge på 17-19 cm. længde. Bælgene er ret lige med en diameter på 8-11 mm. Virkelig skøn middeltidlig sommerbønne, som er klar til høst sidst i juli og indtil midt i august.


Ært, Wunder von Kelvedon

Wunder von Kelvedon er en lav ært, der kan høstes tidligt. Den giver rigeligt med ærter. Modstandsdygtig.

Ærteblomst, lathyrus odoratus Denne sukkerært er nem at dyrke, og giver Ærteblomst er nem at dyrke, og den er søde og gode sukkerærter, som kan spises en pryd overalt i haven. Planten bliver 2 direkte fra planten - eller dampes og spises m. høj, når blot den har noget at klatre i salaten. op af. Blå, pink og lilla blomster. Sukkerært, Ambrosia

En dejlig kurvfuld!


Squash & græskar Så er der nok til alle! Squash og græskar kan drille lidt under spiringen. Man kan så frøene direkte på friland, men ofte får man et mere sikkert resultat med forspiring. Planterne er meget ivrige efter at gro, så sørg for at der er masser af plads, de kan brede sig på. Squash er meget produktive, så hvis man har et par planter eller tre, er der mere end rigeligt til familiens forbrug. Tips til dyrkning: • Så frøene i potter indendøre i april. • Plant på friland, når der ikke længere er risiko for frost. • Høst frugterne, inden de bliver for store og grove. (tjek hver dag) • Sørg for rigeligt vand og gødning.


Squash, Blanche de Virginie

Squash, Goldrush

Hokkaidogræskar, Solor

Græskar, Jack o’ lantern

Produktiv og tidlig sort, der giver fine Squash med helt solgule velsmagende frugcremefarvede frugter. Kødet er fast og hvidt. ter. Kødet er ret fast. Kan bruges i gryderetKødet er fast og mindre saftholdigt end ter eller på grillen. f.eks. Cocozelle von tripolis.

Orangefarvet hokkaidogræskar med frugter Stort flot orange klassisk halloween-græspå ca. 1 kg. Meget holdbar. kar, som egner sig til udskæring, men også Spirer bedst ved temperaturer over 20 gra- til brug i suppe, kage etc. der og tåler ikke store temperaturudsving. Forspires indendøre eller i drivhus.

Squash, Cocozelle von Tripolis

Denne squash giver lange stribede, ret saftige frugter med godt udbytte. Sås på friland eller forkultiveres for tidligere høst. Sorten er meget stabil og giver altid et godt udbytte.

Græskar, Bischofsmütxe

Turbanformet græskar i røde, orange, grønne farver. Hvert græskar vejer omkring 1 kg. Du kan bruge disse græskar til dekorative formål, men de kan også spises.


Løg & porrer

Stærke smagsgivere Løg og porrer er gode smagsgivere til enhver middagsret, og de er ret enkle at dyrke. Frøene sås i bakker indendøre i februar/marts og plantes på friland i maj for løgenes vedkommende - porrer kan vente til juni. Ved at kombinere typer og sorter kan du holde dig selvforsynende med løg og porrer en stor del af året. Også fordi løg er lette at lagre.


Løg, Vertus

Vertus er et gult kepaløg, som bør forspires indendøre i marts og plantes på friland i løbet af april/maj. Klar til høst sidst på sommeren.

Løg, Rouge de Florence

Dette løg minder mest af alt om en mellemting mellem forårsløg og rødløg. Det er et aflangt, smukt purpurfarvet løg, der buler lidt ud som et alm. løg. Kan anvendes som forårsløg. Nemt at dyrke.

Forårsløg, Ishikura white

Long White er en driftsikker sort, som danner lange, hvide løg. Sås indendøre i marts eller april og plantes ud senere. Kuldetolerant sort, som kan høstes fra midt på sommeren til langt ud på efteråret.

Billede mangler

Løg, bajosta Intet slår nat u

rens egne fa rver.

Løg, braunschweiger

Gult løg. Det uundværlige løg til madlav- Som navnet antyder kan denne asiatiske ningen. Bajosta er hurtigtvoksende og me- salat klare en del kulde. Den vokser ikke get velegnet til at høste og lagre til vinteren. i løbet af vinteren, men kan overleve til foråret.


Krydderurter

Duft og smag Hvis man kun har en enkelt altankasse eller krukke til rådighed som køkkenhave, så må man gøre sig selv den tjeneste at dyrke krydderurter. Krydderurter udgør et fantastisk supplement til madlavningen og til sanseoplevelsen i haven. Gennem hele sæsonen kan krydderurterne nippes af og tilføre farve og smag til alverdens retter. Mange krydderurter er flerårige stauder, som trofast kommer igen år efter år. Andre overvintrer ikke, og enkelte kræver så meget varme, at de kun kan dyrkes under glas i det danske klima. De varmekrævende krydderurter som basilikum findes under ”Driverhuset”.


Dild, enårig

Koriander

Klassisk skærmdild. Kan høstes frisk inden Krydderurt med meget kraftig duft - som skærmdannelse. Kan også tørres/fryses. man enten elsker eller hader. Fra koriander kan man bruge den friske grønne top eller man kan bruge frøene, som dannes sidst på sommeren.

Persille, krus

Klassisk kruspersille. Mørkgrøn farve og stærkt krusede blade. En pose giver rigeligt med persille til både sommer og vinter. Kan overvintre. Vær opmærksom på meget lang spiretid.

Oregano, græsk

Som navnet antyder kan denne asiatiske salat klare en del kulde. Den vokser ikke i løbet af vinteren, men kan overleve til foråret.

Purløg, flerårig

Almindelig grøn purløg, flerårig. Skøn at krydre og pynte med i det meget tidlige forår. Purløg er dejligt at spise, men er også smuk, når den går i blomst. Kan dyrkes som afgrøde eller som staude i prydhaven.

Oregano, flerårig

Flerårig krydderurt med små blade. Oregano er velegnet til middelhavskøkkenets mad. Oregano kan overvintre i milde vintre. Oregano kan også bruges til at tiltrække insekter til din have.

Persille, bredbladet

Velsmagende, bredbladet mørkegrøn persille. Meget produktiv. Vær opmærksom på meget lang spiretid. Så evt. radisefrø i samme række.


Til driv(er)huset

Varme og velvĂŚre! Det danske klima er ikke altid lige venligt, men med et glashus i haven, kan bĂĽde mennesker og planter hĂŚve temperaturen og skabe lidt sydlandsk stemning. I mange drivhuse er der plads til, at bĂĽde planter og mennesker kan drives og trives.


Agurk, arola

Aubergine, de barbentane

Chili, de cayenne

Vandmelon, Sugar Baby

Basilikum, grøn storbladet

Basilikum, rødbladet

Glat, mørkgrøn lang agurk. Ligner lidt drueagurk på overfladen. Arola sætter hovedsageligt frugter på sideskuddene, derfor kan du beskære sideskud efter frugtansats. Frisk aromatisk smag.

Sugar Baby er en sød vandmelon, der trives i drivhusets varme. Når frugten begynder at blive større, er det nødvendigt at understøtte frugten med et net.

Aubergine De Barbentane kommer fra Frankrig. I Danmark skal den dyrkes i drivhus for at klare sig. Frugterne er sorte og bliver 20-25 cm lange.

Chili De Cayenne er en 60 cm. høj chiliplante, der giver mellemstærke, røde chilifrugter. Frugterne kan bruges rå eller tørret. Trives i drivhus. God og produktiv sort. De umodne frugter er grønne, men lader du dem sidde, modnes de røde.

Storbladet grøn basilikum. Ideel til pesto og Dekorativ, rødbladet basilikum med små, middelhavs-inspireret med. spidse blade. Kan dyrkes i drivhus eller Dyrkes i vindueskarm, drivhus, plasttunnel under plasttunnel i køkkenhaven. eller glasklokker.


Tomat, Andes

Tomat, Zuckertraube

Cherrytomat, Green Zebra

Cherrytomat, gul

Tomat, Rose Bern

Tomat, Kaki Coing

Udsøgt sød aflang, lidt spids tomat med meget få kerner. Sorten giver mellemstore frugter.

Produktiv gul cherrytomat, der klarer sig såvel i drivhuset som på friland. På friland er modningen dog senere. Hvis du vælger at dyrke på friland, skal du vælge et varmt, vindbeskyttet sted,

Planten bærer frugt i lange klaser, og tomaterne er forholdsvist store cherry-tomater. Zuckertraube er en velkendt og velsmagende tomat.

Dejlig, smuk grønstribet tomat med en fin sødme. Tomaterne bliver mellemstore. Dyrkes i drivhus.

Dyrk den for farvens skyld! Denne tomat Smuk frugt af medium størrelse. Frugterne giver flotte pink-røde frugter, og er meget er orangerøde, let ovale og ribbede. Fyldig velsmagende! Dyrkes i drivhus - men denne og sød smag. Fast i kødet. sort har også en chance på en varm og beskyttet plads udendørs.

Se flere sorter på www.minlandhave.dk


Blomster

Skønhed i køkkenhaven Blomster i køkkenhaven tilfører din køkkenhave skønhed og duft samtidig med, at de tiltrækker insekter, som kan være med til at holde skadedyrene på afstand. Mange af blomsterne blomstrer i en lang periode, så du har rig mulighed for også at skære blomsterne af til dejlige sommerbuketter. Selvom køkkenhaven mest er til nytte, så snyd ikke dig selv for lidt nydelse!


Morgenfrue, calendula officinalis

Smuk klassiker, som lyser op i køkkenhaven eller andre steder i haven. Let at dyrke. Blanding af gule og orange toner. Morgenfrue er en gammel medicinsk plante, som siges at være god for huden. Blomsterne kan desuden anvendes i stedet for safran. Endelig kan man jo også bare nyde dens skønhed.

Solhat, rudbeckia hirta

Dejlig gul klassisk solhat, der egner sig til afklipning i efteråret. Til køkken- eller prydhaven. Etårig. Bliver ca. 80 cm. høj.

Dværgsolsikke, helianthus sunspot

En lav udgave af den velkendte solsikke. Denne solsikke bliver ikke mere end 50-60 cm. høj og har store hoveder. Kan dyrkes i køkken- eller prydhaven og er god til at tiltrække insekter.

Studenternellike, dianthus barbatus

Californisk valmue, Eschscholtzia californica

Gul/orange, sart udseende, californisk valmue. Bladene er blågrønne og meget dekorative. Blomstrer i en periode fra sidst i juni til august. Pynter fantastisk som kontrast i køkkenhaven, f.eks. mellem kålene eller bønnerne.

Konellike, Vaccaria Rosabella

Enårig plante med smukke, lyserøde små Sød småblomstret nellike i pink nuancer. Blomstrer villigt igennem hele sommeren. blomster. Planten bliver ca. 50 cm. høj. Planten er toårig, men sår gerne sig selv, så du har glæde af den i mange år frem.


Rød hør, linum grandiflorum

Ærteblomst, lathyrus

Mamelukærme, lavatera trimestris

Løvemund

Stolt kavaler, cosmos bipannatus

Ridderspore, delphinum ajeacis

Klassiker i den danske have. Enkel og smuk rød blomst, der blomstrer rigt fra juni til september. Anvendes som snitteblomst, kantplante og bunddække. Planterne bliver 35-45 cm høje, og en enkelt plante spreder sig over ca. 15 cm.

Ærteblomst er nem at dyrke, og den er en pryd overalt i haven. Planten bliver 2 m. høj, når blot den har noget at klatre op af. Disse ærteblomster er en farveblanding, der giver blå, pink og lille blomster.

Smukke lyserøde, lilla og hvide blomster. Høj løvemund bliver ca. 60 cm. og blomstrer i forskellige farver. Blomsterne vokser Stolt kavaler var meget populær i gamle bondehaver, og er det stadig! Den egner sig på oprette stande. glimrende til afskæring. Blomstrer igennem hele sommeren og efteråret. Planten bliver ca. 100 cm. høj.

Denne etårige blomst gror villigt og smukt i køkkenhaven, bede eller krukker. Højde omkring 50 cm. Den har tragtformede, pink blomster, som pryder haven igennem det meste af sommeren. Den er også nem at tage frø af, hvis du vil så den igen til næste år.

Ridderspore har oprette blomsterranker i blå nuancer. Planterne bliver ca. 50-100 cm. Blomstrer igennem hele sommeren fra juni til september. God til at tiltrække insekter og sommerfugle.


Purpur solhat, echinacea purpurea

Som navnet antyder kan denne asiatiske salat klare en del kulde. Den vokser ikke i løbet af vinteren, men kan overleve til forüret.

Her er guldvalm ue - den califor niske valmue pl en smuk farvek aceret i kĂĽlbed ontrast samtidi et. Det skaber g med, at den lo kker insekter ti l.


Bestil dine frø på www.minlandhave.dk

Ø. Thorupvej 26 9320 Hjallerup www.minlandhave.dk

Følg mig og min landhave på:

Minlandhave katalog14  

Katalog med årets økologiske frøsortiment fra minlandhave.dk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you