MINIPUT 2019 (25a Mostra de TV de Qualitat) - CAT

Page 1


ENTRADA GRATUÏTA INSCRIPCIÓ ON-LINE: WWW.MINIPUT.CAT

FACEBOOK.COM/MINIPUT @MINIPUTBCN #MINIPUT2019

Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès

10.00h PRESENTACIÓ DE L’ACTE

10.15h TABOO (Bèlgica, factual entertainment, 55’, VRT één) Presenta: David Llanes (El Terrat), debat telemàtic amb René Vermeulen (productor) A cada episodi d’aquest format d’entreteniment, un còmic famós posa a prova els límits de la comèdia i del bon gust, qüestionant un tema del qual generalment està considerat tabú fer-ne broma. La diferència és que en aquest programa haurà aconseguit el material directament dels afectats de ceguesa, obesitat o altres discapacitats físiques. I encara més, participaran al programa. Fent servir l’experiència com a font de material i després de mesos de preparació, el còmic farà un monòleg que serà gravat per la televisió.

11.35h 100 CAMERAS (Japó, factual entertainment, 30’, NHK) Presenta: Joan Sanmartí (estudiant Tecnocampus Mataró) On és el secret de l’èxit de l’editorial de manga més venuda del Japó, Weekly Shonen Jump? Per descobrir-ho, la NHK va observar els seus treballadors des de tots els angles possibles mentre treballaven, posant 100 càmeres fixes a la seva oficina. No hi ha cap entrevista, és purament observacional. 100 càmeres permeten mostrar coses que passen simultàniament, en diferents espais. A més, hi ha dos comentaristes que miren el metratge i el comenten humorísticament.

15.45h

18.00h

OOPS, WE FORGOT YOUR ORDER

MY VAGINA & I + MY PENIS & I

(Països Baixos, ficció, 12’, BNNVARA) La sèrie se centra en Anne (24) en un cap de setmana de trasllat, reflexionant sobre les seves relacions. A cada episodi explica la seva història amb una parella diferent (per exemple, Anne + Lily). A mesura que es desenvolupa la sèrie, seguim Anne en la seva vida de jove adulta a Amsterdam. La creadora va escriure la sèrie que hagués volgut veure de jove i va començar amb una campanya de micromecenatge per gravar el capítol pilot. La sèrie ha tingut molt èxit per representar l’homosexualitat sense convertir-la en un problema, aconseguint una àmplia audiència.

(Corea del Sud, reality, 55’, KBS) Presenta: Mercè Oliva (UPF) És un restaurant molt estrany al mig de Seül, ja que sovint se sent dir “jo no he demanat això”. El famós xef coreà Lee Yeonbok lidera un equip de cuiners i la presentadora Song Euni, un equip de cinc cambrers de la tercera edat amb problemes de demència. Aquest episodi mostra com se seleccionen els 5 cambrers per treballar al restaurant i com gestionen l’obertura del local. Un exemple de com la televisió pública adreça el problema dels desordres de memòria d’una manera entretinguda, alhora que revela les complexitats de treballar amb les persones afectades.

13.00h

16.45h

(Dinamarca, factual, 10’, DR3) Presenten: Isabel Ayala i Zaida Borrell (estudiants UdL), amb la presència d’Andreas Gabrielsen (creador) La relació amb els propis genitals és un dels grans tabús que existeix, sobretot entre la gent jove. Moltes de les inseguretats i la seva imatge depenen de l’aparença i funcions d’òrgans dels quals quasi mai en parlen. Aquesta sèrie de 10 capítols (5 sobre la vagina, 5 sobre el penis) pretén trencar aquest tabú i explorar aquesta relació a través de gent jove que parla sobre com els sentiments sobre la seva vagina o el seu penis influeixen en el seu dia a dia. A través d’experiències, anècdotes, amb humor i honestedat, es vol demostrar a les joves audiències que tothom és diferent. El format té una forta identitat visual: la càmera enfoca només els genitals, per buscar anonimitat.

BETWEEN LIFE AND DEATH

UNA HISTORIA NECESARIA

(Països Baixos, factual, 45’, EO/NPO3) Presenta: Sergi Vicente (betevé), amb la presència de Martine Tromp (directora i editora) Tres adolescents deprimits i amb tendències suïcides participen en un experiment únic. Cada un d’ells és emparellat amb un jove malalt terminal. Un d’ells s’està morint, però fa tot el possible per seguir viu. L’altre està viu, però té ganes de morir-se. Durant un any, la sèrie segueix les vides d’aquests joves, que d’entrada no sembla que tinguin molt en comú. Què es poden oferir l’un a l’altre? Ha canviat la seva visió de la vida o de la mort al cap d’un any? L’objectiu del programa, que formava part de la setmana sobre la depressió a NPO3 (canal de joves dels Països Baixos), era conscienciar sobre aquesta malaltia. Va ser un dels programes més controvertits.

(Xile, short drama series, 18’, 13c) Presenta: Isabel Galí (excorresponsal de TV3 a l’Amèrica Llatina), debat telemàtic amb Hernán Caffiero (director) Una sèrie de 16 capítols de 5 minuts que narren les vertaderes històries basades en casos de l’informe de Rettig, de persones detingudes a Xile que no s’han trobat encara avui en dia. L’informe de Rettig (1991) posava atenció en els abusos de drets humans resultants en mort o desaparició que van passar a Xile durant els anys de la dictadura militar d’Augusto Pinochet (setembre 1973 - març 1990). L’informe declara que més de 2000 persones van ser assassinades per motius polítics i dotzenes de militars han estat condemenats per abusos als drets humans. Es projecten els següents capítols: 1 (Alfredo García), 5 (Sergio y Carlos Jacinto d’Apollonio), 8 (Reinalda Pereira) i 16 (Ana González).

3 de Febrero, que està dedicat a comèdia i a promocionar nous joves comedians a la indústria.

ANNE+

14.10h

SESSIÓ WEBSERIE Presenten: Marta Vivet i Laura Azemar (exestudiants UPF), amb la presència de Maud Wiemeijer (creadora i guionista d’Anne+)

GORDA (Argentina, ficció, 15’, Cablevisión Flow) Joy és una jove jueva obesa de 27 anys amb un sentit de l’humor càustic. Insatisfeta amb la seva vida professional i amorosa, i després de patir bullying en silenci a l’escola primària, deixa sortir el seu jo més salvatge. Accepta la seva condició i ens obliga a reflexionar sobre la hipocresia i els prejudicis. Sèrie produïda per UN3, canal públic administrat per la Universidad Nacional

(Alemanya, documental, 88’, Arte) Presenta: Ingrid Guardiola (UdG) Entra a la indústria oculta de la neteja digital del tercer món, on Internet s’allibera d’allò que no li agrada. Aquí coneixem cinc “carronyaires”, entre milers de persones subcontractades per Silicon Valley, la feina de les quals és eliminar contingut “inapropiat” d’Internet. En una lluita paral·lela, coneixem persones d’arreu del món les vides de les quals estan molt afectades per la censura digital. Un “netejador” típic mira i valora milers d’imatges i vídeos, sovint extremadament pertorbadors, que porten a problemes psicològics a llarg plaç. Per sota de la seva feina hi ha qüestions profundes sobre de què està feta una imatge o una propaganda i sobre què és el periodisme. On és el punt de la balança perquè les xarxes socials no siguin un terreny sense lleis, però tampoc un fòrum ple de censura? The Cleaners lluita per acceptar aquest nou i desconcertant paradigma i explica la història de l’auge i caiguda de la utòpica ideologia de les xarxes socials.

El MINIPUT és possible gràcies a l’INPUT. La programació d’enguany recull el millor de l’edició 2019 a Bangkok. Més info www.input-tv.org

Co-organitza:

Col·laboren:

#FOLLOWME (Països Baixos, documental a Instagram, 50’, NPO 3) Presenta: David Villarreal (estudiant UAB) Què passa quan mil milions de persones fan servir una plataforma on la popularitat pot ser manipulada? #followme aprofundeix al món financer al rerefons d’Instagram. La xarxa social s’ha convertit en una indústria on likes i followers són la moneda de canvi. Què és real i què és fals? Podem lluitar contra l’algoritme? Qui són els guanyadors i qui són els perdedors? I ens adonem de tot això quan naveguem per la xarxa? És el primer documental sobre Instagram a Instagram. Es va desenvolupar com un documental work-in-progress transparent i cross-media al compte @followme.doc, on Nicolaas (Super stream me) explorava tots els mètodes per guanyar popularitat.

17.30h

THE CLEANERS

12.10h

18.35h

Amb el suport de:

THE STRANGER (Dinamarca, factual, 25’, TV2 Denmark) Presenten: Laia Hinojosa i Carles Losada (estudiants URL) Amanda, una mare soltera de Hvidovre, és contactada per Casper via Facebook. Casper és l’hereu d’una de les famílies més riques de Dinamarca, però prefereix deixar-ho de banda. S’escriuen durant tres mesos abans de tenir la primera cita, on l’Amanda s’enamora d’en Casper. Ha sorgit del no-res i compleix tots els seus somnis. Però mica en mica va descobrint que no tot era el que semblava. La sèrie està basada en el famós podcast “In a relationship with...” i en l’experiència real de l’Amanda, barrejant ficció i realitat d’una manera poc usual. L’Amanda s’interpreta a ella mateixa i la resta de personatges estan interpretats per gent normal, però Casper és un actor.

19.30h SESSIÓ ESPECIAL 25 ANYS MINIPUT (Monòleg, 60’) Presenta: Francesc Escribano (coordinador nacional d’INPUT). Per celebrar l’aniversari del MINIPUT, proposem un repàs dels programes que han passat per la seva pantalla al llarg d’aquestes 25 edicions. De la mà d’Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, revisitarem els programes més destacats, des de Expedition: Robinson (1998) fins a Sorry about that (2017), passant per The Big Donnor Show (2008) o Married at first sight (2014). Quins formats ressonen encara avui a les nostres cadenes? Com ha canviat la funció de la televisió pública? Podem parlar d’una “televisió morta” o d’una “nova televisió”? Han canviat molt els hàbits de consum?