Page 1


ENTRADA GRATUÏTA INSCRIPCIÓ ON-LINE: WWW.MINIPUT.CAT

FACEBOOK.COM/MINIPUT @MINIPUTBCN #MINIPUT2017

Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès

10.00h

13.15h

17.05h

18.00h

PRESENTACIÓ DE L’ACTE

MYESCAPE

SESSIÓ ESPECIAL: CROSSMEDIA.

SESSIÓ ESPECIAL. DOCU-DRAMES: REINVENTAR EL DOCUMENTAL D’ INVESTIGACIÓ.

10.15h DEATH IN THE TERMINAL (Factual, Israel, 52’, yes docu) Presenten: Núria Araüna i Laia Quílez (Universitat Rovira i Virgili). El 18 d’octubre de 2015 un terrorista va començar a disparar a la terminal d’autobusos de la ciutat israeliana de Be’er Sheva matant un soldat israelià. Aquesta reconstrucció minut a minut es centra en els 18 minuts després de l’atac. Les declaracions d’alguns testimonis i el material procedent de diferents càmeres (vídeo-vigilància, mòbils...) serveixen per a reconstruir els fets. Algunes imatges són detallades i fluïdes, d’altres plenes de gra o extremadament mogudes. El programa, a més a més, presenta algunes preguntes, com per exemple, des de quina perspectiva hem de treure les conclusions en una situació tan extrema? Quines accions s’han de prendre? Una reconstrucció emocionant en el que s’anomena «estil Rashomon», moltes perspectives i sol esdeveniment.

11.30h PETRA DATES THE WORLD (Sèrie docu-reality, Dinamarca, 29’, DR3) Presenta: Enric Calpena (URL-Blanquerna). Debat amb Harley Hersom, director editorial del programa. Programa de televisió poc convencional en el qual l’amfitriona, Petra Nagel, posa la seva vida personal i les seves emocions a la vista de tothom, ja que es tracta de tenir cites amb homes de tot el món. A cada episodi Petra concertarà noves cites per tal d’aconseguir la seva missió: trobar una parella, el veritable amor. A través de les cites amb homes de diferents cultures, el programa mostra les diferents concepcions culturals de l’amor, del sexe i de la manera que tenim de socialitzar.

12.25h THE QUIZ SHOW (Talk show, Dinamarca, 31’, DR) Presenta: Francesc Escribano (director de Minoria Absoluta). Aquest satíric talk show està presentat com un quiz show amb dos combatents. Un cop a la setmana, la presentadora, comediant i periodista Signe Molde, incideix satíricament en l’actualitat o la política. El seu to és dolç, inexpressiu i aspre i ningú dels polítics i dels ministres poderosos que són convidats es deslliura de la seva mordacitat. Anomenat el The Daily Show danès, ha aconseguit ser un dels programes més exitosos de la DR2.

(Documental, Alemanya, 90’, WDR) Presenten: Maria Soliña Barreiro (Tecnocampus Mataró) i Pablo Peralta, Pla «Barcelona Ciutat Refugi». El documental avalua el viatge que els refugiats d’Afganistan, Síria i Erítrea van haver d’assumir quan la situació en els seus països es va tornar insostenible. Centernars de milers de persones estan abandonant els seus països, les seves famílies i vides pròpies per tal de guanyar un mínim de seguretat, per tal de no morir. En molts casos, el telèfon mòbil es va convertir en una eina per facilitar l’organització i testimoniar el funest periple. Aquest documental està fet a través d’aquestes impactants imatges auto-gravades pels seus protagonistes.

13.55h NSU GERMAN HISTORY X (Ficció, Alemanya, 103’, SWE, WDR, BR, ARD, MDR). Presenta: Àngel Colom (Veranda). Després de 1989, un grup terrorista alemany d’extrema dreta clandestina anomenat NSU (National Socialist Underground), va començar a operar a Alemanya matant immigrants a sang freda (els assassinats en sèrie del Bosphorus). La policia va centrar-se en les lluites ètniques internes enlloc de considerar-ho una conspiració de dretes. La sèrie de tres episodis explica els homicidis des de tres perspectives: la dels perpetradors, la de les víctimes i la dels investigadors. Cada part està escrita i dirigida per un equip diferent.

15.45h SORRY ABOUT THAT (Entertainment show, Bèlgica, 63’, VRT) Presenta: Miquel Garcia (TV3). Debat telamàtic amb Wim Janssen (responsable de continguts de één/VRT). Tu controles la teva vida o com a mínim això és el que penses, però, i si no és el cas? I si tot un equip de professionals de la televisió l’està controlant sense que te n’adonis? Què passa si cada esdeveniment de la teva vida és part d’un joc que ignores? El protagonista, sense que ho sàpiga, és seguit per càmeres ocultes al llarg de trenta dies i tots els amics i familiars són còmplices de la conspiració. Al final del mes, el candidat és enganyat per a participar en un joc on serà, precisament, la seva pròpia vida la protagonista.

Organitzen:

Col·laboren:

Amb el suport de:

Presenta: Sergi Vicente (director de betevé). Debat amb Hannamari Luukkanen, responsable del projecte One Million Birdhouses.

BBC THE SOCIAL (Social Media Platforms, Anglaterra, 10’, BBC) Aquest flux de contingut digital diari, viu en mitjans socials creats per i per a joves de 18 a 34 anys d’Escòcia. Aquí es poden trobar continguts vinculats amb la comèdia, els jocs, la música i els estils de vida. La BBC va crear i comissionar aquest espai per tal de interpel·lar les audiències joves i les seves diferents comunitats. En el cor de The Social hi ha els joves i creatius que treballen amb un equip de productors i investigadors per tal de millorar els seus continguts. Una part important de l’èxit de la plataforma és la permanent interacció amb els usuaris i, actualment, ja arriba a quatre milions d’usuaris a la setmana a través de Facebook, el 70% dels quals són menors de 35 anys.

ONE MILLION BIRDHOUSES (Cross Platform Campaign, Finlàndia, 8’, YLE) Aquest projecte té un doble objectiu, d’una banda conscienciar a la gent sobre el decreixement massiu de les aus en tot el planeta i, en segon lloc, animar a la gent a l’acció a través de construir caixes de nidificació. L’objectiu que es van proposar dos periodistes de la YLE va ser arribar a un milió de capses. Es va crear una web específica (yle.fi/miljoonaponttoa) a través de la qual es van registrar 900.000 capses de nidificació fetes per la gent d’un país de 5,5 milions d’habitants.

17.35h SESSIÓ ESPECIAL. RECONSTRUIR UNA TELEVISIÓ AUTONÒMICA EN EL SEGLE XXI.

Convidats: Empar Marco (directora d’ À Punt, la nova ràdiotelevisió valenciana), César Martí (cap de programació d’Àpunt). Presenta: Montserrat Besses (TV3, periodista). Abordarà el cas de la televisió autonòmica valenciana que va tancar com a Canal 9 el 2013 i al tancament del qual vam dedicar una sessió del MINIPUT. Ara, després d’un impàs, reapareix amb un nom nou i, sobretot, amb un equip renovat. Quines han de ser les prioritats d’una televisió autonòmica avui en dia on Internet, la globalització de les telecomunicacions i l’auge dels Estats-Nació més reaccionaris són alguns dels actors amb els quals ha de dialogar? Quins criteris de programació s’han marcat? Quines fites com a televisió pública?

Presenta: Mercè Oliva (Universitat Pompeu Fabra). Convidats: Elías León Siminiani (El caso asunta, Antena3), Ramón Campos (Bambú Producciones). La sessió s’endinsa en el docu-drama com un gènere que ha estat recuperat i reinventat a partir de produccions com Muerte en León (Movistar+) o El caso Asunta (Atresmedia) que porta el gènere més enllà dels informatius i dels reportatges i que posa tots els recursos audiovisuals necessaris per a fer un exercici de periodisme de investigació el més complet possible.

19.00h CHUCK NORRIS VS. COMMUNISM (Documental, Estats Units, 56’, PBS) Presenta: Raúl Minchinela, analista cultural. A la Romania comunista, milers de pel·lícules occidentals en cintes VHS pirates van ser introduïdes clandestinament darrera el Teló d’Acer, obrint una finestra al «món lliure» a través de les pel·lícules d’acció de Hollywood. Sota el mandat de Nicolae Ceaucescu, Romania estava culturalment aïllada i ideològicament censurada. Les images de la vida fora de les fronteres van ser tallades i la televisió es va reduir a butlletins de propaganda. Però a mitjans de la dècada dels vuitanta, milers de pel·lícules es van filtrar clandestinament a través d’un agent anomenat Zamfir i doblades per Irina Nistor, convertint les cases en sales de cinema col·lectives que reunien, en secret, a la família, als amics i a Chuck Norris.

20.05h SESSIÓ INTERACTIVA. VERSIÓ ORIGINAL SUBTITULADA AL CASTELLÀ. LATE SHIFT CTRL MOVIE (Thriller interactiu, Süissa, SRG-SSR) Presenta: Kurban Kassam (productor). Filmat a Londres, el personatge principal de la pel·lícula és un estudiant anomenat Matt que ha de demostrar la seva innocència després de veure’s forçat a prendre part d’un brutal atracament en una famosa casa de subastes. Usant una evolucionada tecnologia interactiva, el públic ajuda a Matt a prendre desenes de decisions a temps real en un viatge ràpid i violent per la capital que acabarà amb un dels set possibles finals. Desenvolupat per CtrlMovie i usant la tecnologia del mateix nom, Late Shift és una nova experiència cinematogràfica que participa del món del cinema i del món del vídeojoc. Els espectadors poder experimentar el thriller només a través de l’aplicació iOS o en una projecció col·lectiva com la del MINIPUT.

Programa MINIPUT 2017 català  

El programa del MINIPUT (23a Mostra de TV de Qualitat) en castellà. La mostra se celebrarà el 25 de novembre de 2017.