TRÍPTIC MINIPUT 2013 (versió catalana)

Page 1

Televisió és una paraula grega que significa “mirar a distància, de lluny”, però també “imatge a distància”. Si mirem una mica més enllà, aquest any hem vist desaparèixer la televisió pública grega, i també l’hem vist reaparèixer mentre el govern demanava més crèdit (“rescat”). Si mirem més cap aquí, hem vist tancar el programa Denominació d’Origen (DO), un espai contenidor de programes culturals de la Xarxa de Televisions Locals que servia de finestra per a les joves productores que apostaven per programes més arriscats i innovadors. També hem vist un ERO a Telemadrid amb gairebé un miler d’acomiadats que deixava més directius que no pas treballadors a la cadena, i un ERO a Canal 9, on l’home del temps –un dels 1.200 treballadors afectats– s’acomiadava dels espectadors en directe. Hem vist canvis en els equips informatius de les televisions estatals i autonòmiques en funció del relleu polític, i hem vist com se’n transformava, automàticament, l’agenda setting. I tenim, és clar, un ERO que amenaça TV3 des de ja fa un temps. La recessió dels mitjans locals, alguns dels quals van començar a desaparèixer fa un parell d’anys, ja ens avisava de la tempesta. La gent, però, sovint oblida que la televisió, sense els espectadors, no és res. La gent no s’adona que té el poder de decidir quina televisió vol tenir a prop seu, ja que, al capdavall, la televisió no és res més que audiència venuda als anunciants. El problema és que molts ja han desistit i s’han passat a Internet, una televisió a la carta menys invasiva i, tot sovint, més enriquidora. No podem, però, desistir: la televisió és una eina de creació i producció social i cultural de primer ordre, i no només una fàbrica d’espectacles. Si bé hi ha molta gent que continua amatent a la “televisió porqueria”, molts d’altres s’han tornat més exigents; l’any passat un dels convidats del MINIPUT va ser Jordi Évole, responsable de Salvados, un programa de periodisme d’investigació amb una gran quota d’audiència que va desbordar l’auditori del MINIPUT. Això no és gratuït, com tampoc no ho és la necessitat, cada vegada més arrelada entre els ciutadans, d’una televisió transparent, plural i de qualitat, més enllà de la seva aura enganyosa que la converteix en una màquina de comprar i vendre realitats.

Dia Dissabte 30 de novembre del 2013 Horari De 10.00 a 22.00 hores Lloc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Teatre) Montalegre, 5. Barcelona

19a. Mostra de Televisió de Qualitat

Organització

Teatre CCCB. De 10.00 a 22.00 h. Entrada gratuïta (inscripció on-line).

El MINIPUT l’organitzen conjuntament el Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, el Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Televisió Espanyola, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió un model de televisió de qualitat viu, i ho fa mostrant, d’una banda, programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió. A causa del creixement del públic assistent, enguany ens traslladem al nou Teatre del CCCB, però mantenim la jornada maratoniana (de 10.00 a 22.00 hores) de l’any passat, amb un petit descans de mitja hora al migdia. Aquest format intensiu permet que tots els professionals i interessats procedents d’arreu de Catalunya puguin assistir a la trobada i intercanviar experiències amb professionals d’arreu. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món. Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2013, truqueunos al 93 542 24 92. Per a qüestions més específiques podeu escriure un correu electrònic a Ia coordinadora del MINIPUT, a l’adreça següent: ingrid.guardiola@gmail.com.

Amb el suport de

Seguiu-nos al Facebook: www.facebook.com/miniput Al Twitter: @MINIPUTBCN Al Flickr: www.flickr.com/people/miniput Al blog: miniput.blogspot.com.es A internet: www.miniput.cat

www.miniput.cat

UPFGREC 4066-10/I-E

Recordeu que per assistir al MINIPUT 2013 és recomanable que empleneu i ens envieu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat.

Barcelona, 30 de novembre del 2013

MIRANT DE PROP LA TELEVISIÓ

M I N I P U T 2013

131014 Miniput 2013_Tríptic_Cat_Pantone7625c AF_Miniput 2013 Català 14/10/13 12:48 Página 1


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.