Page 1


FNs konvensjon om barnets rettigheter nevner barns rett til å delta i kunst og kulturliv. I Norge er vi så heldige at mye er lagt til rette for at ulike institusjoner kan tilby et rikt kulturtilbud til barn og unge. Men vi har fremdeles en vei å gå. Fremdeles lider deler av barnekulturen under de voksnes regime og et voksent synspunkt på hva barnekultur er. Vi mener at barn og unge tåler – og ønsker – å bli utfordret på hva de liker. Bare på den måten kan barnekultur bevege seg fremover i takt med tiden, i stedet for voksnes nostalgi, konservatisme eller oppfatning av hva barn og unge vil ha. En god barndom består av gode minner, og Miniøya har som mål å være en arena hvor gode minner skapes. Vi tar barn på alvor, og vet at for at vi skal forstå hva barn vil ha, må barn fortelle. Derfor har vi fått i stand et samarbeid med våre to minifestivalsjefer. Erlend (7) og Christine (10) har vært med på planleggingen av festivalen hele veien. Vi ser også den enorme betydningen av et godt samspill mellom barn og voksne på selve festivalen, og vi har lagt vekt på dette i alle aktivitetene vi tilbyr. I år er programmet vårt enda bredere enn det har vært tidligere, med aktiviteter for alle aldre. Miniøya skal være en unik møteplass mellom mange ulike kunstneriske uttrykk, og vi gleder oss til å se den unike synergien som oppstår når barn og voksne sammen møter et festivalområde som myldrer av musikk, teater, graffitikunst, ansiktsmaling, monsterverksted, klatreutfordringer, tegning, lesing, maling, matglede, SkrotPop og uendelig mye mer! Men ingenting av dette ville vært mulig uten de frivillige eller publikum. Ikke bare fordi de som arbeider frivillig på festivalen er viktige i egenskap av den jobben de gjør, men like mye fordi frivilligarbeid bringer en dimensjon inn i et arrangement som ikke kan betales i penger. Det skaper et engasjement og en nerve i prosjektet og en forventning om at det de er med på skal vokse og bli enda bedre. Denne forventningen ønsker vi å gjøre alt for å innfri. Vi gjør dette sammen for å skape noe som skal nå ut til publikummet vårt; et publikum som har vokst mye fra første til andre avvikling av festivalen. Vi er takknemlige for at så mange velger Miniøya og er opptatt av det samme som oss. Velkommen til Miniøya – musikk- og kulturfestivalen der barn og voksne møtes!

Ansvarlig utgiver: Miniøya. Redaktør: Guro N. Solberg. I redaksjonen: Linn C. Lunder, Christina Peel, Louise A. Winness Prestgard, Maren Thorsen Bleskestad og Inhouse designer: Linn Maria O. Jensen. Identitet: Neue Design Studio.: Neue Design Studio. Miniøya foto: Anders Bergersen og Bård Gundersen. Takk til: Artistene, frivillige, samarbeidspartnere, leverandører, venner, familie og ikke minst publikum - dere er grunnmuren i Miniøya. Miniøya er støttet av: Sparebank-stiftelsen DNB Nor, Norsk kulturråd Musikkfestivaler og prosjektstøtte og Oslo kommune. Magasinet er trykket på svanemerket 100 % resirkulert papir.

Leder

For tredje gang skal Miniøya virkeliggjøre visjonen om å flytte grenser for å skape opplevelser som overrasker og engasjerer ved å avvikle et kvalitesarrangement på høyde med liknende arrangement for voksne.


Informasjon

TØYENPARKEN

Tøyenparken ligger i skråningen mellom Tøyenbadet og Munch-museet, vis-à-vis Botanisk Hage. Parken ligger i et område som tilhører gamle Tøyen hovedgård, og ble opparbeidet som kommunal park på 1950-tallet.Området har seinere blitt opprustet. Parken er unik med sitt naturlige amfi, og byr på glimrende utsikt over byen og Botanisk hage.

BAD UTE PÅ TØYENBADET!

Som alltid får Miniøyas festivalgjester boltre seg i Tøyenbadets utebad. Her finnes et stort svømmebasseng, med stupetårn for de aller modigste, og barnebasseng for de minste. Begge bassengene har en behagelig temperatur på 28 grader. Fra klokken 11.00 til 17.00 begge festivaldagene, kan alle med Miniøya-bånd benytte seg av dette tilbudet.

BILLETTER

Billetter selges på Billettservice.no eller på telefon 815 33 133, i tillegg til på Posten, Narvesen og 7-Eleven. For å unngå kø ved inngangen, anbefales det å kjøpe billetter på forhånd.

Priser:

Dagsbillett (over 3 år): 275 + gebyr Dagsbillett familie (4 pers): 880 + gebyr Festivalpass (lørdag og søndag): 450 + gebyr Festivalpass familie (4 pers): 1440 + gebyr Et festivalpass gjelder for inngang til festivalen lørdag og søndag. Dagsbillett gjelder for inngang til festivalen lørdag eller søndag. Alle under 3 år kommer inn gratis. Personer over 16 år kommer ikke inn på festivalen, uten at de er i følge med barn under 16 år. Barn under 12 år kun i følge med voksne.


Intervju

MØT MINIFESTIVALSJEFENE Miniøya tar barn på alvor, og for at vi skal vite hva barn er opptatt av, har vi ansatt to eksperter; Christine Sylling Clausen (10) og Erlend Andreas Krognes (7). Gjennom høsten 2011 og våren 2012 har Christine og Erlend vært med på mange planleggingsmøter for festivalen. De har tegnet kart over området, kommet med innspill på møbler og hva vi skal selge av mat og drikke. Nytt av året er derfor salg av sushi på Miniøya! De to har også vært involvert i booking. For det første har de ønsket flere artister som synger på norsk. For det andre har de ønsket større variasjon i aktivitetene slik at det er noe for barn i alle aldre. I forlengelse av dette har de gjennomført en aldri så liten «markedsundersøkelse» og spurt barn i andre aldre om hva de liker. Christine og Erlend har hele tiden vært deltakende i utviklingen av hva Miniøya skal være, gitt tilbakemeldinger på den grafiske profilen vår og hatt brainstorming rundt hva Miniøya står for, bokstavelig talt: (se notater) Den 18. mars arrangerte Miniøya programslipp på Parkteatret i form av kostymefest og konsert med Jonas Alaska. Programlederne i barne- og ungdoms-programmene til Radio Norge, Popcorn og Aspirantene ga oss smakebiter fra programmet. Erlend og Christine gjorde en uvurderlig jobb med arrangementet. De planla kostymekonkurransen ned i minste detalj, de laget lister og fordelte oppgaver for hvem som skulle gjøre hva (selge muffins, gi stempel i døra, dele ut ballonger osv). Og det var de som mente vi måtte ha en brosjyre om Miniøya klar til arrangementet slik at vi fikk fortalt folk hva som skulle skje på Miniøya!

SMÅ SJEFER, STORE PLANER Intervju med Christine og Erlend Miniøyas festivalsjefer jobber både sent og tidlig for at Miniøya 2012 skal bli tidenes beste. Frem mot festivalstart er Erlend og Christine travelt opptatt med å planlegge og ha det gøy sammen med veteranfestivalsjef Linn C. Lunder. • Vi har sett på kartet over Tøyenparken og bestemt med tusj hvor alle kioskene og bodene skal være, forteller Christine ivrig. De er godt i gang med planleggingen, og Erlend forteller stolt at de allerede har bestemt seg for hva slags mat som skal serveres på området. • Vi vil ha koldtbord med masse mat, for eksempel jordbær og sånt, forklarer Christine videre. På forhånd gledet hun seg aller mest til å være med på å bestemme hvilke artister som skulle være med. Hun er ikke i tvil om hva som blir hennes høydepunkt under årets festival.

• Jeg gleder meg masse til å se Samsaya og til å få rockelakk i Julia-teltet! Også Erlend har sterke meninger om Miniøya 2012 og har allerede begynt å legge ønskeplaner for en skattejakt på området. • Da tror jeg det hadde vært lurt at vi først hadde laget et kart som vi kunne kopiere opp og dele ut til alle. Før skattejakten kan begynne, må vi deles inn i grupper, sier han alvorlig. De to unge festivalsjefene forteller at det er blitt en del jobbing, men at de stortrives med oppgavene. • Det er litt vanskelig å finne ut av alt. Det viktigste blir å passe på at vi gjør jobben ordentlig, og at alle som kommer har det fint på festivalen, mener Christine, som selv deltar på Miniøya for aller første gang. Erlend er ikke i tvil om at de kommer til å lykkes med den ansvarsfulle oppgaven de har fått. • Det er jo vi som vet best hva barn vil ha!


AMFIET: SØNDAG 1700

DELILLOS Ett av de virkelig store bandnavnene i norsk rockhistorie kommer til Miniøya! Kast alle papirene, ingen hjerner er alene og det er IKKE trist å være glad når deLillos suser avgårde blant varme mennesker ikke neste sommer, men denne sommeren!

Født i India, oppvokst i Norge, men med verden for sine føtter. Artisten, låtskriveren og performeren Samsaya har alltid gjort ting på sin måte. 16 år gammel begynte hun å skrive låter og lete etter sin musikalske identitet helt til hun tok kontroll og ble sin egen sjef. Hun startet sin egen label, og ga oss hits som «ADHD» og «Money».

Når det går an å lage en mer eller mindre meningsfull setning kun basert på seks deLillossangtitler, betyr det at bandet har produsert mye! Siden 1984 har deLillos gitt oss poprock på norsk gjennom utallige uforglemmelige live- opptredener og 12 unike album. Her er sanger alle har hørt. «Tøff i pyjamas», «Hjernen er alene», «Smak av honning», «Kokken Tor» og «Neste sommer» er alle låter som har blitt en viktig del av den norske kulturarven.

Artisten er i disse dager aktuell med flere hitlåter. «Breaking Bad» klatrer på norske hitlister, og hun medvirker på «Electric Feet», den nye singelen til Bertine Zetlitz. Samsayas nye album Stereotype kommer i mai. Den kritikerroste artisten driver i tillegg med humanitært arbeid blant annet i Redd Barna og FNs Habitat Youth Fund, og hun har hatt flere roller i film og TV.

Miniøya gleder seg vilt til å synge med når deLillos gjester parken!

«Det blir så stort å spille på Miniøya i år», sier Samsaya. «Musikk har ingen aldersgrense. Jeg føler at barn forstår musikken min. Barn er så åpne, og de tar meg for den jeg er. Det er viktig å gi barn gode musikkopplevelser i barndommen, for disse opplevelsene husker man så godt.»

BARE EGIL OG ASLAGS SUPERPOPULÆRE BARNESHOW

Han har med seg sin gode venn Aslag Guttormsgaard (fra blant annet Hurra Torpedo, Black Debbath, Hønsemannen og Julemorgen). Sammen skal de prøve å holde et spektakulært og påkostet show. Men det går ikke helt som de har planlagt, eller er det kanskje nettopp det det gjør…? “Vi gleder oss til å spille på Oslos største og beste

AMFIET: lørdag 1540

Bar(n)e Egil Band har med sine tullete tekster vist seg å slå godt an hos barn. I Egils verden treffer vi rare folk og dyr, klær som blir borte på mystisk vis, forelskede muslinger og mye mer. De voksne husker kanskje Egil best for førsteplata Absolutt Ikke Bare Egil Band, med låter som «Arne», «Tagging», «Asfalt» og «Speider’n». For noen er han kanskje mer kjent som Gaute Groms fra barne-TV. Andre kjenner ham fra Nytt på Nytt, Brille eller band som Black Debbath, Hurra Torpedo og Gartnerlosjen.

barnemusikkfestival. Vi har utrolig mye å lære bort til barna, i og med at de nesten ikke kan noen ting fra før,» uttaler Egil og Aslag.

AMFIET: LØRDAG 1700

Egil Hegerberg tar med seg Aslag Guttormsgaard og et mer og mer og mer superpopulært barneshow!

JAGA JAZZIST Det største jazzfenomenet i musikk-Norge tar med seg hele kollektivet til Miniøya! Jaga Jazzist har gjennom 15 år gitt oss melodisk, hypnotisk og delikat musikk i møte mellom jazz, rock, prog og elektronika.

spesielle og uerstattelige i norsk musikkliv. I tillegg til at de alle har egne solokarrierer, er også bandet som helhet involvert i mange andre musikalske prosjekter. De har satt sitt preg på mange viktige utgivelser. Vi nevner i fleng: Odd Nordstoga, Marit Larsen, Jarle Bernhoft, National Bank, Bigbang og Turboneger.

I kjernen av dette musikkollektivet finnes det en rastløs sjel som rykker i mange retninger samtidig, men som alltid går fremover. Det er det som gjør dem så

I 2010 kom bandets ellevte utgivelse, albumet One Armed Bandit, som Lars Horntveth benevner «Wagner meets Fela Kuti». Jøss, vi gleder oss til å høre mer på Miniøya!

AMFIET: SØNDAG 1540

SAMSAYA

«Barn liker deLillos og vi liker dem. Vi opplever at de henger med på nyansene i vårt budskap, og det er derfor en glede for oss å spille på et arrangement som Miniøya,» sier frontfigur Lars Lillo.


AMFIET: LØRDAG 1430

Meg og Kammeraten min Vi gleder oss til eksklusivt plateslipp på Miniøya fra Martin Hagfors og Håkon Gebhardt!

Sterke meninger med honning på. Etter at Honningbarna vant Urørt-finalen i fjor og leverte fra seg debutalbumet La alarmane gå, har punkrock-bandet fra Kristiansand spilt over tjue festivalkonserter. I inn- og utland har publikum stimlet sammen for å få rock med mening. For Honningbarna mener mye, og låtene er skarpe og treffsikre betraktninger av et til tider uforståelig samfunn. De setter fingeren på vestlig dobbeltmoral, statslederes feighet, de rike og mektiges løgn og bedrag, bekvemmelighetsapatiet og profitørers svikefulle krigføring. Og de leverer det med en energi og raseri som kun sint ungdom kan.

Brødrene Martin Hagfors og Håkon Gebhardt, også tidligere kjent som HGH, legger framtida bak seg og platedebuterer som Meg og kammeraten min. Brødrene forlater morsgården i Sørpedal, der bysten over morfaren, tidligere verdensmester I rottefanging, sperrer oppkjørselen. Ingenting er bra før det er dårlig for brødrene. Begge ble kastet ut av musikalsk barnehage fordi de sang for høyt, og ut av mannskoret fordi de sang for lavt. Plata har så klart fått tittelen Det e´kke bra før det er dårlig, og slippes på Miniøya 9.juni. Brødrene tar dessuten med seg Jenta på månen til Miniøya. På jorda heter hun Kunstner Marit Bjartnes, men aller helst Jenta på månen. Jenta på månen projiserer mystiske figurer og fortellinger på lerret, mens brødrene spiller.

Honningbarna vant Spellemannsprisen i kategorien rock i år, og var nominert som Årets Nykommer. Planene fremover er stadig å levere blodferske låter til fansen. Honningbarna vil være til stede i verden, i tett kontakt med fansen og aldri stagnere.

En jaguar tar sats fra scenen med styrke og råhet fra forstedene til Dar Es Salaam. Musikkollektivet Jagwa Music tok navnet sitt fra kampflyene til produsenten Jaguar, og lever opp til det med alt de har. De har spilt i forstedene til Dar Es Salaam siden 1992. Der står sitater fra tekstene deres overalt på husvegger i gatene. De synger om en tilværelse med arbeidsledighet, fattigdom, Aids og voodoo, og det med en energifylt scenekoreografi. De serverer en blanding av rap, rock, punk og trance med blant annet trommer og et vintage Casio keyboard som det eneste melodiske instrumentet. I april i år kommer albumet Bongo Hotheads på det belgiske plateselskapet Crammed Discs. Dette er det første internasjonalt tilgjengelige albumet fra Jagwa Music. Gruppa hadde sitt store, internasjonale gjennombrudd da de spilte på Roskilde i 2011, noe som ble en gedigen konsert-

fest som publikum nektet å avslutte før området stengte. Oslo World Music Festival, Blå og Miniøya går sammen for å presentere ett av de kuleste bandene på planeten akkurat nå!

«Miniøya har det kuleste publikummet! Det blir ikke bra før det er dårlig når Meg og Kammeraten min slipper plate på Miniøya!» sier Meg og kammeraten min.

TELTET: LØRDAG 1500

AMFIET: SØNDAG 1430

JAGWA MUSIC (TZ)

AMFIET: SØNDAG 1320

Honningbarna

ILA AUTO Når bluegrassbandet Ila Auto kommer til Miniøya er håpet blått! Medlemmene i bluegrassbandet som tok frem banjoen og mandolinen og laget ekte sørstatstoner på debutalbumet If you keep pickin’, it might never heal i 2006, overrasket mange ved å vinne hele countryklassen på Spellemannsshowet samme år. Gjennom over 400 konserter har Ila Auto blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock ‘n’ roll, folk og country. Musikerne har utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Musikken handler om kjærlighet eller mangel på kjærlighet, om biler og om lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og galskap. «Uansett om du er 3 eller 80 år, eller noe i mellom, kan du aldri bli så sur, sint eller lei at ikke en banjo gjør deg glad! En dose Ila Auto er en sikker vinner for både mor, far og barn og de aller fleste andre,» sier de – og mottoet for Ila Auto på Miniøya er «Blågress for Smågress!»


AMFIET: LØRDAG 1320

NRK-Margrethe er tilbake på Miniøya! Men hun er ikke alene … Hele Norges Barne-TV-heltinne har vært så populær på Miniøya at hun bare måtte tilbake for tredje år på rad! De som har sett Margrethe Røed på Barne-TV vet at hun er en sprudlende energibunt av en gledesspreder som garantert vil begeistre barn og voksne foran scenen. I år får hun selskap av den litt rampete Fantorangen.

Musikk-Norge fikk ørene åpnet for Razika på by:Larm i 2010. De ble signert av Smalltown Supersound, som fra før har navn som Jaga Jazzist, Kim Hiorthøy og 120 Days. De har spilt på Øya, Slottsfjell og Hove. Men Razika er ikke i tvil om hvem som er det tøffeste publikummet å spille for:

Fra Bergen til Miniøya med en velsmakende sufflé av indie, ska, reggae og pop. Det var New York Times som brukte sufflé-metaforen på Razikas lyslette, gjennomsiktige toner i sin positive anmeldelse av debutalbum fra i fjor, Program 91. Det er ikke

Bandet med rakettkarrieren! Det som startet med en uventet utplukking til Urørtfinalen 2010 har utviklet seg til et band som har fått oppmerksomhet og høstet lovord verden over. De fikk Spellemannsprisen i kategorien beste popgruppe 2011, og høsten samme år fulgte Team me opp med å slippe debutplata To The Treetops til overveldende anmeldelser i norsk presse: «Årsbeste innen norsk rock, helt enkelt», meldte Aftenposten og ga terningkast 6. Team Me har ikke rukket å runde to år som band ennå, men har likevel opplevd oppmerksomhet verden over for sin rikt orkestrerte indiepop som treffer både hjertet, sjelen og kroppen. “Hei og hopp Miniøya! Vi gleder oss veldig til å spille på en festival som er laga utelukkende for dere kidsa, faktisk så gjør det oss ekstra nervøse siden Team Me på mange måter er barnemusikk laget av voksne!” Hilsen Onkel Reisende Mac

Det blir et show fullstappet med sanger, små fortellinger og konkurranser, der både små og store folk skal være med. Hvem roper høyest? Hvem hopper rarest? Hvem vifter fortest med ørene? Og hva tror du skjer når Fantorangen skal skremme Margrethe? Fantorangen er en tøysekopp, og det beste han vet er å lure Margrethe. «Jeg gleder meg masse til å komme til Miniøya i år! Da skal jeg lure Margrethe, og det er jeg veldig god til. Det blir snabelgøy!» sier Fantorangen. De to holder seg vanligvis til NRK Super, som er NRKs medieunivers for barn fra 2 til 12 år. Nå får Miniøya audiens av noe av det beste superbarne-TV har å by på!

TELTET: SØNDAG 1620

TEAM ME

«Vi har kun spilt konsert for barn én gang før, det var både gøy og skummelt! Barn er mye mer kritiske, så vi lover å gjøre vårt beste for å prøve og overbevise dem. Vi synes også det er ekstra gøy at de forstår hva vi synger, for da kan vi prøve oss på litt allsang! P.S. Husk ørepropper! Det kan bli litt høyt!»

DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN med STUMFILMKONSERT DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN framfører sin ny Poporkesteret komponerte musikk til den legendariske stumfilmkomedien TELTET:SØNDAG 1500

RAZIKA

«The Cook» (1918). Med som gjest er CENTER OF THE UNIVERSE. Slapstick-pioneren Roscoe «Fatty» Arbuckle spiller hovedrollen som en tykk kokk på et kjøkken. Med kelner Buster Keaton ved sin side prøver han å effektivisere driften av en fancy restaurant, men så blir det bare transedans, håndgemeng og full forvirring i stedet. Det är jag som är döden serverer på sin side en helt halvsann introduksjon til filmen fra 1918. I et spektakulært mestermøte mellom gammel film og ny musikk vil det syde og koke i flamberte gitarer, dampende synthesizere og et innmari hjemmelaget trommesett. Og når gjesteartist Center of the Universe får full fres i klarinetten, tar hele suppa fyr.

TELTET:LØRDAG 1250

NRK-MARGRETHE og FANTORANGEN

mange unge, norske band som får oppmerksomhet fra en av verdens mest leste aviser. Og suffleen til side – Razikas musikk er tøff og ærlig. Razika selv pleier å si at de er inspirert av band som Program 81, Elektrisk Regn og The Aller Værste.


TELTET: lørdag 1400

PIPPI LANGSTRØMPE (SE) Verdens sterkeste jente kommer til Miniøya!

Håkon Forfod Sønneland og Sondre Harvik Bjaberg, som står bak barnebokserien Kule ting, har til sammen fem barn og erfaring som journalist, fotograf, stand-up-komiker, idrettstrener, lærer, førskolelærer, friluftsansvarlig og pedagogisk leder i barnehage – og nå sist; kursleder i Andreas Viestads nyoppstartede Geitmyra matkultursenter for barn. Kule Ting tar for seg enkle og interessante fakta om alt mellom himmel og jord. Dette blir fortalt gjennom figurene Solveig og Viktor og illustrert med morsomme fotografier. Serien består hittil av fire bøker; Kule ting for en 2-åring, 3-åring, 4-åring og 5-åring - og presenterer spennende fakta (om alt fra kiling, tissing, t-skjorter, skygger og tyngdekraft) for de minste.

Pippi kommer på besøk fra Astrid Lindgrens Värld i Sverige og åpner hele festivalshowet lørdag 9. juni. Det blir en forrykende teaterforestilling der Pippi, i velkjent stil, må hamle opp med blant andre pliktoppfyllende politibetjenter og barnehjemsbestyrerinner. I tillegg blir det flere Pippi-show i Atrid Lindgrens Värld sitt eget telt på festivalområdet. Med masse energi, humor og glede kommer verdens sterkeste jente til å ta Miniøya med storm! Vi gleder oss over å få muligheten til å invitere barna på Miniøya inn i Astrid Lindgrens magiske univers, og de gleder seg like mye til å treffe Miniøya-publikummet: «Vi i Astrid Lindgrens Värld tycker att det är fantastiskt roligt att få komma till Miniøya. Vi ser verkligen fram emot att Pippi, Kling och Klang och fröken Prysselius ska få träffa så många norska barn.»

Vitebegjæret tilfredsstilles og diskusjonene starter, både i barnehagen og hjemme - og når gutta shower på Miniøya kan vi garantere svært livlige tilstander.

JAN ERIK VOLD LESER DIKT FOR BARN

Jan Erik Vold er en ivrig Oslo-patriot, og glad i å svømme er han også. På Miniøya skal han lese dikt for barn og sikkert de voksne også. Noen triste, noen morsomme, noen rare. Akkurat som vi alle er av og til. Og hvem vet, kanskje han synger litt også? Jan Erik Vold har siden sekstitallet vært veldig opptatt av å vise, gjennom plate og konserter, hvordan ord og musikk kan gå opp i en ny og flott enhet.

TELTET: søndag 1400

Hva skulle vi gjort uten Jan Erik Vold? Han har lært generasjoner av nordmenn å elske og ergre seg over dikt, både egne og andres, og er som 72-åring mer aktiv enn noensinne. Han var forresten redaktør av Vinduet før nåværende redaktør ble født. Legger man alle bøkene han har skrevet, oversatt eller vært med å utgi, i en haug, rekker man et godt stykke opp mot månen.

På Miniøya møter vi også Kubbe, den koselige, lille karakteren kjent fra Åshild Kanstad Johnsens bøker Kubbe lager museum og Kubbe lager spetakkel. I tillegg til de to bøkene finnes det også en app, som vises frem via projektor og stort lerret, slik at alle kan være med og hjelpe Kubbe med å sortere gjenstander etter blant annet lyd, skygge og farge.

Astrid Lindgrens Värld er en teaterpark der besøkende kan oppleve Astrid Lindgrens eventyrfigurer i sine omgivelser kjent fra bøkene. Parken ligger i nærheten av Astrid Lindgrens fødeby, Vimmerby. I tillegg til å se Pippi og vennene hennes på scenen begge dagene, kan du i teltet til Astrid Lindgrens Värld få møte, hilse på og synge sammen med Pippi og alle de andre som er med i showet. Barn har elsket den morsomme, modige og grenseløse Pippi i over 60 år. Den ukuelige optimisten med klokketro på seg selv og sine egne evner og ideer er et fantastisk forbilde for alle jenter. Og gutter! Pippi tør å skille seg ut, og hun går gjerne mot strømmen. Pippi er en smart og blid jente med masse fantasi, empati og rettferdighetssans. Vi er veldig stolte over at verdens sterkeste jente, og en av de største klassikerne innen barnekultur i hele verden, kommer til Miniøya.

amfiet: lørdag 1200. Telt ALV: lørdag og søndag, se eget program

VINDUET presenterer JAN ERIK VOLD, KULE TING og KUBBE KULE TING og KUBBE


MUSIKK UNDER 16 FINALE For tredje år på rad arrangeres en egen musikkkonkurranse for dem under 16 år. Det plukkes ut tre finalister som får spille på Miniøya! Konkurransen er et samarbeid mellom NRK P3 Urørt, Malabar Studio, EMI Music, Øyafestivalen og Miniøya, og juryen består av representanter fra hver av disse. Det velges ut en vinner blant de tre deltakerne i finalen på Miniøya. Vinneren får spille inn en låt i Malabar Studio sommeren 2012. Singelen gis ut på plateselskapet EMI under Øyafestivalen. Vinneren får også spille på et arrangement under Øyafestivalen 2012 (offisielt Øya arrangement, scene ikke bestemt). Vinnerlåta vil i tillegg bli spilt på NRK P3.

TELTET: lørdag 1610

Med Musikk Under 16 ønsker vi sammen med viktige deltakere i norsk musikkliv å skape en arena der barn og unge får muligheten til å vise seg fram og bli tatt seriøst som musikkaktører. Musikk Under 16 skal være et springbrett for unge musikkinteresserte i hele Norges land, hvor geografisk tilhørighet ikke skal være avgjørende for å delta. På sikt ønsker vi at prosjektet

Musikk under 16 finale 2011 med Freddy Caused Pain

årets finalister

Viviparous er et Sandefjordsband bestående av fire talentfulle gutter. Viviparous anno våren 2012 har spilt sammen i snart ett år, men tre av gutta begynte å spille sammen allerede for to år siden.

skal følge opp de tidligere vinnerne, også etter festivalen. Dette kan være i form av å knytte til oss en samarbeidspartner som aktivt kan gå inn og sponse øvingslokaler eller gi andre fordeler i en startsfase. Vi ser av de tidligere vinnerne at konkurransen og premien skaper stor oppmerksomhet rundt dem. Surfers Lingo, som vant finalen på Miniøya i 2010 fikk spillejobb på Øyafestivalen, innspilling av singelen «Peach Pelican» i Malabar studio og fullstappet opptreden på by:Larm 2011. Og sist, men ikke minst, våren 2011 spilte bandet oppvarming for storheten BigBang. Vinneren fra 2011, Iben Mathea var 14 år gammel da hun vant Musikk Under 16-konkurransen. Iben ble stemt frem som ”Ukas Norske” på Radio Norge i kamp med bl.a. Maria Mena. I fjor spilte hun i Skateparken på Øyafestivalen og spilte inn singelen «Black Roses» i Malabar Studio, som har valgt å fortsette sitt samarbeid med henne. Så herfra kommer det mye nydelig musikk fremover.

Viviparous

Bandet har latt seg inspirere av den musikken som deres storebrødre hører på. Viviparous musikk kan sammenliknes med band som Two Door Cinema Club, The Kooks og Coldplay.

MURPHYS LAW

«Det er helt fantastisk at vi kom til finalen i Musikk under 16 og at vi får sjansen til å spille på Miniøya», sier Bård Mathias og Benjamin. «Vi skal gi alt i finalen, for vi vil vinne! Publikum skal få oppleve et energisk band. Vi håper at Musikk under 16 kan hjelpe oss videre på veien mot en musikkarriere».

Totenbandet Murphys LaW syder av energi og humor. Dette er fire gutter som til tross for sin unge alder har hatt en rekke spillejobber. Murphys LaW har spilt sammen i tre år, og musikken deres kan i følge dem selv karakteriseres som «gaupeeksperimentell halvtung norsk rock med innslag av punk». «Det er kjempemessig at vi har kommet til finalen», jubler gutta i Toten-bandet Murphys LaW. «Også er det innmari kult at vi skal spille på samme festival som Jaga Jazzist,» sier Iver. Bandet kommer til Miniøya for å vinne. «Vi skal gi alt og showe mest mulig. Det blir tight spilling og drøyt mye energi. Kanskje vi kan få til noe allsang også?» flirer bandet.

SIGNE EIDE Signe Eide (15) er den selvlærte singer/songwriteren som komponerte sin første låt som 12-åring. Hennes musikklærer, den svenske musikeren Karin Park, lærte henne de fire første akkordene som inspirerte Signe til å starte med musikk. Nå er musikk en veldig stor del av hverdagen til ungjenta. Tekstene handler om Signes liv. Det er små, fine historier, men de er ikke nødvendigvis selvopplevd. Signe har vært med foreldrene på Øyafestivalen hvert år siden hun var sju år, og hun elsker å være på festival. «Jeg synes det er viktig at barn får oppleve bra konserter. Derfor er det så innmari bra at Miniøya finnes», sier Signe. «Jeg var på Miniøya i fjor, og da jeg så finalen i Musikk under 16, bestemte jeg meg for å melde meg på selv. Det så så spennende ut, og jeg fikk lyst til å gjøre det selv. Jeg har spilt en del live før, og på Miniøya skal jeg vise hva jeg kan,» sier Signe.


DYREPARKEN I år er det Thorbjørn Egners 100-årsjubileum, og Dyreparken i Kristiansand tar med seg jubileumsstemning og noe av det aller beste de har til Miniøya! Søndag 10. juni blir det forestilling på Amfiet med smakebiter fra Dyreparkens mangfoldige underholdningstilbud, inkludert utdrag fra jubileumsforestillingen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som spilles på Christiania Teater til høsten.

Møt VENNENE FRA KUTOPPEN, fotografer og klem de koselige karakterene fra gården. Er du heldig så lærer de deg kanskje gårdsdansen.

AMFIET: SØNDAG 1200 TELT DYREPARKEN: SE EGET PROGRAM

Fra HERLI LAND kommer bombehoppmesteren Kristian And som gleder seg til å treffe deg. Tenk om han synger hit-låten, «Bombehopp»?

SPØR EN DYREPASSER Spør Dyrepasseren om hva du vil, hva du enn lurer på med dyrene i Dyreparken. Dyrepasseren har med seg mange dyreting: Dyreskinn, hodeskalle, poteavtrykk og pels. Gjett hvilket dyr det tilhører og bli med i dyrequizkonkurransen! SYNG MED DYREPARKEN Scenen blir din! Du kan velge en av de kjente sangene fra Dyreparken. Syng med den originale musikken som skuespillerne bruker, eller velg et lydspor der du synger sammen med artistene.

RADIO NORGE med KONFERANSIERER fra POPCORN og ASPIRANTENE I løpet av festivalen blir du kjent med Gro, Arne Martin og Bjørn fra barne- og ungdomsprogrammene Popcorn og Aspirantene på Radio Norge. De er på scenen mellom alle artistene slik at det ikke skal bli kjedelig mens de bytter plass. Gro, Arne Martin og Bjørn har tatt med seg masse gøy fra radioprogrammet sitt, og det skal de vise fram her. Og kanskje du vil være med? For de skal lage teater! Og da trenger de skuespillere. Hvis du vil være med på det, så er

det bare å følge med. Gro, Arne Martin og Bjørn kommer til å si fra i god tid, og kanskje er det en rolle som du har lyst til å spille sammen med dem på scenen? I tillegg vet vi at Kjersti-Jeanette også kommer en liten tur.

AMFIET: LØRDAG OG SØNDAG

Fra KARDEMOMME BY kommer Politimester Bastian som har tatt med seg Tante Sofie til Miniøya. Og røverne er antakelig ikke langt unna …

Bli med på KLIKKERTRENING MED TORE Tore fra TV-serien «Dyrepasserne» har tatt med seg hunder og viser hvordan man med spesielle teknikker og klikkertrening kan etablere tillit og kontakt med dyr. Her er det gode tips å få med seg hjem.

Dyreparkens ANSIKTSMALING! Bli malt som noen av de kjente figurene fra Dyreparken. Det er helt gratis, og du kan velge mellom Sjiraff, tiger, rød panda, Prinsessa fra Herli Land eller Kaptein Sabeltann.«Dyrene i Hakkebakkeskogen» som spilles på Christiania Teater til høsten.

Den 18. mars slapp vi Miniøya-programmet på kostymefest på Parkteatret hvor de flinke folkene fra Popcorn og Aspirantene var konferansierer.


SCENEKUNSTBRUKET presenterer DANSEKOMPANIET PANTA REI & CIRKA TEATER

PANTA REI DANSETEATER Panta Rei Danseteater ble etablert i 2000 og har siden fått anerkjennelse for å lage spennende danseteaterforestillinger og inspirerende undervisningsopplegg. Målet deres er å fremme interessen for dans gjennom utadrettet arbeid. Fra basen deres i Oslo jobber kompaniet frem koreografier for turnevirksomhet og utvikler undervisnings-, verksted- og veiledningsprogram knyttet opp til repertoaret. PRD vil skape danseteaterforestillinger med høy kvalitet, og som er tilgjengelig for mange. Kompaniet samarbeider nært med andre kunstnere som dansere, koreografer, musikere og designere der utgangspunktet skal være tema og ideer som engasjerer, utvikler og informerer. Panta Rei skal spille to forestillinger i Teltet begge festivaldagene. I tillegg har de workshops i parken hele festivalen, hvor de blant annet skal lære Miniøyapublikummet flash mob. Målet er at alle skal bli med på flash mob i Amfiet! Det blir også egne øvinger i forkant av festivalen hvor alle barn er velkomne … Er du ikke helt sikker på hva en flash mob er? Det er like greit, for poenget med en flash mob er overraskelsen!

En av de to scenekunstgruppene Scenekunstbruket tar med seg er Cirka Teater. Cirka Teater ble dannet i 1984 og har siden den gang skapt over 20 produksjoner der det fysiske og visuelle teateruttrykket er sentralt. Teateret arbeider spesielt med samspillet mellom scenografi og skuespillerens fysiske språk. Forestillingenes format spenner fra monumentale sceneopplevelser via store teaterproduksjoner til intime forestillinger. De har turnert med sine forestillinger over hele landet og gjestet en rekke teaterfestivaler både i Norge og utlandet. De har hele tiden kombinert prosjektene sine med undervisning og opplæring på skoler og universiteter.

Cirka Teater kommer til Miniøya med utendørsteater av enormt format, kalt «Musika Mobile». Forestillingen handler om den omreisende sirkusdirektøren Moldon. Hans store stolthet er Musika Mobile, en gigantisk spilledåse på hjul! Det blir skikkelig bråk når musikkmaskinen braser inn i en fredelig korpskonsert. Dette er en spektakulær forestilling om motsetninger. Mellom den loslitte teatertruppen og det velordnede, blankpolerte korpset, mellom mennesket og maskinen, mellom støyen og musikken, og om hva man gjør når veien til harmoni synes umulig. En stor buss gjør musikken mobil, og Luftforsvarets Musikkorps hjelper til med å fylle lufta med musikk.

plassen foran UTEBASSENGENE: LØRDAG 1100-1800/SØNDAG 1520

Scenekunstbruket er den største landsdekkende formidleren av scenekunst for aldersgruppen 0 – 20 år. De er den nasjonale aktøren for scenekunst i Den kulturelle skolesekken. I tillegg driver de med rådgivning, informasjonsarbeid og faglige tiltak som den årlige scenekunstfestivalen Showbox . Scenekunstbruket er også ansvarlig for Spenn.no, som er en støtteordning innen scenekunst knyttet til Den kulturelle skolesekken. Og ikke minst har de sin egen WebTV-kanal på www.kanalscenekunst.no.

TELTET: LØRDAG 1100/1130/120 SØNDAG 1200/1240/1310

For andre år på rad tar Scenekunstbruket med seg noe av det beste og kuleste innen norsk scenekunst til Miniøya.

CIRKA TEATER


SE EGET PROGRAM

JAZZSCENE og PIANOVERKSTED Under hele Miniøya skal tre pianoer stå ute i friluft som pianister i alle aldre skal spille sine egne komposisjoner på. Og du kan også være med og spille! Pianoaktivitetene ledes av jazzpianist og komponist Maren M. Selvaag, utdannet ved Jazzlinja i Trondheim og Norges Musikkhøgskole. Maren turnerer inn- og utland med sine band, og hun holder workshops i improvisasjon, jazz, band og komposisjon. Hun er også pianolærer på Brawo private musikkskole i Lillestrøm. Pianoelever er i alderen 6–15 år, og har i løpet av det siste året skrevet musikk som vil bli urfremført på Miniøya! Maren skal låne ut sin pianotrio til elevene, og under Miniøya skal elleve ferske pianister og komponister debutere i samspill med hverandre, en bassist og en trommeslager. Maren blir med og spiller og holder jazzkonsert med bandet sitt.

SE EGET PROGRAM

De holder også kræsj-kurs i pianospill hvor alle kan prøve seg, og avslutter med en fremføring av det som er bortlært. Vil du også være artist på Miniøya? Her er sjansen din!

FIOLINGBYGGING med KLASSISK MUSIKK I fiolinbyggingsteltet kan du være med på å bygge et instrument, delta på lydgjetteleker, og leke, pusle og fargelegge med fioliner. Fiolinbygger Jacob von der Lippe har laget instrumenter for musikere i Norge og utlandet siden 1998. Det har han lært på fiolinbyggerskole i Italia. Nå kommer han til Miniøya for å snakke om og vise frem arbeidet sitt, og å gi publikum muligheten til å hjelpe til med fiolinbyggingen! Han skal selvfølgelig spille på de ferdige vidunderne til slutt. Det blir også klassiske konserter og musikalske fortellinger i regi av Dextra Musica begge dagene. Dextra Musica består av profesjonelle musikere. De kjøper inn verdifulle strykeinstrumenter og låner dem ut til norske musikere. Dextra Musica tar med seg to av sine dyktige musikere: Ernst Simon Glaser og Amanda Håøy Horn.

Sparebankstiftelsen DNB Nor viderefører tradisjonen der sparebankene har gitt en del av sitt overskudd til lokalsamfunnene de har arbeidet i. I år er Sparebankstiftelsen DNB Nor 10 år, og Miniøya er ett av prosjektene de støtter, noe som har gjort pianoverksted og fiolinbygging mulig.

ASSITEJ presenterer GATETEATERET XIRRIQUITEULA MED GIRAFES(ES) Plutselig ser du tre sjiraffer komme gående gjennom festivalområdet! En hel sjiraff-familie og to musikanter kommer til Tøyen helt fra Spania! Lekent og grasiøst gjenskaper de en drømmende stemning fra den afrikanske savannen. De elegante skapningene skaper unike og over-raskende møter med publikum gjennom en ordløs og visuell kommunikasjon. Gateteateret Xirriquiteula oppsto i Barcelona i 1985 og har siden laget forestillinger både for bygater, friluft og scene, for publikum i alle aldre. ASSITEJ Norge er del av en verdensomspennende organisasjon som arbeider for å fremme profesjonell scenekunst for et ungt publikum. De legger til rette for internasjonalt samarbeid og utveksling for å bidra til kunstnerisk mot og kvalitet i scenekunsten. ASSITEJs egen scenekunstfestival for et ungt publikum går av stabelen for 10. gang på Kilden i Kristiansand neste høst.


DUKKETEATER med AV-OG-TIL

FIN/ALTER EGO med LILLE KLAUS OG STORE KLAUS

AV-OG-TIL presenterer Miniøyas dukketeater-scene og workshop. AV-OG-TIL sin workshop ønsker å være et flott sted for å skape gode minner på Miniøya. Der kan du nemlig få være med og lage et helt spesielt minnetre. Du får tid og ro til å tenke over spørsmål, som for eksempel: Hva er det fineste eller sprøeste du har gjort sammen med mamma og pappa? Det du tenker på skal skrives ned på bladformede ark og henges opp i minnetreet. På den måten husker du kanskje ennå bedre fine ting du har opplevd sammen med voksne. AV-OG-TIL er glade for å kunne bidra til at Miniøya blir et trygt og godt sted for både store og små. Så kom til Dukketeateret, lek deg i workshopen og nyt forestillinger laget av de aller beste!

SE EGET PROGRAM

AV-OG-TIL arbeider for godt alkovett. Kampanjen Hvor mange glass tåler barnet ditt? skal bidra til en tryggere hverdag for barn og unge ved å få voksne til å reflektere rundt eget alkoholkonsum med barn.

GIERT WERRING med LUFT OG KJÆRLIGHET Dukketeaterlegenden kommer tilbake til Miniøya med Baldrian og Musa i forestillingen Luft og kjærlighet. Baldrian sitter oppe hele natten og leser kjærlighetsdikt. Han savner så veldig en kjæreste. Det eneste Musa savner er bløtkake – hele tiden! Musa forteller Baldrian at jo mer en tenker på det en ønsker, jo mer får en lyst på det. Men man får verken kjæreste eller bløtkake bare av å tenke! Giert Werrings forestilling tar for seg sammenhengen mellom det å ønske seg noe og å måtte gjøre noe for få det til. Da kan det oppstå utfordringer som må overvinnes og som til slutt fortjener å feires! Det har blitt utallige forestillinger fra Baldrian & Musa Dukketeater gjennom mange år, og det er med stor glede Giert Werring ser at publikummere fra 30 år siden nå kommer tilbake med sine egne barn på forestillingene.

En fartsfylt og morsom forestilling basert på et eventyr av H. C. Andersen. I en by bodde det to menn som begge het Klaus. Den ene hadde fire hester, mens den andre bare hadde én eneste hest. For å skille dem fra hverandre kalte alle i byen han som eide fire hester for Store-Klaus, og han som eide den ene for Lille-Klaus. Forestillingen handler om fattiggutten Lille-Klaus som

med sin fantasi og kløkt lurer alle som kommer i hans vei, på veien mot rikdom og berømmelse. Om han lykkes? Det gjenstår å se … Forestillingen er et samarbeid mellom Alter Ego, som består av skuespiller og dukkespiller Geir Robsrud og Figurteatret i Nordland (FIN).


3

2

1

14

4

5

6

7

8

9

10

11

12

15

13

41 16 17 18 19

38

37

35 34 36

32

33

25

TELTPLASSEN 31

30 28

27

24

20

23

26

21 22

29

39 40

1

KIOSK

29

ASTRID LINDGRENS VERDEN

2

UTEBASSENGENE TIL TØYENBADET

30

VAFFEL

3

PLASSEN FORAN UTEBASSENGENE

31

DRIKKE

4

PANT

32

GATETEATER

5

TEATERSKOLE

33

PIANOVERKSTED

6

KUNSTVERKSTED

34

MERCHTELT

7

SKULPTURVERKSTED

35

AUTOGRAFTELT

8

SMAKSLABORATORIUM

36

TELTET

9

VAFFEL

37

FIOLINBYGGING

10

MAT: SUSHI OG THAI

38

FOTOREBUS

11

KIOSK

39

DUKKETEATRET

12

TEGNE- OG LESETELT

40

GRAFFITIINSTALLASJON

13

HVILETELT

41

KIOSK

14

MONSTERVERKSTED

15

MUSIKKVERKSTED

16

KIOSK

17

MAT

18

ROCKELAKK

19

ANSIKTSMALING

20

AMFIET

21

DYREPARKEN

22

ANSIKTSMALING

23

KLATRETÅRN

24

KIOSK

25

LEKEMILJØ

26

MAT: GRILL

27

MAT

28

MAT: MAIS

ta bort


Dyreparken på Miniøya! Kardemomme by

g kjære fra Dyrepark en... 9.-10. juni treffer du kjente o

Politimester Bastian har tatt med seg Tante Sofie til Miniøya og antakelig er ikke røverne langt unna.

Venner fra KuToppen

Møt, fotografer og klem de koselige karakterene fra KuToppen.

Herli Land

Bombehoppmesteren Kristian And gleder seg til å treffe deg. Tenk om han synger hit-låten, “Bombehopp”?

Klikkertrening med Tore

T a - Vi fe ir e r

H

hurr p ip

Ansik tsmaling! B li mal t som Prinsessa av Herli Land, tig er, sjiraff, rød Panda eller Kaptei

e um

På hovedscenen får du se smakebiter fra Dyreparkens allsidige underholdningstilbud, inkludert utdrag fra jubileumsforestillingen “Dyrene i Hakkebakkeskogen” som spilles på Christiania Teater til høsten.

il ub

Forestilling - søndag kl 12

sj

Har du en hund på 3-6 måneder som er litt utfordrende? Da kan du få gode tips og triks med deg hjem av Tore fra TV 2-serien “Dyrepasserne”.

n Egners 10 jør 0b r år o h

n Sa b el

t ann

dy

rep

ark

en .no


KUNST PÅ MINIØYA KUNSTVERKSTED med ASTRUP FEARNLEY MUSEET Med utgangspunkt i det nye museet som åpner på Tjuvholmen høsten 2012, ønsker barnekunstklubben RASMUS velkommen til teltet sitt. Her kan du dekorere din egen Astrup Fearnley-veske og være med å bygge ditt eget drømmemuseum! Teltet holder åpent hele dagen, og RASMUS gleder seg veldig til å treffe små og store Miniøya-kunstnere!   Liker du å oppleve nye ting og være med på morsomme aktiviteter? I teltet vårt kan vi fortelle om hva som skjer i det flotte nye museet til høsten, der det til og med finnes en badestrand!   RASMUS er museets kunstklubb for barn mellom 5 og 13 år som ønsker å gi barn muligheten til å oppleve kunst gjennom ulike morsomme aktiviteter. De møtes en lørdag i måneden på Astrup Fearnley Museet for å se på kunst, diskutere og fundere. Det er gratis å være medlem i RASMUS. Les mer på www.afmuseet.no.

GRAFFITIINSTALLASJON med ESPEN HENNINGSEN og JON TERJE EIDE Kunstnerne Espen Henningsen og Jon Terje Eide skal være prosjektledere for en installasjon med sterke farger og spennende formasjoner fylt med energi og overraskelser. Tidligere har de sammen med flere andre kunstnere laget installasjoner med navnet «Collaborism», som er store, fargerike graffitiverk. Dette og andre tidligere prosjekter kunstnerne har deltatt i, viser energiske arbeider som begeistrer med uventede og spennende elementer i installasjonene. Graffiti som kunstform er en dynamisk prosess som preges av improvisasjon og tilpasning av elementene etter funksjonalitet og uttrykk. Graffiti viser seg som oftest i det offentlige rom hvor det plutselig oppstår nye verk mens andre blir fjernet. På Miniøya vil publikum få gleden av å tre inn i en annerledes og inkluderende verden gjennom et spektakulært inngangsparti laget av profesjonelle graffitikunstnerne!


TEATERSKOLE med NATIONALTHEATRET

AKTIVITETER I PARKEN HØYT & LAVT med KLATRETÅRN

SKROTPOP MUSIKKVERKSTED med POPSENTERET Skrot kan bli musikk!

Aktivitetsparken Høyt og Lavt kommer til Miniøya med et åtte meter høyt klatretårn! Tårnet har mange forskjellige klatreruter du kan prøve deg på, og det er ikke bare en utfordring for de yngste!

SkrotPop er Popsenterets musikkverkstedsprosjekt for barn der de kan bruke fantasien og skape fine, rare, unike og helt håpløse instrumenter av søppel og skrot. Rytmeinstrumenter, blåseinstrumenter, strengeinstrumenter – alt kun ved hjelp av skrot og fine folk.

Høyt og Lavt aktivitetspark i Vestfold har Skandinavias største klatrepark med over 160 apparater fordelt på 14 forskjellige løyper beregnet for både barn og voksne. Parken har både utendørs og innendørs klatrevegger, buldresteiner, slakk line-apparater og muligheter for juvvandring og kanoturer.

SkrotPop har en haug med kasserte ting og tang, søppel, feilfabrikkerte produkter, rot fra kjellere og loft. Ut av dette skal profesjonelle musikere med interesse for alt som kan gi lyd – helst skrot – lære barn å lage instrumenter og spille på dem til slutt. Her kan alle være med på å bruke fantasien, resirkulere skrot og skape musikk på Miniøya!

MONSTERVERKSTED med EL:RETUR og REN Et el-avfallsmonster kommer til Miniøya og vil ha de elektroniske tingene dine! I alle fall de tingene som ikke virker lenger. Renovasjonsetaten i Oslo kommune og Elretur samarbeider om å fange el-avfall under årets Miniøya-festival. De utfordrer alle modige barn og voksne til å bygge videre på det skumle el-avfallsmonsteret. Dra på jakt i skuffer, skap, loft og kjeller. Spor opp gamle og ødelagte ting som går på strøm (som f.eks blinkesko, gamle mobiltelefoner, leker med lyd/lys, bursdagkort med lyd osv.), og ta det med til standen deres før det kan gjøre skade hjemme eller i naturen. Der kan barna også demontere el-avfall og få se både skattene som kan spares på, og de farlige delene som Elretur må ta hånd om.

Bli med Nationaltheatret inn i Thorbjørn Egners verden! Nationaltheatret har lang historie med å sette opp Thorbjørn Egners skuespill, og i jubileumsåret 2012 setter de opp Folk og røvere i Kardemomme by. Premieren er 13. oktober.   Teaterteltet på Miniøya bugner av tegninger, kostymer og kulisser fra teaterets Egnerforestillinger gjennom tidene. La de dyktige sminkørene forvandle deg til Kamomilla, løven, papegøyen fra Amerika eller en av røverne, og delta i konkurranse der du kan vinne flotte premier!   I tillegg har Nationaltheatret en Egner-teaterskole der du kan lære teatertriks av skuespiller Bernhard Arnø og musiker Simon Revholt.


TEGNE- OG LESETELT med DUNDERLY Bli kjent med monstrene fra Dunderly som ikke er så farlige! Kjenner du Modika, et modig og lekent monster som ikke er redd for noe? Eller Buster, som er like snill som han er stor? På Miniøya kan du bli kjent med dem og flere av de andre fargerike monstrene fra Dunderly. I Dunderly-teltet kan du være med på lesestunder, tegneskole og andre monsteraktiviteter. Forfatter Endre Lund Eriksen tar deg med på en liten reise inn i Dunderlys skjønnlitterære verden. Er du interessert i tegning, har illustratør og animatør Endre Skandfer noen triks på lur. Du kan også møte monstrene i Dunderly gjennom mange morsomme aktiviteter i parken. Hvis du vil, får du hilse på ett av dem, og lære deg Dunderly-dansen! Det blir også en liten familieforestilling i Dukketeateret, hvor barna blir kjent med monstrene i Dunderly gjennom teater, sang og dans. Barneuniverset Dunderly ble lansert høsten 2011 på Gan Ascheoug og er norskutviklet i alle ledd. Her fremmes kvalitetslitteratur og pedagogikk i en spennende kombinasjon med underholdning, vakre illustrasjoner og ny teknologi. Bli bedre kjent med universet på www.dunderly.no.

MINIREDAKSJONEN med DittOslo Stedet hvor Miniøya blir fanget på papir, i en linse og på film! Også i år har skjeriOslo og Miniøya ansatt en miniredaksjon bestående av anmeldere, journalister, fotografer og nytt av året, videojournalister, som skal intervjue artister, anmelde konserter og forestillinger og ta stemningsbilder. Dette legges ut på skjeriOslo. no. Miniredaksjonen velges ut blant de mange søknadene som kommer inn i løpet av søknadsperioden. Det kom inn flere hundre søknader de to første årene. I mai møtes redaksjonen hos Ditt Oslo for å se hvordan en ekte avisredaksjon arbeider, de får intervjue en artist og lage aktuelle forhåndssaker før de skal jobbe for fullt under Miniøya. På Miniøya kan det godt hende du møter en i miniredaksjonen – med pressekort rundt halsen og blikket gjennom en kameralinse. Lurer du på hvordan det er å jobbe som journalist eller fotograf? Da kan du spørre hvis du treffer på en!


ANSIKTSMALING med NISS

FOTOREBUS MED PREUS MUSEUM

I teltet til Nordisk Institutt for Scene og Studio kan barn og unge komme og ta del i NISS UNG sin verden.

Lag solbilder, løs fotorebus og bli fotografert som en helt annen!

Har du lyst til å se og føle deg som en ekte artist mens du danser til trillende toner fra hovedscenen? Tre makeupartister fra NISS står klare til å sminke deg som din favorittartist. Artistfjes som KIZZ og Lady Gaga står på menyen.

Preus museum er Norges fotomuseum. På museet i Horten kan du se spionkameraer og andre morsomme kameraer, gamle og nye bilder og et eget rom der du kan leke med speil, skygger og linser. Til Miniøya tar de med seg solbilder og fotorebus! For å lage solbilder, trenger vi sol, vann og et magisk papir! Solbildene er en form for fotografier eller fotogrammer. Det magiske papiret er blått og reagerer på UV-stråling. Fotografi betyr å tegne med lys, og det er det som gjøres med det blå papiret – man lar sola tegne bilder på arkene. Det kan du få prøve selv i Preus-teltet!   Fotorebus er kjempegøy! Du får en oppgave, og må gå på

Blir du den kuleste artisten på Miniøya? Vil du være skummel eller sukkersøt? Tøff eller trendy? Kom og bli sminket – så kanskje nettopp du blir artisten som får mest oppmerksomhet på festivalen! Er du ekstra heldig møter du kanskje på mister KIZZ eller miss Gaga mens du venter på artistfjeset ditt! NISS UNG tilbyr sommerkurs, kveldskurs og helgekurs for unge mellom 12 og 15 år. Vi har blant annet kurs innen skuespillerteknikk, sang/scene, låtskriving, makeup og spesialeffekter, streetart og frihåndstegning.

jakt til du finner løsningsordet. Løsningsordet er også en oppgave du skal fotografere – bildet skrives ut og henges opp på utstilling! I Preus-teltet kan du også stikke hodet gjennom et hull og bli fotografert som en helt annen. Prøv hull-i-hodet-figuren, og se om du best kler kjole eller stillongs!

SKULPTURVERKSTED

ROCKELAKK med JULIA Julia er hele Norges jenteblad og henvender seg til jenter 8—15 år. I Julia kan du lese om det jenter i den alderen er opptatt av, som vennskap, forelskelse, dyr, film, musikk, bøker og mote. Her finner du morsomme tester, kule konkurranser, tøffe plakater og lesersider, der leserne bidrar meg egne bilder og spørsmål. Julia er et snilt, kult og trygt blad med høy foreldreaksept. Julia har også en egen nettside, julia.no, en blogg, jenteredaksjonen.blogg.no, og en skoledagbok.   På Miniøya stiller Julia med en neglesalong: Prøv Julias rockelakk! Her kan du komme innimellom konsertene og få rocka festivalnegler.

Vil du lage en skulptur til Akershus festning? Denne våren inviterer Sparebankstiftelsen DNB Nor til en spennende skulpturkonkurranse for barn. Under festivaldagene på Miniøya kan du være med å lage ditt bidrag! Oppgaven går ut på å skissere eller forme en skulptur til Akershus festning – en skulptur som inviterer til både lek og utfoldelse. Du kan tegne eller forme og modellere. Inntil ti vinnere av konkurransen får sin skulptur produsert, og disse vil senere bli satt opp på Akershus festning. Vinnerne blir presentert 25. august 2012. Denne lørdagen er det også gratis familiedag med masse aktiviteter på Akershus festning. Her vil flere av bidragene stilles ut, før vi tilslutt annonserer vinnerne av skulpturkonkurransen. Derfor – bli med på årets mest spennende kunstkonkurranse! Du kan lage ditt bidrag på Miniøyas skulpturverksted. Bidragene som lages på Miniøya er automatisk med i konkurransen.


Miniøya er en rusfri festival, men vi har et godt utvalg av drikke – blant annet juicer, smoothies, kaffe og te, i tillegg til varm og kald mat, som sukkerspinn, grillet mais, popcorn, vafler og grillmat. Nytt av året er to telt fra den asiatiske restauranten Jonoe, etter ønske om sushi fra våre to festivalsjefer.

KONKURRANSE

SMAKSLABORATORIUM med ICA

JONOE Jonoe har fire restauranter i Oslo med asiatiske retter på menyen og hovedvekt på sushi og sashimi. Kvalitet, kunnskap og service er Jonoes basisverdier, og visjonen er å være best på mat og vin med utgangspunkt i asiatiske grunnprinsipper. En rett blir ikke bedre enn råvarene den baseres på, og derfor bruker Jonoe kun de beste produkter fra anerkjente leverandører. Mat fra Jonoe er et vakkert og fargerikt syn i tillegg til ytterst smakfull. Velbekomme!

ICAs mattelt er et sted som garantert gjør deg sulten! Hva har alle mennesker til felles? Jo, man må spise. Mat bygger kroppen og er en viktig del av hverdagen til både store og små. Men mange synes det er vanskelig å finne på middager hver eneste dag, og måltidene blir mer en rutine enn glede. Derfor vil ICA inspirere til matglede for både store og små, sånn at alle kan kose seg rundt bordet. Et sunt forhold til mat starter i barndommen med gode matminner, enten det er å lage mat sammen med familie eller venner eller det er et smaksminne man husker fra en god opplevelse. Mat gir fellesskap gjennom ritualer, både de daglige og ritualene gjennom året. Det er nesten ubegrenset hva man kan finne på med mat, men av og til er det fint at noen andre kan fortelle om mulighetene. På smaksskolen kan du bli med på blindtester og gjette på hvilke ingredienser du smaker. Her vil smaksløkene dine avgjøre om du blir Sjefssmaker, Smaksassistent eller Smaksaspirant. Skjerp smaksløkene og blI med! Besøk ICAs telt for morsomme aktiviteter for alle matglade!

KONKURRANSE

MAT PÅ MINIØYA


VERNATTING IN NGANG OG O

FRa

S 1 93 0M ILIEN *

EK

HJELP OSS Å FANGE EL-AVFALLET! Ta med EL-avfall til Miniøya! Der kan dere være med å bygge videre på ELmonsteret som vi holder i sjakk. Finn frem gamle og ødelagte ting som mobiltelefoner, radioer, hårtørrere, blinkesko og andre ting som trenger strøm eller batteri, før de kan gjøre noe skade hjemme hos dere eller i naturen.

HER BLIR EVENTYR TIL VIRKELIGHET Kjenner du Pippi Langstrømpe? I Astrid Lindgrens Verden finnes hun, Emil, Ronja og mange av Astrid Lindgrens andre figurer på ordentlig. Barna kan møte dem og leke med dem i Villa Utsikten, Mattisborgen og alle de andre velkjente miljøene. Det er slik eventyr blir til virkelighet. Hvis dere har lang vei, kan dere bo på campingplassen eller i en de komfortable hyttene som ligger like ved inngangen. Sommersesongen starter 11. mai, og eventyret fortsetter helt inn i september. Velkommen!

Vimmerby • +46-(0)492-798 00 • www.alv.se *Priseksemplet gjelder for to dagers inngang og én natt i campinghytte, søndag– torsdag, 13 – 29 august. Gjelder to voksne og tre barn.

Illustration © Ingrid Vang Nyman/Saltkråkan AB.

FO R H ELE FA


© Inter IKEA Systems B.V. 2012

9,-

/stk

GOSIG mus publikum

SKAP PLASS


AV-OG-TIL arbeider for godt alkovett i hverdagen. Miniøya er stolte over å ha en partner som er med på å sette fokus på godt samvær mellom barn og voksne. På Miniøya presenterer AV-OG-TIL Dukketeateret, hvor det blir både forestillinger og workshops.

SAMARBEIDSPARTNERE

Astrid Lindgrens Värld er en teaterpark der besøkende kan oppleve Astrid Lindgrens eventyrfigurer i omgivelser kjent fra bøkene. Til Miniøya kommer Pippi med teaterforestilling.

Dyreparken feirer Thorbjørn Egners 100-årsjubileum på Miniøya og tar med seg blant annet Hakkebakkeskogen og Kardemomme by.

IKEA jobber for å skape et bedre hverdagsliv for mange. Med IKEA som samarbeidspartner får Miniøya muligheten til å lage et festivalområde utenom det vanlige.

For andre år på rad tar Scenekunstbruket med seg noe av det beste og kuleste innen norsk scenekunst til Miniøya.

Nationaltheatret stiller med eget teatertelt på Miniøya med teatersminke, teaterskole og mange spennende kostymer. Astrup Fearnley Museet kommer med barnekunstklubben Rasmus og lager eget kunstverksted på Miniøya.

Barneuniverset Dunderly fremmer kvalitetslitteratur i en kombinasjon med underholdning, vakre illustrasjoner og ny teknologi. På Miniøya lager Dunderly et eget telt med lesestunder, tegneskole og andre monsteraktiviteter. Høyt og Lavt er en aktivitetspark i Vestfold med løyper for både voksne og barn. Til Miniøya tar Høyt & Lavt med et åtte meter høyt klatretårn.

HVORDAN KOMME SEG DIT Preus Museum er Norges fotomuseum og lager fotorebus på Miniøya.

Popsenteret kommer til Miniøya med Skrotpop musikkverksted.

MILJØPARTNER

Renovasjonsetaten i Oslo kommune og El:retur samarbeider om å fange el-avfall under årets Miniøya-festival og utfordrer alle modige barn og voksne til å bygge et El-avfallsmonster.

Svanemerket er en enkel veiledning til produkter som er bra for miljø og helse. Svanen leverer stellestasjon på Miniøya.

MEDIAPARTNERE

Vinduet presenterer Jan Erik Vold med dikt for barn i tillegg til Kule ting og Kubbe i Teltet.

MINIØYA ER STØTTET AV

LEVERANDØRER Musikkfestivaler og prosjektstøtte

Lørdag 10.00-18.00 Søndag 10.00-18.00 Billettsalget og dørene åpner klokken 10.00 Aktivitetene i teltene starter klokken 10.00. Program på de ulike scenene: starter fra klokken 11.00 Se programoversikt for starttider for de ulike artistene og aktivitetetene.

ALDERSGRENSE

Miniøya er en eksklusiv festival for barn og unge. Som Norges eneste festival med 16 års øvre aldersgrense betyr det at alle besøkende over 16 år må komme i følge med barn.

BEVEGELSESHEMMEDE

Tøyenparken er tilgjengelig for rullestolbrukere og det blir egne handikaptoaletter. For nærmere informasjon, henvend deg ved inngangen.

Den som blir ledsaget må kjøpe billett på vanlig måte. Ledsager(e) kan registreres før festivalen på søknadsskjema for akkreditering, eller møte opp i akkrediteringen ved billettsalget.

I NISS-teltet kan barn og unge komme og ta del i NISS UNG sin verden. Makeupartister fra NISS står klare til å sminke barna til sin favorittartist.

Assitej er en internasjonal organisasjon med forankring i UNESCO som har som formål å fremme profesjonell scenekunst for et ungt publikum. På Miniøya tar de med seg gateteatret Girafes fra Spania

ÅPNINGSTIDER

LEDSAGERE

N o rd i s k I n s t i t u t t for Scene o g St u d io

ICA vil inspirere til matglede for små og store i sitt smakslabratorium på Miniøya.

Vi håper så mange som mulig reiser kollektivt til Miniøya. Ta buss nr. 20 til stoppestedet Munch-museet eller en av T-banens linjer til Tøyen T. Rutetidene finner du på Trafikanten.no. Det er begrenset tilgang på parkeringsplasser ved festivalområdet.

HVA KAN JEG IKKE TA MED MEG INN PÅ FESTIVALOMRÅDET?

Det er ikke lov å bruke rulleskøyter, skateboard eller

sykkel i Tøyenparken under Miniøya. Dette er på grunn av gjestenes sikkerhet. Du kan heller ikke ta med deg paraply, grill eller dyr inn på festivalområdet (førerhund er selvfølgelig et unntak).

FOR DE ALLER MINSTE

Det blir laget et eget stelleområde for bleieskift. Det blir også salg av hørselvern, selv om lydnivået fra scenene er tilpasset barn.

TAPT ELLER FUNNET

Hvis du finner noe eller har mistet noe på Miniøya kan du henvende deg i informasjonsboden på området.

MILJØ PÅ MINIØYA

Vi vil at naturen skal ha det bra når vi arrangerer festival. Ikke klatre i trærne. Vær flink til å sortere søppel i de riktige beholderne.

PANT

Vi har pant på mye forskjellig emballasje, for i større grad å kunne kildesortere. Se etter informasjon på utsalgsstedene om hvilke produkter det er pant på.

BRUK FESTIVALVETT

Vi ønsker at alle som kommer til Miniøya skal ha en fin dag. Med mange barn på området er det ekstra viktig at vi tar hensyn til hverandre.

STELLESTASJON

Svanemerket er en enkel veiledning til produkter som er bra for miljø og helse. Svaneboden har stellestasjon med gratis svanemerkete bleier, stellekrem, lotion og annet du trenger til stell. For de litt større barna er det svanemerkete farger, ark og aktivitetsbøker. Utenfor boden er det svanemerkete lekeapparater. Du får også solkrem hvis det trengs.

nyttig info

presentasjon samarbeidspartnere

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER INNHOLDSLEVERANDØRER


KF65SCREENPLAY Foto: Kai Myhre

SKAP KREATIVE

LEKEMILJØER

for barn og ungdom med kvalitetsutstyr fra SØ VE

s s a l g e g n a m r o ? t Hv t i d t e n r a b r e l tå

15 års garanti TÜV godkjent Markedets raskeste leveringstid

Av og til passer det ikke med alkohol. Slik som her på MINIØYA. Her er det ikke alkoholservering, fordi barn trives best med edru voksne og ønsker seg gode og trygge grenser. I andre sammen-

MILJØVENNLIG OG BÆREKRAFTIG Søve har Skandinavias eneste Svanemerkede lekeplassutstyr takket være vårt materialvalg og sikkerhetsfokus.

Søves nye produktserie er i første rekke tilpasset de eldre barna med store utfordringer i høyden og spennende lekefunksjoner. Perfekt i skolegården!

SØVE LEKEMILJØ AS Grønvoldvegen 290, 3830 Ulefoss

Tlf: 35 94 65 65 postmaster@sove.no -www.sove.no

henger velger du selv hvor mye du vil drikke sammen med barn. Men det kan være lurt å velge før du er i situasjonen. Vil du vite mer om barn og alkohol, gå inn på www.avogtil.no


1200 1230 1300 1320 1400 1430 1510 1530 1540 1620 1700

POPCORN OG ASPIRANTENE ÅPNINGSSHOW PIPPI LANGSTRØMPE (SE) POPCORN OG ASPIRANTENE DUNDERLY DISCO RAZIKA POPCORN OG ASPIRANTENE HONNINGBARNA POPCORN OG ASPIRANTENE PANTA REI DANSETEATER MED MINIØYA FLASH MOB BARE EGIL OG ASLAGS SUPERPOPULÆRE BARNESHOW POPCORN OG ASPIRANTENE JAGA JAZZIST

1100 1130 1200 1250 1400 1500 1610

Teltplassen 1230 1330 1400

Program

1430 1500 1540 1610

PIANOVERKSTED: WORKSHOP PIANOVERKSTED: KONSERT 4 UNGE PIANISTER+ MAREN SELVAAG TRIO PANTA REI DANSETEATER med FLASH MOB WORKSHOP PIANOVERKSTED: KONSERT MIRA YOUMANNS (15 ÅR) PIANOVERKSTED: WORKSHOP PIANOVERKSTED: KONSERT MAREN SELVAAG TRIO PIANOVERKSTED: WORKSHOP

PANTA REI DANSETEATER med MINIØYA FLASH MOB PANTA REI DANSETEATER med WE FICTION PANTA REI DANSETEATER med PRIVATE RITE NRK MARGRETHE OG FANTORANGEN VINDUET presenterer KUBBE MEG OG KAMMERATEN MIN (HGH) MUSIKK UNDER 16 MU-16 FINALE

1230 1300 1430 1500 1540 1610 1640

Parken 1100 1130 1300 1330 1430 1500 1600 1630

BESØK BUSSEN MUSICA MOBILE plassen foran utebassengene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: møt og hils med Dunderly Monstrene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: TEGNESTUND med illustratør Endre Skandfer NATIONALTHEATRET med TEATERSKOLE 4-8 ÅR NATIONALTHEATRET med TEATERSKOLE 8-12 ÅR DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: LESESTUND med forfatter Endre Lund Eriksen DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: møt og hils med Dunderly Monstrene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: TEGNESTUND med illustratør Endre Skandfer

GIERT WERRING med LUFT OG KJÆRLIGHET WORKSHOP: LAG ET MINNETRE MONSTRENE I DUNDERLY WORKSHOP: LAG ET MINNETRE GIERT WERRING med LUFT OG KJÆRLIGHET WORKSHOP: LAG ET MINNETRE FIN/ALTER EGO med LILLE KLAUS OG STORE KLAUS

Fiolinbygging 1100 1200 1230 1250 1300 1400 1430 1450 1500 1540 1610 1720

WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? MUSIKALSK FORTELLING KLASSISK KONSERT WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? MUSIKALSK FORTELLING KLASSISK KONSERT WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER KLASSISK KONSERT

Dyreparken 1100 1130 1230 1330 1400 1430 1530 1630 1700

KUTOPPEN KLIKKERTRENING MED TORE FRA DYREPASSERNE SYNG MED DYREPARKEN + POLITIMESTER BASTIAN OG TANTE SOFIE SPØR EN DYREPASSER KUTOPPEN OG HERLI LAND KLIKKERTRENING MED TORE FRA DYREPASSERNE SYNG MED DYREPARKEN + POLITIMESTER BASTIAN OG TANTE SOFIE SPØR EN DYREPASSER SYNG MED DYREPARKEN

Lørdag

Lørdag

1130

Dukketeateret

Teltet

Astrid Lingrens värld 1400/1500/1700 PIPPI-SHOW

Lørdag- i parken dagen lang SKROTPOP MUSIKKVERKSTED med POPSENTERET KUNSTVERKSTED med ASTRUP FEARNLEY MUSEET MONSTERVERKSTED med EL:RETUR & REN TEATERSKOLE med NATIONALTHEATRET TEGNE- & LESETELT med DUNDERLY PIANOVERKSTED & JAZZSCENE ANSIKTSMALING med NISS ROCKELAKK med JULIA FIOLINBYGGING & KLASSISK MUSIKK SMAKSLABORATORIUM med ICA UTEBASSENG med TØYENBADET KLATRETÅRN med HØYT OG LAVT FOTOREBUS med PREUS MUSEUM LEKEPLASS med SØVE SKULPTURVERKSTED ANSIKTSMALING & DYREQUIZ med DYREPARKEN MINIREDAKSJONEN med DittOslo AUTOGRAFTELT - MØT DINE HELTER! GRAFFITI-INSTALLASJON GATETEATRET GIRAFES (ES) med ASSITEJ

Program

Amfiet


1200 1240 1320 1400 1430 1510 1530 1540 1620 1700

POPCORN OG ASPIRANTENE ÅPNINGSSHOW FORESTILLING DYREPARKEN POPCORN OG ASPIRANTENE ILA AUTO POPCORN OG ASPIRANTENE JAGWA MUSIC (TZ) POPCORN OG ASPIRANTENE PANTA REI DANSETEATER MED MINIØYA FLASH MOB SAMSAYA POPCORN OG ASPIRANTENE DE LILLOS

1100 1130 1200 1240 1310 1400 1500 1620

Teltplassen 1230

Program

1250 1320 1340 1420 1520 1550

PIANOVERKSTED: KONSERT 3 UNGE PIANISTER PIANOVERKSTED: WORKSHOP PIANOVERKSTED: KONSERT 3 UNGE PIANISTER+ MAREN SELVAAG TRIO PIANOVERKSTED: WORKSHOP PANTA REI DANSETEATER med FLASH MOB WORKSHOP PIANOVERKSTED: WORKSHOP PIANOVERKSTED: KONSERT MAREN SELVAAG TRIO

NATIONALTHEATRET med TEATERSKOLE 4-8 ÅR NATIONALTHEATRET med TEATERSKOLE 8-12 ÅR PANTA REI DANSETEATER med MINIØYA FLASH MOB PANTA REI DANSETEATER med PRIVATE RITE PANTA REI DANSETEATER med WE FICTION VINDUET presenterer JAN ERIK VOLD DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN med stumfilmkonsert TEAM ME

Dukketeatret 1230 1300 1430 1500 1540 1610 1640

Parken 1230 1300 1500 1520 1600 1630

DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: møt og hils med Dunderly Monstrene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: TEGNESTUND med illustratør Endre Skandfer DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: LESESTUND med forfatter Endre Lund Eriksen CIRKA TEATER med MUSICA MOBILE plassen foran utebassengene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: møt og hils med Dunderly Monstrene DUNDERLY TEGNE-OG LESETELT: TEGNESTUND med illustratør Endre Skandfer

GIERT WERRING med LUFT OG KJÆRLIGHET WORKSHOP: lag et minntre MONSTRENE I DUNDERLY WORKSHOP: LAG ET MINNETRE GIERT WERRING med LUFT OG KJÆRLIGHET WORKSHOP: LAG ET MINNETRE FIN/ALTER EGO med STORE KLAUS OG LILLE KLAUS

Fiolinbygging 1100 1200 1230 1250 1300 1400 1430 1450 1500 1600 1630 1700 1720

WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? MUSIKALSK FORTELLING KLASSISK KONSERT WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? MUSIKALSK FORTELLING KLASSISK KONSERT WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER HVORDAN LAGE EN FIOLIN? WORKSHOP: TEGN, LEK OG LÆR MED INSTRUMENTER MUSIKALSK FORTELLING KLASSISK KONSERT

Dyreparken 1100 1245 1330 1430 1500 1600 1700 1730

KLIKKERTRENING MED TORE FRA DYREPASSERNE DYREPASSERNE, KARDEMOMME BY, HERLI LAND OG KUTOPPEN SYNG MED DYREPARKEN KUTOPPEN KLIKKERTRENING MED TORE FRA DYREPASSERNE SYNG MED DYREPARKEN SPØR EN DYREPASSER KUTOPPEN

Søndag

Søndag

1130

Teltet

Astrid Lingrens värld 1100/1200/1340/1500/1600PIPPI-SHOW

Søndag- i parken dagen lang SKROTPOP MUSIKKVERKSTED med POPSENTERET KUNSTVERKSTED med ASTRUP FEARNLEY MUSEET MONSTERVERKSTED med EL:RETUR & REN TEATERSKOLE med NATIONALTHEATRET TEGNE- & LESETELT med DUNDERLY PIANOVERKSTED & JAZZSCENE ANSIKTSMALING med NISS ROCKELAKK med JULIA FIOLINBYGGING & KLASSISK MUSIKK SMAKSLABORATORIUM med ICA UTEBASSENG med TØYENBADET KLATRETÅRN med HØYT OG LAVT FOTOREBUS med PREUS MUSEUM LEKEPLASS med SØVE SKULPTURVERKSTED ANSIKTSMALING & DYREQUIZ med DYREPARKEN MINIREDAKSJONEN med DittOslo AUTOGRAFTELT - MØT DINE HELTER! GRAFFITI-INSTALLASJON GATETEATRET GIRAFES (ES) med ASSITEJ

Program

Amfiet


DELILLOS KUNSTVERKSTED med PIPPI LANGSTRØMPE ASTRUP FEARNLEY MUSEET fra ASTRID LINDGRENS MONSTERVERKSTED med VÄRLD (SE) EL:RETUR & REN BARE EGIL & ASLAGS TEATERSKOLE med SUPERPOPULÆRE BARNESHOW NATIONALTHEATRET JAGA JAZZIST TEGNE- & LESETELT SAMSAYA med DUNDERLY HONNINGBARNA PIANOVERKSTED & DYREPARKEN med JAZZSCENE HAKKEBAKKESKOGEN og ROCKELAKK med JULIA KARDEMOMME BY FIOLINBYGGING & NRK SUPER-MARGRETHE KLASSISK MUSIKK & FANTORANGEN SMAKSLABORATORIUM JAGWA MUSIC (TZ) med ICA ILA AUTO KLATRETÅRN med TEAM ME HØYT OG LAVT RAZIKA FOTOREBUS MEG OG KAMMERATEN med PREUS MUSEUM MIN (HGH) LEKEPLASS med SØVE DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN SKULPTURVERKSTED med STUMFILMKONSERT AUTOGRAFTELT SCENEKUNSTBRUKET med UTEBASSENG PANTA REI DANSETEATER med TØYENBADET & CIRKA TEATER GRAFFITIINSTALLASJON ASSITEJ med GATETEATERET med Espen Henningsen & XIRRIQUITEULA (ES) Jon Terje Eide VINDUET med DUKKETEATER med JAN ERIK VOLD & KUBBE AV-OG-TIL: GIERT WERRING MUSIKK UNDER 16 FINALE med LUFT OG KJÆRLIGHET POPCORN & ASPIRANTENE FIN/ALTER EGO med SKROTPOP MUSIKKVERKSTED LILLE KLAUS OG STORE KLAUS med POPSENTERET TØYENPARKEN, OSLO ANSIKTSMALING med NISS MINIOYA.NO

Minioya festivalmagasin  

Musikk - og kulturfestival for barn.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you