Issuu on Google+


PROFESSOR: WILLIAM TILSON

DESIGN 8

SUMMER 2016

Site Study

Volumatric Matrix Study

Bird View Rendering

Master Plan NI 3


PROFESSOR: WILLIAM TILSON

DESIGN 8

SUMMER 2016

Exterior Perespective Rendering

Lobby interior Rendering

Exploded Axonometric Diagram NI 4


PROFESSOR: WILLIAM TILSON

DESIGN 8

SUMMER 2016

Longitude Section

NI 5


Embrace of the Giants

PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

Bowery Street, Manhattan, New York City ".. it was never an elegant street, it was the most lively street though.." -The Bowery Documentary Different classes of people have populated the Bowery through the history. The vagrant population of the Bowery declined after the 1970s, in part because of the city's effort to disperse it. Since the 1990s the entire Lower East Side has been reviving. As of July 2005, gentrification is contributing to ongoing change along the Bowery. •Gentrification is a process of renovation and revival of deteriorated urban neighborhoods by means of influx of more affluent residents, which results in increased property values and the displacing of lower-income families and small businesses.The Railway has transformed the street, casting a shadow onto it and relocating businesses. It was in function until 1930’s and 40’s.

Public Green Space on Site

Volumatric Sketch

Sectional Volumatric Analysis

Site Analysis Diagram

•To create a design that fits with the character of the neighborhood and is respectful of the population, needs, and history of the area “Once you take a cherry out of your life...would you take your wife or looove or… THE cherry... Life ain’t nothing man. It ain’t nothing, you’re a zero… Everything else you’re doing is just fuckin’ around. -A movie of heart and intelligence: Sunshine Hotel Lower East Side presents itself much differently than the Downtown Manhattan. It does not seek for the type of attention as the Downtown Manhattan does but it simply exists. It upkeeps its cheerful spirit not through wealth but through people on the streets who are not simply passing by, but seem to stay in the neighborhood. People are the ones who are bringing life to the area, activating all of the public spaces by long term engagement within the space (sports, people-watching or taking a break from work). Lower East Side has an honest spirit where modesty of architecture as well as people (what they wear, what they possess while in public) engage the audience in the reality of life, much more graspable than the one portrayed in Downtown Manhattan. And still, people living in Lower East Side still possess that pride of belonging to a city of a grand metropolitan importance. They are open and know how to entertain themselves.

The New Museum

Bowery Mission Sperone Westwater Museum Historic Restaurant

Transitinal Space Rendering ESSEX CROSSING MASTER

NI 6


PROFESSOR: TOM SMITH

3

FALL 2016

1. Mixed Used Space (Musueum, Workshops, Handcraft Institute, Restaurants) 2.Residential Buildings 3.Preserved Historic Contributing Buildings (The New Museum, The Sphore Westwater Museum, restaurants, retails)

3

2

DESIGN 7

2

2

3

2

4

1 5

1 11

2

1. Workshops

3

2

2

1

2.Lobby of the Musuem

3

8

3.Gift shop of the Museum 4. Restaurant

1

5. transitional space from open to closed

7

6

6. Handcraft Institute 7. Lobby of residential building

Exploded Axonometric diagram

8

9

8.Residential building The mixsed used spaces are sort of seperate from the residential buildings in terms of serving for the different functional purpose and they are occupy in the tow sides of the site and connected with a direct path with fountains and planters aside.

9. Ground Retail shops 10. plateform for resting 11. Preserved Historic contributing buildings 11 10

8

8

8

9

7

Section 2-2

Ground Floor Plan

NI 7


PROFESSOR: TOM SMITH

Since the materials of majority of buildings on the site are used on red brick, with occasional shift to the yellow/white one, the colours: red, yellow and white are considered as the drivers to apply on the facades. In this case, the red industrial translucent panels is used on the technological museum and workshops to represent the modern development in this area and also harmorize with tthe neighborhood. the ground floor space is glazed with yellowish glass. Besides, the workshop space for providing visitors to experience the futurism technology is envoloped with zinc panels. The red translucent panels are designed as auto-ventilated as the indoor temperature and humidity are beyond the fixed range.

DESIGN 7

FALL 2016

STREET VIEW MONTAGE

Conceptual auto-proccessed red panels Diagram

Conceptual auto-proccessed red panels details

E Hoouston Street view Rendering NI 8


PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

Lobby View of the New Museum Rendering NI 9


PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

South Elevation

Bird view of the Project

North Elevation

Perespective view from East Houston Street Section 2-2

NI 10


PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

One Hundred Silhouettes Union Square, New York City

Union Square in 1882

Population: 14,139 Households: 8,217 Median Household Income: $129,948 Median house or condo: $813,245 Residential: 131,260 sf Tower 1: 71,250 sf Tower 2: 17,010 sf Tower 3: 34,000sf

Union Square in 2016

ESSEX Crossing Master Plan

Mixed Used: 71,211sf One Hundred Silhouettes serves as an iterplay of structure nd volumes so that it has a constants hide-reveal presence to it. On the street level it is inviting the audience in bz imprinting light structure into the street plaza. Structure is framing the light staircase leding to the main volume that could be seen from the street level- the theater. Main building’s purpose is to house students of theater who are in constant battle for gaining one hundred silhouettes within one body. Hence, their living spaces wrappes around the main courtard on the 8th floor and also frames the view towards the Union Plaza. It is al to expose the living apartments to people inflow and outflow, in order to alow the awareness of the surrounding and presence of people.

Transportational diagram

Volumatric Axo Study

NI 11


PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

The public garden which is on the roof the mixed used spacecs, has the same height with the trees on Union Square, so people who gathering in the garden can always have the best view of the square park and vitually enjoy the abundant green space. For the film academy students, whenever they get the afterclass break or want to get some rest, they just come out and wonder on the garden space and chat with each other. This space is more like a occassion which brings different people come together and have mutual interactions.

Conceptual Axonometric Digram

Pulic Garden view rendering

Site analysis Diagram NI 12


PROFESSOR: TOM SMITH

DESIGN 7

FALL 2016

1. Lobby 2.Restaurant 3. Mini Market 4. Residential unit 5. residential tower structure

3

6. Public Garden

7

7

7. Filming Classroom 8. resting Space 4

4

2

6

1

Street View From Union Square

7

5

Ground Floor Plan

8

5

Typical Floor Plan

Ground Floor Entrance rendering NI 13


Charleston Youth Institute of Modern

PROFESSOR: Michael Kuenstle

Master site Plan

DESIGN 6

SRING 2016

Scale 1/128"

Charleston, South Carolina The city of Charleston has a rich history and culture. The people and culture have shaped the urban fabric and created a place marked by memory and traes. The role of institutional spaces is particularly important in Charleston becasue of its former role as major slave port during the slave trade era. Contrary to its segregated and divided past, the present day Charleston seeks to create inclusive dynamic spaces that engage the public. The descendants of the slave trade brought with them their own rich culture that ultimately birthed modern dance and the culture of modern dance. The proposal, a modern dance institute for the youth of Charleston, serves to promote progressive shifts within the city. It looks back, in order to move forward. The site offers both a prominent urban face on the corner of Calhoun and Meeting street, as well as a more in-filled face within a Chaleston alle.

Black Box/ Lobby

Dance Studios

School Administration/Offices

Institute Ticket Offices

Ground Floor Plan

Second Floor Plan

Scale 1/16"

Street View Perespective Rendering

Charleston Elements

Framing View

Scale 1/16"

Private Garden

Public Garden

Circulation Diagram

Interior Rendering to show skin

Public Space Analysis

Exploded Structure Diagram

Third Floor Plan

Scale 1/16"

Forth Floor Plan

Scale 1/16" NI 14


PROFESSOR: Michael Kuenstle

Calhoun Street Elevation

Back Elevation

DESIGN 6

SRING 2016

Scale 1/16"

Scale 1/16"

Interior Lobby Rendering

Section 1-1

Scale 1/16"

Courtyard Rendering

Section 2-1

Scale 1/16"

Lobby Stairs Rendering Section 3-1

Scale 1/16"

Floor Plans Axonometric Diagram

NI 15


Marked Landscape

PROFESSOR: JOHN MAZE

DESIGN 4

SRING 2015

Ceramist and painter's studios in The Desert The desert offers itself as a volatile and dynamic environment. When considering the desert as site it is neccessary to negotiate the Vast scale and horizontality. I wanted to offer a quiet space within the dersert. Two intervention that serves as ceramist's studio and painter's studio within the desert. Situated within the strong horizontal datum, I wanted the ceramist's studio to break the skyline and landscape to generate a new vertical power in the desert, which also harmorizes and reacts with the horizontal painter's studio space. Since the landscape is formed from the strong horizontal datums, the interventions are designed to manipulating the ground around it. There is a long narrow underground canal connected the two interventions, which creates a very unique itinary that could be able to oberve the movement of lake aside and avoid the high temperature on the ground. The outdoor spaces serves as moments that celebrate the beauty of the desert, framing views outward and engaging the beauty of sunset.

Studies of the desert surface through model were important to understanding how the architecture could engage the site. Models of just surface, followd by studies that included the intervention, would be done in tandem with sectional studies. It was significant to both push and pull, introducing site into the architecture. while also changing the ground as a result of the architecture. Looking at architecture as nodes within the desert field, gestures were pulled across the landscape as a way of engaging the horizontality and vertical moment of the site.

NI 16


PROFESSOR: JOHN MAZE

DESIGN 4

SRING 2015

NI 17


Door/Window/Stairs

PROFESSOR: WILLIAM ZAJAC

DESIGN 3

FALL 2014

The objective of this project focus on exploring different ways architects can derive their design thoughts. The name of project--Door|Window|Stairs reveals how the different experiences in each of space which generated by these three words. The narratation of scales will depend on different creatures-- human or elephan. This project is about to create spaces. passages, itineraries, physical/visual connetions between elephants and human based on diverse activities merging with "door|Window|Stairs". comparing with human beings, elephants are more like wildlife which randomly move with their heavy feet intead of walking through certain limited passages like human do. By realizing this, elephants need a wide space for performance with their own instinct in order to human observe this from a distance and being closer.

NI 18


PROFESSOR: WILLIAM ZAJAC

DESIGN 3

FALL 2014

This model was made with 3 significant moments. It more talked of a horizontal transition and light experiences. The first compressed moment defined itself by human scale and the twisted edges which existed in a parallel narrow space restrict the view of person, which more expressed how the window could be as well as the visional/physical connection happen here. The next one was about light study (light pool), the overhead talked more about enclosure story excepting the central light pool which allowed light to come through and projected into the transition stair. It implies what kind of potential activities between human and elephants would be here. The last one is about the tower space, and it’s a study of restriction of eye views. People move from north to south have to experience the change of status from standing to seating in terms of to see what’s happening outside. In this case, door spaces show up in every changes of

NI 19


Door/Window/Stairs-Ruin

PROFESSOR: WILLIAM ZAJAC

DESIGN 3

FALL 2014

Different from the DWS, The Ruins is more dedicated on the specific activities happening between human and elephants. Things existed in the intervention should, in some way, go back to site or in other word back to nature. By analyzing my group site, the grids vary in different zones which are horizontal and vertical, which basically manage the whole map working with the dataum on side. The large void space was recognized as lake since the diffusing edge from left to right. There are mountains on the left within spring water falling from peak of mountain to the lake and treescape on the right and also the lake in the middle, which kind of creating a nice landscape. In this case, three intervention from the idea of plaster models would be created in the site. Afterward, the biggest challenge is to figure out the scales of human, elephant in the intervention as well as modify the intervention in the site.

the profiles on the curve wall tells of the story of elephants' growing-up. The caretaker could by reaching the topping of ramp to realize eyes' view parallel with adult elephants' body.

NI 20


NI 21


Date:2012.4.4 Site: Shangli ancient town, SiChuan province,China

NI NI2nI1 22


Ming ni portforlio