Page 1

HORECA•NOORD 23e jaargang, nummer 1 2017

VAKBLAD VOOR HORECAONDERNEMERS

KassaNet Nuus en Kassa Noord weer terug in Groningen Deli XL hoofdsponsor EvenTT Culinair - Tiende editie HorecaEvenTT Live cooking met streekproducten - Roelof van der Laan van EvenTT Culinair Trouwe exposanten HorecaEvenTT 2017 - Gezellig en lekker bij ‘t Huys van Bunne - Column Veltman Vis - Typisch of trendy - Column Geert van Tuinen

www.horecanoord.nl

2017


MPLUS er l behe

a Centra

w

Mo

u o b p o e dulair

k

e fi i c e p s e Branch

Het MPlus kassasysteem is modulair opgebouwd. Door deze modulaire opbouw kunt u het MPlus systeem voor u op maat laten maken. MPlus kassasystemen zijn uitermate geschikt voor de Horeca. Door zijn krachtige database is MPlus het kassasysteem dat u voorziet van alle mogelijke managementinformatie zoals brutomarge, inkoop en omzet.

Exact koppeling

Xafax

Door uw MPluskassa te koppelen aan uw Exact Online boekhouding hoeft u niet langer bonnetjes en kastellingen handmatig over te typen in uw administratie.Hierdoor kunt u zich volledig richten op het ondernemen en scheelt u dit vele uren werk!

Betalen zonder contant geld. Direct zicht op wáár en door wie welke kosten gemaakt worden. Onmiddellijke verrekening en gegevensverwerking. Ideaal voor sportverenigingen, scholen en instellingen.

KassaNet Nuus

Grondzijl 16 9731DG Groningen T: 050 - 8200 032 verkoop@nuus.nl - www.nuus.nl


VECTRON g n i r e s i at m o t ng u i r e v r Bara ese r l e f a T

g

in n n a l p oneels

Pers

Vectron biedt een krachtig, uitgebreid en technologisch gerenommeerd productassortiment voor de point of sale bijvoorbeeld voor de horeca en bakkerijbedrijven. Het assortiment strekt zich uit van kassasystemen en -software naar het onlinemarketinginstrument bonVito. De Vectron Mobile Pro III is de absolute top als het gaat om mobiele bestelsystemen.

bonVito: tovert de kassa om in een onlinemarketinginstrument

Vectron Mobile App De nieuwe “Vectron MobileApp” is zo gebruiksvriendelijk dat u binnen enkele minuten alle functies kent. Tegelijkertijd biedt de kassaapp al het comfort dat u nodig hebt bij mobiel afrekenen.

bonVito is een onlinemarketinginstrument met talloze, veelzijdige functies op het gebied van klantenbinding, e-payment,online rapportage, online ordering en tafelreservering. Individuele campagnes kunnen heel eenvoudig online worden geïnitieerd en naar de Vectron-kassa’s worden verzonden. Zodra een actie van start is gegaan, biedt bonVito de mogelijkheid om in realtime het succes ervan te volgen. Er is ook te allen tijde inzage in reeds afgesloten campagnes.

KassaNet Nuus

Grondzijl 16 9731DG Groningen T: 050 - 8200 032 verkoop@nuus.nl - www.nuus.nl


ÂŽ

SHARP EN CCV SHARP KASSASYTEMEN Sharp staat voor een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Doordat Sharp al meer dan 30 jaar toonaangevend is in kassasystemen is Sharp een betrouwbare partner in de Horeca en Retail.

Afb. Vx-680 Afb. Sharp ER-A421

CCV PIN APPARATEN Alle CCV pinapparaten voldoen aan de strengste veiligheidseisen en zijn allemaal voorzien van NFC( Near Field Communication). Deze techniek maakt contactloos betalen mogelijk, zodat uw klanten snel, safe en simpel kunnen pinnen. Verder zijn alle CCV pinapparaten eenvoudig te bedienen. Ook koppelingen met Sharp, Vectron en MPlus kassasystemen zijn standaard mogelijk.

Afb. Vx-520 met Vx-820

Pinpad vervanging

â‚Ź450,-*

ntage, *incl. mo excl. BT W

-Contactloos betalen -Accepteert debetkaarten, credit-, loyalty en giftcards, eVouchers en coupons. -Voldoet aan de recente veiligheideisen. -Geschikt voor communicatie voor ethernet. -Touchscreen met Iconen. -Security Certificering Betaalautomaten tot 30 april 2025

Kassa Noord

Grondzijl 16 9731DG Groningen T: 050 - 8200 032 info@kassa-noord.nl - www.kassa-noord.nl


KassaNet Nuus

Grondzijl 16 9731DG Groningen T: 050 - 8200 032 verkoop@nuus.nl - www.nuus.nl

KassaNet Nuus is ook leverancier van oplossingen die u kunt koppelen aan onze afrekensystemen. Zodat dat u nog meer overzicht en rendement kunt behalen.

NOSTRADAMUS PERSONEELSPLANNER

Nooit meer tijd verspillen aan het zoeken van personeelsgegevens. Maak een einde aan de eindeloze reeks urenbriefjes, memo’s en Excel-overzichten. Voorkom fouten: door digitale urenregistratie en koppelingen met verloningspakketten. En communiceer nog beter met uw personeel. Doe uw personeelsplanning live en direct met de software van Nostradamus.

BONVITO KLANTENBINDING

Met bonVito kunnen nu ook kleine en middelgrote bedrijven gebruikmaken van de voordelen van een professioneel klantenbindingsysteem. Hiermee zijn namelijk zonder grote inspanningen en hoge investeringen individuele en gerichte acties ten behoeve van de klantenbinding en omzetverhoging mogelijk.

EXACT ONLINE BOEKHOUDING

Door uw MPluskassa te koppelen aan uw Exact Online boekhouding hoeft u niet langer bonnetjes en kastellingen handmatig over te typen in uw administratie. Hierdoor kunt u zich terug volledig richten op het ondernemen en scheelt u dit vele uren werk!

BONVITO ONLINE TAFELRESERVERING

Tafelreservering Deze module vervangt gangbare, onoverzichtelijke reserveringschriftjes door een handig, online tafelreserveringssysteem met veel extra’s.

VECTRON COMMANDER 7

De Vectron Commander 7 is de centrale communicatiesoftware voor alle Vectron-kassasystemen. Hij verbindt de ondernemingscentrale met alle filiaalkassa’s en dient voor vereenvoudigd gegevensbeheer, geautomatiseerde gegevensoverdrachten - analyse. Hij levert uitgebreide informatie bij minimale inspanningen.

KEUKENMANAGER

De keukenmanager voor onze Vectron en MPlus systemen zorgt ervoor dat alle belangrijke processen in de keuken en de bar onder controle komen en blijven. U ziet altijd wat er gebeurt in uw keuken of bar. De bediening via touchscreen beeldschermen is eenvoudig en snel.

ONLINE REPORTING

Al onze MPlus en Vectron systemen hebben de optie van online rapportage. Hierdoor wordt u real time geinformeerd over de omzetontwikkeling in uw bedrijf.

BARAUTOMATISERING

Zowel de Vectron als MPlus kassasystemen hebben de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan barautomatiseringssystemen. Daardoor krijgt u op elk willekeurig moment inzicht in uw getapte omzet en uw registreerde omzet. (tik-tap verschillen) Door de gedoseerde afgifte van dranken en de goede controle verhoogt automatisch uw rendement. De investering wordt snel terug verdient.


Wij heten u van harte welkom bij Horeca EvenTT 2017 op onze stand 5820 in samenwerking met

Topkwaliteit in grootkeukenapparatuur

w w w. t e c h n o h o r e c a . n l 050 542 56 77 Rigaweg 26a

info@technohoreca.nl 9723 TH Groningen


1 T 0 T n j aar e v E a c Lustrumeditie Hore KassaNet Nuus. De broers Richard en Tom hebben een drukke tijd achter de rug, waarover eigenaar Tom in dit nummer vertelt. Ook Nuus heeft overigens een jubileum te vieren dit jaar: een dertigjarig bestaan! Naast al het beursnieuws in deze editie van Horeca Magazine Noord geeft Geert van Tuinen zijn ongezouten mening over reviewssite Iens en schrijft onze recensent Roel Drenth zijn eigen review over `t Huys van Bunne in Drenthe. Een aanrader volgens hem. Voor nu veel leesplezier. Voor straks in Assen heel fijne beursdagen gewenst. Het belooft – net als voorgaande jaren – weer een prachtig evenement te worden. Tot dan!

Het is feest. De HorecaEvenTT viert haar tiende editie en dat is op zich al reden genoeg om naar Assen af te reizen. Van maandag 13 tot en met woensdag 15 februari vindt daar namelijk weer dé horecabeurs van het noorden plaats. Ook dit jaar is er weer van alles te zien, beleven en te proeven. Drie dagen lang kunt u genieten van de altijd spannende kookwedstrijden tijdens EvenTT Culinair met dit jaar als hoofdsponsor Deli XL. Verder kunt u over het prominent aanwezige streekproductenplein mét live cooking slenteren of aan een heerlijk wijntje nippen in de wijnstraat. In deze Horeca Magazine Noord is natuurlijk al volop te lezen wat er straks in Assen allemaal te zien is. Een van de standhouders die al jaren in Assen te vinden is, is

Stuur uw reactie en/of nieuws naar de redactie: info@mimicry.nl

Tiende editie HorecaEvenTT

6

Live cooking met streekproducten

Roelof van der Laan van EvenTT Culinair

Trouwe exposanten HorecaEvenTT 2017

9

Eindredactie: Susanne Hellendoorn: Van A tot Suus Teksten

13

14

17

Plattegrond 24

Deelnemerslijst 26

Gezellig en lekker bij ‘t Huys van Bunne

39

Column Veltman Visservice

43

Typisch of trendy

46

Column Geert van Tuinen

48

Pagina 3

Redactie en medewerkers: Susanne Hellendoorn, Roel Drenth, Geert van Tuinen, Nancy Harlaar: HA Teksten, Marjanne Teunissen

INHOUD

KassaNet Nuus en Kassa Noord weer terug in Groningen

Horeca Magazine Noord is een uitgave van Mimicry Uitgeverij en wordt verspreid op basis van controlled circulation in de regio’s Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Vormgeving: Sonja Telenga: DTP Studio Sonja Advertentieverkoop: Alexander Plomp, Jan Vlap Uitgeverij, advertentie-exploitatie, vormgeving en redactie-adres: Mimicry Uitgeverij Postbus 345, 8600 AH Sneek Tel. 0515 - 333555 Fax 0515 - 333855 info@mimicry.nl www.mimicry.nl Abonnementen: 40,- p.j. Losse nummers 10,(excl. verzendkosten)

INHOUDSOPGAVE

4

COLOFON

Deli Xl hoofdsponsor EvenTT Culinair

De uitgever en de redactie betrachten grote zorgvuldigheid bij de samenstelling van dit blad. Voor mogelijke financiële en/of schade van welke aard of omvang ook ten aanzien van de tekst in horecamagazine Noord welke het gevolg is van onjuiste vermelding en/of zetfouten aanvaarden de redactie en uitgever geen aansprakelijkheid. Uit deze uitgave mag met bronvermelding vrijelijk worden geciteerd.


Deli XL hoofdsponsor EvenTTCulinair

“Van bron tot bord is ons credo”

Deli XL is al jaren een bekende op de horecabeurs in Assen. Dit jaar hebben ze niet alleen een prachtige stand, maar is de foodleverancier tijdens de lustrumeditie ook nog eens de hoofdsponsor van EvenTTCulinair.

De tientallen koks die meedoen aan de kookwedstrijden kunnen naar hartenlust producten uit de stand van Deli XL uitzoeken om de gevraagde gerechten te bereiden. “Wij zijn er enorm trots op om de kookwedstrijden te gaan sponsoren”, vertelt Marco van der Land, vestigingsdirecteur van Deli XL in Emmen. “Wij hebben ons de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé partner voor de restauratieve sector op elke niveau; van eetcafé tot sterrenzaak vind in ons de juiste partner.” Culinair niveau De vestigingsdirecteur is van mening dat kookwedstrijden thuishoren op een horecabeurs. “Het gaat er uiteindelijk om wat je met alle producten doet die op de beurs worden aangeboden. Om die reden kun-

Pagina 4

nen de chefs shoppen bij onze stand. Van bron tot bord is hierbij ons credo.” Van der Land gaat verder: “Voor de deelnemers is het natuurlijk fantastisch dat ze tijdens HorecaEvenTT hun kookkunsten kunnen meten met de beste chefs uit de regio. En daar hoort natuurlijk ook een mooie prijs bij. Het culinaire niveau in het noorden is volop in ontwikkeling. Wij als Deli XL stimuleren dat graag.” Proeven en beleven Deli XL is net als andere jaren met een grote stand aanwezig. Proeven en beleven staan centraal. Van der Land legt uit: “Vanuit onze boqueria (een Spaanse marktkraam) laten wij de bezoekers kennis maken met alle noviteiten op culinair gebied. In onze slagerij Meatstreet kunnen belangstellenden bij-

voorbeeld onder andere kennis maken met topproducten uit onze eigen slagerij.” Aan beleving wordt ruime aandacht besteed met de 4D VR diningroom. “Kom kijken en beleven hoe we technologie koppelen aan beleving van eten en drinken.”

Vinoloog De top vinoloog Dirk Vanhorenbeeck is ook dit jaar weer aanwezig op de stand van Deli XL. “Afgelopen jaar heeft hij zijn Magister Vini behaald en daar zijn er maar weinig van in Nederland.”


Pagina 5


Tiende editie

Een prachtig horecafeest met bijzonder tintje

De tiende editie van HorecaEvenTT vindt van maandag 13 tot en met woensdag 15 februari 2017 plaats in de TT Hall in Assen. Op het ‘Walhalla’ voor horeca, grootkeuken en de recreatiebranche is van alles te vinden, te beleven en te proeven. Op de jaarlijks terugkerende vakbeurs worden innovatieve producten, trends, diensten en formules onder de aandacht gebracht in een informele sfeer. Het draait om inspiratie, motivatie en wedstrijdspanning. Ook dit jaar staat de Drentse beursvloer vol met regionale- en landelijke bedrijven die producten en diensten aanbieden. Denk aan food, dranken en gedistilleerd, wijnen en delicatessen, koffie- en theespecialiteiten, grootkeukenapparatuur, interieurinrichting en -styling, automatisering, personeelsdiensten, groothandelsbedrijven en visspecialiteiten. Prachtige wedstrijden Met hoofdsponsor Deli XL ontbreken de prachtige kookwedstrijden - EvenTT Culinair -ook dit jaar niet. De Grand Prix EvenTT Culinair - een blackbox-wedstrijd - heeft dit jaar een metamorfose gehad en bestaat

Pagina 6


Openingstijden HorecaEvenTT: Maandag 13 februari: Dinsdag 14 februari: Woensdag 15 februari:

11.00 - 18.00 uur 11.00 - 18.00 uur 11.00 - 17.00 uur

uit een team van drie deelnemers, waarvan twee deelnemers in de keuken en één deelnemer in de bediening staat. De teams worden zowel ‘achter de schermen’ als ‘voor de schermen’ beoordeeld door de jury. Verder vinden onder meer de Gastvrijheidswedstrijden plaats en de wedstrijden ‘Innovatieve chef’, ‘High tea, beer of wine’ en ‘Patisserie voor koks & bakkers’. Bij deze laatstgenoemde wedstrijd wordt de lustrumviering ook aangehaald. Er dient namelijk een feestelijke taart voor tien personen gemaakt te worden, waarbij het getal tien naar voren moet komen binnen de presentatie. Verder worden op de beurs de bekende Leermeesterdagen gehouden met onder meer iedere dag leerzame workshops.

Pagina 7

Pure smaken Op de foodyard - het culinaire plein - zijn iedere dag bijzondere kookdemonstraties te zien en ook op het streekproductenplein en het wijnstraat kom je ogen en oren te kort. In de wijnstraat kunnen echte fijnproevers op één plek terecht om zich te laten informeren door leveranciers, vinologen en andere kenners. Een echte aanrader als je er achter wilt komen welke wijnen het aankomende seizoen op de kaart moeten staan. Wie passie voor pure smaken van de streek heeft, bezoekt het streekproductenplein. Mooie en ambachtelijke producten uit eigen streek worden hier onder de aandacht gebracht.


ambacht maakt het verschil

Professionele keukens inrichten is specialistisch werk. Bakker Vakkeuken maakt bij de plaatsing van keukenapparatuur slim gebruik van de ruimte en maakt efficiënt werken mogelijk, waarbij de routing en hygiëne-eisen in uw keuken zwaar meewegen. Sluit u een onderhoudscontract af, dan controleren wij uw professionele keuken één of twee keer per jaar. Een garantie voor veilig en optimaal werken!

www.bakkervakkeuken.nl


KassaNet Nuus en Kassa Noord weer terug in Groningen Tom en Richard Nuus van Kassa Noord en KassaNet Nuus hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Ze hebben net een verhuizing achter de rug, twee nieuwe websites laten maken en komend jaar een jubileum te vieren.

KassaNet Nuus werd in 1987 in het Groningse Blijham door Nuus senior opgericht. Rond het jaar 2000 verhuisde het bedrijf naar Assen; een meer centralere locatie. In 2006 nam Tom het stokje van zijn vader over. Weer een paar jaar later – in 2009 – startten Richard en Tom samen Kassa Noord op om – naast kassasystemen – ook leverancier te worden van kassa’s voor retail en horeca. Nu, na bijna 17 jaar in Drenthe te hebben gezeten, keren de broers met hun bedrijven terug naar thuisprovincie Groningen. Maatpak Tom Nuus legt uit: “We waren ons pand in Assen letterlijk ontgroeid. De afgelopen jaren zijn er drie medewerkers in dienst extra aangenomen, waardoor we in totaal

Pagina 9

met een team van dertien mensen zijn. We hadden mede daardoor extra ruimte nodig, maar die konden we in de Drentse hoofdstad niet realiseren”, vertelt Nuus. “Eenmaal op zoek in de stad Groningen, vonden we een ‘maatpak’. Het was alles wat we zochten: een prachtige behuizing, een goed bereikbare en gelijkvloerse locatie en bovenal veel ruimte. Daarnaast is Groningen nu eenmaal een prachtige stad om je bedrijf te vestigingen”, vindt Nuus. Waar Nuus in Assen in totaal een kleine 300 vierkante meter tot zijn beschikking had, is het kantooroppervlak in Groningen alleen al 500 vierkante meter. “We hebben nu zelfs een showroom van 100 vierkante meter, prachtig! We zijn er echt trots op. We kunnen de klanten met nog meer trots ontvangen. Daarnaast hebben we in

Groningen mooie en ruimte werkplekken gekregen, wat natuurlijk heel prettig werkt.” Kitchen Manager Uiteraard staan de broers Nuus ook dit jaar weer op HorecaEvenTT in Assen. “We


techniek maakt het verschil

Zonder goede koeltechnische apparatuur is het bijna onmogelijk om kwaliteit te leveren. Voedsel moet immers zo veilig en vers mogelijk op de borden terechtkomen. Bakker Koelservice helpt u daarbij. Wij analyseren het werkproces in uw keuken en adviseren u over geschikte koeltechniek en koelapparatuur. En dankzij onze servicedienst en onderhoudscontracten blijft alles in uw vakkeuken naar behoren werken.

www.bakkerkoelservice.nl


richten ons vooral op ‘keukenmanagement’”, vertelt Tom. Het systeem Kitchen Manager vervangt onder meer printbonnen door Touchscreen schermen in de keuken. Daardoor krijg je meer overzicht en rust in de keuken. Resultaat van het systeem is dat de warme én koude keuken nog beter op elkaar in kunnen spelen. Met Kitchen Manager is kortom een enorme efficiencyslag te behalen. Het ontzorgt en is vooral bij drukke horecabedrijven ideaal.” Een andere ontwikkeling is dat de telefoon en tablet steeds meer een verlengstuk worden van de kassa. “Steeds meer gaat de cloud in”, legt Nuus uit. “Verder is contactloos betalen met de pin booming. Veel bedrijven moeten de pinautomaten de komende jaren vervangen en dan is een systeem waarmee de klant contactloos kan betalen echt iets om over na te denken.” Geïnteresseerden vinden de stand, nummer 4350, van KassaNet Nuus en Kassa Noord op dezelfde plek als vorig jaar. “We staan in een grote en mooie stand, zijn herkenbaar en hebben er al heel veel zin in.’’ Meer informatie? Kijk eens op de opgefriste sites van Kassa Noord en KassaNet Nuus. Nieuw is ook de webshop van Kassa Noord. www.kassa-noord.nl www.nuus.nl

Pagina 11

res: Het nieuwe ad roningen G in 6 1 l ij z d n o Gr


KRIKKE | HET VLEESATELIER BEZOEK- EN POSTADRES: BIENSMA 34, 9001 ZZ GROU T +31 (0)566 62 99 55 F +31 (0)566 62 99 66 E VERKOOP@KRIKKE.NL

WWW.KRIKKE.NL

Krikke is ruim 65 jaar de betrouwbare horecaleverancier én ambachtelijk slager onder het exclusieve label ‘Het Vleesatelier’. Horeca en instellingen in met name Noord Nederland kunnen 6 dagen per week rekenen op gedegen kwaliteit en flexibele service. Unieke producten, producten met uw eigen receptuur, Dry Aged vlees, uitgebreid koel- en vriesassortiment en meer!


Live cooking met streekproducten

Streekproductenplein krijgt prominente plaats op HorecaEvenTT Wie tijdens de HorecaEvenTT de TT Hall in Assen binnenloopt, kan er niet omheen; het streekproductenplein. Groter dan ooit tevoren. Als bezoeker loop je direct na de garderobe het plein op, waar dit jaar zelfs ‘live cooking’ is.

Animator Ronald Suithoff van Groothandel Jansma in het Friese Haule stond een paar jaar geleden ook al een paar keer op de beurs, maar zag het streekproductenplein langzaamaan krimpen. “De afgelopen jaren zijn wij niet van de partij geweest, maar ik begreep dat er nog maar een aantal stands stonden. Jammer”, vindt Suithoff. Dit jaar hebben wij het initiatief genomen er weer te gaan staan met de voorwaarde dat het plein prominent aanwezig mag zijn.” 25 stands Samen met de beursorganisatie werkte Suithoff aan de totstandkoming van het plein op de komende beurseditie. “Onze groothandel staat straks zelf met drie tot vier kramen. We nemen echter ook veel – een stuk of veertien – leveranciers mee. Daarnaast zijn er nog enkele andere standhouders met streekproducten te vinden, waardoor het totaalaantal op zo’n 25 komt. En dat is nog niet alles. Om ook een ‘boost’ beleving op het plein te krijgen, wordt er dit jaar zelfs gekookt. Mensen kunnen proeven, ruiken en kijken. “Bezoekers zien dus gelijk wat er zo allemaal te maken is van alle prachtige streekproducten. Het wordt erg leuk”, verwacht Suithoff. In de keuken Op de eerste beursdag zijn de koks van Restaurant Partycentrum Noflik uit Easterein aanwezig. Op de dinsdag staat restaurant De Poort van Groningen uit Bad Nieuweschans in de keuken. Op de woensdag, de laatste beursdag, staan de koks van Hotel Princenhof uit Earnewâlde achter het fornuis.

Pagina 13


Roelof van der Laan van EvenTTCulinair:

“Dit jaar is het volle bak wat betreft koken” Van der Laan is één van de oprichters van EventTTCulinair en ziet het event elk jaar groter worden. Ruim veertig jaar geleden was hij al actief bij de voorganger van kookwedstrijden op een horecabeurs: de Salon Culinair in Zuidlaren. Deze bloedde echter dood. “Jaren later begon ik samen met Otto de Boer weer culinaire wedstrijden op te zetten.”

Pagina 14


De organisator van EvenTTCulinair vertelt: “De TT-hal was in opbouw en wij staken de koppen bij elkaar om iets nieuws te organiseren. Het begon heel klein met weinig standhouders en met maar één of twee dagen een wedstrijd. Nu hebben we drie volledige dagen een wedstrijdprogramma. Otto ging met pensioen en daarna heb ik de kar verder getrokken met een heel goed team. Zonder Harry Bult, Edwin van Lambalgen en Gerhard Broekman was de EventTTCulinair nooit zo ver gekomen. Wij zijn met elkaar het hele jaar bezig. We komen vaak bij elkaar om ideeën op te doen en wij hebben contact met leveranciers en sponsoren. Ik ben heel trots op dit mooie team. Want het is een mooie beurs en een fantastische wedstrijd geworden. Ik durf wel te zeggen dat we opereren op landelijk niveau.” Jeugdklasse Veel uitgebreider hoeven de kookwedstrijden niet te worden als het aan Van der Laan ligt. “Ik zeg wel eens voor de grap dat we er altijd nog een tent bij kunnen zetten. Maar we moeten niet groter willen worden, dat gaat ten koste van de kwaliteit. Dit jaar is het volle bak wat betreft koken. Ook in de koude klasse. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld zo’n twintig aanmeldingen en het lijkt erop dat we nu rond de zeventig deelnemers uitkomen. Daarnaast groeit de jeugdklasse gestaag en gaan we nu richting de vijftien inzendingen. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, want de jeugd is de toekomst. Al die jaren zijn we bezig geweest om jongeren erbij te betrekken en dat ging moeizaam. In de beginperiode kwamen er echt maar enkele inzendingen binnen.”

Hotel Braams in Gieten Roelof van der Laan begon in 1969 als jongste bediende bij Hotel Braams in Gieten en is daar doorgegroeid als manager. Vlak voor zijn pensioen ging het hotel failliet. Ondanks dat kijkt Van der Laan terug op een fantastisch werkend bestaan. Hij heeft zelfs toenmalig koningin Beatrix nog bediend. “Het was een leuke baan in een mooi dorp. Ik heb daar een hele mooie tijd gehad, met veel ups en downs. Het laatste dieptepunt was natuurlijk het faillissement van vorig jaar. Helaas. Maar ik heb goede herinneringen. Wij hadden een klassieke aanpak; het vlees trancheerden we aan tafel. Als bediende sloeg ik ter plekke een mooie sabayon of ik maakte een Irish coffee aan tafel. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer, alles moet snel. Wij liepen met de gasten mee de wijnkelder in om een goede wijn uit te zoeken. Vaste gasten konden rustig even de keuken binnenlopen om te kijken of er een mooie reerug lag. Een heel andere, maar mooie tijd.”

EventTTCulinair probeert in te spelen op veranderingen in het horecaveld. Dit jaar is er daarom een nieuwe wedstrijd bij: de High tea, High wine en High beer-competitie. Maar Roelof van der Laan vindt nog altijd de klassieke kookwedstrijd het allermooist. “Daar komt het echt aan op vakmanschap. De koks komen blanco binnen en kunnen niets voorbereiden thuis. Ze moeten een keuze maken uit ingrediënten die er liggen en daar dan meteen een mooi gerecht van maken. Of een kok nu van het Amstel Hotel komt of van een klein restaurantje met maar vijftien tafels, bij deze wedstrijd zijn ze gelijk. Er staan gewoon allemaal topjongens te koken.” Andermans keuken En dat is ook meteen één van de belangrijkste reden om EventTTCulinair te bezoeken, volgens Van der Laan. “Er zijn zoveel enthousiaste vakmensen en je leert gewoon van elkaar en door naar elkaar te kijken. Je kunt letterlijk een kijkje in andermans keuken nemen.” Van der Laan sluit lachend af: “Beursorganisator Jan Vlap zegt weleens dat het een beurs is met een wedstrijd, maar voor mij is het een wedstrijd met een beurs.”

De deelnemers aan

de Grand Prix 2017

Lars Drost Rest. Ciel Bleu**, chef arco Helsloot Rest. Merlet*, chef M ef Arjan Kuipers Rest. De Ertepeller, ch n Hogeloon ve**, chef Patrick va Rest. De Treeswijkhoe ef Marleen Brouwer Rest. De Loohoeve, ch chef Sytse Greidanus der Heide Rest. De oude Sluis, Koper*, chef Gert van e od Ro t He ed go Hotel Land Marcel Heintzberger Rest. Beyerick, chef an r, chef Kevin Schlam Rest. De Bovenmeeste lk Ko chef Robert van Rest. Hotel Haarhuis,

Pagina 15


360° HORECA

EFFICIËNT WERKEN EN KWALITEIT VERBETEREN

VECTRON Als een van de grootste POS-producenten in Europa is

Mobile Pro III

Vectron inmiddels overal in de horeca vertegenwoordigd.

+ Evenveel functionaliteiten als een

Geen wonder: de veelzijdige POS Touch biedt altijd een

vaste kassa

uitstekende ondersteuning van je bedrijfsvoering.

+ Alle bestellingen met één hand geregeld + Waterdicht, licht en ergonomisch

POS VectrOnline

+ Tafelmanagement en gastenbeheer

+ Cloudbased backoffice

+ Productsortering op bon

+ Altijd en overal realtime inzicht

+ Bediendensleutels met

+ Managementrapportages met grafische visualisaties

verschillende autorisaties bonVito Vectron App

+ Professionele klantenbinding

+ Alle essentiële functies binnen duimbereik

+ Klantenkaarten, coupons en kortingsacties

+ Slechts een paar tikken per bestelling nodig

+ Online rapportages

+ Binnen enkele minuten onder de knie

Van afrekensystemen tot personeelsplanning, van keuken- en barmanagement tot webshops gekoppeld aan je kassa: Eijsink biedt slimme totaaloplossingen voor een efficiënte bedrijfsvoering. 24/7 uitstekende kwaliteit en

24 7

OOSTERWOLDE EMMELOORD AMSTERDAM

24/7 SERVICE

HENGELO UTRECHT

service voor jouw onderneming! DEN HAAG

BREDA

0880 55 66 77 eijsink.nl Pagina 16

Bezoek ons op de Vakbeurs HorecaEvenTT, standnummer:

2140


Trouwe exposanten HorecaEvenTT 2017 HorecaEvenTT Assen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot hét platform voor de horeca in Noord-Nederland. Zo omschrijft althans één van de trouwe exposanten de reden om acte de presence te geven op de beursvloer in Assen. Het ontmoeten van bestaande relaties en potentiële nieuwe klanten is de hoofdreden voor de meeste bedrijven om zich te presenteren. Sommige ondernemingen doen dat door noviteiten te laten zien – en proeven -; andere exposanten grijpen de kans om hun dienstverlening nader onder de aandacht te brengen. Op de komende pagina’s beloont de beursorganisatie als het ware een aantal exposanten die tien jaar op HorecaEvenTT vertegenwoordigd zijn met een stand. Een klein voorproefje van hetgeen waarmee de bezoekers tijdens de beurs kennis kunnen maken. (Uiteraard naast de presentaties van alle andere bedrijven die zich dit jaar deelnemer aan HorecaEvenTT mogen noemen en gezamenlijk een gevarieerde beurs realiseren).

Ad van Geloven BV: een feestje voor iedereen! kiend assortiment lekkere, kwaVan Geloven biedt klanten een uitge ducten met een goed rendement. litatieve en verantwoorde snackpro sterke merken, waaronder snackOnder het assortiment vallen zes kroket, de Van Lieshout-frikandel, toppers zoals de Ad van Gelovendische kroket en de Mora KipDe Welten Bami Oriëntal, de Bourgon ssen met heerlijke snacks, dat is korn. ´Mensen blij maken en verra snackspecialist zijn en blijven van onze missie. Wij willen de favoriete Lekker, betrouwbaar, bereikbaar de consument en de professional. oorden. We zijn trots op onze proen betaalbaar zijn voor ons sleutelw met beide benen op de grond. ducten, maar staan daarbij gewoon blijven we slagvaardig, snel en Willen onze beloften waarmaken. Zo producten, klanten en consuefficiënt. Passie en aandacht voor onze leggen we de lat hoger en zijn menten staat bij ons voorop. Elke dag ils’. we scherp op nieuwe kansen en deta gegroeid tot een bedrijf met ven Gelo van Ad is Sinds de oprichting ssen met nieuwe snacks is een 900 medewerkers. Doorlopend verra zoekers kunnen dat ervaren in de belangrijk bedrijfsdoel. De beursbe eren namelijk De Bourgondiër stands 1565 en 3400. ‘We introduc r Leven Frikandel en een inspiraKalfskroket en Kalfsbitterbal, de Bete tie op het gebied van minisnacks’. (www.vangeloven.com)

Pagina 17

Korte lijnen kenmerken dienstverlening Go2Payroll Go2 Payroll uit Emmen is in 2002 opgericht en gespecialiseerd in het verzorgen van payroll services voor de horeca, detailhandel en het MKB. ´Bedrijven die waarde hechten aan onze hands-on mentaliteit en vakkennis op het gebied van arbeidsrecht en sociale wetgeving. Met Go2 Payroll als betrokken en flexibele sparringpartner worden uw zaken en die van uw medewerkers vakkundig, goed en snel afgehandeld. Het kleine team (5 personen) waarmee wij werken en de persoonlijke aanpak, plus de daarbij horende korte lijnen zijn kenmerkend voor Go2 Payroll´. Alle expertise is binnen het team aanwezig en ook de verwerking van salaris- en personeelsadministratie wordt in-house uitgevoerd. Dat garandeert dat Go2 Payroll goed en snel kan inspelen op de wensen van de klant. Het team deskundigen denkt graag met de klant mee. Verleent gratis arbeidsrechtadviezen en staat u en uw medewerkers zelf te woord. Go2 Payroll opereert in de horecabranche in NoordNederland en Overijssel. Kennismaken met Go2 Payroll kan in stand 5230. (www.go2payroll.nl)


PUUR centraal op ‘b

oerderij’ ActiFood

VHC ActiFood BV en Horecawerf No ord-Nederland uit thema ‘PUUR’ op Oosterwolde bren de beursvloer onde gen dit jaar het r de aandacht. In Friese ondernem stand 5130 wordt ing zich veelal op be nadrukt dat de vers richt en dat derij die midden wordt gevisualisee in de 500 vierkante rd do or een boermeter omvattende een aantal van on stand komt te sta ze topleveranciers an . ‘Samen met zullen we biologisc laten proeven en he-, streek- en ee die gaan we live rlij ke producten be reiden. Heel PUUR sprekend om op dus’. Voor ActiFoo HorecaEvenTT te d is he t vanzelfstaan. ‘Assen ligt Wij zien de beurs in het hart van on als onze eigen ‘hu s leveringsgebied isbeurs’. Het word . bezig kunnen houd t goed georganis en met onze relati eerd, zodat wij on es’. s ActiFood is actie f in de groot- en kleinschalige horec grootverbruikers, a, bij recreatiebe bedrijfsrestaurants, drijven, cateraars, pompshops, midd retailbedrijven en en- en kleinbedrijf op de institutione , kleinschalige le markt. Het verzorg ningen, Drenthe, ingsgebied omva de Kop van Overi t Fri esland, Grojss el en de Waddene wij ons door perso ilanden. ‘Daarbij on onlijk contact met de rscheiden onze klanten. Ied contactpersoon die ere relatie heeft zij weet wat er spee n eig en vaste lt. Makkelijk en eff (www.actifood.nl) iciënt’.

Krachtenbundeling De Vries Van Oers onder motto ‘Samen lekker verder!’

De Vries Snacks bundelt de krachten met Van Oers Snacks onder het motto ‘Samen lekker verder!’. ‘We hebben meer te bieden dan ooit’, meldt de onderneming. ‘We vullen elkaar prachtig aan. Door samen te werken, kunnen we een breder snackassortiment aanbieden, onze klantenkringen beter bedienen en profiteren van elkaars kennis en kunde. We bruisen dan ook van de plannen’. De Vries Van Oers levert kwalitatieve en innovatieve diepvriessnacks exclusief voor de Out of Home-markt, verkrijgbaar bij alle groothandels in Nederland en België. Het assortiment bestaat uit zowel vlees- als gepaneerde producten, die geschikt zijn om te bereiden in de frituur en/of oven. Onder andere Mexicano®, gehaktstaven, kroketten en mini snacks, maar ook Halal en vegetarische snacks. Daarnaast biedt De Vries Van Oers specifieke oplossingen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de klanten. Zo worden op de productielocaties in Dordrecht en Boxtel bijvoorbeeld tailor made producten gemaakt die clean label en met beter leven vlees zijn. Kortom doorlopend inspelend op trends uit de markt. Op HorecaEvenTT Assen laat De Vries Van Oers de bezoekers in stand 4130 de nieuwe GoulashPUCK® en De Meester gehaktbal proeven. (www.devriesvanoers.nl)

Pagina 18

Nieuwe kijk op professionele Horeca Apparatuur

Droogers Horeca Apparatuur uit Surhuistervee om een aantal noviteiten op de beursvloer te p demonstraties van de Adieu Bakplaat, de Tu Naadloze Fornuis en presenteren een gehee keuken’, belooft Droogers. In stand 1480 en 251 staande relaties te ontvangen en potentiële nie met de dienstverlening. ‘Wij zijn begonnen als familiebedrijf en in 30 jaa met alle disciplines onder één dak’. Droogers H cier van keukentechniek, koeltechniek, en lucht kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur ka recht voor de montage en het onderhoud. Daar klaar. ´Wij leveren maatwerk op het gebied va voor de horeca en het daaraan gerelateerde be www.droogershoreca.nl

Kolibrie HRM voor Horeca: marktleider en specialist HRM in de Horeca ‘Een fijne beurs in deze regio’, omschrijft Kolibrie HRM voor Horeca reden om voor het tiende jaar op HorecaEvenTT in Assen te staan. ‘We bereiken daar veel geïnteresseerden en prospects. Daarnaast komen onze huidige relaties ook graag naar de beurs om een bezoek aan onze stand te brengen. Op onze stand informeren we alle belangstellenden over onze uiteenlopende dienstverlening’. Kolibrie HRM voor Horeca, met het hoofdkantoor in Tilburg, is een landelijke speler op het gebied van payroll, HRMdiensten en Werving & Selectie. ‘Wij bedienen de gehele horecabranche. Sinds de oprichting in 1994 zijn we uitgegroeid tot marktleider en specialist op het gebied van HRM in de Horeca. Door onze focus op deze branche weten wij wat de horecaondernemer boeit en bezielt, waar ze in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen en daarbij kunnen wij ze ondersteunen’. Kolibrie verloont landelijk ruim 25.000 medewerkers. ‘We onderscheiden ons door maximale openheid en eerlijkheid, zonder kleine lettertjes. Daarnaast bieden we als sociaal maatschappelijk betrokken werkgever bieden we de allerbeste zorg en arbeidsvoorwaarden voor onze medewerkers’. (Hernieuwd) kennismaken met Kolibrie kan in stand 2280. (www.kolibrie.nl)


e keuken bij Droogers

Keukenmanagement centraal bij KassaNet Nuus

en grijpt HorecaEvenTT Assen aan presenteren. ‘We geven onder meer urbochef Rapid Cooking, het Qook el nieuwe kijk op de professionele 10 hoopt Droogers Horeca veel beeuwe klanten te laten kennismaken

ar uitgegroeid tot een onderneming Horeca Apparatuur is totaal leverantbehandeling. Naast het leveren van an men ook bij de onderneming tervoor staat een team eigen mensen an keukentechniek en koeltechniek edrijfsleven’.

‘Dit jaar staan wij voor de tiende keer op rij op HorecaEvenTT Assen als dé leverancier van kassaoplossingen en betaalterminals voor de meest uiteenlopende sectoren in het Noorden. Naar onze mening hoor je dan ook op zo’n gezellige, brede en belangrijke beurs te staan om aan een eveneens breed publiek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatiseringen en afrekensystemen te tonen’, vertelt KassaNet Nuus uit Groningen. Voor het in 1987 opgerichte familiebedrijf staat de presentatie van dit jaar in het teken van keukenmanagement. ‘Naast de nieuwste kassasystemen van Mplus en de allernieuwste versie van Vectron vormt ‘keukenmanagement’ een aanvulling op beide systemen. Het vervangt de papieren administratie in keukens en bars door hypermoderne touch-schermen. Hierdoor creëert men meer rust en overzicht in de keuken. Bovendien verbetert het systeem de communicatie tussen de warme en koude keuken, de bar en de bediening. Iedereen weet precies van de ander hoever deze is met een bepaalde bestelling’. Men vervolgt: ‘Ook de pinautomaat is een belangrijk item de komende periode. Veel bedrijven moeten hun betaalautomaat vervangen, aangezien veel certificeringen het komende jaar verlopen. Dan is het voor de klant interessant om direct te upgraden naar een contactloze betaalautomaat. Over al deze oplossingen op maat vertellen we meer op de beurs’. www.nuus.nl en www.kassa-noord.nl

40 jaar DUPON Nederland BV: ruim ervaring! LUNA softHeeze is leverancier van Dupon Nederland BV uit LunaMilen ur, SPM-slushmachines ijs- en shake-apparatu en met 4 197 ming – opgericht in grondstoffen. De onderne en verp koo specialiseerd in de ver 35 medewerkers - is ge ame urz du est ur, bekend als de me huur van LUNA-apparatu ernce ala eb volgens DUPON de uitg machines. De kracht is on een r voo iek, die zorg draagt de, ultra moderne techn . eid ligh vei he in kwaliteit en hygiënisc derscheidend product n ge zor M SP sign van de I-pro van De techniek en het de rkt, met een in de slushmachinema voor een unieke machine l 30 %. energiebesparing tot we dig zijn voor r alle producten die no DUPON is hét adres voo dige menkun kes en slush. De vak het maken van ijsjes, sha ur wordt ratu pa n ervoor dat alle ap sen van DUPON zorge elke onvan n emt DUPON de zorge onderhouden. Zo ontne veranten h isc een heerlijk, hygiën dernemer en garandeert consument. woord product voor de een ontmoeaEvenTT in Assen als DUPON ervaart Horec n, om daar nte ande en nieuwe kla tingsplaats voor besta ties de oprela n. Om samen met noviteiten te presentere bespreken. te n r het nieuwe seizoe startmogelijkheden voo uiteen van en DUPON actief is, lop De segmenten waarin scholen. tot ten en van supermark pretparken tot snackbars a. Oftewel de totale Horec DUPON Nederland BV (www.dupon.nl)

0.

heeft standnummer 429

Vossebeld Vaatwastechniek Vossebeld Vaatwastechniek presenteert tijdens HorecaEvenTT Assen (stand 6810) het assortiment Winterhalter-vaatwasmachines en waterbehandelingsproducten. ‘Voor ons dient de beursdeelname meerdere doelen. Natuurlijk willen we in contact komen met nieuwe klanten, maar ook heel nadrukkelijk onze bestaande relaties ontvangen. Persoonlijk contact is daarbij belangrijk. Een beurs is uiteraard ook een prachtig podium om nieuwe producten te promoten en te demonstreren. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien en ervaren wat wij te bieden hebben’. Als leverancier van professionele Winterhalter-vaatwasmachines is Vossebeld Vaatwastechniek al tientallen jaren een begrip. Een adres waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het in Almelo gevestigde bedrijf biedt een compleet assortiment: van de perfecte afwasmachine tot perfecte waterbehandeling, aan- en afvoertafels, doseerapparatuur, was- en naglansapparatuur. Samen met de klant haalt Vossebeld het best haalbare resultaat uit Winterhalter-vaatwasmachine. Vossebeld beschikt over een team ervaren service- en installatiemonteurs. Allemaal specialisten op het gebied van vaatwasmachines en die 24 uur per dag, het hele jaar door, een probleemloze werking van bedrijfsvaatwasmachines en systemen garanderen. Vossebeld adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt sinds 1989 spoelkeukens in horecabedrijven, bedrijfsrestaurants, instellingen, schepen, crematoria, scholen, kantines, bakkerijen, slagerijen, zuivelboerderijen enzovoort. ‘Oftewel voor iedereen die op zoek is naar een professionele vaatwasmachine’. (www.vossebeld.nl)


Win Equipment komt met 5 Nissei softijs- en milkshakemachines naar Assen

Vergroten naamsbekendheid MplusKASSA doel beurspresentatie

Win Equipment BV uit Bunschoten geeft op de beurs acte de presence met de vijf combi softijs- en milkshake-machines. In stand 6200 wordt de bezoekers uitleg gegeven over deze Nissei topkwaliteit softijsmachines. ‘Al bijna 27 jaar produceren wij samen met onze Japanse partner Nissei de meest innovatieve, betrouwbare, zuinige en multifunctionele softijsmachines en de combinatie-machines voor softijs en milkshakes. Wij hebben voor elke maat een machine’. Win Equipment ontwikkelt, bouwt, verhuurt, financiert, installeert en verleent service op de Nissei-softijsmachines. Kenmerken zijn dat ze stil zijn, compact, zuinig, een lange levensduur hebben en gemakkelijk te onderhouden. ‘Onze organisatie staat voor service, garantie en het beste advies voor de klant. Niet voor niets zijn wij ook al jaren aanwezig op de hoge kwaliteits horecabeurs in Assen’. Met 28 medewerkers bedient Win Equipment voornamelijk cafetaria en fastfoodbedrijven in heel Nederland. (www.nissei.nl)

Het Leeuwarder bedrijf Bolt.nl BV staat onder de naam MplusKASSA in stand 4310. ‘We bestaan inmiddels ruim dertig jaar en communiceren vooral onder de naam MplusKASSA. De software is door ons ontwikkeld en wordt door ons als Bolt verkocht, én door een zevental dealers in Nederland en België. We zijn gespecialiseerd in kassasystemen. Onze kassa-software onderscheidt zich van andere systemen door het gebruiksgemak, de flexibiliteit, de hoeveelheid koppelingen met de kassa en de landelijke dekking door de samenwerking met de dealers’. Bolt vervolgt: ‘We hebben altijd zogenoemde stille dienstverlening verleend aan de dealers. Wij willen nu MplusKASSA op de kaart zetten. Dus we doen mee aan de beurs om de naamsbekendheid te vergroten. Bezoekers aan onze stand kunnen kennismaken met alle facetten van de kassa-software. De verschillende functionaliteiten en koppelingen, plus de nieuwste functie: keukenmanagement’. De software is geschikt voor alle branches: uiteenlopend van horeca en retail (of een combinatie daarvan), bakkerijen, delicatessen, pretparken, hotels, et cetera. (www.mpluskassa.nl)

Aardappel poffertjes nieuw bij Veldt’s Pannenkoeken Veldt’s Pannenkoeken BV uit Schijndel bema nt stand 1730 van HorecaEvenTT Assen me t als doel met name nie uwe en startende ondernemers te ontmoe ten. ‘Wij zijn sinds 1987 pro ducent van kanten-klare diepvries pann enkoeken, poffertjes, crê pes en wafels. Dat dit populaire artikelen voo r de horeca en grootkeu ken zijn, is voor de beursbezoekers waars chijnlijk geen nieuws. Horeca-ondernemers weten vast wel, dat niet ieder bedrijf over de juis te kennis, ingrediënten en tijd beschikt om tussen de normale gang van zaken aan deze vraag te kunnen bean twoorden. Teleurstellen d voor de klant. Want pannenkoeken en poffer tjes eten is een oer-Holla nds gebruik, dat altijd blijvend zal zijn en be taalbaar. Wij spelen hie r op in. Na enige tijd van testen, hebben wij een uitgekiend proces ontwikkeld dat de horecaondernemers de ge legenheid biedt om op elk moment van de dag over ambachtelijk gebakken diepvries pa nnenkoeken, poffertjes en wafels te kunnen be schikken. De bereiding van onze producten is uiterst eenvoudig. Zo vanuit de diepvries in de koekenpan, magnetron, over of bakplaat. He bben ondernemers afw ijkende wensen qua smaak of formaat, ook die bakken wij. Voor elk wat wils!’. Noviteit tijdens de beurs zijn de nieuwe aardapp el poffertjes. (www.veldtspannenkoeke n.nl)

Pagina 20

´Overal waar een bar staat´ komt Kortekaas Interieur BV Kortekaas Interieurs BV uit Meppel is een van de ondernemingen die dit jaar voor de tiende keer op HorecaEvenTT Assen staan. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van op maat gemaakte interieurs voor de horeca in de breedste zin van het woord. Voor de plaatselijke cafetaria tot en met een vijfsterren hotel en alles wat er tussen zit. Oftewel ‘overal waar een bar staat, komen wij’, zo omschrijft Kortekaas het zelf. ‘Met het zwaartepunt op de sectoren horeca, sport en recreatie’. De onderneming is in 1993 opgericht en heeft inmiddels twaalf mensen in dienst. Jaarlijkse deelname aan de beurs wordt ingegeven door relatiebeheer en het leggen van nieuwe contacten. In de stand ligt de nadruk op het gebruik van nieuwe materialen én de nieuwste trendy kleuren voor 2017 en 2018. (www.kortekaasinterieurs.nl)


Woertman introduceert Zummo 22-sapcentrifuge in Assen Woertman Nederland BV (Nieuwegein) is een gespecialiseerde leverancier van horeca- en bakkerijapparatuur met een hoge kwaliteitsstandaard, rendement en ongekend gebruiksgemak. Het assortiment omvat Sanomat-slagroomapparaten, Zummosinaasappelpersen, Vitamix-blenders, Panasonic-magnetronovens en Winterhalter-vaatwassystemen. Op HorecaEvenTT Assen laat Woertman deze producten zien. Met als noviteit de Zummo Z22: een compacte en snelle sapcentrifuge. Ideaal voor horecagelegenheden met een grote vraag naar vers bereide fruit- en groentensappen. De Z22 produceert 2 liter sap per minuut en heeft een aantal unieke kenmerken, waaronder een optimale juice fit. De schraper en filter zijn zo ontworpen, dat fruit en (ook bladachtige) groenten zorgvuldig gehakt en gecentrifugeerd worden tot een smaakvolle sap. De magnetisch bevestigde mand en andere onderdelen zijn geheel demontabel en gemakkelijk schoon te maken. De Zummo Z22 is zeer stil in gebruik. Woertman Nederland bedient horeca en aanverwante branches. ‘Met 40 jaar ervaring realiseren wij ons, dat continuïteit en rentabiliteit voor een horeca- en bakkerijondernemer van groot belang zijn. Om onze klanten goed te kunnen helpen, hebben wij gekozen voor specialisatie in de verkoop van en service voor uitsluitend hoogwaardige apparatuur. Hierdoor bieden wij een betrouwbaar en compleet verkoopadvies, passend bij de behoefte en het bedrijfstype van de klant. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, garanderen wij het snel en vakkundig oplossen van de storing’. (www.woertman.nl)

esenteert Ommer Bedrijfsvloeren pr viteit met Cleanbord Systems no HorecaEBV uit Luttenberg zal op Ommer Bedrijfsvloeren de beurs Op it. geven met een novite venTT acte de presence hygiëeen rd; worden gepresentee zal Cleanbord Systems zelsve gla van dafwerking (HACCP) nische wand- en plafon rfaSu van n Deze platen zijn voorzie sterke polyester platen. erm sch be n t oppervlak versmolte seal®, een unieke in he , nd ere riew cte ten schimmel- en ba laag. Daardoor zijn de pla slij , ken eu n,d bestand tegen krasse vuilafstotend en sterk micaliën. tage en agressieve che drijfsvloeren ert en plaatst Ommer Be Naast deze noviteit lev ede kunstycl uit hoogwaardig gerec unieke bedrijfsvloeren zijn. Deze t ich ge 100% vloeistofd stof tegels, die na monta lastbaar be ct geluidsisolerend, dire vloeren zijn bovendien ip, zelfs tisl an en voudig te reinigen (zonder wachttijden), een ge geho de re eigenschappen zijn in natte toestand. Ande CCPHA de ns en hygiënisch volge luids- en warmte-isolatie meneg fss drij be n toegepast in vele norm. De vloeren worde a. ten, waaronder de horec menten rnemingen uit andere seg de Horecabedrijven en on -stropvc r voo Bedrijfsvloeren terecht kunnen ook bij Ommer n en cte du pro matten, schoonmaak ken met houtlook, entree antislipproducten. eren.nl) is tij(www.ommerbedrijfsvlo Ommer Bedrijfsvloeren 0. vinden in stand 256 dens HorecaEvenTT te

Nic Nederland introduceert Premium Shake en Squeezy Softijs Nic Nederland uit Waddinxveen grijpt de horecabeurs in Assen aan om een aantal noviteiten te introduceren. In stand 8330 kunnen de bezoekers onder meer kennismaken met Premium Shake, door Nic Nederland omschreven als een ambachtelijk milkshake-concept vol van smaak en met een verrassend bite. Het tweede nieuwtje is Squeezy, softijs in een knijpzakje, speciaal voor de allerkleinste horecagasten. ‘Dat we op HorecaEvenTT in Assen staan, is omdat de beurs de laatste jaren heeft bewezen hét platform te zijn voor het bereiken van de horeca in Noord-Nederland’. Overigens is het werkgebied veel groter, namelijk cafetaria en fastfood-verkooppunten in Nederland, België, Duitsland, Slowakije, Engeland en Scandinavië. Nic Nederland bestaat sinds 2015 uit een fusie van de merken Frusco en Frisiana Nic Nederland is eind 2015 ontstaan uit een fusie tussen de merken Frusco en Frisiana, samen goed voor ruim 25 haar jaar ervaring in softijs. Het bedrijf – met 14 medewerkers – houdt zich bezig met de verkoop van alles wat met softijs te maken heeft: van softijsmixen, disposables, hoorntjes, toppings en garneringen tot compleet uitgewerkte verkoopconcepten. Nic Nederland onderscheidt positioneert zichzelf verder als hét kenniscentrum op het gebied het positioneren van softijs in de markt. ‘Iets dat wij als onze taak beschouwen als marktleider. Er is geen vraag op softijsgebied die wij niet kunnen beantwoorden’, belooft Nic Nederland. ( www.niceice.nl ) www.nicice.nl

Pagina 21


Standnummer: 1480 en 2510 Kom langs voor onze demonstraties met de Adieu bakplaat

www.droogershoreca.nl Pagina 22


Aangenaam maatwerk door MW Bedrijfskleding

‘ Aangenaam. Wij zijn MW Bedrijfskleding. Wij werken elke dag aan de herkenbaarheid van jou en je medewerkers. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie goed voor de dag komen, bieden we alleen de beste kledingmerken voor jouw werkzaamheden. Of je nu in de keuken staat of als gastvrouw werkt; er is altijd een passende oplossing. Op basis van jouw eisen en wensen komen we met een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Omdat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, zijn onze adviseurs goed opgeleid en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. We hebben ervoor gekozen om een deel van de productie in eigen huis te doen. Zo hebben we direct invloed op het allerbeste resultaat. Naast bedrijfskleding voor de horeca, waarin we marktleider zijn in Noord-Nederland, helpen we sinds de oprichting in 2000 ook tal van opdrachtgevers in de industrie, bouw, zorg en zakelijke dienstverlening. Daarnaast hebben we een compleet assortiment sportkleding. Inmiddels staan we dagelijks met een team van ruim 16 medewerkers klaar om jou te helpen bij je keuze in bedrijfskleding. Van advies tot productie, wij zorgen ervoor dat jij er aangenaam herkenbaar bij loopt!’ We hebben de bar geopend op onze stand (4410), tot zo!

Pagina 23

Unitouch afrekensystemen biedt totaaloplossingen Unitouch afrekensystemen staat samen met dealer Rekavo Afrekensystemen uit Groningen op de beurs. In stand 1430 worden klanten en potentiële afnemers geïnformeerd over de totaaloplossing voor horeca, hotels, wellness, bedrijfskantines, recreatieparken en detailhandel. Het bedrijf is in 1992 opgericht en heeft een team van dertien personeelsleden op het hoofdkantoor in Hulst. Unitouch werkt daarnaast met een selectief dealernetwerk van acht dealers verspreid over Nederland, België en Zweden. Deze dealers weten het juiste afrekensysteem op maat en naar wens te adviseren en implementeren. De dealers zijn door Unitouch met zorg gekozen op grond van kennis, technische vaardigheden en betrokkenheid. Ze worden continue op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en doorlopend bijgeschoold. Bij Unitouch – en haar dealers – staat klanttevredenheid centraal. Alle branche-ontwikkelingen worden op de voet gevolgd, om deze om te zetten naar nieuwe functionaliteiten in het afrekensysteem. Op de beurs kunnen de bezoekers kennismaken met diverse modellen afrekensystemen, gekoppelde handterminals, keukendisplay’s en bijbehorende backoffice online software.

mplete feesten

TCS Entertainment voor co

recaEvenTT Assen Steenwijk laat tijdens Ho TCS Entertainment uit complete licht- en . In de stand wordt een van zich zien en horen s zit er bovendien in ziek opgesteld. De kan geluidsinstallatie met mu een optreden verzorgen. dat Andreas en Cäzilia plete feesten te verop de markt door com ‘Wij onderscheiden ons r grote dorpsfeesworden aan tenten voo zorgen. Dan kan gedacht luidsinstallatie voor ook aan een licht- en ge ten en dergelijke, maar edeelte, zoals koeltatoren en het horeca-g dj’s en artiesten, presen kken, beveiliging en barkrukken, glaswerk, he kasten, bar, stoelen en nt. Onderdeel van aldus TCS Entertainme de benodigde dranken’, dat wil zeggen dat k het boekingskantoor, de dienstverlening is oo leverd voor feesten scherpe prijs) worden ge er artiesten (tegen een feesten, waaronder ren zelf ook openbare en feestjes. ‘We organise zovoort. Ook comsten, talentenjachten en piratenfeesten, dancefee rden geregeld. Zowel n kunnen door ons wo plete personeelsfeeste zorgen wij het madrijf ‘thuis’. Daarnaast ver op locatie als bij het be dreas en Cäzilia’. ieve boekingen voor An nagement en de exclus een vast team van at sinds 2005 en heeft TCS Entertainment besta s wel zestig persogrote feesten staan som drie medewerkers. Met urs veel belangstelt bedrijf hoopt op de be nen op de loonlijst. He ren”. “heerlijk veel omzet te sco lenden te ontmoeten en (ww.tcsentertainment.nl)

Enter tainment B.V.


transportdeur 27 Vluchtdeur 26 Herentoiletten 2

vluchtdeur 28

Damestoiletten 2

transportdeur 27

K1

K1

BR

K1

8260

8140

vluchtdeur 1

8330

8280

9550 6100

6400

6200 6130 9650

5130

6450

5130

5150

5520

3750 5230

transportdeur 2

9450

4130

4150

4230

4170

vluchtdeur 3

Plattegrond 2017

vluchtdeur 4

3110

4410 4350

4430

4310

3230

3370

3360

3180 3330

3220

3340

K1 transportdeur 5

2130 2070

2140

2270

2350

2280 2380

2290

2120

2520

2390

2540

2560

2510

2

9130 1350 1010

1450

15

1030

1480 1330

15

1430

vluchtdeur 6

1050

220

K1

vluchtdeur 7

1

registratie

Entree 6 x toegangsdeur

Garderobe

2

3

4

5

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

6

vluchtdeur 9 vluchtdeur 8

Legenda K1 Kolom

30 cm x 30 cm

Statafels

Koken

21

K1 BR

Brandslang

Pagina 24

5540 5530

5550

4290

3210

9350

5250

4330

4210

3110

6420

Statafels


transportdeur 25

vluchtdeur 24

transportdeur 23

vluchtdeur 22

transportdeur 21 Jury ruimte

BR

Catering uitgifte punt

Koude klasse

6910

6890 6880

6885

6920

6895

6750

Gastvrijheidswedstrijden 6810

5610

5630

5660

5670

6820

6830

6840

6850

5830 5820

5850

5950

5710

gf st

5960 5970

5810

5930

gf st gf st

K1

5 Meter

4630

4650

gf st gf st

4720

4760

4840 4860

4730

4750

4810 4830

4510 4610

4940

4960 gf st

4950

gf st

5 Meter

3510

3520

3530

gf st

3670

3400

3310

gf st

gf st

3660 3600

3610

3630

Jury

3650

K1

2750

2730

2760

2800

2740

2850

2840

2835

2830

2815

1540

520

2820

1550

1560

BR

2880 2845

2890 2900 2910 2920 2930 2940 2915

2855

1580

1770

2925

2945

2965

1870

1930

1675 1530

510

230

1730

1565

250

260

270

330

350

370

1850

390

s

430

Ex-organisatie

Herentoiletten 1 Entree

Ingang

1830

BR

transportdeur 12

Receptie

Toilet

EHBO

Entree kantoren 11

Damestoiletten 1

s vluchtdeur 10

TT Hall De Haar 11 9405 TE Assen (0592) 30 40 80 www.tt-hall.nl

Pagina 25

Mimicry Expo BV Graaf Adolfstraat 35b 8606 BT Sneek (0515) 333 555 www.mimicry.nl


Georganiseerd door:

Deelnemerslijst op alfabetische volgorde Registreer met onderstaande code uw gratis toegangskaart op www.horecaeventt.nl

HETT80000 A Aalvink Handelsonderneming Stationsstraat 29 7641 BV Wierden T: 0546 576340 I: www.aalvinkfurniture.nl Standnr: 6880 Aannemersbedrijf de Jong Standnr: 9550

Antislipschoenen.nl Lindenlaan 33 8253 AC Dronten T: 06 223 78731 I: www.antislipschoenen.nl Standnr: 5550

ABZ Anloo Annerweg 35 9467 PB Anloo T: 0592 271530 I: www.abz-anloo.nl Standnr: 2945

Ap Keizer Reiningingstechnieken W.A. Scholtenlaan 9c 9615 TG Kolham T: 0598 394502 I: www.apkeizer.nl Standnr: 4630

Actifood Versplein Buurstede 1 8431 NA Oosterwolde T: 0516 567100 I: www.actifood.nl Standnr: 5130

ATL Seafood Loggerstraat 55 1976 CX Ijmuiden T: 0255 525536 I: www.atlseafood.nl Standnr: 3400

Adieu Bakplaat Standnr: 1480

B Bacchus Wijnimport Norlingerweg 1 9321 VG Peize T: 050 318 5875 I: www.bacchuswijnimport.nl Standnr: 5950

AForum Bedrijfsmode Meester Geerstwei 13 9241 GJ Wijnjewoude T: 06 46181204 I: www.aforum.nl Standnr: 2910 ALG Autolease Standnr: 9550 Alto Shaam Standnr: 1930 / 5820 Ambiance Zonwering Braad Standnr: 9550 Angelo po Grootkeukens Standnr: 1480 Animo Koffiezetapparatuur Standnr: 1480

Bacchi Caffè Standnr: 2390 Bakkerij Carl Siegert Techniekweg 11 3481 MK Harmelen T: 0348 441887 I: www.siegert.com Standnr: 2800 Bakkerij Feenstra Stationsweg 22 9471 GR Zuidlaren T: 050 409 1721 I: www.bakkerfeenstra.nl Standnr: Streekproducten plein Bakker Koelservice Standnr: 1930

Pagina 26

Openingstijden: ma en di van 11.00 - 18.00 uur wo van 11.00 - 17.00 uur Informatie: telefoon 0515 - 333 555

Bakker Vakkeuken Postbus 18 9040 AA Berlikum T: 0518 463000 I: www.bakker-profs.nl Standnr: 1930

Beukenhorst Koffie Galilieistraat 37 7131 PE Lichtenvoorde T: 0544 374 907 I: www.beukenhorst.nl Standnr: 2290

Bakx Foods B.V. De Run 4463 5503 LS Veldhoven T: 040 255 8000 I: www.bakx.nl Standnr: 5540

Bierimport NLD Standnr: 1030

Bavaria Standnr: 1030

Bieze Galvanistraat 16 3861 NJ Nijkerk T: 033 2475952 I: www.bieze.nl Standnr: 2800 Big Green Egg Standnr: Buitenpresentatie

Bebo Standnr: 5230 Belgian icecream group Gierlebaan 100 2460 België T: +32 1455 9211 I: www.belgianicecream.be Standnr: 4150 Bereila Apparatenfabriek Postbus 13 9780 AA Bedum T: 050 3012297 I: www.bereila.nl Standnr: 2730 Berghorst & Bos wijnen Postbus 105 7550AC Hengelo T: 074 2918568 I: www.berghorstwijnen.nl Standnr: 6845 BEUK - Foodservice Leimuiden Dorpsstraat 32 2451 AR Leimuiden T: 0172 820 266 I: www.fslm.nl Standnr: 2520

Birra Angelo Poretti Standnr: 3110 Bitburger Standnr: 1030 BJ Wijnkopers Heerestraat 57 9301 AE Roden T: 050 501 6748 I: www.bjwijnkopers.nl Standnr: 5950 Black Bastard Grills Standnr: 1480 Boerderijs Rucphensebaan 48 4714 RE Sprundel T: 0165 353540 I: www.boerderijs.nl Standnr: 6420 Bonnebella Specialties Postbus 21 9430 AA Westerbork T: 0528 354551 I: www.bonnebellaspecialties.nl Standnr: 1540


Brandsma Koffie Hichtumerweg 13 8701 PG Bolsward T: 0515 572 561 I: www.brandsmakoffie.nl Standnr: 1870

Comm-in Hoogeveense vaart 2 7912 TA Nieuweroord T: 06 46232434 I: www.commin.nl Standnr: 2830

Brasserie Caulier Standnr: 1030

Conpax Standnr: 3400

Bravilor Bonamat (Ticino 5710 & Techno Horeca 5820)

Cookmax Keukenapparatuur Standnr: 5820

Bresc De Hoogjens 57 4254 XV Sleeuwijk T: 0183 304811 I: www.bresc.nl Standnr: 4840 Brouwerij het Anker Standnr: 1030 Bruinsma Worstmakerij Van Harinxmaweg 7 8801 AV Franeker T: 06 23074769 I: www.bruinsmaworstmakerij.nl Standnr: Streekproducten plein Buffelfarm Twente Standnr: 3110 C

Coolbreak Standnr: 5130 Crème de la Crème Belgium Hellebeemden 3 B-3500 Hasselt T: +32 11201394 I: www.cremedelacreme.be Standnr: 3750 Croatiangrapes.com Magalhaensplein 15-2 1057 VD Amsterdam T: 020 7727737 I: www.croatiangrapes.com Standnr: 2900 Culi Outdoor Groningen Gotenburgseweg 48a 9723 TM Groningen T: 06 22157006 I: www.culi-outdoor.nl Standnr: Buiten presentatie

Chef’s Table/EvenTT Culinair Postbus 345 8600 AH Sneek T: 0515 333555 I: www.mimicry.nl

D Daviotten Siloweg 626 5222 BM ’s-Hertogenbosch T: 073 689 4132 I: www.daviotten.nl Standnr: 2380

Calice Standnr: 5130

De Arn Brouwerij Standnr: 1030

Catanambu Standnr: 1540

De Jong Disposables BV Handelsweg 2-4 9482 WE Tynaarlo T: 0592 541864 I: www.de-jong-disposables.nl Standnr: 2740

Chaupain Nijverheidsweg 41 3341 LJ Hendrik-Ido-Ambacht T: 078 683 3410 I: www.chaupain.nl Standnr: 8130

De Jong Nes Standnr: Streekproducten plein

CNV Vakmensen Zonnedauw 30 9202 PA Drachten T: 0512 583470 I: www.cnvbedrijvenbond.nl Standnr: 5930

De Kelder van de Coningh Asserstraat 7 9461 GA Gieten T: 06 53898284 I: www.dekeldervandeconingh.nl Standnr: 2930

Coca-Cola Nederland Standnr: 1030 / 5130 / 1830

De Kikvorsch Standnr: 1030

Cocktailizer Heeklaan 131 5706 BP Helmond T: 06 34439030 I: www.cocktailizer.nl Standnr: 6885

De Kleine Beer Lemmer Standnr: 1030

Pagina 27

DE Koffie en Thee Standnr: 3400

De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur Vrouwenakker 13 1428 RX Vrouwenakker T: 0297 561 894 I: www.dekuiperhoreca.nl Standnr: 2850 Deli Jack Grotenoord 41 3341 LT Hendrik-ido-ambacht T: 078 303 1872 I: www.deli-jack.nl Standnr: 5130 Deli XL Postbus 440 6710 BK Ede T: 0318 678911 I: www.delixl.nl Standnr: 3400 De Maro Standnr: 3400 De Molkerei De Draai 2 9076 PD St. Annaparochie T: 0516 421306 I: www.demolkerei.nl Standnr: Streekproducten plein Dero Foods Standnr: 3400 Desem Enzo Postbus 657 5140 AR Waalwijk T: 06 22424334 I: www.desemenzo.nl Standnr: 4940 de Vries Snacks BV Bunsenstraat 79 3316 GC Dordrecht T: 078 617 0044 I: www.devriessnacks.nl Standnr: 2130 Dijkstra Groenten en Fruit Fahrenheitlaan 6B 9207 HE Drachten T: 0512 538541 I: www.dijkstra-agf.nl Standnr: 2350 Dikkers Standnr: 1030 Diversey Care Maarssenbroeksedijk 2 3542 DN Utrecht T: 030 247 6911 I: www.diverseysolutions.com Standnr: 4760 & 9550 Doetie’s Geiten Schoterlandseweg 78 8411 ZH Jubbega T: 0516 841857 Standnr: Streekproducten plein

Double Energy GmbH Am Trippelsberg 92 D-40589 Düsseldorf (D) T: 0211 91313480 I: www.doubleenergy-gmbh.com Standnr: 6890 Drankengroothandel ‘t Zwijgertje Lippekerkstraat 107 7511 CW Enschede T: 0519 796500 I: www.drankengroothandelhetzwijgertje.nl Standnr: 4720 Drentse hoeve Standnr: 3400 Droogers Horeca Apparatuur Zoom 5 9231 DX Surhuisterveen T: 0512 361962 I: www.droogershoreca.nl Standnr: 1480 / 2510 & 9550 Duca Frozen Food Meester Snijderweg 18 3251 LJ Stellendam T: 0187 605706 I: www.ducafrozenfood.nl Standnr: 5130 / 3400 Dupon Nederland BV Industrieweg 81 5591 JL Heeze T: 040 2263888 I: www.dupon.nl Standnr: 4290 E EAZIS Music & Systems Veldkampsweg 24 7605 AR Almelo T: 0546 538911 I: www.eazis.com Standnr: 6810 EcoMax Vaatwasmachines Standnr: 5820 ECOTap Californiëdreef 35A-B 3565 BJ Utrecht T: 0368 200310 I: hydro-sano.com Standnr: 3600 Eicom Ambachtsweg 8 3771 MG Barneveld T: 0342 490700 I: www.eicom.nl Standnr: 5130 Eijsink Afrekensystemen BV Platinastraat 25 7554 NG Hengelo T: 074 250 5500 I: www.eijsink.nl Standnr: 2120 Eipro Standnr: 3400


Electrolux Professional Standnr: 1930 EJC Standnr: 5130 Eulie Oet Grunn Postbus 435 9500 AK Stadskanaal T: 0599 658 1854 I: www.eulieoetgrunn.nl Standnr: Streekproducten plein Euro Events Postbus 171 6920 AD Duiven T: 088 319 0713 I: www.euro-events.nl Standnr: 4610 Euro Ice Cream Edisonstraat 94 7006 RE Doetinchem T: 0314 38 27 29 I: www.frostex.nl Standnr: 5130 Exellent Food Vlet 1 1724 BM Oudkarspel T: 0226 741941 I: www.exellentfood.nl Standnr: 5130 Exota Verlengde Noordkade 18 5462 EH Veghel T: 0413 745440 I: www.exotalimonade.nl Standnr: 2130 Extract / Lisimo Standnr: 3400 F Faema Standnr: 5710

Felix Cohen Koopvaardijweg 3 4906 CV Oosterhout T: 0162 684120 I: www.felixcohen.nl Standnr: 5130

Fun trader Katoenweversgilde 24 8061 DE Hasselt T: 06 5044 9504 I: www.funtrader.nl Standnr: 6400

Groothandel Bergsma Postbus 322 7900 AH Hoogeveen T: 0528 262921 I: www.groothandelbergsma.nl Standnr: 1830

FHC Formulebeheer Harverstraat 36 2154 GB Nieuw Vennep T: 0252 620 620 I: www.fhc-formulebeheer.nl Standnr: 9650

G Gastronomisch Gilde Postbus 1059 3860 BB Nijkerk T: 033 247 3482 I: www.gastronomischgilde Standnr: 3660

Groupe Du Vin Postbus 35 3788 TP Maartensdijk T: 0346 213044 I: www.groupeduvin.nl Standnr: 5950

Filicori Zecchini Standnr: 2390 Filta Benelux Stavangerweg 21-4 9723 JC Groningen T: 050 820 0976 I: filta.monterfland-media.nl Standnr: 6450 Fishmasters Noordgat 1 8321ME Urk T: 0527 256500 I: www.fishmasters.nl Standnr: 5130 Food Empire (OrienBites) Standnr: 3400 Franklin & sons Tonic and Mixers Lippekerkstraat 107 7511 CW Enschede T: 0519 796500 I: www.drankengroothandelhetzwijgertje.nl Standnr: 4720 Frans Nutterts Chroomweg 14 8471 XL Wolvega T: 0561 611742 Standnr: 8280

Fano Standnr: 5230

Fresh Fruit Express Nassaulaan 9 4651 AA Steenbergen T: 0167 540400 I: www.freshfruitexpress.nl Standnr: 4230

Farina Caputo Standnr: 3110

Frima Benelux Standnr: 1930

Farrows Kalkoven 16 9351 NP Leek T: 0594 514787 I: verhuur.farrows.nl Standnr: 3510

Froster Fresh Frozen Food Prof. Zeemanweg 19 5144 NN Waalwijk T: 0416 567340 I: www.froster.nl Standnr: 1730

Fastfood Support Amersfoortseweg 130 3864 NH Nijkerkerveen T: 033 299 4308 I: www.fastfoodsupport.nl Standnr: 5630

Fruity King Zuideinde 92 2991 LK Barendrecht T: 0180 641800 I: www.fruityking.com

Pagina 28

GastroSupply ‘t Bosk 67 8731 BK Wommels T: 0515 781517 I: www.gastrosupply.nl Standnr: 4950 Geberit Fultonlaan 15 3439 NE NIEUWEGEIN T: 030 605 7700 I: www.geberit.nl Standnr: 9550 G. Krikke & Zoon B.V. Biensma 34 9001 ZZ Grou T: 0566 629955 I: www.krikke.nl Standnr: 3530 Go2 Payroll Noorderplein 102 7811 MG Emmen T: 0591 659550 I: www.go2payroll.nl Standnr: 6130

Grunn Bier Bornholmstraat 46 9723 AZ Groningen T: 050 318 3563 I: www.grunnbier.nl Standnr: Streekproducten plein Grutte Pier Brouwerij Standnr: 1030 H Haan Reclamewerken Standnr: 9550 Hakvoort Professional BV Platinaweg 21 8304 BL Emmeloord T: 0527 635635 I: www.hakpro.nl Standnr: 3180 Hanos Groningen BV Bornholmstraat 56 9723 AZ Groningen T: 050 597 3600 I: www.hanos.nl Standnr: 6910

Gouden Ambacht Richtersweg 3a 7521 BV Enschede T: 053 433 6079 I: www.goudenambacht.nl Standnr: 4730 Gourmand Dreve Gustave Fache 6 7700 Mouscron België T: +32 (0) 5685 9090 I: www.gourmand.be Standnr: 4330 Gramkoelapparatuur Standnr: 5820 Grensland Fruit Standnr: Streekproducten plein Greydanus Heerenveen De Kuinder 12 8444 DC Heerenveen T: 0513 681268 I: www.greydanus.nl Standnr: Streekproducten plein

Hartelijk Horeca Graaf Adolfstraat 35b 8606 BT Sneek Postbus 345 8600 AH Sneek T: 0515 333555 I: www.hartelijkhoreca.nl Hegro Holland Finse golf 14 3446 CK Woerden T: 0348 413197 I: www.hegroholland.nl Standnr: 1930 Heinz Foodservice Standnr: 5130 Hekos Oriental Food BV Middelmoot 7 1721 CZ Broek op Langedijk T: 0226 315866 I: www.hekos.nl Standnr: 2270


Het Meubelpalet Haulerwijksterweg 17 9342 TJ Een T: 0592 656278 I: www.hetmeubelpalet.nl Standnr: 5810 Het Wijnkompas Oeverkruid 2-8 9738 AK Groningen T: 06 51743115 I: www.hetwijnkompas.nl Standnr: 5610 Hi Fri Standnr: 1480 Hobart vaatwasmachines Standnr: 5820 Homint BV Platinaweg 21 8304 BL Emmeloord T: 0527 635635 I: www.hakpro.nl Standnr: 3180 Horecabier.nl Corantijn 28 1689 AP Zwaag T: 0229 275050 I: www.horecabier.nl Standnr: 1830 Horecahandel en interieur vd Most bv Hoogeveenseweg 7/c1 7777 TA Schuinesloot T: 0523 687 868 I: www.horecahandel.most.nl Standnr: 1330 Horecaslagerij de Vries Alexanderstraat 6a 8606 VP Sneek T: 0515 460605 I: www.verseslager.nl/sneek/devries-horeca-slagerij Standnr: 5130 Horecawerf Noord Nederland Waardeel 12 8433 ND Oosterwolde T: 0516 515200 I: www.horecawerfnoordnederland.nl Standnr: 9550 / 5130 Horeko Standnr: 3400 Hoshizaki Koelapparatuur Standnr: 5820 House of Taste Vestaweg 42 8938 AV Leeuwarden T: 058 843 0363 I: www.houseoftaste.nl Standnr: 4940

Pagina 29

I Icarius wijnen Hendrikalaantje 14 1251 ZK Laren T: 06 11272435 I: info@icarius.nl Standnr: 3650 Ice Concepts Benelux BV Eikenbos 6-8 5531 MZ Bladel T: 0497 388363 I: www.iceconcepts.nl Standnr: 6750 Icetech Eigenhaard 13c 8561 EX Balk T: 0514 605680 I: www.mullerhorecaapparatuur.nl Standnr: 9350 Innuendo Argonstraat 104 2718 SN Zoetermeer T: 06 13674373 I: www.horecalederwaren.nl Standnr: 220 Inspirits Standnr: 1030 Installatiebedrijf Bakker Standnr: 9550 Interfastfood Raalte Kaagstraat 9 8102 GZ Raalte T: 0572 358855 I: www.interfastfood.nl Standnr: 1450 Italini Gelato Diamantlaan 6A 9743 BG Groningen T: 050 313 1200 I: www.italinigelato.nl Standnr: 3220 Izico/Beckers Minervum 7035 4817 ZL Breda T: 076 578 4800 I: www.izicosnacks.com Standnr: 5130 J Jansma Haule Dorpsstraat 56 8432 PD Haule T: 0516 577358 I: www.jansmahaule.nl Standnr: Streekproducten plein Johma De Pol 35 7581 CZ Losser T: 053 537 3400 I: www.johma.nl Standr: 5130

Jong food Europalaan 4 5121 DJ Rijen T: 0161 222795 I: www.jongfood.com Standnr: 2760 Jos Beeres Wijnkoperij Zuiderstraat 28a 9635 AM Noordbroek T: 050 313 2241 I: www.josbeeres.nl Standnr: 3630 Josper Grills Standnr: 1480 Jos Platen Groenten Viaductstraat 154 9561 AJ Ter Apel T: 0599 584125 I: www.groenteboerinnetje.nl Standnr: Streekproducten plein Jura Standnr: 5710 K Kamado Barbecues Standnr: 1480 Kassanet Nuus Grondzijl 16 9731DG Groningen T: 050 820 0032 I: www.nuus.nl Standnr: 4350 King Cuisine Standnr: 3400 Kiremko Bakwanden Standnr: 1480 Koffiebranderij Peeze Ringover 36 T: 026 750 5520 I: www.peeze.nl Standnr: 3340 Kolibrie Horeca Payrolling Charles Stulemeijerweg 5 5026 RS Tilburg T: 013 549 9100 I: www.kolibriepayroll.nl Standnr: 2280 Konig Ludwig (Warsteiner) Standnr: 1030 Koppen Groothandel Emopad 33 5663 PA Geldrop T: 040 286 8279 I: www.horecaspeelgoed.nl Standnr: 2845 Kortekaas interieurs BV Douwenmaat 7 7942 KD Meppel T: 0522 254244 I: www.kortekaasinterieurs.nl Standnr: 2815

Krombacher Standnr: 1030 Kruizinga Aardappelen Groente en Fruit Businesspark friesland west 21 8447 SL Heerenveen T: 0513 624430 I: www.kruizinga-agf.nl Standnr: 2750 L La Corne du Bois des Pendus Standnr: 1030 La Lorraine Nederland Stationsplein 99 – kantoor 172 1703 WE Heerhugowaard T: 072 567 0080 I: www.llbg.nl Standnr: 4750 Lamb Weston Meijer Postbus 17 4416 ZG Kruiningen T: 0113 394955 I: www.lambweston.com Standnr: 350 ‘sLandsbeste Professor Zuurlaan 22 8256 PE Biddinghuizen T: 0321 331052 I: www.slandsbeste.nl Standnr: Streekproducten plein La Nuova Era coffee machines Standnr: 2390 La Tazza d’ Oro Standnr: 3110 La Trappe Standnr: 1030 Lattiz Standnr: 2390 La venezia ijs BV Platinawerf 16 6641 TL Beuningen T: 024 678 2822 I: www.lavenezia.nl Standnr: 9450 La Venezia koffiemachines Standnr: 1540 Lavazza bluespresso Ambacht 3 1511 JZ Oostzaan T: 075 655 5797 I: www.bluespresso.nl Standnr: 3210 Leventi Combisteamers Standnr: 1480 Levo productenmij bv. Prins Hendrikkade 1 8801 JK Franeker T: 0517 394141 I: www.levo.nl Standnr: 4210


Lijfering Drankengroothandel Rigaweg 5 9723 TE Groningen T: 050 7114011 I: www.hldranken.nl Standnr: 1030

MKN Kookapparatuur Standnr: 5820

Lippe Project Standnr: 9550

Koffiebranderij Mocca d’Or BV Postbus 227 8000 AE Zwolle T: 038 365 3500 I: www.moccador.nl Standnr: 2840

Lipton Tea Standnr: 1540

Moduline Warmhoudlade’s Standnr: 1480

Lorenzo Sormani Standnr: 3110

MplusKASSA Voorstreek 77 8911 JL Leeuwarden T: 058 215 7000 I: www.bolt.nl Standnr: 4310

Louts Keukenapparatuur Standnr: 5820 Luuks Brood Standnr: Streekproducten plein M MainEnergie Postbus 1094 1000 BB Amsterdam T: 020 665 3267 I: www.mainenergie.nl Standnr: 1850

MW Bedrijfskleding Kapteynlaan 5 9351 VG Leek T: 0594 518738 I: www.mwbedrijfskleding.nl Standnr: 4430 & 9550 N

Marrone Custom Cooking Standnr: 1930 Max Patat Hunse 9 9967 PR Eenrum T: 06 54212815 I: www.maxpatat.nl Standnr: 5670 McCain Steenstraat 9 8211 AG Lelystad T: 0320 298 100 I: www.mccain.nl Standnr: 5130 Meloncello – Dolce Cilento Standnr: 3110 MF Horeca personeelsdiensten Oosterstraat 43 9711 NR Groningen T: 050 311 2244 I: www.mfhoreca.nl Standnr: 4650 & 2915 & 9550 Mibrasa Standnr: 1930 Miko Koffie Noord Vlaskamp 2 9461 VB Gieten T: 0592 265920 I: www.mikocoffee.com Standnr: 2070 Mise en Place Jeruzalemweg 2 6222 NG Maastricht T: 043 350 0144 I: www.miseenplace.nl Standnr: 2925

Pagina 30

Natura Industrieweg 11 8440 AE Heerenveen T: 0513 639639 I: www.smildefoods.nl Standnr. 4230 Natuurtuin ’t Hummelhus Schoterlandseweg 135 8413 NH Ouderhorne T: 0513 541414 I: www.natuurtuinhummelhus.nl Standnr: Streekproducten plein Nice to Meat Kobaltstraat 2 1362 JM Almere T: 036 535 9200 I: www.nicetomeat.nl Standnr: 3400 NIC Nederland Coenecoop 27 2741 PG Wadinxveen T: 0182 637416 I: www.nicice.nl Standnr: 8330 Nissei Softijsmachines De Kronkels 31 3752 LM BUNSCHOTEN T: 0332 992255 I: www.winequipment.nl Standnr: 6200 Njoy Softijs B.V. Postbus 88 74741 AB Goor T: 053 484 7431 I: www.gelato-fantastico.nl Standnr: 250

Nobeltje Gerrit Kosterweg 16 9162 EN Ballum T: 0519 554157 I: www.nobeltje.nl Standnr: 1030

Pelleboer ijs & deserts Industrieweg 20 8061 RB Hasselt T: 0382 600212 I: www.otelli.nl Standnr: 2835

Novo Gaming Exploitatie Van Liemptstraat 16 5145 RB Waalwijk T: 088 584 0000 I: www.novogaming.nl Standnr: 9550

Pentagast keukenapparatuur Standnr: 5820

O Oenema B.V. Standnr: 9550 ( Horecawerf Noord ) Ofyr Standnr: Buitenpresentatie Okido Horeca BV Uranus 8 8448 CR Heerenveen T: 0513 418882 I: www.okidobv.nl Standnr: 3310

Perfecta Standnr: 1480 Peroni Standnr: 3110 Persoonality Payrolling Deventerstraat 15-2 7311 BH Apeldoorn T: 055 580 5900 I: ww.persoonality.nl Standnr: 2120 PIVO Brouwers Haren Standnr: 1030

Oliehoorn De Compagnie 21 1689 AG Zwaag T: 0229 244660 I: www.oliehoorn.nl Standnr: 1675

Pocketmenu Bos en Lommerplantsoen 3W 1055 AA Amsterdam T: 020 846 3181 I: www.pocketmenu.nl Standnr: 4860

Ommer Bedrijfsvloeren BV Reehorst 33 8105 BG Luttenberg T: 0529 462851 I: www.ommerbedrijfsvloeren.nl Standnr: 2560

Precision Koeltechniek Standnr: 1480

Overwijk Koffiesystemen Tolhusleane 11-15 8401 GA Gorredijk T: 0513 46 5050 I: www.overwijk.nl Standnr: 4170 P Pain Rustique Standnr: 3400 Payned Wethouder Ohmannstraat 6 7951 SB Staphorst T: 0522 746746 I: www.payned.nl Standnr: 1530 PB Sound BV. Hoofdveld 8 4266 EC Eethen T: 0416 355 010 I: www.mp3verhuur.nl Standnr: 370 Pelican Rouge Standnr: 2390

Premium shop Jordy Standnr: 3400 Prima Personeel Hooggoudstraat 2 9723 TG Groningen T: 050 311 9461 I: www.prima.nl Standnr: 2820 Principe del Gusto Standnr: 3110 Prohost Security Kattegat 32-4 9723 JP Groningen T: 050 525 7515 I: www.prohostsecurity.nl Standnr: 2540 Promo Vision Models Hoge Traan 22j 9351 VV Leek T: 06 16788839 I: www.promovisionmodels.com Standnr: 260 Q Qook Standnr: 1480 R Rational Nederland Standnr: 1930


Rekavo Afrekensystemen Absdaalseweg 7 4561 GD Hulst T: 0114 370707 I: www.unitouch.info Standnr. 1430

Sanremo Nederland Stephensonstraat 20 2723 RN Zoetermeer T: 06 24319089 I: www.sanremonederland.nl Standnr: 2390

Smilde Natura Industrieweg 11 8440 AE Heerenveen T: 0513 639639 I: www.smildefoods.nl Standnr. 5230

Starplay B.V. Ambachtsweg 6 9482 WD Tynaarlo T: 0592 544496 I: www.starplay.nl Standnr: 6895

Remia Dolderseweg 107 3734 BE Den Dolder T: 030 229 7911 I: www.remia.nl Standnr: 1550

Santexo Bedrijfskleding Rondweg-Noord 60a 9101 AE Dokkum T: 0519 297942 I: www.santexo.nl Standnr: 5960

SmiLED Handelsweg 30-32 9482 WE Tynaarlo T: 0592 346952 I: www.smiled.nl Standnr: 6100

Remo Frit Standnr: 3400

Satelliet Meubelen Standnr: 9550 (Horecawerf Noord)

Smit’s Uien Elbe 33 2491 BT ‘s Gravenhage T: 070 327 1061 I: www.smitsuien.nl Standnr: 390

T Taurus Automatisering Hanzestraat 29 7622 AX Borne T: 074 267 0118 I: www.taurusit.nl Standnr: 6820

Rhima Nederland Energieweg 4-8 3762 ET Soest T: 035 609 8181 I: www.rhima.nl Standnr: 1480 Rients Faber licht, geluid & beeld Optwizel 74 9286 EG Twijzel T: 0511 544445 I: www.rientsfaber.nl Standnr: 430

Smilde Foods BV Industrieweg 11 8440 AE Heerenveen T: 0513 639639 I: www.smildefoods.nl Standnr. 4230 Royaan Hoge Maat 8 3961 NC Wijk bij Duurstede T: 0343 596659 I: www.royaan.nl Standnr: 5130 RSE Telecom en ICT Standnr: 9550 (Horecawerf Noord) S Sandor Wine Import Portugal Middenerf 21 1657 LK Abbekerk T: 06 22667803 I: www.sandorwineimport.nl Standnr: 2920 Salomon Foodworld GmbH Nordring 13 D-63762 Grossastheim T: +49 6026 5060 I: www.salomon-foodworld.com Standnr: 5130 / 5530 / 3400

Pagina 31

Schiava Horecagroothandel Bieslookstraat 21 9731 HH Groningen T: 050 549 1590 I: www.schiava.nl Standnr: 3110 Schildersgilde Friesland B.V. Standnr: 9550 (Horecawerf Noord) Schrobbelèr Standnr: 1030 Sealed Air Maarssenbroeksedijk 2 3542 DN Utrecht T: 030 247 6911 I: www.diverseysolutions.com Standnr: 4760 Seasonstore APS Hagedoornstraat 2 8181 GX Heerde T: 0578 691831 I: www.apsheerde.nl Standnr: 4830 Sepay Dr. Kuyperstraat 14 2514 BB Den Haag T: 070 311 0780 I: www.sepay.nl Standnr: 5520 Signature Coffee Solutions Aarshusweg 4-5 9723 JJ Groningen T: 050 721 0973 I: www.signaturecoffee.nl Standnr: 2390

Smitto Visbakovens Standnr: 1480 Snackpoint Feurthstraat 95 6114 CT Susteren T: 046 204 4644 I: www.snackpoint.nl Standnr: 8260 Socialmediahulp Stationsstraat 10 8331 GK Steenwijk T: 084 431 5225 I: www.socialmediahulp.nl Standnr: 3670 Soldij Payrolling Demmersweg 45-11 7556 BN Hengelo T: 0854 890760 I: www.soldij.nl Standnr. 5660 Solina Standnr: 3400 Sonneclaer-ijs Fluitenbergseweg 94 7931 TC Fluitenberg (Echten) T: 0528 251451 I: www.sonneclaer-ijs.nl Standnr: Streekproducten plein Sonnema Berenburg Standnr: 1030 Spa Standnr: 1030 Speak.nl Standnr: 9550 (Horecawerf Noord)

Smilde foods BV Industrieweg 11 8440 AE Heerenveen T: 0513 639639 I: www.smildefoods.nl Standnr. 5230

Spijkerman Evenementenverhuur Pieter Mastebroekweg 5 7942 JZ Meppel T: 0522 255106 I: www.spijkerman.eu Standnr: 4510

TCS Entertainment B.V. Bergweg 70 8334 MC Tuk T: 0521 523446 I: www.tcsentertainment.nl Standnr. 4410 Team communicatie Standnr: 9550 (Horecawerf Noord) Tebben Kaas Molenbossen 622 5923 AJ Venlo T: 077 324 3000 I: www.tebbenkaas.nl Standnr: 5130 Techno Horeca Grootkeukenspecialist Rigaweg 26A 9723 TH Groningen T: 050 542 4178 I: www.technohoreca.nl Standnr. 5820 TefCold Koelapparatuur Standnr: 5820 Telegraaf media group Basisweg 30 1043 AP Amsterdam T: 020 585 3543 I: www.telegraaf.nl Standnr. Ontvangsthal Tessu Systems De Tjonger 2-4 8253 PZ Dronten T: 0321 319090 I: www.tessu.nl Standnr: 6840 Texelse Bierbrouwerij Schilderweg 214b 1792 CK Oudeschild T: 0222 320325 I: www.texels.nl Standnr: 1030 The Bread Company Eckerstraat 29a 8263 CB Kampen T: 038 332 9446 I: www.thebreadcompany.nl Standnr: 4810


H&L

19-01-2010

11:47

Pagina 1

Postbus 206, 7670 AE Vriezenveen Telefoon: 074 - 2504718, Fax: 074 - 2505022 E-mail: info@hlverhuur.nl


Ticino Espresso Totaalservice Kummel 7 7892 AC Klazinaveen T: 0591 391206 I: www.ticino.nl Standnr: 5710

Van der linde & Nijhof Dranken Johannaweg 8b 7555 CM Hengelo T: 06 24223236 I:www.dark-mark.nl Standnr: 1350

VHC Actifood Vis Buurstede 1 8431 NA Oosterwolde T: 0516 567107 I: www.actifood.nl Standnr: 5130

Winetable Wijnimport Lange Baan 3-71 8331 LW Steenwijk T: 0521 344225 I: www.winetable.nl Standnr: 5950

TiKTAK Segafredo Rouaanstraat 10 9723 CD Groningen T: 050 317 6300 I: www.tiktak-segafredo.nl Standnr. 5250

Van der Veen en Kromhout Standnr: 9550 ( Horecawerf Noord)

Vito frituurolie filters Schefferlaan 1 6869 TA Heveadorp T: 0263 390667 I: www.vito-frituuroliefilters.nl Standnr. 330

Winterhalter Ericssonstraat 32 5121 ML Rijen T: 0161 220520 I: www.winterhalter.nl Standnr: 1930

Viven Beerdevelopment Standnr: 1030

www.softijshuren.nl lemelerweg 60 8148 PD Lemele T: 06 22937961 I: www.softijshuren.nl Standnr: 270

Tovari Ambiance BV Nieuwgraaf 14 6921 RJ Duiven T: 0263 190519 I: www.tovariambiance.nl Standnr. 5830 & 5850 Traiteur de Paris Standnr: 3400 TS31 Internos Groenelaan 1005 9892 TH Feerwerd T: 0519 349033 I: www.ailand.nl Standnr: Streekproducten plein Turbochef high speed cooking Standnr: 1480 Twentse Bierbrouwerij Tuindorpstraat 61 7555CS Hengelo T: 074 250 0681 I: www.twentsebierbrouwerij.nl Standnr: 6850 Twents Koffie Standnr: 6850 U Unik Wijnhuis Simon vestdijkwei 10a 8914 AX Leeuwarden T: 058 288 0764 I: www.unikwijnhuis.nl Standnr: 5950 Unilever Postbus 390 3130 AJ Vlaardingen T: 010 4394596 I: www.unilever.com Stnandnr: 3230

Vandemoortele Nederland BV Postbus 222 3890 AE Zeewolde T: 0365 229781 I: www.vandemoortele.nl Standnr. 1580 Van Gelder Standnr: 3400 Van Geloven Kraaivenstraat 1 5048 AB Tilburg T: 013 464 0680 I: www.vangeloven.com Standnr: 1565 / 3400 Van Hessen Horeca automatisering Standnr: 9550 (Horecawerf Noord) Van Holten Standnr: 1480 Van Honsebrouck Standnr: 1030 Vanilla Venture Standnr: 3400 Van Osch Snacks Veilingweg 3 5301 KM Zaltbommel T: 0418 540328 I: www.vanosch-bv.nl Standnr: 2855 Veltman Vis BV Industrieweg 18 8861 VH Harlingen T: 0517 418338 I: www.veltmanvis.nl Standnr. 4960 Verstegen Standn: 5130

Unitouch Absdaalseweg 7 4561 GD Hulst T: 0114 370707 I: www.unitouch.info Standnr. 1430

VHC Actifood Buurstede 1 8431 NA Oosterwolde T: 0516 567107 I: www.actifood.nl Standnr: 5130

Us Kofje Standnr: 1870

VHC Actifood AGF Buurstede 1 8431 NA Oosterwolde T: 0516 567107 I: www.actifood.nl Standnr: 5130

V Van Bennekom Standnr: 3400

Pagina 33

Voiello Pasta Standnr: 3110 Vossebeld Vaatwas Techniek Ambachtsraat 22 7609 RA Almelo T: 0546 820202 I: www.vossebeld.nl Standnr: 6840 VR Dining Standnr: 3400 Vrumona Vrumonaweg 2 3981 HT Bunnik T: 030 656 8911 I: www.vrumona.nl Standnr: 1560 VuurtafelPro Standnr: 1520 W Walraven Sax Prinsenkade 5a 4811 VB Breda T: 076 525 6480 I: www.walravensax.nl Standnr: 5130 Warsteiner Standnr: 1030 Weideweelde Boerenzuivel Standnr: Streekproducten plein Wieninger Standnr: 1030 Wijn Dirk Standnr: 3400 Wijnhandel Cru68 Wettermunt 3 9251 TH Burgum T: 0511 474543 I: www.cru68.nl Standnr. 2940 Wijnimport J. Bart Postbus 231 1440 AE Purmerend T: 0299 689111 I: www.wijnimportbart.nl Standnr. 2890

Winanda’s Jaargetijden Standnr: 9550 (Horecawerf Noord) Wine Inspiration Postbus 10 8600 AA Sneek T: 0515 781518 I: www.wine-inspiration.nl Standnr: 2965 Woertman Nederland BV 4e Garnizoensdok 8 3439 JD Nieuwegein T: 030 608 4141 I: www.woertman.nl Standnr. 1510 & 9550 Whow Smoothies Standnr: Streekproducten plein W&G Standnr: 3400 Y Yourpos Terneuzenstraat 6 1324 TM Almere T: 0367 440212 I: www.yourpos.nl Standnr. 9130 Z Ziggo Zakelijk Schweitzerlaan 48 1187 JD Amstelveen T: 020 426 0300 I: www.psfm.nl Standnr: 3330 Zijerveld Kaas Schumanweg 2 2411 NH Bodegraven T: 0172 630100 I: www.zijerveldfood.nl Standnr: 5130 / 1030 47 Anno Domini Standnr: 3110


Live broadcast facilities LED screens Event light

MHBEVENTFACILITIES.NL

Audio facilities

Remia is uitvinder van Fritessaus! Zonder Remia was er geen fritessaus. Het is in 2017 precies 50 jaar geleden dat Remia de legendarische Remia Fritessaus Classic ontwikkelde en daarmee een nieuwe standaard voor het Frietje Mét introduceerde. Nog steeds is de smaak van onze

M et

Frite jaa r ss a us

recht de E nige Echte!

Remia Fritessaus Classic uniek en ongeëvenaard!

Remia Fritessaus Classic; lekker licht, verrassend romig!

Originele

Retrobike cadeau t.w.v. € 579,-

Wij vieren dit

feestje met u!

Meer informatie? Kijk op www.remiafoodservice.nl of Remia Sales Support via 030 - 229 78 98.

117800001668-REM-Advertentie HorecaEvenTT_def.indd 1

26-01-17 12:23


TRADICIÓN DE FAMILIA DESDE 1892

GdV_Adv_Horeca_Eventt_183x133.indd 1

31-10-16 15:34

PUUR van VHC ActiFood Ga om de tafel met onze kenners Als ervaren specialist in de horeca weten wij als geen ander hoe belangrijk een goed samengestelde menukaart is. Onze kenners zijn zich bewust van de valkuilen en denken graag met ondernemers mee om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. In de praktijk blijkt dat gemiddeld 80% van het omzetvolume wordt gehaald uit slechts 20% van de kaart. Daar valt dan ook veel winst te behalen. Wij analyseren samen met de ondernemer het aanbod en helpen bij het perfectioneren van de kaart en de prijsstelling. VHC ActiFood kiest voor intensief contact met klanten. Iedere klant heeft een eigen contactpersoon die precies weet wat er speelt. Als partner helpen wij, indien gewenst, met het samenstellen van een assortiment op maat. Met ons

Homestead Martin & Servera ad.indd 1

2016/06/03 8:57 AM

enorme productscala en de verschillende concepten die wij bieden, zorgen we ervoor dat we horecaondernemers een totaalpakket kunnen bieden. Dagelijks worden dagverse- en diepvriesproducten geleverd zoals vlees, vis, gevogelte, fruit en groente maar ook droogwaren en non-foodartikelen. Ook bieden wij alle soorten frisdranken, wijnen, gedistilleerd en bieren. Kwaliteit is een breed begrip. Zeker binnen de horeca. Zaken als service, de uitstraling van het pand en de opmaak van de borden spelen een rol. Maar de meeste gasten zullen bij kwaliteit denken aan de smaak, geur en versheid van de producten die ze geserveerd krijgen. Dit alles vanzelfsprekend gerelateerd aan de prijs.

Klanten kunnen dus bij één leverancier terecht voor alles wat zij nodig hebben. Makkelijk, efficiënt en voordelig!


Is uw apparatuur klaar voor het seizoen 2017? Laat deze tijdig controleren door onze servicedienst! Terwijl iedereen zijn best doet om topprestaties te leveren, kunt u in uw restaurant heel wat records breken. Denk maar aan snelheid en gemak van bereiding of aan eďŹƒciĂŤntie en veelzijdigheid van apparatuur. Wat uw streven ook is, Hakvoort Professional adviseert u graag bij uw professionele keukeninrichting en uitgiftebuffet. Daarbij putten we uit een breed assortiment aan

EMMELOORD AMSTERDAM

Platinaweg 21 8304 BL Emmeloord Tel: (0527) 635 635 info@hakpro.nl 15-20-03

De Flinesstraat 20 1114 AL Duivendrecht Tel: (020) 665 6428 amsterdam@hakpro.nl

GRONINGEN

Verl. Bremenweg 10c 9723 JV Groningen Tel: (050) 318 1600 groningen@hakpro.nl

kookgroepen, vaatwassers, koelingen, werkbanken en andere professionele apparatuur van kwaliteitsmerken. Altijd gunstig geprijsd. Uw wensen werken wij geheel vrijblijvend uit in een ontwerp dat past binnen het beschikbare budget. Na plaatsing kunt u rekenen op onze uitstekende service. Zodat u in uw restaurant topprestaties kunt blijven leveren.

ROTTERDAM

Schuttevaerweg 13 3044 BA Rotterdam Tel: (010) 750 2750 rotterdam@hakpro.nl

VENLO

Venrayseweg 44 5928 NZ Venlo Tel: (077) 387 4242 venlo@hakpro.nl

VLISSINGEN

Bedrijfsweg 9 4387 PD Vlissingen Tel: (0118) 493 222 vlissingen@hakpro.nl

BEZOEK ONS OP STANDNR.

3180


Wij zijn meer dan een koffieleverancier Signature Coffee is een onafhankelijke leverancier van verschillende koffieen theeconcepten. Als totaalleverancier leveren wij ook de bijbehorende professionele koffiemachines, koffiemolens, baristatools en verzorgen wij trainingen. Rolf Huizing Met bijna 20 jaar ervaring in de koffiebranche heeft Rolf Huizing in 2014 zijn eigen bedrijf opgericht: Signature Coffee in Groningen. Na werkzaam te zijn geweest bij een aantal koffieleveranciers, die meestal één merk vertegenwoordigden, had Rolf steeds vaker het idee om verschillende merken naast elkaar in de markt te gaan zetten. Onderscheidende en vernieuwende koffieconcepten met elk een duidelijke eigen identiteit. Onze merken Het Italiaanse Filicori Zecchini is sinds 1919 een van de oudste Italiaanse koffiemerken en heeft als een van de 18 koffiebranderijen van de ruim 1400 in Italië het certificaat “Espresso Italiano” ontvangen. De kenmerkende en krachtige smaken van Bacchi Caffé zijn afkomstig van een 100% Arabica boon, verkregen uit een eerlijke productie. De koffiemelanges zijn allen fairtrade en Bacchi is donateur van Coffee Kids. Pelican Rouge daarentegen bestaat sinds 1863 en heeft een rijk verleden. Het assortiment koffiebonen is vol-

ledig duurzaam en de verpakkingen zijn aluminium vrij, wat bijdraagt aan een beter milieu. Wij volgen de constant de nieuwste trends op koffiegebied en zijn altijd aan het kijken naar producten die ons huidige assortiment aan kunnen vullen. Ook bieden wij ondernemers de mogelijkheid om samen met ons een eigen koffielabel te ontwikkelen. De laatste jaren is de consumptie van thee enorm toegenomen. Signature Coffee heeft de merken Lipton, Mr. Jones en Dilmah in het assortiment. Deze theemerken zijn van hoge kwaliteit, biologisch of sociaal geproduceerd en hebben elk hun eigen unieke uitstraling en presentatie.

Signature Coffee Wij zijn jouw persoonlijke en flexibele koffieleverancier: vernieuwend, betrokken en vol passie. Wij kennen het verhaal achter al onze producten en staan naast onze klanten met advies en service.

Bezoek ons op stand 2390 voor een kennismaking en een heerlijke kop koffie.

Apparatuur Met zijn ervaringen heeft Rolf op basis van betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit bewust de keuze gemaakt voor een aantal machine merken. Het belangrijkste uitgangspunt is hierbij dat Signature Coffee voor ieder budget en voor elke specifieke situatie een passende oplossing wil kunnen bieden, met daarbij de juiste technische ondersteuning. Missie Onze missie is om de koffiekwaliteit in de horeca naar een hoger niveau te brengen en er samen voor te zorgen dat er meer koffie wordt verkocht en de marge van de ondernemer wordt verhoogd.

“MET MIJN JARENLANGE ERVARING ZET IK MIJN HANDTEKENING

ALLEEN ONDER DE BESTE MERKEN KOFFIE EN THEE. DAT PROEF JE NIET ALLEEN, DAT ERVAAR JE!” ROLF HUIZING, SIGNATURE COFFEE

Pagina 37


Oliehoorn ontwikkelde Clean Label Mayonaise, Green Label Frituurolie en Green Label Frituurvet. Producten met natuurlijke ingrediënten die passen binnen een duurzame bedrijfsvoering. Kiest u voortaan ook voor 100% Clean en Green? Join the club!

Green Label Frituurolie

15 liter can in box

Green Label Frituurvet 4 x 2,5 kg

clean Label mayonaise 10 liter emmer

Oliehoorn Green Label

Green Label Frituurvet van

Een romige mayonaise

Frituurolie is een

Oliehoorn is 100% natuurlijk.

met een licht zuurtje kenmerkt

uitgebalanceerde frituurolie met een maximale levensduur voor gezond frituren. Deze frituurolie is 100%

Het gebruikte palmvet is geteeld met het hoogste duurzaamheidscertificaat. Het heeft een hogere stabiliteit

de smaak van de Clean Label Mayonaise. Deze mayonaise is glutenvrij, bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en

natuurlijk en bevat geen E900.

dan (gedeeltelijk) gehard palmvet en de toevoeging

smaakstoffen en heeft Rondeel scharreleigeel

van rozemarijnextract zorgt voor een natuurlijk antischuimmiddel.

als ingrediënt.

… probeer ook eens onze klassiekers!

Fritessaus 35% 10 liter emmer

www.oliehoorn.nl/greenandclean

Currysaus 10 liter emmer


Gezellig en lekker bij `t Huys van Bunne Via de tamtam hadden we ons laten vertellen dat in het Drentse dorp Bunne, een tweehonderd inwoners tellend dorp in de nabijheid van Assen en Groningen, een leuk restaurant zou zitten. Aangezien we op korte termijn alweer naar de tiende HorecaEvenTT gaan, hebben wij alvast een bezoekje gebracht aan dit sfeervolle, gastvrije, gezellige en warme familiebedrijf. We waren wat aan de vroege kant, maar buiten brandden al de sfeervolle windlichten met kaarsen om het winterse plaatje in de sneeuw nog meer accent te geven. Wat is Drenthe toch mooi in al zijn eenvoud! De eigenaren van`t Huys van Bunne, Bertus en Willeke Brandsma, stapten dertien jaar geleden in dit bedrijf.

Drentse kwinkslag en voelden ons meteen welkom. De achtergrondmuziek speelde vrolijke deuntjes, kaarsjes brandden op tafel, verse tulpjes in een vaasje en het was er lekker warm. Toch werd er nog even gevraagd of de temperatuur hoog genoeg was anders werd de verwarming nog even hoger gezet.

Lekker warm ’t Huys van Bunne is een sfeervol huiskamerrestaurant in het hartje van Drenthe. Gelegen in een bosrijke omgeving. We werden bij de deur verwelkomd met een

Als drankje vooraf nam mijn partner een glaasje witte port en voor mij een speciaal aanbevolen Duits borreltje, genaamd Alter Schwede. Dit is een kruidenlikeur met 37% alcohol die volgens de verhalen gemaakt is

volgens een recept uit 1800 en die nu weer op de markt gebracht wordt. Ik vond het verrassend lekker. Op de vraag waarom het drankje in van die mooie dunne glaasjes werd geserveerd, kregen we als antwoord: ‘dat klinkt zo mooi als je met elkaar gaat proosten.’ Hoe zo gezellig! Bij de borrel kregen we heerlijke donkerbruine broodjes met smeerbare gezouten boter wat zo lekker ‘weghapt’. Dat een gevraagde karaf water voor de gasten niet in rekening werd gebracht, verbaasde mij in dit bedrijf zeker niet. De tafels zijn gedekt op een plastic lopertje met een linnen servet, bestek en water en wijnglazen. Klassieke gerechten De menukaart van is klassiek met zes voorgerechten, drie soepen, drie visgerechten en negen vleesgerechten. Ook heeft de gast nog de keus uit twee vegetarische bereidingen en natuurlijk is er voor de kleintjes een kindermenu. Mooie klassiekers zoals bij de voorgerechten Ardennerham met vers fruit, carpaccio, en gerookte paling, en hoofschotels als zalm, schnitzel, varkenshaas en tournedos. Ook een T-bone steak van 500 gram van de gril, voor de grote eter, staat op de menukaart. Mijn partner ging voor oma`s kippensoep, maar wel door opa gemaakt. Een grote

Pagina 39


Vers vis: Veltman Vis Service meer dan 500 producten • 6 dagen per week levering • alles op maat geleverd • eigen rokerij • directe inkoop bij vissers • op duurzaamheid gecertificeerd • gegarandeerd vers Industrieweg 18 | 8861 VH Harlingen | t. 0517 418 338 | f. 0517 419 660 | info@veltmanvis.nl | www.veltmanvis.nl


kom ouderwetse soep met een rijke vulling van grote stukken kip, selderij en prei. Wel jammer dat het servies iets beschadigd was. Ik ging voor de gerookte paling op roggebrood besmeerd met roomboter. Een grote portie heerlijke paling, goed op temperatuur, wat de smaak ten goede komt. Zou deze paling uit het Zuidlaarder meer komen? De combinatie met het roggebrood vind ik niet zo gelukkig gekozen. Jammer dat er geen dressing op het garnituur van slasoorten zit. Mijn glas witte wijn, een Sauvignon uit Chili, smaakte lekker bij de paling. Eenvoud Het hoofdgerecht van mijn partner bestond uit gebakken zalm, geserveerd met een wittewijnsaus en als groentegarnituur – beetgare bloemkool en peultjes. Een bakje salade met diverse slasoorten, rode ui, tomaat, mais en komkommer met een lekkere frisse dressing maakte het compleet. De zalm was perfect gebakken; een krokant korstje en nog lekker zacht van binnen. De gebakken aardappelen met ui en spekjes vonden we wat aan de vette kant. Mijn runderstoofpot van sukade met een stampotje van hutspot paste precies in de winterse omgeving waar we ons deze avond in bevonden. Een pannetje met veel stoofvlees, mals, zacht en goed op smaak en een stampotje zoals een stamppot hoort te zijn. Alles op hete borden en in hete bakjes en pannetjes, zodat alle gerechten lekker lang

warm blijven. Het zijn van die kleine dingen die zo belangrijk zijn om ook de laatste hapjes warm te kunnen eten. Een glas Chiraz uit Spanje maakte mijn hoofdmaaltijd compleet. Bij `t Huys van Bunne geen frutseltjes van moesjes of diverse pureetjes van allerlei garnituren, maar vlees en vis zoals het is en groenten zoals groente eruit ziet. Zo heeft iedere kok zijn eigen ding. Mooi dat er zo veel mogelijkheden zijn om daar een keus in te maken. Hier hebben ze die keus duidelijk gemaakt en het lijkt mij voor dit bedrijf een succesformule. Prima! Die mooie eenvoud zie je ook terug bij de nagerechten. Op de kaart een Bunner pannenkoek of hangop met rabarber. Mijn keus viel op huisgemaakte advocaat parfait met een slokje eierlikeur. Twee plakjes lekkere parfait met de juiste stevigheid en geserveerd met een klein koekbekertje gevuld met een eierlikeur. En dotje slagroom en een takje mint maakten het af. Wat kan eenvoud mooi zijn. Een glas Muscat Baumés de Venise liet zich hier goed bij smaken. Voor mijn partner, die niet zo van de toetjes is een glas Pockwoel thee met diverse verpakte koekjes en bonbons. Gelukkig waren de pepermuntjes bij de rekening ook verpakt.

gerechten zonder culinaire hoogstandjes in al zijn eenvoud. Gelukkig zal het bedrijf dit nog wel een poosje zo houden, want de volgende jonge generatie uit deze familie heeft zich al gemeld om de zaak in de toekomst voort te zetten. We rekenden €65,50 af voor onze gerechten zonder de drankjes. Als u de tiende HorecaEvenTT bezoekt en u wilt nog even ontspannen en genieten van een ouderwets lekkere keuken kan ik u dit adres van harte aanbevelen. Uw recensent, Roel Drenth.

Volgende generatie Wat hebben we genoten van een mooie avond in een mooi restaurant met lekkere

Beoordelingslijst: score 1 t/m 5 Bedrijf: ‘t Huys van Bunne Adres: Donderenseweg 1, Bunne Tel.: 050 - 309 22 75 30 t/m 35 5 pompeblêden 25 t/m 29 4 pompeblêden 20 t/m 24 3 pompeblêden 15 t/m 19 2 pompeblêden 10 t/m 14 1 pompeblêden Parkeergelegenheid: 5 Eerste indruk: 4 Menukaart: 3 Gerechten: 3 Prijs / kwaliteit: 3 Bediening: 5 Sanitair: 4 Eindscore: Waardering:

Pagina 41

27 4 pompeblêden


Op een markt met oneindige concurrentie is het soms lastig om jezelf te onderscheiden. Wiebe Bijlsma en Jacko de Haan hebben daar samen met het team tóch een manier voor gevonden. “Wanneer wij een gesprek aangaan met een ondernemer kijken wij altijd eerst wat wij kunnen brengen en niet wat er te halen valt.” zegt Jacko de Haan, mede-directeur. “De ene keer kan iemand profijt hebben van onze kennis en ervaring, de andere keer van de implementatie van onze online urenregistratie. Ieder bedrijf is verschillend en verdient persoonlijke aandacht”.

Al meer dan 15 jaar is MF horeca personeelsdiensten de payroll markt op zijn kop aan het zetten. “Geen koud administratiekantoor maar een betrokken personeelsafdeling welke niet alleen voor de ondernemer, maar ook voor de werknemers klaarstaat”. Aldus Wiebe Bijlsma, al ruim 15 jaar directeur van de organisatie.

Krachten Op basis van vier krachten gaat het bedrijf te werk: EigenKracht®, UitzendKracht, TrainingsKracht en DaadKracht. “Wij bieden ondernemers diverse mogelijkheden waarbij wij 1 op 1 kijken naar de beste opties. Daarbij begint het altijd met aandacht. Wij weten niet alleen hoe de opdrachtgever de administratie het liefst regelt maar bijvoorbeeld ook wat zijn of haar favoriete hobby is. Zo kunnen wij altijd inspelen op de behoefte van de ondernemer.” legt Wiebe Bijlsma uit. “Wij staan écht klaar voor onze relaties én medewerkers.

Benieuwd naar wat MF horeca personeelsdiensten voor jou kan betekenen? Kom gerust langs voor een kopje vers gezette koffie; je krijgt alle tijd en aandacht die je verdient.

mfhoreca.nl

050 - 311 22 44

contact@mfhoreca.nl

NIEUW IN HET ASSORTIMENT

SACHETS VAN LEVO Glute nvrij • Alle sauzen glutenvrij • Optimale versheid • Compact formaat Inhoud: Mayonaise/LevoNaise 100 x 19 ml Curry/Ketchup 100 x 15 ml Mosterd 150 x 10 gr

Bel 0517-394141 voor meer informatie of ga naar www.levo.nl

Prins Hendrikkade 1 8801 JK Franeker Postbus 518 8800 AM Franeker Tel. (+31) (0)517-394141 Fax (+31) (0)517-397178 www.levo.nl info@levo.nl


Tonijn

Een zee van soorten en smaken Tonijn is de laatste jaren enorm populair geworden en niet geheel onterecht. Het is een product wat op vele verschillende manieren bereid en gegeten kan worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van sushi, een heerlijk stuk gebakken tonijn, een tonijnburger of een heerlijke tonijnsalade? Dit alles is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Als een dergelijk product binnen korte tijd wereldwijd populair wordt, stijgt de vraag en is het zaak om duidelijke afspraken met goede en betrouwbare leveranciers te maken. Speerpunten die hierin telkens terugkomen zijn: • Hoe is en blijft de beschikbaarheid? • Hoe wordt ‘onze’ tonijn gevangen en verwerkt? • Werken vissers en leveranciers duurzaam? • Worden er geen ongewenste ingrediënten toegevoegd? • En het belangrijkste, hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd? Veltman Visservice heeft dit zoals u van ons gewend bent prima geregeld. We hebben sinds kort Sea Delight tonijn in het assortiment opgenomen. Waarom Sea Delight en wat is daar zo bijzonder aan? Daar kunnen we kort over zijn: Sea Delight is een bedrijf dat al jaren investeert in duurzaamheid en kwaliteit. Verder werkt Sea Delight op diverse plekken

samen met ‘plaatselijke’ dagvissers, waardoor versheid en kwaliteit gegarandeerd is. Ook werkt Sea Delight samen met bijvoorbeeld het WWF, Ocean Foundation, en Seafood Savers. Verwerking De tonijn wordt direct na binnenkomst vakkundig verwerkt tot filet, steak of Saku Blok. Na deze bewerking volgt het (inmiddels wereldwijd gepantenteerde) ‘rook’proces. De tonijn wordt korte tijd in een speciaal daarvoor ontwikkelde ‘rook’ruimte geplaatst. De rook wordt er echter weer uit gefilterd, waardoor de tonijn wel de behandeling krijgt van het rookproces, maar niet de smaak. Voordelen hiervan zijn dat de vis de originele mooie rode kleur en smaak behoudt en dat de houdbaarheid verlengd wordt. Meteen hierna wordt de tonijn gevacumeerd en binnen 15 minuten ingevroren. Door dit proces behoeven er geen overige ingrediënten toegevoegd te worden en is een stuk tonijn van zeer goede kwaliteit met een heerlijke smaak klaar voor gebruik. Heeft u inmiddels trek gekregen? Veltman Visservice heeft Loins, Steaks en Saku bloks op voorraad en staat u graag te woord. Veltman Visservice Harlingen – tel.nr. 0517-41 83 38

Door eigen inkoop op diverse visveilingen in het land beschikken wij constant over een groot assortiment verse vis, en door rechtstreeks transport op Zeeland worden wij dagelijks voorzien van verse mosselen, oesters en levende kreeft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Schuil Veltman Vis Service Telefoon: 0517 418 338 Website: www.veltmanvis.nl

Pagina 43

Column

Veltman Vis Service BV is een toonaangevend bedrijf dat zich bezighoudt met het leveren van vis & visproducten naar tal van horecabedrijven en aan de vis detailhandel.


Bakker Vakkeuken neemt Weidelco Koeltechniek over Pagina 44


Pagina 45


Typisch of trendy Nieuwe taptechniek Een zelf schenkende biertap maakt het voor gasten mogelijk om hun eigen biertje te bestellen, betalen en mee te nemen binnen zestig seconden. Pay @ Pump is ontworpen om cafĂŠs sneller te laten werken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wachten op je drankje het meest irriteert tijdens een avondje uit. Met Pay @ Pump wordt deze tijd aanzienlijk verminderd. www.horecatrend.com

Desserts met passie Een heerlijk Engels of Frans dessert in een leuk aardewerken potje. Het is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens super goed uit. www.potsandco.com

Bekroonde raclette Een traditioneel Zwitsers gerecht als raclette moet je in stijl serveren. Deze retro raclette set helpt daaraan mee. De kap van wit keramiek zorgt ervoor dat de hitte van de grill zo op de kaas komt en dat deze smelt waar dat moet. De betonnen voet is vlekproof. De Quattro is geschikt voor zo’n 1,5 kilo kaas. De raclette-set heeft een eervolle vermelding gekregen op de Red Dot Design Award www.boska.com

Pagina 46


Elke dag gourmetten Met de MasterPan All-In One Frying Pan lijkt het net alsof je gourmet, maar dan wel achter je fornuis. In de vijf compartimenten kun je afzonderlijk dingen bakken. Handig, maar ook leuk om zo eens op tafel te zetten. www.amazon.com

Geen kroket én geen frikandel Een Bourgondische kroket met frikandelragout… dat is de krokodel. Voor vele snackliefhebbers misschien wel de oplossing als ze niet weten wat te kiezen. De krokodel is bedacht door Jeroen Balkenende en Freek Haverman uit Breda die ermee naar chef Guillaume de Beer van restaurant Breda in Amsterdam zijn gegaan. Sinds begin februari zijn de krokodellen verkrijgbaar. www.beckers.nl

Goeie gasten van Horecawerf Noord Nederland “wij bouwen aan gastvrijheid” Vernieuwend, veeleisend en professioneel; dat is Horeca! Horecawerf Noord Nederland, gevestigd in Oosterwolde aan de Waardeel 12. De werf beslaat ruim 2000 vierkante meter showroom waar iedere horecaondernemer, van cafetaria tot lunchroom en van hotel tot restaurant, terecht kan met vragen, wensen en ideeën. Maar ook onderwijs- en zorginstellingen kunnen bij de 36 gespecialiseerde topleveranciers binnen de Horecawerf terecht. De partners hebben hun krachten in dit inspirerende bedrijf gebundeld en denken graag met u mee.

Horecawerf Noord Nederland biedt een totaalpakket! Niet alleen in de horeca, maar ook in het onderwijs en de zorg is de student, medewerker, cliënt of patiënt zich steeds bewuster van trends en beleving. Ondernemers hoeven niet meer bij verschillende bedrijven langs om hun zaak aan te pakken. Of het nu een compleet nieuw interieur is voor een restaurant of een nieuw horecaconcept, voor alle wensen kunt u bij ons terecht. Kortom, alles wat de moderne en innovatieve (horeca)ondernemer nodig heeft allemaal onder één dak.

One-stop-shopping, exclusief voor horecaondernemers! In het prachtige nieuwe pand in Oosterwolde is werkelijk alles terug te vinden op het gebied van horeca. Klanten kunnen hier daadwerkelijk inspiratie opdoen en sfeer beleven. De tientallen modelopstellingen geven een beeld van meerdere disciplines die onderdeel uitmaken van Horecawerf Noord Nederland. Alles waar een horecaondernemer zich in kan onderscheiden. Uiteindelijk is stilstand achteruitgang. Het is de bedoeling om het concept Horecawerf Noord Nederland toch zeker in de komende drie jaar op de kaart te zetten in de provincies Friesland,

Pagina 47

Groningen, Drenthe en Overijssel. Het bedrijf verkoopt sfeer, beleving en noviteiten op welk gebied dan ook. De horeca neemt een steeds belangrijkere positie in, ondanks de crisis. De sfeer is steeds bepalender voor de klandizie en de omzet. Dat geldt voor zowel horeca, onderwijs en de zorg. Iedere ondernemer zou daarop moeten inspelen.

Wij bedienen de Horeca….. Graag tot ziens in Oosterwolde!


REVIEWS

Column

Jazeker. Reviews, daar wil ik het deze keer even over hebben. Een typisch begrip uit de digitale wereld. Klanten (in dit geval uiteraard van horecabedrijven), die zich op speciale sites uitspreken over hun eet- en drinkervaringen. Dé reviewsite is uiteraard www.iens.nl. Ik ben niet zo van de reviews en zal uitleggen waarom. Je kunt er namelijk niks mee. Nou daar zullen ze bij iens.nl niet zo blij mee zijn, vermoed ik. Ik leg het uit aan de hand van voorbeelden.

Geert van Tuinen (1954) werkt sinds 1991 voor de regionale Omrop Fryslân en sinds 2007 als freelancer. Hij presenteert voor de Omrop diverse programma ’s zoals: Muzyk yn Bedriuw, Sport en Muziek en, als vaste vervanger, Noardewyn. Daarnaast is Geert sportverslaggever, vaste volger van Cambuur en in de wintermaanden is hij veel te vinden bij wedstrijden in het amateurvoetbal. Kaatsen is zijn specialiteit. Naast radio is Geert ook actief op de TV. In 2011 presenteerde hij het locatieprogramma Simmer yn Fryslân en in het komend najaar is hij actief als presentator van het Omrop Fryslân programma Top 100 TV. Naast het radio- en TV werk is Geert actief als presentator/ producent van diverse evenementen, amusementsprogramma’s en discussiebijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op www.geertvantuinenproducties.nl

Ik surf naar iens.nl en ga op zoek naar recensies van gasten van restaurants in Leeuwarden. Ik laat omwille van de privacy de naam van het genoemde restaurant hier maar even achterwege. Maar dit is wat ik lees over het bezoek van mensen aan dat restaurant. “Fijne ontvangst. Heerlijk gegeten. Snelle en goede bediening. Komen hier zeker nog eens terug. Een aanrader. Een 3-gangen voor €25.” Kijk, fijne recensie. Zou mij, als ik dit serieus zou nemen, kunnen overhalen te gaan eten bij die uitspanning. Maar ik lees even verder: “De beef was bijzonder taai. Bijna niet te snijden. De patatjes slap. Verder prima. Ik mis de passie van de uitbater en het personeel. Het lijkt een sleur geworden. Zonde.” Afgezien van het in dit verband niet te verklaren “verder prima” word ik van de opmerkingen van deze klant niet echt vrolijk. Toch maar niet naar toe gaan. We gaan nog even verder kijken. Nog steeds hetzelfde restaurant… “Zeer vriendelijk en gastvrij onthaal! Heerlijk gegeten en genoten van de smaakvolle gerechten. Een onverwachte positieve ontdekking in Leeuwarden.” Juist! Prima recensie. Toch maar eens bezoeken dit restaurant. Nou vooruit, nog één recensie dan van deze eetgelegenheid: “Jammer dat de gangen er zo snel doorheen gedrukt moesten worden. De vriendelijkheid van de gastheer kwam erg geforceerd over; oorzaak haast? Na 3 minuten aan tafel de opmerking ‘de keuken wil wel los!’ De gastvrouw compenseerde. Was wel wat gemoedelijker. Al met al geen blije horeca-ervaring. Eten een zes min. Nog nimmer zo’n ongemakkelijk gevoel gehad in de horeca.” Tsjaaa… en nu twijfel ik weer. Afijn, u snapt wat ik bedoel. Uiteten is een beleving. En die beleving laat zich niet zomaar genuanceerd omschrijven door

Pagina 48

mensen die van dat recenseren niet hun beroep hebben gemaakt. En dus neem ik deze reviews altijd met meerdere korrels zout. Sterker nog: ik laat me er niet door leiden. Iets anders wordt het als ik een door journalisten geschreven recensie lees over een restaurant. Professioneel, onafhankelijk en met argumenten onderbouwde meningen en smaken geven mij een wat objectievere indruk. Zo lees ik iedere week, in alle rust aan de zondagochtend koffietafel, de rubriek ‘Proeven met Pieter (Nijdam)’ in De Telegraaf. Oké, Pieter laat zijn neus meestal niet zien in modale restaurants, maar wat hij schrijft leest lekker weg en ik leer nog eens wat van de bijzondere gerechten die worden beschreven. Als ik Pieters stukje heb gelezen heb ik toch het gevoel een eerlijke objectieve mening te hebben gelezen over de uitspanning waar hij zich heeft laten verwennen. Niet dat ik mij onmiddellijk in de richting van dat restaurant begeef (daarvoor zit Pieter meestal een segmentje te hoog), maar toch... ik heb een goede indruk. In De Telegraaf van 21 januari openbaart Pieter voor mij echter een fenomeen waarvan ik niet op de hoogte was. Noem dat naïviteit van mij, maar ik wist het niet. Pieter laat mij namelijk weten dat het restaurant waar hij op bezoek is, op de eerder genoemde wereldberoemde recensiesite Iens, een dikke negen heeft gescoord. Maar - en ik citeer Pieter- “deze recensiesite geloven we al lang niet meer. Sinds restaurants moeten betalen voor een hoge notering, doet de waardering van het publiek er niet meer toe.” Asjemenou zeg. Dus alles wat we lezen op die onvolprezen site moeten we eerst filteren omdat we de amateurschrijvers met een korrel zout moeten nemen en vervolgens moeten we ook nog eens rekening houden met het corrupte feit dat er betaald kan zijn voor een goede recensie. Ik vind het schokkend. Nou ja, niet dat de wereld er door vergaat, maar hier kan de sector die eindelijk weer wat in de lift zit toch niet gelukkig mee zijn? Of maak ik me weer eens druk om niks? Het zal wel. Ik doe het voortaan wel zonder reviews en laat me slechts leiden door mijn eigen ervaringen. En dat daar eens een misser tussen zit: That’s life!


your

15 inch ionele s s fe o r P assa creen k touchs rinter ische p m r e th t me he matisc en auto e geldlad

point of

sale

€ 99a,a9nd5 per m

Profession

ele 10 inch

touchscre

en kassa

met geïnte

thermische

klantendis

greerde printer,

play en

geldlade

€ 79,95 per maand

Een professionele volwaardige horeca kassa, compleet en betaalbaar voor iedereen! Yourpos ontzorgd u volledig door het kassasysteem voor u te programmeren en te installeren op locatie inclusief een uitgebreide instructie.

Geen opstartkosten of investering nodig en een servicecontract is bij de prijs inbegrepen! * Liever geen maandelijkse kosten? Ook een eenmalige aankoop behoort tot de mogeljkheden, vraag naar de voorwaarden Bakkenzuigerstraat 54 | 1333HA Almere | T 036 - 744 02 12 | F 084 - 839 01 66 | E info@yourpos.nl | www.yourpos.nl


De online foodshop voor professionals sinds 2001

De beste zoekfunctie Het beste voorraadinzicht De beste aanbevelingen en alternatieven De beste productinfo De beste leveringsgarantie Bestel op delixl.nl

De eerste blijft de beste

HMN•1 2017  

Beurseditie HorecaEvenTT 2017 te Assen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you